Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 32982
29.04.19 15:00

I tillegg til at tapet var ille for Vikings del skal vi heller ikke glemme at vi har et ansvar overfor klubber som kjemper i bunnstriden sammen med Ranheim. Gårsdagens tap kan være det som sender RBK ned i Obos.

frigga
friggaInnlegg: 38
29.04.19 15:10
storteple: Noe nytt om Hove? Eller hvorfor BB byttet ut Fridjonsson i pausen? Eller hvorfor vi ikke hadde mer rutine på benken? Synes ikke lokalpressen er på ballen her.

Enig! Dette er viktige spørsmål.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15656
frigga
friggaInnlegg: 38
29.04.19 15:34

Fra Aftenbladet:


Hvorfor dro dere til Trondheim uten spillere som Amund Wichne, André Danielsen, Usman Sale og Fredrik Torsteinbø?


– Wichne og Arnebrott rullerer på hvem som er med. De andre mente vi hadde best av å spille en full kamp med reservelaget lørdag, i stedet for å muligens bare få noen minutter mot Ranheim. Litt med tanke på cupkampen på torsdag, svarer Berntsen.

Nevi
NeviInnlegg: 9445
29.04.19 15:46

Faktisk samme jeg hadde om dette valget.


Sett i ettertid burde kanskje like greit Johnsen fått seg en hel kamp for toerlaget i stedenfor Danielsen. 


Normalt sett er ikke det ett problem siden toerlaget stort sett spiller dagen etter A-laget.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38166
29.04.19 15:54

Vi kan ikke kritiserer BB for å satse på Berg Johnsen. Han har spilt bra i vinter når han har fått sjansen. At en ung lokal spiller får sjansen er noe jeg digger. Han kunne hatt bedre dager på jobb, men det er lærdom for han.

Fridsjonsson kom ikke inn i kampen, han ble løpende imellom. BB kunne valgt å korrigere Fridjonsson, men valgte i stedet å satse på en ung spiller. Salte er også ung, han ble 20 år for 2 måneder siden. Vi må ikke ødelegge de unge spillerne med å være like kritisk som vi er mot de rutinerte. Spesielt Salte synes jeg får veldig mye pepper med jevne mellomrom. Men han er ung, han er 3 år yngre enn Nakkim, så forhåpentligvis har vi veldig mye kjekt i vente med Salte.

Berg Johnsen er fersk, men kanskje kan han bli en ny Trygve Nygaard. Synes han viser tendenser til å ha samme spillestil

(Innlegget ble redigert 29.04.19 15:55)

villevesten
villevestenInnlegg: 982
29.04.19 17:08

Jeg syntes dette viser at BB trodde kampen var enklere enn den ble. Litt sånn at «topplaget» sender junior laget på enkle kamper for å spare de beste. Nå startet de vel og merke med en grei 1. 11-er, men så lite rutine og sette innpå blir i mine øyne naivt.


Dette er kampene de må vinne for å holde seg. Da nytter det ikke å bruke juniorspillere som backup. Hadde nesten vært bedre å kjøre de mot feks Molde som er et lag å strekke seg etter for tiden...


Elendig taktisk valg som meget gjerne kan ha kostet poeng.


 

zetta
zettaInnlegg: 13103
29.04.19 17:16
storteple: . Vålerenga har ikke imponert meg så langt i sesongen, og skal være godt mulige å slå. Men det krever at vi begynner å sette målsjansene våre.

Meget mulig. VIF skal nå ut mot Odd i kveld og så Viking. To lag med dynamisk midtbane som passer VIF veldig dårlig. TO tap for VIF ligger i kortene her

helvis
helvisInnlegg: 14971
29.04.19 17:44
TAdams6: Vi kan ikke kritiserer BB for å satse på Berg Johnsen. Han har spilt bra i vinter når han har fått sjansen. At en ung lokal spiller får sjansen er noe jeg digger. Han kunne hatt bedre dager på jobb, men det er lærdom for han. Fridsjonsson kom ikke inn i kampen, han ble løpende imellom. BB kunne valgt å korrigere Fridjonsson, men valgte i stedet å satse på en ung spiller.

Vi kan kritisere BB for valgene inn mot og under denne kampen. Ettertid viser at det var feil valg. Fridjonsson var ikke spesielt god - men hvis det viser seg at det var et taktisk bytte i pausen var det et veldig svakt valg av trenerteamet. 

(Innlegget ble redigert 29.04.19 17:44)

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3477
29.04.19 20:03

Austbø har høy redningsprosent, er engasjert og har vinnervilje. Han kan ha noen flotte redninger.


 


Austbø gjør fatale feil, slipper inn rare mål, mangler selvinnsikt, har svake utspark og kast. Feilberegner og kommunisere dårlig. Han gjør MEG nervøs, antar at medspillerne også kjenner på det. 


 


Jeg misliker sterkt å være negativ til en spiller i Vikingdrakt, men jeg synes Austbø gjør så mye rart og virker nesten sol han bare avfeier det i etterkant. Man skal ha selvtillit og sterk psyke i toppidrett, men man kan også være litt ydmyk når man bør være det.


 


Austbø var ikke hovedgrunnen til tap i går, men han var en av grunnene. 


 


Vi trenger en mer stabil keeper

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38166
29.04.19 20:45
helvis: Vi kan kritisere BB for valgene inn mot og under denne kampen. Ettertid viser at det var feil valg. Fridjonsson var ikke spesielt god - men hvis det viser seg at det var et taktisk bytte i pausen var det et veldig svakt valg av trenerteamet.

Det er lett å være etterpåklok ja. Ajax ble slått av RBK for noen år siden. Det var ikke veldig imponerende lag. De har stått på videre, gitt de unge sjansen og er kommet rimelig langt nå. Ajax er Ajax, vet det. Men det å gi unge spillere sjansen og være tro mot planen lønner seg. Nå er Viking i en posisjon at de må utvikle egne spillere. Det er også noe de ønsker. Vi blir aldri Ajax, men forhåpentligvis kommer det noe godt ut av tilliten og satsingen på de unge spillerne.

Overleve er viktigst, dernest å spille attraktiv fotball som gir folk tro på prosjektet og samtidig få fram nye unge spillere.

Det er lett å si at hadde Sale eller noen andre vært med så kunne det sett annerledes ut. Hadde Fridjonsson spilt andre omgang så hadde det kanskje sett annerledes ut. Men hadde Tripic eller de andre satt en eller to av de svære sjansene de hadde så hadde vi vunnet kampen uten Fridjonsson og Sale. Det var marginer, marginene gikk imot. Vi var best, produserte mest og hadde klart farligst sjanser, allikevel taper vi med 3 mål. Marginer. Vi må bare komme opp på hesten igjen og gi gass i neste kamp.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 20:46)

helvis
helvisInnlegg: 14971
29.04.19 21:08
TAdams6: Det er lett å være etterpåklok ja. Ajax ble slått av RBK for noen år siden. Det var ikke veldig imponerende lag. De har stått på videre, gitt de unge sjansen og er kommet rimelig langt nå. Ajax er Ajax, vet det. Men det å gi unge spillere sjansen og være tro mot planen lønner seg. Nå er Viking i en posisjon at de må utvikle egne spillere. Det er også noe de ønsker. Vi blir aldri Ajax, men forhåpentligvis kommer det noe godt ut av tilliten og satsingen på de unge spillerne.

Jeg skjønner hva du mener og sier - og er ikke helt uenig. 


Men en kan lure på hvorfor Andre Danielsen fikk ny kontrakt i vinter når han ikke var på benken i går.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38166
29.04.19 21:21
helvis: Men en kan lure på hvorfor Andre Danielsen fikk ny kontrakt i vinter når han ikke var på benken i går

Er enig her. Var noen rare valg i forhold til reservebenken

storteple
stortepleInnlegg: 9473
29.04.19 22:44

Enig med TAdams. Hadde Fridjonsson fortsatt dårlig i 2. omgang hadde vel BB fått kritikk for ikke å bruke Johnsen. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3289
29.04.19 23:12

Enig med Adams. Berg Johnsen har vist at han er et stort talent. På sitt beste er han allerede bedre enn Danielsen og Thorsteinsbø, som ikke har vist noe som helst så langt i år. Berg Johnsen viste også store kvaliteter mot Ranheim, men han gjorde to store tabber som dessverre fikk konsekvenser i målprotokollen. Jeg håper han får langt mer spilletid senere i sesongen.

jesman2
jesman2Innlegg: 17688
29.04.19 23:40

Det skrives ganske mye i denne tråden i affekt rett etter kampslutt, både positivt og negativt. At Bjarne for en gangs skyld fortjener litt kritikk er helt på sin plass. Man burde hatt med mer rutine på benken, cupkamp eller ei. Jeg tror hverken Torsteinbø eller Danielsen hadde levert den prestasjonen Berg Johnsen gjorde i går.


Ja ja, onwards and upwards. Berg Johnsen får flere sjanser i år han, og kan jo bare bli bedre. Det er bra at man tørr å la unggutta få prøve i alle fall.


Sjansestatistikken vinner vi ganske klart i går. Med de samme marginene vi hadde mot Brann (tenker på straffene) hadde vi hatt 3 greie poeng i går også. Foreløpig ser vi mye bedre ut enn i fjor.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16610
30.04.19 00:36
jesman2: Det skrives ganske mye i denne tråden i affekt rett etter kampslutt, både positivt og negativt. At Bjarne for en gangs skyld fortjener litt kritikk er helt på sin plass. Man burde hatt med mer rutine på benken, cupkamp eller ei. Jeg tror hverken Torsteinbø eller Danielsen hadde levert den prestasjonen Berg Johnsen gjorde i går.

Det var en orgie i personlige feil. Kanskje koster det oss plassen at vi gjorde våre nr. 12, 13,14,15 tilgjengelige for 2. laget når vi møtte Ranheim. Kanskje setter Torsteinbø vinnermålet i køppfinalen?

Det er vrient. Og ingen kommer til å klage om vi vinner cupfinalen mot Molde.

Men jeg skjønner ikke prioriteringen akkurat her. Berntsen ønsket å prioritere køppen. Derfor ga ham de etablerte kamptrening på 2. laget.

Jeg skjønner ikke hvorfor. Køppen betyr ingenting før du er i finalen. Serien betyr alt, hver eneste jævla kamp. Hver kamp er en køppfinale!

Wiggum
WiggumInnlegg: 21029
30.04.19 00:39
villevesten: Jeg syntes dette viser at BB trodde kampen var enklere enn den ble. Litt sånn at «topplaget» sender junior laget på enkle kamper for å spare de beste. Nå startet de vel og merke med en grei 1. 11-er, men så lite rutine og sette innpå blir i mine øyne naivt.

Salte hadde kommet inn for Hove uansett på grunn av skaden. Berg Johnsen har kommet inn i flere kamper, også i kamper vi har vunnet. Even Østensen kom inn fordi vi trengte mål. 

Hadde Danielsen eller Torsteinbø kommet inn istedet for noen av dem hvis de hadde vært med på benken? Det tror ikke jeg. Ingen av de har vist noe mer enn Berg Johnsen denne sesongen heller, for den saks skyld. Dette blir for meg etterpåklokskap. Om Danielsen og Torsteinbø hadde sittet 90 minutter på en benk i Trondheim eller foran TVen hjemme tror jeg ikke hadde noen innvirkning på resultatet.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 00:39)

Wiggum
WiggumInnlegg: 21029
30.04.19 00:41
Bilvrag: Kanskje koster det oss plassen at vi gjorde våre nr. 12, 13,14,15

Berg Johnsen har vel spilt mer enn samtlige av de som spilte 2.lagskamp? Samme med Salte. Østensen eneste spissalternativ. Det største problemet var håpløse defensive feil og sløsing foran mål. Det skjedde av spillere som hadde spilt uansett.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16610
30.04.19 01:04
Wiggum: Berg Johnsen har vel spilt mer enn samtlige av de som spilte 2.lagskamp? Samme med Salte. Østensen eneste spissalternativ. Det største problemet var håpløse defensive feil og sløsing foran mål. Det skjedde av spillere som hadde spilt uansett.

Jeg stiller bare spørsmål. Danielsen har vært bra tidligere. Han vet hva som trengs. Torsteinbø har vist hvor målet står tidligere. Sale kan gjøre hva som helst med hvem som helst.

Reservene var kanskje de største bidragene til 3 av baklengsmålene, og kanskje jeg skal være en av de første som sier at det var en av grunnene til at vi tapte! Vi var gode, bedre en Ranheim i lange perioder. Men vi må være ærlige!

Snittalderen på benken var 19. Når Hove og Fridjonsson forsvinner etter 45. Danielsen, Sale og Torsteinbø er bevisst uaktuelle.

Nei, det kunne ikke Berntsen vite. Men han kunne prioritert?Frøyland på nivå 5, som han preker var i tankene. Eller overlevelse i EL?

villevesten
villevestenInnlegg: 982
30.04.19 07:03

 

«Salte hadde kommet inn for Hove uansett på grunn av skaden. Berg Johnsen har kommet inn i flere kamper, også i kamper vi har vunnet. Even Østensen kom inn fordi vi trengte mål. 

 

Hadde Danielsen eller Torsteinbø kommet inn istedet for noen av dem hvis de hadde vært med på benken? Det tror ikke jeg. Ingen av de har vist noe mer enn Berg Johnsen denne sesongen heller, for den saks skyld. Dette blir for meg etterpåklokskap. Om Danielsen og Torsteinbø hadde sittet 90 minutter på en benk i Trondheim eller foran TVen hjemme tror jeg ikke hadde noen innvirkning på resultatet.»

 

 

 

 

 

 

 

Poenget er vel at inngangen på kampen var å matche erfarne spillere som ikke hadde mye spilletid enda på 2 laget. Syntes det er naivt å si at erfaring på benken ikke kunne gitt et annet utfall. Ja, Salte hadde kommet inn uansett. Kanskje B Johnsen hadde spilt likevel.. Mulig Østensen ville kommet innpå på slutten.. Men slik kampbildet ble, så kunne det kanskje vært en fordel å i hvert fall ha muligheten å sette inn litt rutine? Mulig BB hadde vurdert annerledes i pausen og mot slutten dersom andre var tilgjengelige?? Vel.... han ga aldri seg selv den muligheten...

 

 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 07:05)

frigga
friggaInnlegg: 38
30.04.19 09:20
Bilvrag: Men jeg skjønner ikke prioriteringen akkurat her. Berntsen ønsket å prioritere køppen. Derfor ga ham de etablerte kamptrening på 2. laget. Jeg skjønner ikke hvorfor. Køppen betyr ingenting før du er i finalen. Serien betyr alt, hver eneste jævla kamp. Hver kamp er en køppfinale!

Ja, det er dette jeg også stusser på. Kult at LBJ får sjansen, men når du stiller med kun juniorspillere på benken mot bunnlaget, så sender det feil signaler. 


Men kom på en ting. Kan det være at Fridjonsson ikke kan spille mot Vålerenga (klubben som eier han), og at det var derfor LBJ fikk sjansen mot Ranheim?

Nevi
NeviInnlegg: 9445
30.04.19 09:30

Tror ikke det er slike regler i Norge. Tror heller ikke klubbene har lov til å inngå slike regler.


 


Er Ejuke en spiller man blr vie litt ekstra oppmerksomhet? Danielsen har hatt gode erfaringer med slike jobber i såfall. Tenker blant annet på Alanzinho. Men er usikker på om dette er veien å gå 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23479
30.04.19 09:30
frigga: Ja, det er dette jeg også stusser på. Kult at LBJ får sjansen, men når du stiller med kun juniorspillere på benken mot bunnlaget, så sender det feil signaler.

Jeg er så naiv at jeg tror BB tok med de han mente kunne bidra best i kampen. At det er viktig å ha med eldre spillere på benken om en likevel ikke har tenkt å bruke dem ser jeg ikke.

At han har undervurdert Ranheim eller prioritert cupkampen har jeg ingen tro på. Vikings hovedmålsetning for sesongen er å overleve i eliteserien. BB vet at alle kamper er vanskelige og ville aldri prioritert å svekke laget for å kunne slå Frøiland på onsdag.

Jeg tror faktisk BB har sett spillerne både på trening og i kamper og har vurdert hvilken tropp som er best på bakgrunn av dette. Både Østensen og Eikeland ble satt inn sist, så også da var de vurdert foran f.eks Danielsen.

Jeg tror vi endte opp med de 3 rette byttene ut fra en normal situasjon. Viking kjørte faktisk til store tider kampen med dette laget og det var kun 2 feil som ødela prestasjonene til Berg Johnsen. 1 frispark i farlig posisjon har mange av de erfarne også laget og ikke minst Sale. Men her gikk det inn. Den andre feilen kunne Austbø reddet ham fra.

Den største feilen og som virkelig ødela kampen for oss var det Salte som gjorde. På 1-1 hadde vi virkelig momentum i kampen og tidspunktet for den baklengsen var katastrofal. Ingen av de eldre kunne erstattet Hove i mine øyne.

Den dårlige vurderingen Bjarne gjorde var i mine øyne ikke den unge benken, men at en gikk over til 3 bak i slutten. Det fungerte på ingen måte.

Vi stilte faktisk med et lag som kunne og burde vunnet kampen. At Johnsen lager et frispark kunne skjedd hvem som helst. At han taper en duell midt på banen burde heller ikke vært nok til at vi tapte kampen.

Vi vil også trenge hele troppen i løpet av Mai. Så viktig å få de unge i gang.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 09:39)

Wiggum
WiggumInnlegg: 21029
30.04.19 09:33
Bilvrag: Jeg stiller bare spørsmål. Danielsen har vært bra tidligere. Han vet hva som trengs. Torsteinbø har vist hvor målet står tidligere. Sale kan gjøre hva som helst med hvem som helst.

Jeg er ikke uenig i dette, men jeg tror ingen av disse hadde kommet innpå uansett om de hadde vært med i troppen eller ikke. Så kan man selvfølgelig diskutere om det var riktig eller ikke. Med fasit i hånd burde ikke Berg Johnsen ha spilt, men forhåpentligvis lærer han av dette og løfter seg til senere.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15656
30.04.19 16:02

Arnebrott og Thorstvedt er med i troppen til U20-VM. Salte kom altså ikkje med. Det er nok ein nedtur, han var vel kaptein gjennom kvaliken.

Nevi
NeviInnlegg: 9445
30.04.19 16:08

Har vært lite snakk i det siste om Viking tenkte å utsette ett par kamper pga at Thorstvedt er med i dette mesterskapet.
Det betyr vel at kampene mot Molde og Sarpsborg 08 går som vanlig?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38166
30.04.19 16:35

Forferdelig synd for Salte. Først og fremst fordi han har bidratt veldig for at dette laget skal spille mesterskap. Han får revansjere seg gjennom godt spill for Viking.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38166
30.04.19 16:36
happydeathsuite: Arnebrott

Det at han får bli med må bety at han imponerer også på samlingene. Håper han er førstekeeper for Viking før året er omme. Hadde vært veldig kjekt hvis vi fikk fram en veldig god ung keeper igjen.


Tar Arnebrott steget, så beviser det også at BB gjorde rett i å ikke hente ny keeper. 

Nevi
NeviInnlegg: 9445
30.04.19 16:55

Husker jeg ikke helt feil konkurrente Austbø & Jarstein om keeperplassen på U21 i sin tid. Iven ble rett som det var foretrukket forran Jarstein. Men husker ikke om det var regelen eller unntaket. 

 

Den gang da

(Innlegget ble redigert 30.04.19 16:55)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg