Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bodø/Glimt [Klubbtråd]

NYTT TEMA
sexxes

Innlegg: 13913
sexxes
23.02.21 14:37

Vil si det er strengt tatt nødvendig for alle klubbene å reise utenlands nå slik situasjonen er i Norge.

glimt2020

Innlegg: 14
glimt2020
23.02.21 14:38
PapaSmurf: Jo, det tror jeg strengt tatt vi har fasiten på. Det er ingen unnskyldning å komme fra Nord-Norge. Det er vinter i resten av landet og. Har vel vært mer snø i sør enn i nord i vinter. Det var jo skogbrannvarsel der oppe mens jeg var ute tre ganger om dagen for å måke vekk djevelskapen. Det er selvsagt ikke strengt nødvendig for Glimt å dra utenlands. ikke mer enn det er nødvendig for de andre lagene i serien. Jeg ser media og opinionen kvesser knivene nå. Saltvedt i NRK og supporterunionen er først ute med kritikken.  Jeg føler ikke det er verdens undergang at Glimt drar sørover, men kritikken vil komme. Den er ikke begrunnet med misunnelse etter fjoråret. Den er begrunnet med at man ikke skal dra utenlands om ikke det er strengt nødvendig, og folk kjøper ikke Glimts begrunnelse

Nå er jo det poenget med at bedrifter/personer får lov til å vurdere hva som er "strengt nødvendig" selv da.

DU vurderer det som ikke nødvendig. GLIMT vurderer det som nødvendig. osv. 

Det reises hele tiden til utlandet, og i mange bransjer så aksepteres det som nødvendig. Blant annet idrett (VM, verdenscup, golf, tennis ++)

Jeg er helt enig i at det kommer masse tilbakemeldinger i media i tiden fremover, og at det meste av tilbakemeldingen er negativ (selv om Jesper Mathisen var positiv) - og at min personlige mening er at Glimt burde avstått. 

Men at du sier at FASITEN er at de ikke burde ha reist, det har du ikke noe grunnlag for å vite. Det vil man aldri få svaret på. Hva om Glimt kvalifiserer seg for CL? Ville det da vært verdt den negative omdømmetapet nå? Åpenbart.
Men om de skulle kvalifisere seg for CL etter reisen, så vil man jo aldri vite om de ville kunne gjort det samme uten å reise osv.

De har tatt et valg, et valg jeg er uenig i, selv om jeg har forståelse for valget deres. Nå må de stå for det - og det tror jeg kan bli tøft. 

Forestspirit

Innlegg: 2338
Forestspirit
23.02.21 14:39

Tror ikke en trenger å unnskylde noe heller.

Glimt har sett behovet ut i fra hvor godt de har trent til nå, og har fått en mulighet basert på et ekstremt strengt smittevernsregime i Marbella. De har også forhørt seg med fagfolk om selve gjennomføringen.

Om noen synes det er umoralsk i forhold restriksjonenene for resten av fotballen eller befolkingen, så er det kritikk en bare må svelge.

glimt2020

Innlegg: 14
glimt2020
23.02.21 14:41
sexxes: Vil si det er strengt tatt nødvendig for alle klubbene å reise utenlands nå slik situasjonen er i Norge.

Jeg vil også si det. 
Når situasjonen er som den er i Norge, med mye nedstegning, dårlige treningsforhold og ikke lov til å spille kamper.

Men det de burde gjort, var å gjøre dette sammen med flere klubber. Slik at de kunne stått sammen om den negative tilbakemeldingen, ikke stått alene i det. Nå virker Glimt som en utbryter og det er overraskende at f.eks Glimt er tidligere ute på dette enn RBK. 

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:13
PapaSmurf: Er Glimt helt sikre på at de skal dra sydover? Jeg kjøper ikke den at dette er en nødvendig reise, men det er spennende å se om dette er noe folk kjøper. For MFK var det jo en nødvendig reise siden de ikke fikk utføre offisielle kamper her hjemme, men dette tror jeg kommer til å skape mye støy. Men skulle de slippe unna med dette tror jeg vi vil få se et rush av lag som drar. Men så spørs det da hva som skjer når FHI og Helsedirektoratet roper varsko.

Når man blir nektet å utføre arbeidet sitt her til lands, så er det ganske nødvendig å flytte på seg for å kunne gjøre det. Her blir man satt i karantene av den minste filleting. Og nå holder det plutselig at en Glimt-spiller er en nærkontakt av en nærkontakt av en smittet, så bærer det rett ut i karantene. Treningskamper får man ikke lov til å spille. Vi klarer ikke å gjennomføre noe som helst her i landet! Og det er et av landene i verden med minst smitte! Man skal oppleve mye rart...

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:15
FK_fotball: Tilsvarende argumenter gjelder ikke for Glimt, som utøver yrket sitt i Norge og ikke har noen forpliktelser eller behov for å dra utenlands for å kunne gjøre jobben sin.

Tull, man får ikke udøvd yrket sitt når hele laget blir kastet i karantene av den minste filleting. Det ødelegger alt for et fotballag. Men vi må jo selvfølgelig ha helt andre regler for dette her i landet enn alle andre steder. Å spille treningskamper er også en del av jobben deres, noe man ikke får lov til nå.

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:16
arkles: Solidarisk og flott av Glimt dette.. Blitt litt høye og mørke nå ?

Fortell hva som er så usolidarisk med dette!?

arkles

Innlegg: 9082
arkles
23.02.21 15:16
Champis: Tull, man får ikke udøvd yrket sitt når hele laget blir kastet i karantene av den minste filleting. Det ødelegger alt for et fotballag. Men vi må jo selvfølgelig ha helt andre regler for dette her i landet enn alle andre steder. Å spille treningskamper er også en del av jobben deres, noe man ikke får lov til nå.

Å besøke kunder er en del av en selgers jobb, men våre gjør ikke det nå.. Da får man finne alternativer. Glimt kjører hardt nå og gir blaffen i en del råd og vurderinger som de andre klubbene. Kom til østlandet da vel.. Mindre smitte enn i spania og plussgrader nå

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:18)

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:18
PapaSmurf: Det er selvsagt ikke strengt nødvendig for Glimt å dra utenlands. ikke mer enn det er nødvendig for de andre lagene i serien.

Og dette burde vært tvingende nødvendig for alle lag. Er snart bare å flytte de første serierundene til Spania også.

arkles

Innlegg: 9082
arkles
23.02.21 15:21
Champis: Fortell hva som er så usolidarisk med dette!?

Den minste teskjeen min er til vask, så jeg får dessverre ikke gjort jobben min som folkeopplyser

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:22
TexMurphy: Men det hadde unektelig vært enklere å svelge tiltakene hvis man visste at det var likt for alle. I RBK legges det nå opp til kun internkamper nå, mens Bodø/Glimt allerede har spilt 1 (ulovlig) treningskamp. Å bruke dårlige treningsfasiliteter som argument synes jeg også er tynt, da dette ikke er forhold som er ekstraordinære.

Kødder du? Likt for alle?

Hvis alle på din jobb kan dra i chartret fly og leve på samme måte som Glimt, så hadde jeg hatt null betenkeligheter med at dere gjorde det. Jeg skjønner ikke det der gnålet om at ting skal være likt for alle?? Fotballspillere ofrer mye mer og lever på en helt annen måte enn andre, så hvorfor skal ikke ting da kunne legges mer til rette for dem?

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:25
arkles: Kom til østlandet da vel.. Mindre smitte enn i spania og plussgrader nå

Karantenereglene er de samme på Østlandet! Og det er fortsatt ikke lov å spille treningskamper.

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:26
arkles: Den minste teskjeen min er til vask, så jeg får dessverre ikke gjort jobben min som folkeopplyser

Så du har altså ingen argumenter for at dette er usolidarisk. Ante meg.

PapaSmurf

Innlegg: 43331
PapaSmurf
23.02.21 15:28
glimt2020: Men at du sier at FASITEN er at de ikke burde ha reist, det har du ikke noe grunnlag for å vite.

Jeg sier at fasiten er at det ikke er en nødvendig reise. 

Jeg heller nok mot at Glimt og de andre klubbene heller burde hatt en dialog og kommet frem til en slags felles forståelse, for denne solo-varianten vil bli møtt av kritikk. 

Men jeg roper ikke over meg av sinne for at de drar. Jeg er mer forundret over valget enn forbannet kan man si. 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:29)

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:30
PapaSmurf: Jeg sier at fasiten er at det ikke er en nødvendig reise.

Da har du en utdatert fasit.

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:32

Men i politisk korrekte Norge, så vil nok moralens voktere ikke la seg be to ganger. Så jeg gir det maks én time eller to før Guldvog eller Nakstad er ute og "anbefaler" Glimt om å ikke dra. Og det går vel maks ett døgn før Welhaven er på banen med en kronikk. Og sånn vil nok ballen rulle. Har mediene muligheten til å skape en stor sak av dette, så gjør de mer enn gjerne det. Og saker som får stor oppmerksomhet har en tendens til å bli politisk brennhete, så det går nok masse politikk også i dette, skal dere se.

Solvgutt1

Innlegg: 21616
Solvgutt1
23.02.21 15:35

Jeg syns det er gutsy av Glimt å kjøre denne løsningen. Smittevernsfaglig er det nok en solid vurdering, men skulle de pådra seg smitte i Spania så vil nok omdømmet få seg en solid smekk, så sånn sett så tar de en sjanse. 

arkles

Innlegg: 9082
arkles
23.02.21 15:38
Champis: Så du har altså ingen argumenter for at dette er usolidarisk. Ante meg.

De får en konkurransefordel med å bryte de offisielle rådene som gis. Og ja - de har funnet et par gissel og kan dekke seg bak det..

Og nei; nordlands-kortet funker ikke hver gang.. på østlandet har det vært inn og ut av karantener; spillere i ring 1 og 2 som ikke kommer mellom soner/til trening.. svenskene var stuck en stund osv

PapaSmurf

Innlegg: 43331
PapaSmurf
23.02.21 15:38
Champis: Da har du en utdatert fasit.

Da er vi uenige.

At treningsforholdene er bedre i Spania er det ingen tvil om. Men så lenge man har treningsmuligheter i nærområdet er det ikke strengt nødvendig.

Sterkt ønskelig? Absolutt.

Strengt nødvendig? Nei.

Hvorfor velger de andre lagene å være hjemme om det er strengt nødvendig?

Jeg forstår ønsket om å få bedre treningsforhold, og for alt jeg vet kan Glimt brøyte vei for andre lag, men jeg tror nok at ditt Scenario med Guldvog og Co og medias kritikk er mer sannsynlig. 

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:39)

arkles

Innlegg: 9082
arkles
23.02.21 15:41
Champis: Men i politisk korrekte Norge, så vil nok moralens voktere ikke la seg be to ganger. Så jeg gir det maks én time eller to før Guldvog eller Nakstad er ute og "anbefaler" Glimt om å ikke dra. Og det går vel maks ett døgn før Welhaven er på banen med en kronikk. Og sånn vil nok ballen rulle. Har mediene muligheten til å skape en stor sak av dette, så gjør de mer enn gjerne det. Og saker som får stor oppmerksomhet har en tendens til å bli politisk brennhete, så det går nok masse politikk også i dette, skal dere se.

Ja, tiltakene er tildels idiotiske men man retter seg etter det.. Det er meningsløst at ungdommer ikke får samle seg mer privat; og det er meningsløst at det lokale 5 divisjonslaget har ikke spilt kamp på 12-13 mnd og har ikke hatt kontaktrening siden gud vet når..

Glimt kjører aggresivt og tar en (kalkulert) risiko for å være forberedt; de andre lagene tar ikke det - er det ikke bare å innrømme det kontra masse tulle-argumenter

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:48
arkles: De får en konkurransefordel med å bryte de offisielle rådene som gis. Og ja - de har funnet et par gissel og kan dekke seg bak det.. Og nei; nordlands-kortet funker ikke hver gang.. på østlandet har det vært inn og ut av karantener; spillere i ring 1 og 2 som ikke kommer mellom soner/til trening.. svenskene var stuck en stund osv

Jeg har aldri nevnt noe nordlandskort. Men situasjonen er at det er umulig å gjøre jobben sin for disse lagene her til lands. Om ikke andre lag velger å dra, så kan ikke Glimt klandres for det.

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:49
PapaSmurf: Da er vi uenige.

Nettopp. Derfor går det ikke an å si at man sitter med fasiten.

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:50
PapaSmurf: At treningsforholdene er bedre i Spania er det ingen tvil om. Men så lenge man har treningsmuligheter i nærområdet er det ikke strengt nødvendig.

Jo, så lenge man ikke får gjort jobben sin her i landet, så ville jeg også vurdert det som nødvendig - som Glimt tydeligvis har gjort.

Art-Vandelay

Innlegg: 73109
Art-Vandelay
23.02.21 15:53

Får ikke gjort jobben sin?..

Har Glimt tenkt å spille seriekamper i utlandet? De får vel trent i Norge, og etter hvert får de spille treningskamper og seriekamper. Det er på ingen måte nødvendig å reise utenlands.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:53)

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:54
PapaSmurf: Hvorfor velger de andre lagene å være hjemme om det er strengt nødvendig? Jeg forstår ønsket om å få bedre treningsforhold, og for alt jeg vet kan Glimt brøyte vei for andre lag, men jeg tror nok at ditt Scenario med Guldvog og Co og medias kritikk er mer sannsynlig.

Nettopp, her sier du alt på noen få setninger.

Grunnen til at andre lag ikke drar, er nettopp fordi man i Norge i dag blir uglesett hvis man stiller ett eneste spørsmål ved tiltak og restriksjoner. Så de ønsker ikke å utsette seg for den kritikken som kommer til å komme fra myndigheter, media og ikke minst alle de skinnhellige menneskene i dette landet.

Det beste hadde vært hvis alle klubbene hadde kjørt dette løpet. Men jeg regner uansett med at Glimt blir stoppet i siste liten, alt annet vil overraske meg enormt med den politiske agendaen som kommer til å oppstå her.

arkles

Innlegg: 9082
arkles
23.02.21 15:55

Mulig det er regnet som skremmer Bodøværingene.. Plussgrader i Bodø men mye regn..

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 15:59
arkles: Ja, tiltakene er tildels idiotiske men man retter seg etter det.. Det er meningsløst at ungdommer ikke får samle seg mer privat; og det er meningsløst at det lokale 5 divisjonslaget har ikke spilt kamp på 12-13 mnd og har ikke hatt kontaktrening siden gud vet når.. Glimt kjører aggresivt og tar en (kalkulert) risiko for å være forberedt; de andre lagene tar ikke det - er det ikke bare å innrømme det kontra masse tulle-argumenter

Helt enig i det, jeg har selv ikke noe problem med å rette meg inn etter tiltak.

Men det er noen ting i denne gitte saken:

1. Det er ikke ulovlig å reise til Spania.

2. De må gå i karantene når de kommer tilbake til Norge, og de skal leve i et ekstremt regime der nede. Så det vil være lik null risiko for at Glimt hverken påfører befolkningen smitte der nede eller at de tar med seg smitte inn i Norge.

3. Disse spillerne lever et fullstendig annet liv enn den vanlige mann i gata, de tar eget fly til Spania og har et hotell alene. Så det nytter ikke å sammenligne disse med alle andre når det gjelder å følge reiseråd.

Så jeg skjønner ikke hvorfor dette skal bli så galt for folk? Glimt får gjort jobben sin bedre, de minsker sjansen for smitte sammenlignet med hvis de hadde levd som vanlig i Bodø og de bidrar til et par næringer. Vinn-vinn for alle parter.

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 16:02
Art-Vandelay: Får ikke gjort jobben sin?.. Har Glimt tenkt å spille seriekamper i utlandet? De får vel trent i Norge, og etter hvert får de spille treningskamper og seriekamper. Det er på ingen måte nødvendig å reise utenlands.

Karantenereglene her i landet er jo helt annerledes. Hvis du mener at Glimt får gjort jobben sin med å være tre uker i karantene til nå i 2021, så har du en spesiell definisjon av "få gjort jobben sin". De kan liksom ikke bare ha hjemmekontor. De kan selvfølgelig ikke risikere flere sånne karantener enn nødvendig - det ødelegger jo hele sesongen.

arkles

Innlegg: 9082
arkles
23.02.21 16:05
Champis: Karantenereglene her i landet er jo helt annerledes. Hvis du mener at Glimt får gjort jobben sin med å være tre uker i karantene til nå i 2021, så har du en spesiell definisjon av "få gjort jobben sin". De kan liksom ikke bare ha hjemmekontor. De kan selvfølgelig ikke risikere flere sånne karantener enn nødvendig - det ødelegger jo hele sesongen.

Hvordan er smittetrykket i Marbella kontra Bodø eller andre steder i Norge ? Når man er innstilt på å isolere spillerne 99,99 % så kunne man sikkert gjort det masse steder i Norge, men det er kanskje lettere å få aksept når man får solt seg litt etter økta..

Champis

Innlegg: 2450
Champis
23.02.21 16:13
arkles: Hvordan er smittetrykket i Marbella kontra Bodø eller andre steder i Norge ? Når man er innstilt på å isolere spillerne 99,99 % så kunne man sikkert gjort det masse steder i Norge, men det er kanskje lettere å få aksept når man får solt seg litt etter økta..

Det er nok ganske unaturlig å skulle isolere seg fullstendig i Bodø, uten å ha kontakt med familie etc, ja. Så det vil jeg ikke akkurat se på som en realistisk og god løsning.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg