Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 11:18
fotballidiot2: Men synes ikke denne uttalelsen tyder på at BB er 100% sikker på at stopperne våre holder mål?
– Nei, vi har fire midtstoppere. Nå får vi se hvor gode de er når vi får god motstand og så ser vi etter det. Nå konsentrer vi oss om de fire stopperne vi har, svarer Vikings trener.

Vanskelig å være sikker nå. Samtidig må de få sjansen til å bevise at de er gode nok.

Vi har møtt en god motstander, Lokomotiv Moskva. Da var det Andresson som sleit mens Hove for førte gang i vinter spilte bra.

Helt riktig av BB å bruke de vi har nå. Viser det seg at de ikke holder mål, så får man heller ta grep til sommeren

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
28.02.19 11:22
Wiggum: Uten at jeg skal dømme Hove ennå, men tror du Viking hadde rykket opp med Salte eller Vevatne som midtstopper på vårsesongen? At vi har spillere som kan spille stopper betyr ikke at det er godt nok. Det er jeg ganske sikker på Østigård er. Så håper jeg Hove er det samme.

Hadde Salte fått tillit tror jeg ikke han står veldig mye tilbake for Nakkim / Østigård.

Synes han har imponert meg de få gangene jeg har fått sett ham.

Nå skal han ha forstått mer hva som skal til ihht rapportene og forhåpentligvis gjort et bra stykke arbeid i vinter.

Østigård synes jeg for øvrig får mer kredit som spiller enn det jeg så på banen. God, men langt fra fantastisk.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
28.02.19 11:23
TAdams6: Viser det seg at de ikke holder mål, så får man heller ta grep til sommeren

Det er for sent.

Man må finne ut om de holder mål i løpet av de nærmeste ukene. Er de ikke gode nok må man handle før vinduet stenger.

I en så ekstremt viktig posisjon kan man ikke gå til seriestart med noen som har vist seg å ikke holde mål.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 11:26
Wiggum: Uten at jeg skal dømme Hove ennå, men tror du Viking hadde rykket opp med Salte eller Vevatne som midtstopper på vårsesongen? At vi har spillere som kan spille stopper betyr ikke at det er godt nok. Det er jeg ganske sikker på Østigård er. Så håper jeg Hove er det samme.

Ja, ingenting ble avgjort på vårsesongen.

Med Østigård spilte Viking 11 kamper. Viking slapp inn 20 mål på 11 kamper. De 19 kampene etter at Østigård reiste slapp vi inn 24 mål. Langt bedre snitt uten Østigård enn med.

Østigård er en veldig lovende spiller og han var tidvis god hos oss. Men Andresson utgjorde mye større forskjell synes jeg. Det var spillestilen til Østigård som sjarmerte meg mest med sin energifulle og viljesterke framtreden. Østigård kommer til å bli veldig god, stort, stort talent.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 11:30
fotballidiot2: Det er for sent.
Man må finne ut om de holder mål i løpet av de nærmeste ukene. Er de ikke gode nok må man handle før vinduet stenger.
I en så ekstremt viktig posisjon kan man ikke gå til seriestart med noen som har vist seg å ikke holde mål.

Tror ikke de vil greie å se dette på noen uker. Hove og Salte bør begge utvikle seg framover. Vevatne er backup. 

Enig i at det er for sent. Men Viking tok et valg i vinter da de hentet Hove og det valget må de stå for nå. 

En liten joker her er Salte. Greier han å bite tennene sammen og ta steget fra junior til senior nivå så kan han bli en solid spiller. Man blir ikke hentet til Lyon og er kaptein for Norges gode U19 landslag uten grunn. 

Jeg er veldig spent på Hove pga fysikken, men vi har Andresson, så ingenting står egentlig i veien for at Salte skal spille seg inn på laget og gjøre den til hans. Havner Hove på benken så betyr det at han har for mange mangler. Vi får se, begge disse fortjener å vise seg fram skikkelig.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20780
28.02.19 12:28
TAdams6: Ja, ingenting ble avgjort på vårsesongen. Med Østigård spilte Viking 11 kamper. Viking slapp inn 20 mål på 11 kamper. De 19 kampene etter at Østigård reiste slapp vi inn 24 mål. Langt bedre snitt uten Østigård enn med. Østigård er en veldig lovende spiller og han var tidvis god hos oss. Men Andresson utgjorde mye større forskjell synes jeg. Det var spillestilen til Østigård som sjarmerte meg mest med sin energifulle og viljesterke framtreden. Østigård kommer til å bli veldig god, stort, stort talent.

Ingenting ble avgjort på vårsesongen? Du mener at poengene før sommeren ikke telte til slutt? 

Jeg sier heller ikke at Østigård var fantastisk, men han var blant våre beste spillere på våren.  Å se kun på antall baklengsmål blir for enkelt for min del. Viking, Hvor mange baklengs hadde vi hatt uten Østigård på våren? Hvor mange baklengs hadde vi hatt med Østigård på høsten? Det får vi aldri svar på. tok vel generelt mer tak defensivt etter ferien? 

Og skal i alle fall gjøre det nå. Jeg føler meg ganske sikker på at Østigård hadde vært en bedre makker til Andresson enn det vi har i stallen per nå. Så får vi håpe de som er der nå motbeviser meg. 

tokk
tokkInnlegg: 532
28.02.19 12:29

Sean McDermot ferdig, hadde likt å sett han i Viking om trenerteamet ikke fant keeperne åre gode nok.

Etter hvor mange kamper var det du skulle ta en vurdering på troppen?

Wiggum
WiggumInnlegg: 20780
28.02.19 12:29
fotballidiot2: Hadde Salte fått tillit tror jeg ikke han står veldig mye tilbake for Nakkim / Østigård.

Han hadde absolutt muligheten til å skaffe seg den tilliten, men leverte ikke. Så enkelt er det. Så får vi håpe han gjør det i 2019. Jeg har ikke gitt han opp.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 12:31

Har ikke noe med Viking å gjøre, men tar det her. Ser Olli Hardar, trener for kvinnelaget til Klepp kritiserer landslagssjef Sjögren for at ingen har blitt tatt ut på landslaget de 2 siste årene. Til tross for at Klepp nå er landets nest beste lag.

Jeg er enig med Hardar, som mener landslagssjefen er respektløs. Sjögren kontrer og sier at keepertrener Roger Eskeland bor i Sandnes og har i oppgave å følge Klepp. Sjögren sier han har sett Klepp 4 ganger de 2 siste årene. Er ikke det skremmende svakt av en landslagstrener? Jeg vil nesten gå så langt som å si at det er tjenesteforsømmelse. Kvinnefotballen i landet er ikke så stor, da bør man greie å se topplagene jevnt over helet iden og greie å besøke Klepp her i Rogaland. Dette forteller dessverre litt om hvor dårlig det står til med kvinnefotballen når ledelsen snevrer synsfeltet sitt til utenfor stua si.

Er det slik i herrefotballen og? Jeg har reagert litt på at det er veldig få spillere fra Rogaland på aldersbestemte landslag i ung alder. Når vi kommer til U19 og oppover så synes jeg ting ser helt kurant ut, men før den tid er det mye fokus på Østlandet også der. Men jeg tror allikevel guttefotballen er langt foran jentefotballen på geografi. Det jobbes usedvanlig godt i jentefotballen lokalt. Klepp har vunnet Junior NM, FGI har vunnet Dana cup et par ganger og NM for J15/16 for et par år siden. Klepp har et bra lag. Viking satser. Når så mye positivt skjer her i regionen burde landslagssjefen ta seg bryet å bevege seg ut i landet.

I guttefotballen savner jeg mer bidrag fra Haugesund/Karmøy, Bryne, Viking, andre lag. Er vi dårligere på utvikling nå enn før? Det er ivertfall langt færre nå enn tidligere synes jeg.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 12:36
Wiggum: Ingenting ble avgjort på vårsesongen? Du mener at poengene før sommeren ikke telte til slutt?
Jeg sier heller ikke at Østigård var fantastisk, men han var blant våre beste spillere på våren. Å se kun på antall baklengsmål blir for enkelt for min del. Viking, Hvor mange baklengs hadde vi hatt uten Østigård på våren? Hvor mange baklengs hadde vi hatt med Østigård på høsten? Det får vi aldri svar på. tok vel generelt mer tak defensivt etter ferien?

Selvfølglig teller de poengene og de var med og gjorde at vi rykket opp. Men synes noen romantiserer innsatsen til Østigård. Vi hadde 6 seire og 5 tap med Østigård. Han er en meget god individuell spiller, men mangler det samlende rundt seg. Det er naturlig nok når han er så ung. Men han passer nok på siden av en rolig god spiller, som leder var han god for seg selv, men han gjorde ikke de andre rundt seg gode. Det var det som endret seg når han reiste videre. Nakkim på høsten synes jeg var bedre enn Østigård på våren.

Ingenting å si på Østigård, veldig lovende spiller som på siden av riktig spiller kan tette igjen et forsvar. Bedre enn de vi har er han nok og. Spørsmålet er kjemi mellom stopperne, det er nesten viktigere enn individuell dyktighet for å skape trygghet defensivt.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.02.19 12:55

Nå har de kjøpt Hove, så må han nesten få en sjangse. Det samme med Salte som vakte sånn begeistring da han kom. Får heller håpe de har Veton på lur. Vil nå heller han enn Østigård på ett kort lån. En spiller som aldri vil bli Vikings permanent. Så blir dumt å bruke penger på.

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
28.02.19 13:32
tokk: Sean McDermot ferdig, hadde likt å sett han i Viking om trenerteamet ikke fant keeperne åre gode nok.

Enig her. 

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
28.02.19 13:51

Zola sier i dette intervjuet fra 22 februar at han virkelig ser frem til å komme tilbake til Viking hvis vi vil ha han. Skryter også av trenerene, og sier oppholdet var fantastisk. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20780
28.02.19 14:36
TAdams6: Jeg er enig med Hardar, som mener landslagssjefen er respektløs. Sjögren kontrer og sier at keepertrener Roger Eskeland bor i Sandnes og har i oppgave å følge Klepp. Sjögren sier han har sett Klepp 4 ganger de 2 siste årene. Er ikke det skremmende svakt av en landslagstrener? Jeg vil nesten gå så langt som å si at det er tjenesteforsømmelse. Kvinnefotballen i landet er ikke så stor, da bør man greie å se topplagene jevnt over helet iden og greie å besøke Klepp her i Rogaland. Dette forteller dessverre litt om hvor dårlig det står til med kvinnefotballen når ledelsen snevrer synsfeltet sitt til utenfor stua si.

Skjønner ikke helt hvorfor dette skal diskuteres her inne, men var det ikke 7-8 bergensere i forrige landslagstropp? En landslagssjef trenger vel ikke å være fysisk tilstede for å se et lag heller for den saks skyld. 

Og på aldersbestemte landslag på både gutte og jentesiden har det vel vært ganske bra med spillere fra Rogaland? 

(Innlegget ble redigert 28.02.19 14:39)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.02.19 18:48

Egentlig burde jo Salte vært i samme klasse som Østigård. Synd han ikke har fått det helt til ennå? Lurer på hva grunnen er?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.02.19 18:53

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/gamleklubben-bekrefter-interesse-for-mcdermott_sto7165078/story.shtml. Virker som Viking har forhørt seg her eller?                          Han mener flere klubber i Eliteserien bør forhøre seg om muligheten for å hente McDermott.

– Viking er nyopprykket, slapp inn 44 mål i OBOS-ligaen forrige sesong, og vil bli en del eksponert. For å overleve i Eliteserien må man ha en god keeper.

(Innlegget ble redigert 28.02.19 18:54)

helvis
helvisInnlegg: 14968
28.02.19 18:55
Winthrop15: https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/gamleklubben-bekrefter-interesse-for-mcdermott_sto7165078/story.shtml. Virker som Viking har forhørt seg her ;-)

Eneste som står er at Eurosport-Tosterud mener Viking bør forhøre seg. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.02.19 19:01

Ja derfor jeg redigerte det. Dessverre.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 19:49
Winthrop15: Egentlig burde jo Salte vært i samme klasse som Østigård. Synd han ikke har fått det helt til ennå? Lurer på hva grunnen er?

Han sa det selv. Overgangen fra juniorfotball til seniorfotball var stor. Østigård hadde trent og også fått et innhopp i Eliteserien for Molde. Så overgangen for han ble nok mye mindre enn for Salte. 

Det å gå fra junior til senior kan være et stort steg. Greier Salte å ta det steget så får vi en strålende forsvarsspiller. Han sier selv han har trent knallhardt i vinter for å være fysisk forberedt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 19:59
Wiggum: En landslagssjef trenger vel ikke å være fysisk tilstede for å se et lag heller for den saks skyld.

Klart det er stor forskjell på å se noen live og på tv. På tv ser man ikke den jobben som gjøres. På tv ser man kun der ballen er. Er en grunn til at landslagstrenere reiser rundt og ser kamper. Det er ikke for å være turist. Det er for å se aktuelle spillere, se kamper og ikke minst snakke med spillere.

Skal legge denne død. Hegerberg er ikke med på landslaget. Landslaget gjør det rimelig bra. Men det finnes nok bedre måter å gjøre ting på.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 20:01
Winthrop15: hente McDermott.

Det er vel svært lite sannsynlig. Vi har 3 keeper som alle kjemper om å få stå. Vi har en svært lovende keeper og 2 som sto i OBOS i fjor. McDermott er god, men ikke så god at man setter et talent til side. Hadde det vært Jarstein så skulle jeg forstått diskusjonen. Men McDermott, nei sats på Arnebrott. Så får vi heller hente ny 1.keeper hvis han og viser seg å ikke holde mål.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
28.02.19 20:05
GGzahid: fra 22 februar at han virkelig ser frem til å komme tilbake til Viking hvis vi vil ha han. Skryter også av trenerene, og sier oppholdet var fantastisk.

Veldig lovende intervju det. Han virker oppriktig når han sier han gleder seg til å reise tilbake.

Spennende spiller dette. Både sportslig og økonomisk. Jeg håper vi henter han. Det lille jeg har sett overgår mine forventninger.

helvis
helvisInnlegg: 14968
28.02.19 20:23

Hvorfor er det ikke noe info om morgendagens kamp noen plass? 

Har de reist til Telemark allerede eller flyr de i morgen?

Nevi
NeviInnlegg: 9276
01.03.19 00:08

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Mathias-Bringaker--Ikke-dette-som-var-planen-269933b.htmlLitt om Bringaker. Ikke helt som han hadde tenkt seg.

En spiller som virkelig burde ha spilt seg bedre med å være i Obos. En av grunnene til at han gikk var altså at han ble sett som ett andre valg bak Høiland i Viking. I tillegg til at han følte at han ville utvikle seg mer om han spilte på det høyeste nivået.


Men lurer veldig på hvorfor han trodde at han kom til å spille første fiolin i Start.

tokk
tokkInnlegg: 532
01.03.19 08:45
helvis: Hvorfor er det ikke noe info om morgendagens kamp noen plass?

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Friskmeldt-Tord-Salte-vil-overbevise-Viking-trener-Bjarne-Berntsen-269963b.html

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
01.03.19 11:49

Viking stiller trolig med disse 11 mot Odd (4–3–3):

Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Tord Salte, Axel Óskar Andrésson, Rolf Daniel Vikstøl - Kristian Thorstvedt, Samuel Fridjonsson, Ylldren Ibrahimaj - Usman Sale, Tommy Høiland, Zymer Bytyqi.

Med de skadene og sykdommen som er så er vel dette de 10 beste utespillerne vi har til disposisjon. 6 mann ute. Austbø får sjansen i buret mot Odd.

2 timer til avspark. Spent og jeg håper Salte storspiller.

 

villevesten
villevestenInnlegg: 910
01.03.19 13:51
Nevi: Men lurer veldig på hvorfor han trodde at han kom til å spille første fiolin i Start.

Er vel som ellers i livet... Gresset er grønnere osv...Han ble nok lovet at han ville bli satset på av noen veldig smigrende Start representater med fet lommebok.

Nevi
NeviInnlegg: 9276
01.03.19 13:57
villevesten: Er vel som ellers i livet... Gresset er grønnere osv...Han ble nok lovet at han ville bli satset på av noen veldig smigrende Start representater med fet lommebok.

Jepp. I tillegg til at han ikke har sett at han noen begrensninger som fotballspiller. Er absolutt ikke for god for Obos-ligaen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37903
01.03.19 14:04

Er det andre enn meg som sliter med elendig bilde, hakking og bilde som stopper opp?

Nevi
NeviInnlegg: 9276
01.03.19 14:06

Samme her.

Har sett Sale vært delvis fri flere ganger. Stopper alltid på den samme plassen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg