Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
amukon
amukonInnlegg: 2372
07.01.17 13:53

Helt enig i det siste avsnittet om at man bør se etter ulike spillertyper, spesielt de fotballsmarte. Man bør allikevel også legge vekt på de som er best med ball, selv om de ikke har utviklet det fotballtaktiske. Men viktig at man får til en fin miks her og at det ikke blir en overvekt den ene eller den andre veien. Viktig å være tydelig overfor ungene på hva de må bli bedre på, ganske ofte typisk for de beste ballspillerne i 11-12-årsalderen er jo at selvtilliten er noe over gj. snittslig høy. Viktig å være tydelig overfor disse at de ikke kommer langt om de ikke utvikler seg på det relasjonelle.

Aldri helt skjønt greia med å trene på små mål. Man lærer ikke å score mål om man ikke på hver eneste trenig terper på å avslutte på et større mål med en keeper mellom stengene. Ikke ment som kritikk mot deg personlig, vet bare at dette praktiseres veldig mange steder i klubber over hele landet. Posisjonering og spill blir noe helt annet når mplene er små kontra om man spiller på store mål.

For å understreke nok en gang. Hundre og ti prosent enig i at trøkket i spillet til Glimt i form av duellstyrke, intensitet i press etc. kan økes markant. Helt soleklart!

Må til slutt få ærbødig gratulere med 1000 innlegg på VGD. En milepæl er nådd ;)

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1804
07.01.17 19:29
amukon: Helt enig i det siste avsnittet om at man bør se etter ulike spillertyper, spesielt de fotballsmarte. Man bør allikevel også legge vekt på de som er best med ball, selv om de ikke har utviklet det fotballtaktiske. Men viktig at man får til en fin miks her og at det ikke blir en overvekt den ene eller den andre veien. Viktig å være tydelig overfor ungene på hva de må bli bedre på, ganske ofte typisk for de beste ballspillerne i 11-12-årsalderen er jo at selvtilliten er noe over gj. snittslig høy. Viktig å være tydelig overfor disse at de ikke kommer langt om de ikke utvikler seg på det relasjonelle.
Aldri helt skjønt greia med å trene på små mål. Man lærer ikke å score mål om man ikke på hver eneste trenig terper på å avslutte på et større mål med en keeper mellom stengene. Ikke ment som kritikk mot deg personlig, vet bare at dette praktiseres veldig mange steder i klubber over hele landet. Posisjonering og spill blir noe helt annet når mplene er små kontra om man spiller på store mål.
For å understreke nok en gang. Hundre og ti prosent enig i at trøkket i spillet til Glimt i form av duellstyrke, intensitet i press etc. kan økes markant. Helt soleklart!
Må til slutt få ærbødig gratulere med 1000 innlegg på VGD. En milepæl er nådd ;)

1000 innlegg.. Uff dette er en tidstyv, bl.a. Glimt. Det siste kan jeg takke en særs ivrig svigerfar for. Jeg fikk til og med Glimts 100 års jubileums bok 1916-2016 i julegave. Hans engasjement smitter over, så jeg er blitt mer og mer Glimtfan til mine kollegaers og venners "fortvilelse". Jeg virkelig håper og tror at Glimt er tilbake i det gode selskap allerede i 2018.

For å få dette til tror jeg Bjørkan som nevnt må terpe på fysikken. Glimt hadde ikke et dårlig lag i 2016-sesongen. Nedrykket skyldes manglende fysikk, feil bruk av spillere, for liten duellkraft og for lite guts i gjenvinningsfasen.

Jeg vet at det er mye bra som rører seg i ungdomsfotballen i Bodø. Bodø by har ikke nok genmateriale til å produsere 11 tippeligaspillere fra Bodø-halvøya. Det Glimt-miljøet burde gjøre var å tilby sine tjenester, høyt utdannede extoppspillere som fungerer som trenere for satsningslagene, til andre klubber i Bodø og i hele Salten. La talentene være hvor de er til 14-16 års alderen, og se utover Bodø. Let i hele Salten, og nord- og sørover. Det er det som skjer i Tr.heim. RBK har ikke barne- og ungdomsavdeling. Før juniornivå kartlegges spillere i hele Sør- og Nord-Trøndelag fra Steinkjer til Øra. RBK-trenere deltar på treninger, holder seminarer og følger med.

Små vs store mål ? Tanken hos oss er mange baller og ved det mange ballberøringer. For å få det til må vi bruke små mål med mange spillere og begrenset med plass. Hver trening inneholder stort sett alltid en avslutning med skudd på store mål, eller en alene med keepersekvens mot to store mål.

 

 

(Innlegget ble redigert 07.01.17 19:30)

amukon
amukonInnlegg: 2372
07.01.17 21:18

Dette med lite areal på mange spillere er vel et av de største problemene vi har i norsk fotball. Veldig stort problem i Bodø vinterstid for alle andre lag enn Glimt. Veldig mye køståing, venting etc under treningsøkter i Nordlandshallen. Ofte 18 gutter/jenter som skal dele på 1 5er-bane. Trist å se. Mange trenere som klager over dette også. Spekuleres i ny fotballhall i Stordalen som kan løsne litt på trykket forhåpentligvis.

Man kan få mange ballberøringer også med store mål om banen er komprimert nok. Å terpe avslutninger uten press hjelper på skuddteknikken, men ikke på "kylan" foran mål. Vil dessuten påsta at det er en ganske unødvendig øvelse på trening da det ofte fører til mye køståing, derav inneffektivt. De som spiller på løkka skyter jo bare nå for tiden, veldig lenge siden jeg har sett noen spille på 2 mål på løkka utenom trening. De fleste får dermed en god skuddfot. Skal man bli klinisk må man være vant til hardt press under avslutningen. Derfor små baner, liten plass og mange avslutninger. Da får du gode spillere med ball samt spillere som er vant til å avslutte og score mål. Mange av spillerne på U21-lagene som kommer opp nå er jo fabelaktig med ballen i føttene, men ingen scorer mål. Har min teori om at dette kommer, delvis, av mye spilling med små mål. Man lærer seg ikke det mest essensielle med å spille fotball, nemlig å gå på skudd når situasjonen oppstår. Spillerne kjenner ikke igjen hvilke situasjoner hvor det er rett å skyte og forstår ikke når man bør løsne skudd. Man er så vant til å lete etter bedre plasserte spillere pga spilling med småmål. Selv Ødegaard vegrer seg nesten for skudd. 

Glimt er på bedringens vei og har begynt jobben ut mot distriktene. Men helt klart mye å gå på her.

Tidstyv er det ja, men når diskusjonen er interessant kan det også være givende! :)

(Innlegget ble redigert 07.01.17 21:28)

amukon
amukonInnlegg: 2372
12.01.17 11:08

Daniel Beichler på plass i Bodø (betalingsmur)

Liker dette. Tydelig en god spiller som ikke har tatt de beste karrierevalgene opp igjennom. Allikevel mange gode år igjen foran seg om man skulle få ham tilbake på rett spor. Potensielt en kjempeforsterkning! Når du har 5 A-landslagskamper for Østerrike må du være ok++

 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42195
12.01.17 11:14
amukon: Daniel Beichler på plass i Bodø (betalingsmur)

Ser det er straks to år siden han scoret mål sist, tross at han denne sesongen har spilt på nivå 3 i Østerrike. 

amukon
amukonInnlegg: 2372
12.01.17 11:22

For at en OBOS-klubb skal kunne hente en spiller som har vært innom A-landsen til Østerrike, så må det jo være noen omstendigheter som gjør det mulig å hente ham.

Satser på at han blir vurdert nøye de kommende ukene og at det tas en avgjørelse på om han kan finne tilbake til noe av det som gjorde ham til landslagsspiller. Hadde han vært 32 hadde jeg vært meget skeptisk, men nå er han fortsatt i en god alder hvor han har et par potensielle toppår igjen. Tydelig en spiller som trenger oppstramming, men om man skulle lykkes med det blir dette meget bra.

gavharr
gavharrInnlegg: 1232
12.01.17 13:55

Han har selv uttalt i Østerriske medier at han neppe går til Glimt. Så jeg tenker vi slipper. Hadde vært mer likt TIL å hente en spiss som skårer lite, ref Moussa. 

Salihovic
SalihovicInnlegg: 7384
12.01.17 13:57

Hadde man hatt på plass en speider, noe absolutt alle klubber i toppfotballen burde ha som minimum ville en spiller slik som han er være uaktuell med en gang. Masse utenomsportslig rot, rare karrierevalg, virker som huet ikke er med han

amukon
amukonInnlegg: 2372
12.01.17 14:13

Salihovic: Helt enig med deg. Nå virker dog aldri Glimt eller de fleste klubber i Norge generelt å ta til vettet ift. speider, så ser ikke at vi kommer til å plukke opp så mye bedre spillere enn dette her.

Skammer meg nesten litt over min egen positivitet til Beichler, men utifra Glimts måte å hente spillere på så følte jeg dette var ganske spennende. At det finnes bedre spillere der ute som Glimt har mulighet på, no doubt.

Westvann
WestvannInnlegg: 1317
17.01.17 14:06
amukon: Gjenforening med Babenko på La Manga

Slik jeg kan se blir to av kampene til Glimt vist på tv. Råbra! 

Tror og håper at satsingen til Eurosport virkelig kan treffe innertier. Det trenger norsk fotball nå etter herjingen til TV2. 

Thpe
ThpeInnlegg: 30969
17.01.17 15:57

Spiller ikke Babenko for en ukrainsk klubb da? Zorya?

(Innlegget ble redigert 17.01.17 15:58)

amukon
amukonInnlegg: 2372
17.01.17 16:00

Herregud, som jeg surrer. Zorya/Krylia så likt ut ved første øyekast. My bad.

EDIT: Søkte opp klubben og stusset litt over at det sto at den hørte hjemme i Russland, men tenkte ikke mer over det

(Innlegget ble redigert 17.01.17 16:01)

Spurt
SpurtInnlegg: 2141
19.01.17 20:05

I morgen er første treningskamp i N.hallen. AN-laget er motstander.

Blir nok å møte opp, begynner å bli sulteforet på fotball :)

Thpe
ThpeInnlegg: 30969
19.01.17 20:26

Går den live på nettet?

Vet noen forresten hvem som spiller for AN-laget?

Spurt
SpurtInnlegg: 2141
19.01.17 20:33

I følge Stian Høgland i AN så er ikke alle spillerne er klare, men det blir i hvert fall spillere fra Harstad, Junkeren, Fauske/Sprint, Melbo og Mosjøen.

Nei jeg vet ikke om kampen går på nettet. Står ikke noe om det på AN så langt.

Thpe
ThpeInnlegg: 30969
20.01.17 13:17

Luring Spurt... den er jo om ei uke.

ross
rossInnlegg: 6685
20.01.17 14:42

Dere mister en spiss i helgen, selges til utlandet. Hvem?

Thpe
ThpeInnlegg: 30969
20.01.17 15:20

Fitim Azemi

 

Hvor ser du dette forresten?

(Innlegget ble redigert 20.01.17 15:22)

Spurt
SpurtInnlegg: 2141
20.01.17 18:28

Må bare beklage! Vet ikke hvor jeg har vært, men tydeligvis i koma! Var helt sikker på at kampen var i dag, men bommet med 1 uke og 1 dag ;)

 

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 17268
Spurt
SpurtInnlegg: 2141
21.01.17 11:17

Ikke overrasket over at det ville bli bråk i Glimt etter fiaskosesongen i fjor, rotet med Mads Torrissen i etterkant av sesongen. Spillerne som måtte gå 20% ned i lønn mens administrasjon og trenerapparat ikke ble berørt!

Og nå har Vebjørn Vinje fått beskjed om at han må finne seg en ny klubb, bare 8 dager etter han fikk beskjed om at han skulle få spilletid i oppkjøringen!

Faen for en amatørklubb!!

Kommer til å bli en tung sesong om dette ikke ryddes opp i.

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1804
21.01.17 15:18
Spurt: Og nå har Vebjørn Vinje fått beskjed om at han må finne seg en ny klubb, bare 8 dager etter han fikk beskjed om at han skulle få spilletid i oppkjøringen!
Faen for en amatørklubb!!
Kommer til å bli en tung sesong om dette ikke ryddes opp i.

Merkelig at den spilleren som gjorde det aller best på de fysiske testene - styrke, utholdenhet og tempo - må ut, 8 dager etter at oppkjøringen startet ? Eller kanskje ikke så merkelig. Glimt trenger vel ikke spillere over 1,80 cm med muskler.

gavharr
gavharrInnlegg: 1232
21.01.17 16:46

Nei, det vi trenger er enda flere smurfer. Spillere mellom 160cm og 170cm får man aldri nok av her nord.

amukon
amukonInnlegg: 2372
21.01.17 22:09

Fitim på medisinsk test i Israel.

Skal vi tippe på at han blir å finne i neste norske landslagstropp? Får håpe det går opp et lite lys for NFF nå. Skandale om han snappes av Kosovo eller Albania

(Innlegget ble redigert 21.01.17 22:12)

gavharr
gavharrInnlegg: 1232
22.01.17 00:50

Tviler sterkt på at han kommer i noen landslagsdiskusjon med det første. Vi er jo først og fremst veldig anglofile her til lands, så skal nok litt til å danke ut Diomande og King. Men han kan jo ta benkeplassen til Søderlund :)

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 8220
22.01.17 01:20

I tillegg til King og Diomande vil jeg tro at Azemi stiller et lite hakk bak Sørloth og Søderlund i køen.

Det er derfor ikke så rart at han ikke har fått landslagsmuligheten ennå. Men det er muligens tid for et "strategisk" uttak nå, slik at han blir et alternativ på landsden i årene framover.

Thpe
ThpeInnlegg: 30969
22.01.17 01:38

3.5 mill for Azemi, not bad

amukon
amukonInnlegg: 2372
22.01.17 10:15

Får for Guds skyld håpe pengene blir brukt litt vettugt. Pen sum til å bare ha ett år igjen av kontrakten! 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg