Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
09.03.19 23:02
Kristwic7: Vi mangler fortsatt 1-2 signeringer.

Vi får se hvor mange vi mangler. Kanskje mangler vi flere. Kanskje mangler vi en god keeper, stopper, venstreback og spiss. Det vet vet vi ikke før sommeren kommer. 

Men vi må ta et steg om gangen dessverre. Når økonomien er som den er så må vi bygge sten for sten. Gi nye kontrakter til de som er viktige å beholde og prøve å hente en forsterkning og to i hvert vindu framover. Da vil vi etter hvert få et veldig godt lag.

Pr dags dato har laget flere mangler, men kanskje kan de spillerne vi har tette noen av de hullene. Det håper ivertfall jeg.

(Innlegget ble redigert 09.03.19 23:02)

Nevi

Innlegg: 9848
Nevi
09.03.19 23:05

Utrolig tåpelig av en "seriøs" journalist å komme til en slik konklusjon på bakgrunn av en treningskamp. Der Viking til tross for en veldig svak kamp var minst på høyde med sin motstander.

Men at det fort kan bli en kamp om overleve. Det tror jeg. Men Aalesund skulle jammen fått slite minst like mye dem om det var de som hadde rykket opp.

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
09.03.19 23:14
Nevi: Men at det fort kan bli en kamp om overleve. Det tror jeg. Men Aalesund skulle jammen fått slite minst like mye dem om det var de som hadde rykket opp

Viking er et bedre lag enn Aalesund, enkelt og greit. Viking manglet 2 av de viktigste spillerne i Tripic og Furdal. Aalesund manglet Carlsen, som jeg ikke tror hadde fått plass på Vikings lag. 

Aalesund har den største og mest merriterte troppen av de to. Viking ble tippet på 3-4 plass forrige sesong bak Aalesund og Sogndal og av noen også Mjøndalen. Maks kvalik var det Viking kunne håpe på. Men liten tvil om at toppnivået til Viking forrige sesong var langt over alle de andre sitt toppnivå. Defensivt derimot har Viking en lang vei å gå.

Jeg liker at eksperter tipper oss nord og ned. Nå har vi kun 1 kamp til av "kjent" motstander som betyr noe, dermed kan vi bygge videre uten oppmerksomhet fra synsere og eksperter. 

(Innlegget ble redigert 09.03.19 23:14)

siggi76

Innlegg: 3382
siggi76
09.03.19 23:17

Uttalelsene fra eksperten var i et intervju som er tilgjengelig her:


https://www.nettavisen.no/sport/se-fotballmagasinet-vinterball/3423605463.html

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
09.03.19 23:19

Kampen mot Aafk gikk på naturgress. Et veldig vått sådan viste bildene fra sendingen. Så kan diskusjonen bli om Viking fortsatt vil slite på det dekket. 


Jeg ble ikke overbevist i kveld. Selv om det ikke skal være en unnskyldning.

siggi76

Innlegg: 3382
siggi76
09.03.19 23:20

Enig i at viking er klart bedre enn Ålesund selv om kampen i dag var veldig svak. 

Winthrop15

Innlegg: 4392
Winthrop15
09.03.19 23:42

Men Viking burde uannsett forsterket seg litt mer, og kanskje det kommer noen og? De må være gode nok for ellveren og er vanskelig å få tak med Vikings lønnsnivå sa BB. Men det finnes vel alltid ett håp om noen kan komme ennå?

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
09.03.19 23:48

Winthrop15:»Men det finnes vel alltid ett håp om noen kan komme ennå?»


————


Det ble vel sagt tidlig i vinter at alle i troppen skulle få sin sjanse til å overbevise trenerteamet om at de var gode nok til etter denne treningsleiren.


Så får vi se de neste ukene hva konklusjonen blir. Tror og håper det kommer forsterkning/er før vinduet stenger.

Bilvrag

Innlegg: 16813
Bilvrag
09.03.19 23:49
Nevi: Utrolig tåpelig av en "seriøs" journalist å komme til en slik konklusjon på bakgrunn av en treningskamp. Der Viking til tross for en veldig svak kamp var minst på høyde med sin motstander. Men at det fort kan bli en kamp om overleve. Det tror jeg. Men Aalesund skulle jammen fått slite minst like mye dem om det var de som hadde rykket opp.

"Basert på dagens", er noe av det latterligste betalte skribenter kan rote seg vekk i. Da er fokus på å bli fortest mulig ferdig. Oftest ser man slike saker når skribent innehar alt for lite kunnskap om det man skriver om.

Uansett hvor "basert på dagens"-fokusert man er, så hadde dagens ingenting med de 30 kampene i fjor å gjøre. Finnes ingen stolthet hos journalister eller skribenter lenger. Noen få unntak, men det er stort sett et labert nivå.

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 00:13

siggi76:»Uttalelsene fra eksperten var i et intervju som er tilgjengelig her:»


———


Jeg vet ikke hva som skal til for å kalle seg ekspert. Men dette var ingenting jeg forbinder med ekspert uttalelse. Heller en overfladisk svada som vi på dette forumet generelt klarer minst like godt.

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
10.03.19 00:16

Ser nå at denne Jonas Giæver er samme kar som ble linket til fra Twitter. 


Mye rart som slippes til av noen som vil kalle seg journalister. Kunnskap er makt, noe å ta til seg for mange av dagens journalister. Kjenner ikke til denne Giæver. Kunnskap har han ikke

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 00:23

TAdams6:»Ser nå at denne Jonas Giæver er samme kar som ble linket til fra Twitter.»


———-


Du kan ganske sikkert se bort fra denne tweeden han har skrevet.


Han må nok kalles for «vittigper».


 

deleted112509

Innlegg: 24584
deleted112509
10.03.19 00:24

Skal vel være enig i en ting at spiller vi hele sesongen som i dag rykker vi ned. Samtidig synes jeg at kampen sett under ett var vi det beste laget.

Men ser en litt lenger er det ikke lenge siden vi var klart bedre enn Odd på bortebane. Dog hvor ingen av lagene hadde alle sine beste på banen.

Treningskamper er trening. Lag har imponert i treningskamper og rykket ned, andre har tapt det meste og prestert når det gjelder. Viking skal være klar om 3 uker og har mye å jobbe med . Samtidig kan det komme spillere inn. Jeg nekter å deppe eller konkludere på bakgrunn av dagens kamp. Selv på en ekstremt dårlig dag tapte vi ikke.  Det er også noe å ta med seg mtp mentalitet. 

Hadde Zymer sin store sjanse på 0-0 gått inn eller Thorstvedt sin vært 1 mm lavere hadde kampen vært annerledes.  Uten det hadde betydd at Viking var bedre eller dårligere 31/3.

De fikk klar beskjed i dag om at det fortsatt er mye å jobbe med og at en ikke kan slippe seg mange prosent ned. Jeg velger å se på det som en nyttig treningsøkt hvor ingen poeng gikk tapt 

(Innlegget ble redigert 10.03.19 00:29)

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 00:37

fotballidiot2:»Viking skal være klar om 3 uker og har mye å jobbe med »


——-


Det er nok alle enige om. De neste ukene blir viktige. Det defensive, som har vært det største problemet, synes jeg var ganske bra idag. Målene imot idag  kom av et tilfeldig straffe og brudd imot med påfølgende tafatt innvolvering fra Hove i duellen mot Aafk-spilleren i boksen. Så kan man også si at venstrebacken ikke var på plass i forkant av innlegget. Til han forsvar var laget på vei framover i det bruddet kom.


Det offensive fungerte dårlig. Mange feilpasninger og elendige touch på ballen. Pasningene fløy over hodene på kantspillerne, og mottaket til spillerne satt ikke. Det positive var at moralen til å komme tilbake var god. Gull å ta med seg.

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 01:02
TAdams6: Du får velge hvem du tror på. Min tolkning er at denne "journalisten" skriver av gammel vane og av gammelt nytt. Ja baklengsmåla kan tas bort, men det var offensivt vi var svake i dag. Det skrives mye rart på twitter. Det har jeg funnet ut de siste månedene.  Ser at Jonsson i Eurosport også blir konfrontert med at Viking ikke henter spillere på twitter. Jonsson trodde at det sto eksterne investorer klare å bare bruke penger. Snakk om eksperter. Synser og tror mer enn de vet.

Når det i tillegg er min generelle holdning og jeg følger jo ganske mye med rundt Viking. Problemene fra i fjor er der fortsatt. Offensivt scorer vi jo masse mål.

For all del enig at det skrives masse rart, men i dette tilfellet er det en jeg anser som har peiling. For han bommer jo egentlig ikke. 
Jønsson tar jeg ikke så seriøst lenger. 

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 01:05
TAdams6: Mye rart som slippes til av noen som vil kalle seg journalister. Kunnskap er makt, noe å ta til seg for mange av dagens journalister. Kjenner ikke til denne Giæver. Kunnskap har han ikke

Tabellen fra i fjor lyver dessverre ikke.  

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 01:08

Kristwic7»:men i dette tilfellet er det en jeg anser som har peiling»


——-


Da kan du kanskje si noe om hvem han er? Ukjent for meg.

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 01:10
Gorgi: Det er nok alle enige om. De neste ukene blir viktige. Det defensive, som har vært det største problemet, synes jeg var ganske bra idag. Målene imot idag  kom av et tilfeldig straffe og brudd imot med påfølgende tafatt innvolvering fra Hove i duellen mot Aafk-spilleren i boksen. Så kan man også si at venstrebacken ikke var på plass i forkant av innlegget. Til han forsvar var laget på vei framover i det bruddet kom.
Det offensive fungerte dårlig. Mange feilpasninger og elendige touch på ballen. Pasningene fløy over hodene på kantspillerne, og mottaket til spillerne satt ikke. Det positive var at moralen til å komme tilbake var god. Gull å ta med seg.

Det offensive er ikke fantastisk og neppe ligaens beste, men det er her vi har vår styrke mener jeg. Slipper man inn 2 mål eller mer mot OBOS-lag så har ikke forsvaret vært godt nok. Så er det jo slik som BB sier at forsvaret begynner i de fremste lagdelene. 

Jeg ser ikke helt hvordan Hove skal tilpasse seg eliteserien når han sliter såpass som han gjør nå. For han har hatt stygge feil i flere kamper nå og det går ikke mot bedre lag.

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 01:10

Kristwic7:»Tabellen fra i fjor lyver dessverre ikke. »


———-


Hvis fakta fra eksterne kilder er journelatikk, så er jeg ikke helt med..., :)

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 01:11
Gorgi: Da kan du kanskje si noe om hvem han er? Ukjent for meg.

Jonas Giæver. 

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 01:12
Gorgi: Hvis fakta fra eksterne kilder er journelatikk, så er jeg ikke helt med..., :)

Jeg la ut en link av OBOS-tabellen fra i fjor :) Som viser målstatsen til Viking. 44 baklengs er ikke solid. 

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 01:25

Kristwic7:»Jeg ser ikke helt hvordan Hove skal tilpasse seg eliteserien når han sliter såpass som han gjør nå.»

 

———-

 

Hove er en spiller som ikke har hatt fotballen som levebrød. Han har hatt full jobb ved siden av fotballen med de tilpassninger som har vært mulige. Dvs. kunne være disponibel for Florø de siste treningene før kamp etter pendling til og fra Bergen i forhold jobben.

 

Dette blir en ny verden for ham. To harde treninger daglig på et nivå som er mye høyere intensivt enn han er vant med. Ta med hans store og tunge kropp, så blir det en heftig overgang. Jeg tror Hove blir en god spiller for Viking. Kanskje trenger han mer tid enn vi håper. Min begrunnelse er at han tok Obos med stormskritt første året Florø var oppe. Han utviklet seg til kanskje å bli den beste stopperen i ligaen. Fjoråret ble en nedtur for ham. En ryggskade ødela mye av sesongen hans. Jeg tror vi har et råmateriale som kan gi oss mye både offensivt og defensivt. Så blir vurderingen om vi skal gi ham den tiden han trenger.

(Innlegget ble redigert 10.03.19 01:30)

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 01:27

Kristwic7:»Jonas Giæver.»


——-


Hehe. Har registrert navnet. Men det er alt:)

odtj

Innlegg: 3540
odtj
10.03.19 01:31

Viking er vel objektivt sett en klar nedrykkskandidat? Elsker Viking og gleder meg til sesong, men det mest sannsynlige er jo selvsagt nedrykksstrid. Så får vi se hvordan enkeltkamper utvikler seg, men vi må jo se på stall og økonomiske ressurser - i forhold til andre lag. Gjør vi det med noenlunde objektive øyne er det vel klart at vi ikke kan ha så voldsomt store forventninger. Vi er spennende offensivt, det kan gi oss et løft, men spesielt defensivt ser det ikke så bra ut. 


 


Gleder meg over at vi er tilbake, men er innstilt på at vi kan gå ned igjen. Hvis ikke de økonomiske forutsetningene endrer seg vil vi trolig  gå opp og ned de neste årene. Får vi orden på økonomien bør vi ha forventninger om å komme høyere. 

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 02:12
Gorgi: Hehe. Har registrert navnet. Men det er alt:)

Er nok bedre på fotballen internasjonalt. Men føler han treffer bra i sin kommentar her. Sier jo også fine ting om Zymer Bytyqi.

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
10.03.19 02:14
Gorgi: Dette blir en ny verden for ham. To harde treninger daglig på et nivå som er mye høyere intensivt enn han er vant med. Ta med hans store og tunge kropp, så blir det en heftig overgang. Jeg tror Hove blir en god spiller for Viking. Kanskje trenger han mer tid enn vi håper. Min begrunnelse er at han tok Obos med stormskritt første året Florø var oppe. Han utviklet seg til kanskje å bli den beste stopperen i ligaen. Fjoråret ble en nedtur for ham. En ryggskade ødela mye av sesongen hans. Jeg tror vi har et råmateriale som kan gi oss mye både offensivt og defensivt. Så blir vurderingen om vi skal gi ham den tiden han trenger.

Joda, jeg så også kamper av han i OBOS hvor jeg synes det så bra ut og det for et middels minus lag. Men så langt i Viking har han sett ut tung, treg og klossete ut.
Han kan selvsagt utvikle seg til å bli bra, men har Viking tid til å vente på det? Vi har behov for klasse allerede nå ellers ender man opp i dritten igjen. 

Gorgi

Innlegg: 6885
Gorgi
10.03.19 02:23

Kristwic7:»Men så langt i Viking har han sett ut tung, treg og klossete ut.


Han kan selvsagt utvikle seg til å bli bra, men har Viking tid til å vente på det?»


———-


Det var vel det innlegget mitt om Hove handlet om?


Du og andre får være med og ta stilling til det. Min vurdering står.

Paddvart

Innlegg: 7068
Paddvart
10.03.19 03:15
TAdams6: Jonsson

Sterke meninger, men ellers leverer han svakt. Var noen her som skrev at han hadde meldt at Tveita burde blitt hentet hjem til Haugesund. Kanskje Jonsson burde flytte hjem til Sverige.

happydeathsuite

Innlegg: 15805
happydeathsuite
10.03.19 14:13
Kristwic7: Jonas Giæver.

Nå har eg ikkje heilt fått med meg kva det er Giæver har sagt, men generelt sett har eg inntrykk av (som kristwic òg skriv) at han har ganske god peiling. Det betyr så klart ikkje at han har peiling på ALT eller at han aldri seier noko feil (som alle andre fotballekspertar). Viss han har sagt at han synst "feil lag rykka opp", så er jo det litt flåsete sagt, men eg går ut frå at det han meiner er at han synst AaFK var betre enn Viking i går. Og det må han vel nesten få lov til å meina.

(Innlegget ble redigert 10.03.19 14:13)

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
10.03.19 15:28
Kristwic7: Når det i tillegg er min generelle holdning og jeg følger jo ganske mye med rundt Viking. Problemene fra i fjor er der fortsatt. Offensivt scorer vi jo masse mål.

Jo, men det var vel utifra kampen i går mot Aalesund vi diskuterte?

I går kom forsvaret bedre fra det enn angrepet.

Men vi har veldig mange usikkerhetsmoment. Er veldig spent på hvordan vi kommer til å se ut i Eliteserien. 

(Innlegget ble redigert 10.03.19 15:28)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg