Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
21.12.18 15:51

Den entusiasmen Andresson har er bare herlig

"Så stor tro har Andrésson på sin nye makker at han ikke ser noen grunn til at Viking skal slippe inn færrest mål. 

– Hvis du er åpen og villig til å akseptere makkeren din på alle mulige måter, så tar det ikke så lang tid å bygge kjemi og lære hverandre å kjenne. Med den duellstyrken vi begge har, og den innsatsviljen vi har i laget, bør vi gå for å bli det beste forsvaret i Norge. Det er et hårete mål, men du må sette deg hårete mål for å komme noen vei, sier Andresson."

(Innlegget ble redigert 21.12.18 15:51)

leedsforalltid

Innlegg: 2645
leedsforalltid
21.12.18 16:51
TAdams6: Men i motsetning til mange andre så ønsker jeg CLL inn. Han vil ikke gå inn og forsterke laget. Men han vil gi konkurranse om plassene og styrke bredden vår både på midtbane og i forsvar.

Jeg mer også at vi mangler typen CLL i laget. Vi trenger en med muskler på midten. Vi har flere som er gode med ball men ingen knetaklere. Jeg håper vi signerer han men tror han går til SU.

Laget begynner å se bra ut. Håper virkelig at keeperplassen blir bra. Usikker. Forsvaret er spennende. Midtbanen mangler den defensive som alle sier. Er Andy god nok eller skulle vi hatt CLL som backup for den som blir kjøpt?

Kantene er bra, spissplassen er veldig usikker. Tommy er han god nok mot raske sterke stoppere? 

 

siggi76

Innlegg: 3434
siggi76
21.12.18 17:43

Enig i at det mangler muskler og løpskraft på midtbanen, men i tillegg til å inneha disse egenskapene så bør Vikings neste signering også være en god balldistributør som kan styre midten og sette tempo i spillet. Landu har muskler og styrker troppen, men å hente inn en 25 år gammel breddespiller, riktignok lokal, er etter min mening feil strategi slik situasjonen er nå. Vikings langsiktige strategi er å få opp  2 spillere fra egen rekruttavdeling hvert år, og det bør de ta følgen av og dermed kun hente soleklare førstevalg eller unge talenter utenfra.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
21.12.18 17:56

Overgangssummen skal være under 1 million for Andresson. i tillegg kommer penger etter x-antall kamper og videresalgsklausul.

Uansett en god avtale for Viking dette og under 1 mill var langt under det jeg håpte og trodde på

Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
21.12.18 20:47
TAdams6: Halleluja. Viktigste signeringen i vinter. God spiller uten tvil. Ung og stort potensial Men det som imponerte meg mest var hvor mye bedre forsvaret totalt sett ble med Andresson inn og Østigård ut. Nakkim hadde uten tvil sine beste kamper på siden av Andresson. Til og med Austbø framsto god (fram til siste kampen) når han fikk tillit igjen. En herlig signering rett og slett. Både som individuell spiller og som lagspiller.

Hadde en følelse ved sesongslutt at han ikke var ferdig og dette var nok førstevalget til Viking. Så deilig og ha han spikret på langtidskontrakt. Nå må det rettes fokus mot et anker på midten.

Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
21.12.18 20:48
leedsforalltid: Jeg mer også at vi mangler typen CLL i laget. Vi trenger en med muskler på midten. Vi har flere som er gode med ball men ingen knetaklere. Jeg håper vi signerer han men tror han går til SU. Laget begynner å se bra ut. Håper virkelig at keeperplassen blir bra. Usikker. Forsvaret er spennende. Midtbanen mangler den defensive som alle sier. Er Andy god nok eller skulle vi hatt CLL som backup for den som blir kjøpt?

Hvorfor skal Viking hente spillere som ikke er gode nok ? Slike har vi da nok av.. Isåfall burde jo Andy vært borte nå.

Nevi

Innlegg: 10340
Nevi
21.12.18 23:33

Veldig bra å få Andresson for under millionen i første omgang om det stemer. Berntsen har bra evner.

Ellers er del helt sykt bra å se den stemningen som var i klubben i år. Ikke minst det bidraget våre innleide spillerer har bidratt med i år. Meget bra.

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
22.12.18 00:46

Kristwick7:»Hvorfor skal Viking hente spillere som ikke er gode nok ? »

———-

Jeg er i utgangspunktet heller ikke den største fan av 2xLandu. Men jeg synes det er en uting at du gang på gang fastslår kategorisk at han ikke er god nok.

Mye handler om spillerens rolle og trenerens evner til å sette en tropp som er harmonisk. Landu kan godt være spilleren som kompletterer troppen neste sesong. Nå vet jeg ikke hvordan BB og trenerne tenker, men pr dags dato er det lite muskler og duellkraft blant midtbanespillerne som allerede er i troppen. Så er det også åpenbart at økonomi og Vikings tiltrekningskraft også spiller sterkt inn på hvilke andre alternativ som eventuelt kan hentes. 

Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
22.12.18 02:33
Gorgi: Jeg er i utgangspunktet heller ikke den største fan av 2xLandu. Men jeg synes det er en uting at du gang på gang fastslår kategorisk at han ikke er god nok. Mye handler om spillerens rolle og trenerens evner til å sette en tropp som er harmonisk. Landu kan godt være spilleren som kompletterer troppen neste sesong. Nå vet jeg ikke hvordan BB og trenerne tenker, men pr dags dato er det lite muskler og duellkraft blant midtbanespillerne som allerede er i troppen. Så er det også åpenbart at økonomi og Vikings tiltrekningskraft også spiller sterkt inn på hvilke andre alternativ som eventuelt kan hentes.

Hva ønsker du jeg skal si om han plutselig da? Det er en ting som er tydelig bevist ved tidligere anledninger og at han heller ikke får spille for et middels TIL-lag beviser at det ikke går i rett retning. 

Jeg er enig at behovet for mer muskler på midten er der, men da vil jeg gjerne se en ny spiller som har ferdigheter og kvaliteter til å forsterke laget deretter.
Vil påstå at Vikings tiltrekningskraft nå har økt i og med at vi har gått opp en divisjon. 
Utenom de 4 rikeste lagene så bør Viking klare og konkurrere med alle lag i Eliteserien.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
22.12.18 11:00

Vi vet ikke hva vi har i vente til neste sesong. Men det har ivertfall skjedd mye det siste året. Fra BB ble ansatt og fram til i dag har vært humpete, men allikevel har pila gått oppover hele tiden. 

Tror ikke vi har vært så nære på Viking som supportere på veldig, veldig mange år. Dette følte jeg var helt normalt på Stavanger stadion. Men etter at vi flyttet til Viking stadion så forsvant denne nærheten. Viking ble høye på seg selv og distanserte seg mer og mer fra folket i gata. 

Vi har lurt på hva som er årsaken til at Viking alltid taper når de "MÅ VINNE". Er det noe i veggene? Hareide, Jonevret, mange har prøvd. Viking har vært et taperlag som ikke tåler forventninger mot seg. Samtidig har laget vært blottet for lederfigurer. Vi har saumfart troppen og endt opp med at Danielsen er beste valg som kaptein, det sier det meste. Ikke noe vondt om Danielsen, han gjør det han skal og mer til. Problemet er at det ikke fantes bedre alternativer.

I år har Viking vunnet på hjemmebane når vi må vinne foran fullsatt hus. Vi har spillere som har gitt mer av seg selv enn noen andre siste 10 årene. Det ble rensket godt opp i troppen etter nedrykket. Denne vinteren forsvinner de siste som skaper litt "uro". Tenker vel mest på Ernemann. Ungdommelig mot og masse talent, nye ledertyper og en fotball som publikum liker. Det siste punktet der er utrolig viktig. Det er mye lettere for spillerne å få et forhold til publikum når det de står for er noe publikum liker. Innsats, vilje, guts, jakten på flere mål. 

Det BB, Aarsheim og Jensen sammen har fått til er formidabelt. Ja vi rykket så vidt opp. Men toppnivået var veldig mye høyere enn toppnivået til Mjøndalen og Aalesund. Vi var ujevne og hadde en veldig dårlig periode. Vi sliter på naturgress. Det er mye å jobbe med. Men toppnivået er høyt. Nå får vi inn 2 stoppere og etter hvert en defensiv midtbane. Prosjektet kan utvikles videre.

Det er herlig å gå inn mot ny sesong som nyopprykket lag med forventninger. Med optimisme. Vi har ikke noen overbetalte trauste spillere lenger. Vi har spillere som gir alt, ungdommelig mot og en måte å spille på som er kjekk å se på. Vi kommer ikke til å vinne noe gull. Men kan vi gjøre hjemmebanen om til en plass andre gruer seg for å komme. Kan vi ta jevnt med poeng på bortebane, så bør en sikker plass være overkommelig. Det er langt fram dit, men du å du så kjekt det er å følge et lag jeg er stolt over.

clavin

Innlegg: 33669
clavin
22.12.18 12:52

Av det laget fra 2018 er det allerede flere jeg vil karakterisere som ledertyper, i motsetning til tidligere år hvor ikke en eneste en har stått fram. Vi hadde/har Andresson, som med sin scoring på overtid mot Notodden viste en offervilje av en annen verden. Det lyste vilje lang vei. Vi har Tripic, som har stått fram når det har vært påkrevd, og som utlyser at han virkelig VIL. Høiland har vist at han er i stand til å score viktige mål, igjen og igjen. Furdal har kommet inn som et friskt pust, og har løsninger, ikke bare signaliserer frustrasjon.

Vikings problemer de siste årene har vært at man har manglet slike typer, evt. at de "sterke" personlighetene har vært en destruktiv kraft i klubben. Nei, det sitter ikke i veggene, men kulturen er der like fullt. Forhåpentligvis har man kvittet seg med den gamle kulturen som fikk dominere alt for lenge.

Paddvart

Innlegg: 7079
Paddvart
22.12.18 13:02

Ser ikke ut til at Ryerson får spille noe særlig i Tyskland. Å hente han på lån en kunne jo vært en løsning hvis ikke Berntsen får Sjølstad, eller noen av de andre på lista? I tillegg til anker hadde han jo vært backup på høyrebacken.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
22.12.18 13:18
Paddvart: Ser ikke ut til at Ryerson får spille noe særlig i Tyskland. Å hente han på lån en kunne jo vært en løsning hvis ikke Berntsen får Sjølstad, eller noen av de andre på lista? I tillegg til anker hadde han jo vært backup på høyrebacken.

Jeg ser ikke på Ryerson som en defensiv midtbanespiller, et anker. For meg er han indreløper. Han var vår beste i den posisjonen i år, men det var ikke optimalt. Ryerson framsto dårligere enn han er som indreløper samtidig som anker rollen ikke ble utført godt nok. 

Jeg tar imot Ryerson jeg, men ikke som anker. Der vil jeg ha en som fungerer bedre og passer bedre inn.

På høyrebacken er vi godt forspent med Bjørshol, Salte og Danielsen. Jeg synes Ryerson burde blitt lenger i Viking. Han var ikke klar for å reise ut. Han var ikke stabilt god nok ennå. Får håpe han greier å spille seg inn på laget og ikke står igjen som nok en norsk spiller som reiser ut for tidlig.

Jeg har inntrykk av at de som reiser til Bundesliga 2 sliter med å få fart på karrieren sin. Å reise til Belgia eller Nederland virker å være et smartere valg. Da får man spille for et godt lag som kjemper om medalje på øverste nivå. Man får sjanse på europacup. I Bundesliga 2 er det knalltøft og det å slå seg fram der er utrolig vanskelig, samtidig som det er langt fram til toppen.

Paddvart

Innlegg: 7079
Paddvart
22.12.18 13:38

Neida, han er ikke et typisk anker, men som et rimelig alternativ om vi ikke får kjøpt noen av de som står på ønskelista nå. Han har jo styrke, selv om han ikke har så stor, løpskapasitet og innsats. Tror han ville gjort en bedre jobb både der og på høyrebacken enn de vi har i troppen per dags dato i hvertfall. Du har nok rett i at Danielsen hadde blitt overflødig om vi hadde hentet Ryerson.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
22.12.18 14:24
Paddvart: , men som et rimelig alternativ om vi ikke får kjøpt noen av de som står på ønskelista nå

Der er jeg helt med. Men jeg håper virkelig vi finner noen i den rollen. Den rollen er ekstremt viktig for balansen i forsvarsarbeidet og angrepsspillet. 

Akkurat i den rollen foretrekker jeg Jenkins foran Ryerson. Men vi får se hva vi ender opp med. Sjølstad aner jeg veldig lite om. Men når man prøvde seg i sommer, prøver seg igjen nå og Solskjær og Molde har vært inne i bildet, så må det bety at den gutten har kvaliteter. Håper vi får napp på den BB ønsker.

leedsforalltid

Innlegg: 2645
leedsforalltid
22.12.18 16:53
Kristwic7: Hvorfor skal Viking hente spillere som ikke er gode nok ? Slike har vi da nok av.. Isåfall burde jo Andy vært borte nå.

Jeg mener selvsagt at han er god nok. Håper på en klassespiller på def midt men uansett så mangler vi CLL sine styrker i troppen. Vi har ingen krigere på midten som kan bryte opp spillet til bedre motstandere. Enig i at han ikke er så god ballspiller men vi har plenty av dem i troppen. Dine meninger er jo rette og andre sine er feil. Lett å diskutere da. 

happydeathsuite

Innlegg: 15928
happydeathsuite
22.12.18 16:59
Kristwic7: Hva ønsker du jeg skal si om han plutselig da?

Gjerne ingenting, i og med at du har kommunisert nokså tydeleg kva du meiner om han cirka tusen gonger allereie.

eppaen

Innlegg: 28738
eppaen
22.12.18 18:14

Ryerson var selvsagt aldri god nok for internasjonal fotball. Ubrukelig selvbilde. Håper han kommer tilbake for å vise seg frem på ordentlig i Eliteserien. 

Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
22.12.18 18:22
leedsforalltid: . Enig i at han ikke er så god ballspiller men vi har plenty av dem i troppen. Dine meninger er jo rette og andre sine er feil. Lett å diskutere da.

Alltid fasit :) 

Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
22.12.18 18:24
eppaen: Ryerson var selvsagt aldri god nok for internasjonal fotball. Ubrukelig selvbilde. Håper han kommer tilbake for å vise seg frem på ordentlig i Eliteserien.

Ute av troppen? 

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
23.12.18 00:52

Kristwick7:»Hva ønsker du jeg skal si om han plutselig da?»

————

Det handler ikke om hva jeg ønsker. Heller at det må være mulig å se helhetsbildet av en tropp som skal settes sammen.

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
23.12.18 01:05

Det gleder meg at BB sier at laget skal være det best trente i ES. To økter til dagen er treningsdosen de starter med i januar. Det legger forhåpentligvis grunnlaget til å prestere på godt nok nivå.

Det samme ble gjort i sesongoppkjøringen i fjor. Jeg tror det er noe av grunnen til at laget sto sesongen så godt som de gjorde. Grunntrening er utrolig viktig å ha i bunn.

Regner med jeg blir finne på første balltreningen på nyåret:)

(Innlegget ble redigert 23.12.18 01:08)

zetta

Innlegg: 13888
zetta
23.12.18 01:16
Gorgi: Det gleder meg at BB sier at laget skal være det best trente i ES.

Sånn har Deila snakket i VIF også. Jeg er lei av sånt snakk. Det man burde snakke om er hvordan man kan vinne dueller og få nok fart i laget.

 Jeg forbinder godt trent med lette spillere som orker å løpe veldig mye imellom. Men dette er ikke veien å gå

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
23.12.18 01:28

zetta:»Jeg er lei av sånt snakk.»

———

Vel vel. Den fysiske kapasiten må ligge i bunn for å orke å vinne dueller og få fart i laget både gjennom enkeltkamper og i en lang sesong. Det er utvilsomt at om det løpes mest mot enhver motstander så er sjansen størst for å vinne kamper.

Er det fysiske på plass så er både konsentrasjon og evnen til å gjennomføre kampplanen enklere.

(Innlegget ble redigert 23.12.18 01:31)

zetta

Innlegg: 13888
zetta
23.12.18 02:10
Gorgi: Vel vel. Den fysiske kapasiten må ligge i bunn

Det klart de må trene bra nok. Men hvor legges fokuset? I VIF var det et oppslag om at Finne var best i en fysisk test. Da blir idealet lette spillere som orker å løpe mest. Men lette spillere vinner ikke dueller.

 For min del foretrekker jeg at spillerne presterer på styrketester og 40m sprint. Men disse hører vi aldri om

soren_plystre

Innlegg: 537
soren_plystre
23.12.18 10:05

Kanskje en grunn til det?https://www.aftenposten.no/100Sport/meninger/Hurtighet-i-fotball-handler-ikke-om-40-meter-sprint-202410b.html

Når en ser på de siste dagers overganger, er det vel tydelig at laget skal meste av mer enn rene løpere. Det ble uttalt av Berntsen da han ble ansatt at ingen spillere skal gå fra Viking til utlandet og få treningssjokk. I det ligger det mye. Det er ingen grunn til at heltidsspillere i Norge skal trene mindre enn heltidsspillere i andre land. Men det må også gjøres med tilsvarende målrettede kvalitet. At avisene skriver om sånne tester i februar får en heller legge under fanen agurk. Men det kan være en indikasjon og bør brukes i utviklende arbeid. Det samme gjelder styrketester.

Fotballen er kompleks og det er mange faktorer som spiller inn. For meg er en godt trent fotballspiller en spiller som vinner DEN duellen på overtid. Uten at jeg har bevis, føler jeg fler og fler kamper blir avgjort etter 80ende minutt. Man skiller på mange måter klinten fra hveten her.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
23.12.18 11:01
Gorgi: Det gleder meg at BB sier at laget skal være det best trente i ES. To økter til dagen er treningsdosen de starter med i januar. Det legger forhåpentligvis grunnlaget til å prestere på godt nok nivå.
Det samme ble gjort i sesongoppkjøringen i fjor. Jeg tror det er noe av grunnen til at laget sto sesongen så godt som de gjorde. Grunntrening er utrolig viktig å ha i bunn.

Spillestilen til Viking innebærer også høyt og aggresivt press. Da må man ha løpskapasitet. Den som jukser der blir litt avslørt og havner på benken. 

Løpskraft er utrolig viktig i den moderne fotballen. Tottenham har vært toneangivende i noen år. Liverpool matcher Tottenham nå og gledelig for meg så er Arsenal på høyde og vel så det under Emery. Å holde et intensivt press over hele banen hele kampen er kampavgjørende.

Det å legge et godt grunnlag er helt topp. Dette hjelper på spurter og alt annet også. Jeg liker spillestilen til BB og Viking. Da må grunnlaget være på plass. Mye løping innebærer selvfølgelig mange spurter, så det henger sammen.

Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
23.12.18 16:25
Gorgi: Det handler ikke om hva jeg ønsker. Heller at det må være mulig å se helhetsbildet av en tropp som skal settes sammen.

Det er mitt ønske og, samt at man skal overleve i ligaen. 

aIseboy

Innlegg: 9421
aIseboy
23.12.18 19:37
Gorgi: Det gleder meg at BB sier at laget skal være det best trente i ES

Er det egentlig en trener som mener noe annet enn at laget deres skal "være det best trente" eller "vi skal være best på det som er gratis"?

Tenderer sterkt mot floskler, spør du meg. 

Nevi

Innlegg: 10340
Nevi
23.12.18 21:21
aIseboy: Er det egentlig en trener som mener noe annet enn at laget deres skal "være det best trente" eller "vi skal være best på det som er gratis"?

Her husker jeg i hvertfall at det var klar bedring i forsesongen av  i forhold til noen år tilbake.
Husker at jeg var overgidd over kor få treninger det var da. Selv under oppkjøring. Bare enkelte dager det ble kjørt doble treninger. Oftest var det kun en trening.
Så om man nå kjører minst tre-fire dager i uken med doble doser er det i hvertfall mye bedre enn det som har vært.

Klikk for å gå tilbake til toppen