Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
jesman2
jesman2Innlegg: 17712
13.03.19 23:00
clavin: Konklusjonen får være at jeg ikke begriper hva Viking tenkte på da de forlenget med Austbø. Hadde ikke Wichne hatt kontrakt hadde jeg forstått det, forutsatt at de hadde hentet en ny keeper slik at Austbø kunne vært reserve, evt. utfordret den andre. Å gå inn i TL med en duo som viste i klartekst at de kun holder middelmådig Obos-nivå er likevel svært dumt (det var en grunn til at Viking byttet keeper flere ganger i 2018 og egentlig aldri så ut til å være tilfreds).

Akkurat den er rimelig lett å forstå. Dette laget mangler rutine. Det har Iven. BB er ikke komfortabel med å starte sesongen med 2 keepere uten særlig rutine, særlig med tanke på hva det egentlig har blitt av disse supertalentene Hegre har snakket om gjennom hele 2000-tallet. Jeg tror ikke BB stoler blindt på Hegre, dette med rette.


Så kan man gjerne snu på flisa og sagt at da burde selvfølgelig Viking lett etter ny keeper. Det er nok riktig uansett, men jeg mistenker at en slik keeperjakt er ganske mye vanskeligere enn hva dette forumet skal ha det til. Spesielt med tanke på hvilke ressurser vi faktisk råder over. McDermott er gjerne den jeg tenker mest på, men hvor mye bedre er han egentlig enn fks. Iven?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
13.03.19 23:03

Skadeavbrekket til Furdal ble vel lenger enn vi kunne håpe. Han vet ennå ikke når han er klar til å trene med ball. Å tro at han er klar til seriestart er nok vel optimistisk.


Så er min tanke at han ikke taper så mye treningsmessig med avbrekket. Furdal er en rutinert spiller som har det balltekniske inntakt. Forhåpentligvis trenger han ikke lang tid å komme i kampform.


Kanskje er det en fordel at han får en ekstra måned i gymmen for å bygge muskler. 

jesman2
jesman2Innlegg: 17712
13.03.19 23:07
helvis: Det å finne en billig målvakt som duger rundt omkring Europa er jeg ganske sikker på ikke er særlig vanskelig. Ekstremt mange andre og tredjekeepere i bedre lag enn Viking som trolig ville vært villig til å reise til Stavanger for fryktelig lite for en sjanse til å være førstekeeper i norsk toppdivisjon.

Joda, vi kan sikkert gamble på slike løsninger, men det sjansespillet økonomisk har vi ikke råd til, annet enn om vi får til en god låneavtale. Her burde godeste Selvig gjerne kommet opp med en slags løsning. Nå er det jo på moten at mange klubber i fks England henter fryktelig gode reservekeepere (til og med tredjekeepere). Da bør det være noen talenter igjen å gamble på?


Faren med det er selvsagt den åpenbare mangelen på rutine. Men om Milan kan slenge en 16-åring i mål og spille ham bedre og bedre, så kan vel Viking også?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38394
13.03.19 23:15
jesman2: McDermott er gjerne den jeg tenker mest på, men hvor mye bedre er han egentlig enn fks. Iven?

McDermott er noen hakk over Iven slik Iven har framstått de siste sesongene. Sandnes Ulf har bedre keeper enn Viking i Sahlgren. 

Finne god keeper er ikke lett, men det er heller ikke umulig. Finnes det noen Eliteserieklubber med dårligere 1.keeper enn Viking denne sesongen?

Problemet slik jeg ser det er at man har begynt å akseptere middelmådighet. Når middelmådighet blir vurdert som godt nok, ja da rykker til slutt klubben ned. 

Viking er keeperklubben. Allikevel sliter de med å utvikle gode nok keepere. Kurt Hegre får gode skussmål og har vært med i evigheter. Men er han riktig mann? Jeg spør fordi jeg begynner å lure. Han har snakket om denne moderne keeperen han så gjerne vil få fram i over 10 år nå. Jeg venter ennå i spenning på at han skal få fram en moderne keeper som også kan redde skudd.

Det er omtrent ikke norske keepere som er gode nok. Det er maks 5 norske som er gode nok, vi må til utlandet å finne keeper. S08 har gjort et scoop med sin russiske keeper. Mange hakk over Aslak Falch.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 23:15)

clavin
clavinInnlegg: 33225
13.03.19 23:21
jesman2: Dette laget mangler rutine. Det har Iven.

Jeg trodde poenget med rutine var at man da gjerne utstrålte trygghet og holder hodet kaldt når det stormer som verst. Iven har vist at han IKKE har disse egenskapene, og da hjelper det fint lite at fødselsattesten begynner å bli verneverdig. 


For øvrig hadde det vært fullt mulig å hente en ny erfaren keeper. Hvorfor Ivens erfaringer skal være spesielt attraktive er for meg en gåte. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38394
13.03.19 23:22
jesman2: 16-åring i mål og spille ham bedre og bedre, så kan vel Viking også?

Viking har fått fram noen gode keepere. Thomas Myhre var 20 da han begynte å stå for oss. Odd og FKH har gitt talenter sjansen. 

Odd har jo historie for å gi unge keepere sjansen. Jarstein var 18 da han startet. Rossbach var 17 når han debuterte. 

Med keeper er det ikke alder som betyr noe, det er om man er god nok. De Gea var 21 da han gikk til United, da hadde han noen sesonger fra Spania.

Dette er noen gode keepere. Men en god keeper er god nok fra ung alder. Slik har det vært før og slik er det nå. De trenger bare tillit og spilletid.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 23:22)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
13.03.19 23:24

TAdams6:»Men er han riktig mann?»


———-


Godt spørsmål. At han er blant de beste i norge på sitt felt er vel ganske klart. Men han mangler toppene som leverer på beste nivå. 

jesman2
jesman2Innlegg: 17712
13.03.19 23:25
TAdams6: Finne god keeper er ikke lett, men det er heller ikke umulig. Finnes det noen Eliteserieklubber med dårligere 1.keeper enn Viking denne sesongen?

Mjøndalen har jaktet ny keeper siden lenge før de rykket opp første gang, men jeg innrømmer lett at Mjøndalen ikke kan være målestokken vår.


Resten av det du skriver er omtrent som jeg skulle skrevet selv.

jesman2
jesman2Innlegg: 17712
13.03.19 23:31
clavin: Jeg trodde poenget med rutine var at man da gjerne utstrålte trygghet og holder hodet kaldt når det stormer som verst. Iven har vist at han IKKE har disse egenskapene, og da hjelper det fint lite at fødselsattesten begynner å bli verneverdig.

Joda, det kan det selvfølgelig være. Andre ting kan skje i garderoben og på treningsfeltet. Ting den vanlige menigmann ikke har tilgang til å få med seg. Andre ting er mental styrke. Ivens evne til å nullstille seg selv har alltid vært imponerende. Keepere gjør tabber, uansett hvor mye trygghet de sprer resten av tiden.


Jeg mener fremdeles at tabbekvoten til Austbø er særdeles opphauset, men sier meg enig i at han ikke er en keeper av det kaliberet keeper-klubben Viking skal ha. At ikke Wichne eller Arnebrott har dunket ham ut enda, er jeg redd sier mer om dem og Hegre, enn det gjør om Austbø. Det kan i alle fall ikke brukes mot Austbø.

clavin
clavinInnlegg: 33225
13.03.19 23:40
Gorgi: At han er blant de beste i norge på sitt felt er vel ganske klart. Men han mangler toppene som leverer på beste nivå.

Jeg synes det er sterkt å ha fått fram så mange keepere som NESTEN har blitt TL-format. Jeg vil heller ikke skylde på Hegre for at de fleste av disse ikke har nådd HELT opp, da jeg ikke er sikker på at de har tilstrekkelige forutsetninger for dette, selv om de altså NESTEN har det. Jeg stiller likevel spørsmål ved to ting:


1) Den som kanskje har nådd lengst av disse som har vært unge og lovende er kanskje han som ble gitt opp først av Viking, Kristiansen. jeg husker at Viking ga avkall på ham under dekke av at de hadde Falck og Østbø som de vurderte å være enda mer lovende. Spørsmålet jeg stiller er hvorfor Kristiansen har tatt større steg enn de andre to til tross for dette?


2) Vikings keepere som er i klubben har ikke akkurat briljert. Hvordan har Hegres rolle vært her? Det må her tas i betraktning at Jarstein klarte å opprettholde nivået, slik at det muligens er snakk om materialet som han jobber med som er problemet.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
14.03.19 01:01

clavin:»Spørsmålet jeg stiller er hvorfor Kristiansen har tatt større steg enn de andre to til tross for dette?»2) Vikings keepere som er i klubben har ikke akkurat briljert. Hvordan har Hegres rolle vært her?»

 

———-

 

Gode spørsmål som nok flere ønsker svar på. Mitt svar på det første er at Kristiansen kom til Bryne og ble satser på i yngre alder. Er det så enkelt har Viking gjort feil. Bryne var på lavere nivå enn Viking og hadde således mindre å tape på å ta sjansen og gi ham spilletiden han trengte.

 

Svar på siste spørsmålet er at Hegre er udiskutabelt Vikings keepertrener, og rangert som landets og kanskje blant europas ledende på sitt felt. Fasiten er at de beste keeperne Hegre har fostret ikke har nådd helt opp. Så kan spørsmålet være om talentene burde fått tillit på høyeste nivå tidligere. Jeg er usikker:) Hegre snakker på et nivå som en trenger høy trenerutdannelse for å forstå:)

 

 

(Innlegget ble redigert 14.03.19 01:02)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8547
14.03.19 11:35
Gorgi: kanskje blant europas ledende på sitt felt

Hva konkret bygger den påstanden på?

Spør av ren nysgjerrighet. 

Paddvart
PaddvartInnlegg: 7026
14.03.19 12:33
Gorgi: Hegre

Tror han hadde litt å si for at Jarstein ble så god.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4391
14.03.19 12:46

Var ikke Jarstein nokså god når han kom? 

Wiggum
WiggumInnlegg: 21149
14.03.19 12:47
Paddvart: Tror han hadde litt å si for at Jarstein ble så god.

Var det ikke Erik Johannessen som var keepertrener de årene? Uten å ta fra at Hegre er en meget dyktig fyr han også.

Edit: Johannessen var keepertrener det første året til Jarstein i Viking.

(Innlegget ble redigert 14.03.19 12:47)

Wiggum
WiggumInnlegg: 21149
14.03.19 12:48

Apropos Viking og keepere. Fin artikkel fra 2014

Evertonion
EvertonionInnlegg: 822
14.03.19 13:27

Viking 9.4 millioner i minus i fjor, mulig ny emisjon på gang:


 


https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Viking-gikk-9_4-millioner-i-minus-270732b.html

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
14.03.19 13:49
Evertonion: Viking 9.4 millioner i minus i fjor,

Forventet merinntekt i 2019 ca 10 MNOK. Og derfor er det ikke penger til de store forsterkningene eller økning i lønn.
Det er trist, men virkeligheten. Men at en igjen snakker om en emisjon er nok nettopp fordi en har hatt en enorm fokus på å få økonomien på rett kjøl. Med ett null/positivt resultat i år så vil ikke en emisjon gå til dekning av gammel moro, men være en ren forsterkning av stall og/eller egenkapital. Så at det nå snakkes om dette er nok pga stor tillit til dagens administrasjon som har fått klubben gjennom krisen og som nå vil bygge opp et sterkt fundament. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23853
14.03.19 14:09
Jimmy_Stein: Forventet merinntekt i 2019 ca 10 MNOK. Og derfor er det ikke penger til de store forsterkningene eller økning i lønn.Det er trist, men virkeligheten. Men at en igjen snakker om en emisjon er nok nettopp fordi en har hatt en enorm fokus på å få økonomien på rett kjøl.

Tror en skal sette seg litt mer inn i de regnskapsmessige teknialiteter for å forstå dette resultatet og ikke kun lese tall. Er mye ekstraordinært, avskrivninger, nedskrivninger etc som gjør at dette tallet ikke gir et direkte inntrykk av den faktiske drift. Virker for meg som det faktisk er mye bedre enn budsjettert. (artikkelen i RA gir litt mer inntrykk av dette og hva som ligger bakt tallene)

En har faktisk vel for første gang på lenge noenlunde bra likviditet. Og en har vel heller ikke måttet selge spillere ?

En emisjon nå er ikke en redningsaksjon, men for å få en mulighet til å satse mot toppen. Så langt mer positivt rettet enn tidligere.

De siste emisjonene i Viking har i stor grad handlet om å redde klubben. Nå mener styret situasjonen er såpass forbedret at det handler om å være i forkant, bygge videre, ha penger i beredskap og samtidig kunne støtte hovedproduktet som er sport.

Også i forhold til emisjon synes jeg RA sin artikkel er noe mer utfyllende

Derfor har vi begynt å tenke på det vi kaller for en proaktiv og positivt ladet vekstemisjon.

Selv om duoen ikke vil si noe om et ønsket beløp vet RA at det snakkes om å hente inn beløp som kan gjøre store utslag allerede når det kommer til sommerens overgangsvindu.

(Innlegget ble redigert 14.03.19 14:16)

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
14.03.19 14:17
fotballidiot2: En emisjon nå er ikke en redningsaksjon, men for å få en mulighet til å satse mot toppen

Det er vel det samme jeg og skriver. 


Men det vil alltid være avskrivninger og andre ting som påvirker resultatet. Større kjøp av spillere gir og større avskrivninger osv. Likviditeten er mye bedre og det er det mest positive. Egenkapitalen er på "skarve" 7,5 mill og det er ekstremt lite. Den må bygges opp for å kunne møte et dårlig år i framtiden (måtte det bli langt fram). 


Personlig så mener jeg vel at rett tid for en ny eventuell emisjon er etter dette året når klubben faktisk beviser at de klarere å gå i pluss. Det vil trigge langt flere kroner en dagens positive signaler. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23853
14.03.19 14:32
Jimmy_Stein: Personlig så mener jeg vel at rett tid for en ny eventuell emisjon er etter dette året når klubben faktisk beviser at de klarere å gå i pluss. Det vil trigge langt flere kroner en dagens positive signaler.

Alltid vanskelig å vite når rett tidspunkt er.

Det er en viss positivitet rundt klubben nå etter opprykket og det virker som en kan vise at en har en viss kontroll over økonomien. Samtidig som det sportslig sett kan være viktig kunne ta grep for framtiden allerede i sommervinduet. Det er vel flere spillere som er tilgjengelige og da kan man forhåpentligvis gjøre grep som trygger plassen og bygger oss opp mot 2020 sesongen. Det ser forhåpentligvis aksjonærene også.

Venter en til etter denne sesongen kan forutsetningene være endret om en ikke får gjøre den nødvendige sportslige satsning allerede i sommer. Vet ikke om aksjonærene vil være like villige om det blir et nedrykk og en emisjon igjen må gå til å redde stumpene?

Veldig spent på hva de vil sette som grenser og hva stemningen er blant aksjonærene. På den positive siden så har i alle fall næringslivet begynt å gå som det suser igjen i distriktet. Vil vel anta at det igjen kun vil bli en rettet emisjon og at en ikke åpner for nye aksjonærer, men hvem vet.

(Innlegget ble redigert 14.03.19 14:33)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38394
14.03.19 17:18
Evertonion: Viking 9.4 millioner i minus i fjor, mulig ny emisjon på gang:

Det er jo positivt, samtidig som dette bekrefter at økonomien er svak. 


Emisjon nå var tidlig. Kan forstå at de ønsker penger, håper de får, men ser ikke helt logikken i at de med penger igjen skal skyte inn penger.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38394
14.03.19 17:20
Wiggum: Apropos Viking og keepere. Fin artikkel fra 2014

Det Hegre sa den gang harmonerer dårlig med hvordan BB styrer på med keeperne. Gi Østbø tid til å bli vant med rollen gjennom vinteren sier Hegre. Slik keeperne blir håndtert nå så er det ingen som vet hvem som står i morgen. Kan godt være han trener psyken deres, men stabilt gode blir de ikke på denne måten.


Synes det er trist at vi er så svake på keeperfronten nå. Keeperklubben Viking har nok aldri vært så dårlig stilt på keeperplass siden før 70-tallet.

Paddvart
PaddvartInnlegg: 7026
14.03.19 17:44
Winthrop15: nokså

Jo, han var veldig god, men syns han utviklet seg og ble mye mer stabil. Hvor mye Hegre (og Johanessen) hadde å si vet jeg ikke. Mener å ha lest at Jarstein hadde et godt forhold til Hegre i hvertfall.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38394
14.03.19 22:06
Paddvart: Jo, han var veldig god, men syns han utviklet seg og ble mye mer stabil. Hvor mye Hegre (og Johanessen) hadde å si vet jeg ikke. Mener å ha lest at Jarstein hadde et godt forhold til Hegre i hvertfall.

Jarstein var fantastisk god når han kom. Keepertrenerne i Viking greide å få selvtilliten hans tilbake og "temme" han litt. Men selve keepernivået hadde han når han kom. Jarstein har rost keepertreneren i Tyskland enda mer enn de som var i Viking. 


Skal ikke ta noe ifra Hegre og Johanessen, de gjorde en fin jobb med Jarstein. Men det var jo rimelig klart at vi hentet en av de 2-3 beste norske keeperne da vi hentet Jarstein.

Paddvart
PaddvartInnlegg: 7026
14.03.19 22:21
TAdams6: fantastisk

Du har rett i det.


Det hadde betydd mye for laget å hatt en så trygg sisteskanse nå. Forsvaret kan jo ikke føle seg komfortable med Austbø bak seg. Jeg kjenner at nervene kommer mer og mer nå.

den12mann
den12mannInnlegg: 10563
14.03.19 22:22
TAdams6: Viking har fått fram noen gode keepere.

Noen? Viking tapetserte jo landslagene på alle nivå i flere år. Hva skjedde med denne hurven med keepere når de skulle ta seniornivået? Og hva har skjedd med keeperdelen i klubben siden dere tydeligvis ikke tapetserer lengre? 

(Innlegget ble redigert 14.03.19 22:24)

jesman2
jesman2Innlegg: 17712
14.03.19 22:28

Karol Mets klar for AIK i Sverige.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23853
14.03.19 22:41

Får håpe Viking hadde videresalgsklausul da.  Så kommer der gjerne inn noen kroner på konto?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38394
14.03.19 23:00
den12mann: Noen? Viking tapetserte jo landslagene på alle nivå i flere år

Jeg teller ikke på de på aldersbestemt landslag. De må ta steget. Å ha mange talenter er kjekt, men det å få de til seniorspillere på høyt nivå er Vikings jobb og det de måles etter.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg