Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 501
29.03.19 22:10

Hadde egentlig tenkt å svare, men fotballidiot skrev dette bra for meg. Eneste jeg vil si er at jeg nekter å forholde meg til at overganger i fotball er ligninger på den måten. En spiller i en klubb skal dyrkes som en helt og skape engasjement. Scorer han mål, skal det feires med fansen, peke på logo, selge drakter osv. Så skal man, i følge enkelte, sette seg høflig ned å akseptere at feks. Berisha i dette tilfellet skal skifte side. Har man en slik holdning til spillere som er eller har vært i egen klubb, vil interessen for fotball ebbe ut.


Jeg mener at disse fotballspillerne aktivt har gått inn for å få den rollen de har. Det er garantert ikke slik at Brann vare en eneste klubben i hele verden som ville ha Berisha. Og han har ikke gjort noe ulovlig. Men det blir litt som om en supporter skifter favorittlag. Ikke ulovlig, men det blir reaksjoner. Berisha tenker på seg selv. Ærlig sak det, men det er lov for vikingfolk å reagere med skuffelse. Historien er full av eksempler hvor det er lett å stå utenfor å være rasjonell, men ikke like lett om man står nærere. Fotballidiot nevner et godt eksempel på det ovenfor.


Jeg forbeholder meg derfor retten til å være bitter over en liten periode til før det hele nok går over.

magpien
magpienInnlegg: 4590
29.03.19 22:22
fotballidiot2: Jeg kommer til å forholde meg til ham som en hvilken som helst Brann spiller. Ingen applaus, men heller ikke buing uten han gjør noe som gir grunn til det. Han fortjener ikke noen ekstra oppmerksomhet. Og håper selvsagt karrieren går nedover. Men i og med han vil spille for en topp klubb tror jeg fort han kan score flere enn Tommy

Meh. Noenlunde lokale gutter som aktivt velger å gå til det minst likte laget til den aktuelle klubben får selvsagt høre det. Er ikke nevneverdig bitter eller skuffet, mer provosert over mangelen på lojalitet. 

Veton har ikke hatt et bra scoringsnitt på tre år. La oss håpe det fortsetter. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30711
29.03.19 22:24
magpien: Meh. Noenlunde lokale gutter som aktivt velger å gå til det minst likte laget til den aktuelle klubben får selvsagt høre det. Er ikke nevneverdig bitter eller skuffet, mer provosert over mangelen på lojalitet. Veton har ikke hatt et bra scoringsnitt på tre år. La oss håpe det fortsetter.

Er Brann offisielt hatlaget til Vikingsupportere? Har jo fått med meg at dere "hater" Bergen veldig mye, under kamp. Men ellers hører man liksom ikke noe særlig om dette.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
29.03.19 22:25
Batorex: Hvordan tror dere Veton passer som ving i LANs 4-3-3?

Han må spille spiss. Veton er en arbeidsmaur, men han er en spiss, ikke ving. Skal Brann få det beste ut av han, så må han få lov å jobbe i og rundt 16-meteren. Blir han plassert på kanten så er jeg usikker på hva dere får, Veton på sitt beste får dere ikke da.

siggi76
siggi76Innlegg: 3143
29.03.19 22:57

Brann er absolutt ikke noe hatlag for viking siden de aldri har vært blant våre fremste konkurenter. Vikings hatlag er RBK, LSK og start, men med Veton til brann jobber de seg opp på en klar fjerdeplass fremfor Bryne og fkh.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30711
29.03.19 23:02
siggi76: Brann er absolutt ikke noe hatlag for viking siden de aldri har vært blant våre fremste konkurenter. Vikings hatlag er RBK, LSK og start, men med Veton til brann jobber de seg opp på en klar fjerdeplass fremfor Bryne og fkh.

Ja, jeg forstod ikke så mye av at det var ekstra ille at Veton gikk til Brann. Har da ikke vært særlig til feider mellom klubber eller supportere. Er ikke noen greie at Bergen og Stavanger hater hverandre heller, så vidt jeg har fått med meg.


Jeg har egentlig ingenting imot Viking, annet enn at jeg heier på en konkurrent. Men jeg skjønner jo at det irriterer dere at vi snapper opp Veton.

siggi76
siggi76Innlegg: 3143
29.03.19 23:03

«Jeg kommer til å forholde meg til ham som en hvilken som helst Brann spiller.


Ingen applaus, men heller ikke buing uten han gjør noe som gir grunn til det. Han fortjener ikke noen ekstra oppmerksomhet.


Og håper selvsagt karrieren går nedover. Men i og med han vil spille for en topp klubb tror jeg fort han kan score flere enn Tommy»


Veton er dessverre en bedre spiller enn Tommy. Mye sterkere i kroppen, litt raskere og litt større arbeidskapasitet, men ellers ganske lik. Med Veton som straffeeksekutør på et topplag så blir det flere mål på ham enn på Tommy. Jeg tipper han ender opp på mellom 10 og 15 scoringer. Tommy på mellom 5 og 10.

magpien
magpienInnlegg: 4590
29.03.19 23:10
siggi76: Brann er absolutt ikke noe hatlag for viking siden de aldri har vært blant våre fremste konkurenter. Vikings hatlag er RBK, LSK og start, men med Veton til brann jobber de seg opp på en klar fjerdeplass fremfor Bryne og fkh.

Føler meg ganske sikker på at folk flest heller tar 3 poeng fra Brann enn RBK og LSK. Regionrivalri veier tyngst for meg. Brann, Ulf , FKH - i den rekkefølgen. Bryne er litt historie..


siggi76
siggi76Innlegg: 3143
29.03.19 23:15

 Ser at jeg formulerte meg unøyaktig og klosset i responsen til Tjaaah. Brann er en vestlandsrival og naturligvis ikke favorittlaget til vikingsupportere. Dog er de ikke et lag som vi ofte har vært direkte konkurrenter til. I periodene viking var virkelig gode så var brann ingen reell konkurrent, mens de senere år hvor brann har vært gode så har ikke viking vært seg selv. Resultatet er at i mine øyne så er ikke brann rival i like stor grad som start, Lillestrøm og Rosenborg. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30711
29.03.19 23:22
siggi76: Ser at jeg formulerte meg unøyaktig og klosset i responsen til Tjaaah. Brann er en vestlandsrival og naturligvis ikke favorittlaget til vikingsupportere. Dog er de ikke et lag som vi ofte har vært direkte konkurrenter til. I periodene viking var virkelig gode så var brann ingen reell konkurrent, mens de senere år hvor brann har vært gode så har ikke viking vært seg selv. Resultatet er at i mine øyne så er ikke brann rival i like stor grad som start, Lillestrøm og Rosenborg.

Ok, ser liksom aldri noe fokus på vestlandsrivaleri her i Bergen. Vi er mer på linjen vestlandet mot de jævla østlendingene. I hvert fall sånn jeg opplever det.


Kampene mot Sogndal er ekstra morsomme, men det er mer en slags broderlig greie, enn noe annet.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
29.03.19 23:33

Det smerter en del at Brann er en klubb vi lenge har vært bedre enn eller i det minste jevne med. Mens de nå er i en annen klasse både økonomisk og sportslig.  Økonomisk utelukkende takket Mohn, som igjen har gjort at de sportslig er noen nivå opp.

 

For meg har det alltid vært herligst å slå Brann og RBK. Og Brann har vi heldigvis slått en del gsnger. Vestlands derby og supportere som er høye på seg selv har gjort at Brann for meg har vært en spesiell rival

(Innlegget ble redigert 29.03.19 23:34)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
29.03.19 23:59
helvis: Klarer ikke å hisse meg opp over at Veton eventuelt går til Brann. Føler ikke noe eierskap i han og han er ikke hva vi trenger.

Totalt uenig. For meg er dette en stor nedtur. En lokal spiller med høyt Eliteserienivå inne ønsker seg hjem. Så ender han i Brann. I Brann! Det er fryktelig kjipt. 


Hadde Viking hatt råd så hadde han havnet her. Samtidig lurer jeg på hva som var Vetons alternativer nå. Siden han måtte gå til Brann. Var det eneste reelle alternativ? 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
30.03.19 00:00
storteple: Bortsett fra at Høiland er smartere og penere.

Og dårligere. Pluss at vi for øyeblikket har en spiss. Kan faktisk ikke fatte og begripe de som mener vi ikke hadde hatt god bruk for Veton. Kunne fint spilt med begge to samtidig også.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
30.03.19 00:21

Berisha i Brann. 
Haugen i Molde. 
De Lanlay i Rosenborg.
Lædre Bjørdal i Vålerenga. 


Tenk om Viking hadde hatt god økonomi. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
30.03.19 00:26

Ikke glem

Meling i RBK

Samuel i RBK

Tveita i 08

(Innlegget ble redigert 30.03.19 00:27)

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4170
30.03.19 02:56

For meg er Veton like mye Vikinggutt om han går til Brann eller ikke, men det betyr ikke at det ikke smerter meg kraftig å se han i en annen farge enn mørkeblått. Faktisk gjør dette meg vondere enn når franskmannen stakk til Trondheim. Ikke fordi jeg synes Brann er verre enn RBK, men fordi vi er i den situasjonen som vi er i. Vi er altså i en så håpløs situsjon at byens rikeste er så drittlei av å spytte inn penger i Viking at de gidder ikke hjelpe til med å hente en spiller som Veton. En lokal Vikinggutt som hadde forsterket nærmest hvert eneste lag i Eliteserien som i tillegg vil til Viking. Det sier sitt.


Ulterion sier «jævla Brann» - jeg sier «jævla Viking». Faen ta de som satte oss i denne situasjonen her!

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.03.19 02:57

https://www.bt.no/sport/i/6jq863/Veton-Berisha-blir-Brann-spiller---Jeg-har-stor-tro-pa-dette, Veton virker strålendefornøyd jaffal. Han kom seg hjem som ønsket :-)

magpien
magpienInnlegg: 4590
30.03.19 05:59
PerfectSense: En lokal Vikinggutt som hadde forsterket nærmest hvert eneste lag i Eliteserien som i tillegg vil til Viking. Det sier sitt.

Det sier vel ikke annet enn at han selvfølgelig ble for dyr for oss. 

Dette er verken "jævla Viking" eller "jævla Brann". Vi har ikke økonomien til en slik spiller, mens Brann har. Dette er mer "jævla Veton" enn noe annet. Hjertet til egersunderen kan ikke banke spesielt sterkt for Viking når han går til Brann. 

eppaen
eppaenInnlegg: 27427
30.03.19 07:14

Herregud. Kan vi slutte med dette Viking-gutt/Viking-hjerte? Det er jo helt absurd å dele ut disse karakteristikkene i øst og vest. Spesielt i denne sammenhengen der Veton har lyst å dra hjem til Norge for å revitalisere karrieren. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3327
30.03.19 07:35

Neste er nå at Valon signerer for hgsd eller noen andre ekle 

magpien
magpienInnlegg: 4590
30.03.19 07:36
eppaen: Herregud. Kan vi slutte med dette Viking-gutt/Viking-hjerte? Det er jo helt absurd å dele ut disse karakteristikkene i øst og vest. Spesielt i denne sammenhengen der Veton har lyst å dra hjem til Norge for å revitalisere karrieren.

Hvorfor i all verden er det absurd? Kanskje i en verden der fotball, rivaleri og følelser ikke henger sammen. Det høres trist og grått ut. For meg er det en del av sjarmen med, og lidenskapen bak, "lokalfotball".  

(Innlegget ble redigert 30.03.19 07:36)

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 501
30.03.19 07:40

Svaret er nei eppaen. Veton har tatt et valg. Han har tenkt på seg selv. Ikke uvanlig i det hele tatt. Men han har altså aktivt avslått Sarpsborg og gått til brann. En av gamleklubbens verste rivaler. Da har man lov til å bli skuffet. Veton er i en alder og har et slikt rykte at han sannsynligvis kunne revitalisert karrieren i mange nordiske toppklubber eller i land som feks Belgia eller kanskje Nederland. Men faller altså ned på brann. Det gjør at noen supportere blør litt. Jeg må si jeg er litt spent på forklaringen hans.


Tenk om han skyter Viking ned i siste runde. Grei revitalisering av egen karriere der.

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2825
30.03.19 08:25

Hvem slår frispark og cornere hos Viking? Og hvilken av vingene kommer til å gi mest målpoeng? Fantasy eliteserien spørsmål.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4170
30.03.19 09:30

«Dette er verken "jævla Viking" eller "jævla Brann". Vi har ikke økonomien til en slik spiller, mens Brann har. Dette er mer "jævla Veton" enn noe annet. »


Nei, vi har ikke økonomien til det, men det burde vi for pokker hatt. 5 millioner er ikke så mye penger. Iven Austbø ble faktisk solgt for 5 millioner i sin tid, noe som tilsvarer 6,5 millioner i 2019-penger. 


Ja, det var mer penger i norsk fotball da, men det er absolutt ingen annen grunn enn økonomisk vanstyre som gjør at vi har vært på konkursens rand i årevis. 


Det finnes ingen unnskyldning for at Viking ikke skal konkurrere med Brann om Veton, og hadde vi hatt den muligheten hadde han ikke vurdert Bergen i det hele tatt. Det holder ikke å bruke Trond Mohn som argument. Man må se i speilet for å finne svaret.


Derfor «jævla Viking».


 

Nevi
NeviInnlegg: 9007
30.03.19 09:45

Brann hdde heller ikke hatt midler til Veton, hadde det ikkje vært for en spesifikk mann som bladde opp sel


 


Var vel kanskje ei avis fra Bergen som skrev om det i går. At Veton kommer. Da har vi ett gullag eller noe slikt. Veton utgjør ikke forskjellen om det blir gull eller bronse i Bergen. Det er jeg rimelig sikker på. Men kan i værste fall utgjør en forskjell om Viking rykker ned eller ikke..


.


Tenk at vi gikk fem mill for Austbø i sin tid ja.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.03.19 10:31

Saken ble uannsett hausa veldig opp av Aftenbladet. Det ble framstilt som om Veton ville hjem til Viking, og at det var nettopp for di det var hans « inderlig kjære Viking» han ville hjem og bidra.Dette har ikke medført riktighet. Saken ble laget ganske føleseladet synes nå jeg. Hadde nok valgt Viking om Viking hadde hatt samme mulighet som Brann, men dette vet vi heller ikke sikkert da Brann kommer til å sannsynligvis kjempe om gullet, og Veton kan ha lyst å vinne noe. Stig Nilssen son skrev disse « følelseladde» hjelpa Viking artikklene nevner nå ikke saken.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 10:33)

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9347
30.03.19 10:52

Hadde Viking hatt råd, ja....


Man må operere innenfor de rammene man har. Det er sunn fornuft. Tviler på at det kan tillegges Berisha så mye tyn for at han velger en klubb som sannsynligvis har lagt det dobbelte på bordet.

eppaen
eppaenInnlegg: 27427
30.03.19 10:53
magpien: Hvorfor

Fordi alle er så langt nede i "krenket"-gryta at alle perspektiver forsvinner. Det er en uting at det nå er gamle Vikinger i RBK, Brann, Molde og Sarp, selvsagt er det det. Situasjonen Viking havnet i greide de helt selv, og ingen av disse spillerne skal føle noe skyld for noe som helst. Det et mulig for folk flest å ha to tanker i hodet samtidig, og at man kan være glad i sitt opphav selv om man innså at karrieren er såpass kort at man må ta de sjansene man får. Jeg tror gutta i RBK helst skulle vunnet serien med Viking, men trives godt med å faktisk ha vunnet noe i en periode Viking har vært sykt langt i fra å være konkurransedyktig på noe som helst. 


La oss bruke tid på dem som akkurat nå er nye Viking, og juble frem dem mot nye høyder. Så skal vi også se at latente bankende Viking-hjerter i andre klubber får lyst til å være med på oppturen. Så må vi bare håpe den kommer. 


 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
30.03.19 10:57

eppaen:»La oss bruke tid på dem som akkurat nå er nye Viking,»


————


Veldig godt poeng.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8062
30.03.19 11:02
fotballidiot2: Ikke glem Meling i RBK Samuel i RBK Tveita i 08

Herman Kleppa


Pål Vestly Heigre...


:-) 

Klikk for å gå tilbake til toppen