Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
24.12.18 00:44

alseboy:»Er det egentlig en trener som mener noe annet enn at laget deres skal "være det best trente" eller "vi skal være best på det som er gratis"?»

———

Det er det nok ikke. Men det jeg synes er positivt er at treningsmengden legger opp til nettopp dette. 

 

storteple
stortepleInnlegg: 9351
24.12.18 10:20

God jul, alle sammen. 

Takk for at dere er med på å gjøre sesongen mer interessant, og ikke minst også tiden utenfor sesong. 

 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
24.12.18 12:52

storteple:»God jul, alle sammen.»

———-

God jul til deg og alle andre.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
24.12.18 13:30

God Jul alle sammen 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3431
24.12.18 16:53

God jul alle sammen med mørkeblått hjerte. De andre som sympatiserer med andre lag, men fortsatt føler ett brennende behov om å mene noe om Viking; god jul til dere også, håper dere får se ett Viking lag som slår godt ifra seg.

 

Heia Viking

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15529
24.12.18 16:56

God jul!

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 6008
24.12.18 21:11

God jul!

HarryH
HarryHInnlegg: 31407
24.12.18 21:44

Det håper jeg også, Steffen. 

God jul! 

Paddvart
PaddvartInnlegg: 6966
25.12.18 01:47

God jul! Fikk sesongkort i julegave her, pakket inn i en avisartikkel om Viking-året 2018. Begynte nesten å grine.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
25.12.18 19:05

Kjekt med jul men ikke like kjekt at alle nyheter stopper opp. 

Det er uansett kjekt å se hvor fornøyd Andresson virker på twitter. Jeg tror vi har skutt gullfuglen her. Forhåpentligvis blir han lenger enn Ingason, men greier å kopiere at han reiser ut til en god klubb. Han har 26 landskamper og spiller i Russland. Han gikk til Lokeren fra oss. Det hadde vært utrolig kjekt å gått over det leddet en gang, slik at vi solgte rett til en storklubb og fikk mer penger for spilleren. Andresson har jeg stor tro på. 20 år gammel og en virkelig ledertype.

Spent på hvem som blir kaptein i 2019. Andresson kan fort bli en kandidat.

Jeg har forhåpninger om at Arnebrott som er 99 modell tar steget. Keeperen på 196 håper jeg er svaret på keeperproblemet vårt.

Vi har Tord Johonsen Salte og Kristian Thorstvedt som også er 99 modeller som jeg håper tar store steg. Thorstvedt med 9 mål og 4 assist på 24 kamper i OBOS er imponerende. 

Andresson er 99 modell på viking-fk.no, men det tror jeg er feil. Alle andre plasser står det han er 98 modell og blir 21 år i slutten av januar.

Nakkim hadde jeg og likt å hatt i klubben. Mest pga personligheten og at han er ung. Hadde vært helt greit med Nakkim i tillegg til Andresson og Hove. Men vi har ikke økonomi til det nå dessverre.  

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
25.12.18 19:12

Hadde vært kjekt om Hangeland kunne bistått våre to midtstoppere utover vinteren. Han hadde garantert hatt mye å bidratt med i den sammenhengen.

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
25.12.18 20:38
TAdams6: Nakkim hadde jeg og likt å hatt i klubben. Mest pga personligheten og at han er ung. Hadde vært helt greit med Nakkim i tillegg til Andresson og Hove. Men vi har ikke økonomi til det nå dessverre.

Helt enig her, men blir nokk ikke tilfelle desverre. Tviler på Enga kommer til å satse på han, blir fort salg med mindre han takker ja til utlån for 3 gang ( Strømmen, Viking og ...... ) .

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45602
25.12.18 20:47
TAdams6: Nakkim hadde jeg og likt å hatt i klubben. Mest pga personligheten og at han er ung. Hadde vært helt greit med Nakkim i tillegg til Andresson og Hove. Men vi har ikke økonomi til det nå dessverre.

Billig løsning, har spilt mange kamper fra start og kunne vært en 3.valg som presser de 2 som er tiltenkt startplass og skader vil det jo alltid bli. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
25.12.18 21:05

Kristwic7:»kunne vært en 3.valg som presser de 2 som er tiltenkt startplass og skader vil det jo alltid bli. «

———-

Salte er nok tiltenkt den rollen. Tror han har større potensiale på sikt. Forhåpentligvis allerede til våren hvis han bruker vinteren godt.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4177
26.12.18 00:12
soren_plystre: Kanskje en grunn til det?https://www.aftenposten.no/100Sport/meninger/Hurtighet-i-fotball-handler-ikke-om-40-meter-sprint-202410b.html

Isolert sett har jo Tjærnås rett i at tiden på 40 meter er uinteressant, men han deler opp hurtighet i 3 punkter hvor han mener delen som handler om "bevegelseshurtighet" er den man skal bruke minst energi på.

Det kan godt hende at de to andre hurtighetene er viktigere for tempoet i fotballen, men personlig mener jeg han undervurderer viktigheten av bevegelseshurtighet. Punkt 2 er den såkalte "reaksjonshurtigheten", og den er selvsagt viktig, men hva hjelper det å reagere først dersom man beveger seg i "slow motion"?

Bevegelseshurtighet i fotball vil i stor grad handle om eksplosivitet. En spiller som har veldig stor eksplosiv styrke relativt til gjennomsnittet vil blant annet ha bedre akselerasjon, raskere retningsforandringer og bedre spenst. Hvis ikke dette er viktige egenskaper i fotball, skjønner jeg ingenting. Sagt på en annen måte: Vetons ekstreme forandring siste sesong han var her skyldtes ikke at han på dramatisk vis hadde økt reaksjonshurtigheten eller forbedret punkt 3: Hurtig teknikk. Endringen lå selvsagt i han fysiske transformasjon som gir direkte utslag på bevegelseshurtighet. Økt akselerasjon, raskere retningsforandringer og bedre spenst er det som gjør at man når ballen først. Det er det som gir rykket som parkerer den litt treige midtstopperen og det er det som gjør at man vant den avgjørende hodeduellen. I tillegg til å ha den fysiske kapasiteten til å fullføre kampen med høy intensitet, selvsagt.

Hva har dette med tiden på 40 meter kan man kanskje tenke. Isolert sett ingen ting, men 40 meteren er en sprintøvelse som forteller mye om hvor eksplosiv man er. Det er en øvelse som handler om maksimal kraftproduksjon over ett kort tidsrom og den forteller mye om f.eks akselerasjon.

Man kunne selvsagt brukt f.eks knebøy til å teste den eksplosive styrken (slik som hockeyspillere og alpinister), men faktum er at den jevne fotballspiller ikke kan ta en skikkelig knebøy så om det står om livet og dermed er det ikke en test som vil gi særlig sammenligningsgrunnlag. 

Med andre ord er det ikke så viktig om man løper 20, 30 eller 40 meter, men man må huske hva øvelsen forteller oss og hva vi kan få ut av den. 

Resonnementet til Tjærnås kunne like gjerne vært at man ikke trenger å øve på triksing siden man ikke holder på med det i en kampsituasjon, men jeg tror de fleste er enige i at det forteller en del om teknikk og ballkontroll.

Dessverre mistenker jeg at Tjærnås er en av de som ikke forstår hvor viktig det er å trene på andre ting enn bare fotball for å bli en best mulig spiller.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
26.12.18 09:34
PerfectSense: Isolert sett har jo Tjærnås rett i at tiden på 40 meter er uinteressant, men han deler opp hurtighet i 3 punkter hvor han mener delen som handler om "bevegelseshurtighet" er den man skal bruke minst energi på.

Tjærnås bruker dette eksempelet

"La derfor Johan Cruyffs visdomsord peke ut retning: «Den som spurter på en fotballbane gjør det fordi han har oppfattet ting for sent»."

Cruyff var fantastisk, enkelt og greit. Men det er en stund siden han var på topp. Jeg mistenker at også Tjærnås er litt på etterskudd nå.

Den store forskjellen i dagens fotball er nettopp bevegelse og mange spurter i hver kamp. For de som har sett målet til Aubameyang mot Burnley der Özil åpner opp forsvaret med en pasning så viser det hva en spurt kan gjøre. Kolasinac er i bevegelse og mot full spurt før pasningen kommer. Nydelig pasning av Özil, men like fantastisk løp/spurt av Kolasinac. Det er hans initiativ som åpner opp muligheten. 

Bevegelse og forflytning er ekstremt viktig mot lag som blir bedre og bedre å forsvar seg. Vet ikke hvor ofte en back på gode lag spurter nå, men det er mange ganger iløpet av en kamp.

40 meter spurt har egentlig lite for seg annet enn at man trener hurtighet. For som Henry sier, man spurter ikke 40 meter. Det er spurtene på 5-10-15 meter som er viktige. Det er der du skaper deg overtak og skaper sjanser. 

Sorry at jeg drar et eksempel til fra Arsenal. Torreira beveger seg konstant. Står aldri i ro. Han er en av de 3 treigeste i Arsenal på 40 meter, men han forflytter seg hurtig og har veldig god hurtighet på de første meterne. Dette gjør at du ikke greier å se at han er treig over "lengre" distanser og få forflytter seg like fort og mye på en bane som han.

Dagens moderne fotball er ballinnehav, holde på ball og se muligheter. Men det er en annen faktor også, det er bevegelse og hurtighet i spillet. Tyskland hadde det, men de har gått på en smell etter at Pep Guardiola var der. De er for opptatt av å holde på ballen nå. De har mistet snerten, hurtigheten, bevegelsen i lengderetning. 

Utholdenhet, hurtighet, spurter, det er ekstremt viktig i dagens fotball. At Viking ønsker å gå den veien liker jeg. For det er utrolig morsom fotball å se på når det fungerer.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8335
26.12.18 10:30
TAdams6: 40 meter spurt har egentlig lite for seg annet enn at man trener hurtighet. For som Henry sier, man spurter ikke 40 meter. Det er spurtene på 5-10-15 meter som er viktige. Det er der du skaper deg overtak og skaper sjanser.

Er vel på samme måte som at en spiller som har løpt 15 km i løpet av 90 minutter, ikke nødvendigvis har vært dobbelt så god som en som har løpt 7 km. Det viktige er hvordan man har løpt disse  km'ene..

Antar at Furdal aldri vil vinne en statisikk over antall løpte metre i løpet av en kamp, raskeste 40-meter, beste benkpress- eller knebøy-test etc. Men ganske habil og viktig spiller uansett. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
26.12.18 11:28
aIseboy: Er vel på samme måte som at en spiller som har løpt 15 km i løpet av 90 minutter, ikke nødvendigvis har vært dobbelt så god som en som har løpt 7 km. Det viktige er hvordan man har løpt disse km'ene..Antar at Furdal aldri vil vinne en statisikk over antall løpte metre i løpet av en kamp, raskeste 40-meter, beste benkpress- eller knebøy-test etc. Men ganske habil og viktig spiller uansett.

Riktig det. Den kanskje viktigste parameteren er ikke målbar, det inni hodet. Det å være fotballsmart. Mye avgjøres der hvor fort ting går. De beste har orientert seg før de får ballen. Andre får ballen, demper den kikker opp og så tar valg. Da har man tapt 5 sekunder som kan være avgjørende. 

HarryH
HarryHInnlegg: 31407
26.12.18 12:41
aIseboy: Antar at Furdal aldri vil vinne en statisikk over antall løpte metre i løpet av en kamp, raskeste 40-meter, beste benkpress- eller knebøy-test etc. Men ganske habil og viktig spiller uansett.

Enig i det, men samtidig er det slik at hvis Furdal hadde vært mye raskere og mye sterkere, så kunne han spilt på høyt nivå ute i Europa.

Det er ikke bare på det tekniske og taktiske at Ronaldo og Messi er bedre enn Furdal; de er også på et høyere nivå rent fysisk.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8335
26.12.18 14:02
HarryH: Det er ikke bare på det tekniske og taktiske at Ronaldo og Messi er bedre enn Furdal; de er også på et høyere nivå rent fysisk.

Ikke så rent lite kontroversielle påstander du kommer mer her, Mister H.... 

HarryH
HarryHInnlegg: 31407
26.12.18 14:49

alseboy:

Ganske selvsagt ja, men likevel ikke i tråd med det Tjærnås skriver. 

clavin
clavinInnlegg: 32802
26.12.18 14:50
HarryH: Det er ikke bare på det tekniske og taktiske at Ronaldo og Messi er bedre enn Furdal; de er også på et høyere nivå rent fysisk.

ideelt sett burde Viking heller hentet Ronaldo eller Messi. Slik sett er Furdal å betrakte som et tredjevalg, men dette er i grunnen ikke så ille det heller. 

HarryH
HarryHInnlegg: 31407
26.12.18 15:04

Det mest interessante spørsmålet i denne sammenhengen er kanskje hvor mye Furdal kan nærme seg verdenseliten på den fysiske biten, og hva som skal til for at han skal realisere det som måtte finnes av fysisk potensial. 

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:11
soren_plystre: Kanskje en grunn til det?

Altså, Tjærnås står for norsk steinalderfotball. Man må anta at mye av det han sier er direkte feil.

 Selvfølgelig er hurtighet i fotball mer enn 40m sprint. MEN, man kan ikke se helt bort fra denne øvelsen. Den gir jo en klar indikasjon på spillerens hurtighet i rom. For å låne det døve uttrykket om å tenke to tanker samtidig, det må kunne forventes av en trener.

 Jeg får helt fnatt av høre f eks Moi på landslaget at hans største styrke i fotball er kondisjon. At det er gjevt å si noe slikt har han lært i Norge. Finne er best på kondisjonstest! Mens så er han også lettest i kroppen.

 Kondisjon, og så er det Tjærnås snakk om reaksjonstid og venn med ballen, det er norsk fotball i et nøtteskall. Men så går man og tror at spillerne er så kloke og raske i hodet mens de egentlig ikke er det.

 Kan man ikke begynne å snakke om mer konkrete ting? Som at spillere skal være raske i spurter, sterke i styrkeøvelser, sterke i dueller, raske på små flater, gode til å drible, gode til å skyte osv?

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:15
TAdams6: Løpskraft er utrolig viktig i den moderne fotballen.

Helt enig! Men i Norge feiltolkes dette til kondisjon til å løpe mye i mellom. Dette er arven fra Drillo.

 Men løpskraft handler om eksplosivitet og å løpe fort og å løpe riktig

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:17
PerfectSense: Bevegelseshurtighet i fotball vil i stor grad handle om eksplosivitet. En spiller som har veldig stor eksplosiv styrke relativt til gjennomsnittet vil blant annet ha bedre akselerasjon, raskere retningsforandringer og bedre spenst.

Ja, riktig!

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:19
PerfectSense: Hva har dette med tiden på 40 meter kan man kanskje tenke. Isolert sett ingen ting, men 40 meteren er en sprintøvelse som forteller mye om hvor eksplosiv man er. Det er en øvelse som handler om maksimal kraftproduksjon over ett kort tidsrom og den forteller mye om f.eks akselerasjon.

Ja!!

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:19
PerfectSense: men faktum er at den jevne fotballspiller ikke kan ta en skikkelig knebøy så om det står om livet og dermed er det ikke en test som vil gi særlig sammenligningsgrunnlag.

?

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:29
HarryH: Enig i det, men samtidig er det slik at hvis Furdal hadde vært mye raskere og mye sterkere, så kunne han spilt på høyt nivå ute i Europa.

Veldig enig i dette. Jeg har ikke sett Furdal, men forstår at han er en lett, men god ballspiller. Man trenger slike, men han kan ikke spille høyere enn det tempoet i kroppen tillater.

 Dette skiller også Ødegaard fra verdenstoppen: eksplosiviteten. Hvordan han klarer å utvikle denne bestemmer hvor langt han kan nå. Alt det andre har han

zetta
zettaInnlegg: 12902
27.12.18 18:31
TAdams6: Utholdenhet, hurtighet, spurter, det er ekstremt viktig i dagens fotball. At Viking ønsker å gå den veien liker jeg. For det er utrolig morsom fotball å se på når det fungerer.

Hvordan vet du at Viking vil satse på hurtighet og spurter? Hvis de faktisk vil gjøre det så er det enorm fremgang

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg