Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 32791
03.12.18 11:11
Winthrop15: Hove er gjerne dyr?

Høres bra ut. Vi trenger litt mer villskap inn i laget.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15527
03.12.18 11:20
clavin: Høres bra ut. Vi trenger litt mer villskap inn i laget.

Tja, gjekk ikkje så bra for Jerv i år.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
03.12.18 12:26

Da bør vi satse alt på BJØRN Inge Utvik synes nå jeg... sammen med Hove. Det kan bli skikkelig dyrisk...

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22181
03.12.18 14:06
Winthrop15: FKH fikk ikke budet sitt akseptert. Hove er gjerne dyr?

Florø ønsker visst i utgangspunktet et syvsifret beløp for ham, så får vi se hva de ender på til slutt.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
03.12.18 14:21

Ja så de håpet på budkrig. Virket litt drøyt med en slik pris...

Eastbooh
EastboohInnlegg: 901
03.12.18 15:21

Haugesund styrer vel mot et gigantunderskudd, så det er ikke rart om de har begrenset med midler tilgjengelig. Sånn sett er de i samme situasjon som Viking.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
03.12.18 20:21

Runar Hove har visst snakket med Viking idag, ifølge Firdaposten bak betalingsmur.

Limer inn artikkelen.

 

Florl Fotball avslo tilbodet som kom i frå Haugesund, no er fleire klubbar på banen, og i dag skal han snakke med Viking.  

Runar Hove har vore Florø sin beste spelar gjennom fleire sesongar. Den høgreiste stopparen frå den mykje omtala 1995-årgangen, har vore aksla for større oppgåver lenge. Sjølv om Florø hadde klart å halde seg i Obosligaen i år ville nok Runar Hove vore aktuell for fleire klubbar på det høgste nivået. Men når Florø rykte ned, var saka klar. Hove har ambisjonar og no prøver han å finne ein arbeidsgivar i eliteserien. Haugesund, Bodø/Glimt og Viking har vore interessert i 23-åringen. Det har også Kongsvinger i Obosligaen der vi også finn Sogndal, der gamletrenar Terje Rognsø er blitt ny dagleg leiar.

Det er klart at skal Runar opp blant dei fire beste laga i Norge, så er det nivåskilnad på spelarane rundt han i høve til det han er vand til, men Runar har definitivt det som skal til for etablere seg i det sjiktet, seier agenten til Hove, Stein Hoff. 

Han fortel det er fleire klubber som har meldt si interesse. 

No har han vore på prøvespel i Haugesund som nettopp vart nummer fire i Eliteserien i Norge. Klubben måtte likevel sjå raude tal på botnlinja og bodet dei gav på Hove var også ikkje godt nok. Florø Fotball avslo tilbodet. 

Sidan Florø avslo bodet frå arabarane på Haugalandet er porten open for andre klubbar å melde seg på. I dag skal han mellom anna snakke med Viking som etter ein sterk haustsesong rykka opp i eliteserien. Det nivået har den målfarlege stopparen frå Florø sikta seg inn på. 

Signerte for Florø

– Eg er ønskjer jo å spele i Eliteserien, det er jo klart. Og no meiner eg tida er rett for å ta steget. Eg er motivert og meiner eg har det som skal til, seier Hove som har vore i same klubben heile livet. 

Sjølv om han berre er 23 år kan han skilte med 16 år i Florø Sportsklubb. Og det har sett spor. Han meiner sjølv klubben skal ha noko igjen for han om han går. For han kunne gått gratis etter denne sesongen og fått seg gode pengar å konto med sign-on-fee, men i sommar valde han å likevel signerte han ny kontrakt ut 2020-sesongen for at klubben skulle få noko igjen. 

Det er vel oppskrifta på å bli ei stolt og kry legende i Florø Fotball. 

I dette ligg det nok ei forståing mellom Hove og Florø Fotball at Florø ikkje kan prise han ut av marknaden, og slik sette kjeppar i hjula for 23-åringen. No lar han jakta kring signaturen hans gå sin gang, og har framleis is i magen.

– Eg trur dette skal gå i orden, og eg håpar å få ei avklaring så raskt som mogleg, svarar Hove.       

(Innlegget ble redigert 03.12.18 20:31)

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5163
03.12.18 23:27

Om det stemmer at Florø krever et millionbeløp så er det bare å forsyne seg. FKH kommer aldri i verden til å betale det, de kommer ikke til å betale noe i nærheten av det en gang. Det gjør de også rett i, både med tanke på økonomisk situasjon og med tanke på at det for vår del vil være snakk om et tredjevalg/fremtidsprosjekt. 

Spennende spiller som helt sikkert kan bli bra med riktig utvikling og litt flaks, men å betale millionbeløp for en stopper som nettopp har rykket ned fra Obos og i tillegg har gått skadet halve sesongen er bare tull. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
03.12.18 23:31

Tror jeg aldri Viking kommer til å gjøre heller. Ser ikke for meg det i det hele tatt. Men vet man at de krever såpass?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
03.12.18 23:37

Winthrop15:»Tror jeg aldri Viking kommer til å gjøre heller. »

—————

Det tror ikke jeg heller Viking kan betale ut fra budsjett.

Men dette skrev Henningsen på hjemmesiden til Viking:

 

«De økonomiske rammebetingelsene for 2019 sikrer et år uten behov for ny tilførsel av kapital til ordinær drift. Vi har et fornuftig grunnlag for virksomheten til A-lag. Videre har vi god dialog med eksterne bidragsyter som ønsker å sikre at vi kan lykkes med noen forsterkninger i tråd med hovedtreners ønsker.«

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
04.12.18 06:55

Betviler ikke at de kan forsterke seg, men å bruke ett så stort beløp på Hove kan jeg ikke se for meg at de gjør? Men jeg vet jo ikke. Ikke sikkert Florø krever så mye en gang. Det vil snart komme fram. Men uannsett rart ikke lokalavisene her har fått ferten i noe? Selv ikke Stig Nilssen. Angående Hove.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
04.12.18 10:17

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Denne-stopperen-er-aktuell-for-Viking-265555b.html. Der kom det, og Glimt ikke villig til å slippe Lode. Lærde Bjørdal ikke aktuell. Viking sliter i jakten på midstoppere. På tynn is stårdet. Situasjonen rundt  de to lånestopperene er uavklart.  

(Innlegget ble redigert 04.12.18 10:26)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 10:41
Winthrop15: Der kom det, og Glimt ikke villig til å slippe Lode. Lærde Bjørdal ikke aktuell. Viking sliter i jakten på midstoppere. På tynn is stårdet. Situasjonen rundt de to lånestopperene er uavklart.

Ikke noe revolusjonerende her. Lædre Bjørdal går ikke ned i lønn for å komme til oss. Lode har hatt fin utvikling i Glimt, forståelig at han blir vanskelig å få tak i.

Hadde trodd det kom litt mer kreative forslag fram på bordet. Hove er spennende, men jeg håper virkelig Viking har sett til andre enn kun Lode og Lædre Bjørdal. Forstår veldig godt at de sjekker de ut, men de bør ha langt flere navn på blokka, uten at Aftenbladet vet om det.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 10:43

Viking Oslo har virkelig framstått på en positiv måte i 2018

Her har de laget en film om siste året som ivertfall jeg syntes var utrolig kjekk

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 10:45
Winthrop15: Betviler ikke at de kan forsterke seg, men å bruke ett så stort beløp på Hove kan jeg ikke se for meg at de gjør? Men jeg vet jo ikke. Ikke sikkert Florø krever så mye en gang

Mye og mye. 1 mill er ikke mye hvis han viser seg å være veldig god. 1 mill er veldig mye penger når du ikke har de pengene. FKH skal ha bredde i forsvaret. Viking ser etter et klart førstevalg. At FKH som går med 20 millioner i underskudd ikke kan bruke mye penger på en reserve er forståelig, vi skal ikke legge for mye i akkurat det.

Ulterion
UlterionInnlegg: 165
04.12.18 10:46

Har me noko som helst nytt om Andresson? Og kva vil evt Utvik koste?

Om me får Andresson, Utvik, Sjølstad + 1stk kraftspiss med enorm hodestyrke, så burde vel troppen vera ganske komplett. Forutsatt at Arnebrott klarer å ta steget opp til førstekeeper allerede nå - tolker dei som har kommentert her, slik at han er kapabel til det.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 10:47
Svartbaken: betale millionbeløp for en stopper som nettopp har rykket ned fra Obos

Nå tar jeg det ut av sammenhengen din her. Men FKH rykket vel ned i 2.divisjon med Grindheim og flere andre gode spillere i sin tid.

Florø er et "svakt" lag, det betyr ikke at de ikke har noen veldig gode spillere.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 10:49
Ulterion: Har me noko som helst nytt om Andresson? Og kva vil evt Utvik koste?
Om me får Andresson, Utvik, Sjølstad + 1stk kraftspiss med enorm hodestyrke, så burde vel troppen vera ganske komplett

Vet ikke om Viking kikker på han. Håper jo det, men aner ikke. 

Med den trioen du setter opp der så er grunnlaget lagt, liten tvil om det. 

Med Arnebrott så håper jeg, men aner veldig lite. Mange som sier han er klar, men det er trenerteamet som tar det valget. Jeg håper han får lov å stå like mye som Wichne og Austbø i treningskampene og vise at han duger der.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 11:09

Det er noen spillere jeg er litt usikker på hva BB tenker om

Salte. En ledertype, stort talent. Fikk 3-års kontrakt, bør bli satset på. Men hvor? Stopper eller høyreback? Bjørshol har gjort en bra jobb etter at han kom. Salte som stopper? Ja kanskje, men ekstremt vanskelig når det MÅ hentes minst 2 stoppere nå. Man henter vel ikke stoppere for å la de være på reservebenken. Men Salte har det i seg, kanskje er det Bjørshol han skal utkonkurrere? Eller blir Salte en som ikke greide å ta steget fra junior til senior fotballen? Alt for tidlig å si siden han ennå er junior i alder.

Venstrebacken. Vikstøl synes jeg var meget bra og solid etter at han spilte seg inn. Vevatne, god, men er han like god som Vikstøl på venstrebacken? Veldig usikker der. Vevatne som stopper bør vi vel ikke vurdere. Var ujevn i OBOS der, bør kun være nødløsning på stopperplass. Hvem havner på benken, Vikstøl eller Vevatne? Pr dags dato foretrekker jeg Vikstøl. Jeg var ikke akkurat positiv når han kom, men han har imponert meg. Jeg liker defensivt solide backer.

Torsteinbø. Hva skal Viking gjøre med han? Han passer ikke inn. Er han indreløper, er han venstrekant, er han hengende spiss, er han venstre back? Jeg ser ikke posisjonen han passer inn. Det er vel først og fremst indreløper som er aktuelt. Torsteinbø er nok reserve for øyeblikket. Kan han overraske iløpet av vinteren?

Sale. Blir han med videre og i tilfelle, tar han siste steget nå? Han er et friskt pust når han har dagen. Ingen i Viking matcher hans fart og engasjement da. Men det skjer for sjelden. 

Vi har egentlig god dekning i mange posisjoner. Det er å bygge ei god sentrallinje som nå blir nøkkelen for å ta steget opp i Eliteserien og hevde seg der. Kan en mann fra Florø og en midtbanespiller fra Kongsvinger være nøkkelen? Hvorfor ikke.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
04.12.18 11:13

Så har Aftenbladet oppdatert artikkelen sin.

Ifølge Atenbladet har Viking lagt inn bud på Fredrik Sjølstad

Jeg stoler 100% på BB og co her. Jeg kjenner ikke spilleren, men når de var så interesserte i sommer og fortsetter nå, så må det være for en grunn.

(Innlegget ble redigert 04.12.18 11:15)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8335
04.12.18 11:37
TAdams6: Viking Oslo har virkelig framstått på en positiv måte i 2018

Hvordan går denne gjengen fra Oslo sammen med Vikingsupportere på tur forøvrig?

Det fremstår jo nærmest som om klientellet på Sting skulle dra på blåtur med basen på Beverly.. 

tokk
tokkInnlegg: 532
04.12.18 11:58
aIseboy: Hvordan går denne gjengen fra Oslo sammen med Vikingsupportere på tur forøvrig? Det fremstår jo nærmest som om klientellet på Sting skulle dra på blåtur med basen på Beverly..

Veldig fint, og ikke vært ett problem.

clavin
clavinInnlegg: 32791
04.12.18 12:02
aIseboy: Hvordan går denne gjengen fra Oslo sammen med Vikingsupportere på tur forøvrig?

Jeg har for så vidt ikke svar, men skjønner uansett ikke problemstillingen. Jeg regner med at alle Viking-supportere, uansett gruppering, setter pris på at flest mulig støtter opp om laget på kampene. Om de ikke "passer" sammen utenfor tribunen er vel det åpenbare svaret at de lader opp til kampene hver for seg. Alternativt kan man anta at personene både i Viking Oslo og "lokale" er ulike individer, hvor noen passer sammen uavhengig av gruppering, og andre ikke.

Internt i Viking Oslo vet jeg at det finnes svært ulike bakgrunner, eksempelvis FrP'ere og folk godt plassert godt på venstresiden. Dette er ikke til hinder for at de fungerer som gruppe.

Poenget mitt er at det ikke er nødvendig å skape noe motsetningsforhold her, all den tid det ikke finnes noen interessekonflikter. Her er alle mørkeblå, selv om de er aldri så "røde" eller "grønne" i andre sammenhenger.

Anderson-Oliveira
Anderson-OliveiraInnlegg: 239
04.12.18 15:47

Her er forøvrig en artikkel om Viking Oslo, vet ikke om den har blitt delt tidligere

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/livet/2018/11/25/195477546/vikings-mektigste-supportere-bor-ikke-i-stavanger

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3423
04.12.18 17:05

Har ikke hatt noe problemer med Viking hordene. Nå er ikke jeg den mest aktive i Viking Oslo, men de kampene jeg dro på var veldig hyggelig og bra samarbeid. 

Vi er nå alle påvirket av å være forelsket i Viking.

Merket det ble mye mer interesse hos meg etter at jeg flyttet vekk fra verdens vakreste by. Tilhørighet, minner, savn og følelsen av å være med på noe større er mine grunnfølelser for Viking. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45589
04.12.18 19:40
TAdams6: Sale. Blir han med videre og i tilfelle, tar han siste steget nå? Han er et friskt pust når han har dagen. Ingen i Viking matcher hans fart og engasjement da. Men det skjer for sjelden.

Hver gang han er i gang så blir han alltid skadet. Følte han startet bra mot Kongsvinger, men så ble han selvsagt skadet. 

Noen ganger er han god, andre ganger irriterer han vettet av både fans og medspillere.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45589
04.12.18 19:43
Anderson-Oliveira: Her er forøvrig en artikkel om Viking Oslo, vet ikke om den har blitt delt tidligere

Jeg vil si at Viking Oslo har gjort en enorm innsats. Hørt de overalt,selv oppe i nord.
Undervurdert innsats som gjorde at bortebane ble hjemmebane.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22181
04.12.18 20:01
Eastbooh: Haugesund styrer vel mot et gigantunderskudd, så det er ikke rart om de har begrenset med midler tilgjengelig. Sånn sett er de i samme situasjon som Viking.

Nå har vi fått en emisjon, og der fått inn mesteparten av pengene som trengtes for å dekke inn underskuddet.
Men vi har helt klart ikke mye penger å bruke, så hver eneste krone som går ut må og skal vurderes veldig nøye.

Om det stemmer at Florø ønsker en million for denne stopperen er ikke noe jeg skal garantere for, men var i det minste noe jeg ble fortalt. Ikke umulig at de har hatt det som utgangspunkt når vi tok kontakt, mens FKH så for seg omtrent ingenting i overgangspenger og heller en god slump hvis han f.eks blir solgt videre senere. Han skal vel bli solgt uansett, så før eller senere går han til den klubben som legger en akseptabel sum på bordet. Tipper selv det vil bli i området 3-400.000, men det er selvfølgelig kun synsing fra min side.

villevesten
villevestenInnlegg: 910
04.12.18 20:48

Ny Podcast. Litt input på spillerlogistikk og speiding.

Høres feks. ut som de jobber med penger til Berisha og at det er OK sjanse for Andresson 

 

 

(Innlegget ble redigert 04.12.18 20:52)

Klikk for å gå tilbake til toppen