Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9347
30.03.19 11:06

Se det positive i det. Viking øker Rogalands statistikk for eksportrettet industri.

Nevi
NeviInnlegg: 9008
30.03.19 11:10

Da blir det Iven i mål. Wichne på benken.


Skulle gjerne sett at det fantes en klubb i Obos som Arnebrott kunne vært lånt ut til i en sesong.

magpien
magpienInnlegg: 4611
30.03.19 11:13
eppaen: Fordi alle er så langt nede i "krenket"-gryta at alle perspektiver forsvinner. Det er en uting at det nå er gamle Vikinger i RBK, Brann, Molde og Sarp, selvsagt er det det. Situasjonen Viking havnet i greide de helt selv, og ingen av disse spillerne skal føle noe skyld for noe som helst. Det et mulig for folk flest å ha to tanker i hodet samtidig, og at man kan være glad i sitt opphav selv om man innså at karrieren er såpass kort at man må ta de sjansene man får. Jeg tror gutta i RBK helst skulle vunnet serien med Viking, men trives godt med å faktisk ha vunnet noe i en periode Viking har vært sykt langt i fra å være konkurransedyktig på noe som helst. 
La oss bruke tid på dem som akkurat nå er nye Viking, og juble frem dem mot nye høyder. Så skal vi også se at latente bankende Viking-hjerter i andre klubber får lyst til å være med på oppturen. Så må vi bare håpe den kommer.

Slett ikke. Det har ingenting med noe krenke-gryte å gjøre at man stiller spørsmålstegn til at en noenlunde lokal gutt og selvutnevnt Vikingsupporter går til kanskje den største regionale rivalen. Vikinger i andre klubber har sine egne forutsetninger og grunner. Selv om Viking i stor grad kan skylde seg selv for situasjonen de har satt seg i økonomisk og sportslig.

Selvsagt skal vi juble frem Viking. Man kan juble frem klubben samtidig som man kritiserer og stiller spørsmålstegn til noen valg hos en spiller.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 502
30.03.19 11:14

eppaen:»La oss bruke tid på dem som akkurat nå er nye Viking,»


Akkurat nå kjenner jeg jeg klarer begge deler. Er kanontårnet foran seriestarten. Og la det være hevet over en hver tvil: Det er Viking og klubbens retur til ES som betyr alt. Resten er bare detaljer. Men ja en viss overtenning foran seriestart gjør at det fort bikker over. Heia Viking!

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 11:25
Nevi: Da blir det Iven i mål. Wichne på benken.Skulle gjerne sett at det fantes en klubb i Obos som Arnebrott kunne vært lånt ut til i en sesong

Kødder du?

Når Austbø er det beste vi kan stille med og Arnebrott ikke vurderes som nest best engang, ja da står det dårlig til med keeperne i Viking.

Vi må ha ny keeper, enkelt og greit. En keeper kan man ikke vente på skal bli god nok, det er for viktig rolle og matchavgjørende posisjon.

Jeg håpte og trodde at Arnebrott skulle vise seg så lovende som det ble sagt eller at Wichne tok steg i vinter. At Austbø står bekrefter bare elendigheten vår på keeperplass. Dette gjør meg bekymret foran sesongen som kommer.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 11:25)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 11:35

Det er ikke Veton vi skal bli sure på, det er Viking.

De som har drevet klubben så langt ned at vi ikke har penger til spillere som ønsker å komme hjem. BB har ønsket å hente lokale spillere hjem siden han kom. Når den beste av de tilgjengelige ikke kommer så er det pga økonomien i klubben. Surt, men BB skal ha den, han tenker på klubben både kortsiktig og langsiktig. Vi kan mislike det, men det er fornuftig slik ståa er nå. Så får vi håpe at situasjonen er annerledes allerede om 1 år.

Molde - Kristoffer Haugen
Rosenborg - de Lanlay, Birger Meling, Samuel Adegbenro, Arild Østbø
Brann - Veton Berisha
Odd - Birk Risa, Jone Samuelsen (og Selvik)
S08 - Tveita, Aslak Falch
Bodø/Glimt - Marius Lode, Geir Andre Herrem
Vålerenga - Johan Lædre Bjørdal

Nok av lag i Eliteserien med lokale spillere på nå.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 11:36)

siggi76
siggi76Innlegg: 3143
30.03.19 11:38

Hvis Austbø er valgt så våger jeg å tro at han går mot en av sine bedre sesonger. Austbø er på ingen måte for gammel og han har tidligere hatt sesonger der han har vært stabilt god over tid. Hvorfor han ikke var stabilt god i fjor vet jeg ikke, men på sitt beste var han  en god keeper også i fjor.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 11:45
VestreStaa: Hvem slår frispark og cornere hos Viking? Og hvilken av vingene kommer til å gi mest målpoeng? Fantasy eliteserien spørsmål.

Spørs hvem som spiller. Nå er det Ibrahimaj som slår en del og han er den som har spilt mest i vinter. Ville satset på han så lenge Furdal er ute. 

Ser du på målpoeng forrige sesong så topper Høiland med 30, Furdal med 26 (fra midtbaneposisjon, men han er skadet), Tripic med 14.

Tripic er et sikkert kort, mens Zymer Bytyqi kan overraske. Høiland, Thorstvedt og Furdal kommer til å bidra, så har vi Ibrahimaj som har vært veldig bra i oppkjøringen. Viking er usikre bakover, men har mange framover som kan bidra.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 11:45)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 11:46
siggi76: Hvis Austbø er valgt så våger jeg å tro at han går mot en av sine bedre sesonger. Austbø er på ingen måte for gammel og han har tidligere hatt sesonger der han har vært stabilt god over tid. Hvorfor han ikke var stabilt god i fjor vet jeg ikke, men på sitt beste var han en god keeper også i fjor.

På sitt beste er de fleste keepere gode. Det å være god og på sitt beste i lange perioder er det vi trenger. Vi trenger en solid, sikker, pålitelig keeper som sprer trygghet. Der stryker dessverre Austbø. 


Jeg har gitt han opp. Spørsmålet er ikke om tabben kommer, men når den kommer.

siggi76
siggi76Innlegg: 3143
30.03.19 11:55

«Jeg har gitt han opp. Spørsmålet er ikke om tabben kommer, men når den kommer.«

 

Alle keepere gjør tabber innimellom, men i fjor hadde Austbø altfor mange av disse. Det kan sikkert finnes flere årsaker til dette. Var han mye halvskadet? Eller fikk han ikke trent nok? Jeg vet ikke, men inntrykket er at han stort sett har det keepertekniske og rekkevidden på plass. Han kunne vært mer presis og raskere med igangsettinger med beina, men helt håpløs er han ikke der heller.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 11:56)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 11:57
siggi76: Alle keepere gjør tabber innimellom, men i fjor hadde Austbø altfor mange av disse. Men det kan finnes flere årsaker til dette. Var han skadet? Eller fikk han ikke trent nok? Jeg vet ikke, men inntrykket er at han stort sett har det keepertekniske og rekkevidden på plass. Han kunne vært mer presis og raskere med igangsettinger med beina, men helt håpløs er han ikke der heller.

Dette er ikke bare i fjor. Han har hatt 1 bra sesong etter at han kom tilbake. Ellers har han vært for svak til å spille for Viking.

Madlaveien
MadlaveienInnlegg: 1103
30.03.19 12:02

Dette viser at BB ikke har peiling. 


Man må jo lære av historien for pokker. Han har flere tabber i hver kamp. Fæl til å vurdere sine egne begrensninger, han gjør Viking til et dårligere lag. Bare å gratulere med nedrykk hvis dette fortsetter. 


Nei nå ble jeg skuffa. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 12:02

Da blir vel laget slik imorgen


-----------------Austbø------------------
Bjørshol---Hove---Andresson---Vikstøl
---Thorstvedt--Fridjonsson--Ibrahimaj
Zymer-----------Høiland----------Tripic

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
30.03.19 12:07
fotballidiot2: Det er ikke gitt utfra det som er prestert i vinter på trening og i kamp. Stig Nilssen som vel er av dem som følger Viking tettest mente at Hove - Vevatne burde være stopperparet.
Både Flygind og Nilssen var vel også klare på at Hove var den som var bankers.

De har ikke fasiten og det er ikke første gang jeg er uenig med de. Stig Nilssen har av og til noen sterke meninger, noe som er helt greit. Men enig i alt, langt ifra.

Andresson bør være bankers ene og alene pga det han viste i høst. Han viste der hva han betyr for laget. Det er Hove og Salte som må bevise at de fortjener å spille mener jeg.

Ja Andresson har vært rufsete, det har også Hove. Men vi har vel heller ikke spilt inn noe fast forsvar ennå. Viking har vel nesten til gode å stille med fullt lag i vinter. 

Håper Hove-Andresson viser seg å være et bra stopperpar. Har mye større tro på de enn Vevatne som stopper. Salte synes jeg litt synd på. Er like bak Bjørshol og de andre stopperne. Men han er ung. Får han sjansen så kan han fort spille seg til en fast plass i løpet av sesongen.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 12:07)

helvis
helvisInnlegg: 14949
30.03.19 12:19

Følgefeil på følgefeil hele den keepersituasjonen i Viking. Og ikke kom her med at det går på økonomi, hvis man hadde jobbet aktivt med det er det titalls av målvakter som er bedre enn Iven på kontinentet som hadde ønsket å komme til Viking for en "slikk og ingenting". Det her er ren stahet. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
30.03.19 12:20
TAdams6: De har ikke fasiten og det er ikke første gang jeg er uenig med de. Stig Nilssen har av og til noen sterke meninger, noe som er helt greit. Men enig i alt, langt ifra.

Etter å ha sett den gjengen til Aftenbladet drive livesendinger fra Marbella er det vanskelig å ta dem seriøst. Herregud så fjasete. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
30.03.19 12:37

At Veton går til Brann er desverre slik fotballen er. Likevel er det vondt.

Ift Judas eller ikke og buing eller ikke så forholder jeg meg rolig.

Men Yanni gikk til Norges beste lag hvor han nærmest var garantert å vinne noe. Han sørget for en stor pengesum til en slunken Viking kasse.

Veton går til en klubb hvor det ikke engang er medaljegaranti og hvor kun småpenger tilfaller Viking.

Veton er iallefall ikke noe bedre enn Yanni i mine øyne

(Innlegget ble redigert 30.03.19 12:38)

foofaraw
foofarawInnlegg: 9
30.03.19 12:48

Tre jevngode keepere der den mest talentfulle havner som tredjevalg er mildt sagt ugunstig. Kamparenaen blir begrenset for minst to av keeperne avhengig av rullering på andrelaget. Hvis dette kunne blitt avgjort tidligere kunne Arnebrott "tatt en Selvik" og fått verdifull kamptrening i Obos eller i Mjøndalen som har lånt inn 19-åringen Faye-Lund for vårsesongen. 

peterad
peteradInnlegg: 59
30.03.19 13:10

Hvis Viking tror ikke på Arnebrott eller tar sjanse å tillatt han å stå i mal hvorfor kjøpe de ikke selvik ? Austbø valget viser Viking har keeper probleme , han tabbe seg for mye , han er gud men må bli stable . 


Folk må slutt å snakker om Berisha , det var hans valg -- Yanni var kjempe gud da han velge Rosenborg , var om Samuel ? bedre vi vi tenke på spillerene som vi har na -- Lykke til Viking

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45397
30.03.19 13:18
fotballidiot2: At Veton går til Brann er desverre slik fotballen er. Likevel er det vondt. Ift Judas eller ikke og buing eller ikke så forholder jeg meg rolig. Men Yanni gikk til Norges beste lag hvor han nærmest var garantert å vinne noe. Han sørget for en stor pengesum til en slunken Viking kasse. Veton går til en klubb hvor det ikke engang er medaljegaranti og hvor kun småpenger tilfaller Viking. Veton er iallefall ikke noe bedre enn Yanni i mine øyne

Enig med deg. Yanni har i tillegg vært lenger i Viking. Jeg er glad Viking ikke brukte penger på en spiller som har 1 god sesong bak seg i blå drakt.
Jada, han ville vært en forsterkning nå. Men ikke for nesten så mye penger, de brukes til andre spillere.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
30.03.19 13:24

Enig

Selv det smerter å se lokale i rødt. Er det ingen tvil om at det er mulig for Viking å gjøre bedre overganger for de summene. Dog ikke lokale. Men at ledelsen i Viking, som ikke styres av følelser, gjør rett er nok sikkert.

Ser Ryerson ikke er i troppen og Abdullahi stort sett er innbytter. Vet ikke hvor lang kontrakt Abdullahi har, men det hadde vært en type spiss vi kunne trengt mer.

Uansett har vi ikke pengene nå. Men får håpe BB kan gjøre noen lure signeringer i sommer. Og at vi ikke er hektet av før det

(Innlegget ble redigert 30.03.19 13:25)

Nevi
NeviInnlegg: 9008
30.03.19 13:49

Arnebrott tok store steg i fjor høst ble det sagt. Han må bare fortsette å gi gass på trening. Så bør det være muligheter for å fortsette utviklingen.


Slik jeg ser det burde det etter sesongen hentet en god keeper, men ikke nødvendig på en langtidskontrakt.  En som er klar nr en i ett eller to år. Beholdt Iven på benken, dersom han kunne slå seg til ro med det. Leid ut Arnebrott til Obos. Det samme med Wichne; evt ett salg der 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45397
30.03.19 13:55
fotballidiot2: Ser Ryerson ikke er i troppen og Abdullahi stort sett er innbytter. Vet ikke hvor lang kontrakt Abdullahi har, men det hadde vært en type spiss vi kunne trengt mer. Uansett har vi ikke pengene nå. Men får håpe BB kan gjøre noen lure signeringer i sommer. Og at vi ikke er hektet av før det

De må få gang på emisjonen for å få penger til satsingen fremover. 

clavin
clavinInnlegg: 32426
30.03.19 14:02

Når man ser dagens kampoppsett hvor Start møter Aalesund i Obos, så er det ikke unaturlig at dette framkaller visse tanker og refleksjoner. Det kunne vært oss.

Nevi
NeviInnlegg: 9008
30.03.19 14:14

Den emisjonen de snakker om. Det er først og fremst for å kunne satse litt? Eller blir det som tidligere. Å dekke opp underskuddet?

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3327
30.03.19 14:40

Neste emisjon er ikke for å dekke underskudd, men for satsing. 


 


Når det gjelder Austbø så er enten trenerne blinde eller så er alternativene verre. Wichne klarer ihvertfall å treffe en lagkamerat med pasninger. Austbø treffer ikke en medspiller med pasningen sin selv om han er upresset og medspillere er 30 meter unna. Flere beviser på det. 


 


Austbø har for mange tabber. Jeg er oppriktig skuffet over at han står i mål. Igjen misforstå meg riktig, synes ikke det er kult å skrive så ned om en egen spiller, men det er jo berettiget. Jeg mister litt troen på seier med Austbø i mål. Det er en ærlig sak

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45397
30.03.19 15:29
Nevi: Den emisjonen de snakker om. Det er først og fremst for å kunne satse litt? Eller blir det som tidligere. Å dekke opp underskuddet?

Sportslig satsing tror jeg. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45397
30.03.19 15:30
SteffenKristensenVFK: Når det gjelder Austbø så er enten trenerne blinde eller så er alternativene verre. Wichne klarer ihvertfall å treffe en lagkamerat med pasninger. Austbø treffer ikke en medspiller med pasningen sin selv om han er upresset og medspillere er 30 meter unna. Flere beviser på det.

Kaster heller ikke ballen bakover og i mål. Det var en Bjarte Flem-variant jeg ikke trodde gikk an på dette nivå.

helvis
helvisInnlegg: 14949
30.03.19 15:54
SteffenKristensenVFK: Når det gjelder Austbø så er enten trenerne blinde eller så er alternativene verre. Wichne klarer ihvertfall å treffe en lagkamerat med pasninger. Austbø treffer ikke en medspiller med pasningen sin selv om han er upresset og medspillere er 30 meter unna. Flere beviser på det.

Enig, Wichne er ingen stor keeper, men er ok med ball i beina og gjør få tabber. Muligens dårligere enn Austbø i feltet, men ikke nok til at han ikke skal stå. 


Tror Austbø står pga toppnivået hans, det er i så fall en svak vurdering. Han har vist i 15 år at han ikke klarer å holde det toppnivået over tid. 

sibba76
sibba76Innlegg: 1170
30.03.19 18:26

Har vel tidligere blitt sagt at Austbø er "skadet" /trener dårlig pga at han ikke har hatt konkurranse. Må har jo BB sagt at det er konkurranse så det holder. Så mulig han er bedre enn noensinne. 

Klikk for å gå tilbake til toppen