Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
02.01.19 15:21
eppaen: Tipper Sjølstad kommer til sommeren på lån etter å ha fått minimalt med spilletid i Molde

Nå vet jeg ikke nok om spilleren til å si hvor god han er, men om han ikke får noe videre spilletid i Molde er det ikke sikkert det er noe tap.

Solskjær er vel kjent for å rullere en del på laget. Og Molde skal spille i flere turneringer så regner med han får sine muligheter.

Nå er det vel også mulig at Eirik Hestad forsvinner fra Molde. Det vil i tilfelle gi mer rom for andre

eppaen

Innlegg: 28738
eppaen
02.01.19 15:41
deleted112509: tap

Det hørtes i overkant arrogant ut? Molde kommer til å ha den beste stallen i Eliteserien, og vil tro flere som sitter benket der kan være gode nok for et Viking som bør ha som mål å holde seg. 

Men det er mulig der vi er uenige. 

deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
02.01.19 15:52
eppaen: Det hørtes i overkant arrogant ut? Molde kommer til å ha den beste stallen i Eliteserien, og vil tro flere som sitter benket der kan være gode nok for et Viking som bør ha som mål å holde seg.
Men det er mulig der vi er uenige.

Ja stort sett enig i det du skriver, men samtidig er det mulig å finne andre spillere på den hyllen. Er han god nok for Molde så vil det være et større tap at han ikke signerer og vanskeligere å finne noen av samme kaliber.

Nå tror jeg ikke Molde bruker penger på å hente Sjølstad uten at de har en klar formening om at han vil få mye spilletid. Så ja jeg tror han ville vært mer enn god nok for oss, og i så henseende er det forbasket at han glipper.

På en annen side hadde vi selv nå vi rykket ned  spillere i stallen som var gode nok til å fått mye spilletid i  Molde. Og her snakkes de om å hente en spiller som forsterker førsteelleveren klart. Så ja jeg forventer faktisk at noen av våre spillere må være gode nok til å hatt en mulighet til å få spilletid også i Molde. Ikke en bærebjelke i laget, men gode nok.

(Innlegget ble redigert 02.01.19 15:55)

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
02.01.19 16:44

Med Sjølstad vet ivertfall ikke jeg hva vi går glipp av. Men jeg visste heller ikke hva vi fikk med Ibrahimaj og Furdal. Det kan være en gullspiller vi går glipp av. Kanskje finner vi en like god.

Molde liker å hente spillere vi er ute etter. Aursnes var vel også veldig ønsket av oss, så kom Molde på banen. Tripic i sin tid. De har et godt øye til vår region, kanskje pga Jim Solbakken som er mye her i området. Vi må bare komme oss opp på hesten, gjøre det bra og komme i en økonomisk og sportslig situasjon som gjør at vi blir like naturlige å velge som Molde. Det vil ta noen år, men den dagen kommer, det gleder jeg meg til.

Hvem skal vi nå hente? Aner ikke. Første jeg tenker på er Ross Jenkins. Men finnes helt sikkert andre alternativer. Ser at BB sier det ikke betyr noe om det er januar, februar eller mars spilleren kommer. I utgangspunktet blir jeg usikker og urolig da, men tror nok man har potensielle lånespillere i kikkerten hvis tiden går og vi ikke får spilleren vi trenger. Men aller helst ønsker jeg at vi henter vår midtbanesjef rimelig kjapt, for det er en så utrolig viktig posisjon. En posisjon BB ikke greide å gjøre noe med i 2018, det er han nødt til å greie i 2019 hvis vi skal ha noen som helst forhåpninger om å komme høyere opp på tabellen enn nedrykks striden.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
02.01.19 16:46
deleted112509: Nå tror jeg ikke Molde bruker penger på å hente Sjølstad uten at de har en klar formening om at han vil få mye spilletid. Så ja jeg tror han ville vært mer enn god nok for oss, og i så henseende er det forbasket at han glipper.

Enig her. Molde henter fordi de som vanlig har bevegelse inn og ut i troppen sin. De er også veldig flinke å hente norske spillere som er på vei til å slå gjennom i norsk målestokk. Sjelden Molde henter noen norske som ikke blir gode i Eliteserien. Så Sjølstad er nok en bra spiller.

Wiggum

Innlegg: 21478
Wiggum
02.01.19 17:14
TAdams6: Men det er slike øyeblikk du drømmer om når du går på kamp. Minne for livet.

Selvfølgelig. De enorme nervene ser jeg gladelig tilbake på når det gikk som det gikk. I ettertid er det også bedre at Kongsvinger utliknet istedet for at vi hadde ledet 3-0 ved pause. 

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
02.01.19 17:16

Molde har Gregersen som kan brukes i den possisjonen. Ser at Moldesupporterne ikke anser ham som god nok for et gulljagende Molde. 

Kanskje han kan være noe for oss?

GGzahid

Innlegg: 291
GGzahid
02.01.19 18:06
Gorgi: Molde har Gregersen som kan brukes i den possisjonen. Ser at Moldesupporterne ikke anser ham som god nok for et gulljagende Molde.  Kanskje han kan være noe for oss?

Jatakk,er en av flere jeg har linket om her inne de 2 siste årene nå faktisk, men forsvinner nokk til Kristiansund og leverer en kjempesesong der.

23/24 år, helt nødvendig med spilletid nå og har en imponerende fysikk. 

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
02.01.19 18:43

GGzahid:»men forsvinner nokk til Kristiansund og leverer en kjempesesong der.»

———-

Sikkert god sjanse for at han havner der. Det er jo moderklubben hans.

Men Viking bør vel være like attraktive som Kr.sund på overgangsmarkedet.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
02.01.19 20:46

Da er Kongsvinger spilleren ute av bildet.

Da er det 2 åpenbare spillere som er uten kontrakt i Ross Jenkins og CLL. Viking ser nok på andre alternativer, men de er nok inne i det store bildet som alternativer på en eller annen måte.

Viking var villig til å strekke seg oppimot 2 mill for Sjølstad. Spent på hva navn som etter hvert dukker opp.

(Innlegget ble redigert 02.01.19 20:46)

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
02.01.19 20:49
deleted112509: Hva tror vi. Kommer det kun en DM inn eller kan vi få noen overraskelser?

Det kommer nok an på midler til rådighet når alle posisjoner er satt. Dukker det opp en spiller som vi kan ha bruk for og som vi har råd til så tror jeg BB går for spilleren. Han sa vel i forbindelse med de 2 lokale spillerne som ble vraket at det var aktuelt å hente flere spillere hvis noen reiste på utlån. Det var for usikkert med Halgunset og han andre, så de gikk ikke for de. Men kommer februar og økonomien er forutsigbar og det er midler, så kan det nok komme en overraskelse. Det er jo tvilsomt, men tror ikke den døra er lukket hvis det dukker opp en bra spiller til god pris.

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
03.01.19 00:23

TAdams6:»8.januar - treningsoppstart»

———

Som er på tirsdag med fysiske tester. Regner med jeg tar den tradisjonelle turen og ser den første balløkten i Vikinghallen. Regner med den er på onsdag kl 10.

 

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
03.01.19 00:39

Hvis det er andre som har mulighet for å være med på den  økten, så hadde det vært kjekt om vi kunne vært flere og støttet fra første dag. Så får vi hilse på trenere, nåværende og nye spillere.

Gi beskjed om noen kunne tenke seg å bli med:)

(Innlegget ble redigert 03.01.19 00:41)

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
03.01.19 03:21

TAdams6:»Det kommer nok an på midler til rådighet når alle posisjoner er satt. Dukker det opp en spiller som vi kan ha bruk for og som vi har råd til så tror jeg BB går for spilleren»

———

Det tror jeg også. BB har vist kløkt på overgangsmarkedet, og har klart å hentet spillere til en billig penge. Andresson er et godt eksempel på det. Forskjellen nå mot tidligere år er at det hentes spillere med tiltenkte roller. Spillere som kanskje ikke har et stort fotballnavn, men som kan gå inn og komplettitere troppen og laget i lys av ferdighetene de allerede har.  Det trengs ikke å skolere spillere inn i roller. De som skal/har blitt hentet har allerede mange av kvalitetene som trengs. Så skal de selvfølgelig rendyrkes og drilles sammen med laget i de spesifikke rollene og få bruke den tiden de trenger for å prestere godt i ES.

Det som er sikkert. Er at det kommer ikke til å bli hentes spillere bare for å få inn nye på feltet. Spillere skal ha rett mentalitet. De skal passe sammen med eksisterende spillergruppe og de skal ha potensiale til å styrke laget, og helst ha vidersalgpotensiale for å tjene penger på sikt. Jeg er ganske komfortabel med jobben treneteamet gjør for tiden. At det kommer inn en defensiv midtbanespiller som har de rette kvalitetene er jeg ganske overbevist om. Navn blir vanskelig å spekulere i siden Viking blir bombardert av e-mailer fra agenter og spillere som trenger jobb. Samtidig som BB holder kortene litt for tett mot brystet. De fleste av disse e-mailene blir ikke engang lest. Noen har jeg fått oversent og gått gjennom. Jeg kan trøste dere med at det er utrolig mye rart vi blir tilbudt, fra alle verdens hjørner. Få eller ingen av de tillbydde har jeg med min fotballforståelse klart og finne gode nok for Viking i forhold til pris og det jeg anser som kvaliteter i forhold til en rett profil.

Det jeg er litt stolt over er at jeg har fulgt en svensk midtstopper ved navn Fredrik Liverstam over 3-4 år som jeg spilte inn for BB  for et år siden. Og før det til Burchnall. BB og Viking var i kontakt med ham i sommer og ønsket en ovegang. Det strandet på at svensken ikke ville flytte på seg pga. et nyfødt barn , og en kone som var stedbunden. Jeg tipset også om Alexander Ruud Tveter, som de også var i kontakt med, men gutten ville bo på østlandet. Jeg har laget meg en database over aktuelle spillere som har profilen Viking søker. Har alt for mange der som muligens kunne gjort en jobb. Enn sålenge er det bare de to nevnte jeg har spilt inn, og begge ble kontaktet og kunne vært aktuelle for en overgang. Det samme gjelder Hove. Har snakket med BB flere ganger om ham. Men jeg tror nok BB og trenerne hadde like god kontroll som meg på den høyreiste stopperen:) Men nå er han hvertfall Vikingspiller. En jeg har veldig tro på kan utvikle seg til å bli en sensasjon i ES.

(Innlegget ble redigert 03.01.19 03:32)

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
03.01.19 03:45

Liverstam er en  høyreist stopper på 1,95 som har spilt for Halmstad i både allsvenskan og Superettan. 30 år gammel, så noe eldre enn de vi har fått. Han byttet til moderklubben Helsingborg i superettan sist vinter. Styrken hans er mentaliteten og duellspillet, samt at han har vært kaptein for Halmstad, og har lederegenskapene. God med ball, god til å plassere seg, men ikke særlig rask. Minner faktisk litt om Hove i spillestil. Begge er litt Hangeland. Som vel må være godt skussmål.

(Innlegget ble redigert 03.01.19 03:48)

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
03.01.19 04:15

De to nevnte spillere er gammelt nytt som ikke vil bli aktuelle for Viking i fremtiden...:)

(Innlegget ble redigert 03.01.19 04:16)

deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
03.01.19 09:47
Gorgi: At det kommer inn en defensiv midtbanespiller som har de rette kvalitetene er jeg ganske overbevist om

Den signeringen tror jeg betyr ekstremt mye for årets sesong. Der er de rett og slett nødt til å treffe

Bilvrag

Innlegg: 16880
Bilvrag
03.01.19 10:16

Klåkkå e halv 4 Gorgi. Gå å legg deg! Du fortjene litt søvn. Nydeligt stykke arbeid.


Kristwic7

Innlegg: 46165
Kristwic7
03.01.19 10:22
Gorgi: Liverstam er en  høyreist stopper på 1,95 som har spilt for Halmstad i både allsvenskan og Superettan. 30 år gammel, så noe eldre enn de vi har fått. Han byttet til moderklubben Helsingborg i superettan sist vinter. Styrken hans er mentaliteten og duellspillet, samt at han har vært kaptein for Halmstad, og har lederegenskapene. God med ball, god til å plassere seg, men ikke særlig rask. Minner faktisk litt om Hove i spillestil. Begge er litt Hangeland. Som vel må være godt skussmål.

Mens nå skal han bli stoppermakkeren til Andreas Granqvist, kanskje den beste stopperen i skandinavisk fotball i dag. 

helvis

Innlegg: 14993
helvis
03.01.19 13:42

Tour de Skar?

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
03.01.19 15:05

Bjarne er komfortabel med troppen

"Dette er først og fremst kontinuitetens år. Det viktigste for meg er de spillerne jeg har her, ikke de jeg ikke har. De stresser jeg ikke med. Jeg er ikke med på noe hylekor om at kvaliteten her ikke er god nok. Min jobb som trener er å gjøre den stallen jeg har til disposisjon god nok."

Det er riktig å ikke gjøre for mange endringer. Se på Start, det måtte gå som det gikk med alle de nye spillerne. Kontinuitet som Ranheim og Kristiansund har gjort er en fin inngang til Eliteserien. Så kan man bygge på sten for sten etter hvert.

Foreløpig har vi bare 1 ny spiller som ikke spilte i høst, Runar Hove. Kommer forhåpentligvis en til. Ofte trenger man nye ansikter på treningsfeltet for å få spillerne til å ta ut det beste. Nå er vi nyopprykket. Mange som ikke har spilt i Eliteserien og de som har spilt i Eliteserien kjenner det nok på kroppen de og. Motivasjonen for å gi absolutt alt er der for alle Vikings spillere.

Det må også være litt ekstra motiverende for de som fikk Viking opp at de får tillit også på øverste nivå. Synes synd på spillere i Start som ble skviset ut eller Stefan Johansen i Fulham som var veldig delaktig i opprykket, men så kjøper man alt og alle og havner på benken. Veldig urettferdig.

Forventer en veldig motivert gjeng

Runar Hove skal visstnok ha den medisinske testen i dag.

Opplegget for Viking ser hardt ut, men det liker jeg.

"Januar skal brukes til å legge et fysisk grunnlag, både styrkemessig og kondisjonsmessig. Det blir doble økter mandag til torsdag, en lang økt på fredag, før spillerne får egentreningsprogram i helgene."

storteple

Innlegg: 10014
storteple
03.01.19 18:34

Blir spennende å se hvem de velger som kaptein i år. Blir overrasket om de går for Vevatne eller Danielsen. Begge disse vil nok være litt ut og inn av laget i år. 

Kan Andresson være en kandidat? Han burde i alle fall være det, slik han fremstår. 

deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
03.01.19 18:59
storteple: Blir spennende å se hvem de velger som kaptein i år. Blir overrasket om de går for Vevatne eller Danielsen. Begge disse vil nok være litt ut og inn av laget i år.
Kan Andresson være en kandidat? Han burde i alle fall være det, slik han fremstår.

Tipper de som i fjor kommer til å ha et kapteinsteam med en i hver aldersgruppe hvor en vil skifte litt på å bære bindet.

Men enig i at Andresson bør være en sterk kandidat til å være kaptein.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
03.01.19 20:07
deleted112509: Tipper de som i fjor kommer til å ha et kapteinsteam med en i hver aldersgruppe hvor en vil skifte litt på å bære bindet.
Men enig i at Andresson bør være en sterk kandidat til å være kaptein.

Hvem var de 5 i fjor? Danielsen, Vevatne, Tripic, Austbø og Ryerson?

Tripic ønsket vel ikke å være kaptein. Andresson bør være en kandidat. Salte er også en ledertype som kan representere de unge. Andresson framstår som en klar kandidat. 

deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
03.01.19 20:16

Tord Salte, Viljar Vevatne, Julian Ryerson, Zlatko Tripic og André Danielsen utgjør de fem.

TAdams6

Innlegg: 39332
TAdams6
05.01.19 11:51
deleted112509: Tord Salte, Viljar Vevatne, Julian Ryerson, Zlatko Tripic og André Danielsen utgjør de fem

Se der ja. Ryerson er ute, Andresson er vel automatisk inn. Tripic, vil han fortsette eller blir han byttet ut? Salte, Vevatne og Danielsen er vel greie. Spørsmålet er hvem som er nr 1 og 2 i rekken. 

Jeg er veldig svak for Salte og hans engasjement selv når han ikke spiller. Herlig å ha spillere som gir av seg selv og gir energi til de andre. Han er ikke kandidat, men godt å ha slike spillere i gruppa. Furdal er vel også en outsider i stedet for Tripic?

I Eliteserien må vi få ut alt av Tripic og hvis han blir hemmet av å bære kapteinsbindet som det ble sagt i høst, så må han få slippe. Han er en leder selv uten det bindet på armen.

Vevatne eller Andresson tikker fram som mulige kapteiner. Men så gjenstår det jo å se hvem som kommer på midtbanen. En type som Ross Jenkins framstår også som en leder. Vi vet jo ikke hva vi får der.

Jeg liker at vi har flere ledere, i ulik alder og ulike posisjoner. Hareide sitt Danmark er bygget opp slik.

storteple

Innlegg: 10014
storteple
05.01.19 19:05

Lite nytt om dagen. Selv ikke spekulasjoner å fylle dagene med. 

deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
05.01.19 19:08

Birkir sliter med spilletid i AV. Muligens på tide å få ham hjem?

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
05.01.19 19:15

fotballidiot2:»Muligens på tide å få ham hjem?»

————

Det er sikkert noen som er imot det. Men det hadde vært den beste signeringen vi kunne få. 

Men tviler på at det er realistisk.

deleted112509

Innlegg: 24586
deleted112509
05.01.19 19:22

Ja han tjener nok altfor godt til at det er realistisk før tidligst 2020

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg