Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
12.11.18 15:21
TAdams6: Det er vanskelig å ikke bli glad i Axel Oscar Andresson. 20 åringen fra Island har vært formidabel. Ja jeg synes han har vært langt viktigere for laget enn Østigård. Ikke et vondt ord om Østigård, men Andresson har gjort de andre rundt seg bedre. Nakkim har framstått på en mye bedre måte enn han gjorde med Østigård. Østigård på siden av Andresson hadde vært et kult stopperpar. Det kjekke med Andresson er at han ønsker å bli her. Han skal til Kina med U21 landslaget til Island neste uke, men kommer tilbake til Viking etterpå for å trene i stedet for å reise til Reading. Han stortrives virker det som "Sånn jeg ser det er det to muligheter for Viking. At Reading låner meg ut neste sesong er den ene. Kanskje kan de også slippe meg til Viking med en avtale om å hente meg vederlagsfritt tilbake om de ønsker, sier han.  Samtidig er han klar på hvem som sitter på eierskapet. Og han er fullt motivert for å gjøre det Reading ber ham om." Med Andresson inn til neste sesong vil en viktig brikke være på plass.

Han bør stå veldig høyt på listen. Vært en bauta for Viking. Beste stopperen siden Ingason?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38316
12.11.18 15:34
happydeathsuite: Dei er nok pent nødt til å vurdera saka, fordi det per definisjon er eit regelbrot. Det betyr ikkje at dei kjem til å sanksjonera. Håpar verkeleg ikkje dei gjer det. Men enn så lenge synst eg for så vidt NFF har sitt på det reine her.

Det er trist om dette skal gi en bot.

Her så vi lidenskap og glede. Fantastiske jubelscener.

Ja, det står i regelverket, men jeg håper de ikke gjør dette til noe negativt.

Husker i 2011 og 2012 da vi kunne vinne serien på hjemmebane. Da be MFK innstendig om at vi lot være å løpe inn på banen i tilfelle gull. De la til rette for oss utenfor stadion.

I 2011 utlignet SIF rett før slutt, så da tok vi ikke gull før Brann banke RBK på Lerkendal i 20.00 kampen

I 2012 tok vi gull, men vi var snille barn og feiret på tribunen og utenfor stadion :)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15495
12.11.18 15:42
PapaSmurf: Det er trist om dette skal gi en bot. Her så vi lidenskap og glede. Fantastiske jubelscener.

Ja, det som skjedde er berre positivt i mine auge. Fantastisk å sjå på, og skulle ønskt eg kunne ha vore der sjølv. Blir det sanksjonar, er det for dumt.

Jalla80
Jalla80Innlegg: 99
12.11.18 15:54

Godset slapp straff for banestorming da de ble seriemester.

Vi får håpe at NFF ser de "formildende omstendighetene" også i dette tilfellet.

Nevi
NeviInnlegg: 9229
12.11.18 16:31

Viking endte opp med ett snitt på 7900. Som er en oppgang på 7,04 % i forhold til i fjor.
Eneste lag de siste seks årene der ett nedrykkingslag har opplevd oppgang. Start er nærmest med en nedgang på 8,37 %

15 900 ble vel det offisielle tallet i går. Vet ikke hvor mye ekstra billetter som ble solgt før det ble stoppet.
Men er ikke 15 900 ca maks under normale omstendigheter? Litt overrasket at tallet ikke bikket 16.000 med klar margin.

Men så lenge politiet godkjente de ekstra plassene er det en vits at NFF gikk inn her og nektet Viking selge ekstra billetter.Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
12.11.18 17:09

https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/de-vanvittige-kontrastenes-ar-for-henningsen-1.1232304– Viking må fortsatt tenke smart og rimelig, og bra er det. Henningsen sier følgende:Nå er vi tilbake. Vi har vunnet Obos-ligaen og har kontroll på økonomien, sier Henningsen.

Samtidig er han kjapp med å advare de som måtte tro at det nå vil handle om å kjøpe en haug med nye spillere for å ta Eliteserien med storm. Det er fortsatt stramt i Viking. Nå skal det bygges på ny med innsiden av hodene. Det skal legges stein på stein. Neste steg handler om å etablere seg i Eliteserien.

– Vi kunne overleve som vi gjorde i 2018 på grunn av emisjonspengene, banken og avtalen med kommunen. De rundt 15 millionene vi vil tjene ekstra på å spille i Eliteserien er omtrent på nivå med de ekstraordinære emisjonspengene fra 2017. Det er ikke sånn at vi kan klaske ti millioner på bordet til nye spillere. Det må gå ut fra driften.

– Så nøkkelen her blir å finne gode gratisspillere å lønne dem?

– Det er korrekt. Vi må være smarte og gode i spillerlogistikken. Som vi gjorde i sommer, sier han.

(Innlegget ble redigert 12.11.18 17:10)

magpien
magpienInnlegg: 5013
12.11.18 17:49

"Vi tilskriver klubben og ber om en forklaring på banestormingen. Det er ikke tillatt, men så er det ulike varianter av dette. Noen vil jo si at det er forskjell på når det er i glede og når det er for å skade noen. Det er ikke jeg som bestemmer det, men jeg vil anta at påtalenemnda vil se på bakgrunnen, sier han."

Det firkantede systemet er firkantet. Jeg regner med og forventer at ingen sanksjoner finner sted, men ærlig talt...det blir bare for dumt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 18:58
magpien: "Vi tilskriver klubben og ber om en forklaring på banestormingen. Det er ikke tillatt, men så er det ulike varianter av dette. Noen vil jo si at det er forskjell på når det er i glede og når det er for å skade noen. Det er ikke jeg som bestemmer det, men jeg vil anta at påtalenemnda vil se på bakgrunnen, sier han."Det firkantede systemet er firkantet. Jeg regner med og forventer at ingen sanksjoner finner sted, men ærlig talt...det blir bare for dumt.

De må nok ta dette skrittet. Jeg tenkte på det når det skjedde, dette er ikke lov. 

Men det er en ekstraordinær hendelse og situasjon, så NFF må kunne se mellom fingrene her.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 18:59
poSTIGa: Østensen har også kontrakt som går ut. Blir overrasket om ikke får 1 årskontrakt og får sjansen videre

Beklager at jeg glemte han, brukte en oversikt fra RA som var litt for gammel.

Østensen har gjort seg fortjent til å få et nytt år, ingen tvil om det. Han har fysikken, innsatsen og har vist at han også vet hvor målet står. Han framstår langt mer nyttig enn Bringaker. Østensen får nok fortsette.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 19:01
Kristwic7: Han bør stå veldig høyt på listen. Vært en bauta for Viking. Beste stopperen siden Ingason?

Vanskelig å bedømme nivået i OBOS, det blir tøffere mot Bentnder og de andre Eliteseriespissene. Men han har stort potensial og fin fysikk.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 19:03
trøndergutten: Med andre ord var det ikke mye eliteserieerfaring i klubben før sesongen startet.

Var forventet det. Viser at det kan gå med urutinerte spillere og.

Viking skal bygge sten for sten. Mye rutine vil nok forsvinne i vinter med Ernemann, Kronberg og Austbø. Men de har ikke hatt noen framtredende rolle på banen i år heller. Spørsmålet er jo i garderobe og på treningsfeltet, hva de betyr der.

Vi kommer ikke til å vinne Eliteserien i 2019, men jeg håper vi greier å holde oss godt unna nedrykks striden. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 19:26

Stavanger Aftenblad med fin oversikt over spillere med kontrakt og spillere Viking bør prøve å hente

Jeg er veldig enig med SA. Andresson, Østigård, Jenkins og Veton Berisha inn pluss en rutinert keeper hadde vært helt fantastisk. Kan Viking og BB få til dette så krysser det av alle spillertypene og posisjonene jeg skrev i går at jeg ønsket.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
12.11.18 19:31
TAdams6: Jeg er veldig enig med SA. Andresson, Østigård, Jenkins og Veton Berisha inn pluss en rutinert keeper hadde vært helt fantastisk. Kan Viking og BB få til dette så krysser det av alle spillertypene og posisjonene jeg skrev i går at jeg ønsket.

Østigård-Andresson høres kvalitet ut. Jenkins tror jeg også blir bedre med bedre medspillere, men det er noe bekymringsfullt at han skifter så mye. Veton Berisha inn er også bra, men skal han være spiss havner Tommy på benken.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
12.11.18 19:32
TAdams6: Vanskelig å bedømme nivået i OBOS, det blir tøffere mot Bentnder og de andre Eliteseriespissene. Men han har stort potensial og fin fysikk.

Absolutt, men som han sier selv. Han blir bedre jo større kampene er.
Jeg føler Viking trenger 6 spillere inn hvor keeper og stopper bør være førsteprioritet.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20742
12.11.18 19:43

Ikke fått skrevet her inne så mye etter kampen. Det har gått i ett. Men for en opplevelse!

Det var jubel i Mjøndalen, men allerede idet jeg gikk ut fra tribunen der begynte jeg å grue meg til Kongsvinger-kampen. Og var nervøs i en uke. Drømte om kampen. Våknet om morgenen med småvondt i magen. Uken var utrolig lang. Fulgte Aftenbladet-sendingene. Leste meg opp på Kongsvinger, som bare ble bedre og bedre jo mer jeg tenkte over dem. Dette kunne ikke gå.

Kampdag: Våknet opp klokken 09.00 og hadde mest lyst til å bli liggende til klokken 15.00. Sjekke resultatet på mobilen. La kroppen slippe denne påkjenningen. Men selvfølgelig sto jeg opp og dro tidlig til stadion. Beina føltes seriøst tunge for hvert skritt. Nervene lå tykt hos alle både utenfor og innenfor stadionportene.

Da kampen begynte ble jeg litt beroliget. Viking var best, Viking tok ledelsen og stemningen var god. Så kom den ufattelige tabben til Iven. Det var som å skru av en bryter på hele stadion. Helt stille og frem mot pause virket spillerne paralyserte.

Starten av 2.omgang heller ikke all verden og da Aafk tok ledelsen var jeg ekstremt pessimistisk. Og da Viking brant de utroligste sjanser tenkte jeg at "dette er faen meg en av de dagene". Bannet igjen om hvordan Viking igjen sviktet da alt lå til rette. Til og med etter det røde kortet til KIL trodde jeg ikke på det. Det var faen meg en av de dagene. SÅ: Tommy Høiland med et vanvittig treff og eksplosjon. Jeg jublet, men samtidig bekymret for at KIL skulle sleive inn et langskudd eller en dødball.

Følelsen da Zymer satte inn 3-1 er derimot noe av det villeste jeg har vært med på. Jeg gikk fullstendig av hengslene og tårene presset på. De tårene strømmet da dommeren blåste av kampen. Jeg fikk såvidt tørket dem vekk da allsang med "Ein blåe dag" startet. Da var krana på igjen. Ja, det er "bare" OBOS-ligaen og det skal bare mangle at Viking ikke skal spille der, men du verden så mye dette betydde. Å unngå nedrykk/rykke opp frembringer de største følelsene i fotballen. Se bare på TV Vest-klippet av Bjarne Berntsen. Kvelden ble også fantastisk med herlig markering og spillere i festhumør. En fantastisk dag. Ein blåe dag!

Måten Viking har kommet tilbake de siste fire kampene er voldsomt imponerende. Dere motbeviste meg. Takk for at dere motbeviste meg. Takk til Bjarne B, Bjarte Aarsheim, Morten Jensen og resten av støtteapparatet. Takk til alle spillerne. Takk til alle dere andre supportere. Og dårlig stemning i Viking-leiren, som det ble meldt om? Se på scenene ved scoringene de siste ukene. Se hvordan innbytterne klikker i glede. Ikke mye dårlig stemning å spore der.

Jeg, og flere andre her inne, har innimellom spurt seg selv hvorfor man orker å holde med Viking. I går kom svaret. Slike øyeblikk. Øyeblikk man vil huske i lang, lang tid. Jeg var på Hamar i 1992, jeg var på cupfinalen i 2001, jeg var på Chelsea-kampen, jeg var på Brann-kampen i 2006. Jeg har vært med på mye siden min første kamp for 28 år siden. 11. november 2018 vil være helt der oppe.

(Innlegget ble redigert 12.11.18 19:55)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 19:46
Kristwic7: Østigård-Andresson høres kvalitet ut. Jenkins tror jeg også blir bedre med bedre medspillere, men det er noe bekymringsfullt at han skifter så mye. Veton Berisha inn er også bra, men skal han være spiss havner Tommy på benken.

Stopperne der høres kvalitet ut ja. Unge, men en stor framtid foran seg. Tihinen-Koivasto var heller ikke gamle karene når de var her. Kanskje litt eldre enn Østigård og Andresson, men ikke mye.

Jenkins vil tilbake hit selv virker det som. Klubbnomader er ikke alltid lette å bli kloke på. Tror også at han ville vokst som spiller hvis han fikk seg en kontrakt på mer enn 1 år. Vi har ikke penger og må hente gratis spillere, da er Jenkins midt i blinken. Så kan vi heller bruke penger på andre posisjoner.

Høiland har vært bra, men det er en ting vi må huske på, han har aldri scoret mer enn 9 mål i Eliteserien. Han er en grei Eliteseriespiller, men han er ikke øverste hylle. Å få inn en som er minst like god bør vi prøve på, slik at vi har 2 gode spisser å kjøre på med når det trengs, så kan Østensen også få bidra og jobbe på i bakgrunnen.

Det er egentlig et drømmescenario hvis vi hadde fått disse spillerne inn. Henter vi og CLL som bredde spiller så begynner det å se veldig lovende ut

Ny keeper, Arnebrott, Wichne
Bjørshol, Salte, CLL, Østigård, Andresson, Vikstøl, Vevatne
Danielsen, Furdal, Jenkins, Torsteinbø, Thorstvedt
Zymer, Tripic, Ibrahimaj, Sale
Veton, Høiland, Østensen

Dette er en tropp på 22 spillere. Mye ungt, men allikevel rutine i hver lagdel. 11 av disse er også lokale. Kun 3 er utlendinger, 4 hvis vi henter utenlandsk keeper. Et antall som er passe synes jeg.

Men vi får se hva som skjer. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3406
12.11.18 19:54

Veton er vel ikke i nærheten av å være interessert i å spille for oss igjen allerede. Jeg blir enormt overrasket og imponert hvis han kommer tilbake allerede. Nekter å tro det. 

Jeg nektet også å tro at Viking ville klare opprykk etter denne sesongens sommer. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
12.11.18 20:06
SteffenKristensenVFK: Veton er vel ikke i nærheten av å være interessert i å spille for oss igjen allerede.

Tenker det samme som deg, men SA sier dette:

"Hold i hatten, folkens! Dette kan faktisk bli en realitet. Rapid Wien-spillerens hjerte banker så hardt for Viking at det slettes ikke er umulig at han vender hjem for å hjelpe gamleklubben. Er inn og ut av Rapid Wiens lag som ligger på 8.-plass på tabellen. Står med ett mål på 11 seriekamper. Rapid betalte 18 millioner kroner da de kjøpte Berisha fra Greuther Fürth og har ett og et halvt år igjen av kontrakten. Etter det Aftenbladet kjenner til, kan det være mulig å løse ham ut innenfor rimelighetens grenser."

Jeg tror det ikke før vi får se det. Men en spennende tanke.

Nevi
NeviInnlegg: 9229
12.11.18 20:18

Jeg digger slike skildringer Wiggum.

Og kjenner meg igjen i alt du beskriver. Jublet enormt når Høiland satte inne 2-1. Men tok ikke mange sekundene før nervene innhentet meg igjen. Kunne vært nok med ett sleivspark eller noe. Så hadde det plutselig stått 2-2

Men da Zymer satte inn 3-1. Så alldeles nydelig. Da visste vi at dette ville gå veien.

Nevi
NeviInnlegg: 9229
12.11.18 20:25

Ser at SA vil ha Arnebrot inn som reservekeeper.
Kunne kanskje vært bedre at Iven hadde fått en ny kontrakt ettårs kontrakt. Og inntatt den rollen. Dersom det finnes muligheter med ett utlån av Arnebrot til en Obos-klubb.

Tenker vel så at Wichne bør finne seg en ny klubb. Om han har litt ambisjoner. Bør i hvertfall ikke bli Vikings nr en.

Jalla80
Jalla80Innlegg: 99
12.11.18 20:28

Det virker ihvertfall som Veton fremdeles har interesse og følelser for Viking når man følger twitter-profilen hans.

Men det betyr selvsagt ikke nødvendigvis at han er interessert i en retur til Eliteserien.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
12.11.18 20:28

Hørtes voldsomt spesielt ut om Viking kunne løse ut Veton, men ser Veton selv liker tweeten....

NahDawg
NahDawgInnlegg: 3096
12.11.18 21:02

Er noen signaler fra både Veton og Stig Nilssen på twitter nå som tyder på at dette kan bli mulig. Tror ikke det skjer, men trodde heller ikke Tripic skulle bli vikingspiller da han møtte opp på trening i januar.

Veton er jo glad i både klubben og byen, i tillegg har han ikke akkurat herjet i Østerrike. God kompis med Tripic er han vel også, samt at han i likhet med Tripic og Zymer (og Østigård) har Jim Solbakken som agent. Spørs om ikke en telefon til Solbakken allerede er tatt. 

Rutinert konkurranse til Høiland på topp hadde vært veldig bra, Høiland har jo aldri levert fantastisk i landets øverste liga. Skal uansett la Tommy være verdens beste spiss i noen uker til. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
12.11.18 21:43

Ja det virket faktisk som det var mulig, utrolig nok. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23131
12.11.18 21:45
TAdams6: Høiland har vært bra, men det er en ting vi må huske på, han har aldri scoret mer enn 9 mål i Eliteserien.

Han har vel somregel vært 2 valg med noen av de beste som konkurrent. Har ofte hatt mye mål ift spilletid

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15495
12.11.18 22:00

Veton tilbake høyrest ut som ein draum, men det ser jo faktisk ut som Nilssen veit noko her. Det hadde vore gull ikkje berre sportsleg, men òg med tanke på publikumstekke og PR. På sitt beste er Veton landslagsklasse. Make it happen, BB!

storteple
stortepleInnlegg: 9324
12.11.18 22:11

TAdams6: «Høiland har vært bra, men det er en ting vi må huske på, han har aldri scoret mer enn 9 mål i Eliteserien.»

 

Ifølge Aftenbladet scoret Høiland 11 mål for Molde i 2015. Ikke så verst for en spiss det, selv om det ikke er mye mer enn 9. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3406
12.11.18 22:16

Berisha inn.. Hvis det går i orden så blir jeg religiøs

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15495
12.11.18 22:20
Kristwic7: Veton Berisha inn er også bra, men skal han være spiss havner Tommy på benken.

Eg trur ikkje me skal bekymra oss så mykje for at me eventuelt har for mange gode spissar. :)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16570
12.11.18 22:22
storteple: Ifølge Aftenbladet scoret Høiland 11 mål for Molde i 2015. Ikke så verst for en spiss det, selv om det ikke er mye mer enn 9.

Gjorde bare 9 i tippeligaen. Spilte dog ikke mye, så snittet på 0,74 mål per 90. minutt. Noe som gir 22 mål på 30 matcher. Ett mål bedre enn i år altså.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg