Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
27.11.18 11:29

Det er de alderstrinnene fra ca år 2000 som har de største talentene i Viking. Så fremtiden ser lysere ut.

Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1181
27.11.18 11:38
Fotballkonge: Det er litt synd at viking ikke klarer å få fram flere egne spillere!  De leverer gode resultater nasjonalt i aldersbestemt fotball.  Men når de kommer i jr alder og skal ta steget opp på A-lag så er det  åpenbart noe som svikter !

Her er du inne på noe vesentlig...Slik har det vært i alle år.

Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1181
27.11.18 12:50

https://www.vg.no/sport/fotball/i/kagzG6/tidligere-viking-spillere-aapner-for-comeback?utm_content=row-9&utm_source=vgfront

 

Tja, lite nytt...annet enn at de kan tenke seg å spille for gamleklubben en gang i fremtiden. Er vel Berisha som kan virke mest sannsynlig.

eppaen
eppaenInnlegg: 27714
27.11.18 13:05

Ordentlig svadasvar og agurksak. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37895
27.11.18 13:29
Madlaveien: Tja, lite nytt...annet enn at de kan tenke seg å spille for gamleklubben en gang i fremtiden. Er vel Berisha som kan virke mest sannsynlig.

Joachim Baardsen som har skrevet det har vel god kunnskap om Viking. Akkurat denne saken var litt svada, men kan godt tenke meg at alle de som er spurte ville spilt for Viking hvis de fikk sjansen.

Det hadde vært enda mer interessant hvis han spurte flere tidligere Vikingspillere. For eksempel Bödvarsson har jo snakket veldig varmt om Viking til Andresson. Det var uventet, men kjekt. Bödvarsson spiller for Reading, i bunn av Championship, men har 7 mål på 11 kamper denne sesongen og blitt 26 år gammel.

Birkir, Valon, Abdullahi, Haugen og ikke minst Samuel. Mange kandidater som kanskje ville spilt for Viking igjen. De aller, aller fleste her har vi ikke råd til pr dags dato, så det blir lite relevant.

Men selv om det er lite relevant så kan det jo plutselig skje noe uventet. Veton var veldig uventet, er det hold i det ryktet? Kommer han så blir jeg overrasket men også veldig glad.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37895
27.11.18 13:32
Fotballkonge: Det er litt synd at viking ikke klarer å få fram flere egne spillere!
De leverer gode resultater nasjonalt i aldersbestemt fotball.
Men når de kommer i jr alder og skal ta steget opp på A-lag så er det åpenbart noe som svikter !

Det har vært gjort en for dårlig jobb der lenge. Sist det var skikkelig fokus på ungdomsavdelingene var 92 og 94 årgangene. Østenstad forsvant ut og fokus på ungdomsavdelingen forsvant, det ble ivertfall mye mindre fokus. 

Nå er de i gang igjen med mer fokus virker det som. Men det er lenge siden 94 årgangen, det er Veton og co. 

Men det er endring på gang på flere felt, så kanskje blir det lettere å komme gjennom nåløyet framover. Håper ivertfall det.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8334
27.11.18 14:16
Madlaveien: Må opp et hakk nå altså. Hvis noen av investorene mener alvor så får de legge noen penger i sekken og la BB handle inn 4 kvalitetsspillere.  Sikkert en ok spiller dette her men ser ikke for meg at han skal drive midtbanen en kald dag i mars oppe på lerkendal. Det trengs en Magnus Svensson type, hvis ikke vi treffer blink på spillermarkedet så er det rett ned igjen til OBOS.

Er denne analysen basert på gode kunnskaper om den konkrete spilleren, eller synsing basert på at han spilte på en middelhavsfarer i OBOS-ligaen? 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15525
27.11.18 14:24
aIseboy: Er denne analysen basert på gode kunnskaper om den konkrete spilleren, eller synsing basert på at han spilte på en middelhavsfarer i OBOS-ligaen?

Dette lurte faktisk eg òg veldig på.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
27.11.18 14:30

Det er jo ikke sikkert islendingen eller Nakkim heller ville gjort seg i ES. Ekspertisen savner fart bak der. Det skal jeg ikke utale meg, kompetansen når ikke så langt. Men jeg tror de jakter en med fart....så trenger jeg ikke utdype det så veldig mye mer. Blir spennede å se framover.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8334
27.11.18 14:36
happydeathsuite: Dette lurte faktisk eg òg veldig på.

For Vikings sin del, så håper jeg ikke de gir etter for ytre press om at det på død og liv må hentes inn spillere med store navn og flotte CV'er. 

Jeg tror det i stor grad har bidratt til den økonomiske hengemyren klubben fremdeles er i. 

Nå må man ha is i magen og hente sultne spillere som passer i de eller den rollen det behøves forsterkninger. Så får en heller akseptere at det dukker opp noen som sutrer i media om manglende satsing, grått og kjedelig.

Når f.eks Ranheim og Sarpsborg klarer å oppnå store sportslige prestasjoner med gråstein, så bør Viking og klare det. Så får de bygge (grå)stein på (grå)stein frem til økonomien er friskmeldt.

Og akkurat det tror jeg BB er veldig bevisst på. Han har ikke noe å bevise for sin egen skyld. 

(Innlegget ble redigert 27.11.18 14:38)

Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1181
27.11.18 14:41

Synsingen er basert på at han spiller i OBOS. Som jeg sa så kan han være en bra spiller og god signering. Jeg kjenner ikke spilleren godt nok. Mitt poeng er at de med penger rundt Viking, for de fins, burde spyttet litt i potten slik at vi får inn 3 eller 4 kvalitetsspillere fra høgere nivå. 

Jeg er litt redd for at vi ser oss blinde på at de som er gode i OBOS også vil være gode i eliteserien. Furdal og kommer til å få kjørt seg. Folk vet hvem han er og kommer til å ligge klistret på ham. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
27.11.18 14:43

Men jeg tror de jakter en med fart..

Det håper jeg du har rett i. Forhåpentligvis med Islendingen ved siden. Hadde ikke gjort meg noe om den med fart ble leid inn fra Brighton 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15525
27.11.18 14:48
aIseboy: Nå må man ha is i magen og hente sultne spillere som passer i de eller den rollen det behøves forsterkninger. Så får en heller akseptere at det dukker opp noen som sutrer i media om manglende satsing, grått og kjedelig.

Definitivt. Eg hadde knapt høyrd namnet Johnny Furdal for eit halvt år sidan. Nå er eg på nippet til å laga eit alter til hans ære på loftet.

Heldigvis trur eg BB og teamet er obs på at dei ser etter typar som skal passa inn, ikkje namn som skal begeistra på papiret. Dei har me henta meir enn nok av. Bjørshol >>> Abdi.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
27.11.18 14:49

Furdal og kommer til å få kjørt seg. Folk vet hvem han er og kommer til å ligge klistret på ham. 

Litt snodig om eliteserielag tar mer hensyn til enkeltspilleren Furdal enn Obos klubber.  Tror nok de fleste vil fokusere mer på eget spill. I og med de fleste vil være mer offensive enn våre motstandere i Obos kan det åpne seg mer for en type som Furdal. Men bruker motstander energi på å ta ham ut vil det kunne gi mer rom for andre.

 
Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1181
27.11.18 15:31

Årets spiller i OBOS blir lagt merke til noe annet ville vært rart. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
27.11.18 15:50

Klokken 19:00 kommer det noe på nettet i Aftenbladet, hvis jeg forstår rett. Kanskje en ny spiller? 

Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1181
27.11.18 16:01

Spennende 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45586
27.11.18 16:09
TAdams6: Hvordan skal vi tolke det? For Viking har vel sondert markedet en god stund nå. Vil det bety at de ser etter permanente løsninger, ikke bare lån? Eller har de bare prioritert andre ting foreløpig. Ikke godt å si. Jeg er veldig spent på hva slags stopperpar vi skal stille med. Håper vi får en løsning som gjør at de vi henter ivertfall spiller hele sesongen her, slik at vi kan sette et forsvar og ikke drive med vinglingen som i OBOS. Det går bare ikke i Eliteserien.

Midtforsvaret må være klart først. Der bør Andresson være den ene ellers blir jeg rett og slett sjokkert over klubben.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 901
27.11.18 16:17
Madlaveien: Sikkert en ok spiller dette her men ser ikke for meg at han skal drive midtbanen en kald dag i mars oppe på lerkendal

Det har du antakeligvis rett i, men de fleste hadde vel sagt det samme om Anders Trondsen og Marius Lundemo for bare få år siden? Eller en avskrevet Ole Selnæs, for den saks skyld. Det er tross alt de færreste norske fotballspillere som får oppleve å dominere midtbanen på Lerkendal, før de eventuelt selv spiller for Rosenborg. 

Det er vel heller ikke der listen bør ligge, for Viking skal ikke ta opp kampen mot Rosenborg. Men spillere som Trondsen og Lundemo ble i sin tid hentet fra mindre klubber fordi man så et stort potensial i dem, og sånn håper jeg da virkelig Viking tenker nå også.

Akkurat i den sentrale midtbanerollen trengs det ikke nødvendigvis en stjernespiller, for han kommer neppe til å stjele overskriftene uansett. Jobben vil primært være å spille de andre gode. Det trengs ikke en kreativ poengkonge, for da vil han bare gå i veien for Furdal og Tripic. Han trenger ikke være spesielt målfarlig (det ansvaret får Høiland og Østensen) og han trenger ikke være en typisk nummer åtte som kommer på sugende løp, for det gjør både Thorstvedt, Torsteinbø og Ibrahimaj. 

I stedet trengs det vel en pasningssikker spiller som dekker rom defensivt og styrer tempoet offensivt. Ut i fra beskrivelsene av Sjølstad kan han fort være en slik spiller, og basert på det Bjarne og teamet har fått til i løpet av de to siste vinduene så ser jeg ingen grunn til å tvile på teften deres denne gangen heller.

Viking har, fornuftig nok, blitt advart mot å bare hente OBOS-spillere, fordi man da risikerer å ende opp som et OBOS-lag. Samtidig handler det om å identifisere potensial. De siste årene har lag som Stabæk, Sarpsborg og Ranheim vist at solide OBOS-spillere faktisk er gode nok til å markere seg i Tippeligaen, og noen av midtbanespillerne deres har faktisk gått rett fra OBOS til å styre midtbanen på Lerkendal - mot Rosenborg.

(Innlegget ble redigert 27.11.18 16:23)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
27.11.18 16:30
Winthrop15: Klokken 19:00 kommer det noe på nettet i Aftenbladet, hvis jeg forstår rett. Kanskje en ny spiller?

Var ikke den nye Podcasten som skulle komme da?

I så tilfelle kom den før tiden

Eastbooh
EastboohInnlegg: 901
27.11.18 16:34
fotballidiot2: Var ikke den nye Podcasten som skulle komme da?

Det skal visst være en artikkel på gang.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37895
27.11.18 16:41

Ifølge artikkel i RA er det 3 spillere viking jakter. 2 stoppere og en midtbane

Nå har ikke jeg oversikt over talentene til Viking, men dette høres litt tynt ut på spissplass. Høiland og Østensen er bra, men med en skade så sliter vi

Finnes det noen talenter hos Viking vi kan ha forhåpninger om allerede i 2019?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
27.11.18 16:42
Eastbooh: Det skal visst være en artikkel på gang.

For så vidt spennende, men Tveita tilbake som det står der tviler jeg på er aktuelt nå. Er vel heller ikke i en posisjon vi leter etter spillere.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
27.11.18 16:44
TAdams6: Finnes det noen talenter hos Viking vi kan ha forhåpninger om allerede i 2019?

Er vel i alle fall ingen spisser av talentene som er tilbudt A-lags kontrakt så vidt jeg har fått med meg?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
27.11.18 16:52

Det var svarene som blir gitt etter den podcasten, som gir inntrykk av at det vil komme noe aent på nett. En som spør om Tveita er på vei og får til svar at det kommer en artikkel klokken 19:00. Jeg tror ikke det er Tveita, men det virket som det var noe på gang med en eller aen? Vi får vente å se.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 901
27.11.18 17:12
TAdams6: Nå har ikke jeg oversikt over talentene til Viking, men dette høres litt tynt ut på spissplass. Høiland og Østensen er bra, men med en skade så sliter vi

Klemetsen Jakobsen fikk ikke kontrakt, så per i dag har Viking bare Høiland og eventuelt Østensen i neste års spillerstall. Neste mann i rekken på toerlaget er kanskje Liban Abdi, men jeg vil tro han er et stykke unna nivået.

Nå har vel ikke Høiland vært spesielt skadeutsatt de siste årene, så det kan godt være at det holder med to spisser, så lenge formasjonen er 4-3-3 eller 4-2-3-1. Blir det skadekrise så går sikkert Tripic, Zymer eller Torsteinbø inn på topp.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37895
27.11.18 17:18
Eastbooh: Neste mann i rekken på toerlaget er kanskje Liban Abdi, men jeg vil tro han er et stykke unna nivået.

Ivar Øidvin er vel en kar som har gjort det bra siste året. 2001 modell.

Hadde jo vært kjekt hvis en slik spiller fikk sjansen med en del innhopp i 2019. Talentfulle spisser er utrolig kjekt å se når de får sjansen på stadion.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37895
27.11.18 17:20
Winthrop15: En som spør om Tveita er på vei og får til svar at det kommer en artikkel klokken 19:00. Jeg tror ikke det er Tveita, men det virket som det var noe på gang med en eller aen? Vi får vente å se.

Blir overrasket om Tveita kommer nå. Bjørshol får nok høyrebacken i 2019. 

Kjekk podcast.

Egeland er en mann som kan gå inn på sentrale midtbanen. Smart og god spiller som utvikler seg veldig. Adrian Pereira kan være framtidens mann på venstrebacken. Arnebrott får lovord både som type og som keeper.

Liker at Stavanger Aftenblad har kommet litt nærmere innpå Viking med podcasten og de sendingene der de har vært tett på iløpet av sesongen. Det de holder på med her er profilbygging, noe som trengs. Viking får mye gratis av SA her.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
27.11.18 17:22

Det står og det antas Viking jobber med Lode. At noen her får raseri annfall får stå til..men det står nå i RA.. Følgende klippet fra RA: Viking-treneren er i denne fasen svært sparsommelig med å kommentere enkeltspillere, men det er nærliggende å tro at de mørkeblå nok en gang vil gjøre et framstøt mot Bodø/Glimt-stopper Marius Lode. Klubben prøvde i det lengste å sikre seg ham i fjor.

Annonse

(Innlegget ble redigert 27.11.18 17:24)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
27.11.18 17:24
Winthrop15: Det står og det antas Viking jobber med Lode. At noen her får raseri annfall får stå til..men det står nå i RA..

Så også det. Så får håpe du og Bjarne blir fornøyd denne gang. Sikkert en spiller som kan gjøre en god jobb i midtforsvaret. Samtidig er han fortsatt ung så det finnes vel et utviklingspotensiale også.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg