Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.11.20 13:08

Spent på kva som kjem fram av informasjon i tida framover. Dette kom veldig brått på, men det er tydelegvis ein prosess som har vore pågåande innad i klubben over tid. Blir ikkje overraska om det ender med at BB går nå, og Jensen og Batty tar over ansvaret umiddelbart. Spent på kva dei står for.

Madlaveien

Innlegg: 1458
Madlaveien
26.11.20 13:10

Overtar Aarsheim og Jensen blir jeg fort skeptisk. Husker med gru hvordan det gikk når Oilers lot sin assistent trener overta. 

Jeg spekulerer litt nå, men noe må ha skjedd...sammenheng med BBs utfrysning av Høiland mon tro?

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.11.20 13:13
jesman2: Står jo i artikkelen til Aftenbladet at dette er samtaler som har pågått i 3-4 måneder. Bjarne er, eller burde i alle fall, være smart nok til å skjønne hva Viking må foreta seg om han ikke vil være med på deres løsning.

Sant nok. Høres mer og mer ut som noen er klar for opprykk og BB står i veien.. 

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
26.11.20 13:28

– Hva gjorde at dere i styret ønsket å avslutte med Bjarne Berntsen?

– Det var ikke førstevalget som skjedde nå. Vi hadde et ønske om å ha ham med ett år til i en annen rolle, og han ønsket å fortsette for et nytt år. Vi ville se på det nærmere sommeren. Onsdag gjorde vi en avtale om å avslutte. Det har vært prosesser, sier Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik til RA.

– Hva gjør at han nå ikke er skikket til å lede Viking?

– Han er skikket, men vi har et trenerteam vi har lyst å gjøre noe med. De er framadstormende. Det var riktig å gjøre det nå. Bjarne har gjort en kjempejobb i mange år, blant annet med spillerlogistikk. Vi hadde håpet han skulle blitt med framover, men det gikk ikke som tenkt og planlagt.

aIseboy

Innlegg: 9543
aIseboy
26.11.20 13:30
Tjaaah: Pleier du å redigere bort feil for å stille deg selv i et bedre lys?

nei, derav hintet om at det var en humoristisk innrømmelse om at jeg bommet.

jesman2

Innlegg: 17899
jesman2
26.11.20 13:37
Wiggum: Han er skikket, men vi har et trenerteam vi har lyst å gjøre noe med. De er framadstormende.

Kjempeskeptisk, men samtidig er det meget klart at Viking har tatt enorme steg når det gjelder trenerutvikling de siste årene. Var det ikke nettopp en av ungdomstrenerne som forsvant ut i Europa?

Dog er jeg enig med dem som sier at situasjonen minner litt om da Benny forsvant forrige gang. Like nødvendig da, som nå, men den gang hadde man ikke god nok arvtager. Så vil jo tiden vise om vi har det nå. Denne tråden er full av folk som mener at Aarsheim/Jensen er dem som egentlig har styrt feltet de siste årene.

Tjaaah

Innlegg: 34184
Tjaaah
26.11.20 13:38
aIseboy: nei, derav hintet om at det var en humoristisk innrømmelse om at jeg bommet.

Ah... Da skjønner jeg.

Hadde vært en rimelig merkelig reaksjon om det var alvorlig ment, hehe.

KongBob

Innlegg: 39701
KongBob
26.11.20 13:39

En fin måte å behandle klubblegender på...  Et eksempel til etterfølgelse...

(Innlegget ble redigert 26.11.20 13:40)

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.11.20 13:40
Wiggum: – Hva gjorde at dere i styret ønsket å avslutte med Bjarne Berntsen? – Det var ikke førstevalget som skjedde nå. Vi hadde et ønske om å ha ham med ett år til i en annen rolle, og han ønsket å fortsette for et nytt år. Vi ville se på det nærmere sommeren. Onsdag gjorde vi en avtale om å avslutte. Det har vært prosesser, sier Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik til RA. – Hva gjør at han nå ikke er skikket til å lede Viking? – Han er skikket, men vi har et trenerteam vi har lyst å gjøre noe med. De er framadstormende. Det var riktig å gjøre det nå. Bjarne har gjort en kjempejobb i mange år, blant annet med spillerlogistikk. Vi hadde håpet han skulle blitt med framover, men det gikk ikke som tenkt og planlagt.

OK, da er det opprykk for J&B som gjelder. Syntes det er litt rart at BB ikke ønsker å fortsette i en annen rolle, så lenge det høres ut som det var noe han ønsket etter neste år uansett, og de skulle se det an til sommeren...

Hadde det vært en helt ny trenger som var på vei inn, ville det kanskje vært anderledes...

 

 

 

clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 13:52
Madlaveien: sammenheng med BBs utfrysning av Høiland mon tro?

Hvorfor skulle styret sparke treneren fordi han benker en spiss som overhode ikke leverer varene? Høiland har ikke SÅ sterk posisjon.

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
26.11.20 13:53
villevesten: Syntes det er litt rart at BB ikke ønsker å fortsette i en annen rolle,

Han fikk tilbud om ett år som sportssjef. Selv ønsket han to år. Da sa klubben nei og hasta la vista.

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
26.11.20 13:55
Madlaveien: sammenheng med BBs utfrysning av Høiland mon tro?

Nei. Misfornøyde spillere har man i alle klubber. Høiland har ikke prestert og har bedre spillere foran seg i køen. 

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.11.20 13:57
Wiggum: Han fikk tilbud om ett år som sportssjef. Selv ønsket han to år. Da sa klubben nei og hasta la vista.

Jepp. Men styret legger det vel frem som at de ville han skulle gå over i en ny rolle nå, og så ser de på eventuell forlengelse til sommeren igjen.. At det ikke er OK for BB, er jo for så vidt greit det, men føles litt spesielt...

 

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.11.20 13:57
Wiggum: Han fikk tilbud om ett år som sportssjef. Selv ønsket han to år. Da sa klubben nei og hasta la vista.

Jepp. Men styret legger det vel frem som at de ville han skulle gå over i en ny rolle nå, og så ser de på eventuell forlengelse til sommeren igjen.. At det ikke er OK for BB, er jo for så vidt greit det, men føles litt spesielt...

 

mr.le-del-se

Innlegg: 29
mr.le-del-se
26.11.20 14:01

Var det en bombe at BB måtte gå? Er litt usikker på det. Ingen er større enn klubben, og BB har muligens involvert seg for mye i ting han ikke skal blande seg inn i. Tror ikke det  var tilfeldig at Henningsen ga seg i høst. Samtidig er det nok ikke tvil om at en del av kjernespillerne i gruppen har sett seg lei av Berntsens taktiske vurderinger/valg. Mister du garderoben er du ferdig , uansett hva du har gjort før. Summen av slitasje på annet Viking personell samt mistillit i spillergruppen kan helt klart ha vært avgjørende faktorer her. Når en ser på spillerlogistikken for denne sesongen er det vel kun Veton som har slått noenlunde til. Yanni , Østbø og Bell har alle et stykke igjen før en kan kalle dem gode signeringer.

clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 14:02
Wiggum: Han fikk tilbud om ett år som sportssjef. Selv ønsket han to år.

Jeg sliter med å se e3n eneste grunn til at han ikke kunne fått to år som sportssjef, når man likevel har bestemt seg for å fortsette i den retningen som man her gjør. Hadde de hentet inn en trener utenfra er det ikke sikkert at dette ville vært en god løsning, men når man går for det samme som før, men med litt forskyvning i interne roller, så skulle da BB vært ypperlig som sportssjef.

Klubben har mistet sterke og lojale tjenere i ulike funksjoner de siste årene. Tilbake står man altså med to hovedtrenere som er veldig uprøvde, en 29-åring som direktør (eller hva nå en gang stillingstittelen er) og en styreleder som ihvertfall ikke jeg vet hva står for.

Spørsmålet er om dette kommer til å rakne som et korthus om det blir motgang? Du visste hva det forrige regimet sto for, men hva kommer til å skje nå? Før 2017 hadde Viking ikke slike "gode" krefter, men en drøss med personer som ikke burde vært der. Jeg frykter at vi er tilbake der.

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
26.11.20 14:09
clavin: Spørsmålet er om dette kommer til å rakne som et korthus om det blir motgang? Du visste hva det forrige regimet sto for, men hva kommer til å skje nå? Før 2017 hadde Viking ikke slike "gode" krefter, men en drøss med personer som ikke burde vært der. Jeg frykter at vi er tilbake der.

Frykten min er akkurat den samme. 

Madlaveien

Innlegg: 1458
Madlaveien
26.11.20 14:09
clavin: Hvorfor skulle styret sparke treneren fordi han benker en spiss som overhode ikke leverer varene? Høiland har ikke SÅ sterk posisjon.

Ikke spør meg, jeg bare synser. Uansett er ikke dette måten å gjøre det på, mot en av klubbens største legender gjennom tidene.

clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 14:15
Madlaveien: Ikke spør meg, jeg bare synser.

Jeg er klar over at du bare synser, men da bør det også være greit å argumentere for at synsingen sannsynligvis ikke har rot i virkeligheten.

Peauskeegget

Innlegg: 60
Peauskeegget
26.11.20 14:22

Herregud, for ei røre. Akkurat no ser me ut som eit Brann med blaute konsonantar. Får berre håpa det inntrykket ikkje blir langvarig.

jesman2

Innlegg: 17899
jesman2
26.11.20 14:26
Madlaveien: Uansett er ikke dette måten å gjøre det på, mot en av klubbens største legender gjennom tidene.

Slike hensyn har Viking fått "grasat" med kritikk for å ta altfor mange ganger. Sentimentalitet og vakker historie kan og må aldri stå i veien for utvikling. Om Viking utvikler seg positivt av dette, gjenstår å se.

Se det fra en annen vinkel, Viking HAR prøvd å finne en løsning for å beholde kapasiteten Bjarne i klubben, SAMTIDIG som man velger en annen løsning på trenerfronten. Det ville ikke Bjarne. At han i øyeblikket i dag er veldig skuffet, er særdeles forståelig, men Bjarne er ingen bitter mann. Han fikser dette.

clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 14:28

Ellers er det jo interessant at noen argumenterer med at det ikke er nok å kjempe om 7. plass, og at Viking ikke har hatt nødvendig progresjon osv. Jeg kan garantere at dette var tilstand som irriterte meg grønn i mer enn et tiår, og jeg konstaterte at man etterhvert hadde begynt å akseptere dette som standard. Dette endte jo som det måtte gå, med nedrykk og at folk mistet interessen mer og mer.

Nå derimot har man fått en fornyet giv rundt laget, og laget har også vist at de KAN være med i kampen om store ting. Om man vurderer troppen vil jeg ikke si at 7. plass er en underprestering i forhold til forventningene, og med tanke på det som har skjedd de siste årene er ikke det såkalte begeret fullt med middelmådige prestasjoner, som var tilfelle før 2017. Sportslige prestasjoner skulle derfor ikke være en grunn til å sparke treneren, og spesielt med tanke på at pilen har pekt oppover.

Jeg tror ihvertfall ikke at den valgte løsningen kommer til å bli bedre.

storteple

Innlegg: 10073
storteple
26.11.20 14:28

Jeg er fryktelig skeptisk til det som skjer nå. BB har gjort omtrent alt rett siden han kom, med unntak av formasjonsvinglingen før sesongen. Det har blitt spekulert i at det var Jensen og Aarsheim som ønsket denne endringen, uten at jeg sitter på fasit her. Men virke gjorde det i alle fall ikke. 

BB har vært Mr. Viking, og jeg tror mye av grunnen til både opprykket og cupgullet er at Viking nettopp har hatt en slik sterk personlighet som kunne skjære gjennom. Det har jo funket. At andre personer rundt i klubben eventuelt føler seg overkjørt driter jeg i, så lenge det har virket. 

Personlig sliter jeg litt med tilliten til de som skal sitte igjen å styre skuta nå. Fallhøyden blir enorm om det Viking gjør nå ikke lykkes. Hvorfor legge dette presset på seg selv og ikke følge planen som var lagt?

Tjaaah

Innlegg: 34184
Tjaaah
26.11.20 14:33
Peauskeegget: Herregud, for ei røre. Akkurat no ser me ut som eit Brann med blaute konsonantar. Får berre håpa det inntrykket ikkje blir langvarig.

Bare å skifte navn til SK Blaut.

Mc_lovin

Innlegg: 8718
Mc_lovin
26.11.20 14:52

Skeptisk til en ordning med to hovedtrenere, hvis dette er den nye ordningen. Hvem kommer til å ha siste ord? Hvem vil bestemme under kamper? 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 14:55)

GiPazzini_85

Innlegg: 89157
GiPazzini_85
26.11.20 14:57

Viking må tydeligvis ha klar en storfisk av dimensjoner som velger å gjennomføre dette grepet nå.11 poengs klaring ned til nedrykksplass i en andresesong med et nokså mediokert mannskap må nå være temmelig greit. Tydelig at styret har kortidshukommelse her. Ikke lenge siden Viking tapte kamper mot Jerv og Nest-Sotra og spilte uavgjort mot Levanger. Luktet ikke akkurat EL-kvalik mot Aberdeen og 5.plass i Eliteserien av dem da. Tror ikke Viking er i noen posisjon hvor de kan vurdere Berntsens stil som primitiv så lenge det faktisk bærer frukter. Han har tross alt gjort en god jobb gitt forutsetningene.

jesman2

Innlegg: 17899
jesman2
26.11.20 14:59
GiPazzini_85: Tydelig at styret har kortidshukommelse her. Ikke lenge siden Viking tapte kamper mot Jerv og Nest-Sotra og spilte uavgjort mot Levanger. Luktet ikke akkurat EL-kvalik mot Aberdeen og 5.plass i Eliteserien av dem da.

Kanskje ikke, men treneren var den samme.

GiPazzini_85

Innlegg: 89157
GiPazzini_85
26.11.20 15:02
jesman2: Kanskje ikke, men treneren var den samme.

Ja da, men det var vel ikke gjort over natta å snu skuta. Selv om Viking vant serien det året og rykket opp så så de tidvis temmelig bedritne ut. Så i all sin enkelhet så har jo Berntsen gjort en veldig god jobb.

TAdams6

Innlegg: 39611
TAdams6
26.11.20 15:12
GiPazzini_85: Viking må tydeligvis ha klar en storfisk av dimensjoner som velger å gjennomføre dette grepet nå

Aftenbladet melder nå at Jensen og Aarsheim blir nye trenere. Pressekonferanse på fredag.

Dette er bare så hinsides rart. Jeg ser ingen logikk. Absolutt ingen logikk.

Vi hadde bror til Kent Christiansen som har gjort en formidabel jobb. Jeg ble lei meg når han ga seg og fryktet hva vi kunne få. Vi har hatt så mye udugelig i ledelsen til Viking, endelig hadde vi en mann som faktisk gjorde det han skulle. Nå kommer erstatteren Sandvik og framstår som en cowboy som skyter fra hofta.

Først Christiansen og Henningsen. Nå BB. Alle de 3 som skal ha 99,99% av æren for at Viking er der de er idag har forsvunnet. 2 frivillig, den viktigste får sparken. 

BB har gjort gull av gråstein. Hentet ukjente spillere. Spilt en underholdende fotball. Cupgull, 5.plass i serien. Opprykk. Den vanskelige sesong 2 i Eliteserien har gått som smurt og vi kan kopiere den gode sesongen vi hadde ifjor.

Null fornuft, null logikk og drepende for entusiasmen. Hvorfor skal Viking drive på som "idioter" nå når de endelig var på vei til å bli et lag og klubb man elsker.

Klikk for å gå tilbake til toppen