Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
HarryChinaski
HarryChinaskiInnlegg: 2838
18.09.19 00:58

Dette føles litt døvt, går jo gjerne 10-15 år mellom hver gang Glimt er med i toppen. De fleste supportere gir jamt blaffen i at Glimt "håver inn millioner", det er jo ikke årsregnskapet man sitter og jubler over søndag kveld. Samtidig er det vel viktig å vise at Glimt er en klubb som ikke holder igjen spillere med ambisjoner. 

 

JP Hauge nevnes, men kunne Endre Kupen eller Morten Ågnes Konradsen muligens også ha fungert der ute? Kupen er vel ganske rask på foten?

(Innlegget ble redigert 18.09.19 00:59)

Borealis88
Borealis88Innlegg: 2217
18.09.19 01:10

Angrepet:


Evjen/JPH - Sveen/Konate/Kupen - Zincker


Saltnes - Berg - Konradsen/Moberg

Undisputed
UndisputedInnlegg: 771
18.09.19 05:21
Fernandovonarb: Håpløst av Glimt. Er dere tom for penger? Burde minst ventet med å slippe disse til sesongen er ferdig.

Mener du man heller skulle avslått 15 millioner, og hatt en umotivert Layouni resten av sesongen? Det ryktes jo at det ble avslått et bud fra Tunisia i august og at Amor ikke akkurat har vært enkel å forholde seg til etter dette. Skal man heller risikere å ødelegge harmonien i gruppa, og spille med en umotivert spiller resten av sesongen? Da må jo alternativet om å selge for 15 millioner og heller bruke Evjen/Zinckernagel/Hauge være langt bedre. Om han hadde blitt sur og spilt elendig resten av sesongen hadde man jo risikert å få bare halvparten i neste overgangsvindu.

Samtidig burde man skjønne Layouni, han blir 27 år og har vell aldri tjent noe særlig med penger på fotballen. Han kom fra Elverum og har ellers spilt i klubber som Brage og Degerfors. Han har nå muligheten til å få en ordentlig god kontrakt før han legger opp. Tipper de aller fleste i en slik posisjon hadde hoppet på et tilbud som sikrer deg økonomisk for livet.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 05:23)

marley6
marley6Innlegg: 5397
18.09.19 07:07

Glimt har solgt for 40 millioner siste døgnet... Ut av gullkampen, men ikke medaljekampen. 


Riktig langsiktig. Litt kjipt akkurat nå...

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
18.09.19 07:30
HarryH: Pyramids FC? Er dette en spøk?

Den første sesongkortkunden kjøper ut hele stadion, så selger han plassene videre til to venner, disse gir så noen prosenter av salget til nr. 1, før de selger sine plasser videre til to til...

Thpe
ThpeInnlegg: 34783
18.09.19 11:01

Etter det Bodø Nu har grunn til å tro får Glimt nærmere 40 millioner kroner for de to spillerne. Det er godt nytt av flere årsaker.

Nordlandsglimt AS, selskapet som forvalter og sitter på rettighetene til alle spillerne i Bodø/Glimt, gikk nemlig med et underskudd på ti millioner kroner i 2018. 

Styreleder Arne Juell bekrefter ovenfor Bodø Nu at seksti prosent av pengene Glimt får for Evjen og Layouni, tilfaller dem, mens de resterende førti går tilbake til klubben.

Dermed får Nordlandsglimt inn tiltrengt kapital, mens Glimt får ytterligere muskler til å betale lønninger.

– Vi har hele veien vært klare på at vi måtte ha et salg til for å komme opp og gå. Vi hadde store investeringer på spillerfronten i fjor, og lå på minussiden etter 2018. Så om vi skulle fått muskler til å gjøre flere kjøp måtte vi selge spillere, forklarer Juell.

UTLANDET VIKTIG

– I Layouni sitt tilfelle ble det en avveiing mellom å si nei til et høyt bud eller å svekke seg i medaljekampen. Hvordan vurderte dere det?

– Vi ønsket i utgangspunktet å beholde alle spillerne ut sesongen. Og vi trodde alt av overgangsvinduer var lukka. Ingen hadde sjekka det egyptiske. Så da muligheten dukka opp måtte vi sette oss ned. Layouni selv var opptatt av å komme seg til utlandet, og følte kanskje dette var hans siste sjanse. Så når alt kom til alt fant vi ut at det var greit.

– Dere har fått en bra verdistigning på en spiller som kom gratis til kubben?

– Ja. Det gjelder både Layouni og Evjen. Og det håper vi skal gjøre klubben attraktiv for andre, unge spillere. Når de ser at mulighetene for å gå til større ligaer er der, håper å kunne tiltrekke oss flere talentfulle spillere.

– Hvordan brukes midlene som nå kommer inn?

– Aller først skal vi få Nordlandsglimt i balanse. Så får vi se hva vi har å bruke etter det. Vi skal ikke plukke det første og beste på gata, men gjøre trygge, gode kjøp. Og så er det heller ikke sikkert alt blir brukt på en gang. Det blir en prosess vi gjør sammen med klubben.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 11:02)

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3424
18.09.19 11:34

Jeg tror ikke det er bra for gull, og kanskje medaljekampen at Layouni går. Evjen blir ut sesongen, men vil han gi alt i frykt for skader ? Fysisk i Bodø, mentalt i Nederland ? L. og Evjen står for 20 mål og 7 målgivende. I tillegg står disse spillerne bak svært mange målsjanser. Evjen alene hele 26, ifølge statistikk presentert på Eurosport.


At Glimt klarer å selge disse to spillerne for rundt kr 40 mill., er imidlertid veldig imponerende. Den ene bortgjemt og glemt fra Elverum. Den andre et talent fra Mjølner på 16 år som har hatt en fantastisk utvikling i Glimt. En av de tingene som har imponert meg med Evjen er kombinasjonen av hurtighet/eksplosjon, og utholdenhet. En sjelden kombinasjon i mange idretter.

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 11149
18.09.19 11:45

Er jo bare småpenger i dagens marked. Evjen er glatt verdt 100 millioner. Synd at disse pengene kommer til å ende i Alkmaar.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70142
18.09.19 11:57
TomBrady_12: Hm. Evjen til Alkmaar skurrer. Glimt er RBKs farmerklubb og RBK er Allmaars farmerklubb. Her kutter Alkmaar ett ledd og bryter ned hele næringskjeden.

Om halvannen nederlandsk sesong kommer Evjen til Rosenborg på lån.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
18.09.19 12:46
Rexwiller: Er jo bare småpenger i dagens marked. Evjen er glatt verdt 100 millioner. Synd at disse pengene kommer til å ende i Alkmaar.

Vil tro Glimt har sikret seg videresalgsavtaler denne gangen...


Eliteserien og norsk fotball har vært for dårlig over lang tid. Bare se til Danmark som har hatt lag jevnlig i mesterligaen og landet i mesterskap, der selger man for mye mer. Her til land sitter supporterne med nisselua tredd langt nedenfor øynene og håper norske lag ryker ut av E-cupen og er likegyldig til landslaget og man ser litt av samme tendenser blant norske trenere og ledere.
Som man reder så ligger man.

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 11149
18.09.19 13:13
Eksberten: Her til land sitter supporterne med nisselua tredd langt nedenfor øynene og håper norske lag ryker ut av E-cupen og er likegyldig til landslaget og man ser litt av samme tendenser blant norske trenere og ledere.
Som man reder så ligger man.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:42)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
18.09.19 13:18

Eksberten: Jeg håper bare RBK flopper jeg. Europa, Serie og cup. 

Ellers har andre lag min støtte. 

Sånn er det i alle land der det er rivalisering mellom to klubber. De unner hverandre nada. Har ingenting med nisseluer å gjøre. Kun følelser. 

(Innlegget ble redigert 18.09.19 13:20)

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 85230
18.09.19 13:24
Rexwiller: der de forsøker å bygge en falsk norsk tilhørighet til engelsk ball.

For mange nordmenn er nå ikke dette så "falskt". Man skal ikke undervurdere betydningen av tippekampen og de tette båndene vi har hatt til britene med tanke på handel. Flere av de største supporterforeningene er også 40 år gamle, så "tilhørigheten" er jo på et vis der.

Det er 110 000 nordmenn som er medlem av en supportklubb for et britisk lag. Temmelig høye tall.

Til sammenligning er det rundt 40 000 som er medlem av Norsk Supporterallianse, men her er vel kanskje ikke alle supporterklubber med.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 13:31)

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 85230
18.09.19 13:26
Eksberten: Eliteserien og norsk fotball har vært for dårlig over lang tid.

Ja, og derfor blir også prisnivået deretter. Så må en selvsagt spørre seg om hvor stort et talent Evjen er når AZ Alkmaar blir den klubben som legger pengene på bordet.

Men for all del, spiller han seg til fast plass i AZ, så er mulighetene gode, både med tanke på spill i e-cup og videresalg.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 13:26)

Il_Falco
Il_FalcoInnlegg: 5062
18.09.19 13:36
Twinkeline: tror ikke JPH klarer å fylle skoa til Layouni

På kort sikt kan ingen det. Layouni har vært en av de aller beste spillerne i eliteserien i år, har en x-faktor ingen andre i klubben har. Han er ikke god hver gang, men har det lille ekstra som gjør en stor forskjell på dette nivået. På nivået over kunne han nok fort falt igjennom, sånn sett er jo Egypt greit for ham, der vil han nok dominere.


For meg er det liten tvil om at dette salget er kroken på døra for gullambisjonene i år, spesielt med bakgrunn i at Herrem allerede er solgt. Sikkert sunt for økonomien, men urkjipt for oss som er vant med at Glimt er i andre enden av tabellen. Jubelen for en evt bronse i år vil nok ikke stå i taket, med tanke hva som kunne blitt.

Thpe
ThpeInnlegg: 34783
18.09.19 13:55
HarryChinaski: JP Hauge nevnes, men kunne Endre Kupen eller Morten Ågnes Konradsen muligens også ha fungert der ute? Kupen er vel ganske rask på foten?

Tviler på de to sistnevnte, men jeg tror Knutsen ønsker å gi JP sjansen fra nå av. Det er selvsagt en mulighet for at Evjen kjøres som kantspiller igjen og eksempelvis Konradsen tar indreløperen. 

Fredrik Bjørkan + JP kan bli en spennende duo til venstre, men begge trives best i samme rom. Amor elsket å gå utover, JP elsker å gå innover. Bjørkan er også best når han kan trekke innover mot 16. Tipper de uansett kjenner hverandre godt nok etter mange år sammen at det ordner seg. 

Mister jo voldsomt med fart, kontringsstyrke og x-faktor i Amor, men JP tilfører en del andre ferdigheter. Han er kanskje lagets beste relasjonsspiller og med ballen i beina i såkalte "half-spaces" er det ingen i Glimt som er bedre og mer kreativ. Ekstremt god på små flater og er en luring. Mangler derimot litt kraft, tempo og på det defensive.

Også skal det sies at når presset øker og kampene viktigere, så er jo JP herlig å ha på laget.  "Han gjer sæ nu faen, han gjør ka han vil!"

(Innlegget ble redigert 18.09.19 13:56)

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 11149
18.09.19 14:00
GiPazzini_85: For mange nordmenn er nå ikke dette så "falskt". Man skal ikke undervurdere betydningen av tippekampen og de tette båndene vi har hatt til britene med tanke på handel. Flere av de største supporterforeningene er også 40 år gamle, så "tilhørigheten" er jo på et vis der.

Poenget er at om interessen skal øke, må man fokusere på ES og ikke "gjemme den bort". Interessen for norsk fotball var da større på den tiden TV2 fokuserte på dette og ikke på engelsk fotball. Folk er ikke mer avanserte enn at de blir interesserte i det som er lettest tilgjengelig og blir hypet mest.

 

Og at folk som er oppvokst i Bodø føler mer tilhørighet til Liverpool enn til Glimt er jo helt latterlig og falskt (etter min mening). Men tilskuertallene viser vel at det er slik det er. Og media fyrer selvsagt opp under dette for å tjene penger.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 14:02)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
18.09.19 14:12
Rexwiller: Og at folk som er oppvokst i Bodø føler mer tilhørighet til Liverpool enn til Glimt er jo helt latterlig og falskt (etter min mening). Men tilskuertallene viser vel at det er slik det er.

Det første man må gjøre er å innse at Eliteserien ikke er så dårlig som onde tunger skal ha det til.


Og så må man sørge for å ikke gjemme bort norsk fotball langt nede på kanallista.


TV2 markedsfører PL massivt. Eurosport gjør det de må for å promotere norsk fotball.


For meg er det jo helt vekk i natta at noen faktisk kan ha et tettere forhold til en klubb man bare har plukka seg ut og der man blir uglesett og sett på som annenrangs. Fucking scandinavians som de sier i England.


Når Tornekrattets talsmann stilte opp i avisa i Arsenal-tøy holdt det på å rakne for meg.


Jeg mener vi som liker norsk fotball må slutte å snakke ned ligaens kvalitet og heller framsnakke den. Jeg er flink på dette, jeg promoterer Eliteserien der jeg kan.


 

Thpe
ThpeInnlegg: 34783
18.09.19 14:13

Har alltid hatt sansen for 99-kullet til Glimt. De spilte fremragende og vakker fotball fra tidlig alder. Et lite utvalg av dem:

1999:
- Jens Petter Hauge - Bodø/Glimt
- Andreas van der Spa - Bodø/Glimt (utlån til Alta)
- Casper Øyvann - Bodø/Glimt (utlån til Mjølner)
- Adrian Skindlo - Bodø/Glimt (utlån til Mjølner)
- Bror Grøtterud - Notodden
- Brage Breivik - Bærum SK
- Lasse Haldorsen - IK Junkeren

(Innlegget ble redigert 18.09.19 14:13)

BPR
BPRInnlegg: 95
18.09.19 14:18
Rexwiller: Evjen er glatt verdt 100 millioner.

Det er han selvsagt ikke. Han er ikke verdt mer enn noen er villig til å betale. Ingen har så langt slengt 100 mill. i bordet. 

JohnTiger67
JohnTiger67Innlegg: 2956
18.09.19 15:14

Et generelt spørsmål som passer litt inn her siden Nordlandsglimt nevnes over her.


Ser at det står at det er investeringsselskapet som forvalter/eier spillerne i Glimt. Jeg trodde det var blitt slutt på slike selskaper og at klubbene eide spillerne selv. Forstår jo nå at det ikke er slik, men er det noen som vet hvordan reglene er når det gjelder investeringsselskaper og spillere?

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 11149
18.09.19 17:53
BPR: Ingen har så langt slengt 100 mill. i bordet.

Utenlandske klubber vet jo at de kan hente spillere i Norge for en slikk og ingenting. De visste selvsagt også at Glimt ville være fornøyd med en pris som i store / mellomstore ligaer nærmest er latterlig. Om et år kan han selges for det femdobbelte og Alkmaar ler hele veien til banken.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 17:57)

notlob
notlobInnlegg: 34739
18.09.19 17:56

Litt ergelig at det ble to tapte poeng på hjemmebane rett før Layounis overgang. Ellers skulle jeg brukt det som et argument i det uendelige på hvorfor det etter alle solemerker ikke blir seriegull på Aspmyra – slik TIL-fansen hevder at de solgte seg fra et seriegull i 2004 da gamsten forsvant på sensommeren, til tross for at de bare tok fire poeng på de fire siste kampene han spilte.

Æsj!

(Innlegget ble redigert 18.09.19 17:56)

notlob
notlobInnlegg: 34739
18.09.19 18:06
HarryChinaski: For all del, men jeg tror det kommer til å gå minst 20 nye år før vi ser en spiller av Evjens kaliber igjen

Det går cirka 20 år mellom slike spillere. Vet jeg selv har skrevet og tenkt litt 'høyt' om at Evjen muligens er det største talentet som har vært på Aspmyra. Men når jeg tenker litt tilbake på snakkisen og hypen rundt Trond Fredrik Ludvigsen for nesten nøyaktig 20 år siden, så er nok han kanskje det aller største talentet i hvert fall jeg har opplevd. Eller forventninger vi hadde.

Får bare håpe at Evjen får gjort litt mer ut av sin proffkarriere.

 

 

(Innlegget ble redigert 18.09.19 18:06)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30957
18.09.19 18:13
notlob: Trond Fredrik Ludvigsen

Nei.  mulig Arild Berg eller noen i den familien.


Ludvigsen hadde mange yngre landskamper, men jeg så aldri en kommende storspiller som Evjen i han.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
18.09.19 19:13
Rexwiller: Utenlandske klubber vet jo at de kan hente spillere i Norge for en slikk og ingenting. De visste selvsagt også at Glimt ville være fornøyd med en pris som i store / mellomstore ligaer nærmest er latterlig. Om et år kan han selges for det femdobbelte og Alkmaar ler hele veien til banken.

Hadde det vært slik, så hadde jo klubbene stått i kø for å kjøpe Evjen og da ville jo prisen blitt presset opp, så synes du taler mot eg selv her, eller mener du de andre klubbene bare lar AZ få han for en billig penge av veldedighet?
Går det så vel som du spår, så blir det jo mange millioner som tilfaller glimt og noe drysser også på Mjølner.

Thpe
ThpeInnlegg: 34783
18.09.19 19:47
JohnTiger67: Ser at det står at det er investeringsselskapet som forvalter/eier spillerne i Glimt. Jeg trodde det var blitt slutt på slike selskaper og at klubbene eide spillerne selv. Forstår jo nå at det ikke er slik, men er det noen som vet hvordan reglene er når det gjelder investeringsselskaper og spillere?

FIFA bestemte vel at en tredjepart ikke kunne eie spillere ja.


Men slik jeg forstod det ble regelverket tolket dithen at den nye regelen gjaldt kun for fremtidige avtaler, og ikke avtaler som allerede var inngått (før 2015 mener jeg).

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 11149
18.09.19 20:23
Eksberten: Hadde det vært slik, så hadde jo klubbene stått i kø for å kjøpe Evjen og da ville jo prisen blitt presset opp, så synes du taler mot eg selv her, eller mener du de andre klubbene bare lar AZ få han for en billig penge av veldedighet?

Tror de kunne fått langt mer for både han og AL om de hadde ventet til januarvinduet åpnet. Men skjønner på en måte at spillerne vil dra så fort som mulig. Men det er jo synd at de beste spillerne forlater skuta etter noen måneder. Blir ingen trofeer av slikt og ikke flere folk på kamp heller.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 20:27)

Thpe
ThpeInnlegg: 34783
19.09.19 08:30

Håkon sa nei til Manchester City.


«De hadde en klar ambisjon om at han skulle bli City-spiller. De mente at han hadde potensial til det, men det ville ikke blitt på A-laget nå. Derfor valgte vi AZ.»

BPR
BPRInnlegg: 95
19.09.19 09:56
Rexwiller: Utenlandske klubber vet jo at de kan hente spillere i Norge for en slikk og ingenting.

Det er et par ting rundt tilbud og etterspørsel du åpenbart ikke helt forstår. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg