Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
deleted112509

Innlegg: 24585
deleted112509
30.01.19 14:22
Kristwic7: Samt de 3-5 millionene de hadde til rådighet.

Noe er vel brukt på Hove og Andresson. Samtidig skal Viking selv dekke lønnskostnader utenom disse pengene som er dedikert til overgangssum. Så spørs det om en har noe videre igjen på lønnsbudsjettet for her regner med jeg også vår nye leiesoldat også medfører kostnad.

Kristwic7

Innlegg: 46124
Kristwic7
30.01.19 14:23
deleted112509: Selv om det ikke er optimalt å ikke ha opsjon klarer jeg ikke å se noe negativt med dette lånet. Vi får en spillertype vi trenger og får lengre tid på å utvikle egne eller hente noen permanent. Om han har en positiv utvikling hos oss er det bare bra. For oss en relativt billig løsning vil jeg anta ift kvalitet. Muligens gir det oss også mulighet til å hente ytterligere en spiller? Liker slik BB beskriver ham kan gi oss en dimensjon også på kast. Hva tilfører Fridjonsson som du allerede ikke har i stallen? – Han tilfører en enorm løpskapasitet, han er trygg med ballen, har stor arbeidskapasitet og Norges lengste innkast. Liker også det jeg leser her mtp framtidige muligheter med Islandske spillere – Dette kom til gjennom et godt samarbeid med hans islandske agent som jeg snakker med regelmessig. Agenten sa det kunne være mulig å få til noe med en kvalitetsspiller som vi sikkert ikke tenkte på. At det var mulig med lån. Og det var det, forklarer Berntsen.

Positivt med spilleren: 

Han kjenner ligaen og nivået

Han snakker engelsk og muligens litt norsk(Antar han har lært litt)

Er neppe en veldig dyr signering og hentes før kampene starter

En ekstra dimensjon på offensive dødballer, det kan være greit med våre 2 nye giganter i forsvar når man jakter mål.

Man har da fortsatt litt penger til å hente en keeper


Negativt med spilleren:

Vi kan ikke selge han videre om han gjør det bra

Er han veldig mye bedre enn de vi har? Det burde vært hentet en spiller som forsterket laget umiddelbart, det er det ikke 100% sikkert han gjør.

Kristwic7

Innlegg: 46124
Kristwic7
30.01.19 14:24
deleted112509: Noe er vel brukt på Hove og Andresson. Samtidig skal Viking selv dekke lønnskostnader utenom disse pengene som er dedikert til overgangssum. Så spørs det om en har noe videre igjen på lønnsbudsjettet for her regner med jeg også vår nye leiesoldat også medfører kostnad.

Det har blitt brukt litt her, men jeg ser på det som helt essensielt for å overleve. 

Går Viking inn i ny sesong med de 2 vi har nå i mål, så rykker man rett ned igjen.
Det kommer brølere fra både Iven og Wichne også i Eliteserien.

deleted112509

Innlegg: 24585
deleted112509
30.01.19 14:30
Kristwic7: Går Viking inn i ny sesong med de 2 vi har nå i mål, så rykker man rett ned igjen.Det kommer brølere fra både Iven og Wichne også i Eliteserien.

Føler meg ganske sikker på at det ikke blir hentet noen keeper nå. De 3 vi har blir nok gitt muligheten til å overbevise i vinter. Alle 3 skulle få spilletid i treningskampene så blir det spennende å se hvem som blir førstevalg.

Jeg tipper Iven blir førstekeeper og dersom han står som i de siste kampene i OBOS og unngår tabber som mot KIL så er jeg ikke ekstremt bekymret. Men vi har ingen Andre Hansen som ville betydd en god del ekstra poeng, men Ivens toppnivå er helt greit i tippeligaen.

 

Kristwic7

Innlegg: 46124
Kristwic7
30.01.19 14:38
deleted112509: Føler meg ganske sikker på at det ikke blir hentet noen keeper nå. De 3 vi har blir nok gitt muligheten til å overbevise i vinter. Alle 3 skulle få spilletid i treningskampene så blir det spennende å se hvem som blir førstevalg. Jeg tipper Iven blir førstekeeper og dersom han står som i de siste kampene i OBOS og unngår tabber som mot KIL så er jeg ikke ekstremt bekymret. Men vi har ingen Andre Hansen som ville betydd en god del ekstra poeng, men Ivens toppnivå er helt greit i tippeligaen.

Da ender det med nedrykk, så enkelt er det. Etter flere år med Iven og Wichne så burde man kjenne de såpass.

Iven gjorde langt mer elendighet enn den mot KIL, han var på ingen måte noen matchvinner ellers. Og nå når de er oppe så hadde det vært enda viktigere.

happydeathsuite

Innlegg: 15839
happydeathsuite
30.01.19 14:39
Kristwic7: Da ender det med nedrykk, så enkelt er det.

[obligatorisk vits om neste laurdags lottorekke]

deleted112509

Innlegg: 24585
deleted112509
30.01.19 14:45
Kristwic7: Da ender det med nedrykk, så enkelt er det.

Nå har vi da overlevd i eliteserien før med Iven mellom stengene? Han hadde til og med en så god vårsesong et år at enkelte mente han burde være aktuell for landslaget.

La oss nå gi dem en sjanse. Selv om jeg i likhet med deg gjerne skulle sett at vi hadde hentet en klassekeeper.

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 15:19

Vålerenga er ikke det laget jeg har sett mest, for de er veldig kjedelige å se på. Fridjonsson har vel heller ikke vært den som har fått størst overskrifter.

Ser på lagoppstillingene i Vålerenga at han ikke har spilt defensiv midtbane, men indreløper og offensiv midtbane. Fredheim Holm, Lekven og Ibrahim har spilt defensiv midtbane.

Ser jeg på transfermarkt og det jeg leser så er han en defensiv midtbanespiller. En defensiv midtbanespiller som Vålerenga ikke har brukt der. Hvorfor? Aner ikke, men når jeg ser at Fredheim Holm har spilt den rollen for Vålerenga så forstår jeg at det har vært litt gjenbruk der i klubben. 

Spent på Fridjonsson. Håper han kan ta rollen som defensiv midtbane med bravur. Vi har pr dags dato ingen som kan spille optimalt i den rollen, så jeg er lettet over at vi nå får en forsterkning der.

Islending, ung, får en rolle som kler han, billig løsning for Viking. Jeg ble først litt overrasket og spørrende. Men ser vi på CV, så bør han her ha samme potensial som Sjølstad. Han er også 2 år yngre enn Sjølstad. Håper og tror at BB og co har vært smarte nok engang på overgangsmarkedet.

helvis

Innlegg: 14985
helvis
30.01.19 15:25
TAdams6: Ser på lagoppstillingene i Vålerenga at han ikke har spilt defensiv midtbane

Potet, var tatt ut til VM som tredjevalg på høyrebacken. Har dog aldri sett an spille defensiv midtbane. 

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 15:26
deleted112509: La oss nå gi dem en sjanse. Selv om jeg i likhet med deg gjerne skulle sett at vi hadde hentet en klassekeeper.

Vi har de keeperne vi har. Det blir ikke bedre av å klage sin nød hver eneste uke. Ivertfall ikke før sesongen er i gang. Nå skal alle 3 få sine sjanser i vinter. 2 av de er unge og kan overraske positivt. 

Nå får vi satt et forsvar. Vi har hentet en midtbanespiller på lån, men det er for hele sesongen. Derfor kan den defensive strukturen begynne å arbeides med allerede nå.

-------------------------Austbø (190cm)-------------------
Bjørshol (184cm)-Hove (195cm)-Andresson (193CM)-Vikstøl (185cm)
-----------Thorstvedt (usikker, ca 188-190cm)-Fridjonsson (185cm)-Furdal (183cm)

Ganske robust og bra fysikk på spillerne våre. Bytter vi ut Vikstøl så kommer Vevatne inn på 183 cm.

Fridjonsson har lange innkast står det. Kan bli veldig farlige på offensive innkast.

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 15:27
helvis: Potet, var tatt ut til VM som tredjevalg på høyrebacken. Har dog aldri sett an spille defensiv midtbane.

Men han er brukt i mer offensive posisjoner i Vålerenga. Mens han på transfermarkt er mer en defensiv spiller. Tror nok ikke Vålerenga har fått ut det beste i han. Virker som om de har foretrukket egne spillere og plassert Fridjonsson der det er behov. Potet som du skriver. 

Dette gir meg håp om stor progresjon hvis han får en fast posisjon og en posisjon han behersker bedre.

Alkjeks

Innlegg: 525
Alkjeks
30.01.19 15:45

Her står det hvilke posisjoner han har spilt for Vålerenga:
https://www.transfermarkt.com/samuel-fridjonsson/leistungsdatendetails/spieler/240408/wettbewerb/NO1/verein/76

For det meste defensiv og offensiv midtbane.

Spilte DM for Island i treningskampene for noen uker siden.

(Innlegget ble redigert 30.01.19 15:45)

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 16:56

Jeg blir ikke helt klok på Fridjonsson.

Slik ble han presentert i Vålerenga
"Dette er en spiller med mange spennende, offensive ferdigheter som kan bidra til både mål og assist. I tillegg har han den islandske mentaliteten og forflytningsevnen til å kunne gjøre en god jobb også defensivt, sier Aase."

Han sier selv at han er en boks-til-boks midtbanespiller og han omtaler seg selv som en playmaker også.

Han sprengte alle fysiske tester i Vålerenga. Han kan løpe og løpe.

For meg virker det som om Vålerenga har sett på han som en offensiv midtbanespiller. Playmaker og boks-til-boks midtbanespiller harmonere heller ikke helt. Det blir verken fugl eller fisk.

Tror han har godt av å dyrke en posisjon nå. Forhåpentligvis får vi se en spiller som styrker oss. Islendinger liker vi alltid 

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 16:59
Alkjeks: Her står det hvilke posisjoner han har spilt for Vålerenga:

Ja, men hvis du går inn på lagoppstillingene på altomfotball på hver enkelt kamp så har ikke jeg funnet han på defensiv midtbane en eneste plass. Nå har jeg ikke sjekket alle kampene, men mange. Indreløper eller offensiv midtbane er der han er oppført.

Han har nok blitt brukt litt rundt omkring, virker ivertfall slik.

Han ble skadet med engang han signerte for Vålerenga og var ute i hele 2017. Kom tilbake i 2018 og spilte ca halvparten av kampene. Det var Rekdal som hentet han, Deila som hadde han i fjor. Han har vært uheldig etter at han kom til Vålerenga.

Håper vi har skutt gullfuglen. Det er ekstremt viktig at han fungerer og leverer. Føler at hans prestasjon på en måte vil gjenspeile om vi gjør det bra eller dårlig.

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 17:00

Siden vi nå hentet Fridjonsson på lån. Da må det være mer midler igjen selv om nok det meste er brukt. Kan det være mulighet for å hente en spiller til? Eller er lønnsmidlene oppbrukt?

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 17:04

Fra Vikings hjemmeside

"Viking-treneren beskriver Friðjónsson som en spiller som kan bekle alle posisjonene på midtbanen. 

– Her får vi en spiller med en enorm løpskapasitet. Han sprenger de fleste tester på det området, og er samtidig rolig med ballen. Dette gir oss en del valgmuligheter på midtbanen.

Andrésson skryter

Vår andre Islending, Axel Andrésson, skryter av landsmannen som nå blir Viking-spiller: 

– Han er et monster fysisk. Løper, løper og løper. Han kommer til å bli en klassespiller for oss."

Tror rett og slett vi må vente til treningskampene før vi får se hva slags spiller vi har hentet.

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 18:50

Hvis vi tenker på defensiv midtbane og hvem vi håpte på. Hvor plasserer Fridjonsson seg?

Sjølstad vs Fridjonsson?
Jenkins vs Fridjonsson?
CLL vs Fridjonsson?
noen andre?

Minuset er at han er lånt inn. Men han er minst like spennende som de andre som er nevnt.

Mitt aber er om han er god nok i rollen han er tiltenkt.

eppaen

Innlegg: 28365
eppaen
30.01.19 19:12

Fridjonsson hentet jeg til mitt fantasy-lag utelukkende for hans offensive bidrag. Ble dog for mye ut og inn av Deilas 11- er til å være en å satse på. Så overraskende at han vurderes som DM er vel poenget mitt. 

TAdams6

Innlegg: 38900
TAdams6
30.01.19 19:45
eppaen: Så overraskende at han vurderes som DM er vel poenget mitt.

Har han endret rolle dess eldre han har blitt? I Reading fant jeg han som defender/defensive midfield

PLAYER FACTFILE: FULL NAME: Samuel Kari Fridjonsson DATE OF BIRTH: 22.02.96 PLACE OF BIRTH: Reykjanesbaer, Iceland HEIGHT: 5’10” POSITION: Defender / Defensive midfielder CLUB: Keflavik FC INTERNATIONAL LEVEL: Iceland Under-19 DUE TO SIGN: June 2013 CONTRACT LENGTH: 2 years (professional)

 

Er det etter at han kom til Vålerenga han ble mer offensiv? Virker som om han er allsidig. Alle utenlandske sider jeg leter på står han oppført som defender/midfielder, både høyreback og stopper og midtbane. 

eppaen

Innlegg: 28365
eppaen
30.01.19 19:56
TAdams6: oppført

Moro om det er DM han egentlig er best til  :) Spennende å se. 

Gorgi

Innlegg: 6897
Gorgi
30.01.19 20:01

eppaen:»Moro om det er DM han egentlig er best til  :) Spennende å se. »

————

Dette ble sagt om han når han signerte for Vålerenga:

»Dette er en spiller med mange spennende, offensive ferdigheter som kan bidra til både mål og assist. I tillegg har han den islandske mentaliteten og forflytningsevnen til å kunne gjøre en god jobb også defensivt, sier Vålerenga-speider Igor Aase, som har fulgt islendingen gjennom vinteren.»

Hvis jeg ikke tar feil spilte han sentralt på midtbanen i Vikings hjemmekamp mot Vålerenga i 2017....

Paddvart

Innlegg: 7070
Paddvart
30.01.19 20:32

Hvis man legger litt godvilje til kan jo Fridjonsson høres ut en ny Stokholm.

Kristwic7

Innlegg: 46124
Kristwic7
30.01.19 21:44
TAdams6: Hvis vi tenker på defensiv midtbane og hvem vi håpte på. Hvor plasserer Fridjonsson seg? Sjølstad vs Fridjonsson?
Jenkins vs Fridjonsson?
CLL vs Fridjonsson?
noen andre? Minuset er at han er lånt inn. Men han er minst like spennende som de andre som er nevnt. Mitt aber er om han er god nok i rollen han er tiltenkt.

Ville hatt Sjølstad foran Samuel, men han er hvertfall et stort steg opp fra CLL.

Gorgi

Innlegg: 6897
Gorgi
30.01.19 21:50

Kristwic7:»Ville hatt Sjølstad foran Samuel, »

———

Joda. Det er alltid sånn at man ønsker den man ikke får:)

Nå har man hvertfall fått én fra ES. Det var vel et av dine kriterier?

jesman2

Innlegg: 17791
jesman2
30.01.19 21:57
TAdams6: – Han er et monster fysisk. Løper, løper og løper. Han kommer til å bli en klassespiller for oss."

Herlig. Akkurat typen vi trenger. Er han god nok? Time will show. Men spillertypen kompletterer langt på vei midtbanen vår. Vi blir spennende denne sesongen, banna bein. Ikke god nok for edelt metall, men jeg er ikke bekymret for andre enden av tabellen.

Gorgi

Innlegg: 6897
Gorgi
30.01.19 22:20

Det er verd og nevne at Viking er i ferd med å ta over hegemoniet fra Oilers som Rogalands beste sponsorobjekt. Denne uken nådde de 200 samarbeidspartnere. Markedsavdelingen har hårete mål og gjør en formidabel jobb. Kopierer litt av artikkelen fra RA:

 

– Målet vårt foran forrige sesong var å nå 180 samarbeidspartnere, og det klarte vi. Målet i løpet av tre år var å bli størst i Norge igjen, og sånn det ser ut nå kommer vi til å klare det i løpet av årets sesong. Hvis verden er lik som den var i fjor, og ingen lag der ute gjør noe vi ikke har oversikten over, kommer Viking i løpet av 2019-sesongen til å bli Norges største samarbeidsnettverk igjen, sier Moi Nilsen.

Men det stopper ikke der.

– Det neste målet nå er å bli blant Norges største også når det kommer til omsetning igjen. Målet er å bli et topp fem-lag uansett idrett eller veldedig forening, men det klarer vi ikke i 2019. Med gode resultater og tid til å bygge videre på det gode som har skjedd, kan vi få det til i 2020 eller 2021, sier Moi Nilsen, og legger til at de ikke ligger veldig langt bak.»

 

Lykkes de kan vi kanskje se veien tilbake til toppen?

Annonse
Kristwic7

Innlegg: 46124
Kristwic7
30.01.19 22:53
Gorgi: Joda. Det er alltid sånn at man ønsker den man ikke får:) Nå har man hvertfall fått én fra ES. Det var vel et av dine kriterier?

Jeg la ut et innlegg om positive og negative ting tidligere, da var listen over positive langt fyldigere enn den negative :)

Så ja, ferdighetsmessig så er jeg greit fornøyd. Det kjipe er at om han presterer bra så får vi ikke penger.
Trengs en keeper nå så er det håp for å overleve.

Wiggum

Innlegg: 21362
Wiggum
30.01.19 23:11
Gorgi: Hvis jeg ikke tar feil spilte han sentralt på midtbanen i Vikings hjemmekamp mot Vålerenga i 2017....

Den kampen ble aldri spilt....

Paddvart

Innlegg: 7070
Paddvart
30.01.19 23:19

Jeg er mest bekymra for spissplassen. Østensen har scora to mål på ok nivå, og Høiland er snart 30 år og har aldri klart å etablere seg på et Eliteserielag. Kommer ikke til å vinne en eneste kamp uten en skikkelig spiss inn.

storteple

Innlegg: 9888
storteple
30.01.19 23:21

Positiv til Fridjonsson. Husker en annen midtbanespiller i Viking som løp og løp og løp. Riktignok en svenske  

Mye kan skje på et år. Vålerengen kan rykke ned. Fridjonsson kan få et sterkt ønske om å fortsette i Viking. Fridjonsson imponerer ikke Deila nok til å ta en plass i Vålerengens pressede utenlandskvote.

Ettersom det var Rekdal som kjøpte Fridjonsson, og han nå blir leid ut, er det rimelig å anta at Fridjonsson ikke figurerer i nærheten av Deila sine planer. 

Dette fikser BB om han vil. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg