Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Thpe
ThpeInnlegg: 31539
11.07.18 00:57
Hunkpapa: Hva er dyktige ballspillere ?

Uten sammenligning, se John Stones i forsvaret til England. Nøkkelen i hele laget og i den oppbyggende fasen. Eksepsjonell ballspiller til en midtstopper å være. Det er derfor Guardiola elsker John Stones.

Selve spillertypen minner meg noe om Van der Spa og Øyvann. Disse er første generasjon som i Glimtsystemet har blitt drillet skikkelig med possesion-spill fra tidlig alder. Begge har spilt mye futsal.   

Hvor langt disse guttene kan nå? Veldig vanskelig å si, men jeg har sansen for begge.

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1981
13.07.18 00:05
Thpe: Uten sammenligning, se John Stones i forsvaret til England. Nøkkelen i hele laget og i den oppbyggende fasen. Eksepsjonell ballspiller til en midtstopper å være. Det er derfor Guardiola elsker John Stones.
Selve spillertypen minner meg noe om Van der Spa og Øyvann. Disse er første generasjon som i Glimtsystemet har blitt drillet skikkelig med possesion-spill fra tidlig alder. Begge har spilt mye futsal.
Hvor langt disse guttene kan nå? Veldig vanskelig å si, men jeg har sansen for begge.

John Stones ja.. Glapp i markeringen mot Kroatia, og vips var good old England ute av moroa. Bortsett fra denne markeringsglippen, en meget god og spillende stopper. Fotball VM hvert 4. år er interessant av flere grunner, da mesterskapet mer enn noe annet forteller hvor fotballen beveger seg.

Før i tiden kunne man kombiner de kreative og teknisk gode med de hardt arbeidende duellspillerne. Man ser ikke dette lengre, med forbehold for spillere som Messi. I kvartfinalen var vel alle lag europeiske minus Brasil. I semifinalene var alle lagene europeiske. Hvorfor ? Disiplin, struktur og defensive oppgaver. En spiller i dag er langt mer komplett enn før i tiden. Det tekniske er en selvfølge, som Stones, men det er ikke nok. Fotballspillere anno 2018 er atleter. De er raske, sterke, spenstige, utholdende, og duellspillere. Ta Kroatias fabelaktige lagkaptein fra Real Madrid. En enestående teknisk spiller som gir alt i duellene, noe vi bl.a. så i ekstraomgangene mot`England. Sliten i kropp og sinn. Likevel ga han alt i en sklitakling som han vant. Da er vi inne på den siste egenskapen, nemlig holdninger og evne til å takle smerte, som en sykelist i TdF. Fotball i dag er så mye mye mer enn balltrilling.

Thpe
ThpeInnlegg: 31539
13.07.18 00:25
Hunkpapa: Fotballspillere anno 2018 er atleter. De er raske, sterke, spenstige, utholdende, og duellspillere. Ta Kroatias fabelaktige lagkaptein fra Real Madrid. En enestående teknisk spiller som gir alt i duellene, noe vi bl.a. så i ekstraomgangene mot`England. Sliten i kropp og sinn. Likevel ga han alt i en sklitakling som han vant. Da er vi inne på den siste egenskapen, nemlig holdninger og evne til å takle smerte, som en sykelist i TdF. Fotball i dag er så mye mye mer enn balltrilling.

Helt riktig. Det er snakk om helt vanvittige atleter. Enig med deg i resten av innlegget også.

PS. Følg med på Moldes Leo Østigård som er på lån i Viking. Like gammel som JP Hauge (1999), og er en superspennende stoppertype. Følges av mange internasjonale storklubber og skal spille U19-EM om 1-2 uker. Helt absurd atlet. Spenst som jeg ikke har sett maken til. Video fra da han var 15. Allsidighet.

(Innlegget ble redigert 13.07.18 00:29)

Thpe
ThpeInnlegg: 31539
13.07.18 19:38

Jonas Ueland Kolstad har tidligere vært statist i Hotel Cæsar, nå er han og Jens Petter Hauge med i G19-landslagets "Vi er med!"

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1981
13.07.18 21:06
Thpe: Helt riktig. Det er snakk om helt vanvittige atleter. Enig med deg i resten av innlegget også.
PS. Følg med på Moldes Leo Østigård som er på lån i Viking. Like gammel som JP Hauge (1999), og er en superspennende stoppertype. Følges av mange internasjonale storklubber og skal spille U19-EM om 1-2 uker. Helt absurd atlet. Spenst som jeg ikke har sett maken til. Video fra da han var 15. Allsidighet.

For Glimt som etter det jeg har forstått satser mer og mer på ungdomsakademiet, er det viktig å finne de riktige typene når de er 12-13 år. Med den bakgrunnen jeg har, så er det et forhold som overskygger alt, nemlig holdninger og innstilling. Finner man de med de rette holdningene og evne og vilje til å være i bevegelse og trene hardt og allsidig, også på fritiden, er man inne på rett spor. Ballkontroll og teknikk kan man utvikle veldig med god balanse, kroppsbeherskelse og motivasjon til å trene.

Det var ikke de sutrete teknikerne, eller barnestjernene, som nådde lengst fra min oppvekst. Det var de som presset kroppen til det ytterste, holdt ut lengst og som aldri klaget. Fotball er kanskje den verste idretten i verden å nå langt i, fordi så mange spiller og fordi sporten fordrer en vanvittig allsidighet. Om Glimt som klubb vil tjene gode penger, er et ungdomsakademi som drives godt og målrettet veien å gå, i kombinasjon med at klubben følger med på hva som skjer i alderssegmentet 13 til 17/18 år i hele Nordland fylke.

Thpe
ThpeInnlegg: 31539
13.07.18 21:32
Hunkpapa: Om Glimt som klubb vil tjene gode penger, er et ungdomsakademi som drives godt og målrettet veien å gå, i kombinasjon med at klubben følger med på hva som skjer i alderssegmentet 13 til 17/18 år i hele Nordland fylke.

Jepp!

Kan gi deg et par lenker dersom du vil ha enda mer spesifikk lektyre om hvordan klubben driver og jobber.

Her og her. Siste lenken er årsrapporten som ble klar i mars, men du finner nok mye interessant ;-)

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1981
15.07.18 15:16
Thpe: Jepp!
Kan gi deg et par lenker dersom du vil ha enda mer spesifikk lektyre om hvordan klubben driver og jobber.
Her og her. Siste lenken er årsrapporten som ble klar i mars, men du finner nok mye interessant ;-)

Interessant lesning. Om B/G modell og løsning er smart, er en annen sak. I Tr.heim har ikke RBK tilbud for barn. Det er ulike måter å drive barne- og ungdomsklubbene på i de ulike bydelslagene. Det som i enkelte klubber skjer er at det etableres satsningslag i alderssegmentet 12-13 år, som i Bodø. De fleste spillerne forblir etter det jeg har forstått i sine respektive barnelag helt til junioralder.  

Problemet med Glimts modell er kanskje mangel på konkurranse inntil de som G16 og G19 spillere får delta i nasjonal serie, med et begrenset antall kamper. Jeg vet ikke om tilgangen til spillere i andre bydelslag er bra nok til å kjøre egne satsningslag for 12-13 åringer og oppover, i den grad det skjer ?

Jeg merket meg at Glimtakademiet var rangert helt oppe på nivået til ViF og Stabæk, så det forteller at nivået er bra. Det man kan stille spørsmålstegn ved bak satsningslagene er to ting. Kvalifikasjonene til de i Glimtssystemet som plukker ut 16 håpefulle 13 åringer osv, og for det andre, hva ser de etter ? Er det de klassiske lette, kortvokste Glimt indreløper typene som kan sjonglere tennisballer, eller personer med fysiske og mentale (holdninger) spissferdigheter ? Det virker som om pendelen i norsk u-fotball er gått noe tilbake til det fysiske, etter noen år med anti Drillo tankeganger i korridorene i NFF, hvor de spillende typene ble prioritert. Det geniale er kombinasjonen av teknikk, overblikk og fysikk. De er dessverre vanskelig å finne i et lite land som Norge, og i en mindre by som Bodø. Men nå spiller Kroatia VM finale i dag med 4,5 millioner innbyggere da, så intet er umulig ?

Min mening er at det kan være for sent når barn er 13 år. Talenter fortjener gode trenere ihvertfall fra 9-10 års alderen. Det er ikke alle som får dette, annet enn heldige barn med foreldre som har spilt fotball på høyere nivå, og som tidlige lærer podene hva de bør trene på. Det ser man forresten i norsk u-fotball i dag. Mange av de beste talentene har kjente fotballforeldre, og det handler ikke bare om genetikk.

(Innlegget ble redigert 15.07.18 15:18)

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 17875
16.07.18 19:45

Det ulmer blant Glmts talenter. Jens Petter Hauge klager også.

https://bodonu.no/jens-petter-hauge-med-kraftsalve-mot-bodo-glimt/15.07-03:57

Thpe
ThpeInnlegg: 31539
16.07.18 23:48

Er vel ingen hemmelighet at det har vært noe anstrengt mellom JPH og trenerteamet. Førstnevnte hadde en tid med fokus på mye annet (Hei Pokerstars!) og skadeproblemer. Har nok litt å gå på med tanke på det å leve som en toppidrettsutøver.

Meget friskt innhopp i dag mot Portugal. Jonas Kolstad naturligvis med på benken der. 

Men skal sies at jeg er enig med JP.

Thpe
ThpeInnlegg: 31539
18.07.18 18:01

Spennende å se hvor Trond drar.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg