Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Bilvrag
BilvragInnlegg: 16610
02.04.19 18:23
happydeathsuite: Kjenner på det same. Så lenge ikkje fleire i dei same posisjonane blir skada (bank i bordet!) eller får ein veldig formsvikt, så står me fint gjennom dette her. Så har me Salte og Torsteinbø, og for så vidt òg Ekeland nå, i bakhand, som er fullt i stand til å gå inn og gjera ein god jobb om det trengs.

Vi er i en sårbar posisjon (som du skriver) med to av våre presumptivt beste menn ute, og tåler ikke mange flere skader før vi trolig blir bra svekket. Salte og Ekeland kan meget vel ta nivået, men noen bærebjelker er de neppe. I år.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
02.04.19 19:35
Winthrop15: Viking har vel ingen lovende unge spisser heller? Østensen virker jo litt skadeplaget. Men bak der er det ingen? Så sånn sett var jo dette lurt.

Jeg vet ikke hvor lovende spissene er. Men denne Øidvin har vist godt igjen har jeg forstått. Ekeland er en Viking gutt han og, det var Burchnall som sendte han videre og ikke hadde troen på han. Har forstått det slik at flere i Viking ikke var enig med Burchnall.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
02.04.19 19:49

Jeg forstår at Viking ikke hentet Veton, men forstår også supporterne. Det å uttale seg som Veton gjorde gjør ikke ting bedre. Hadde han ikke sagt alt om at han er en ekte Viking først, så hadde ikke reaksjonene kommet på denne måten.

Denne uttalelsen viser vel at Veton ikke helt forstår hva det innebærer å være Viking.

"Han forstår ikke at Viking-fansen opplever det som et svik at han valgte å gå til erkerival Brann.

– Absolutt ikke. Jeg har et lag i Norge der jeg startet opp og har et kjærlighetsforhold til Viking. Men folk skjønner at i fotballen så bytter spillere klubber, både her og i Stavanger. De som ikke skjønner det bør ta det på sin kappe, konstaterer han."

(Innlegget ble redigert 02.04.19 19:50)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 9378
02.04.19 19:54

Har et lite spørsmål: Hva syns Viking folket om Runar Hove? God debut fikk han uten tvil, men holdt han ES nivå eller vil det ta tid med han?


Bare 1 kamp som er gått, men greit å vite for oss Florø supportere som ønsker han all mulig suksess, vel i tilegg til at laget rykker rett opp i Obos igjen da selvfølgelig!:).

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
02.04.19 19:54

Utrolig kjipt med Furdal og Andresson. Vi har heldigvis gode erstattere. Men vi blir nå ekstremt sårbare for skader på indreløpere eller stoppere. 

Nå får vi ivertfall 2 forsterkninger som enda ikke har spilt i Eliteserien nærmere sommeren.

(Innlegget ble redigert 02.04.19 19:57)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
02.04.19 19:56
sTIMEN87: Har et lite spørsmål: Hva syns Viking folket om Runar Hove? God debut fikk han uten tvil, men holdt han ES nivå eller vil det ta tid med han?Bare 1 kamp som er gått, men greit å vite for oss Florø supportere som ønsker han all mulig suksess, vel i tilegg til at laget rykker rett opp i Obos igjen da selvfølgelig!:).

Han har vært variabel i treningskampene men blitt bedre og bedre for hver kamp. Var god mot Kristiansund. Holdt uten tvil ES nivå i den kampen.


Vi er enda usikre på Hove, men jeg har troen. 

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 9378
02.04.19 21:05

TAdams6: Bare å takke for et godt og fyldig svar!:)


Hove på Hovve med 5 mann rundt seg er ikke nok!(sjekk ut Florø mot Sogndal på Fosshaugane i fjor Sats på innlegg i boks på han og han kan skåre en del dødballmål:). Tror at Viking får stor nytte av han der, hvor han kan krige både i egen og motstanders boks!:)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8420
02.04.19 22:40
eppaen: Herregud. Forsida på tv2sporten akkurat nå. Hva er det med supporterledere og tabloide uttalelser? "Viking-fansen i harnisk". Vel vel.

Det er vel en supporterleders plikt å være i harnisk på sånne ting. Det er ikke en supporterleders mandat å tenke på ting som kort spillerkarriere, lønninger og andre rasjonelle ting. Det er heller ikke supporterlederens mandat å gruble over at hans egen klubb garantert har hentet spillere fra andre klubber på samme måte, og hvor denne klubbens supportere har følt seg "pisset på". 


Kjenner jeg Roar riktig, så flirte han av seg selv etter han var ferdig med intervjuet. 

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 981
03.04.19 01:12

Dere er veldig optimistiske her inne leser jeg, får se om dere virkelig er noe mer enn OBOS-jyplinger på søndag.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 09:25
LaLuzdelNorte: Dere er veldig optimistiske her inne leser jeg, får se om dere virkelig er noe mer enn OBOS-jyplinger på søndag.

Vet ikke hvor optimistiske vi er. De aller fleste forventer en kamp for å overleve. Det blir nok heller ikke lettere med 2 av våre viktigste spillere fra i fjor ute hele vårsesongen i en stall som allerede er tynn.

På vårt beste kan vi nok slå de fleste i eliten, men bunnivået er også meget lavt. Slett ikke umulig at vi fortsatt står med 3 poeng etter runde 3. Seieren mot Kristiansund medfører bare at vi er 3 poeng nærmere målsetningen samtidig som nok stemningen og selvtilliten i gruppen er god. En god start betyr midlertidig lite om en ikke klarer å gjenskape. Om jeg ikke husker feil hadde Start også en kjempeåpning i fjor, uten det hjalp mye når regnskapet ble gjort opp.

Tror de aller fleste er avventende til om forsvaret holder elitenivå, mens de fleste er meget skeptiske til keeperen vår. Offansivt holder vi nok OK elitenivå, men vil nok variere også der.

Spennende å se om borteformen fra i fjor fortsetter på søndag. Vi var i 2018 bedre på bortebane enn hjemme og tapte vel ingen kamper på kunstgress borte. TIL er nok et av lagene vi bør har muligheter mot på våre gode dager. Så alt er mulig.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 09:29)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 09:32
TAdams6: Denne uttalelsen viser vel at Veton ikke helt forstår hva det innebærer å være Viking.

Vet ikke om denne heller hjelper på?

Berisha har følgende å si til dem som måtte lure på hvor lojaliteten hans er nå:

– Hadde jeg ikke ønsket dette, hadde jeg ikke spilt for andre klubber (enn Viking). Alle som kjenner meg og vet hvilken type jeg er, vet hvor profesjonell jeg er. Så det skal ingen av Brann-supporterne tvile på, sier Veton Berisha.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 09:33)

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3477
03.04.19 10:53

Hva er problemet? Veton har sagt han liker Viking, vil helst spille i mørkeblått. Viking har ikke lyst nok til å signere han så da tar han ett annet alternativ.


Viking kunne kjøpt han på avbetaling og han var billig til å gå ned på lønn. Berisha har ikke gjort noe galt, han må få lov til å ha litt tanker på sin egen karriere. 


Skal vi ikke heller konsentrere oss om de som er i Viking? 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4384
03.04.19 11:06

Som sagt synes jeg at Vetonsaken ble kraftig opphausset av Aftenbladet og Stig Nilssen. Der ble det spilt på alle disse følelsene Veton hadde for Viking og at han ville hjem for å hjelpe de mørkeblå. Hadde ikke alle disse skriveriene vært så emosjonelle og voldsomme hadde nok ingen reagert slik som dette, tror jeg. 

eppaen
eppaenInnlegg: 27858
03.04.19 11:19
aIseboy: Det er vel en supporterleders plikt å være i harnisk på sånne ting

Ikke på vegne av en hel gruppe. Jeg savner at man rett og slett har satt seg inn i saken på ordentlig, og erkjenner at fansen er delt i synet på hvorvidt Berisha er judas eller ei. Dette burde kommet frem i en slik sak. Jeg vil ikke assosieres med den tabloide vinklingen. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 12:37
SteffenKristensenVFK: Hva er problemet? Veton har sagt han liker Viking, vil helst spille i mørkeblått. Viking har ikke lyst nok til å signere han så da tar han ett annet alternativ.

Synes folk selv skal få mene hva de vil om dette. Noen synes sikkert det er helt greit, mens noen synes denne overgangen er vond og gjør at Veton får en helt annen standing.

I mine øyne er han ikke en Judas. På ingen måte han prøvde å få til en overgang til Viking og det var så viktig for ham å komme seg bort nå at han ikke kunne vente. Likevel han bør ha forståelse for at han ikke blir likt i Stavanger når han skriver under for Brann.

Ja som han sier er det slik i fotball at spillere bytter klubber. Samtidig er det slik at det finnes mye følelser rundt fotballen. Da må han være forberedt at når han tar et valg om å gå til en klubb veldig mang Viking tilhengere har et "hat" forhold til så frambringer det andre følelser enn om han hadde gått til en annen klubb. At noen synes dette er så vondt at de anser ham som en Judas må en også akseptere, selv om det kun er deres problem.

Det betyr ikke at Veton har gjort noe galt. Det betyr heller ikke at han ikke har følelser for Viking, men at egen karriere og trivsel selvsagt er viktigere enn følelsene for Viking.

Da må folk få lov å "hate" ham som enhver annen spiller som spiller i Brann. Selv om hat selvsagt er et alt for sterkt ord, mens misliker er for vagt :-)

Men i mine øyne vil han alltid være velkommen tilbake og da vil han igjen være "elsket" av meg. Dessverre tror jeg denne overgangen gjør at vi neppe igjen ser ham i mørkeblått. Nå har han vel kontrakt til han er 29 og har en drøm om et nytt utenlandsopphold.

Og selv om mange ønsker ham lykke til klarer jeg ikke helt det. Jeg ønsker ham lykke til i livet, men å ønske at han skal lykkes på banen det greier jeg ikke. Selv om Veton er en fin type og helt klart har et hjerte for Viking  så klarer jeg ikke å ønske at Brann skal vinne en eneste kamp. Dermed klarer jeg heller ikke å ønske Veton sportslig suksess, men håper han får det bra på alle andre fronter i livet.

Enkelte hevder han har sagt at kun Viking er aktuelt i Norge. Det har jeg aldri sett ham si, men at hvis han skulle til Norge så ønsket han å spille for Viking. Det er noe helt annet. Jeg kan ikke se han noen gang har uttalt noe galt, men kan være jeg ikke har fått med meg alt. Men selv om han har sagt dette er det ikke noe alvorlig overtramp i mine øyne, ting endrer seg fort i livet og spesielt i fotball.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 12:39)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 12:38

Eg orkar ikkje engasjera meg noko særleg i Veton-greia. Eg synst heile greia er ganske tåpeleg, og eg trur dette handlar aller mest om at altfor mange fotballfans har altfor mange illusjonar om profesjonelle fotballspelarar sin klubblojalitet. Eg trur det er særdeles få i dagens Viking-tropp som eigentleg kan kalla seg "Viking-gutt" ut frå dei definisjonskrava som blir stilt. Og det synst eg i grunn er heilt greitt. Men meg om det. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
03.04.19 12:39
aIseboy: Det er vel en supporterleders plikt å være i harnisk på sånne ting

Han tar alt for hardt i. Han representerer et fåtall med den uttalelsen. 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 12:39
fotballidiot2: Samtidig er det slik at det finnes mye følelser rundt fotballen

Ser stadig vekk dette argumentet, men at det finst følelser rundt fotballen betyr då verkeleg ikkje at det ikkje samtidig går an å bruka sunn fornuft.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38174
03.04.19 12:42
happydeathsuite: Ser stadig vekk dette argumentet, men at det finst følelser rundt fotballen betyr då verkeleg ikkje at det ikkje samtidig går an å bruka sunn fornuft.

Fotball er følelser. Man kan ikke være politisk korrekt hvis man elsker fotball. Det er følelsene som skaper engasjementet. Fotball er rett og slett følelser.


Men klart, sunn fornuft er alltid godt å ha med seg.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 12:44
happydeathsuite: men at det finst følelser rundt fotballen betyr då verkeleg ikkje at det ikkje samtidig går an å bruka sunn fornuft

Så sant så sant. Samtidig er det på tribunene selv de "mest skikkelige" kan opptre noe urasjonelt. Hvor de får et uttrykk for "barnet" i seg og ut litt aggresjon. Hvor personer i høye stillinger roper dommerjævel og andre idiotiske ting.

Jeg har selv stått og vist fingen til både dommere og motstandere i kampens hete. Hvorpå jeg etterpå har tenkt "hvor gammel er du egentlig" og håper TV kameraene ikke har fanget meg opp i øyeblikket :-)

Det synes jeg vi skal akseptere så lenge det ikke går over kanten og en tyr til rasisme, sjikanering for legning etc. Å bli kalt for Judas av noen supportere med litt overkant følsomhet tror jeg er null problem for Veton og heller ikke noe jeg klarer å hisse meg opp over.

Tror det er for få hvor "hatet" til Veton stikker veldig dypt. Jeg tror de aller fleste ville tilgitt både ham og Yanni om de en gang skulle spille for Viking igjen.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 12:47)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 12:47
TAdams6: Fotball er følelser. Man kan ikke være politisk korrekt hvis man elsker fotball. Det er følelsene som skaper engasjementet. Fotball er rett og slett følelser.
Men klart, sunn fornuft er alltid godt å ha med seg.

Ja, poenget mitt er altså at dei ikkje utelukkar kvarandre. 

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 12:48
fotballidiot2: Jeg tror de aller fleste ville tilgitt både ham og Yanni om de en gang skulle spille for Viking igjen.

Klart dei hadde det. Fredheim Holm spelte for RBK og var vel "persona non grata" i Vålerenga då. Men så snart han var tilbake i Vålerenga, blei han vel omfamna av dei aller fleste. Sånn fungerer fotballen.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 12:59
happydeathsuite: Eg trur det er særdeles få i dagens Viking-tropp som eigentleg kan kalla seg "Viking-gutt" ut frå dei definisjonskrava som blir stilt

Nei er vel rimelig sikker på at selv Andy hadde takket ja til et tilbud fra RBK tidligere i karrieren. Så det tror jeg du har veldig rett i.

Likevel må det være lov for supportere å mene noe om slike overganger.

Jeg har full forståelse for både Veton, Samuel og Yanni sine valg på både sportslig og økonomisk grunnlag. Det er faktisk ingenting i verden å klandre dem for om man er rasjonell. Som supporter må jeg likevel få lov å mene noe om dette. Til og med om meningene mine ikke er i nærheten rasjonelle, men kun bygd på følelser. Det må være min rett å mislike og mene noe både om overgangene og spillerne i ettertid.

Jeg er nok mindre rasjonell som supporter enn ellers i livet. Fotball og Viking betyr enormt mye for meg i det øyeblikket jeg er på stadion. Av den grunn er det ytterst få jeg vil gå på kamp sammen med.

Det jeg ikke syns er greit er om en velger å gå for langt ift spillerne med direkte trakassering og/eller trusler.  

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:02)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 13:03

Dobbel.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:03)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 13:07
happydeathsuite: Andresson ute heile sesongen nå. Nedtur: https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Skadesjokk-for-Viking-Andrsson-mister-hele-sesongen-271835b.html

Uff

Et stort tilbakeslag for Viking og ufattelig tragisk for spilleren selv.

Viking er avhengig av litt marginer for om vi skal overleve i år. Foreløpig har det gått motsatt vei på skadefronten. Nå tåler vi ikke mye mer av den slags. Spesielt uheldig at denne diagnosen/prognosen kom rett etter vinduet er stengt. Samtidig er det vel mulig å hente spillere som ikke er under kontrakt samt lov å leie unge spillere mellom 18 og 22 etter vinduet er stengt. Tviler likevel på at det skjer noe.

Veldig synd at ikke BB hørte på Stig Nilssen og startet med Hove - Vevatne :-)

(Innlegget ble redigert 03.04.19 13:09)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 13:08
fotballidiot2: Viking er avhengig av litt marginer for om vi skal overleve i år. Foreløpig har det gått motsatt vei på skadefronten. Nå tåler vi ikke mye mer av den slag. Spesielt uheldig at denne diagnosen/prognosen kom rett etter vinduet er stengt.

Heldigvis er me ikkje så aller verst stilt på stopparplass, spesielt nå som Vevatne (førebels) har vist seg såpass solid. Men ja, håpar me har hatt vår dose uflaks for ei stund nå.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15657
03.04.19 13:09
fotballidiot2: Som supporter må jeg likevel få lov å mene noe om dette.

Folk kan meina akkurat kva dei vil om kva dei vil. Det er det ingen tvil om. Og eg kan meina kva eg vil om det folk meiner. Sånn kort oppsummert. :)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23482
03.04.19 13:10
happydeathsuite: Heldigvis er me ikkje så aller verst stilt på stopparplass, spesielt nå som Vevatne (førebels) har vist seg såpass solid.

Nei får håpe Hove viser seg å holde nivået over tid og at vi ikke får flere skader.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45742
03.04.19 13:12
happydeathsuite: Heldigvis er me ikkje så aller verst stilt på stopparplass, spesielt nå som Vevatne (førebels) har vist seg såpass solid. Men ja, håpar me har hatt vår dose uflaks for ei stund nå.

Og Salte. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg