Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
happydeathsuite

Innlegg: 15805
happydeathsuite
12.03.19 21:03
Wiggum: Austbø gjorde en gigatabbe mot Kongsvinger, men allikevel en viktig faktor i de avgjørende kampene på slutten. Mot Aafk, Ull/Kisa og Mjøndalen var hans bidrag positive og også avgjørende slik jeg ser det.

Går gjerne med på at han gjorde ein god figur i dei kampane, men han var ikkje betre enn det ein skal kunna forventa av ein keeper på det nivået. Toppnivået er ikkje høgt nok til å gjera opp for dei tabbane han gjer, og som han etter mi meining gjer stadig oftare.

(Innlegget ble redigert 12.03.19 21:06)

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
12.03.19 21:04
siggi76: Vi må ikke bedømme austbø for strengt. Det var kun en treningskamp

Hadde du sagt det om Arnebrott skulle jeg forstått det. Han har vi ikke sett mye. Men Austbø har vi sett nok ganger. Dette var ikke noe engangstilfelle.

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
12.03.19 21:06
Wiggum: Austbø gjorde en gigatabbe mot Kongsvinger, men allikevel en viktig faktor i de avgjørende kampene på slutten. Mot Aafk, Ull/Kisa og Mjøndalen var hans bidrag positive og også avgjørende slik jeg ser det.

Det er jeg ikke enig i. Austbø var ikke topp 3 keepere i OBOS overall heller. 

Wiggum

Innlegg: 21303
Wiggum
12.03.19 21:10
Kristwic7: Det er jeg ikke enig i. Austbø var ikke topp 3 keepere i OBOS overall heller.

At han var topp tre i OBOS-ligaen har jeg aldri påstått, men at han var viktig i de siste kampene er det ingen tvil om i mine øyne. Spesielt Aafk-kampen.

jesman2

Innlegg: 17752
jesman2
12.03.19 21:41

Jeg tror ikke Austbøs tabbekvote i fjor er verre enn fks. Østigård i fjor, og han virker det som det er konsensus for her inne at vi burde ha på lån i år også.


Austbø er en spiller som krever tenningsnivå for å prestere. Mot KIL i fjor var nok tenningsnivået alt for høyt. Men det sier fremdeles sitt om en keeper som gjør en slik tabbe, men fullfører andreomgang med stil. En keeper uten mental styrke greier ikke slikt.


Mange etterlyser at Viking burde jaktet keeper i vinter, uten at man nødvendigvis kommer opp med noen realistiske eller gode alternativer. Østbø og Kristiansen hviskes det om, men ingen av disse får det til å nappe i Viking-sloggien min. Ei heller har vi kapital til å jakte rundt i Europa.


Summa Summarum, jeg bryr meg fint lite om svake treningskamper og tabber i slike. Folk får være så bekymret de bare vil. Jeg tror Austbø er et soleklart førstevalg for BB, og at han holder et akseptabelt nivå. Jeg er mer bekymret over mangelen på et alternativ til Høiland på topp.

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
12.03.19 22:12
Wiggum: At han var topp tre i OBOS-ligaen har jeg aldri påstått, men at han var viktig i de siste kampene er det ingen tvil om i mine øyne. Spesielt Aafk-kampen.

Neida, det var min påstand. Kan ikke huske han gjorde spesielt i den Aafk-kampen, da var det heller et par av utespillerne som var veldig veldig gode.

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
12.03.19 22:15
jesman2: Mange etterlyser at Viking burde jaktet keeper i vinter, uten at man nødvendigvis kommer opp med noen realistiske eller gode alternativer. Østbø og Kristiansen hviskes det om, men ingen av disse får det til å nappe i Viking-sloggien min. Ei heller har vi kapital til å jakte rundt i Europa.
Summa Summarum, jeg bryr meg fint lite om svake treningskamper og tabber i slike. Folk får være så bekymret de bare vil. Jeg tror Austbø er et soleklart førstevalg for BB, og at han holder et akseptabelt nivå. Jeg er mer bekymret over mangelen på et alternativ til Høiland på topp.

Går an å finne gode keepere som er bosman om en har et godt nettverk, det gjør flere andre klubber i TL. Kan nevne Sarpsborg 08 som en av de. 

Om det kun var en tabbe i en treningskamp så hadde det jo ikke vært noe, men det skjer jo gjentatte ganger og det bedrer seg ikke.
Jeg tror kvoten til BB begynner å nærme seg full og. 
Skulle gjerne hatt en spiss for all del, jeg har ikke troen på at en fra 3 div skal utgjøre noen forskjell i eliteserien. Har det egentlig skjedd før? Jim Johansen falt helt igjennom for noen år siden.

jesman2

Innlegg: 17752
jesman2
12.03.19 22:20
Kristwic7: Går an å finne gode keepere som er bosman om en har et godt nettverk, det gjør flere andre klubber i TL. Kan nevne Sarpsborg 08 som en av de.

Som vi har snakket om mange, mange ganger før. Bosman-spillere krever ofte både sign-on-fee og skal i alle fall ha lønn. Viking har ikke penger til å betale hverken overgangssum, SOF eller lønningene til spillere av det kaliberet fks S04 henter. Foreløpig.

odtj

Innlegg: 3540
odtj
12.03.19 22:25

Viking har vel noe penger? BB vil spare til sommervinduet. Så får vi se om det er lurt

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
12.03.19 22:46
jesman2: Som vi har snakket om mange, mange ganger før. Bosman-spillere krever ofte både sign-on-fee og skal i alle fall ha lønn. Viking har ikke penger til å betale hverken overgangssum, SOF eller lønningene til spillere av det kaliberet fks S04 henter. Foreløpig.

Ja, men som vi også har snakket om mange ganger før. De koster ingenting i overganssum. Viking har foreløpig litt igjen til lønn. Det går forøvrig også an å låne en keeper. 

happydeathsuite

Innlegg: 15805
happydeathsuite
12.03.19 22:54
jesman2: Summa Summarum, jeg bryr meg fint lite om svake treningskamper og tabber i slike.

Eg bryr meg normalt sett heller ikkje noko særleg om slikt. Problemet her er at dei tabbane Austbø gjorde i dag (for det var meir enn ein) føyar seg inn i rekka av svake inngripenar frå den fronten. Det er ikkje tilfeldig, det er ein tendens. Enkelte keeperar har eit så høgt toppnivå at det gjer opp for enkelte tabbar, men det har ikkje Austbø. På sitt beste er han ein heilt grei ES-keeper. På sitt verste kastar han ballen rett til ein angripar på 20 meter frå ein posisjon der han ikkje har sjanse til å redda eit skot frå den angriparen. Som i dag. Det kan ikkje vera godt nok. 

(Innlegget ble redigert 12.03.19 22:55)

Navarone73

Innlegg: 5217
Navarone73
13.03.19 08:49
jesman2: Jeg tror Austbø er et soleklart førstevalg for BB, og at han holder et akseptabelt nivå.

Er det deg, Iven?

eppaen

Innlegg: 28320
eppaen
13.03.19 09:11
jesman2: Summa Summarum, jeg bryr meg fint lite om svake treningskamper og tabber i slike. Folk får være så bekymret de bare vil. Jeg tror Austbø er et soleklart førstevalg for BB, og at han holder et akseptabelt nivå

Problemet slik jeg ser det er litt det samme som for Karius i Liverpool. Det kan være stats er gode, det kan være at det keepertekniske sitter oftere enn det ikke gjør det, men det er blytungt å ha en såpass tung sekk med tabber bak seg. Kanskje ikke for keeperne personlig, men de får aldri med seg fans og omgivelsene rundt. Det nytter ikke å ha en keeper som du aldri vet hva gjør i situasjoner som burde vært ufarlige. 

deleted112509

Innlegg: 24584
deleted112509
13.03.19 09:57

Mitt tips er at Iven står for oss 31/3 og storspiller :-)

eppaen

Innlegg: 28320
eppaen
13.03.19 11:22
deleted112509: Mitt tips er at Iven står for oss 31/3 og storspiller :-)

...for så å rote bort 2 poeng i neste. Det er essensen i dette.

clavin

Innlegg: 33383
clavin
13.03.19 11:38
jesman2: Viking har ikke penger til å betale hverken overgangssum, SOF eller lønningene til spillere av det kaliberet fks S04 henter. Foreløpig.

Jeg vet ikke hvor vanlig det er med SOF i dagens marked. Jeg vil tro at dette er forbeholdt de mest attraktive spillerne som Viking ikke har råd til, og således er ikke problemstillingen aktuell.


Jeg vil uansett tro at Viking kunne finne en bedre og sikrere keeper enn Austbø. Dette er også en plass hvor man normalt sett vil ha en spiller som holder mål, da det er kostbart når tabber begås fra den kanten. En usikker keeper vil også skape usikkerhet i forsvaret, slik at dette forplanter seg.


Konklusjonen får være at jeg ikke begriper hva Viking tenkte på da de forlenget med Austbø. Hadde ikke Wichne hatt kontrakt hadde jeg forstått det, forutsatt at de hadde hentet en ny keeper slik at Austbø kunne vært reserve, evt. utfordret den andre. Å gå inn i TL med en duo som viste i klartekst at de kun holder middelmådig Obos-nivå er likevel svært dumt (det var en grunn til at Viking byttet keeper flere ganger i 2018 og egentlig aldri så ut til å være tilfreds).

deleted112509

Innlegg: 24584
deleted112509
13.03.19 12:01

Vi kan vel i alle fall konkludere med at enten står Arnebrott mot EIK eller så er han ikke aktuell til seriestart? Så vi vil få en liten pekepinn om hvem det står mellom allerede på søndag.

SteffenKristensenVFK

Innlegg: 3595

Avleveringene er svake, han glipper baller, feilbedømmer når han skal ut i feltet. Kommunisere dårlig (kampen i går. Ballen dabber mellom Bjørshol og Austbø.. Austbø er for lite på og ikke tydelig. Bjørshol må bare gi innkast til motstanderne. En ball som enkelt kunne blitt i Vikings possession)


Det blir farlig hver gang motstanderne er i nærheten av Austbø. Beklager, men Austbø er ikke den stabile og gode keeperen vi trenger. Skjønner ikke hvordan man kan fortsatt mene at han er stabil nok. Kan ikke huske at vi har hatt en keeper med mer rare involveringer. 


 


Elsker hans engasjement og han har vinnervilje, men dessverre så roter han litt for meget :(


 


Greit han er og skal være mentalt sterk, men han må kunne balansere det med litt ydmykhet. Han har jo aldri innrømmet svake involveringer.


 


Kjipt å drive med slik drittslenging om en Viking spiller, men han presterer for dårlig. Spiller han i år så er det dessverre garantert at han blir involvert i ett uhell/tabbe/feil som er utslagsgivende 

helvis

Innlegg: 14984
helvis
13.03.19 12:09
jesman2: Som vi har snakket om mange, mange ganger før. Bosman-spillere krever ofte både sign-on-fee og skal i alle fall ha lønn. Viking har ikke penger til å betale hverken overgangssum, SOF eller lønningene til spillere av det kaliberet fks S04 henter. Foreløpig.

Det å finne en billig målvakt som duger rundt omkring Europa er jeg ganske sikker på ikke er særlig vanskelig. Ekstremt mange andre og tredjekeepere i bedre lag enn Viking som trolig ville vært villig til å reise til Stavanger for fryktelig lite for en sjanse til å være førstekeeper i norsk toppdivisjon. 

makki1899

Innlegg: 209
makki1899
13.03.19 12:24
deleted112509: Vi kan vel i alle fall konkludere med at enten står Arnebrott mot EIK eller så er han ikke aktuell til seriestart?

Jeg tror den som spiller mot EIK er den keeperen vi ønsker å gå for til seriestart. Ønsketenkning er at det er Arnebrott og at han storspiller, men etter Austbøs kamp i går tror jeg Wichne ligger først i køen. Dessverre.

Paddvart

Innlegg: 7068
Paddvart
13.03.19 12:35
jesman2: S04

Jeg vet at Schalke ble rundspilt i går, men vi kan ikke sammenligne oss med Bundesliga-lag.

mr.le-del-se

Innlegg: 22
mr.le-del-se
13.03.19 13:49

Problemet er mye større enn enkeltspillere. Hvis en ser midtbanen vår, klarer jeg ikke finne en eneste av dem vi har inne som kan være med å demme opp og hjelpe forsvaret. Målene vi slipper inn er ikke bare keeper og forsvarsfirer som må ta på sin kappe. Den midtbanen vi har nå mangler duellstyrke og defensive fibrer til å dekke rom og slite i stykker motstandere. Vi må ha en ny defensiv mb spiller inn . Samuel Fridjonsson har ikke styrken til å spille enslig defensiv midtbane i en treer på midten. Der ligger også årsaken til at våre midtstoppere sliter akkurat nå.

deleted112509

Innlegg: 24584
deleted112509
13.03.19 13:56
mr.le-del-se: Problemet er mye større enn enkeltspillere. Hvis en ser midtbanen vår, klarer jeg ikke finne en eneste av dem vi har inne som kan være med å demme opp og hjelpe forsvaret. Målene vi slipper inn er ikke bare keeper og forsvarsfirer som må ta på sin kappe

Nå har det vel ikke vært så galt defansivt egentlig i oppkjøringen? Selv om vi har rullert mye på laget.

Ser en bort fra tabben(e) til Austbø var det ikke mange sjangser Hviterusserne hadde i går?

Aafk skapte knapt noe utover målene og den straffen de bommet på. Og ved ingen av straffesituasjonene var de i posisjon til å score så helt unødvendige. Hvor mange klare målsjangser slapp de til i spill? Var det flere enn den de satt?

Mot Odd var vi også veldig solide defansivt det meste av kampen.

Mot Sandefjord holdt vi nullen og var solide defansivt også mot ULF var vi i all hovedsak solide defansivt?

Med tanke på at vi er i en oppkjøring og har rullert med alle tilgjengelige spillere har vi egentlig vært så svake defansivt? Vi har vel fortsatt ikke startet med en antatt førsteellever.

Mye av målene mot skyldes i all hovedsak enkeltfeil utenom mot Russerne hvor det er en kollektiv svikt mot et langt bedre lag. Nest kampen velger jeg å se helt bort fra :-(

Både Thorstvedt og Ibrahim kan være gode toveisspillere i mine øyne og sammen med Fridjonsson og vår fremste ledd bør de absolutt være i stand til å hjelpe forsvarsfireren vår. Jeg er faktisk mer usikker på Furdal her, men han har helt andre kvaliteter.

Jeg er mest redd for manglende fart i midten om vi stiller med Hove og Andresson samt enkle glipper aller bakerst. Synes de som stoppere ble grovt avslørt mot russerne.

Selvsagt kunne vi vært bedre strukturelt og forsvart oss bedre kollektivt, men akkurat de tingene mener jeg er det en jobber med i oppkjøringen. Vi stilte i går med et relativt nykomponert mannskap bakover og kanskje med få i startoppstillingen 31/3. Likevel framsto vi solide bakover i alle fall i første omgang.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 14:02)

Jimmy_Stein

Innlegg: 2815
Jimmy_Stein
13.03.19 13:59

Jeg har ikke tro på at vi får inn flere spillere i dette vinduet så ofrer liten energi på å spekulere i det. 


Når vi har de spillerne vi har så er det spesielt 2 ting jeg er spent på. 
1) Hvor dårlige er egentlig keeperne? Austbø og Wichne kjenner vi, det er ikke på noen som helst måte toppkeepere og vil nok koste oss noen poeng i år. Arnebrott er ennå ukjent for meg hva han egentlig står for. Har vel vært noe skadet i det siste med en finger ut av ledd og det er derfor han ikke har spilt. Håper han vil forbedre oss i løpet av året i den posisjonen. 
2) Hvor godt er forsvaret vårt. I det ligger det at jeg og er særdeles bekymret for en del straffer i mot faktisk. De er litt hasardiøse i spillestilen. Tøffe og knallbra når det virker, men totalt overspilt litt for ofte, og mye armer til tider. Ingen fast 4-er er satt utenom høyrebacken. Dette kan bli spennende. 

deleted112509

Innlegg: 24584
deleted112509
13.03.19 14:07
Jimmy_Stein: Arnebrott er ennå ukjent for meg hva han egentlig står for. Har vel vært noe skadet i det siste med en finger ut av ledd og det er derfor han ikke har spilt.

Det med fingeren kjente jeg ikke til. Håper han er frisk mot EIK. Hvor god han egentlig er vet vel få av oss, men de sier litt om tiltroen til de øvrige når de fleste hyler om at Arnebrott som få kjenner kvalitetene til skal bli vår førstekeeper.

Personlig er jeg også usikker, men at Austbø kan stå en OK sesong tror jeg. Kommer nok til å koste oss noen poeng, men kan også i sine beste stunder redde noen. Det synes jeg han viste mot slutten i fjor inntil KIL kampen.

Wichne er jeg ekstremt usikker på. Føler meg sjelden trygg på ham. Kanskje urettferdig da det skyldes høyden. Det jeg har vært imponert over med Wichne er hans ferdigheter 1 mot 1, der er han dyktig. Og er nok også vår mest reaksjonssterke keeper.

Jeg tror ikke keeperne våre, uansett hvem som velges, er så dårlige at de vil være årsaken til et nedrykk. Samtidig er de heller ikke så gode at de kan redde et dårlig lag fra nedrykk alene som vel Basso gjorde i deler av 2016?

(Innlegget ble redigert 13.03.19 14:07)

Jimmy_Stein

Innlegg: 2815
Jimmy_Stein
13.03.19 14:14
deleted112509: Jeg tror ikke keeperne våre, uansett hvem som velges, er så dårlige at de vil være årsaken til et nedrykk.

Nei det er nå helt sikkert. Da er garantert laget for dårlig gjennom hele sesongen. 
Jeg er spent, men er fornøyd så lenge klubben holder seg ute av nedrykkskampen og klarer unngå underskudd økonomisk. Vi må nå starte å bygge fra bunn er min innstilling. 

TAdams6

Innlegg: 38841
TAdams6
13.03.19 15:06

Det blir egentlig for dumt at vi igjen skal diskutere nivået på keeperne våre. Vi fikk terningkast 2 av Eurosport og det er helt fortjent.

Austbø er en terningkast 2 keeper, når han er jevn og ikke gjør for mange tabber så er han på terningkast 3, av og til oppe på terningkast 4.

Vi må ha en keeper som er på terningkast 4 hele tiden og av og til er oppe og får både 5 og 6 på terningen.

BB kan ikke fortsette å forsvare keeperne, det blir bare for dumt. Enten må Arnebrott få tillit nå, eller så må vi hente ny 1.keeper før sesongstart. Det er uholdbart slik det er nå.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 15:06)

Navarone73

Innlegg: 5217
Navarone73
13.03.19 15:34

Denne artikkelen stod i Aftenposten i 2014. Sikkert blitt linket til tidligere men mer aktuell enn  noen gang. Ståa når det gjelder keepere i Viking har vel ikke vært dårligere enn nå på år og dag.

deleted112509

Innlegg: 24584
deleted112509
13.03.19 15:47
Navarone73: Ståa når det gjelder keepere i Viking har vel ikke vært dårligere enn nå på år og dag.

Må vel tilbake til sommeren 2006, som var årstallet jeg også skulle brukt 4 innlegg opp :-)

Men muligens verre nå som keeperne i tillegg til å være usikre skader nøkkelspillere på trening som høyreback ?

(Innlegget ble redigert 13.03.19 15:49)

Kristwic7

Innlegg: 46082
Kristwic7
13.03.19 18:41

Kurt Hegre sier hemmeligheten, i den grad det er en hemmelighet, ligger i det daglige arbeidet:


– Du har tippeligastandard, og så har du Viking-standard. Viking-standarden skal ligge høyere enn tippeligastandard


Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg