Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5163
04.12.18 22:06

TAdams6: Neida, jeg ser den. Skal ikke holde mot han at Florø rykket ned. Det er likevel et faktum at han har slitt med skader i år og selv om han etter sigende hadde en solid sesong i fjor så er det et tynt grunnlag for å sette en prislapp på en million. Nå vet heller ikke jeg om det stemmer og det kan godt være det bare er et forhandlingsutspill, men jeg mener FKH gjør klokt i å si takk, men nei takk til den slags prisforlangende. 

Vi hadde litt av den samme situasjonen i fjor når vi ville hente Sandberg fra Ull/Kisa, men de forlangte en hinsides pris. Vi takket pent nei og han endte opp i Start (som jo kaster penger etter folk). Jeg mener det var riktig av FKH da og mener det er riktig nå.

Går han for 3-400 000 så gjør dere en god deal, da håper jeg vi er med, men for 1 mill så er det bare å skygge banen. Den risikoen blir for stor for en klubb som oss. Slik jeg ser det.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8335
04.12.18 23:45

Hører gjennom denne podcasten og surfet meg inn på "bakgårdsklubben" Reading ifbm lånespilleren.

Strengt tatt imponerende hvilken oversikt de har på en spiller som ikke er i nærheten av førstelagsspill. 

tokk
tokkInnlegg: 532
04.12.18 23:53
aIseboy: Strengt tatt imponerende hvilken oversikt de har på en spiller som ikke er i nærheten av førstelagsspill.

Så også dette etter opprykket, ganske utrolig faktisk

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 09:05
aIseboy: Hører gjennom denne podcasten og surfet meg inn på "bakgårdsklubben" Reading ifbm lånespilleren.
Strengt tatt imponerende hvilken oversikt de har på en spiller som ikke er i nærheten av førstelagsspill.

Reading gjør en fortreffelig jobb. Etter hva jeg har kommet fram til så er det flere brødre Andresson i Reading. En som er ute med skade og en keeper som er på utlån. Reading har en direkte link til Island virker det som. Gylfi Sigurdsson som nå er i Everton startet i Reading

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 09:08
Svartbaken: Går han for 3-400 000 så gjør dere en god deal, da håper jeg vi er med, men for 1 mill så er det bare å skygge banen. Den risikoen blir for stor for en klubb som oss. Slik jeg ser det.

Hva han er verdt aner jeg ikke. Men ja, han har vært skadet og det er risikabelt. Men kanskje ville prisen vært enda høyere enn 1 million hvis han ikke hadde blitt skadet. Jeg aner ikke, 95 årgangen til Florø har/hadde noen eksepsjonelle talenter. Hove er en av de.

Jeg tror pengebruken til Viking kommer litt an på hvem man får tak i. Man har nok en prioriteringsliste og jeg tipper Sjølstad i Kongsvinger er nr 1 på lista. Man prøver å hente han og bruker penger så smart som man kan etter at han er i boks. Får man ikke Sjølstad så kan man kanskje hente Jenkins for mindre penger og da mer penger til stoppere.

Aner ikke hva potten er, men det er nok en kabal BB og co holder på med.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 09:10
Kristwic7: Noen ganger er han god, andre ganger irriterer han vettet av både fans og medspillere.

Han og Zymer har vært i samme båt. Ibrahimaj på sin side var på sitt dårligste middels. Fra middels til god og det er styrken hans i forhold til de 2 andre, han har til gode å ha en dårlig kamp i Viking. De 2 svinger for mye. Håper begge eller ivertfall Zymer tar steget og fortsetter den fine avslutningen. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 09:11
fotballidiot2: Dette må vel være veldig positivt?

Utelukkende positivt. Godt at Viking ser seg selv i speilet og tar til seg kritikken som de egentlig ikke helt forsto i vinter. De mente de gjorde en god jobb. Men når omtrent alle andre "småklubber" mener det motsatte så må Viking se seg selv i speilet. De har hatt en arrogant tilnærming for lenge. Derfor utrolig kjekt at de tar grep. Det lover godt for Viking og regionens talenter i årene som kommer.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5163
05.12.18 09:21
TAdams6: Hva han er verdt aner jeg ikke. Men ja, han har vært skadet og det er risikabelt. Men kanskje ville prisen vært enda høyere enn 1 million hvis han ikke hadde blitt skadet. Jeg aner ikke, 95 årgangen til Florø har/hadde noen eksepsjonelle talenter. Hove er en av de.

Selvsagt. Jeg sier egentlig ikke at han ikke kan komme til å vise seg å være verd det, men det jeg mener er at prisen er for høy pr nå, på den måten at risikoen blir for stor. I hvert fall for en klubb som Haugesund.

Dessuten er det jo også et poeng, som ble nevnt av noe lenger opp her, at vi primært leter etter et tredjevalg/en utfordrer til to solide stoppere som etter alle solemerker er det som vil spille. Dere leter vel imidlertid etter et førstevalg, noe som igjen kan gjøre det mer aktuelt (og fornuftig) å bruke mer penger. 

Ulterion
UlterionInnlegg: 165
05.12.18 12:21

Aaaargh - spekulasjonar og ventetid! Gal og glad på samme tid :) Advent har ikkje vore så nervepirrande siden barndommens pakkeluring på loftet.

Viking-bud på Sjølstad, og Joey har tru på at Axel er i Viking neste sesong........kan me få åpna første luka? :D

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
05.12.18 12:25
Ulterion: Joey har tru på at Axel er i Viking neste sesong.

Hva har jeg ikke fått med meg? 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15527
05.12.18 12:26
Jimmy_Stein: Hva har jeg ikke fått med meg?

Han sa det i Aftenbladet sin Viking-podcast. Noko slikt som at frå hans perspektiv, og ut frå det han veit, så bør det vera gode sjansar.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
05.12.18 13:00

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Viking-har-ikke-egne-penger-til-spillerkjop-265616b.html. Forstår hva Joey mente nå. Ville vært dumt å bruke opp all hjelp bare på Berisha. Som fort kan komme på 7-8 milloner. Da er det kanskje ikke nok igjen til spillere de trenger mer. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 13:59
Winthrop15: Forstår hva Joey mente nå. Ville vært dumt å bruke opp all hjelp bare på Berisha. Som fort kan komme på 7-8 milloner. Da er det kanskje ikke nok igjen til spillere de trenger mer.

Veldig greit med avklaring på hvor mye penger Viking har. Ingenting. Dermed kan Berisha skrinlegges med engang. De midlene de får må gå til stoppere, sentral midtbane og eventuelt en spiss til. Men da ikke en spiss til 6 millioner. 

Kanskje kommer Berisha om 1 år? Kontrakten hans er vel 1 1/2 år. 

Viking er heldige som har mulighet å bruke denne metoden for å få spillere inn samtidig som de virkelig tar ansvar for økonomien. Det liker jeg. 

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
05.12.18 14:05
TAdams6: De midlene de får må gå til stoppere

Er helt enig. Men det kan være at giver gir pengene med krav om øremerking. (jeg har ikke lest artikkelen så kan være på villspor her) . Men det er ikke tvil om at Viking vil og bør prioritere midtstoppere og def midt før spiss. 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15527
05.12.18 14:06
Jimmy_Stein: Men det kan være at giver gir pengene med krav om øremerking.

Tenkte på det same. Er ikkje nødvendigvis snakk om dei same midlene.

helvis
helvisInnlegg: 14968
05.12.18 14:42

Føles feil å bruke energi på Veton uansett om det ville være uavhengige midler. Er i grunnen heller ikke en spillertype vi i utgangspunktet leter etter. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 14:47
villevesten: Ny Podcast. Litt input på spillerlogistikk og speiding.
Høres feks. ut som de jobber med penger til Berisha og at det er OK sjanse for Andresson

Ikke fått hørt den før nå, var nok en god podcast.

Jeg savnet info om Jenkins, ellers var det matnyttig.

Liker rapportene om Sjølstad og at Joey mener Andresson fort kan havne i Viking neste sesong.

Deler skepsisen til Nakkim. Herlig spiller og personlighet, men i likhet med Stig Nilssen så synes jeg han er uryddig. Litt løs kanon av og til. Usikker på han.

Når det gjelder Veton, jeg tror vi må vente 1 år, men kommer Bjørn Maaseide eller noen andre opp med 6 millioner øremerket for å hente Veton så tror jeg ingen sier nei takk.

Liker å høre Joey snakke om relasjoner og lagspill. Der er ikke Stig Nilssen helt med. Relasjoner mellom spillere og at de utfyller hverandre er mye viktigere enn at de har et navn. Tror BB og tenker slik, håper ivertfall det. For da kan vi bygge et meget bra lag og vi kommer mye lenger med et lag som fungerer en et lag med flere gode enkeltspiller som av og til har dagen men som ikke passer sammen.

(Innlegget ble redigert 05.12.18 14:47)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15527
05.12.18 15:05
TAdams6: Liker å høre Joey snakke om relasjoner og lagspill

Likte dog ikkje så godt det han sa om nivåforskjellen mellom OBOS og Eliteserien. Greitt at ein ikkje skal overvurdera forskjellen, men eg synst det høyrest ut som han undervurderer forskjellen. Er heilt einig med Stig Nilssen når han blir oppgitt over dei som trekker fram Ranheim heile tida. Ranheim er ikkje representative, og nivåforskjellen er ganske stor. Klart Even Østensen skal få sjansen til å visa seg fram i Eliteserien, men me kan eigentleg ikkje forventa at han tar nivået like lett som han tok OBOS-nivået.

Ulterion
UlterionInnlegg: 165
05.12.18 15:19
happydeathsuite: Klart Even Østensen skal få sjansen til å visa seg fram i Eliteserien, men me kan eigentleg ikkje forventa at han tar nivået like lett som han tok OBOS-nivået.

Me kan eigentleg ikkje forventa det, nei - men eg vel å tru at han gjer det! Den nye Østen(sen) ;)

Samtidig meiner eg at me bør ha 1 til spiss for å komplementera Høiland og Østensen - heilst ein tanksenter med rå hode-/duellkraft. Men, midtstoppar(ar) og defensiv midtbane er betydeleg høgare opp på prioriteringslista - og det MÅ me ha inn.

Men mest av alt gler eg meg til og sjå fotballvirtuosen, Johnny Furdal, ta Eliteserien med storm! Hekkan, det bler show :)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15527
05.12.18 15:32
Ulterion: Men mest av alt gler eg meg til og sjå fotballvirtuosen, Johnny Furdal, ta Eliteserien med storm! Hekkan, det bler show :)

Ja, det blir stas!

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8335
05.12.18 15:50
TAdams6: Liker å høre Joey snakke om relasjoner og lagspill. Der er ikke Stig Nilssen helt med.

Det er sikkert gode grunner for at det er Joey som er speider og Stig som er journalist.

Åpenbart skal denne podcasten har en lett og fleipete tone. Så veldig mye kritisk journalistikk var ihvertfall vanskelig å spore. Men grei underholdning. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45588
05.12.18 16:01
TAdams6: Han og Zymer har vært i samme båt. Ibrahimaj på sin side var på sitt dårligste middels. Fra middels til god og det er styrken hans i forhold til de 2 andre, han har til gode å ha en dårlig kamp i Viking. De 2 svinger for mye. Håper begge eller ivertfall Zymer tar steget og fortsetter den fine avslutningen.

Jepp.. Mens de 2 andre kanskje har et enda høyere toppnivå igjen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45588
05.12.18 16:08
happydeathsuite: Han sa det i Aftenbladet sin Viking-podcast. Noko slikt som at frå hans perspektiv, og ut frå det han veit, så bør det vera gode sjansar.

Akkurat det jeg ville høre. Styr unna de store summene nå og fortsett med lure kjøp. Andresson inn på lån er neppe veldig dyrt. 
Så kan BB gjerne se til Finland som han har hatt suksess med før.

helvis
helvisInnlegg: 14968
05.12.18 16:18
happydeathsuite: Likte dog ikkje så godt det han sa om nivåforskjellen mellom OBOS og Eliteserien.

Har ikke hørt podcast men her er jeg veldig enig. Men nå er heldigvis ikke Selvig hovedtrener i Viking.

Virker tydelig på meg at de nye eierne og den nye sportslig ledelsen i Start undervurderte Eliteserien kraftig foran denne sesongen. I stedet for å bygge et lag for å holde seg i Eliten så satset man nesten utelukket på lengre sikt mot toppen - uten å bygge fundamentet for å sikre seg å holde seg. 

Nettopp derfor er det veldig viktig at vi fikser oss et skikkelig midtforsvar, at vi får orden på den defensive delen av midtbanen og at vi får kontroll på målvaktsituasjonen. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
05.12.18 16:48
happydeathsuite: og nivåforskjellen er ganske stor

Kanskje, men de siste årene har vel de fleste nyopprykkede klart seg veldig bra. Tror alle det er flere år siden noen gikk rett ned igjen, og mange av disse har ikke hatt ressurser til å plukke på et høyt nivå.

Unntaket er Start som trodde nivåforskjellen var så stor at de måtte skifte ut hele laget og gikk på hodet ned.

Kvalikk kampene har vel også vist at det har jevnet seg ut. De senere år har det vel vært helt jevnt mellom lag 3-6 i OBOS og 3 sist i eliten. Omtrent like mange ganger går OBOS laget opp som Elitelaget holder seg. Dog var Jerv uheldige både mot Start og Stabæk.

Så min mening er at Joey faktisk har rett. Det er milelangt fra OBOS til RBK, Molde og muligens et par til. Men ellers så er ikke forskjellen så enorm. Uten at det kan være noen unnskyldning for å ikke forsterke stallen.

(Innlegget ble redigert 05.12.18 16:50)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15527
05.12.18 16:50
helvis: Har ikke hørt podcast men her er jeg veldig enig. Men nå er heldigvis ikke Selvig hovedtrener i Viking.

Nei, eg trur heldigvis BB og teamet er nokså klare over dette.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 17:19
happydeathsuite: Likte dog ikkje så godt det han sa om nivåforskjellen mellom OBOS og Eliteserien. Greitt at ein ikkje skal overvurdera forskjellen, men eg synst det høyrest ut som han undervurderer forskjellen. Er heilt einig med Stig Nilssen når han blir oppgitt over dei som trekker fram Ranheim heile tida. Ranheim er ikkje representative, og nivåforskjellen er ganske stor. Klart Even Østensen skal få sjansen til å visa seg fram i Eliteserien, men me kan eigentleg ikkje forventa at han tar nivået like lett som han tok OBOS-nivået.

Enig der. Han undervurderer Eliteserien og overvurderer Engelske spillere. Stig Nilssen trakk godt i han et par ganger, "hadde han vært i Sheffield United så hadde du anbefalt han med engang".

Ranheim er et lite eventyr. S08 er egentlig også et lite eventyr som har tatt det mye lenger. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 17:20
aIseboy: Det er sikkert gode grunner for at det er Joey som er speider og Stig som er journalist.Åpenbart skal denne podcasten har en lett og fleipete tone. Så veldig mye kritisk journalistikk var ihvertfall vanskelig å spore. Men grei underholdning.

Det er godt rollefordelingen er som den er ja. Spisskompetanse på hvert sitt område.

Podcasten har en fin tone, med et matnyttig innhold. Kritisk journalistikk kan du ikke forvente på en podcast som handler om silly season.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
05.12.18 17:22
fotballidiot2: Så min mening er at Joey faktisk har rett. Det er milelangt fra OBOS til RBK, Molde og muligens et par til. Men ellers så er ikke forskjellen så enorm. Uten at det kan være noen unnskyldning for å ikke forsterke stallen.

Men poenget til Stig Nilssen er at man ikke kan rykke opp med bare OBOS spillere. Selv om nivået ikke er avskrekkende, så er det å ha rutine fra det nivået en positiv ting. Det må være en balanse. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
05.12.18 17:35
TAdams6: lv om nivået ikke er avskrekkende, så er det å ha rutine fra det nivået en positiv ting.

Det er korrekt, men vi har flere spiller med eliteserieerfaring. Antagelig langt flere enn KBK og Ranheim hadde når de rykket opp.

Før vi har hentet en eneste spiller er det vel 10 stk i troppen som har prøvd seg i Eliteserien før. Noen har til og med veldig mange kamper.

Klikk for å gå tilbake til toppen