Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 17:24
storteple: Nå er enkelte av storaksjonærene ute og krever at BB får fortsette også. Hva i alle dager driver Viking med nå? Har de fått hjerneslag hele styret?

Dette minner meg om splittelsen blant aksjonærene da Granfeldt var styreleder. Den gangen var det kaos som følge av dårlig styring i mange år. Nå er det kaos pga at et åpenbart inkompetent styre har fullstendig gått fra vettet.

Jeg pleier ikke å være bastant i slike saker, men vil i dette tilfellet bare kaste hele styret, først som sist. 

SteffenKristensenVFK

Innlegg: 3673

Flaut og amatørmessig 

VAVAVOOM

Innlegg: 2726
VAVAVOOM
26.11.20 17:28

De bør ikke komme å trygle om noe kjøp av sesongkort med det første i hvertfall.

Jeg syns faktisk det er på sin plass med litt demonstrasjoner. Få lurt inn et banner på stadion på lørdag eller noe.

aIseboy

Innlegg: 9543
aIseboy
26.11.20 17:29
TAdams6: Hva er planen nå? 
Er utrolig redd for spillestil endring.

Når de to assistentene som har vært med en del år rykker opp som hovedtrenere, så burde vel ikke den frykten være så veldig høy?

Ellers er det jo som speaker Øyvind Jacobsen sier, at i 2002 ønsket Benny Lennartsen å fortsette. Da uttalte leder i Viking FK at det var en "tid for alt". Leder den gang var som kjent Bjarne Berntsen.

LeJuan

Innlegg: 98
LeJuan
26.11.20 17:30

Anbefaler folk her inne å høre på Studio A sitt intervju med Bjarne. Fra mitt synspunkt virker det som en meget urettferdig avgjørelse fra styret. Noe sier meg at styret ikke kommer til å ha noe særlig gode unnskyldninger til pressekonferansen i morgen.

leedsforalltid

Innlegg: 2678
leedsforalltid
26.11.20 17:33

Jeg satser på at aksjonærene tvinger styret til å ansette BB i 2-5 år som sportslig leder. Inger er i nærheten til å kjøpe og selge spillere, stå sterkt i stormer og evnen til å holde kontroll på økonomien er hans største styrke. Jeg ble faktisk så trist i dag at det føltes som sorg. BB så lenge han orker i lederstilling eller styreleder som andre hinter om.

Mc_lovin

Innlegg: 8718
Mc_lovin
26.11.20 17:36
storteple: Nå er enkelte av storaksjonærene ute og krever at BB får fortsette også. Hva i alle dager driver Viking med nå? Har de fått hjerneslag hele styret?

"Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik hadde en svært hektisk dag etter at nyheten om Berntsens avgang ble kjent. Han sier reaksjonene var todelte, men erkjenner at han også har blitt skjelt ut på telefonen. Når det gjelder informasjon til aksjonærene i forkant, sier han:

– Hadde jeg vært i skoene på aksjonærene, kunne sikkert jeg også tenkt meg den informasjonen i forkant. Men dette er vanskelig. Det er en personalsak og vi var redde for lekkasjer. Derfor skjedde det så kjapt, forklarer Sandvik.

– Det vil jeg ikke svare på nå, men jeg skal prøve å begrunne det overfor aksjonærene på et senere tidspunkt, svarer Sandvik."

Hvorfor var de så redde for lekkasjer? Er vel ikke slik at Batty og Jensen plutselig hadde signert for andre klubber. Hvis prosessen har vært så langvarig som beskrevet, så finner jeg dette argumentet svært merkelig. Bjarne fant vel også ut allerede mandag at han var sparket.

Har styret glemt at klubben var på konkursens rand for kun tre år tilbake og ble reddet av aksjonærer som Tveeteraas og Trond Jacobsen?

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:38)

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.11.20 17:39
leedsforalltid: Jeg satser på at aksjonærene tvinger styret til å ansette BB i 2-5 år som sportslig leder.

Det skjer neppe så lenge BB føler han ikkje har tillit i styret. Det er jo grunnen til at han ikkje ville gå over i den stillinga nå, sånn eg forsto det.

Winthrop15

Innlegg: 4463
Winthrop15
26.11.20 17:47

Dette var jo rett å slett ett sjokk....

leedsforalltid

Innlegg: 2678
leedsforalltid
26.11.20 17:51
happydeathsuite: Det skjer neppe så lenge BB føler han ikkje har tillit i styret. Det er jo grunnen til at han ikkje ville gå over i den stillinga nå, sånn eg forsto det.

Trodde han ville ha 2 eller 3 år og de tilbydde kun 1

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
26.11.20 17:51
TAdams6: Istedet for at Aarsheim og Jensen kunne tatt over for BB når han ga seg, med all goodwill det var mulig å få, vil de nå bli møtt med skepsis og de må levere fra dag

Det er også et vesentlig poeng ja. De to nye hadde fått mye mer tid og tålmodighet på seg hvis dette hadde vært gjort på en skikkelig måte. Istedet blir det en haug med "hva var det vi sa?" hvis de taper de to-tre første kampene.

storteple

Innlegg: 10073
storteple
26.11.20 17:54

For en klovn denne Sandvik fremstår som nå. 

Jeg tror styret har undervurdert hvor kjekt supporterne synes det var med opprykk og cupgull.

Dette er ingen god start for Jensen/Batty heller. Spesielt ikke om det er de som har presset fram dette. 

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
26.11.20 17:54
leedsforalltid: Jeg satser på at aksjonærene tvinger styret til å ansette BB i 2-5 år som sportslig leder.

Tviler sterkt på at det skjer nå. Bjarne føler ikke tilliten fra styret nå uansett.

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
26.11.20 18:37
Wiggum: Tviler sterkt på at det skjer nå. Bjarne føler ikke tilliten fra styret nå uansett.

Spørsmålet er om styret har tilliten hos eierene etter dette.

Hvem er den beste mannen for spillerlogistikk for Viking?

Jeg vil si Bjarne Berntsen.

Hva er styrets oppgave?

Lede klubben på best mulig måte, til det beste for klubben.

Nå river de ned alt det gamle styret, ledelsen og BB sammen med trenerteamet har bygget opp de siste 3 årene.

Rett og slett kvalmende oppførsel av styret.

Tar ikke eierene selv grep her kommer ikke jeg til å støtte denne klubben lenger, faktisk.

Jeg kan ikke være bekjent av en slik behandling av den viktigste bidragsyter.

Det hadde vært greit nok om BB forlangte å være trener, men han ønsket jo selv å jobbe med spillerlogistikk.

5 år med BB i den rollen er jeg overbevist om at Viking hadde vært best i landet på dette, men nei her skal han kastes på gata.

Som sagt, dette kan jeg selv ikke stille meg bak.

Fortid, fremtid, viking for alltid krever at man er blå i hjertet og har ett verdisett som man kan stille seg bak.

Det bidrar ikke dette styret med, på noen som helst måte.

 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 18:40)

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
26.11.20 18:47
leedsforalltid: Trodde han ville ha 2 eller 3 år og de tilbydde kun 1

Sier seg selv at du ikke føler tillit når styret ikke ønsker å utvide en avtale lenger enn dagens.

Da tilbyr du kun en rolle ut dagens kontraktstid, så kan vi jo spørre om hvor kompetent styret er, som ønsker en sportslig leder på 1 års kontrakt, burde vært minst 3 år, spør du meg.

Nei, i dag har jeg gått fra å være stolt over det Viking har fått til de siste 3 årene og vært i den tro at den nye ledelsen viderefører det arbeidet, til å innse at alt er i ferd med å rives ned og Viking har ikke ett dyktigere styre eller styreformann enn Rosenborg/Brann osv osv.

Skammelig.

 

storteple

Innlegg: 10073
storteple
26.11.20 18:49

Her har styret bommet totalt. Nesten utrolig at de har trodd de kan slippe unna med dette. Er helt sikker på at dette ender med at styreleder må gå. Kanskje flere. 

Har hørt podcasten nå, og liten tvil om at BB kommer ut av dette med hevet hode. Han viser en raushet og kjærlighet til klubben som styret ikke er i nærheten av. 

HNilsen

Innlegg: 12913
HNilsen
26.11.20 19:04

Med et sterkt forbehold om at det er informasjon som ikke er framkommet i media, så vil jeg si at dette er en av de verste avgjørelsene tatt av av noen vikingstyrer. Dette er helt på høyde med situasjonen vi hadde da Benny ikke fikk fornyet kontrakten i sin andre periode, etter å at ført et høyst middelmådig vikinglag til 3. plass, seier over Chelsea og cupfinalegull. Erstatter var som kjent uerfarne Kjell Inge Olsen, og vi vet alle hvordan det gikk da sykepleieren skulle overta for kirurgen, for å bruke Bennys egne ord. 

Nå gjentar historien seg, og den viser at Viking ikke har lært av tidligere feil. En sak er at laget høyst sannsynlig vil bli svekket sportslig. En annen sak Viking også burde reflektere over er at fotball er underholdning. De senere årene er Bjarne bygd opp som en merkevare. Det er comeback-mannen som, mot alle odds, førte Viking tilbake i toppen av fotball-Norge. Bjarne er populær blant vikingfansen. Når nå sentrale spillere er solgt, og Bjarne forsvinner, så sitter klubben atter en gang igjen med gråstein. Også på trenersiden. Jeg tror det vil slå ut på sesongkortsalg og sponsorinntekter. 

Dette er en surrealistisk og helt uforståelig avgjørelse. Ikke minst fordi klubben velger å sende en levende vikinglegende på dør på denne måten. Her vil de få fansen mot seg, det føler jeg meg veldig sikker på. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 19:05)

TAdams6

Innlegg: 39611
TAdams6
26.11.20 19:07
storteple: Hvor leser du dette? Ser ingenting på Viking sin Facebook-side.

Viking - Før i tiå - Og nå - på Facebook

Hvis du ikke følger den siden så anbefaler jeg den

TAdams6

Innlegg: 39611
TAdams6
26.11.20 19:13
HNilsen: Dette er en surrealistisk og helt uforståelig avgjørelse

Veldig enig. 

Jeg lurer på hva planene er. Tankene bak denne avgjørelsen. Hvorfor dette var veldig god timing. Hva kan vi forvente de neste årene.

Mange spørsmål. Håper Sanvik svarer på alle disse + enda noen rimelig kjapt.

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
26.11.20 19:24
TAdams6: Mange spørsmål. Håper Sanvik svarer på alle disse + enda noen rimelig kjapt.

Dette kommer aldri, til og med BB får ingen begrunnelse før etter seriens slutt.

Dette beviser for meg at det er en Donald Trump med totalt manglende kunnskap og evner til å drive en klubb og drive en klubb folk kan være stolte av, som i dag er styreleder, men faktisk kanskje ikke i morgen.

Min mistanke er rett og slett at Styreleder vil fjerne en krevende BB som han kanskje føler har bedre kompetanse enn han.

Styreleders oppførsel her minner om ledelse fra 60 tallet.

storteple

Innlegg: 10073
storteple
26.11.20 19:39

Snakket med min far i dag, som har fulgt Viking i 75 år. Han var rett og slett lei seg. Jeg sendte rett og slett en mail til Viking der jeg delte mine tanker om dette, noe jeg også vil oppfordre alle andre til å gjøre. Viking som klubb kan rett og slett ikke være bekjent av dette, attpåtil overfor en Vikinglegende som etter manges oppfatning har gjort nærmest alt rett. Selv de som kritiserer BB er vel enige i at han har gjort en god jobb totalt sett. 

Uforståelig. Sandvik, eller hva han nå heter, har et knalltøft utgangspunkt for pressekonferansen i morgen. Stiller han opp der og sier styret «følte for nye nytt» så er han ferdig. Det vil verken supportere eller aksjonærer akseptere. 

TAdams6

Innlegg: 39611
TAdams6
26.11.20 19:49
storteple: Det vil verken supportere eller aksjonærer akseptere.

Han var klønete når han hadde krisemøte med deler av kapteinsteamet og deler av trenerteamet når det buttet litt imot i sommer. Egentlig utrolig at ikke SA eller RA har kommet med rapport om dette. Det er jo hinsides dårlig håndtert av styrelederen.

Nå fortsetter han. Jeg kalte han en cowboy som skyter fra hofta før idag og det inntrykket bare forsterkes dess mer info som kommer.

På toppen av det hele har han nå gjort jobben for Bjarte Lunde Aarsheim og Jensen utrolig mye vanskeligere. Kritikken vil komme med første motgang. Underholdningsverdien må ikke synke. Nei, de har fått et vanskelig utgangspunkt. Det blir nesten umulig for de å lykkes nå.

jesman2

Innlegg: 17899
jesman2
26.11.20 19:57
HNilsen: Dette er helt på høyde med situasjonen vi hadde da Benny ikke fikk fornyet kontrakten i sin andre periode, etter å at ført et høyst middelmådig vikinglag til 3. plass, seier over Chelsea og cupfinalegull.

Høyst middelmådig? Nevland, Hangeland, Tihinen, Lunde Aarsheim, Fuglestad, Kuivasto, Berre, Kopteff, Frode Olsen og Pereira? Dette er jo det nærmeste klubben vår har vært å ha world-beaters i stallen siden 70-tallet. I 2001 burde vi tatt gull, noe jeg for alvor trodde på etter 0 tap de 10 første.

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
26.11.20 19:57
TAdams6: Han var klønete når han hadde krisemøte med deler av kapteinsteamet og deler av trenerteamet når det buttet litt imot i sommer. Egentlig utrolig at ikke SA eller RA har kommet med rapport om dette. Det er jo hinsides dårlig håndtert av styrelederen. Nå fortsetter han. Jeg kalte han en cowboy som skyter fra hofta før idag og det inntrykket bare forsterkes dess mer info som kommer. På toppen av det hele har han nå gjort jobben for Bjarte Lunde Aarsheim og Jensen utrolig mye vanskeligere. Kritikken vil komme med første motgang. Underholdningsverdien må ikke synke. Nei, de har fått et vanskelig utgangspunkt. Det blir nesten umulig for de å lykkes nå.

Er helt enig i dette, og det beviser at han ikke er egnet som styreleder, eller styret er egnet for den del, når de ikke ser at deres handlinger skader klubb og trenere.

Det er jo i utgangspunktet det motsatte av hva ett styre skal gjøre.

clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 20:00

Jeg søkte på styrelederen, og fikk da et treff den 16. juli på en RA-artikkel, hvor han innrømmet glatt at han var bekymret, og at om ikke resultatene snudde raskt vil trenersituasjonen snart bli en styresak. Dette trenger ikke å være spesielt, all den tid det egentlig er noe mer direkte enn utsagnet om at en trener har tillit til vedkommende ikke har det lenger. Det illustrerer likevel at styrelederen lenge har tenkt tanken på hvorvidt BB er rett person.

Det som uansett er mitt store ankepunkt, foruten det faktum at man har sparket en ressursperson og erstattet ham med grønnskollinger, er hvordan han kunne tro at han ville klare å gjennomføre dette UTEN et spetakkel som MÅTTE skade klubben betydelig? Hvor er vurderingsevnen egentlig?

Handlekraftig? En person som ikke en gang klarer å peke ut EN hovedtrener er ikke handlekraftig. Det dreier seg uansett om å utføre de rette handlinger, og ikke bare å handle.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 20:01)

soren_plystre

Innlegg: 537
soren_plystre
26.11.20 20:06

Altså, dette er usedvanlig klønete håndtert uansett. Men kan Morten Jensen ha blitt kontaktet av Sandefjord og at dette har fått fortgang i den opprinnelige planen om trenerteam?

storteple

Innlegg: 10073
storteple
26.11.20 20:12
soren_plystre: Men kan Morten Jensen ha blitt kontaktet av Sandefjord og at dette har fått fortgang i den opprinnelige planen om trenerteam?

Det er i så fall uforståelig. Så viktig er ikke Morten Jensen. 

Det kan heller ikke forklare hvorfor BB bare skulle få tilbud om ett år som sportssjef, eller hva de nå kaller stillingen.

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.11.20 20:15

Eg synst enkelt og greitt det verkar som styret ikkje har tilstrekkeleg tillit til Bjarne. Korfor dei ikkje har det, er jo eit relevant spørsmål her, men eg tviler på at det ligg noko anna enn det bak dette. 

Nevi

Innlegg: 10577
Nevi
26.11.20 20:23

Noen som har kontroll på hvem som sitter i dette styret?
Er det noen som i det hele tatt har peiling på fotball.


Er fortsatt både lei, trist, skuffet og forbannet.

Og ikke minst vil Morten Jensen og Batty ha ett mye tøffere inngang som hovedtrener i Viking, enn om det ble en naturlig avgang for BB.

Håper i første omgang at hordene markerer dette på lørdag. Og at aksjonærene setter press på Sandvik og resten av styret. Det med at dette med timing må være bullshit. Kan heller ikke tenke meg at Jensen / Batty har stilt krav om de vil opp og frem til neste sesong. Eller så stikker de. Kan heller aldri tenke meg spillergruppen har noe i mot BB.

clavin

Innlegg: 33787
clavin
26.11.20 20:25
happydeathsuite: Eg synst enkelt og greitt det verkar som styret ikkje har tilstrekkeleg tillit til Bjarne.

Åpenbart at tilliten ikke er kjempehøy, noe som illustreres av at han bare får tilbud om et år som sportsdirektør, som var den perioden de må betale lønn likevel. Ufattelig, all den tid BB virkelig har vist at han bekler en slik rolle.

Det er nok likevel ikke bare dette. Man ønsker nok å forfremme de to andre også.

Jeg er spent på hva som skjer framover. Som andre har vært inne på blir trenernes oppgave nærmest umulig. I tillegg tror jeg at mange som var positive til klubben nå allerede har fått situasjonen i vrangstrupen, og at klubben igjen må bygge opp tillitten, etter at nåværende styre, ledelse og trenerteam har måttet kaste inn håndkleet. Det er til å grine av.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg