Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.01.21 10:05
johnky: Da blir altså Viking formasjon i år i utgangspunktet 4-2-3-1

Det har eg ingenting imot. Spent på kven som er mest aktuelle som den sentrale i den offensive trearen.

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.01.21 10:18
Gandsfjorden: La meg presisere igjen, det er ikke problem at en enkeltperson mangler erfaring/kompetanse, men sammensetningen - altså en hel "gjeng" av disse er på plass samtidig i Jåttåvågen.

OK, så bekymringen din var da lik i fjor, og hadde vært lik selv om BB fortsatte i Viking??

Rantanplan

Innlegg: 114
Rantanplan
26.01.21 10:40
villevesten: OK, så bekymringen din var da lik i fjor, og hadde vært lik selv om BB fortsatte i Viking?

Uten å svare for Gandsfjordingen, så deler jeg bekymringen for om organisasjonen jevnt over mangler erfaring - eller for å bruke et annet ord - om organisasjonen er satt sammen på en komplementær måte med ulike profiler og kompetanse. Trenerduo er jeg på autopilot svært skeptisk til. I sum blir det et svært sårbart oppsett, om det skulle butte i mot. Og personlig hadde jeg følt meg tryggere på Vikings vegne om BB hadde fortsatt som sportsdirektør.

Men, jeg føler at dette har blitt sagt og gjentatt flere ganger nå. Loddet er kastet, så får vi bare håpe det bærer.

Gandsfjorden

Innlegg: 36
Gandsfjorden
26.01.21 10:41
villevesten: Bytyqi slo gjennom skikkelig i fjor, og var et relativt usikkert kort før sesongen startet. Du velger den negative vrien ved å snakke ned erstatter. En person er ute av trener teamet. I utgangspunktet den viktigste, ja, men det er ultranaivt å tro at BB utgjør hele forskjellen i Viking sin organisasjon.  Hadde BB blitt værende, hadde du garantert aldri komt med det samme oppgulpet du kommer med her...

Først og fremst, hersketeknikkene dine med "oppgulp" er i beste fall prepubertale hva modenhet angår, so cut the crap - sagt på godt norsk. Som du ser står det Bytiqi (Kabran inn-ok) som betyr at ok erstatter er på plass, både Zymer og Kabran er humørsyke og veldig av/på, altså ganske like både som spillere og typer. Det at Kabran har mer hjernekapasitet og prøver å fremstå som hardtarbeidende, mens Zymer er stikk motsatt og snakker om springbrett o.l., er en annen sak.

Videre mangler erstattere for Ibrahimaj, Østensen og Tommy, altså tre mann. Sistnevnte har ikke vist noenting på godt over et år, og er avskrevet av de fleste. Mulig vi bør legge til Furdal her, som var et vandrende sykehus store deler av fjorårssesongen. Begge disse hadde dog x faktor og håpet er jo at de finner frem krydderet igjen - hvor realistisk det er, gjenstår å se. Men, som clavin riktignok poengterte, laget/troppen er ikke satt enda, og det kommer forhåpentligvis inn nye spillere som hever laget.

BB er ingen frelser, men er en klubblegende som blir meget vanskelig å erstatte for trenerduoen. Et ordentlig trenernavn hadde selvsagt vært bedre. Selv BLAA alene som hovedtrener med MJ som assistent hadde vært bedre, jo flere kokker, jo.....

BB leverte nesten 30M netto pluss på spillere, matchet og slått av svært få i Norge. Comeback ES, cupgull og solide tabellplasseringer. Ved å kvitte seg med BB et år før tiden, og heller betale han 7-sifret lønn for å sitte hjemme, har klubben med det signalisert at de vil ha resultater som er bedre enn BBs. Realistisk sett fremstår nedre del av tabellen som mye mer aktuelt enn at trenerduoen skal klare topp 4-5. Fortell oss gjerne, hvor er du uenig her?

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.01.21 10:43

Leste forresten intervju med Layouni etter han signerte for VIF.

Vet ikke om personligheten han fremviser hadde passet i Viking-opplegget. Selvfølgelig helt hypotetisk, da han sikkert ikke har vært aktuell...

Rantanplan

Innlegg: 114
Rantanplan
26.01.21 10:47
VIKING2016: Austbø Bjørshol- Heggheim - Vevatne - Ny                Løkberg - Kari           Yanni - Furdal - Kabran                    Berisha

Får ikke lest artikkelen. Står det noe om at de kommer til å bruke den heltid, eller veksle med 4-3-3?

Tror 4-2-3-1 kan kle laget godt. Hadde foretrukket Hove over Vevatne, og ville funnet plass til Bell, selv. Kan ikke se for meg at Furdal kommer tilbake. Men 10eren kan kanskje varieres. Torsteinbø kan brukes som oppstillspunkt. Eller Auklend/Tangen som ballfordelere. Kanskje t.o.m Tommy som tilbaketrukken spiss.

Vikstøl på VB.   

storteple

Innlegg: 10072
storteple
26.01.21 10:47
Gandsfjorden: Det lukter trøbbel lang vei av sammensetningen inkompetente + grønnskollinger + mangel på erfaring i Viking, nettopp fordi over halvparten av styret, admin. ansatte og trenerne er det. La meg presisere igjen, det er ikke problem at en enkeltperson mangler erfaring/kompetanse, men sammensetningen - altså en hel "gjeng" av disse er på plass samtidig i Jåttåvågen. Trenersammensetningen (duoen) er den som fremstår som mest alarmerende mtp. umiddelbare sportslige resultater; håpet er dog at det som på papiret fremstår som en relativt enkel seriestart vil skape optimisme og noen resultater, som igjen kan kjøpe tid for trenerduoen. At duoen under BB ledet treningene i praksis, har svært lite å si for hvor egnet de er som hovedtrener(e), som også andre brukere her inne har påpekt og argumentert for/mot tidligere. Unødvendig å gjenta det.

Mye av dette er jeg enig i. Men hvordan gjør dette Kabran til en dårlig signering? Det er den koblingen jeg synes er utfordrende å se. Derav spørsmålet mitt om du går på negativ auto-pilot. 

Gandsfjorden

Innlegg: 36
Gandsfjorden
26.01.21 10:51
villevesten: OK, så bekymringen din var da lik i fjor, og hadde vært lik selv om BB fortsatte i Viking??

Rantanplans svar støttes 100%

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.01.21 10:51
Rantanplan: Får ikke lest artikkelen. Står det noe om at de kommer til å bruke den heltid, eller veksle med 4-3-3?

"Vi har 4-2-3-1 som utgangsformasjon. Samtidig er vi ikke låste. Det kan variere fra kamp til kamp."

VIKING2016

Innlegg: 42
VIKING2016
26.01.21 10:53

Må ha inn ny spiller på VB Vikstøl er grei back-up, men håper ikke han starter

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.01.21 10:53
Gandsfjorden: Et ordentlig trenernavn hadde selvsagt vært bedre

Oppgulp står jeg for at det er, så får du ta det for det det er. 

Når det gjelder det over, må jeg si jeg ikke husker vi hadde veldig mye bedre resultater med en erfaren personlighet som Åge Hareide ved roret... 

 

Jeg er i grunnen uenig i det meste, da det fortsatt er tid til sesongstart, erstattere er lovet og disse "has-been" Høiland og Furdal ikke bidro med noe i fjor. Furdal er nesten en ny spiller i år, dersom mageproblemene fikses. Høiland kan like gjerne få en ny vår uten BB. Legg til Hove som gikk skadet hele året, og Yanni som brukte halve sesongen på å prestere noe som ligner på tippeliga standard. Ungdommen forventes å ta steg, og vil erstatte Østensen og DeSouza. Hvorfor er dette så mye verre enn status i fjor?? 

Eneste jeg kan se er at BB ikke er der lenger, så derfor syntes jeg det er litt rart at det plutselig bare er en gjeng inkompetente og uerfarne igjen i Viking systemet... 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 10:54)

johnky

Innlegg: 40
johnky
26.01.21 11:20

Furdal er nesten en ny spiller 

Fridjonsson er vel også nesten å regne som ny spiller. Kom sent i fjor og uten kamptrening eller oppkjøring.

Allerede før man har handlet ferdig mener jeg vi kan stille med en førsteellever som ikke står noe tilbake fra fjoråret. Men de bak der er spørsmålet som i fjor. Håper på minst et par signeringer til som er gode nok til førsteelleveren.  Da ser det ikke så mørkt ut.

Unngår man mye eksperimentering foran sesongen som BB gjorde i fjor kan vi kanskje komme bedre ut av startblokkene også? Kanskje slipper vi også Covid som ødela litt?

(Innlegget ble redigert 26.01.21 11:26)

TAdams6

Innlegg: 39580
TAdams6
26.01.21 15:43
Gandsfjorden: Videre mangler erstattere for Ibrahimaj, Østensen og Tommy, altså tre mann.

Det ble skrevet for en liten uke siden at Viking skal slanke stallen. Den ble etterhvert veldig stor sist sesong. Slik jeg har forstått det vil ikke alle bli erstattet. Noen av plassene går til Auklend, Nilsen Tangen og eventuelt noen andre unggutter.

Ibrahimaj er egentlig erstattet av Fridjonsson. Zymer av Kabran. Det er først og fremst venstreback vi trenger.

Skal vi spille 4-2-3-1 som det skrives idag, så har vi spillestallen til det.

Løkberg, Bell, Fridjonsson som de mest aktuelle på sentral midtbane. Furdal får kanskje rollen han hadde i Nest? Aulend kan spille 10'er? 

Det jeg savner er alternativer på kant. Men jeg regner med det kommer, det er 10 uker til seriestart, ennå god tid.

Jeg synes og Viking spiller et hasardiøst spill med å slippe en av landets beste trenere for å satse på 2 yngre krefter. Men ting er ikke helsvart. De kommer stort sett til dekket bord, der de bare må krydre laget litt og sette sitt preg på det. De må få sjansen å bevise at de kan løfte dette laget videre. Ting er ikke så helsvart som jeg får inntrykk av at du mener.

De som er i klubben har fått jobben på redelig vist. Markedsavdelingen er flinke, Bjørnø har jobbet i Viking og lært av Henningsen, de vet hva de ansatte. Støtteapparatet rundt Viking er likt.

Får vi Christiansen inn som styreleder for AS igjen så ser det egentlig veldig lovende ut. Det er det sportslige som er avgjørende. Som alltid i en fotballklubb. Men det rundt ser greit ut. Selvfølgelig kan det være de bommer, men de må få sjansen å bevise hva som bor i de. Det er kompetente folk i styrene.

Jeg er spent og forsiktig optimist foreløpig.

TAdams6

Innlegg: 39580
TAdams6
26.01.21 16:05

Ser ut som om spillerne koser seg oppe i Sirdal. Ake konkurranse og masse smil.

Kjekt å høre at Hove sier han er klar for å trene for fullt. Som han sier, hvis jeg er best på trening så forventer jeg at jeg får spille. Dette sa han etter spørsmål om konkurransen fra Heggheim og Vevatne.

MartinSande

Innlegg: 518
MartinSande
26.01.21 16:07

Avslutning fra direktesending: følere ute og dialog med potensiell venstreback, det er hovedfokus i spillerjakten. Pri. 2 er spiss med andre egenskaper enn Veton, målet er to nye spillere inn. 

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.01.21 16:25
MartinSande: Avslutning fra direktesending: følere ute og dialog med potensiell venstreback, det er hovedfokus i spillerjakten. Pri. 2 er spiss med andre egenskaper enn Veton, målet er to nye spillere inn.

Dette gjekk eg glipp av, men det høyrest lovande ut. Synst det verkar som dei har rimeleg kontroll på situasjonen førebels iallfall. Gler meg til treningskampane kjem i gang.

TAdams6

Innlegg: 39580
TAdams6
26.01.21 17:53
MartinSande: Avslutning fra direktesending: følere ute og dialog med potensiell venstreback, det er hovedfokus i spillerjakten. Pri. 2 er spiss med andre egenskaper enn Veton, målet er to nye spillere inn.

Jeg skrudde nok av før dette. 

Gledelig at de går etter en annerledes spiss. Synes vi har spillere som kan bekle kant med riktig utvikling, men spiss, der virker det ikke som om det er noen på gang internt. 

Venstreback og en spiss med muskler og hodestyrke sier jeg ikke nei takk til.

storteple

Innlegg: 10072
storteple
26.01.21 19:46

Alt forsvant, men det var et veldig bra innlegg som dere garantert hadde gitt tommel.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 19:47)

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
26.01.21 20:26

Hadde en til overs :)

Wiggum

Innlegg: 21506
Wiggum
26.01.21 20:30
MartinSande: Pri. 2 er spiss med andre egenskaper enn Veton

Med 4-2-3-1 kan Veton også brukes i en tierrolle.

wergi

Innlegg: 168
wergi
26.01.21 20:39

Dette viking tenke då?                    

                   Berisha 
      De Lanley - Kari - Kabran 
           
              Bell - Løkberg 

Vikstøl - Heggheim - Vevatne - Bjørshol 

                     Austbø 

Nevi

Innlegg: 10563
Nevi
26.01.21 21:16

Henger meg på dere at ett Viking i 4-2-3-1 virker veldig fornuftig og bra slik spillerstallen er.

Stort sett vil jeg tro at to av trioen Bell - Løkberg - Fridjonsson spiller sentralt. At den tredje sitter på benken.
Men i enkelte kamper kan kanskje Fridjonsson være aktuell i den fremskutte rollen. Men det er nok unntaksvis.

Furdal sin eneste aktuelle posisjon er tierrollen. Andre kandidater er Auklend og Torsteinbø.

En annen ting er vel at med to sittende midtbanespilllerer er at det er litt lettere for en av de å dekke rom når backen vår ligger høyt i banen om det blir brudd.

storteple

Innlegg: 10072
storteple
26.01.21 21:50
storteple: Alt forsvant, men det var et veldig bra innlegg som dere garantert hadde gitt tommel.

Dette innlegget er nå det mest anbefalte innlegget på vgd siste døgn, med sine 9 tomler. Ikke verst.

Er forøvrig skeptisk til formasjonsbytte, men 4-2-3-1 har noe forlokkende ved seg med dagens stall. Tror også 2 av Løkberg, Fridjonsson og Bell kommer til å være toeren bak, og at Furdal/Auklend/Torsteinbø er tenkt som 10’er.

Formasjonen gir oss potensielt en del ekstra strenger å spille på, og spesielt om vi får en spisstype a la Dadason. Da kan vedkommende og Veton til og med veksle underveis i kampen og vi kan variere mellom å slå innlegg fra kant/back på den hodesterke spilleren, eller slå bakfra på en slik spiller i 10`er rollen som kan stusse til Veton/kantene i bakrom. 

I mangel av klassiske indreløpere kan dette passe oss bra. Men da må vi gå for det 100%. Vi kan ikke vingle slik som vi gjorde i starten av sesongen i fjor. Da bommet vi både på avstand mellom lagdelene og i det samlede presset. Det var ikke pent å se på. 

tokk

Innlegg: 665
tokk
26.01.21 23:43

Tripic gjør det godt i Tyrkia. Er han nærmer ett steg litt høyere opp, enn et steg til Viking? 

TAdams6

Innlegg: 39580
TAdams6
27.01.21 09:24

Tripic har vel vært god nesten hele perioden i Tyrkia

Everenga

Innlegg: 7327
Everenga
27.01.21 14:18
storteple: Dette innlegget er nå det mest anbefalte innlegget på vgd siste døgn, med sine 9 tomler. Ikke verst.

12 nå :)

TAdams6

Innlegg: 39580
TAdams6
27.01.21 15:27

Viking dropper å gå ut med resultatmål denne sesongen. Er nok smart, men resultatmålet ble jo satt når BB fikk sparken. Bedre enn det BB gjorde. Vi skal jo opp og frem, derfor BB fikk sparken. Vi kan ikke ta 2 steg tilbake og bygge opp noe nytt når vi er så nær å blande oss inn i topp 4. Bedre enn BB vil si bedre enn 5-6 plass.

Sånn Viking, da var resultatmålet satt og som dere må greie. Minst 5-6 plass, men helst høyere.

Gorgi

Innlegg: 6938
Gorgi
27.01.21 15:39

TAdams6:»Sånn Viking, da var resultatmålet satt og som dere må greie. Minst 5-6 plass, men helst høyere.»

———-

Helt enig med deg. Premissene ble lagt med BB’s avgang.

Gorgi

Innlegg: 6938
Gorgi
27.01.21 15:51

Nevi:»Men i enkelte kamper kan kanskje Fridjonsson være aktuell i den fremskutte rollen. Men det er nok unntaksvis.»

———

Her er jeg kanskje litt uenig med deg. Jeg syntes Fridjonsson var bedre offensivt enn defensivt sist han var her. Han viste bedre igjen som indreløper enn sentralt. Syntes han var for lite kreativ, litt for mange piruetter med ball før det ble fremdrift.

Men jeg håper at Furdal blir kvitt mageproblemene og tar 10-er rollen, og at Auklend er «tett på» og spiller brorparten av kampene.

 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 15:54)

Wiggum

Innlegg: 21506
Wiggum
27.01.21 16:29
TAdams6: Viking dropper å gå ut med resultatmål denne sesongen. Er nok smart, men resultatmålet ble jo satt når BB fikk sparken. Bedre enn det BB gjorde. Vi skal jo opp og frem, derfor BB fikk sparken. Vi kan ikke ta 2 steg tilbake og bygge opp noe nytt når vi er så nær å blande oss inn i topp 4. Bedre enn BB vil si bedre enn 5-6 plass.

Litt for enkelt etter min mening. Trenerduoen er ansatt for lengre enn ett år. Hvis vi blir nummer 9 i år og seriemester neste år, er det bedre enn å bli nummer 4 to år på rad, for å si det på den måten.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg