Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
13.11.18 15:42

Hva med Eggert Jonsson ? Kanskje prøve og hente han nå. Kontrakten går ut om 6 mnd.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 891
13.11.18 15:47
Nevi: Da har vi en fin kamp å se frem til på Ullevaal om ett års tid :)

Jeg tar gjerne en ny tur til Ullevaal, men vil helst slippe å ha Molde på motsatt halvdel.

Nå for tiden er en cupfinale uansett tilnærmet ensbetydende med å møte Rosenborg, og med så mange eks-Vikinger på laget vet vi hvordan det ender. Jeg ser ikke bort fra at de Lanlay hadde blitt nåtidens svar på Christian Flindt-Bjerg. Spørsmålet er bare om det er Meling eller Adegbenro som ender opp i rollen til Erik Pedersen.

clavin
clavinInnlegg: 32751
13.11.18 15:49

Wiggums innlegg er nydelig. I tillegg vil jeg framheve en annen faktor som det har vært litt tvil omkring, og det er at Stavanger slett ikke er likegyldige til Viking, og at potensialet er langt større enn det som har vært vist de senere årene.

Sagt på en annen måte, selv om laget de siste årene har hatt halvfulle tribuner er det ikke gitt at det TRENGER å være slik.

makki1899
makki1899Innlegg: 207
13.11.18 15:51

Det som har pleid å være den eneste spennende tiden på året for oss Vikingsupportere, med unntak av denne sesongen, er endelig igang. Silly season. Spekulasjoner om spillere inn og ut. Forhåpninger, overraskelser og skuffelser. Her er kommer mine tanker om neste års spillerstall, basert på rykter som allerede har komt ut, samt min egen scouting. Kanskje bærer den preg av at gledesrusen fra søndag fortsatt ikke har lagt seg, men-men. 

Keeperplassen: 

Her er det på tide at det skjer noe. Jeg tror Austbø er ferdig. Skadeutsatt, og ikke mer enn en middels keeper. Kan ha gode kamper, men jevnt over gjør han for mange tabber. Vi trenger en matchvinner i mål, det er ikke Austbø. 

Nærmeste utfordrer Wichne har ett år igjen av kontakten, og blir fort andremann bak en ny keeper. Likevel tenker jeg at tredjemann Arnebrott bør være vår andrekeeper nest år. Talent, som i tillegg har en helt annen keeperkropp enn Wichne, noe som taler til hans fordel. Uansett er to så unge keepre avhengig av spilletid. Arnebrott bør derfor enten sattses på som andrekeeper, eller leies ut. Dersom han leies ut fungerer som sagt Wichne fint som reserve, men for hans egen utvikling tenker jeg det er best med et salg eller utlån. 

Det er sjeldent enkelt å treffe når en skal hente ny keeper. Her må vi nok muligens se til utlandet. Det florerer ikke av gode keepre som både er gode nok og tilgjengelige fra Elitserien, men jeg har pekt meg ut en som kan bli aktuell. Sean McDermott i Kristiansund har hatt en meget god sesong. Er på utgående kontrakt, og kunne vært et alternativ. 185 cm høy er ikke mer enn det må være, men det går akkurat. For noen år siden ville jeg vært skeptisk til McDermott, men etter overgangen til Kristiansund har han hatt en fin utvikling. Blir neppe en veldig dyr mann å hente, men spørsmålet er hvordan han ville taklet presset og forventningene i Stavanger. Noe helt annet enn hva som er tilfelle i Kristiansund. 

Den andre kandidaten blir et skudd fra hofta. Anders Lindegaard i Burnley er på utgående kontrakt til sommeren. Langt bak i køen mtp spilletid, men har nok en småpen lønn, noe Viking ikke kan konkurrere med. Kan likevel være interessant å sjekke opp. Bare sånn for moro skyld. 

Forsvar: 

Kronberg og Martinsen er nok ferdige. Spørs om Novak får en sjanse til etter den alvorlige kneskaden. Kronberg ble aldri det vi håpet på, og når vi ser på alder og lønn har nok dansken spilt sin siste kamp i mørkeblått. Martinsen har fått lite tillit, og la ut noe på instagram på opprykksfesten med teksten "takk for meg, 8 flotte år". 

Skal også bli spennende å se om Nakkim blir signert. Oppofrende spillestil, og flink til å flørte med fansen. Har samtidig sine begrensninger, noe som gjør at jeg tror Viking kommer til å lete etter noe bedre. 

Det trenger de ikke lete lenge etter, for jeg tror Andresson blir første forsvarsspiller inn. Ønsker overgang, og her tror jeg det har blitt jobbet i kulissene med en overgang i en stund. Spørsmålet er hvem som evt blir han makker. Aftenbladet har allerede annonsert Østigård, noe som også var en tanke som streifet meg. Ung og lovende, og ville vært en fin makker til Andersson. Kjenner byen, og fikk følelser for klubben sist han var her. Kanskje litt ung stopperduo, men det kan fort bli en realitet. 

Et annet navn som dukker opp er selvfølgelig Lædre Bjørdal. Samtidig er jeg pisslei hele mannen. Forlot Viking til fordel for et møkkalag i Danmark. Returnerte heller ikke til klubben når vi trengte han som mest før og under årets sesong. Likevel hadde det vært en solid makker noen sesonger sammen med Andresson. Rutine, lederegenskaper og erfaring fra Eliteserien. Tror uansett det er lite aktuelt. Sitter nok ut kontraktstiden sin i Belgia, og drar til Bodø hvor vel kona er fra, og avslutter karrieren der. 

Videre er det to navn som dukker opp. Axel Kryger og Landu Landu. Førstnevnte kan bekle høyrebacken, stopperplassen og defensiv midtbane. Festet sammen med Vikingspillerne etter opprykket, og er garantert sugen på å spille for favorittlaget sitt. Landu Landu er i samme båt, hvor han kan være en backup og utfordrer i flere posisjoner. Han er også på utgående kontrakt. Ingen av de lanserer jeg som noe som umiddelbart skal inn å styrke laget. 

Midtbane: 

Her tipper jeg det blir en mann inn og en mann ut. Ernemann drar nok hjem, og inn kommer Jenkins. Kan bli spennende å se hvordan Jenkins vil gjøre det denne gang i et lag som fungerer bedre, hvor han kan få en mer konkret rolle. 

Dersom det ikke skulle bli Jenkins, kunne det verdt et forsøk å prøvd seg på Petter Orry Larsen i Brann. På utgående kontrakt, og fortsatt ikke tatt en avgjørelse angående forlengning. Kanskje frister det mer med fast plass i Viking, kontra inn og ut av et medaljejagende Brannlag. Muligens er han også for dyr i drift. 

Tar det også som en selvfølge at Danielsen signerer ny kontrakt. Nevnte Landu eller Kryger kan også bidra på midtbanen i så tilfelle. Ser Halgunset også skal trene med laget, men ser ikke vitsen med å hente han. Tipper han spiller i lyseblått neste sesong. 

Angrep: 

Veton er allerede nevnt. I utgangspunktet ikke noe jeg ville trodd skulle skje fram til i går. Veton er en Vikingmann, og følger laget tett, samt at han har flere kompiser her. SA vet nok noe her, og samtidig er nok Maaseide villig til å spytte inn noe for å få svigersønnen hjem. Berntsen er lunken i RA, men hva skulle han egentlig sagt? Hele situasjonen minner meg om Tripic-overgangen ifjor. Min spådom er at Veton spiller i mørkeblått i 2019. 

På topp får han konkurranse med Høiland og Østensen, som jeg tror får fornyet tillit. Både Østensen og Veton kan brukes på kantene, i tillegg er det ingen garanti for at Høiland holder seg skadefri gjennom en hel sesong. BB har også sagt det kan bli mer aktuelt med 4-4-2 framover. 

På kantene har vi god dekning, gitt at Zymer signerer ny kontrakt. En joker her kan også være å gi De Souza en ett-årskontrakt. Spennende spiller som helt klart kan blomstre. Garantert ikke dyr, samtidig som det styrker bredden ytterligere. Tripic kommer garantert til å måtte gå gjennom en skadeperiode slik som i år. 

Troppen: 

Keepre: McDermott, Arnebrott, Ny junior fra egen stall

Forsvar: Andresson, Salte, Bjørshol, Vevatne, Vikstøl, Østigård, Landu Landu. 

Midtbane: Torsteinbø, Furdal, Ylldren, Danielsen, Jenkins, Thorstvedt

Angrep: Høiland, Østensen, Berisha, Sale, Zymer, De Souza, Tripic

Konklusjon:

Det gir i utgangspunktet 20 utespillere. BB har uttalt at han vil ha 18 spillere som kan spille Eliteserie, og en totalt tropp på 23-25 spillere inkludert juniorer. Samtidig kan fort Salte bli lånt ut, Sale solgt, og De Souza kan gå inn i kategorien utfordrer og derfor ikke regnes som en av de 18. 

Jeg tenker uansett at dette er et lag som kan bite godt fra seg. Mye ungt, men også spor av rutine i hvert ledd. Alt avhenger av hvor mye penger som blir satt av til overganger, og om det evt kommer inn noen rike onkler å spytter inn noe, som ved en Berisha-overgang. Spennende blir det uansett, da BB har vist flere ganger at han kan være en ringrev på overgangsmarkedet. 

(Innlegget ble redigert 13.11.18 15:59)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
13.11.18 16:00
makki1899: Her tipper jeg det blir en mann inn og en mann ut. Ernemann drar nok hjem, og inn kommer Jenkins. Kan bli spennende å se hvordan Jenkins vil gjøre det denne gang i et lag som fungerer bedre, hvor han kan få en mer konkret rolle.  Dersom det ikke skulle bli Jenkins, kunne det verdt et forsøk å prøvd seg på Petter Orry Larsen i Brann. På utgående kontrakt, og fortsatt ikke tatt en avgjørelse angående forlengning. Kanskje frister det mer med fast plass i Viking, kontra inn og ut av et medaljejagende Brannlag. Muligens er han også for dyr i drift.  Tar det også som en selvfølge at Danielsen signerer ny kontrakt. Nevnte Landu eller Kryger kan også bidra på midtbanen i så tilfelle. Ser Halgunset også skal trene med laget, men ser ikke vitsen med å hente han. Tipper han spiller i lyseblått neste sesong.

Jeg har nevnt Eggert Jonsson. Bør være på Vikings liste, kan også spille i forsvar.

helvis
helvisInnlegg: 14965
13.11.18 16:50

Skal nyte opprykket noen måneder til før jeg begynner å tenke på neste sesong. 

Silly season og spekulasjoner har jeg aldri skjønt greia med. 

Gratulerer igjen alle Viking-folk!

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18481
13.11.18 16:51

Gleder meg til kampene neste sesong. Turen til Stavanger er alltid et høydepunkt! 

Nevi
NeviInnlegg: 9229
13.11.18 16:52

Tenk så fantastisk deilig det er å ha opprykket i boks.
Nå kan de i Viking allerede begynne å planlegge neste års eliteseriestall. Planlegge sesongkortsalget.

Hadde bare ikke Viking snudd kampen mot  Aalesund. Og fått inn målet mot Ull-Kisa halvminuttet på over overtiden. Og tatt en sterk seier borte mot Mjøndalen. Eller avgjort kampen på søndag det siste kvarteret.
Hadde vi bare ikke klart en av disse tingene kunne sesongen vart enda en måned. Og mest sansynligvis endt opp med å spille ett år til i Obos.

(Innlegget ble redigert 13.11.18 17:02)

Nevi
NeviInnlegg: 9229
13.11.18 17:02

Fikk forresten en mail fra Viking i dag.

Der som jeg sitter har blitt endret fra mørkeblå kategori til Sølv-kort.

En av fordelene er forkjøpsrett på vupfinalebillett. Gjelder for feltene A - C - I - M.
Regner vel med at de midterste feltene på begge langsidene og hordene har samme forkjøpsrett, pluss kanskje ett par ekstra fordeler.

Regner med at det ikke tar mange dagene før sesongkortsalget kan starte.

Hvordan ligger det an med dere. Noen som ikke har vært på stadion som kanskje nå er i tenkeboksen for å kjøpe seg en fast plass neste år? Hører dere med Vikingsnakk som kanskje kan resultere i nye folk på stadion?
Selv går jeg fra to kort til tre. Har riktignok kjøpt en kampbillett til de fleste kampene fra sommeren av og ut sesongen i år.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 17:09
makki1899: Troppen:
Keepre: McDermott, Arnebrott, Ny junior fra egen stall
Forsvar: Andresson, Salte, Bjørshol, Vevatne, Vikstøl, Østigård, Landu Landu.
Midtbane: Torsteinbø, Furdal, Ylldren, Danielsen, Jenkins, Thorstvedt
Angrep: Høiland, Østensen, Berisha, Sale, Zymer, De Souza, Tripic

Absolutt en spennende tropp dette.

Jeg er også veldig usikker på McDermott. Jeg husker han som en usikker keeper. Virker som om han har tatt store steg i Kristiansund, men om han er løsningen er jeg usikker på.

Vi har flere keepere ute, Kristiansen, Falch, Østbø. Egentlig er vel ingen av disse gode nok. Falch trente med Viking i vinter og hadde han imponert så hadde han vel fått kontrakt. Jeg tror vi må se til utlandet. En keeper med rekkevidde og rutine. S08 har hentet en veldig god keeper fra finsk liga. Arnebrott håper jeg vi leier ut til en OBOS klubb og så kan Wichne være backup til kontrakten går ut.

Østigård, Andresson, CLL, Jenkins, Berisha, De Souza inn er vel mulig alle sammen.

Den troppen du setter opp har 12 lokale spillere, det må være godkjent. Men vi får se hva som skjer. Går utifra at Jenkins blir første mann inn samtidig som det vil bli avklaring om framtiden til spillerne som er i Viking.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
13.11.18 17:18
TAdams6: Jeg er også veldig usikker på McDermott. Jeg husker han som en usikker keeper. Virker som om han har tatt store steg i Kristiansund, men om han er løsningen er jeg usikker på. Vi har flere keepere ute, Kristiansen, Falch, Østbø. Egentlig er vel ingen av disse gode nok. Falch trente med Viking i vinter og hadde han imponert så hadde han vel fått kontrakt. Jeg tror vi må se til utlandet. En keeper med rekkevidde og rutine. S08 har hentet en veldig god keeper fra finsk liga. Arnebrott håper jeg vi leier ut til en OBOS klubb og så kan Wichne være backup til kontrakten går ut. Østigård, Andresson, CLL, Jenkins, Berisha, De Souza inn er vel mulig alle sammen. Den troppen du setter opp har 12 lokale spillere, det må være godkjent. Men vi får se hva som skjer. Går utifra at Jenkins blir første mann inn samtidig som det vil bli avklaring om framtiden til spillerne som er i Viking.

McDermott har tatt store steg, derfor er han også i den irske landslagstroppen som har gode keepere. Men tar gjerne en annen om de finner det.

CLL håper jeg ikke vi henter tilbake, er han på benken i TIL så forsterker han neppe Viking. De andre du har på listen kan jeg alle se for meg i Viking-drakt. Jeg nevnte en islending som var nære Viking i fjor.

Nevi
NeviInnlegg: 9229
13.11.18 17:19

BB ønsker altså ha kontroll over hele troppen til de avslutter med treningene 28.november. Både de som skal ut og inn.
Imponerende om de får til det. Så det kan skje mye de neste par ukene.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 17:22
Kristwic7: Jeg nevnte en islending som var nære Viking i fjor.

Det er nok andre som også er aktuelle.

Det at BB sier dette
"Og når ønsker du å ha spikret denne troppen?

 

– Vi håper at det meste er på plass innen siste trening 28. november. Så gjør det ikke noe om det gjenstår noen ledige plasser da. Det er en fordel om flest mulig er der når treningene starter i januar – og i alle fall innen vi reiser til Marbella på treningsleir 16. februar. Du kan selvsagt få inn spillere, både permanent og på lån, tett opp mot datoen vinduet stenger. Men det er ikke ideelt."

Dette må bety at de har god oversikt. Jeg liker også tankegangen om at troppen skal være klar tidlig. 

Tidligere har det vært tonen at vi skal vente til det internasjonale overgangsvinduet stenger 31.januar før Viking begynner å bevege seg. Da er de beste tatt, da er de gode kjøpa gjort. Da er det "rasket" som står igjen. Kan gjøre noen gode kjøp da også, men mye vanskeligere. Å bli klar før jul er en fin tankegang, da kommer man andre i forkjøpet.

 

makki1899
makki1899Innlegg: 207
13.11.18 17:29
Kristwic7: CLL håper jeg ikke vi henter tilbake, er han på benken i TIL så forsterker han neppe Viking.

Enig i at det neppe er en spiller som forsterker oss umiddelbart. Men det sa vi også om Vikstøl. Over en lang sesong er jeg sikker på at vi ville fått bruk for CLL. Han har erfaringen, fysikken, og forsåvidt også ferdigheter som Viking trenger. Han blir nok heller ingen dyr mann.  

Det at han også kan spille stopper er sentralt, da vi så hvor skadeutsatt Østigård var mtp hans spillestil. Det forutsetter at vi henter Østigård selvfølgelig. 

(Innlegget ble redigert 13.11.18 17:30)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 17:33
makki1899: Over en lang sesong er jeg sikker på at vi ville fått bruk for CLL.

Jeg tror og han kan bli en god mann å ha. En god backup

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 17:42

Ny podcast fra Stavanger Aftenblad

Trenerspørsmålet, Veton, spillere inn og ut

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37423
13.11.18 17:53

Gratulerer med opprykket, det blir godt å få dere opp igjen :)

siggi76
siggi76Innlegg: 3223
13.11.18 18:05

 

eppaen
eppaenInnlegg: 27654
13.11.18 18:30

Hyggelig med alle som ønsker Viking velkommen tilbake. Til og med fra Haugesund! 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
13.11.18 19:26
TAdams6: Det er nok andre som også er aktuelle. Det at BB sier dette
"Og når ønsker du å ha spikret denne troppen?   – Vi håper at det meste er på plass innen siste trening 28. november. Så gjør det ikke noe om det gjenstår noen ledige plasser da. Det er en fordel om flest mulig er der når treningene starter i januar – og i alle fall innen vi reiser til Marbella på treningsleir 16. februar. Du kan selvsagt få inn spillere, både permanent og på lån, tett opp mot datoen vinduet stenger. Men det er ikke ideelt." Dette må bety at de har god oversikt. Jeg liker også tankegangen om at troppen skal være klar tidlig.  Tidligere har det vært tonen at vi skal vente til det internasjonale overgangsvinduet stenger 31.januar før Viking begynner å bevege seg. Da er de beste tatt, da er de gode kjøpa gjort. Da er det "rasket" som står igjen. Kan gjøre noen gode kjøp da også, men mye vanskeligere. Å bli klar før jul er en fin tankegang, da kommer man andre i forkjøpet.

Naturlig og ha mye spikret tidlig ja, men jeg tror ikke at man klarer dette dessverre. Så er det også sunt å ha noen plasser tilgjengelige.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
13.11.18 19:28
makki1899: Enig i at det neppe er en spiller som forsterker oss umiddelbart. Men det sa vi også om Vikstøl. Over en lang sesong er jeg sikker på at vi ville fått bruk for CLL. Han har erfaringen, fysikken, og forsåvidt også ferdigheter som Viking trenger. Han blir nok heller ingen dyr mann.   Det at han også kan spille stopper er sentralt, da vi så hvor skadeutsatt Østigård var mtp hans spillestil. Det forutsetter at vi henter Østigård selvfølgelig.

Umiddelbart? Han forsterker ikke laget i det hele tatt. I fjor hadde det vært ok, men nå håper jeg vi ser mot noe bedre. Hvilke ferdigheter har han som man ikke har fra før? Har tross alt vært her før og ikke klart å levere over tid.

Nevi
NeviInnlegg: 9229
13.11.18 20:36

http://www.viking-fk.no/nyheter/sesongkort-info-2019

Da er sesongkortene for 2019 ute for salg.

Er vel på omtrent samme nivå som i fjor om jeg ikke husker helt feil. I hvertfall om man kjøper allerede innen 18.11. Går opp litt etter den tid om jeg forstår det riktig.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 21:20
Nevi: Da er sesongkortene for 2019 ute for salg.

Tilbud ut uka. 500,- i rabatt for gull og sølv.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 21:26
Nevi: Allerede i morgen vil flere få beskjed om at de vil kunne finne seg en ny klubb.

Skal bli greit å få litt svar. Austbø er vel den jeg er mest spent på.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
13.11.18 21:27
Kristwic7: Naturlig og ha mye spikret tidlig ja, men jeg tror ikke at man klarer dette dessverre. Så er det også sunt å ha noen plasser tilgjengelige.

Det kan ikke forventes at Viking får viljen sin 100%. Så ja, det blir nok noen brikker som ikke er på plass.

thohla1
thohla1Innlegg: 695
13.11.18 21:32

Velkommen tilbake til øverste nivå og velkommen til Sarpsborg til året! 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20742
13.11.18 21:55

Artig å bla litt tilbake i tråden, nærmere bestemt til desember da Bjarne ble ansatt. Et par stykker som må spise i seg noen ord:) 

peterad
peteradInnlegg: 59
13.11.18 22:03

Om keepere tror jeg Viking kjøpe en stable keeper for ES -- Austbo få et år kontrakt og Winche låne ut til noen Obos klubber og Arnebrott forsetter og utvikler seg i Viking 

eppaen
eppaenInnlegg: 27654
13.11.18 22:09
Wiggum: ansatt

Nå skal vi ikke glemme at Viking greide det på de fire siste kampene omtrent. En mobilisering av en annen verden som ingen trodde på. Det Viking viste ellers i sesongen var fryktelig variabelt. Det står jeg for enda. Mange som stusser på at Viking vant OBOS med ni tap. For min del viser det vel også at uavgjort har liten verdi av og til. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg