Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
09.02.19 18:55
Bilvrag: Jeg har aldri gitt ham skylden for 6. plass. Det er sykt å gi meg "skylden" for dette.

Du sitter og kritiserer han for at det "kun" ble 6 plass. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
09.02.19 18:56
Bilvrag: Brede, Magnus, helt nydelige spillere. Men skal de slippe unna kritikken? Skal man rette kritiikken på alle andre?

Disse 2 kan ikke kritiseres for at de blir satt sammen med en haug udugelige spillere.

clavin
clavinInnlegg: 32620
09.02.19 19:04
Bilvrag: Brede, Magnus, helt nydelige spillere. Men skal de slippe unna kritikken? Skal man rette kritiikken på alle andre?

Stikkordene i denne sammenheng er "på grunn av" og "på tross av". Viking har vært der de har vært de senere år på grunn av at altfor mange spillere ikke har gjort opp i mot det som var forventet av disse over tid. Derimot vil jeg eksempelvis ikke tilegne Samuel Adegbenro ansvaret for disse fiaskoene, da han innfridde det man kunne forvente av ham. Likeledes var heller ikke Magnus og Brede sine respektive årgangers svake ledd. De gjorde det som kunne forventes av disse, i motsetning til mange andre. 

 

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
09.02.19 19:13
Kristwic7: Jeg anser spillere som starter for Norge mens de er i Viking som gode nok spillere.

Som Andre Danielsen?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
09.02.19 19:31
jesman2: Som Andre Danielsen?

Spilte han i en kvalikkamp? Var litt overraskende, men dog meget imponerende å få prøve seg på landsen i en uvant posisjon. 

(Innlegget ble redigert 09.02.19 19:32)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37717
09.02.19 20:01
Oslo1913: Eller at klubben ikke sliter like mye som media skal ha det til. Tror man skal se på det som en mulighet

Kan stemme det. Vi i Viking har vært gjennom dette. Elendig økonomi, men år etter år hentet man spillere som var dyre i drift. Til slutt endte det i nedrykk og alle korta kom på bordet. Håper for VIF sin del at det ikke er like ille. Men Viking hadde enormt dårlig økonomi, allikevel satset de på at sportslig suksess skulle redde økonomien. Frykter det er det samme i VIF.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16561
09.02.19 20:01
Kristwic7: Du sitter og kritiserer han for at det "kun" ble 6 plass.

Hvor har du det fra? Det er laget jeg kritiserer. Uansett hvor bra han var, så var han ikke bra nok. Vi må begynne å stille krav til spillerne! Om han er best på laget, og laget går til helvete, da er man fremdeles ikke god nok!

Ingen har vært bra nok! Vi slo Chelsea i 2004, før det vant vi cupen mot Bryne. Vi er en av de største klubbene i landet. Er dette godt nok? Bronse i 2007, ellers ørkenvandring. Det er 12 år siden.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16561
09.02.19 20:06
clavin: Stikkordene i denne sammenheng er "på grunn av" og "på tross av". Viking har vært der de har vært de senere år på grunn av at altfor mange spillere ikke har gjort opp i mot det som var forventet av disse over tid. Derimot vil jeg eksempelvis ikke tilegne Samuel Adegbenro ansvaret for disse fiaskoene, da han innfridde det man kunne forvente av ham. Likeledes var heller ikke Magnus og Brede sine respektive årgangers svake ledd. De gjorde det som kunne forventes av disse, i motsetning til mange andre.

Helt enig. Uten skyld? Nei. De var kanskje de beste på et pillråttent lag, men man kan ikke ta fra dem hele ansvaret. Når de har en så stor rolle.

(Innlegget ble redigert 09.02.19 20:07)

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
09.02.19 20:27
Kristwic7: Spilte han i en kvalikkamp? Var litt overraskende, men dog meget imponerende å få prøve seg på landsen i en uvant posisjon

Nei, bare to vennskapskamper. Forøvrig etter at Bjørdal fikk sine 3.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
09.02.19 20:32
jesman2: Nei, bare to vennskapskamper. Forøvrig etter at Bjørdal fikk sine 3.

Det kan ingen ta fra han. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3330
09.02.19 20:36

JLB er en god spiller. En ekte Viking er han ikke og det har han aldri vært. At han velger Vålerengen er helt greit. Østlendingene begynner å få ett bra lag, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at de blir ett topp 3 lag. 

 

Viking tror jeg får enormt tøff sesong. Hvis vi ikke får en flying start resultatmessig så skjer det samme som sist.. Nedrykk. 

 

Jeg tenker litt kamp for kamp og nå er jeg nervøs for kampen mot ULF. 

dårlig økonomi.. Vel det er lag med mindre ressurser som er bedre hvor lenge skal folk tro på økonomien er hele skylden. Inkompetanse er mer utslagsgivende. 

 

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45440
09.02.19 20:37
Bilvrag: Hvor har du det fra? Det er laget jeg kritiserer. Uansett hvor bra han var, så var han ikke bra nok. Vi må begynne å stille krav til spillerne! Om han er best på laget, og laget går til helvete, da er man fremdeles ikke god nok! Ingen har vært bra nok! Vi slo Chelsea i 2004, før det vant vi cupen mot Bryne. Vi er en av de største klubbene i landet. Er dette godt nok? Bronse i 2007, ellers ørkenvandring. Det er 12 år siden.

Jeg er delvis enig med deg. Han er en av spillerne som kunne vært med og fått Viking til bedre plasseringer, men flere av lagkameratene den gang var på et svakt nivå. 
Selvsagt er man god/bra nok selv om man ikke vinner noe, det er ikke enkeltspillere som skal få høre det om en ikke vinner. 

Vi var veldig nærme gullet i 2005 og da hadde man flere klassespillere, men dessverre et par spillere som hang på lasset. 
Vikings pokalfangst siste 25 årene er på ingen måte god nok.
Men dette er noe jeg gir skylden på ledelsen som faktisk henter spillerne som ikke presterer.

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3330
09.02.19 20:38

Vi må ha rette folk i de rette stillingene. 

Vi må ha spillere som tar det de mangler i kvalitet i energi, vilje, innsats og selvtillit. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37717
09.02.19 21:50

Lædre Bjørdal til Vålerenga. Ikke overrasket. Johan har dessverre vist at han ikke har noen følelser for Viking gjennom hele sin karriere. Valgte først Viking foran RBK da han kom som 16-åring. Så reiste han til Bodø når han ennå var junior fordi han ville spille (smart av han). Så kom han tilbake. Han spilte bra her. Men reiste til et nytt land og helt sikkert bra lønn, men ikke bedre sportslig tilbud i Danmark. Så turen til RBK, noe som er greit. Viking prøver å hente han, han sier nei flere ganger. Så velger han Vålerenga.

Pengene rår. Han har alltid tenkt kun på seg selv og det er lov. Men det er kjipt å se en lokal spiller velge andre klubber pga økonomi. Men som sagt, han har aldri hatt et hjerte for Viking. Han har tenkt på egen karriere og lommebok. 

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
09.02.19 22:08
SteffenKristensenVFK: Jeg tenker litt kamp for kamp og nå er jeg nervøs for kampen mot ULF.

Det trenger du i alle fall ikke være. Treningskamp. Betyr ingenting. Greier ikke bli litt gira foran slike kamper engang, selv om jeg skal innrømme at det kom et sukk da islendingen vår bomma på blank kasse på slutten av kampen mot Nest.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9352
09.02.19 22:52
TAdams6: Viking hadde enormt dårlig økonomi, allikevel satset de på at sportslig suksess skulle redde økonomien.

Og de tok ikke til vettet før de hadde ryggen fullstendig mot veggen. Ledelsen fikk paralelt med dette kjeft av mange av sine tilhengere for helt fornuftige og lukrative salg av spillere til bla. RBK for X antall millioner, selv om det knaket i sammenføyningene i hele det økonomiske fundamentet i egen klubb, som knapt hadde midler til å betale lønn ut året til ansatte.

Noe som indikerer at den manglende bakkekontakten strakk seg langt ned i klubbrekkene.

For Vikings del håper jeg de er mer edruelige i framtiden. Ville faktisk være et tilbakeslag for Eliteserien om dere roter dere ned i OBOS-dassen enda en gang.

 

 

(Innlegget ble redigert 09.02.19 22:55)

Evertonion
EvertonionInnlegg: 638
09.02.19 23:19

Spillere skal ikke gå fra Viking til RBK uansett!

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37717
09.02.19 23:30
Kurtkanon2: Og de tok ikke til vettet før de hadde ryggen fullstendig mot veggen. Ledelsen fikk paralelt med dette kjeft av mange av sine tilhengere for helt fornuftige og lukrative salg av spillere til bla. RBK for X antall millioner, selv om det knaket i sammenføyningene i hele det økonomiske fundamentet i egen klubb, som knapt hadde midler til å betale lønn ut året til ansatte.
Noe som indikerer at den manglende bakkekontakten strakk seg langt ned i klubbrekkene.

Problemet var at Vikings ledelse ikke sa sannheten. Vi fikk beskjed om at det skulle spares, administrasjon forsvant, spillertroppen ble mindre og mindre. Ny ledelse kom inn og fikk bakoversveis. Ting var mye verre enn de kunne forestilt seg. 

Problemet var at de ikke lærte. Ja de sparte mye en plass, men de var slapphendte i andre enden. Litt som jeg frykter Vålerenga nå er.

I 2016 kom meldingen om at Viking kunne gå konkurs. Samtidig hadde vi en dyr trener først i Hareide, så i Jonevret. En Jonevret som klagde til media om at han hadde alt for lite penger og for dårlig stall til å prestere. Allikevel brukte Viking mye penger på spillerkjøp og enda mer på lønn i denne perioden, til tross for at man sparte.

Det har ikke noe med dårlig bakkekontakt. Det er ledelsen som ikke gjorde jobben. De sparte litt her og litt der hvert år. Slik kommer man aldri ajour. Henningsen og Christensen har virkelig tatt tak i dette og sammen med BB har nå Viking endelig tatt skikkelig grep. Grep som svir, men som vil få Viking opp og frem igjen. Målet er å gå i balanse i år. Greier de det så fortjener ledelsen i Viking fløtekake. For ledelsen før de var aldri i nærheten av å gjøre det de sa utad.

Når det gjelder spillersalg så hadde det vært langt enklere å akseptere hvis ledelsen i Viking sa det som det var. Men en spiller går ikke til RBK og samtidig sier at hjertet er mørkeblått. 

Viking har vært på bunn, de er enda langt nede. Budsjetter overholdes og hele strukturen er mye mer bærekraftig nå. Det har blitt tatt gode grep med hjelp av blant annet SR-Bank. Overlever Viking Eliteserien nå så tror jeg Viking er kommet for å bli i det gode selskap.

Når jeg leser situasjonene i Haugesund og Vålerenga så får jeg følelsen av at vi har vært gjennom det og at det verste ikke er kommet ut fra de 2 klubbene. Vi får se. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37717
09.02.19 23:31
Kurtkanon2: roter dere ned i OBOS-dassen enda en gang.

OBOS var ikke så verst. Er lenge siden vi har vunnet noe, nå har vi vunnet OBOS :-)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20619
09.02.19 23:35
Bilvrag: Brede, landslag, det betyr ingenting. Jeg ser Viking. Ja, 6. plass er et argument. Bare en liten del av vurderingen, men de har alle vært en del av nedturen. Det er et lag. De har vært en del av dette laget. Brede, Magnus, helt nydelige spillere. Men skal de slippe unna kritikken? Skal man rette kritiikken på alle andre?

Jeg sliter med å se logikken din. Hvis en Viking-spiller er så god at han spiller seg inn på landslaget, er han da ikke god nok hvis Viking blir nummer 6 på tabellen? 

Hvis Johnny Furdal herjer i Eliteserien denne sesongen og avslutter med å spille sammen med Sander Berge på Norges midtbane i EM-kvaliken samtidig som Viking havner på nedre halvdel av tabellen: Betyr det at Johnny Furdal ikke er god nok for Viking? 

Nevi
NeviInnlegg: 9091
10.02.19 00:25
TAdams6: OBOS var ikke så verst. Er lenge siden vi har vunnet noe, nå har vi vunnet OBOS :-)

Er faktisk mange år siden vi har hatt så mange fine opplevelser på stadion i løpet av en sesong.

Tenk at det rett og slett visste seg 100 % nødvendighet at Viking tok 12 av 12 poeng på de siste fire kampene. For at det skulle bli opprykk.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16561
10.02.19 04:45
Kurtkanon2: Og de tok ikke til vettet før de hadde ryggen fullstendig mot veggen. Ledelsen fikk paralelt med dette kjeft av mange av sine tilhengere for helt fornuftige og lukrative salg av spillere til bla. RBK for X antall millioner, selv om det knaket i sammenføyningene i hele det økonomiske fundamentet i egen klubb, som knapt hadde midler til å betale lønn ut året til ansatte. Noe som indikerer at den manglende bakkekontakten strakk seg langt ned i klubbrekkene. For Vikings del håper jeg de er mer edruelige i framtiden. Ville faktisk være et tilbakeslag for Eliteserien om dere roter dere ned i OBOS-dassen enda en gang.

Vi har blitt mer edruelige. Vi har alltid folk som stiller opp for klubben. 6 mill. for Yanni har ikke betydd noenting. Bortsett fra at den beste lokale spilleren på haugevis av år reiste til RBK. Du må gjerne være likegyldig til Viking, men jeg liker ikke RBK. Jeg liker virkelig ikke RBK.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16561
10.02.19 04:49
Wiggum: Jeg sliter med å se logikken din. Hvis en Viking-spiller er så god at han spiller seg inn på landslaget, er han da ikke god nok hvis Viking blir nummer 6 på tabellen?  Hvis Johnny Furdal herjer i Eliteserien denne sesongen og avslutter med å spille sammen med Sander Berge på Norges midtbane i EM-kvaliken samtidig som Viking havner på nedre halvdel av tabellen: Betyr det at Johnny Furdal ikke er god nok for Viking?

Jeg sliter også med å se logikken min. Poenget er at du er en del av et lag. Oppnår du ikke målet, så er du fremdeles en del av problemet, uansett hvor god du er individuelt. Et lag er et lag.

helvis
helvisInnlegg: 14952
10.02.19 11:06

Odd signert to spillere jeg hadde veldig lyst på til Viking denne helgen i Selvik og Oldrup Jensen. Sistnevnte har ikke Odd bruk for engang (siden de allerede har eminente Vebjørn Hoff). Frustrerende, selv om det aldri så ut som Selvik var aktuell. 

helvis
helvisInnlegg: 14952
10.02.19 11:18
Wiggum: Jeg sliter med å se logikken din. Hvis en Viking-spiller er så god at han spiller seg inn på landslaget, er han da ikke god nok hvis Viking blir nummer 6 på tabellen?

Johan Lædre Bjørdal har aldri vært god nok for Viking, ferdig snakket. Trenger ikke logikk for slike faktum. 

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
10.02.19 11:36
helvis: Johan Lædre Bjørdal har aldri vært god nok for Viking, ferdig snakket. Trenger ikke logikk for slike faktum.

Snur man på flisa, så har aldri Viking vært gode nok eller jeve nok for Johan Lædre Bjørdal heller. Jeg hadde oppriktig talt blitt skuffet om vi hadde brukt tid, penger og krefter på å hente ham tilbake nå.

Det blir spennende å se hva Deila tror han har signert i Bjørdal. Om Deila ser på ham som en lederskikkelse, er de i store problemer. Bjørdal er en god midtstopper, men er avhengig av en solid lederskikelse ved sin side for å være på sitt aller beste.

(Innlegget ble redigert 10.02.19 11:37)

helvis
helvisInnlegg: 14952
10.02.19 12:30
jesman2: Snur man på flisa, så har aldri Viking vært gode nok eller jeve nok for Johan Lædre Bjørdal heller. Jeg hadde oppriktig talt blitt skuffet om vi hadde brukt tid, penger og krefter på å hente ham tilbake nå. Det blir spennende å se hva Deila tror han har signert i Bjørdal. Om Deila ser på ham som en lederskikkelse, er de i store problemer. Bjørdal er en god midtstopper, men er avhengig av en solid lederskikelse ved sin side for å være på sitt aller beste.

Godt sagt/sett.

Har aldri skjønt når Bjørdal blir dratt frem som en ledertype. Han går sine egne veier og står på sitt. Det er kvaliteter det, men kanskje ikke akkurat det man ser etter i en kaptein. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16561
10.02.19 14:34
jesman2: Snur man på flisa, så har aldri Viking vært gode nok eller jeve nok for Johan Lædre Bjørdal heller. Jeg hadde oppriktig talt blitt skuffet om vi hadde brukt tid, penger og krefter på å hente ham tilbake nå.

Et godt lag er avhengige av spillere. En god spiller er ikke avhengig av et godt lag. Det er de som gjør laget bra.

Bjørdal var dårlig fordi han ikke var bra nok. Ikke på grunn av Viking.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20619
10.02.19 15:01
helvis: Johan Lædre Bjørdal har aldri vært god nok for Viking, ferdig snakket. Trenger ikke logikk for slike faktum.

God nok for Norge i 2013, men ikke for Viking. Hvilken verden lever du i? Om han er god nok nå vet jeg ikke, men han var da virkelig god nok i sin forrige Viking-periode. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20619
10.02.19 15:02
Bilvrag: Jeg sliter også med å se logikken min. Poenget er at du er en del av et lag. Oppnår du ikke målet, så er du fremdeles en del av problemet, uansett hvor god du er individuelt. Et lag er et lag.

Du svarte ikke på spørsmålet jeg stilte. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg