Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
21.03.19 08:06
PapaSmurf: talsmannen deres sa at de 3 verste klubbene Veton kunne gå til var Molde, RBK og Brann. Og så la han til LSK.

Talsmann for supporterne Viking Oslo. En fantastisk supportergruppe. Men flere av de har aldri bodd i Rogaland og har nok et annet forhold til rivaliserende klubber enn vi i lokalområdet har. Og FKH hadde vært ille, virkelig ille. 
Når det gjelder Molde Brann og RBK så er nok de fleste av oss inneforstått med at det tar noen år før vi kan konkurrere på samme økonomiske vilkår. Så det er naturlig at det går noen potensielle Vikingspillere dit. Trist , men naturlig

(Innlegget ble redigert 21.03.19 08:07)

Paddvart
PaddvartInnlegg: 6965
21.03.19 08:18

Molde ser ut til å hente Ohi. Da får vi i hvertfall håpe at Veton holder seg i utlandet.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
21.03.19 08:27

Siste treningskamp på søndag. FKH på motsatt banehalvdel. Sett ut fra siste års resultater og flere Viking-spillere på landskamp-oppdrag så bør det bli et tap. Men er vi i stand til å by de kvalifisert motstand og vinne denne? Jeg bare må se denne, kjenner abstinensen siger på og gleder meg over at det er bare 10 dager igjen. Men er usikker på hva jeg eventuelt kan tolke ut av kampen. Et godt resultat gir grunn til stor optimisme. Et dårlig resultat bortforklares med "mange" spillere borte og kampen betydde derfor ikke så mye. Jeg er forberedt på det meste og allerede nervøs for årets 4 første tellende kamper. Det er så viktig å komme godt i gang tror jeg. 

Nevi
NeviInnlegg: 9279
21.03.19 08:29

Krysser fingrene på at Veton blir ett år til i utlandet. Kanskje det er håp før neste sesong om vi klarer å holde oss i eliteserien, og om Veton ikke har funnet seg en ny klubb.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 09:55
Paddvart: Molde ser ut til å hente Ohi. Da får vi i hvertfall håpe at Veton holder seg i utlandet.

Frykter det betyr at vi får se ham i rødt på SR-Bank arena allerede i runde 3. Men håper jeg tar feil.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45602
21.03.19 11:06
fotballidiot2: Frykter det betyr at vi får se ham i rødt på SR-Bank arena allerede i runde 3. Men håper jeg tar feil.

Heller det enn at det brukes nærmere 10 millioner på han. Det vil være galskap å gjøre det på en spiller med 1 år i kontrakten.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38461
21.03.19 11:16

eppaen: Molde passerte nettopp 27.000 innbyggere. Uten at det rokker mye ved argumentet ditt :)


 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
21.03.19 11:43

Det ser ikke ut som noen « store» har tenkt å bidra, men imponerende at det er komt inn ca 140 000 fra vanlig folk... Synd det ikke kan brukes på en annen spiller i tilfelle de hadde fått 2-3 milloner. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 14:35
Winthrop15: Det ser ikke ut som noen « store» har tenkt å bidra,

Man skal være ganske naiv om en trodde noen "store" ville bidra gjennom spleis. Om noen av dem ville gått inn med millioner ville de selvsagt gjort det på en måte hvor de kunne hatt rettigheter om spilleren ble solgt videre?

Er vel litt naivt å tro at det samme som Viking ikke har klart å få til en løsning sammen med plutselig skal synes det er mer fornuftig å hive noen millioner inn på en Spleis side.

Blant annet dette gjør at dette stuntet er garantert å mislykkes og pengene blir sendt tilbake. Skulle ønske de ikke hadde hatt alt eller ingenting, men en modell hvor når de ikke nådde målet gikk pengene til "folkets spiller" eller noe. Jeg har ikke noe ønske om å få mitt bidrag tilbake

(Innlegget ble redigert 21.03.19 14:36)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 14:38

Viking har allerede nådd det opprinnelige budsjett på sponsorsiden og øker budsjettet. Meget positivt på det meste utenom overgangsmarkedet for tiden?

https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/nye-millionavtaler-i-boks-1.1452037

(Innlegget ble redigert 21.03.19 14:39)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
21.03.19 14:42

Helt enig, folkets spiller burde det gått til. 

clavin
clavinInnlegg: 32802
21.03.19 14:51

Jeg finner det utrolig om Viking skulle brukt mange millioner på Berisha, enten det var snakk om investorhjelp eller ikke. Her har man slitt med å dekke åpenbare hull i stallen i mange måneder/år, og så skal man bruke 5-10 millioner på EN spiller. Denne spilleren er riktignok god, men SÅ god er han ikke.


Jeg trodde vi alle hadde samme ønske for Viking, nemlig at klubben skal levere best mulig. Hvorfor skal da investorer gå inn med mange millioner for å hente Berisha? Økonomisk vil dette basert på dagens marked være en høyst usikker og sannsynligvis dårlig investering, og pengene kan derfor anses som tapt.


Om man ønsker å gi klubben Berisha i gave, hvorfor ikke gjøre som folk pleier å gjøre når det gjelder bursdags- jule- eller konfirmasjonsgaver til barn som man ikke vet hva man skal gi? Man gir penger! Jeg er sikker på at alle barn ville vært glad om de fikk en sjekk på 10 millioner kroner med hyggelig beskjed om at man kunne bruke pengene til hva man ville. Viking er ikke noe unntak her.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 15:18
clavin: Denne spilleren er riktignok god, men SÅ god er han ikke.

Men han er også lokal. Det er noe med signaleffekten også at Viking viser at det jobber for å få lokale tilbake og at det er mulig å finne midler om nødvendig. Det gir motsatt signaleffekt av når en selger Yanni til RBK.

De enorme reaksjonene på at Yanni gikk til RBK skyldes vel ikke at han var så fantastisk mye bedre enn alternativene våre, men lokal. Hadde det ikke vært store hull å putte pengene i, men en kunne reinvestert dem i nye spillere kunne en nok kommet bra ut av den handelen sportslig. Likevel betydde det ekstremt mye for mange av de virkelig "tunge" supporterne at han og flere spiller i RBK.

Jeg tror det er viktig for Viking å unngå at for mange av de beste lokale spillerne spiller i RBK, Brann, S08 og Molde. Det er noe med signaleffekten det gir. Hvor langt en skal strekke seg er en helt annen ting, men de vi ønsker å kjempe med på sikt er villig til å bruke pengene. Vi må nok også det på et eller annet tidspunkt og om noen kan hjelpe oss nå så har vi tjuvstartet.

Det klages av mange på Yanni og til dels Samuel som Illojale. At det ikke har hjertet i Viking. Når det da (om det stemmer) er en god lokal spiller som virkelig har hjertet for Viking. Skal en ikke da gjøre det som er mulig for at han skal ikle seg den flotte mørkeblå istedenfor en stygg rød eller fargeløs drakt?

Og om en forutsetter at det finnes en god mulighet for salg senere trenger det ikke bli en dårlig investering.

Har dog ikke noe problem å se poenget ditt.

(Innlegget ble redigert 21.03.19 15:24)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
21.03.19 16:13

Gikk ikke Veton gratis fra Viking? I tilfelle lurer jeg på hvorfor han har sp mye større hjerte for klubben enn de som gav Vikung store penger i kassen? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45602
21.03.19 16:16
Winthrop15: Gikk ikke Veton gratis fra Viking? I tilfelle lurer jeg på hvorfor han har sp mye større hjerte for klubben enn de som gav Vikung store penger i kassen?

2,5 millioner kr vel? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45602
21.03.19 16:17
clavin: Jeg finner det utrolig om Viking skulle brukt mange millioner på Berisha, enten det var snakk om investorhjelp eller ikke. Her har man slitt med å dekke åpenbare hull i stallen i mange måneder/år, og så skal man bruke 5-10 millioner på EN spiller. Denne spilleren er riktignok god, men SÅ god er han ikke.

Enig med deg, det vil være ren vanvidd. Bruke så mye på en spiller i posisjoner vi ikke engang sliter i. 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8288
21.03.19 16:48
fotballidiot2: Det klages av mange på Yanni og til dels Samuel som Illojale. At det ikke har hjertet i Viking. Når det da (om det stemmer) er en god lokal spiller som virkelig har hjertet for Viking. Skal en ikke da gjøre det som er mulig for at han skal ikle seg den flotte mørkeblå istedenfor en stygg rød eller fargeløs drakt?

Det klages blant noen Viking supportere over at deres beste spillere har havnet i Rosenborg. Rosenborg mister sine beste spillere til utlandet. Rosenborg må handle på øverste nivå i Eliteserien for å holde nivået oppe. 

Spillere kommer til Rosenborg av tre grunner. Vinne titler, tjene mer penger og det er lettere å komme seg til en utenlandsk klubb når man er Rosenborg spiller. de Lanley har spilt fire sesonger i Rosenborg. På de fire årene har han blitt seriemester 4 ganger og blitt cupmester 3 ganger. 

Supportere er lojale mot egen klubb. Å ha forventninger om at spillere skal føle det samme for sin moder klubb kan man ikke forvente i dagens fotball, av den enkle grunn at det er blitt så mye penger å tjene på fotballen. 

Lykke til i Eliteserien. Viking hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball.

(Innlegget ble redigert 21.03.19 16:54)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 18:54
PerryAndre: Supportere er lojale mot egen klubb. Å ha forventninger om at spillere skal føle det samme for sin moder klubb kan man ikke forvente i dagens fotball, av den enkle grunn at det er blitt så mye penger å tjene på fotballen.

Ikke uenig i noe av det du skriver. Nå var ikke innlegget mitt ment som noen kritikk av Yanni eller manglende forståelse for at spillere vil vinne noe.

Det var et forsøk på å vise at en signering av Veton kunne betydd mer enn kun spillerens kvaliteter. Det kunne betydd mye for en stor del supportere som et signal om at Viking mener alvor.

Viking sannsynligvis aldri mer til å konkurrere med RBK over lengre tid. Men klubben har som målsetning å igjen bli en topp 4-5 klubb i Norge. Lykkes de med det vil vi forhåpentligvis også kunne kjempe med RBK i enkeltsesonger. Brann er en klubb vi bør kunne være jevne med på sikt. At våre bedre lokale spillere skal gå til Brann vil være et nytt skudd for baugen for enkelte supportere. Det var vondt når noen av våre beste gikk til RBK, men forståelig om en ikke tenker med hjertet. Brann er en klubb som vi skal nærme oss de nærmeste årene. Da kan en signering av Veton være et signal ene eller andre veien.

Selv om vi pt ikke er i nærheten av de heller verken sportslig eller økonomisk så må man starte en plass.

Fotball er følelser og uten dem dør fotballen. Så ikke alt trenger være tuftet kun på ren bedriftsøkonomisk tankegang. For i et slikt perspektiv ville å bruke store summer på Veton vært galskap.

Her er den en spiller som etter sigende vil til klubben i sitt mørkeblåe hjerte. En spiller som selv har jobbet mot Rapid for å få til en overgang til Viking. Om det stemmer så bør man være villig til å strekke seg langt for å få det til. Da sett fra det med følelser og signaleffekt.

(Innlegget ble redigert 21.03.19 18:58)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 19:00
PerryAndre: Rosenborg mister sine beste spillere til utlandet

Det har vært normalen for Viking også. Det er der supporterne drømmer om at vi skal komme igjen :-)

clavin
clavinInnlegg: 32802
21.03.19 19:03
fotballidiot2: Men han er også lokal.

Viking har i dag en drøss med lokale spillere, og som du tar opp er det heller ikke gitt at de lokale er mer lojale enn spillere som kommer utenfra, når alt kommer til alt. Nevland, Myhre og nå Berisha sies at alle har et bankende mørkeblått hjerte, men alle skal/skulle likevel ha en anselig sum for å spille for Viking. Dette er ikke kritikk mot disse spillerne, som selvsagt har gjort rasjonelle valg. Denne rasjonaliteten får også Viking utvise når det gjelder lokale spillere, og vurdere om de er de RETTE for klubben basert på sportslige kriterier, og ikke basert på at de er "lokale". 


Folk er ikke SÅ opptatt av hva fødselsattesten sier mht. fødested. Ja, selvsagt er det et pluss om de kommer fra Kirkegata, men det som til syvende og sist betyr noe er at de er gode nok til å få Viking opp i Europatoppen. 


At supporterne reagerte da De Lanlay gikk til klubben nær Nordpolen kan selvsagt i noe grad tilbakeskrives at han er lokal, men det var da reaksjoner da Samuel også dro. Han kommer riktignok fra Tellius, som de fleste andre, men "lokal" kan han ikke kalles. Jeg tror det er mer det faktum at Viking var blitt en selgende klubb som bl.a. RBK kunne utnytte som smertet mest, og ikke det at var "lokal".


Uansett bør Viking tenke med hodet (det rette altså!) og ikke med hjertet. Å se lokale Veton i Vikingdrakt igjen er sikkert stort for mange, men ikke SÅ spesielt i grunnen. Det var stort å se Nevland også tilbake, men i grunnen ble dette ganske oppskrytt, står det i historiebøkene.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
21.03.19 19:07
clavin: men det var da reaksjoner da Samuel også dro.

Ja han var også Viking spiller. De skal selges til utlandet og ikke spille mot oss 2-3 ganger i året.

De fleste klubber har en tankegang om at dersom en god eks spiller blir ledig på markedet så gjør vi vårt ytterste for å hente dem.

Slik håper jeg Viking også skal tenke. Og jeg vet at i alle fall BB følger nøye med situasjonen til eks Vikinger i andre klubber.

Så er det selvsagt alltid en grense økonomisk.

(Innlegget ble redigert 21.03.19 19:07)

clavin
clavinInnlegg: 32802
21.03.19 19:07
PerryAndre: Spillere kommer til Rosenborg av tre grunner. Vinne titler, tjene mer penger og det er lettere å komme seg til en utenlandsk klubb når man er Rosenborg spiller.

Vi Viking-supportere er ikke fullstendig tapt bak en vogn. Dette VET vi. Vi trenger dog ikke å like eller bifalle det likevel.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45602
21.03.19 21:32
PerryAndre: Det klages blant noen Viking supportere over at deres beste spillere har havnet i Rosenborg. Rosenborg mister sine beste spillere til utlandet. Rosenborg må handle på øverste nivå i Eliteserien for å holde nivået oppe.  Spillere kommer til Rosenborg av tre grunner. Vinne titler, tjene mer penger og det er lettere å komme seg til en utenlandsk klubb når man er Rosenborg spiller. de Lanley har spilt fire sesonger i Rosenborg. På de fire årene har han blitt seriemester 4 ganger og blitt cupmester 3 ganger.  Supportere er lojale mot egen klubb. Å ha forventninger om at spillere skal føle det samme for sin moder klubb kan man ikke forvente i dagens fotball, av den enkle grunn at det er blitt så mye penger å tjene på fotballen.  Lykke til i Eliteserien. Viking hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball.

Jeg var sint den gangen. Forstår det mer den dag i dag :) Gikk heller ikke gratis så det er jo noe. 

Varulven99
Varulven99Innlegg: 80
Paddvart
PaddvartInnlegg: 6965
22.03.19 01:46
Varulven99: LÅT

De klarte målet om terningkast 0 her! Imponerende!

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
22.03.19 14:57

Viking med prøvespiller 

Berntsen imponert av ung prøvespiller

Tyrese Bailey (17) fra Trinidad og Tobago er så lovende at han allerede har blitt kalt inn for å trene med A-landslaget. Nå kan stortalentet ende opp i Viking.

 

 

Stortalentet Tyrese Bailey (17) fra Trinidad og Tobago skal vise seg fram for Viking over en lengre periode i vår. Selv om han kun veier 58 kilo har han kvaliteter som er såpass store at Bjarne Berntsen allerede nå slår fast at han er meget spennende. Unggutten kommer anbefalt gjennom klubbens speider Johan Selvig.

(Innlegget ble redigert 22.03.19 14:58)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
22.03.19 15:31
GGzahid: Tyrese Bailey (17) fra Trinidad og Tobago er så lovende at han allerede har blitt kalt inn for å trene med A-landslaget. Nå kan stortalentet ende opp i Viking.

Spennende selv om Trinidad og Tobago ikke akkurat er noe godt landslag. Hvilken posisjon spiller han?


Noe nytt om den indiske spilleren? 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
22.03.19 16:51

Han hørtes jo veldig spennende ut :-). Trenger litt nytt nå.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23218
22.03.19 17:16

Det er nok uansett et framtidsprospekt. Synes dette i artikkelen var mer spennende 


Ut over Bailey bekrefter også Bjarne Berntsen at det fortsatt jobbes mot å signere inn forsterkninger før overgangsvinduet stenger i utgangen av denne måneden. – Men foreløpig er det ikke slik at vi har inne bud på noen. Ei heller er det bud inne på noen av våre spillere, sier Berntsen.  

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
22.03.19 17:49

Ja absolutt ennå mer spennede :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg