Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 17618
15.09.20 23:08

Nå var "Bytte trenere for å se hvem som har best stall" en, trodde jeg, åpenbar vits. Men det er vel snart mørketid der i Bodø nå, og kanskje ikke tiden for vitser. Jeg tror ikke Brann har en like god eller bedre stall enn Glimt.

Jeg tror Glimt hadde hoppet over en mulighet til å hente Kolskogen med munn og klør, og satt ham rett inn på førstelaget. Jeg tror også Petter Strand hadde tatt plass på laget deres, men det er stort sett det.

Så tror jeg Kjetil Knutsen, og flyten, har en større betydning for prestasjonene og resultatene deres enn denne fantastiske, uslåelige, ufeilbarige stallen dere tydeligvis tror dere har. Jeg tror KK ut hadde vært et større tap for Glimt enn deres fem viktigste spillere.

(Innlegget ble redigert 15.09.20 23:13)

HLund
HLundInnlegg: 19794
15.09.20 23:21
Thpe: Hva mener du Moe mangler og som Kolskogen har? Bare av nysgjerrighet.

Internasjonal fart er vel en ganske åpenbar ting. Bra fart, men ikke på samme nivå.

Thpe
ThpeInnlegg: 35021
15.09.20 23:58

Kolskogen er kanskje litt hurtigere enn Moe. En ting altså. Resten er Moe bedre på.

Kalle73
Kalle73Innlegg: 54856
16.09.20 09:08
Solvgutt1: Så tror jeg Kjetil Knutsen, og flyten, har en større betydning for prestasjonene og resultatene deres enn denne fantastiske, uslåelige, ufeilbarige stallen dere tydeligvis tror dere har. Jeg tror KK ut hadde vært et større tap for Glimt enn deres fem viktigste spillere.

Hva hadde KK i Brann resultert i?


Hvor mange av spillerne i dagens tropp hadde hengt med i KKs treningsregime? Neppe mange. Bamba er så ego og sutrete at han går Sammy Skyttes klaging på lite spilletid en høy gang. Acosta ser tjukkere og treigere ut for hver gang han er på banen. Ja, KK kunne nok bygd opp en del av ungguttene og fått opp et bra lag, men minst halvparten av "stjernene" hadde nok blitt vist døren.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 17618
16.09.20 09:18
Kalle73: Hva hadde KK i Brann resultert i?
Hvor mange av spillerne i dagens tropp hadde hengt med i KKs treningsregime? Neppe mange. Bamba er så ego og sutrete at han går Sammy Skyttes klaging på lite spilletid en høy gang. Acosta ser tjukkere og treigere ut for hver gang han er på banen. Ja, KK kunne nok bygd opp en del av ungguttene og fått opp et bra lag, men minst halvparten av "stjernene" hadde nok blitt vist døren.

Brann har et sterk behov for fornyelse og foryngelse av stallen uansett. Jeg ville hatt KK inn i det arbeidet. Ikke for å jobbe med dagens stall. KI kommer til å sette i gang det samme arbeidet og vil nok bytte ut store av stallen han også, men selv om KI har noen gode tanker skulle nok de fleste i Bergen heller hatt KK der. 

Det er ingen som har noen illusjoner om at KK kunne gjort underverker med dagens stall, men det er noen spennende unggutter i både Brann, Bergen og Vestland som han nok kunne fått til endel av.

Rett meg gjerne hvis jeg tar feil, men når jeg ser på Glimt-stallen fra 2018 så teller jeg åtte stykker som fortsatt er i klubben i dag. Så det er ikke sånn at KK tok over en fiks ferdig stall der heller akkurat, men det tok ham knapt et år å bygge et lag som var god nok for medalje og to år for å bygge et lag som var god nok til gull. Ut ifra et lag som var tre poeng unna nedrykk, og som spilte i OBOS-ligaen året før der. Og to spillere under 25 år som startet mer enn ti kamper. Pluss en 3-4 til som spilte mer enn ti kamper inkludert innhopp.

 

(Innlegget ble redigert 16.09.20 09:26)

Kagawa
KagawaInnlegg: 1127
16.09.20 09:29

Man skal være rimelig naiv og korttenkt om en tenker at det er kun trener eller a-stallen som gjør at Glimt presterer så godt som de gjør om dagen. Glimt drives knallgodt over hele fjøla. Alt fra ungdomsutvikling, økonomi, spillerlogistikk, treningshverdag og markedsføring.

Glimt drives bedre enn Brann noen gang kommer til å gjøre, uavhengig om det er KK som er trener den ene eller andre plassen. 

Dette er ikke for å undervurdere det faktum at KK er en fantastisk trener og at Glimt har mange gode fotballspillere. Dette er for å vise at det ikke er så lett som "bruk og kast" metoden Brann har vært vant med de siste 10 år.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 09:32)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 17618
16.09.20 09:31
Kagawa: Man skal være rimelig naiv og korttenkt om en tenker at det er kun trener eller a-stallen som gjør at Glimt presterer så godt som de gjør om dagen. Glimt drives knallgodt om dagen over hele fjøla. Alt fra ungdomsutvikling, spillerlogistikk, treningshverdag og markedsføring.

Bodø/Glimt var i OBOS-ligaen i 2017, og rykket nesten ned i 2018 i KKs første sesong. Man skal være temmelig oppblåst og arrogant hvis man ikke erkjenner KKs enorme betydning for dette laget. 

Kagawa
KagawaInnlegg: 1127
16.09.20 09:34
Solvgutt1: Bodø/Glimt var i OBOS-ligaen i 2017, og rykket nesten ned i 2018 i KKs første sesong. Man skal være temmelig oppblåst og arrogant hvis man ikke erkjenner KKs enorme betydning for dette laget.

Lest siste del av innlegget som jeg redigerte like før svaret ditt.

HLund
HLundInnlegg: 19794
16.09.20 09:39
Thpe: Kolskogen er kanskje litt hurtigere enn Moe. En ting altså. Resten er Moe bedre på.

Stopperne til Glimt er ganske så mye bedre offensivt enn defensivt. Det så man veldig klart i fjor. I år blir man hjulpet av et lag som fungerer enda bedre offensivt, noe som gjør at man ikke blir testet så mye defensivt. Slikt kan man ikke regne med vil skje så veldig ofte og så veldig mange steder (noe ala det man så med Acosta i 2018 da man innbilte seg at han var en fantastisk stopper. Senere har jo det vist seg at han bare er det under visse omstendigheter). Skal sies at den norske ligaen per nå ikke har en eneste virkelig god stopper. Trist utvikling når man ser offensivt.

HLund
HLundInnlegg: 19794
16.09.20 09:41
Kagawa: markedsføring.

Markedsføring av hva da? Hvis man tenker på publikumsoppmøte, så var jo det skammelig i fjor med den fotballen Glimt spilte. Det andre kan man jo være enig i.

Kagawa
KagawaInnlegg: 1127
16.09.20 09:44
HLund: Markedsføring av hva da? Hvis man tenker på publikumsoppmøte, så var jo det skammelig i fjor med den fotballen Glimt spilte. Det andre kan man jo være enig i

Glimt har tatt store steg de siste årene med å være mer synlig uttad i regionen. Slik får klubben bedre omdømme normalt og gjør seg også mer populær for potensielle sponsorer. Hva angår publikumstall i fjor var det selvsagt ikke godt nok, men også her var det fremgang (noe som også skulle bare mangle mtp kvaliteten). 


Det en ikke må glemme mtp publikumstall er at Glimt har hatt mindre kapasitet de senere år grunnet omgjøring av stadion. Også her har klubben nå lagt en spennende plan for å forbedre stadionfasilitetene som igjen gjør det mer attraktivt å dra på kamp.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 17618
16.09.20 09:46
Kagawa: Lest siste del av innlegget som jeg redigerte like før svaret ditt.

KK er en klubbygger. Det så man i Åsane også og jeg er overbevist om at han hadde løftet Brann på flere områder. Det ser man forsåvidt at KI kan gjøre også. Få Brann til å forstå hva det innebærer å være en toppklubb. At det handler om mer enn å si at man vil være best, for så å slenge millioner etter middelmådigheter i midten av 20-årene. 

Men det er fortsatt mye som irriterer meg med Brann. Man sikler etter Kjetil Knutsen, samtidig er det en fyr i Åsane i dag som har mange av de samme kvalitetene og filosofien som KK hadde, og som har løftet Åsane til et annet nivå enn KK gjorde, men han er fullstendig uaktuell fordi han "ikke har erfaringen til å trene Brann". I bergenspressen har Åsanes spillestil nærmest blitt latterliggjort, som håpløs naiv. Men de spiller egentlig ganske likt Glimt(på et lavere nivå selvsagt), presterer langt "over evne" med unge spillere og det er bare fire lag som har sluppet inn færre mål enn dem og kun to som har scoret mer. Alt skal være trygt og utprøvd, og det er utviklingshemmende. KK inn hadde vært viktig for å endre denne feige mentaliteten, men nå gjør jo KI en god innsats der. 

Jeg syns generelt nøkkelpersoner er undervurdert. I Brann ser vi det hele tiden, med litt mer negativt fortegn. Når ting går dårlig, så er det angivelig helt feil å peke på trener eller sportssjef. Fordi "man er et team". Ser det også når ting går bra. Man tror at det er hele klubben som driver veldig bra, og undervurderer nøkkelpersonene, så forsvinner gjerne den ene nøkkelpersonen og man ser at ting faller litt sammen. 

(Innlegget ble redigert 16.09.20 09:53)

Kalle73
Kalle73Innlegg: 54856
16.09.20 10:29
HLund: Stopperne til Glimt er ganske så mye bedre offensivt enn defensivt. Det så man veldig klart i fjor. I år blir man hjulpet av et lag som fungerer enda bedre offensivt, noe som gjør at man ikke blir testet så mye defensivt.

Det er jo nettopp dette jeg syns er så borti granskauen imponerende. Den offensive fotballen til Glimt er på såpass høyt nivå at man faktisk tåler å være "sådær" defensivt, ihvertfall i den norske Eliteserien. Så får vi se hvordan det går i Europa. Jeg frykter at når det eventuelt blir stopp der så blir det stygt, veldig stygt.

Borealis88
Borealis88Innlegg: 2406
16.09.20 10:30

300mill for Sørloth? En ørliten promille skal vel til Aspmyra?

Kalle73
Kalle73Innlegg: 54856
16.09.20 10:47
Borealis88: 300mill for Sørloth? En ørliten promille skal vel til Aspmyra?

Hvorfor skulle det være det? Han var vel bare på lån fra RBK da han var på Aspmyra?

Thpe
ThpeInnlegg: 35021
16.09.20 11:41

Det som er helt sikkert etter å ha lest gjennom de siste innleggene så er det at Solvgutten og HLund har tilnærmet null kunnskap om hvordan Glimt drives om dagen. Og godt er det!

HLund
HLundInnlegg: 19794
16.09.20 11:44
Thpe: Det som er helt sikkert etter å ha lest gjennom de siste innleggene så er det at Solvgutten og HLund har tilnærmet null kunnskap om hvordan Glimt drives om dagen. Og godt er det!

Ja, dette var jo kjempegode argumenter.

Thpe
ThpeInnlegg: 35021
16.09.20 11:49

Niks, kun observasjon!

Dewaz
DewazInnlegg: 25604
16.09.20 11:51
Thpe: Det som er helt sikkert etter å ha lest gjennom de siste innleggene så er det at

... du aldri har sett Kolskogen i mer enn én kamp maks. Gjennomført bedre stopper enn RBK-reject Moe allerede. Langt hurtigere, bedre teknisk, bedre i posisjoneringspillet. Moe er sikkert en bedre duellspiller per dato, så det er jo i hvert fall noe.

Ekstremt mange Glimt-spillere som ser bedre ut enn de er i år. Slik er det alltid med lag som treffer på sammensettingen av spillere og som får ting til å flyte. Ta ut Berg og Hauge av det laget, så tror jeg Sampsted og Fet f.eks vil se mer ut som OBOS-materiale. 

jonas
jonasInnlegg: 35072
16.09.20 11:58
Kalle73: Den offensive fotballen til Glimt er på såpass høyt nivå at man faktisk tåler å være "sådær" defensivt, ihvertfall i den norske Eliteserien

Glimt har sluppet inn 19 mål i år, kun RBK har sluppet inn færre. Jeg synes nå det er godkjent defensivt arbeid.

arkles
arklesInnlegg: 8272
16.09.20 11:58
Thpe: Det som er helt sikkert etter å ha lest gjennom de siste innleggene så er det at Solvgutten og HLund har tilnærmet null kunnskap om hvordan Glimt drives om dagen. Og godt er det!

Fra utsiden så fremstår Glimt som utrolig imponerende for tiden; og de har egentlig fremstått med en klar profil og valg siden jeg begynte å følge norsk fotball for 100 år siden..

Jeg så at Glimt og Brann ble nevnt og jeg tok en kikk på akademiene deres (fanen med "glimt academy graduates" er noe av det verste/beste jeg har lest)

Glimts akademi ledes etter det jeg kan se av en engelskmann med bakgrunn fra Norwich (som er en av de flinkeste i england til å få frem spillere), Luton, +++. Ønsket å reise utenlands og virker svært fornuftig. mange (kjente) navn også på øvrige ansatte..

Ikke til forkleinelse for Branns faglige leder/trenerutvikler, men så vidt jeg kan se så er det bakgrunn fra Branns A-lag analyse og diverse kretsarbeid i Hordaland..

Uten at jeg vet det, så tipper jeg Glimts main man koster en god del mer enn Branns (og de fleste andre norske som stort sett kjører Brann-varianten eller verre..); Han må flytte; begynne på nytt osv - men det må være enorme mulige gevinster å få inn en høykompetent person; nye tanker - ingen bindinger til noen..

Når det er sagt så tipper jeg han koster mindre enn majoriteten av norske spillere - men kan bidra mer enn 99 %

(Innlegget ble redigert 16.09.20 12:00)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18181
16.09.20 12:01
arkles: Fra utsiden så fremstår Glimt som utrolig imponerende for tiden; og de har egentlig fremstått med en klar profil og valg siden jeg begynte å følge norsk fotball for 100 år siden..

Flytter de hornet på veggen til stresslessen når du ser kamp eller har du montert tvn så du ser fra hornet på veggen?

Thpe
ThpeInnlegg: 35021
16.09.20 12:02
Dewaz: ... du aldri har sett Kolskogen i mer enn én kamp maks. Gjennomført bedre stopper enn RBK-reject Moe allerede. Langt hurtigere, bedre teknisk, bedre i posisjoneringspillet. Moe er sikkert en bedre duellspiller per dato, så det er jo i hvert fall noe.

Hehe, slutt å drit deg ut. Fulgte han lenge før den ny-forelskelsen din oppsto. OBOS 2018. Var klar på at jeg ville ha han i Glimt før han gikk til Brann.

gavharr
gavharrInnlegg: 1616
16.09.20 12:03

Kolskogen er god han, men å påsta at han er bedre posisjonelt enn Moe er beint frem idioti. Og sammenligner du Kolskogen med Lode, så er han jo ikke så hurtig heller ;P

arkles
arklesInnlegg: 8272
16.09.20 12:04
FrannyLee: Flytter de hornet på veggen til stresslessen når du ser kamp eller har du montert tvn så du ser fra hornet på veggen?

Plassering underordnet så lenge det er kamferdrops på bordet

Dewaz
DewazInnlegg: 25604
16.09.20 12:05
Thpe: Hehe, slutt å drit deg ut. Fulgte han lenge før den ny-forelskelsen din oppsto. OBOS 2018. Var klar på at jeg ville ha han i Glimt før han gikk til Brann.

Ja, skikkelig ny-forelskelse. Flere måneder i forkant som vanlig ;)

"Slutt å drit deg ut"


Thpe
ThpeInnlegg: 35021
16.09.20 12:15
Dewaz: Ja, skikkelig ny-forelskelse.

Var vel nokså åpenbart et tilsvar på "maks sett en kamp"


Som sagt har jeg fulgt Kolskogen siden 2018. Samme år jeg så han live for første gang i Tromsø.

Thpe
ThpeInnlegg: 35021
16.09.20 12:31

Ser ut som Gamsten har kommet seg etter den voldsomme hodesmellen(Renati-smellen) på Aspmyra:

"– Nå er det Glimt som er hærføreren, og et fantastisk læringsbilde for mange unge. Ja, for hele landsdelen, sier Gamsten – og bekrefter at prestasjonene til Kjetil Knutsens mannskap er tema også i Alta for tiden.

– Tror du på et historisk nordnorsk eliteseriegull nå?

– Det tror og håper jeg virkelig. Det hadde vært stort, for Glimt – og for Nord-Norge."

(Innlegget ble redigert 16.09.20 12:31)

gavharr
gavharrInnlegg: 1616
16.09.20 13:25

Hahahahahahahaha!! 

Borealis88
Borealis88Innlegg: 2406
16.09.20 18:01
Kalle73: Hvorfor skulle det være det? Han var vel bare på lån fra RBK da han var på Aspmyra?

Ganske sikker på at RBK mister den delen av kaka til Glimt siden det er Glimt som har "utdannet" han i en sesong.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg