Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
23.01.19 09:34
TAdams6: Jeg hadde allikevel likt å sett han mot Sandnes Ulf for å lettere se hva slags nivå han har.

Enig med deg. Så vi får satse på SA har rett

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
23.01.19 09:53

Spennende å se hvordan forsvaret vårt står etter en oppkjøring sammen. Sannsynligvis er minst 4 av de 5 defansive nye fra seriestart 2018.

Fikk med meg Podkasten til SA med Furdal. Virket som han mente Hove var en meget god spiller. Selv om han ble avbrutt slik at han ikke fikk utdypet noe mer.

Selvsagt noe usikkerhet rundt alle de antatte i forsvarsfireren, men om vi får inn en skikkelig DM trenger det ikke se så galt ut. Og framover er jeg sikker på vi vil skape en del.

Er vel også slik at både Hove og Andresson er relativt bra spillende stoppere? Slik at vi kan få muligheter der i oppspillsfasen som vi ikke hadde i starten av 2018.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45700
23.01.19 10:52
fotballidiot2: Og framover er jeg sikker på vi vil skape en del.

Tripic blir utrolig viktig. Bytyqi må opp flere hakk fra i fjor, viser han det samme i eliteserien denne gang som han gjorde sist vi var der så vil han slite fælt. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
23.01.19 11:06
Kristwic7: Bytyqi må opp flere hakk fra i fjor, viser han det samme i eliteserien denne gang som han gjorde sist vi var der så vil han slite fælt.

Det er ikke sort hvitt alltid.

Zymer var 20 år sist vi spilte i eliten og for et drittdårlig lag. Man kan ikke vente at en unggutt skal gå foran og løfte et lag som sliter.

Er fortsatt for variabel, men ikke glem at han fortsatt er en ung spiller selv om vi har hørt om han i mange år.

9 målpoeng på 1074 minutt i OBOS er ikke så verst. Og det positive er at han viste framgang mot slutten hvor selvtilliten steg noen hakk. Noe av sesongen ble jo også ødelagt av skade i sommer.

Men ja han må i likhet med resten av troppen helst opp noen hakk. Her tror jeg en god oppkjøring og tillit kan bety mye.

 

(Innlegget ble redigert 23.01.19 11:10)

eppaen
eppaenInnlegg: 27837
23.01.19 11:20

Jeg fatter ikke hvorfor "alle" går rundt er så butthurt over valget til De Lanley enda. Det er fullstendig urimelig å kreve av en kar å nødvendigvis være med på det vraket av en klubb Viking var på den tiden. Når da Norges desidert største klubb spør om dine tjenester, ja da drar du!

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 11:29
Gorgi: Nå skal jeg ikke spamme ned tråden på nattestid. Men det har seg sånn at jeg befinner meg på et sted det er morgen/formiddag når dere sover. Dere får leve med det.

Hehe. Du vekket meg ikke. Jeg klarer å sove gjennom skrevet ord.

Jeg håper at Bjarne ikke har vært innom vår forsterkning. Ikke imponert av de som har blitt nevnt.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
23.01.19 11:30
eppaen: Jeg fatter ikke hvorfor "alle" går rundt er så butthurt over valget til De Lanley enda. Det er fullstendig urimelig å kreve av en kar å nødvendigvis være med på det vraket av en klubb Viking var på den tiden. Når da Norges desidert største klubb spør om dine tjenester, ja da drar du!

Går vel mest på uttalelsene hans i forkant hvorpå han selv krever overgang etterpå. Det var en falskhet som kan være vanskelig å svelge.

Selve overgangen er selvsagt forståelig samtidig som det vel var med å redde oss som klubb.

Men om man leser denne så bør kanskje flere være villige til å tilgi

https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/De-Lanlay-ut-mot-hetsen---De-ville-neppe-sagt-det-til-meg-pa-gata-197223b.html

(Innlegget ble redigert 23.01.19 11:32)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 11:38
fotballidiot2: Selve overgangen er selvsagt forståelig samtidig som det vel var med å redde oss som klubb.

Tull. Eierne hadde spyttet inn de resterende kronene, ingen ønsker at Viking går til helvete.

Fransk gikk til helvete, og det var hans valg. Det hadde ingen betydning for Viking, utenom at en lokal spiller forlot skuta og signerte for RBK.

Da kan du forbli på benken, virkelig.

Ulterion
UlterionInnlegg: 165
23.01.19 13:26
Gorgi: Bilvrag:»Jeg tipper at Bjarne henter inn en spiller som ikke har blitt diskutert.»
———-
Det tror jeg også. Har prøvd å få noe info ut av ham, men det er umulig. Får bare et smil som svar.

Argh, ser det fliret på netthinna nå.....det begynner å bygga seg opp eit salig trykk av utålmodighet her nå :D

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38112
23.01.19 14:03
fotballidiot2: Men om man leser denne så bør kanskje flere være villige til å tilgi

Nå aner jeg ikke hva folk har skrevet til han på Facebook.  Helt sikkert noen som har gått for langt og det er unødvendig.

Men jeg ser ingen grunner de Lanlay kommer med som gjør at vi skal tilgi at han gikk til RBK. Jeg tar gladelig de Lanlay tilbake, men man går ikke til RBK, enkelt og greit. At Samuel gikk er greit, men en "ekte Viking gutt" som de Lanlay kaller seg skifter ikke klubb til RBK. Jeg håper denne saken viser dagens unge Vikingspillere hva de ikke skal gjøre i framtiden. Enten skal de bli i Viking eller så skal de bli proffer i utlandet. Selger vi våre beste til våre konkurrenter så blir avstanden ennå større. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20981
23.01.19 14:09
eppaen: Jeg fatter ikke hvorfor "alle" går rundt er så butthurt over valget til De Lanley enda. Det er fullstendig urimelig å kreve av en kar å nødvendigvis være med på det vraket av en klubb Viking var på den tiden. Når da Norges desidert største klubb spør om dine tjenester, ja da drar du!

Da han ble solgt var Viking i medaljekampen og hang med i cupen, der det ble stopp i semifinalen. Innad så man kanskje hvor dette kom til å bære, men rent sportslig akkurat da var ikke Viking noe vrak.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38112
23.01.19 14:13
Wiggum: Da han ble solgt var Viking i medaljekampen og hang med i cupen, der det ble stopp i semifinalen. Innad så man kanskje hvor dette kom til å bære, men rent sportslig akkurat da var ikke Viking noe vrak.

Riktig det. de Lanlay bekrefter også dette i artikkelen som fotballidiot refererte til

" Samtidig er det lettere for meg å forlate Viking når de ligger så høyt oppe sportslig"

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
23.01.19 14:17
TAdams6: At Samuel gikk er greit, men en "ekte Viking gutt" som de Lanlay kaller seg skifter ikke klubb til RBK

Synes Samuel slipper for lett. Han presset faktisk igjennom en overgang. Det etter at Viking ga ham muligheten til å spille i Europa og brukte masse tid å ressurser på å legge til rette for dem på best mulig måte.

Han forlater oss også midt i en sesong hvor vi kjemper for å unngå nedrykk og før han egentlig har levert over tid. Det var egentlig i 2017 han nærmet seg sitt potensiale for oss og det kunne faktisk betydd mer økonomisk om han ble igjen og reddet oss.

Yanni hadde i følge artikkelen ingen problemer med å spille videre om Viking ikke godtok tilbudet. Han hadde levert flere sesonger i Viking og vi var ikke i en like prekær situasjon sportslig. At han fortsatt også har følelser for Viking og bryr seg om hvordan det går er jeg ikke i tvil om.

Utviklingsmessig tror jeg også det var riktig for Yanni å få nye impulser, mens jeg ikke tror Sammy hadde hatt vondt av et halvår til i Viking.

Personlig har jeg ikke noe problem med å forstå noen av spillerne, men vet ikke hvor mye mer Judas den ene er enn den andre.

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 6028
23.01.19 15:40

Lønnsmidlene RBK har splashet ut overgår så vidt jeg vet absolutt alt annet i norsk fotball. Jeg mener å huske at Lædre Bjørdal, sa at RBK lønnen rett og slett var overlegen det Viking kunne tilby. Det er jo tross alt levebrødet til spillere, og ikke alle har en alt for lang karriere, så jeg tilgir spillere som tenker på sin egen økonomiske fremtid og går. Det er liksom ikke slik at spillere kan leve på lønna fra Viking spesielt lenge etter karrieren er over.

(Innlegget ble redigert 23.01.19 15:41)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 15:55
fotballidiot2: Synes Samuel slipper for lett. Han presset faktisk igjennom en overgang. Det etter at Viking ga ham muligheten til å spille i Europa og brukte masse tid å ressurser på å legge til rette for dem på best mulig måte.

Samuel er Samuel. Han kommer fra Nigeria. Langreist. Fransk er fra Vaulen. Jeg blir ikke overrasket om han spontanantenner etterhvert. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
23.01.19 15:59
Leoparden1: Lønnsmidlene RBK har splashet ut overgår så vidt jeg vet absolutt alt annet i norsk fotball. Jeg mener å huske at Lædre Bjørdal, sa at RBK lønnen rett og slett var overlegen det Viking kunne tilby.

Med bonuser etc har nok både Sammy og Yanni mangedoblet lønnen sin ved overgang til RBK. I tillegg fikk de sikkert også et sign on fee eller lignende.

Når en i tillegg går til en klubb hvor en vinner noe, får spille i Europa og fokuset ikke er kun på innsparinger. Da er de ingenting med overgangen til noen av dem som ikke er forståelig.

Likevel er det lovlig med følelser. Lønnsmessig hadde det nok også vært mulig for begge å fått til en overgang til et annet land med minst det samme om de hadde fortsatt utviklingen i Viking.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 16:07
fotballidiot2: Med bonuser etc har nok både Sammy og Yanni mangedoblet lønnen sin ved overgang til RBK. I tillegg fikk de sikkert også et sign on fee eller lignende. Når en i tillegg går til en klubb hvor en vinner noe, får spille i Europa og fokuset ikke er kun på innsparinger. Da er de ingenting med overgangen til noen av dem som ikke er forståelig. Likevel er det lovlig med følelser. Lønnsmessig hadde det nok også vært mulig for begge å fått til en overgang til et annet land med minst det samme om de hadde fortsatt utviklingen i Viking.

Da velger de penger foran Viking. Forståelig, men da er du ingen Viking. Som Fransk påstod.

clavin
clavinInnlegg: 32946
23.01.19 16:08
eppaen: Jeg fatter ikke hvorfor "alle" går rundt er så butthurt over valget til De Lanley enda.

Jeg er ikke butthurt overhode, og respekterer og forstår De Lanlays valg den gangen.

Jeg mener likevel at det er helt feil å hente ham tilbake nå, all den tid jeg tror at det finnes langt bedre løsninger.

Det er irrasjonelt å mene at spillere skal være uprofesjonelle i en profesjonell verden, og tenke med "hjertet" her. En direkte konsekvens av dette er imidlertid også at det er irrasjonelt å forvente at klubbene skal hente tilbake en spiller av såkalt følelsesmessige årsaker, når samme spiller ikke utviste samme følelser da vedkommende valgte bort klubben.

Hvor mye hjertet skal brukes kontra hjernen er her en tosidig prosess.

 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 16:35

Vi har Tripic, Zymer, Ibra og Sale. Fransk kan råtne der han er. Vi har rimelig kontroll på kant.

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 6028
23.01.19 16:41

Jeg sier ikke vi skal gå for Yanni tilbake igjen, men det må være utelukkende sportslige grunner til det. Ikke at han valgte mer penger i en periode. Det går an for en spiller å ha en hjerne selv om man har et hjerte Bilvrag.

(Innlegget ble redigert 23.01.19 16:45)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38112
23.01.19 16:42

Det er kanskje på tide at noen av de vi har tar ansvar og gjør at spillere som de Lanlay og andre ikke drømmes om hvert eneste år. Det er noe med det å hele tiden drømme om det vi hadde i stedet for å se framover med håp og tro.

Tripic, Zymer, Ibrahimaj, Thorstvedt, Østensen. Alle disse kan skape seg store navn det kommende året. Mye offensiv kraft og ferdighet i disse spillerne. Hadde jo vært kjekt om de tok så mange steg framover at de Lanlay ikke ble vurdert engang neste år når kontrakten hans er gått ut. Men enn så lenge så har dagens spillere mye å bevise før de er topp Eliteseriespillere.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 16:50
Leoparden1: Jeg sier ikke vi skal gå for Yanni tilbake igjen, men det må være utelukkende sportslige grunner til det. Ikke at han valgte mer penger i en periode. Det går an å ha en hjerne selv om man har et hjerte Bilvrag.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:48)

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3473
23.01.19 17:20

Ville ikke hatt YEDL tilbake om.vi så hadde fått betalt for det. 

De kantspillerne vi har er å foretrekke

jesman2
jesman2Innlegg: 17688
23.01.19 18:16
Bilvrag: Vi er bra på kant. Det vi trenger er en spielführer. Jenkins kan være et alternativ, men jeg frykter at han ikke har kreativiteten til å åpne et forsvar.

En spielfuhrer må vi ha, men en spielfuhrer er mer en temposetter og innpisker. Kreativiteten har vi i Furdal og delvis Thorstvedt. Jenkins er riktig spillertype i forhold til disse to, og kommer med helt andre kvaliteter. Jeg vil påstå han er bra supplement til alternativene vi har, men fremdeles usikker på om han er bra nok.

jesman2
jesman2Innlegg: 17688
23.01.19 18:19

Forøvrig reagerer jeg også litt på dette ekstreme føleriet rundt de Lanley. Er han god nok og vil tilbake + unngår skader, skal han selvsagt være hjertelig velkommen. Alle fortjener en ny sjanse.

Hvor var dette hylekoret da Lædre Bjørdal stakk? Dette ble vel i stor grad tilgitt bare fordi han tok en øl med supporterne av og til.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45700
23.01.19 21:44
fotballidiot2: Det er ikke sort hvitt alltid. Zymer var 20 år sist vi spilte i eliten og for et drittdårlig lag. Man kan ikke vente at en unggutt skal gå foran og løfte et lag som sliter. Er fortsatt for variabel, men ikke glem at han fortsatt er en ung spiller selv om vi har hørt om han i mange år. 9 målpoeng på 1074 minutt i OBOS er ikke så verst. Og det positive er at han viste framgang mot slutten hvor selvtilliten steg noen hakk. Noe av sesongen ble jo også ødelagt av skade i sommer. Men ja han må i likhet med resten av troppen helst opp noen hakk. Her tror jeg en god oppkjøring og tillit kan bety mye

Det har jeg da heller ikke sagt. Bare at han må prestere enda bedre og jevnere.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16608
23.01.19 23:37
jesman2: En spielfuhrer må vi ha, men en spielfuhrer er mer en temposetter og innpisker. Kreativiteten har vi i Furdal og delvis Thorstvedt. Jenkins er riktig spillertype i forhold til disse to, og kommer med helt andre kvaliteter. Jeg vil påstå han er bra supplement til alternativene vi har, men fremdeles usikker på om han er bra nok.

Furdal har føttene og Thorstvedt er indreløperen. Får vi en mann som har kreativitet og arbeid som hovedoppgave, så vinner vi ligaen.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
24.01.19 08:32
Bilvrag: Får vi en mann som har kreativitet og arbeid som hovedoppgave, så vinner vi ligaen.

He he det var da voldsomt :-) Skal spandere en aften på Dickens om vi vinner ligaen.

Men ja vi vil i alle fall ha en grei midtbane. Så spørs det om forsvaret og spissene holder mål.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23403
24.01.19 08:32
Kristwic7: Det har jeg da heller ikke sagt. Bare at han må prestere enda bedre og jevnere.

Da er vi jo enige, ingenting er bedre :-)

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46519
24.01.19 08:39
fotballidiot2: Dickens

Skal ikke Dickens legge ned? Mente det var siste uka nå, før oppussing og nytt konsept. Dickens tjente ikke penger lenger. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg