Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Forestspirit

Innlegg: 2342
Forestspirit
15.01.21 10:15

Flott Patrick. Jeg vet du er en del av en familie med klubblegender, men der er faktisk mulig å formulere seg bedre. Kanskje Glimt skal vurdere å behandle deg slik Hull behandlet kaptein Markus Henriksen når han ville bort? Sette deg på 2. laget til kontrakten går ut, og la de sultne spillerne som du snakker om ta over?

Ikke misforstå meg, det er åpenbart at Patrick Berg og flere skal til utlandet for større utfordringer slik lønnsbudsjettet og ståa er akkurat nå. Men er det noe jeg kan være enig i med Koteng og flere i Rosenborg, (selv om prosjekt Horneland og drømmen om CL feilet i Trondheim de siste årene). Det er litt mangel på ambisjoner i norsk fotball, og hver gang jeg hører daglig leder Frode Thomassen prate om Glimt sin videre utvikling så får jeg inntrykket av han har store ambisjoner, bare at utviklingen selvfølgelig skal gjøres på Glimt-vis, med fokus på bærekraft og en stor porsjon tålmodighet.

Poenget er likevel at det skal skje en utvikling, og jeg synes det er direkte frekt av Patrick Berg å synse om Glimt sin posisjon i hierarkiet. Ja Glimt har en posisjon, men Glimt er i en stadig utvikling, og posisjonen var langt lavere bare for 2 år siden. Og når en ser på suksesshistorier som satsningen i Molde så er det ingen grunn for å tro at vi ikke kan utvikle oss til en enda sterkere posisjon i fremtiden. Der vi er i en posisjon der spillere som Jens Petter Hauge, Patrick Berg og flere velger å bli i klubben til de er både 24 og 25 år før de selges for større summer. Det krever samtidig at alle i Eliteserien hever nivået med mange hakk, og produktet norsk fotball på sikt blir mer attraktivt når en sammenligner med land som Danmark, Østerrike og Belgia. 

nemezida

Innlegg: 3812
nemezida
15.01.21 10:26
amukon: Quote fra Patrick til VG i går:
– Glimt må kanskje innse sin posisjon i næringskjeden. Det er en klubb man kan komme til, være sulten, ønske å utvikle seg, og når tiden har kommet der man har prestert så godt at større klubber er interessert, så synes jeg man burde ta det seriøst, sier Berg.
I utgangspunktet enig, men viktig at spillerne ser at Glimts posisjon i næringskjeden endres i takt med gode prestasjoner. Blir litt skuffet om vi selger til eksempelvis Heerenveen eller Panathinaikos etter en sesong som i år.

Leser intervjuet med Patrick Berg på vg.no nå. Jeg er helt enig med Patrick, og hvordan han tenker. Det er ikke rett at Glimt eller andre norske klubber stanser spillernes drøm om å få spille i utlandet, og tjene atskillig mer enn de gjør i Norge. I hverfall i Glimt etter det jeg forstår. En fotballkarriere på heltid varer kanskje i 10 år. Tjener spillerne 500.000 til en million i året klarer de etter skatt neppe å legge av all verden.

Dette betyr ikke at Glimt eller andre norske lag skal gi bort spillere for billig. Markedets domstol avgjør stort sett pris. Jeg tror imidlertid at man bør resultatorientere seg litt. Norsk klubbfotball er rangert som nr. 22 i Europa. Selv om Glimt fortjent vant serien suverent, så betyr ikke dette at klubber i topp 5 ligaer i Europa sirkler etter spillerne deres. Det har versert rykter om for eksempel Bjørkan i 2 år nå, men ingen har lagt inn et konkret bud etter det jeg har skjønt. At Leeds og Bielsa vil kjøpe Bjørkan tviler jeg sterkt på. De trenger en spiller som kan gå rett inn på venstre back og erstatte Alioski, og jeg tviler på at en ubeskrevet blad fra Norge uten A-landslagskamper står øverst på listen. I tillegg er det verre for ikke etablere landslagsspillere å få arbeidstillatelse i GB etter 1. januar 2021. Januarvinduet stenger om 14 dager, så vi får se. Om noen går hos dere tror jeg det er Junker, men jeg er ikke sikker. Er det en prestasjon å putte 27 mål med alle de sjansene Glimt produserte ?  

Det som imponerte meg mest med Glimt i fjor var kreativiteten til de tre spillerne der fremme. Hauge, Zink og Junker. Disse tre med tillegg av Saltnes måtte vel stå for over 90 % av målene, assistene og produserte målsjanser. To av disse er allerede solgt. Midtbanen med sin løpskraft imponerte meg også, men det er lettere å trene opp løpsmaskiner enn kreative spillere i fotballen.    

(Innlegget ble redigert 15.01.21 10:30)

amukon

Innlegg: 3551
amukon
15.01.21 11:13

Poenget er vel at skal Glimt og andre norske klubber kunne konkurrere stabilt på et høyere nivå i europeisk sammenheng så krever det at spillerne ikke får maur i rompa av en kanonsesong og at det dermed blir kappestrid om å forlate skuta før den synker ned «til sin posisjon i hierarkiet» igjen. Det kan faktisk skapes en ny normal, men da må fellesskapet vektlegges mer. Og derfor er en slik uttalelse litt urovekkende da jeg var overbevist om at dette var konsensus i Glimt.

Lønningene blir bedre om serien blir bedre, og om Glimt klarer å beholde spillerne sine i år + en god erstatter for Zinckernagel, så har man mulighet til å komme inn i CL/EL. Der er pengene og med jevne europeiske gruppespill, så vil også lønningsposen øke. Jeg tror Glimt er en bedre utviklingsarena en lag midt på tabellen i Nederland pdd eksempelvis både pga faktisk nivå på laget og metodikken som følges her oppe. Derav er det helt unødvendig å reise til slike klubber nå med mindre lønna avgjør alt. Jeg er helt sikker på at Håkon Evjen hadde vært en mye bedre spiller om han hadde blitt i Bodø. Mye fordi det på kontinentet stilles mye høyere krav til at spilleren må «bære sin egen vekt», mens man i Glimt spiller på spillernes styrker og metodisk jobber med svakhetene. Og da hadde det kanskje vært Serie A-klubber som meldte sin interesse nå og ikke AZ.

(Innlegget ble redigert 15.01.21 11:20)

Thpe

Innlegg: 35242
Thpe
15.01.21 11:24

Layouni til VIF gitt

jackblack

Innlegg: 14362
jackblack
15.01.21 11:34

Trodde ikke han var keen på å gå ned i lønn. Tjente opp mot 10 mill i Egypt. 

Hva kan dere opplyse oss om spilleren? 

Thpe

Innlegg: 35242
Thpe
15.01.21 11:41
jackblack: Trodde ikke han var keen på å gå ned i lønn. Tjente opp mot 10 mill i Egypt.
jackblack

Innlegg: 14362
jackblack
15.01.21 11:43

Var for godt til å være sant. Typisk sillyseason.

(Innlegget ble redigert 15.01.21 11:43)

Forestspirit

Innlegg: 2342
Forestspirit
15.01.21 13:40

jackblack: Hva kan en si. Vi var glade når vi solgte Layouni til den summen (og tidspunktet som først virket som å være feil var jo fantastisk for karrieren til Jens Petter Hauge), jeg aner ikke hvilken forfatning han er i idag. 

Han har blitt sammenligner med Ola Solbakken, så dere får en slik spillertype. Hadde et bra steg og presise avslutninger for oss, men jeg regner egentlig med at langt yngre Solbakken leverer bedre enn Layouni i 2021. Får dere Layouni tilbake til gammelt slag er han selvsagt en klassespiller i Eliteserien, om noe begrenset i rollene han kan bekle. 

(Innlegget ble redigert 15.01.21 13:41)

Eksberten

Innlegg: 32116
Eksberten
15.01.21 15:10

Merkelig om VIF henter Layouni, så lenge de har Sharaoui.

PeterCroucdh

Innlegg: 5915
PeterCroucdh
15.01.21 19:04
Eksberten: Merkelig om VIF henter Layouni, så lenge de har Sharaoui.

Det er veldig sannsynlig at Sahroui og muligens Dønnum blir solgt i løpet av denne sesongen til utlandet, flere klubber i utlandet som er interessert i dem. Da er det bra å ha en erstatter klar allerede når muligheten til å hente Layouni var der nå.

Forestspirit

Innlegg: 2342
Forestspirit
15.01.21 19:42

Det beste for karrieren til Dønnum og Sahraoui er nok å spille for Glimt i 2021 og dra utenlands i januar 2022. Dog har nok ikke Glimt type "Carew"-pengene Rosenborg hadde for å gjøre den dealen, det må nok eksterne bidragsytere inn i bildet. Samtidig er nok egoet til både Vålerenga og spillerne for høyt til å gi etter for den mest optimale løsningen utviklingsmessig. 

(Innlegget ble redigert 15.01.21 19:44)

PeterCroucdh

Innlegg: 5915
PeterCroucdh
15.01.21 20:04
Forestspirit: Det beste for karrieren til Dønnum og Sahraoui er nok å spille for Glimt i 2021 og dra utenlands i januar 2022. Dog har nok ikke Glimt type "Carew"-pengene Rosenborg hadde for å gjøre den dealen, det må nok eksterne bidragsytere inn i bildet. Samtidig er nok egoet til både Vålerenga og spillerne for høyt til å gi etter for den mest optimale løsningen utviklingsmessig.

Da tror jeg dere må "pengekista" ordentelig om det skal la seg gjøre :)

Forestspirit

Innlegg: 2342
Forestspirit
15.01.21 20:08

PeterCroucdh: Selvfølgelig helt usannsynlig pdd, med mindre en ekstern pengekiste kommer inn :) Min mening er at det ville vært den beste løsningen for spillernes utvikling, og ikke nødvendigvis egoet eller lommeboken.

amukon

Innlegg: 3551
amukon
16.01.21 22:54

Evjen fikk 30 minutter for AZ i dag. Rørte knapt ballen og utmerket seg heller ikke de få gangene han fikk den. Snart på tide at han spør seg om det er verdt å fortsette slik med sporadiske innhopp her og der.

amukon

Innlegg: 3551
amukon
17.01.21 08:14

RBK virker å ha funnet sin mann på kanten - Stefano Vecchia. Fint at markedet tynnes andre steder enn der vi leter. Vecchia var neppe aktuell av flere grunner.

Thpe

Innlegg: 35242
Thpe
17.01.21 12:13
amukon: int at markedet tynnes andre steder enn der vi leter. Vecchia var neppe aktuell av flere grunner.

Hadde nok blitt en for dyr mann, men han har vært på blokka... (som mange andre)

amukon

Innlegg: 3551
amukon
17.01.21 15:21

Ser i «aldersbestemte landslag»-tråden at Andreas Schjelderup imponerte for A-laget til Nordsjælland mot Helsingör. Fikk gode skussmål. Klart yngst av de som er aktuelle for Superligaspill. Bare å følge ham med argusøyne.

Ellers har Helsingör en interessant kantspiller på laget som jeg har fulgt med et halvt øye siden han møtte Norge i U20-VM. Kiwien Elijah Just gjorde sakene sine svært bra den gangen og var kanskje banens beste spiller. Jeg ble bra overrasket da jeg så at han ikke spilte høyere enn i dansk 1. divisjon. Kvikk type med fin venstrefot som var veldig uredd i spillestilen. 

Thpe

Innlegg: 35242
Thpe
19.01.21 18:23

Casper Øyvann skal trene med TIL i to uker.

Twinkeline

Innlegg: 1544
Twinkeline
19.01.21 18:51

Nå ryker vel Junker også, Dette blir neppe topp 3 om man ikke begynner å signere noen snart. Lite rykter. Begynner å bli bekymret.

Eksberten

Innlegg: 32116
Eksberten
19.01.21 19:14

Latterlig om Junker gis bort for en million euro !

Forestspirit

Innlegg: 2342
Forestspirit
19.01.21 20:29

Jeg forstår at Glimt har lovet å selge Junker om der riktige budet kommer, men dette budet er jo helt på jordet. Det er ingenting som tyder på at Glimt ikke har hørt på spillernes ønsker opp til et fornuftig punkt tidligere. Og er det slik at agenter prøver å presse oss til å selge en spiller som har scoret 27 mål siste sesong, og som signerte 3 årskontrakt senest i januar for 6 millioner til en million euro nå. Ja da håper jeg Glimt setter foten ned kraftig. Jeg vil heller at Junker lånes ut til...ja...Junkeren resten av kontrakten enn å bli presset til å akseptere slike skambud. 

Biscan2

Innlegg: 15948
Biscan2
19.01.21 20:45
Twinkeline: Begynner å bli bekymret.

Overgangvinduet er frem til 7. April, er ikke bekymret overhodet. Kan være smart å vente til Januar er over hvor man slipper konkurranse fra større klubber. Er sikkert endel som blir dyttet ut eller ikke får det som de vil.

Barbosa

Innlegg: 4758
Barbosa
20.01.21 10:54

Glimt avslo et bud på 15 mill fra Sparta Praha på Bjørkan. Sier litt om hvilken økonomisk situasjon klubben er i nå. Må ikke selge for en hver pris. Samtidig håper jeg Bjørkan velger en bedre liga (med all respekt for den tsjekkiske).

Eksberten

Innlegg: 32116
Eksberten
20.01.21 12:18

Barbosa, Hvorfor har du så stor respekt for den tsjekkiske ligaen?

amukon

Innlegg: 3551
amukon
20.01.21 12:28

Seriestarten blir som følgende:

Runde 1: Brann H
Runde 2: Godset B
Runde 3: Molde H
Runde 4: Rosenborg H

(16. mai: TIL H)
(Runde 30: LSK B)

Gleder meg ikke noe mindre nå kjenner jeg!

Barbosa

Innlegg: 4758
Barbosa
20.01.21 12:29
Eksberten: Barbosa, Hvorfor har du så stor respekt for den tsjekkiske ligaen?

Ofte er Tsjekkiske lag godt representert ute i Europa. Tre stk i EL-gruppespillet denne sesongen. 

Barbosa

Innlegg: 4758
Barbosa
20.01.21 12:36
amukon: (16. mai: TIL H)

Lov å håpe på et fullsatt Aspmyra mot lillebror?

PapaSmurf

Innlegg: 43413
PapaSmurf
20.01.21 12:38
Barbosa: Lov å håpe på et fullsatt Aspmyra mot lillebror?

Kommer nok 2-3 måneder for tidlig for det. Det er en viss sjanse for at det blir fritt frem på høsten, men frem til sommeren tror jeg det blir begrensninger. 

amukon

Innlegg: 3551
amukon
20.01.21 12:54
amukon: Seriestarten blir som følgende: Runde 1: Brann H
Runde 2: Godset B
Runde 3: Molde H
Runde 4: Rosenborg H

Runde 5: Vålerenga B..!

Som Papa spekulerer i, så er det nok lite som tyder på frie tøyler i første halvdel av sesongen, så sånnsett kanskje litt dumt at 'godbitene' kommer såpass tidlig.

nemezida

Innlegg: 3812
nemezida
20.01.21 14:08
Barbosa: Glimt avslo et bud på 15 mill fra Sparta Praha på Bjørkan. Sier litt om hvilken økonomisk situasjon klubben er i nå. Må ikke selge for en hver pris. Samtidig håper jeg Bjørkan velger en bedre liga (med all respekt for den tsjekkiske).

Styreleder Thomassen i Glimt avviser at det er kommet noe bud på Bjørkan. Han burde vel vite dette. Bekrefter imidlertid bud på Junker på en million Euro, men avslått av klubben. Man er da tilbake til det evige spørsmålet, kan eller bør klubber avslå bud på spillere som ønsker seg ut for å tjene mer penger ? Smart er det kanskje ikke å avslå bud, da spillere som nektes å reise sikkert mister all motivasjon for å fortsette i klubben som nekter salg.

Money talks. Som med Pellegrino som tok et oppgjør med rasisme i eliteserien i høst, før han måneder senere takker ja til et av de verste og mest diskriminerende regimer i verden; Saudi-Arabia. Landet som behandler afrikanere som slaver og som halshugger homofile. Kvinner hadde i hvertfall inntil nylig ikke adgang til fotballkamper. Blir interessant å følge utviklingen der. Pellegrinos prinsipper er ikke mer verdt enn hans egen bankkonto.  

(Innlegget ble redigert 20.01.21 14:08)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg