Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Thpe

Innlegg: 35244
Thpe
20.01.21 14:15

Da har altså egyptere kjøpt seg inn i Andreas Schjelderups FC Nordsjælland. En satsing som skal gi klubben og deres akademi i Ghana over 100 millioner euro(!) de neste årene. I tillegg skal det startes akademi i Egypt. Spennende å se om de blir en skandinavisk gigant.

Barbosa

Innlegg: 4760
Barbosa
20.01.21 14:29
nemezida: Bekrefter imidlertid bud på Junker på en million Euro, men avslått av klubben.

Jonas Giæver skriver på twitter at det skal være en klubb i Serie A som har fått avslått budet.

Kalle73

Innlegg: 55439
Kalle73
20.01.21 15:01

Jeg tror ikke dette overgangsvinduet er for de store overgangssummene uansett om man heter Junker eller Bjørkan. Den økonomiske situasjonen i fotball-Europa er veldig usikker, og at vi hadde et helt usannsynlig lykketreff da Hauge ble solgt har ingen betydning whatsoever.

Så syns jeg jo det er litt sutrete av spillere som Junker å gå ut i media med "jammen klubben har lovet". Kan ikke se tilsvarende for Bjørkan, som vel sa at det tilbudet som skal få ham bort fra Glimt skal være "usannsylig bra".

Har Junker så lite tro på at Glimt kan vise seg fram i Europa? Håper forsesongen gir mulighet for en av unggutta å ta eierskap på høyrevingen. Det er snakk om tillit og selvtillit. Tounekti viste vel i fjor at han har både teknikk og fart inne.

Jeg syns vi primært trenger en backup på spissplass (2 hvis Junker får mast seg bort) og en stopper til for å komplettere troppen. Og slutt med Konradsen på venstre back, jeg fikk hjertefeil av de hasardiøse tversoverpasningene og tilbakespillene hans. 

Kalle73

Innlegg: 55439
Kalle73
20.01.21 15:04

William Mikalsen går fra HamKam til Strømmen, mens Kurucay går motsatt vei. Steg ned for Mikalsen,siden Strømmen nok må regnes til "bunngjengen" i OBOS også neste år, og en spiller til HamKam som jeg gjerne hadde sett i Glimt. Monsterstopper med en skuddfot selv Eliteserielag burde frykte fra langt hold.

Jaauda

Innlegg: 21498
Jaauda
20.01.21 15:13
nemezida: Styreleder Thomassen i Glimt avviser at det er kommet noe bud på Bjørkan. Han burde vel vite dette. Bekrefter imidlertid bud på Junker på en million Euro, men avslått av klubben. Man er da tilbake til det evige spørsmålet, kan eller bør klubber avslå bud på spillere som ønsker seg ut for å tjene mer penger ? Smart er det kanskje ikke å avslå bud, da spillere som nektes å reise sikkert mister all motivasjon for å fortsette i klubben som nekter salg.

Frode Thomassen er altså daglig leder, ikke styreleder, uten at det er et fryktelig stort poeng. 

Glimt er, og skal være en selgende klubb, men verdien på spillere har sannsynligvis økt, så man kan være noe mer kresne. Foreløpig er det vel all grunn til å være imponert over spillerlogistikken de siste årene. 

Vel så viktig som motivasjonen til egne spillere, er det viktig å signalisere til potensielle kjøpskandidater at klubben er et utstillingsvindu når man vil ut til større klubber. 

amukon

Innlegg: 3577
amukon
20.01.21 15:15
Thpe: Da har altså egyptere kjøpt seg inn i Andreas Schjelderups FC Nordsjælland. En satsing som skal gi klubben og deres akademi i Ghana over 100 millioner euro(!) de neste årene. I tillegg skal det startes akademi i Egypt. Spennende å se om de blir en skandinavisk gigant.

Fotballen er blitt gal. Hva er motivet her? Er det en form for spesialisert u-hjelp som går gjennom Nordsjælland eller er dette noe de nye eierne har tenkt å tjene penger på? Jeg har ikke den store peilinga på økonomi, men dette virker jo helt sprøtt.

Det er artig at Glimt er i rivende utvikling, men det er fint om man bevarer rotfeste i lokalmiljøet. Vet ikke helt hvordan oppslutningen om Nordsjælland er, men har inntrykk av at de (selv om de gjør utrolig mye bra) ikke helt får med seg lokalbefolkningen i prosjektet sitt. De beveger seg jo mer og mer mot noe som heller burde navngis "FC World".

amukon

Innlegg: 3577
amukon
20.01.21 15:17
Kalle73: Så syns jeg jo det er litt sutrete av spillere som Junker å gå ut i media med "jammen klubben har lovet". Kan ikke se tilsvarende for Bjørkan, som vel sa at det tilbudet som skal få ham bort fra Glimt skal være "usannsylig bra".

Har lest flere intervjuer med Junker om utenlandsinteressen og kan si så mye som at dette siste var det minst flatterende, så godt mulig inntrykket er godt hjulpet av journalisten.

PapaSmurf

Innlegg: 43580
PapaSmurf
20.01.21 15:59
nemezida: Man er da tilbake til det evige spørsmålet, kan eller bør klubber avslå bud på spillere som ønsker seg ut for å tjene mer penger ?

Det kommer jo an på budene som kommer. Får man et dårlig rykte som et lag som tviholder på spillere er ikke det noe særlig. Men 10 millioner for toppscoreren i Eliteserien er knapt. Fullt forståelig at det avslås. 

Kalle73

Innlegg: 55439
Kalle73
20.01.21 16:08
PapaSmurf: Det kommer jo an på budene som kommer. Får man et dårlig rykte som et lag som tviholder på spillere er ikke det noe særlig. Men 10 millioner for toppscoreren i Eliteserien er knapt. Fullt forståelig at det avslås.

Jeg syns Junker utover det å score en haug mål også viste seg som en meget god relasjonsspiller på banen. Tydelig i kroppsspråk og sågar i signal han gir om hvor/hvordan han vil ha ball, eller når han IKKE vil ha ball. 

Thpe

Innlegg: 35244
Thpe
20.01.21 17:55
amukon: Fotballen er blitt gal. Hva er motivet her? Er det en form for spesialisert u-hjelp som går gjennom Nordsjælland eller er dette noe de nye eierne har tenkt å tjene penger på? Jeg har ikke den store peilinga på økonomi, men dette virker jo helt sprøtt.
Korgutt

Innlegg: 18658
Korgutt
20.01.21 18:09

Den første kampen i Europa for dere før den skal dere møte Lillestrøm på Aspmyra og etter den første Europakampen skal dere til Stavanger. Mellom andre kamp i første kvalikrunde og første kamp i andre kvalikrunde skal dere møte Kristiansund på Aspmyra. Etter første kamp i andre runde er det spillefri i ES. Her kan man få flyttet fremtidige seriekamper til dersom man ønsker spillefri senere i kvaliken. 
Etter at andre kvalifiseringsrunde er unnagjort skal dere opp mot  Sandefjord i Sandefjord før  dere skal ut i første kamp i 3.kvalifiseringsrunde. Mellom denne kampen og andre kamp i samme runde tar dere imot Mjøndalen i Bodø.

Mellom siste kamp i tredje kvalifiseringsrunde og første kamp i playoff skal dere til Haugesund. Og mellom de 2 playoffkampene skal dere opp mot Stabæk på Nadderud. 
Spørsmålet blir da. Synes dere det er hensiktsmessig med å ha spillefri mellom de 2 kampene i den andre kvalifiseringsrunden eller ønsker dere å flytte en fremtidig seriekamp inn på denne datoen?

Forestspirit

Innlegg: 2362
Forestspirit
20.01.21 18:34

Korgutt: Skal en være ambisiøse så er det kanskje hensiktsmessig med spillefri senere i kvalikken (om dette er mulig). Men per dags dato ser det jo ut som spillerne som skaffet oss gull i fjor har null ambisjoner i å spille Europa-cup med Glimt og syter seg til den første og beste muligheten til lønnsøkning i utlandet. Slik det ser ut nå spiller vi CL-kvalikk med 12. plass i ligaen og Moberg flyttet opp som spiss. 

nemezida

Innlegg: 3818
nemezida
20.01.21 20:57
Jaauda: Frode Thomassen er altså daglig leder, ikke styreleder, uten at det er et fryktelig stort poeng.
Glimt er, og skal være en selgende klubb, men verdien på spillere har sannsynligvis økt, så man kan være noe mer kresne. Foreløpig er det vel all grunn til å være imponert over spillerlogistikken de siste årene.
Vel så viktig som motivasjonen til egne spillere, er det viktig å signalisere til potensielle kjøpskandidater at klubben er et utstillingsvindu når man vil ut til større klubber.

Beklager tittelfeil. Jeg tror ikke spillere som ikke får gå når de vil til langt bedre lønnsbetingelser er veldig motiverte. Jeg tror heller ikke den edle lojaliteten er så høy selv for gutter flasket opp i klubben deres (Berg, Bjørkan m.fl.), om de tilbys en kontrakt som sikrer spillerne 10 ganger dagens lønn. Det var vel det Patrick Berg indirekte sa i VG sist helg. Klubben (Glimt) kunne ikke stå i veien om noen av spillerne ville ut. Ta det moralske fyrtårnet Pellegrino. Nei til rasisme i høst, før han måneder senere takker ja til en klubb i et land som hogger hodet av homofile og som i hvertfall inntil nylig nektet kvinner å kjøre bil og gå på fotballkamp. Om Pellegrino skal forandre Saudi-Arabia mot mobbing, rasisme og trakassering står han foran en alvorlig stor oppgave. Money talks.

Spillerne til Glimt har økt betydelig i verdi etter fjorårets fantastiske sesong. Samtidig kan ikke dette være lett. Klubben mener at eventuelle bud er for lave, men spilleren vil ut. Kan fort bli sure toner i garderoben om klubben tviholder på spillere.  

Hva gjelder Bjørkan er det kanskje et nytt salgstriks for å øke interessen og markedsverdien ? Spre budskapet i riksmedia om at det er gitt et konkret bud på 15 mill fra S. Praha, før daglig leder går ut og dementerer og kaller det hele oppspinn. Enten er det vel gitt et bud eller så er det ikke gitt et bud. Har spilleren en agent så burde vel han vite om det foreligger reelle forhandlinger og et konkret bud ??

 

Thpe

Innlegg: 35244
Thpe
21.01.21 11:20
nemezida: Enten er det vel gitt et bud eller så er det ikke gitt et bud.

Formelt foreligger ikke budet. Men at Sparta Praha har kontaktet Glimt og uttrykt at de vil gi 15 mill? Det stemmer

Thpe

Innlegg: 35244
Thpe
21.01.21 11:23
Kalle73: Jeg syns vi primært trenger en backup på spissplass (2 hvis Junker får mast seg bort) og en stopper til for å komplettere troppen

Vil du virkelig gå inn i CL-kvalikk med Hauge/Tounekti/Solbakken som kantalternativer? Høres litt vel optimistisk ut i min bok..

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 14:53

Helt enig i at det er et stort behov for kantspiller. Tolker den veldige stillheten som at Glimt jobber i markeder utover resirkuleringsmarkedet som resten av serien virker å være i. Veldig spent på hvem de kommer opp med merker jeg!

Personlig ville jeg sjekket opp muligheten for å hente ny høyreback også. Ikke at Sampsted er noe dårlig, men hadde vært interessant og fått inn en med litt mer spisskompetanse offensivt.

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 15:15

Liker ikke at Glimt er så sene på avtrekkeren. Nå er en av fjorårets spillere i Finland, Albion Ademi (21), klar for Djurgården. Kantspiller av Zinckernageltypen.

Og RBK fortsetter og logre for Mannsverk. Så lenge prisen holdes under 10 millioner synes jeg vi burde være med. Han er den perfekte sentrale midtbanespiller i Bodø/Glimt anno 2021 og har et høyere potensiale enn Berg. Litt uheldig timing at det er dette vinduet det ser ut til at han må hentes i om man skal ha noen som helst sjangs.

(Innlegget ble redigert 21.01.21 15:25)

Kalle73

Innlegg: 55439
Kalle73
21.01.21 16:30

Ble Joel Nilsson i Mjällby lagt helt død i høst?

Eller var det et innslag av svenskesyken, hvor sørsvenskene er livredde for alt nord for polarsirkelen?

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 16:47
Kalle73: Ble Joel Nilsson i Mjällby lagt helt død i høst?

Vet ikke, men tviler sterkt på at han var jaktet som høyrekant, heller back.

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 19:26

Andøy-talent til Nordsjælland

Kan jo forstå TIL når Glimt kommer og plukker opp talenter i "deres" region. Ganske irriterende når en dansk klubb kommer og plukker de største talentene i Nord-Norge før de har kommet i stemmeskiftet.

Vattnissen

Innlegg: 3672
Vattnissen
21.01.21 19:38

Fjåttbud på junker må selvsagt avslås om det ikke betyr 50% videresalgsklausul. 
sjansene er store for langt høyere salgssum etter corona og cl-kvalik

Forestspirit

Innlegg: 2362
Forestspirit
21.01.21 19:47

amukon: Vi kan dessverre ikke klage, vi må bare gjøre akademiet vårt enda mer attraktivt, og skape et enda bedre nettverk av samarbeidspartnere. Legge opp et tilbud som frister både norske, danske, og svenske ungdommer. 

(Innlegget ble redigert 21.01.21 19:56)

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 20:25
Forestspirit: Vi kan dessverre ikke klage,

Nei, men man kan stille spørsmål ved utviklingen. Fotballen mister mye når de største klubbene får fatt i de største talentene før de har spilt et eneste minutt seniorfotball. På samme måte som jeg synes det er tragisk at engelske, spanske og italienske klubber kommer og snapper opp norske talenter i purung alder, synes jeg det er en trist utvikling når også mindre klubber begynner å gjøre det samme. Jeg synes ikke vi skal hente dansker og svensker før de har debutert i seniorfotballen. Likeså med spillere sør for Stjørdal. Jobb med regionale talenter og spiss heller produktet med store talenter utenfra når de er aktuelle for A-lagsspill. Alternativet blir for meg en form for umoralsk spekulering i unge menneskers fremtidige monetære fotballverdi.

Og per i dag så tror jeg faktisk at talenter i den klassen som interesserer utenlandske beilere får et nær likeverdig tilbud i Bodø samtidig som de er mye tettere på et A-lag. Man må bare sørge for å få tydeliggjort budskapet i regionen.

(Innlegget ble redigert 21.01.21 20:34)

nemezida

Innlegg: 3818
nemezida
21.01.21 21:03
Thpe: Formelt foreligger ikke budet. Men at Sparta Praha har kontaktet Glimt og uttrykt at de vil gi 15 mill? Det stemmer

Om Glimt ikke vil forhandle med en utgangspris på 15 millioner for en back som ikke har vært i nærheten av den norske A-landslagstroppen, da har klubben virkelig god økonomi. Det blir jo ikke bedre av at spilleren kan forhandle fritt i sommervinduet. Han er jo på utgående kontrakt. Bortsett fra Hauge i nyere tid er det vel ikke mange om noen norske spillere som har gått direkte fra eliteserien til topp 5 ligaer i Europa uten å bli lånt ut. Ødegaard havnet i Nederland. Arsenal neste ? De fleste som Brauten og Sørloth brukte land som Østerrike og Tyrkia som springbrett. I så henseende er kanskje ikke Sparta Praha som gammel storklubb noe dårlig valg for en norsk spiller uten internasjonale meritter.  

Eksberten

Innlegg: 32171
Eksberten
21.01.21 21:14

nemezida: Å selge alle de beste spillerne til første og "beste tilbud" bare for kortvarig gevinst, kan best sammenlignes med å pisse i buksa for å holde varmen.

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 21:43
nemezida: en back som ikke har vært i nærheten av den norske A-landslagstroppen

Try again.

amukon

Innlegg: 3577
amukon
21.01.21 21:44
nemezida: I så henseende er kanskje ikke Sparta Praha som gammel storklubb noe dårlig valg for en norsk spiller uten internasjonale meritter.

31.01.20: Sparta Praha - Bodø/Glimt 1-2

notlob

Innlegg: 34878
notlob
21.01.21 22:42

Er det ingen andre dansker klubben kan hente? Om ikke annet enn for å please Junker litt på kort sikt. Så han har noen å spise dansk frokost med på Bryggerikaia. Man skal ikke underslå betydningen og trivselsfaktoren ved å ha landsmenn i samme klubb når man spiller i utlandet. Svenske ishockeyklubber henter gjerne to eller flere samtidig når de henter inn nordamerikanere, hvis de ikke har noe i stallen fra før av, da.

Tror vel neppe det sånn sett er utslagsgivende på det å komme seg ut og tjene de virkelig pengene og legge seg opp litt, for det skjønner man jo at han opplagt ønsker, men kanskje mer på kort sikt.

nemezida

Innlegg: 3818
nemezida
21.01.21 23:58
Eksberten: nemezida: Å selge alle de beste spillerne til første og "beste tilbud" bare for kortvarig gevinst, kan best sammenlignes med å pisse i buksa for å holde varmen.

Joda, men poenget for Bjørkan som med denne dansken hvis navn jeg aldri husker (Watford) er at man nærmer seg krone null i klubbkassen til Glimt. Googlet tema nettopp. Bjørkan har kontrakt ut 2021 sesongen. Det betyr - om jeg ikke tar feil - at han står fritt til å forhandle med nye klubber allerede i sommervinduet 2021. Om han ikke inngår en ny kontrakt med Glimt er han snart fri til å gjøre nøyaktig hva han vil. Ok, han får spilt CL kvalik, men nåløyet for å komme med i gruppespill er trangt. Hør med Molde og RBK. Deretter forlater han klubben etter endt 2021 sesong vederlagsfritt. Er det smart ?

Bodø må ikke glemme at norsk klubbfotball er rangert som nr. 22 i Europa. Landslaget har ikke vært i et sluttspill siden 2000. Vi har to nordmenn som delvis gjør det bra i Sampdoria og Serie A. Ødegaard har ikke vært noen hit i Real Madrid. Sørloth litt ut og inn av laget. Stefan Johansen ? King ville bort fra Bournemouth, men ingen interesse. Glimt dansken havnet på nivå 2 i England. Hauge sliter i AC Milan, men jeg har tro på ham med litt mer erfaring. Evjen ? Nederland og Tyrkia ? Tja. Det store unntaket er Braut. Dette er ikke noen kritikk av Glimt, men av norsk fotball. Det er kanskje lurt med litt realisme. Glimt har lagt en fantastisk sesong bak seg, men at dere kan selge spillere til de største ligaene for mange 10-talls millioner, det tror jeg ikke. Tenk heller på tapere som meg som fikk Lyn inn med morsmelken. Glansårene på 60-tallet kan vi takke Knut og ikke minst broren Harald Berg for.  

amukon

Innlegg: 3577
amukon
22.01.21 07:56
nemezida: Bodø må ikke glemme at norsk klubbfotball er rangert som nr. 22 i Europa.

Og da kan man hvertfall begynne med å ikke selge sine beste spillere til liga nr. 19 i Europa. Glimt er i en god stim og kan fortsatt selge i sommer etter Europa-kvalik. Å spille CL-kval i år er nesten en garanti for gruppespill og da er han mer verdt å ha i klubben enn å selge nå.

Jeg tror ikke Bjørkan selv er interessert i å spille i tsjekkisk eliteserie. Da kan han like gjerne spille her hjemme og konkurrere i Europa med moderklubben. Han kommer til å få overgangen sin uansett.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg