Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Alkjeks
AlkjeksInnlegg: 491
26.06.19 21:58
MarcoMauritz: Begrenset spiller. Må jukse for å ha suksess. En obos spiller

Det er riktig at Høiland har spilt i Obos. Han ble forøvrig toppscorer der.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
26.06.19 22:07
Ville: Første gang boli har blitt utvist, noensinne. Han slaver kapteinen deres er den verste personen i eliteserien på mange år. Han går inn for å samle kort på motspillere, at han er kaptein sier alt om møkkaklubben deres

Kan du utydpe hva Tripic gjorde galt nå? 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
26.06.19 22:13
MarcoMauritz: Så lenge vi ikke får bilder, vet jeg at det var en feil avgjørelse

Du kjører den klassiske "skyldig inntil det motsatte er bevist" ja. Noe sier meg at du ikke jobber i rettsvesenet.

(Innlegget ble redigert 26.06.19 22:15)

storteple
stortepleInnlegg: 9226
26.06.19 22:49

Æsj. 


Da håper jeg på Aalesund. Eller Mjøndalen. 

storteple
stortepleInnlegg: 9226
26.06.19 22:50

Borte mot Aalesund. Den skal vi ta. Heldigvis på kunstgress. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
26.06.19 22:55

Ikke veldig heldige med trekningen, men vi unngikk Odds. Bør ha muligheter mot Aalesund.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45445
26.06.19 22:56

Ikke den verste motstanderen i utgangspunktet. Har vunnet der før og.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22802
26.06.19 22:58

Aafk er virkelig i siget. Så den blir knalltøff., men en kamp vi bør vinne.

 

Håper BB har fått forsterket laget til da. Men slik Furdal framsto i dag er vi allerede forsterket.  Likevel trenger vi noen av klasse til å styre det defansive. Vi er for sårbare bakover og kan ikke stole på at vi har en keeper som rydder opp 

(Innlegget ble redigert 26.06.19 23:00)

storteple
stortepleInnlegg: 9226
26.06.19 22:59

Vi skal vinne mot Aalesund. Vi er et bedre lag. Men da må vi få kampen inn i vårt spor, ikke Aalesund sitt. Vi er et mye raskere lag enn Aafk, og de har ikke imponert i OBOS så langt. Har sett en del kamper de har spilt. 


Det blir spennende, og en tøff kamp, men vi bør være favoritter. Veldig glad vi ikke fikk bortekamp på gress. Og at vi unngikk Odds/FKH. Bare kjipt at vi ikke fikk hjemmekamp. 

magpien
magpienInnlegg: 4913
26.06.19 22:59

Sånn midt på treet trekning mtp mulighetene. Synd med bortekamp uansett.

storteple
stortepleInnlegg: 9226
26.06.19 23:12

Får håpe seieren gjør at pengene sitter løsere under emisjonen også. Hadde vært artig å treffe på 2-3 signeringer til i sommervinduet. 


Vil ha en kantspiller, en sentral midtbane og en tankspiss. Kanskje også en keeper, om det dukker opp noe spennende. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
26.06.19 23:13
fotballidiot2: Aafk er virkelig i siget. Så den blir knalltøff., men en kamp vi bør vinne.

Kampen skal spilles i september, så nåværende form har ikke all verdens betydning.

eppaen
eppaenInnlegg: 27529
27.06.19 01:08

Av alle tøyselagene som er igjen, så føles det jo som en tung trekning å få bortekamp mot Aafk. Den tar vi ikke med dagens defensive form. 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2160
27.06.19 03:45
storteple: Vi skal vinne mot Aalesund. Vi er et bedre lag

Flott at du er optimist. At dere er i en divisjon over oss per idag, kan kanskje begrunne at du hevder dere er et bedre lag. Men selv med den bakgrunnen gikk det skeis for Molde & RBK. Som Oransje kan jeg iallefall si med rimelig sikkerhet, dere skal iallefall få jobbe steinhardt for seier i denne kvarten. Personlig er jeg tilfreds med at AaFK fikk hjemmekamp - og Viking som motstander. Jeg ser frem til at dere kommer nordover.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
27.06.19 05:58
trminator: Kanskje finnes det andre vinkler som er mer formildende for Boli.

– Det var avgjort da jeg kom inn, jeg fikk bare ta sjarmøretappen. Zlatko (Tripic) hadde jo allerede gjort det han kan best: å få en mann utvist. Som spiss er det deilig å spille mot ti mann, sier Høiland og smiler lurt.


Burde få etterspill dette her, for de har bevisst snakket om å få det til å svartne for Boli. 

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 5983
27.06.19 07:20

Og hvorfor skal dette få etterspill? Mener du for Boli da eller? 

LongView3
LongView3Innlegg: 3708
27.06.19 07:41
MarcoMauritz: Burde få etterspill dette her, for de har bevisst snakket om å få det til å svartne for Boli.

Enig. Ingen tvil om at Tripic burde vært et annet sted på banen, slik at dropkicket til Boli bare traff løse luften. Egentlig er det vel Tripic som burde vært utvist for å være på feil plass...?


Var selv på stadion, og så situasjonen. Har du sett den?

magpien
magpienInnlegg: 4913
27.06.19 07:43
MarcoMauritz: Burde få etterspill dette her, for de har bevisst snakket om å få det til å svartne for Boli.

Folk er jammen noen følsomme valper i 2019. Er Boli så heit i hodet er det en risk Stabæk må vurdere.

storteple
stortepleInnlegg: 9226
27.06.19 08:30
MarcoMauritz: Burde få etterspill dette her, for de har bevisst snakket om å få det til å svartne for Boli.

Ser ikke på dette som noe annerledes enn at Franck Boli løper fortere enn Frode Kippe. Man utnytter svakhetene til motstanderen.

Vi får virkelig håpe at Boli får hjelp etter denne åpenbart traumatiske hendelsen. Tenk hvis det faktisk er som du sier - at han har blitt provosert? Ja, da er det alvorlige greier. Jøjemeg.

storteple
stortepleInnlegg: 9226
27.06.19 08:40
Kapteinhivoghoi: At dere er i en divisjon over oss per idag, kan kanskje begrunne at du hevder dere er et bedre lag. Men selv med den bakgrunnen gikk det skeis for Molde & RBK. Som Oransje kan jeg iallefall si med rimelig sikkerhet, dere skal iallefall få jobbe steinhardt for seier i denne kvarten. Personlig er jeg tilfreds med at AaFK fikk hjemmekamp - og Viking som motstander. Jeg ser frem til at dere kommer nordover.

Det kan ikke være noen tvil om at Viking er et bedre lag enn Aalesund. Vi var det i fjor, og vi er det i år. Vi er bedre spiller for bedre og også bedre som lag.

Det betyr selvsagt ikke at Aalesund ikke kan vinne. Og kanskje spesielt på hjemmebane. Aalesund var svært gode mot Molde. Og så ble det en merkelig kamp mot Rosenborg som er vanskelig å vurdere. Men Aalesund er ikke et bedre lag enn Rosenborg, og spesielt ikke bedre enn Molde. Dette antar jeg vel at du er enig i, selv om Aalesund har slått dem begge ut av cupen?

Helt enig med deg i at Viking må jobbe steinhardt for en eventuell seier, og jeg er slettes ikke sikker på at Viking kommer til semifinalen på deres bekostning. Men Viking er like fullt favoritter inn mot denne kampen. Spesielt dersom Aalesund får samme formdupp som de fikk i fjor høst, som man kanskje så konturene av mot Raufoss. Aalesund har på ingen måte dominert i OBOS i år, selv om jeg tror de rykker greit opp ettersom de andre lagene er for svake.

Gleder meg til kampen, og satser på at Vikingspillerne gjør det samme. Jeg er rimelig sikker på at tenningsnivået blir skyhøyt fra begge lag. Så blir det viktig for Viking å få kampen inn i sitt spor. Dersom dette blir en kamp med stadige stopp i spillet og lavt tempo tror jeg dessverre at Aalesund kan ta oss på fysikken. Der er Aalesund rimelig overlegne.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
27.06.19 10:35

Sånn som jeg så utvisningssituasjonen er det ingen tvil om at den er riktig. Stabæk startet en overgang, og Tripic og Boli løp litt oppi hverandre rundt midtsirkelen. Boli ble forbannet og satte inn en horribel saksetackling i hoftehøyde på Tripic i etterkant når Tripic hadde tatt seg forbi. Boli selv protesterte heller lite. Det var lagkammeratene som omringet dommeren.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 10:42)

Ulterion
UlterionInnlegg: 165
27.06.19 10:42
storteple: Vil ha en kantspiller, en sentral midtbane og en tankspiss. Kanskje også en keeper, om det dukker opp noe spennende.

Tankspiss, ja så definitivt: Me mangler den typen i laget. Ei betongblokk - som vinner hodeduellar ståande på bakken, og som alle motspelarar skvetter av som vatn på gåsa.


Og ein sentral midtbane i toppklasse: Duracellmotor, taklingssterk, pasningssikker, evne til å bryta gjennom pressledd, og skuddfot med presisjonen til Scholes og krafta til Koeman :)


Kantspelar hadde vørt ok - men det blir mest krydder for min del. Må vera rette spelar (person og kvalitetar) - me må utnytta "luksusen" det er å kunne venta til me finner dei rette, og ha litt cash i banken til å slå til raskt når muligheten byr seg.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
27.06.19 10:48

«Zola» kommer etter alle solemerker tilbake for å vise seg fram. Det er heller ikke usannsynlig at det kommer 1-2 av nigerianerene Bjarte var og så på. Akkurat det prosjektet er litt usikkert iom. at BB må være sikker på spillerne forsterker førsteellveren. Problemet med nigerianere er fotballforståelse og lære å spille i et system. 


Den eneste fra nigeria som har vært nærmest komplett når han kom, var Kara i Tromsø. 

aaleby
aalebyInnlegg: 6474
27.06.19 10:54
storteple: Vi var det i fjor, og vi er det i år. Vi er bedre spiller for bedre og også bedre som lag.

Hvem som var bedre enn hvem når det skilte 2 poeng etter 30 serierunder er en subjektiv øvelse som overhodet ikke innehar noen objektiv fasit utover at tabellen tilsier at viking tok 0,06 flere poeng enn AaFK per serierunde. 

Viking var svært sjelden overlegne i fjorårets Obos, likevel ligger dere svært godt plassert i tippeligaen året etter uten å ha styrket stallen vesentlig.  Det bør vel kanskje fortelle hvor vanskelig det er å skinne i bakgårdsligaen uavhengig av om klubben heter Viking eller Aalesund.

Mao; kvalitetsforskjellen mellom laget som topper obos og et lag som befinner seg i tippeligaen er mer eller mindre umulig å vurdere. Eneste som er sikkert er at AaFK har slått de to eneste tippeligalagene man har møtt i år, hvor det ene attpåtil kvalitativt sett er Norges beste lag. Ekstra imponerende når AaFK skiftet ut 6 mann fra laget som spilte seriekamp noen dager før og ei heller var toppet mot RBK. 

Ingen ting ville vært bedre enn om Viking så seg blind på divisjonsforskjellen.  Objektive favoritter er dere muligens også på CLS, uten at det nødvendigvis er en psykologisk fordel.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 10:55)

eppaen
eppaenInnlegg: 27529
27.06.19 11:27
aaleby: kvalitetsforskjellen

...er ikke så stor nei. Hvertfall ikke når Viking skal opp dit. Tror de fleste syns det var en kjip trekning sett med Viking-øyne. Det er voldsomt friskt å melde at Viking skal være bedre ettersom de ble fullstendig utklasset av Molde, der Aafk vinner komfortabelt.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 11:32)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45445
27.06.19 12:38
Gorgi: Den eneste fra nigeria som har vært nærmest komplett når han kom, var Kara i Tromsø.

Han var såpass god at han ikke engang kom fra Nigeria, men Diambars i Senegal :) 

storteple
stortepleInnlegg: 9226
27.06.19 15:05
eppaen: Det er voldsomt friskt å melde at Viking skal være bedre ettersom de ble fullstendig utklasset av Molde, der Aafk vinner komfortabelt.

Jeg ser ikke hva som er så voldsomt friskt med å melde dette, og det er fordummende for hele diskusjonen om enkeltresultater mot enkeltlag skal legges til grunn for å teste slike påstander. Molde - Aafk var en spesiell kamp, et lokaloppgjør. Bryne er ikke et bedre lag enn Viking selv om vi ofte taper mot dem.

Min påstand begrunnes i at jeg mener at Viking både i fjor, og i år, har vist et høyere toppnivå. Vi har i tillegg vist dette toppnivået i flere kamper enn Aalesund, som etter mitt skjønn har fått bedre betalt i år enn banespillet normalt skulle tilsi. Vi møter også bedre lag i det daglige.

Jeg er fullt klar over at dette er min subjektive mening. Kombinasjonen av at Aafk har hjemmekamp og at "cup er cup" gjør også at jeg slettes ikke blir sjokkert om Aafk skulle vinne kampen. Men jeg klarer ikke å se noe annet enn at Viking skal være favoritter. Jeg vil bli skuffet om vi ryker i kvartfinalen mot et lag som ligger en divisjon under oss. 

storteple
stortepleInnlegg: 9226
27.06.19 15:13
aaleby: Hvem som var bedre enn hvem når det skilte 2 poeng etter 30 serierunder er en subjektiv øvelse som overhodet ikke innehar noen objektiv fasit utover at tabellen tilsier at viking tok 0,06 flere poeng enn AaFK per serierunde.

Tabellen er jo den objektive fasiten, i alle fall for OBOS 2018. Det er da ikke en subjektiv øvelse å se hvem som er øverst på denne? Poengsummen man har ved sesongslutt er ikke veiledende.


Det er en interessant øvelse å etterlyse en objektiv fasit når man velger å se bort fra den man har....

Når det er sagt så er jeg selvsagt enig i mye av det du skriver, og det er spesielt vanskelig å fastslå nivå og utvikling etter sesongslutt i fjor. Det er vanskelig å sammenligne nivåene, og årets NM viser også at nivåforskjellen ikke er så stor i enkeltkamper. Det er jo derfor cup er cup.

Kampen er åpen, men Viking må leve med å være favoritter i mine øyne i alle fall. Jeg blir ikke skremt av at Aafk klarte å mobilisere i derbyet mot Molde, eller vant en bisarr kamp mot et Rosenborg helt uten form og farge etter straffekonkurranse.

Aalesund er et bra lag, men om begge lag spiller opp mot sitt beste så mener jeg at Viking vil vinne kampen.

aaleby
aalebyInnlegg: 6474
27.06.19 15:24
storteple: Min påstand begrunnes i at jeg mener at Viking både i fjor, og i år, har vist et høyere toppnivå.

Du må gjerne mene dette, men påstanden handler utelukkende om en magefølelse og den er så subjektiv at tyngden er mer enn fjærlett.  Aalesund hadde bedre målforskjell enn Viking i fjor, begge lagene vant innbyrdes på bortebane og det skilte to poeng.  Da blir påstand om høyere toppnivå virkelig syltynt når dette går over 30 serierunder. 

 

En mer sprudlende spillestil er ikke nødvendigvis et bevis på et høyere nivå når resultatet av ulikhetene ikke spilte inn på måltavlen og bare så vidt spilte inn på resultattavlen med ekstremt knappe to poeng.

 

Viking spiller kanskje i en divisjon høyere, men dere møter også lag som angriper i en helt annen grad enn hva som er hverdagen til AaFK.  Dette skaper rom, som også skaper mulighet til å vise toppnivå på en annen måte enn i bulldoserdivisjonen hvor manglende ferdigheter så ofte blir kompensert av innsats og forsøksvis defensiv trygghet.

 

Point being; Viking er meget mulig et bedre lag enn AaFK. Hvor mye bedre er og forblir en umulig øvelse. Vesentlig bedre? No way.  Forskjellene er neppe store, som jo kommer tydelig til syne ved å se på hvor ufattelig mange TL-lag som har gått på hodet ut mot lag i obosligaen og det som verre er. Som er hvorfor jeg vil hevde at det er mer supporterhjertet enn den analytiske delen av hjernen som trekker slutningene.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 15:26)

magpien
magpienInnlegg: 4913
27.06.19 15:25

Aalesund i Aalesund kan selvsagt fort bli en skrell. Om man i det hele tatt kan kalle det dét. La oss snakkes nærmere slutten av september og se hvordan formen, skadeproblemer osv ligger an da. Vil påstå at slike flytende faktorer vil være det mest utslagsgivende. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg