Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
gavharr

Innlegg: 1730
gavharr
25.11.20 22:54
RickGrimes: Hvorfor det? Han har jo helt rett. RBK er en vesentlig større klubb og et naturlig neste steg for dansken.

Jeg skal gi deg rett på den første, for derom hersker ingen tvil, men du bommer fælt på påstand nummer 2. Slik ståa er akkurat nå, om vi følger mottoet til alles skalla favorittsvenske, så er det ikke noe naturlig neste steg å gå til en sportslig hverdag som jo pr. nå er betraktelig dårligere enn der han allerede er. Jada, han får mye bedre lønn i RBK, men han kan sikkert gå til en dårlig klubb i Italia, Tyskland eller Tyrkia for den saks skyld og tjene betydelig mer penger der enn i RBK. Dorsin må få huet ut av rævva å innse at det kreves jobbing over tid for å ta tilbake hegemoniet. Slik jeg ser det, er det mye større sjans for at Molde vinner i 2021 enn at RBK gjør det.

Vattnissen

Innlegg: 3645
Vattnissen
25.11.20 23:08

Zinkernagel havner IKKE i Rosenborg. Vill gjetning så kommer FCK, noen franske lag og kanskje etpar fra Championship til å legge inn bud i nyttårsvindueg. 

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
25.11.20 23:12

Landslagspiller Holse > ikke-på-landslaget-Zinckernagel ;)

Forestspirit

Innlegg: 2225
Forestspirit
25.11.20 23:49

Det blir mer og mer tydelig for meg at Rosenborg står for fall. Dere er en vandrende zombie som lever på gamle bragder. Noen prøver desperat å gjennomføre hjerte og lungeredning, slik at en sliten kropp kan begi seg ut på enda en sesong der en underpresterer i forhold til forventninger skapt fra en gylden tid. Dere har prøvd å kjøpe andre sin suksess for en siste kortsiktig nytelse og et glimt av gammel storhetstid gang på gang. 

Noen ganger må gamle helter dø, for å ha mulighet til å bli født på ny. Dere kan være stolte av fortiden, men på et tidspunkt må en legge fortiden bak seg og helle isvann over hodet slik at en våkner opp og forstår hvordan klubben sin helhetlige tilstand er. I motsetning til Glimt (som selvfølgelig er en mindre klubb i forhold til by og muligheter) så er Rosenborg sin suksess målt i forventninger og ikke prestasjoner. At Glimt har fått til hva de har fått til bør heller være inspirerende enn at dere gang på gang skal drive med gammel hersketeknikk med sterke personlighetskomplekser og et behov for å hele tiden vise hvem som er øverst i hierarkiet. 

GunnarBull

Innlegg: 2766
GunnarBull
26.11.20 07:41
notlob: Sitter med en sånn nesten halvmerkelig følelse av ''var det ikke mer enn dette''. Ting har selvsagt skjedd såpass gradvis og at vi over ganske lang tid var rimelig sikker på hvordan det kom til å ende. Så for min del ble det ikke den spontane der-og-da-euforien og vill jubelscene da dommeren blåste i Drammen. Høres nok kanskje litt rart ut.

Blir litt det samme som å tjene 5 mill på ærlig arbeid vs å vinne de i Lotto. Når du har jobbet for det og gradvis sett det komme, så føles det mer som "skulle bare mangle", mens å plutselig og helt uforutsett vinne i Lotto skaper mye mer eufori. 

Litt trist at det er slik, men...

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
26.11.20 10:54
Forestspirit: Rosenborg sin suksess målt i forventninger og ikke prestasjoner.

Herregud for noe vissvass. Dere har gjort en fantastisk sesong, kanskje den beste noen gang av et lag i Norge - men det lov til å løfte blikket litt. 

"Den vandrende zombien" du snakker om var det mestvinnende laget i tiåret vi nettopp forlot (og de to før der), og kommer etter all sannsynlighet til å være det også i dette. Dette er ikke et Viking/Brann-tilfelle hvor man ser 30 år tilbake og fortsatt lever på det. Rosenborg har 7 titler etter 2012, et år vi var i mye verre forfatning enn nå.

Tipper Rosenborg er på tronen igjen neste år. Dere mister Berg/Zinckernagel og går dessverre (jeg liker Glimt) tilbake til midtsjiktet av tabellen.

glimt2020

Innlegg: 1
glimt2020
26.11.20 16:45

Greit, nå svarer du riktignok et innlegg fra en annen bruker, men poenget blir det samme.

Problemet med Dorsin/RBK er ikke om de får en bra sesong neste år eller ikke. Men uttalelser som at "Den prestasjonen han har hatt i år ville blitt lagt mer merke til i Rosenborg"

Det er direkte feil - og det er årsaken til at folk ikke tror Rosenborg kommer tilbake. De er arrogante og ser ikke jobben som må gjøres, men lever på en "oppfatning" om at RBK er attraktive.

Det har aldri vært en klubb i Norge som har fått mer positiv eksponering i utenlandsk media enn det Glimt sin historie har fått i år. Det er både pga prestasjoner, men også en god del pga "storyen" riktig nok, om underdog, budsjett, geografisk plassering osv.

Men når han uttaler seg som han gjør, og RBK knapt har solgt spillere til en bedre liga/klubb enn seg selv de siste 3 årene, så faller uttalelsen på sin egen urimelighet og viser også mye av oppoverbakken RBK står ovenfor - de innser ikke selv sin nåværende posisjon. 

Biscan2

Innlegg: 15937
Biscan2
26.11.20 17:10
Dewaz: tilbake til midtsjiktet av tabellen.

Har hørt den før i dette prosjektet... Har jo klart tidligere å erstatte viktige navn høvelig greit. Selger man Berg/Bjørkan(i tillegg til Hauge/Evjen/Layouni pengene) har man god kapital til å erstatte dem også, kanskje spesielt nå når det går litt trått med generell norsk fotball økonomi.

Bjørkan & co kommer til å jobbe hardt i vinter(sannsynligvis uten å være blærete og arrogant) og klarer man å fortsette trenden med å finne riktige typer, bør vi være der oppe å lukte på Europa i alle fall.

Jeg liker RBK, de satt Norsk klubbfotball på kartet og hjalp Glimt mange ganger økonomisk ved å gi oss gode penger for våre beste(kanskje da spesielt Per Verner Rønning). I tillegg er dere 'naboer' og generelt veldig likanes, men han Dorsin, han lika vi ikke.

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
26.11.20 17:15
glimt2020: Det har aldri vært en klubb i Norge som har fått mer positiv eksponering i utenlandsk media enn det Glimt sin historie har fått i år.

Dette har du neppe nok oversikt over til å kunne mene noe om. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:15)

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
26.11.20 17:26
Biscan2: Har hørt den før i dette prosjektet... Har jo klart tidligere å erstatte viktige navn høvelig greit. Selger man Berg/Bjørkan(i tillegg til Hauge/Evjen/Layouni pengene) har man god kapital til å erstatte dem også, kanskje spesielt nå når det går litt trått med generell norsk fotball økonomi.

Glimt har vel vært flinke til å erstatte spillere lenge, i motsetning til RBK som solgte Selnæs for 50 mill uten å erstatte han. Gikk som det måtte gå. I 4-3-3 er den sentrale på midten alltid den viktigste, og jeg er spent på om Vetlesen/noen andre kan gi det Patrick Berg har gitt Glimt i år (regner med at han blir solgt); hvis ikke skal dere nok slite en hel del.

Vil uansett minne på hvordan det gikk med Strømsgodset. De var vel så imponerende i sitt arbeid, men har ikke klart å opprettholde det over tid.

Eksberten

Innlegg: 31006
Eksberten
26.11.20 17:43

Jeg tror ikke Berg blir solgt før om et år, har kontrakt til 2022. Zinck drar trolig, kanskje Bjørkan og kanskje en til fra elleveren.

BigGeorge

Innlegg: 32051
BigGeorge
26.11.20 17:51

Jeg har fulgt fotballen i Norge lenge, men sjeldent sett en så flott fotball kombineret med en veldig edrulig økonomi.

Gratulerer så innmari mye !

gavharr

Innlegg: 1730
gavharr
26.11.20 18:04
Dewaz: Landslagspiller Holse > ikke-på-landslaget-Zinckernagel ;)

Altså det er ingen her som sår tvil om RBK som norges desidert største klubb, men den arrogansen som Dorsin fremviser her kler absolutt ikke det som gjennom 90-tallet var en klubb som så og si hele landet koste seg med uavhengig av klubbtilhørighet.

JP Hauge 50 mill. til AC Milan > Torgeir Børven 2 mill. Tyrkiaklubb jeg ikke husker navnet på. Bare sånn for å komme med et like relevant eksempel her på slutten ;)

Thpe

Innlegg: 35198
Thpe
26.11.20 18:19
Biscan2: Har hørt den før i dette prosjektet... Har jo klart tidligere å erstatte viktige navn høvelig greit. Selger man Berg/Bjørkan(i tillegg til Hauge/Evjen/Layouni pengene) har man god kapital til å erstatte dem også, kanskje spesielt nå når det går litt trått med generell norsk fotball økonomi.

Haha, må ikke bry deg om hva troll melder. 

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
26.11.20 18:49
Thpe: Haha, må ikke bry deg om hva troll melder.

Alltid greit å avskrive andre som troll når man aldri kommer med et eneste argument selv. Finnes sikkert egne forum for dere som aldri går etter ball.

molster

Innlegg: 10564
molster
26.11.20 18:57

Lurer på hva RBK betaler Truls Svendsen for å kødde rundt i media på denne måten. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 18:57)

Thpe

Innlegg: 35198
Thpe
26.11.20 22:16
Dewaz: Finnes sikkert egne forum for dere som aldri går etter ball

Finnes faktisk egne klubber for oss som verken går etter ball eller behersker å bruke den. Rosenborg Ballklubb eksempelvis.

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
27.11.20 10:16
Thpe: Rosenborg Ballklubb

Hvem er dette?

Borealis88

Innlegg: 2734
Borealis88
28.11.20 13:56
Eksberten: Jeg tror ikke Berg blir solgt før om et år, har kontrakt til 2022. Zinck drar trolig, kanskje Bjørkan og kanskje en til fra elleveren.

Tenker vi garantert får se Berg igjennom Europakvalifiseringen. Vet ikke når vinduene stenger, men vet kanskje om Glimt får plass i CL, EL eller ECL innen den tid. Blir det ECL så tenker jeg han fort kan ryke til utlandet i 2021. Blir det CL så kan man håpe på et salg med tilbakelån ut 2021.

Forestspirit

Innlegg: 2225
Forestspirit
28.11.20 14:08

Rart med det når vi har sikret gullet. Føles uvirkelig. Tok meg selv i å tenke: Hvem er det vi må slå i morgen for å sikre dette? Før jeg to sekunder senere kom på at oi...dette er jo boks!

Solo1980

Innlegg: 199
Solo1980
28.11.20 15:14
gavharr: Altså det er ingen her som sår tvil om RBK som norges desidert største klubb, men den arrogansen som Dorsin fremviser her kler absolutt ikke det som gjennom 90-tallet var en klubb som så og si hele landet koste seg med uavhengig av klubbtilhørighet.

Timingen på arrogansen er jo også fullstendig amatørmessig. Rosenborg var i utgangspunktet griseheldige som skulle møte Glimt på Aspmyra kampen etter at gullet var i boks.

Sannsynligheten for at B/G ville senke seg et par hakk og gjøre livet enklere for RBK var definitivt tilstede - helt til Dorsin bestemte seg for å ta motivasjonspraten til Knutsen for ham. Tenker vi får se et heltent B/G som ønsker å bevise hvilken klubb som er størst i landet per november 2020, i stedet for et fornøyd lag som ikke har noe mer å vinne.

Ironien, dersom dette slår til, er at uttalen i verste fall kan koste RBK europaspill neste år. Derav amatørmessig.

nemezida

Innlegg: 3650
nemezida
28.11.20 22:39
Borealis88: Tenker vi garantert får se Berg igjennom Europakvalifiseringen. Vet ikke når vinduene stenger, men vet kanskje om Glimt får plass i CL, EL eller ECL innen den tid. Blir det ECL så tenker jeg han fort kan ryke til utlandet i 2021. Blir det CL så kan man håpe på et salg med tilbakelån ut 2021.

Det neste vinduet åpner i januar 2021. Glimt vet nok ikke da hvor de havner i Europa til neste år. Om Berg tilbys en kontrakt i en økonomisk ressurssterk klubb i land som Nederland eller Russland, eller i en av Europas topp 5 ligaer med 10 ganger høyere lønn eller mer enn det Glimt kan tilby, så tviler jeg på at Glimt tviholder på ham. Han har for det første bidratt betydelig til Glimts suksess i 2019 og 2020. Får Glimt 10-15 millioner for ham så lenge han er under kontrakt, sier de neppe nei. Berg er 23 år. Fotball er ferskvare, og prisen på spillere går normalt ned jo mer de nærmer seg 30 år.

Jeg er mer usikker på om Glimt beholder Saltnes i 2021 enn Berg, ved siden av den danske vingen hvis navn jeg aldri husker. Saltnes har puttet mange mål, har flere assist, produsert en rekke målsjanser og vært enestående god defensivt. Det eneste minuset på være at han blåser en del sjanser som den på San Siro, men han kommer da til målsjanser. Det forbauser meg om Saltnes spiller i Norge i 2021.

Eksberten

Innlegg: 31006
Eksberten
28.11.20 23:07

Glimt er ikke så fattig at de sier ja til skambud på 10-15 mill på Berg og Saltnes.

Forestspirit

Innlegg: 2225
Forestspirit
28.11.20 23:46

10-15 millioner for Berg. Ikke tale om. 30 millioner minst, og det vil stige med videre prestasjoner. De fleste i familiens hans har levert kvalitet til de nesten er førti, så 23 er ingen alder en slik spillertype mister verdi. Tror vi ser Berg spille i Europa for Glimt til neste år. 

Saltnes tror jeg ikke forlater Glimt i det hele tatt slik det ser ut per dags dato. Han er en kontinuitetsbærer og leder for laget og spillestil, og har nettopp signert ny kontrakt. Glimt burde belønne spillere som Saltnes svært godt økonomisk hvis mye penger renner inn i klubben, og sette en slik lojalitet som en forutsetning for å gå utover "vanlige lønninger. 

Undisputed

Innlegg: 841
Undisputed
29.11.20 08:34
nemezida: Får Glimt 10-15 millioner for ham så lenge han er under kontrakt, sier de neppe nei.

Bud på 10 millioner for Berg kastes rett i søpla på Aspmyra. Det kan du være helt sikker på.

Dr-Wine

Innlegg: 560
Dr-Wine
29.11.20 08:51

RBK raner dere for spillere når sesongen er slutt. Er vell ikke førstegang heller.... 

laffano

Innlegg: 20889
laffano
29.11.20 08:56

Håper de fleste B/G folka reiser ut om de forlater B/G

utenforallfarvei

Innlegg: 1420
utenforallfarvei
29.11.20 08:58
Dr-Wine: RBK raner dere for spillere når sesongen er slutt.

Hahaha, ingen Glimtere er saa dumme at de gaar ned -
til et middels Oboslag -  de har nok hoeyere ambisjoner.

ErnestMangnall

Innlegg: 6079
ErnestMangnall
29.11.20 10:10

Leser på an.no at skapet er satt på plass! Fin den.

Dewaz

Innlegg: 26406
Dewaz
29.11.20 11:17
Solo1980: størst i landet

Best er ikke samme som størst

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg