Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
jesman2
jesman2Innlegg: 17692
07.05.19 00:57
TAdams6: Jeg har ikke nevnt Zymer, han var god som de fleste andre. Når jeg må gjette hva du mener så har du bommet litt ja. Skal du sammenligne Tripic med en Arsenal spiller så velg en som ligner, Ljungberg for eksempel.

JEG brukte Zymer som eksempel på en spiller jeg mener viste langt mer igjen i dag enn nevnte Tripic. Noe vår egen børs her på VGD langt på vei bekrefter, i alle fall foreløpig.

Min sammenligning gikk overhodet ikke på hvilken plass på banen folk spiller, men på kvalitet generelt og din (feilaktige) bruk av skalaen for å beskrive kvalitet.

Forøvrig var det du som kommenterte mitt innlegg om at Aftenbladet holdt Tripic som banens beste. I ly av din kommentar om at du ikke forstår "hvor jeg vil", fremstår jo det som en merkelig manøver på et diskusjonsforum.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 00:57)

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
07.05.19 07:49

Igjen en kjekk kamp å se på stadion. Dette laget underholder med mange lokale spillere. Mange avslutninger i går selv om mange gikk rett på keeper. Hadde fortjent 3 poeng. 


Bra at Pereira fikk starte. Ble bedre etter en famlende første 10 minutter. Eneste måten å bli god på. Syntes og Tripic jobbet veldig godt i går og hjalp unggutten defensivt. 


Var og imponert over Ibrahimaj. Virker usynlig ofte, men hva han løper og jobber. Kjempeinnsats. 


Butyqi gjør mye bra men virker på meg fremdeles litt mindre taktisk klok enn forventet. Stadige feilvalg, men kommer likevel til mange gode innlegg når han møter en så "treg" back. 


Forsvaret som helhet. Vel, 3 faste borte. Likevel slipper de det som blir kalt et av de beste offensive lagene i landet til svært få sjangser. Det taler sitt tydelige språk.  


Alt i alt en kamp som underholder og forhåpentligvis får flere på stadion. For nå er det kjekt. 

villevesten
villevestenInnlegg: 984
07.05.19 08:15

Om jeg ikke har telt helt feil, startet vi med 8 spillere som kan defineres innen kategorien lokale. Tripic, Ibrahimai og islendingen eneste ikke-rogalendinger??


 

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
07.05.19 08:23
villevesten: 8 spillere som kan defineres innen kategorien lokale.

Talte det samme. Alle 8 oppvokst innen ca 3 mil fra stadion: Jeg er faktisk litt imponert over det. 

ashley
ashleyInnlegg: 3954
07.05.19 08:53

Det er kjekt å se Viking for tiden. Full innsats hele veien, og fremoverrettet spill. Mange unge og lokale spillere. Er foreløpig imponert over hva BB har fått til. Vi ser også svært godt trente ut.


Synes Tommy virker å være litt på gang nå. Har vært seig til nå i sesongen, men god kamp i går. 


Er litt kritisk til byttene i går. Unødvendig å flytte Zymer til høyre kant når Sale kom inn. Fra å være dominerende forsvant han helt de siste 10 minuttene. 


De neste to kampene blir svært viktige. Har muligheten til å få/opprettholde et ganske godt forsprang til to klubber som ser ut til å bli bunnlag i år. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23496
07.05.19 09:25
ashley: Er litt kritisk til byttene i går. Unødvendig å flytte Zymer til høyre kant når Sale kom inn. Fra å være dominerende forsvant han helt de siste 10 minuttene.

Enig. Ønsker ikke å kritisere BB for mye med tanke på hvilket lag han har klart å skape, men byttene både mot Ranheim og VIF stiller jeg spørsmål ved.

Sale er vel først og fremst en spiller med sin forse i farten. Noe vi ville fått mer bruk for mot lag som står høyt. Zymer hadde taket på venstrebacken deres og burde absolutt fortsatt der. Ser heller ikke hvorfor Tripic ble satt ned på midten. Synes han og Pereira begynte å få et bra samarbeid. Også usikker på om Thorsteinbø var det beste valget når vi jager et seiersmål. Antagelig grunnet luftstyrken, men da enda mer feil å endre på kantene.

Men antar BB hadde sine grunner for akkurat disse byttene og har sett ting på trening som tilsier det var rett.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 09:26)

siggi76
siggi76Innlegg: 3293
07.05.19 09:34

Veldig enig med Ashley og fotballidiot2 når det gjelder byttene i går. Jeg sa det til naboene på tribunen da byttene ble foretatt og fikk det konstatert etter byttene: Sale inn på høyrekant blir helt feil så lenge vi kontrollerer kampen. Hadde viking ligget lavt og kun satset på kontringer kunne byttet hatt noe for seg, men tok man bare bort den beste innleggsfoten på laget og erstattet den med en som aldri spiller ballen fra seg på riktig tidspunkt.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15659
07.05.19 09:54

Nå fekk eg berre sett til halvvegs ut i andre omgang i går, men eg er einig i det eg ser ein del skriv, både her og på Twitter: Laget imponerer. Dei er rett og slett gode.


Det manglar litt på effektiviteten i begge boksar, spesielt dei siste to-tre kampane, men generelt synst eg me ser veldig bra ut, iallfall ut frå forventingane. Me speler fin fotball, me viser solid innsats, og me er flinke i forsvarsarbeidet, slik at me slepp til få sjansar.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38187
07.05.19 12:05
jesman2: din (feilaktige) bruk av skalaen for å beskrive kvalitet.
Forøvrig var det du som kommenterte mitt innlegg om at Aftenbladet holdt Tripic som banens beste. I ly av din kommentar om at du ikke forstår "hvor jeg vil", fremstår jo det som en merkelig manøver på et diskusjonsforum

Det er godt vi har en fasit på hvor skalaen går og hvem som var best og ikke like gode.

Jeg står med det, Tripic var strålende i går. Den innsatsen og det hjertet han la i kampen var strålende og et forbilde for de andre. Om dette er toppen av skalaen er en annen ting. Det var langt fra Verdensklasse som er langt høyere oppe på skalaen, så at jeg har sprengt noe skala får stå for din regning.

Hvorfor jeg ikke forstår hvor du vil. Du lager egne skalaer og tillegger meg meninger om at jeg synes han var så god som det går an å bli. Samtidig som at jeg burde forstå den kryptiske skrivingen din som en selvfølge. I stedet for å gå i forsvarsposisjon, burde du bare forklart bedre når noen ikke forsto hva du mente.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 12:05)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38187
07.05.19 12:10
happydeathsuite: Det manglar litt på effektiviteten i begge boksar, spesielt dei siste to-tre kampane, men generelt synst eg me ser veldig bra ut, iallfall ut frå forventingane. Me speler fin fotball, me viser solid innsats, og me er flinke i forsvarsarbeidet, slik at me slepp til få sjansar.

Jeg synes det er fantastisk hvordan vi framstår nå i forhold til tidligere år når vi har hatt "større navn" men sett langt svakere ut. 

BB har gjort en utrolig jobb. En av de viktigste endringene er garderobekulturen. Han tok tak i de etablerte som "mobbet" de yngre. Han hentet inn ledertyper i flertall som tar tak. Tripic, Salte, Vikstøl, Furdal, Ibrahimaj og Thorstvedt viser også godt igjen der. Noen går foran som et eksempel til etterfølgelse, andre er mer verbale i lederstilen. Det positive er at vi har ledere, spillere som tør å ta de stygge taklingene, spillere som vil vinne og som viser det på banen. Slikt smitter og slike spillere gjør at mer tekniske spillere kan slippe seg mer løs, som Zymer.

Vi framstår som et lag. Vi vinner som et lag og vi taper som et lag. Det er ikke en Ijeh som avgjør kampen, det er laget som vinner sammen. Det er rett og slett herlig.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 12:10)

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
07.05.19 12:15

Tromsø prøver seg på Sane (Tidligere glimt stopper) 


Ser noen skrev her inne for noen dager siden at vi burde vært ute etter han, han står uten kontrakt og kjenner ligaen godt. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23496
07.05.19 13:08
TAdams6: BB har gjort en utrolig jobb

Også veldig kjekt at han faktisk lar de unge få muligheten. Selv om innhoppet til Johnsen mot Ranheim ikke var bare heldig så tror jeg på lang sikt man vil tjene på å gi spillerne muligheten.
BB er glad i Viking og våger å tenke langsiktig og ikke kun på kortsiktig suksess. Det vil vi garantert få igjen for.

Selv med den skadesituasjonen Viking er inne i. Så har BB ro i magen og sitter relativt stille. Hadde vi hatt Wiggen og/eller en trener som tenker på seg selv ville det nok kommet inn noen avdankete kontraktsløs spiller som hadde skjøvet ut våre lokale talentets, som vi så i 2017. Spillere uten klubbfølelse og den herlig gutsen vi ser laget viser fram. 

Håper og tror at den innsatsviljen spillerne viser også påvirker de som blir forespurt om å delta i emisjonen.

Er utrolig lenge siden det har vært så kjekt å være supporter, og sikkert eier, som nå. Selv om vi ikke vil være med å kjempe om topp plasseringene.

 

 

(Innlegget ble redigert 07.05.19 13:12)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45745
07.05.19 13:14

Spillere som Ylldren og Tripic gir meg troen på seier mot de aller fleste, det er x-faktor. Også Thorstvedt kan score mot hvem som helst.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15659
07.05.19 16:24

BB droppar jakta på kontraktslause forsvararar. Synst det er heilt greitt, og det er nok fornuftig å visa tillit til dei som er i troppen, som jobbar for speletid på trening kvar dag. Det er jo uansett stort sett ein grunn til at ein spelar står utan kontrakt.

jesman2
jesman2Innlegg: 17692
07.05.19 16:35
TAdams6: Hvorfor jeg ikke forstår hvor du vil. Du lager egne skalaer og tillegger meg meninger om at jeg synes han var så god som det går an å bli. Samtidig som at jeg burde forstå den kryptiske skrivingen din som en selvfølge. I stedet for å gå i forsvarsposisjon, burde du bare forklart bedre når noen ikke forsto hva du mente.

En diskusjon om din manglende forståelse av skalaer har jeg vært gjennom før, og jeg har lite lyst å gjøre det enda en gang. Jeg svarte ganske presis på kommentaren din, men måtte utdype gang på gang når du ikke evner å se at man gjerne tar i bruk både retoriske grep, bilder og sammenligninger på et debattforum.

Tvert i mot, kjære Adams, er det ikke jeg som lager egne skalaer her. Her kastes det rundt med begreper som strålende og verdensklasse, uten at du i det hele tatt så mye som forsøker å forklare hvorfor. Ergo får du svar som fortjent. At spillere fortjener merkelappen strålende fordi man legger ned en innsats andre lag/ledere/fans er å regne som et minstekrav, er for meg en stor gåte.

Jeg kommer ikke til å fortsette mer på denne "debatten". Beklager til alle andre involverte for avsporingen.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 16:35)

clavin
clavinInnlegg: 32993
07.05.19 16:37
TAdams6: Han hentet inn ledertyper i flertall som tar tak.

Det er mulig at det var slike "ledertyper" også tidligere, men at det var et prestasjonsmiljø (eller mangel på sådan) som gjorde det vanskelig for disse å stå fram.


Jeg vil også trekke fram Høiland her, og tror han er den spilleren vi trenger akkurat nå. Han er en spiller som ikke alltid er den beste og overhode ikke den mest "sympatiske" blant motstanderfans. Han er likevel en spiller som det lyser vinnervilje av, og som er villig til å gjøre det som må til for å vinne uten å bry seg om hva kritiske røster måtte mene. En herlig innstilning.


Bjørshol på sin side har valgt en annen strategi, nemlig å levere spill av høy kvalitet. Dette er absolutt et fullgodt alternativ det også.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15659
07.05.19 16:42
clavin: Jeg vil også trekke fram Høiland her, og tror han er den spilleren vi trenger akkurat nå

Han er rett og slett undervurdert. Gjorde ein knalljobb i går.

Nevi
NeviInnlegg: 9451
07.05.19 17:18

Ser at Hove kan være tidligere tilbake enn først antatt. Muligens til starten av juli. Usikker på om de tenker at begynner å trene for fullt da eller kan være i kampform.


Seks kamper skal spilles i eliteserien nå i mai og i juni. To kamper i juli. 

eppaen
eppaenInnlegg: 27863
07.05.19 17:50
happydeathsuite: fornuftig

Nja. Det vil tiden vise. Det er ofte litt naivt å kjøre den linja der  "de vi har er gode nok". Vi har to midtstoppere i stallen. Helt utrolig livsfarlig. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38187
07.05.19 20:13
jesman2: En diskusjon om din manglende forståelse av skalaer har jeg vært gjennom før, og jeg har lite lyst å gjøre det enda en gang. Jeg svarte ganske presis på kommentaren din, men måtte utdype gang på gang når du ikke evner å se at man gjerne tar i bruk både retoriske grep, bilder og sammenligninger på et debattforum.
Tvert i mot, kjære Adams, er det ikke jeg som lager egne skalaer her. Her kastes det rundt med begreper som strålende og verdensklasse, uten at du i det hele tatt så mye som forsøker å forklare hvorfor. Ergo får du svar som fortjent. At spillere fortjener merkelappen strålende fordi man legger ned en innsats andre lag/ledere/fans er å regne som et minstekrav, er for meg en stor gåte.
Jeg kommer ikke til å fortsette mer på denne "debatten". Beklager til alle andre involverte for avsporingen.

Jeg skal også avslutte her, men kan ikke la denne stå ubesvart. Beklager til dere andre.

For det første, skala er det du som har laget, ikke jeg. Igjen legger du meninger til meg som ikke stemmer. Det er du som kommer med skala. Jeg sa i en enkelt setning til deg at Tripic var strålende da du var litt hoven i forhold til Aftenbladets vurdering, "de om det" var din kommentar. Jeg mener fortsatt at Tripic var strålende. Jeg har også skrevet hvorfor et par ganger selv om du ikke har fått det med deg. Det er pga hans innstilling, innsats og drivkraft. Han var motoren og drivkraften til Vikinglaget igår. Han gjorde mye drittjobb, men gikk foran. Lagde mange frispark, fikk egenhending Abu utvist pga innsatsen og innstillingen. For meg var hans bidrag strålende. Så får du lage din egen skala, som du allerede har gjort. Strålende er ikke toppen av kransekaka. Men det er som ordet sier, strålende. Bjørshol var også strålende på høyrebacken, men det er vel også i overkant siden vi skal sammenligne med Bergkamp, en sammenligning jeg ennå ikke forstår. Man sammenligner en lignende spiller. Man sammenligner ikke Bjørshol med Messi, ei heller Tripic med Bergkamp. Selv når de er på sitt beste når de bare disse spillerne til knærne.

At du ikke forstår at spillere har ulike roller, ulike jobber på banen og at noens harde arbeid legger til rette for andre forstår jeg ikke. Et lag skal komplementere hverandre. De skal utfylle hverandre og utføre forskjellige jobber. Har vi det, så har vi faktisk et LAG. Den innsatsen er ikke noe vi skal ta for gitt, for veldig få spillere tar den jobben. Samtidig er det gull når noen faktisk gjør det. Man får mye blåmerker av dette.

Alt dette bunner i min kommentar, Tripic var strålende. Det falt ikke i god jord hos deg og alle orda og setningene som er kommet etterpå er pga din reaksjon på min setning. Jeg synes jeg har forklart meg godt nok i mange innlegg nå. Så legger denne dikusjonen død. 

Beklager til dere andre.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 20:14)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38187
07.05.19 20:16
clavin: Jeg vil også trekke fram Høiland her, og tror han er den spilleren vi trenger akkurat nå. Han er en spiller som ikke alltid er den beste og overhode ikke den mest "sympatiske" blant motstanderfans. Han er likevel en spiller som det lyser vinnervilje av, og som er villig til å gjøre det som må til for å vinne uten å bry seg om hva kritiske røster måtte mene. En herlig innstilning.

Absolutt. Høiland er fantastisk. Han "ofrer" seg for laget. Mange var kritiske til hans innsats for et par kamper siden. Enig i at han burde være mer foran mål. Men den innsatsen han legger ned er usynlig, men gull verdt. Han løper utrolig mange meter uten å være i nærheten av ballen. Men han er en god førsteforsvarer. Gir alt for laget og er en liten drittsekk som tirrer motstanderne. 


Vi har en del med vinnerskalle nå, det er herlig. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38187
07.05.19 20:21
happydeathsuite: Synst det er heilt greitt, og det er nok fornuftig å visa tillit til dei som er i troppen, som jobbar for speletid på trening kvar dag. Det er jo uansett stort sett ein grunn til at ein spelar står utan kontrakt.

Enig her. Klart, får vi enda en skade så ser det stygt ut. Samtidig fortjener de som spiller å få spille. Vi kan ikke hente en utenfra som skal sette en av de vi har på benken, det hadde vært urettferdig. 


Men tror fortsatt det kan være ok å hente en Novak eller lignende til å ha på benken og på treningsfeltet

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4384
07.05.19 20:40

Ikke minst har også Vevatne vært solid og god som midtstopper. Han synes jeg virkelig har levert. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38187
07.05.19 20:57
Winthrop15: Ikke minst har også Vevatne vært solid og god som midtstopper. Han synes jeg virkelig har levert.

Absolutt. Vi liker å tenke på Bjørshol som ung, men han er 25 år gammel. Slått til sent. Vevatne derimot har vært med lenge og vi regner han som "eldre" enn Bjørshol. Ivertfall tenker jeg fort slik. Men Vevatne er faktisk yngre enn Bjørshol. De er samme modell, men fyller året 6 måneder etter Bjørshol, blir 25 i desember. Mange som har prestert.

Før sesongen var vi spent på om spillerne tok nivået. Det er jo ennå tidlig, men foreløpig kan vi vel si at alle har tatt nivået sånn noenlunde bra.
Forsvaret i går var Bjørshol-Salte-Vevatne-Pereira. Helt lokalt og eldstemann var faktisk Bjørshol. Et framtidens forsvar dette. Når vi vet at Andresson er 21 år og Hove 23 år så viser det at vi har et framtidens forsvar her. Mye potensial. Det er kjekt synes jeg.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 20:57)

jesman2
jesman2Innlegg: 17692
07.05.19 21:16
TAdams6: Bjørshol var også strålende på høyrebacken,

Tripic strålende, Bjørshol strålende, Austbø litt mer strålende enn Bjørshol til og med, skal vi tro din egen poenggivning i "Rundens spiller"-tråden. Halve laget vårt var snart strålende, og allikevel måtte vi slite oss til 1-1 hjemme mot et rævva Vålerengen som spilte en tredjedel av kampen med en mann mindre.

Vi får håpe gutta finner verdensklasse-formen slik at vi kan vinne litt kamper utover. :-)))

(Innlegget ble redigert 07.05.19 21:16)

eppaen
eppaenInnlegg: 27863
07.05.19 21:44

Det er mulig å være med på logikken til jesman. Man trenger ikke å spre rundt seg med superlativene på en måte som indikerer at vi rundspilte Vålerenga. Tripic var påskrudd, han var god, men strålende? 

helvis
helvisInnlegg: 14971
08.05.19 00:14
eppaen: Tripic

er Vikings klart beste og viktigste spiller. Det virker som en del legger listen på et nivå for Tripic og et nivå for resten av laget. På Viking-nivå er Tripic aldeles strålende. Det er ikke feil. 


Ja vi har sett han bedre enn mot Vålerenga, men på et Viking-nivå - altså et nivå som har vært OBOS de siste par årene - er han aldeles strålende. 


Samtidig, på et Viking-nivå så er det relativt strålende å til tider kjøre over Vålerenga. Et lag vi tapte 1-7 mot sist gang lagene møttes på stadion. 


Jeg sliter virkelig med å forstå hvorfor folk her inne skal kritisere at superlativer blir tatt i bruk med tanke på hva som har vært Viking-nivå de siste årene. 

jesman2
jesman2Innlegg: 17692
08.05.19 01:24
helvis: Jeg sliter virkelig med å forstå hvorfor folk her inne skal kritisere at superlativer blir tatt i bruk med tanke på hva som har vært Viking-nivå de siste årene.

Ærlig talt. Sammenlignet med hva som ble levert i nedrykkssesongen vår har fanden meg Andre Danielsen levert på Leo Messi-nivå denne sesongen, og han har knapt nok vært på banen.

Premisset du legger har ikke vært tema. Overhodet. Diskusjonen gikk på at noen lar seg blende av nevnte Tripics opptreden, i en kamp hvor det fremdeles hersker stor tvil om han i det hele tatt var Vikings beste. For å bruke din egen argumentasjon, var Tripics kamp mot Vålerengen av det kaliber vi så gjentatte ganger i fjor?

Det andre folk skriver om Tripic kan jeg hjertelig stille meg bak. Vikings ubestridte ener. En strålende fotballspiller og leder, om dere tillater meg å bruke dette adjektivet dere virker å ha lagt beslag på. Det betyr IKKE at han automatisk spiller strålende hver eneste gang. Noen ganger er han god, noen ganger er han ræva, som de fleste andre fotballspillere.

At folk ser seg nødt til å greie ut om hva som bygger et godt lag, eller at Tripic alltid er strålende fordi vi har vært ræva i 15 år er helt greit for meg. Men det har utrolig lite med hva jeg skrev om Aftenbladet og Tripic å gjøre.

(Innlegget ble redigert 08.05.19 01:25)

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3478
08.05.19 18:59

Tripic er en gud. Jeg pleier å ha mitt navn bakpå drakten fordi det ikkje har vært utpekt en klar favoritt for meg, men nå skal jeg bestille meg ein drakt med Tripic :-)

storteple
stortepleInnlegg: 9474
08.05.19 19:20
eppaen: Tripic var påskrudd, han var god, men strålende?

Jeg synes også Tripic var strålende mot Vålerenga. Konstant uromoment. Vanvittig innsats og kampvilje.


Det må da være lov å være uenige i vurderingen av en spiller uten at TAdams skal motta slik usaklig kritikk. Jeg forstår ikke greia. Vi synes Tripic var strålende, so what? 


Jøjemeg.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg