Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
GLarsen
GLarsenInnlegg: 4173
08.05.14 20:29
Johninho2: Klubbledelsen kan ryke og reise for min del. Hvordan de har klart å fucke opp dette skjønner jeg faktisk ikke når alt var bare fryd og gammen for tre år siden. Det kan ikke bare skyldes uteblitt sportslig suksess selv om Andresen-årene ble veldig dyre. Pussig nok er det de som sto bak den ansettelsen som klager mest nå. Hvorfor i helvete skal man rette kritikk mot Klanen nå når det er Trøim, Fredriksen, og gudene vet hvem for oversikt er det jo ikke særlig mye av, som absolutt ville ha inn gullkalven som aldri ble til en okse til tross for at sportslig ledelse ville ha inn en topptrener med meritter å vise til? Jævla migbolter som jeg faen ikke kommer til å bøye hodet for å tigge til. Da vil jeg heller at Enga går konkurs og man kan bygge opp noe fra bunnen av uten å måtte krype for pengefolk som bruker Enga som sitt private leketøy. Sikkert ikke helt stuerent å bruke Lyn som eksempel, men det ser i hvert fall ut som de har det ganske kult der nede de er nå. Hvis situasjonen var så ille i desember hvorfor kaster man ut sesongkort til gi-bortpris? Er det for å dekke over allerede pinlige tilskuertall? Og hvorfor i helvete har man ikke klart å få inn en dugelig draktsponsor på halvannet år? Landet går som det suser og sponsorpengene sitter løst i de fleste idretter, men for et av landets mest profilerte lag er det tilsynelatende umulig å få inn en hovedsponsor? Skal man fortsette å skylde på Gunnarsson-saken? I så fall så er det jo jævlig merkelig at lille Stabæk har en draktsponsoravtale med en relativt stor norsk bank.

Hadde tenkt å skrive et mye lignende innlegg selv men slutter meg isteden til essensen i innlegget ditt. Investorene har hatt den relle makta i klubben i en årrekke og dette er resultatet

busemannen
busemannenInnlegg: 7852
08.05.14 20:31
exo_: Spesielt overaskende at han er så svak på markering. Det burde sitte i ryggmargen.

Det er slett ikke overraskende i det hele tatt.

Han var stort sett en katastrofe alle kampene han spilte i fjor.

Med Brann-kampen som det store "høydepunktet".

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
08.05.14 20:31
PeterCroucdh: Man kan vel gjøre slik som bedrifter gjør når de holder på å gå konkurs gjør. Da permitterer/nedbemmanner man.

Nei, man kan ikke det, da ville du sett et ras av permitteringer i fotballverdenen. Fotballspillere er ikke ansatt på lik linje med de fleste arbeidstakere, da de har en tidsbegrenset kontrakt. 

 

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5694
08.05.14 20:35
exo_: Rekdal sier det alle veit.

Skremmende at Martin Andresen lot spillere på over 30 år få 4-5 års kontrakter med topplønn.

northside
northsideInnlegg: 36826
08.05.14 20:41
PeterCroucdh: Skremmende at Martin Andresen lot spillere på over 30 år få 4-5 års kontrakter med topplønn.

Hvis opplysningene om lønnsnivået til disse spillerne stemmer har VIF drevet etter GaleMathias-prinsippet. Det er flere enn Andresen som har skyld her.

Det som er komisk er at det er Rekdal som faktisk uttrykker en fornuftig holdning til økonomiske disposisjoner og bare han. Har ikke VIF hatt et styre? En økonomisjef?

(Innlegget ble redigert 08.05.14 20:43)

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 20:43
northside: Hvis opplysningene om lønnsnivået til disse spillerne stemmer har VIF drevet etter GaleMathias-prinsippet. Det er flere enn Andresen som har skyld her.

Det er Martin Andresen som sa at disse tre er bærebjelkene i VIF-laget. Ingen av disse har noen gang vært bærebjelker.

busemannen
busemannenInnlegg: 7852
08.05.14 20:43
PeterCroucdh: Skremmende at Martin Andresen lot spillere på over 30 år få 4-5 års kontrakter med topplønn.

Kanskje det burde være rett og rimelig at Skeidar betaler lønna til disse.

Som avlat på Martins galskap :-) 

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 20:44
busemannen: Han var stort sett en katastrofe alle kampene han spilte i fjor.

Vært veldig god i vinter sammen med Simon Larsen.

engavif
engavifInnlegg: 10986
08.05.14 20:46

Nå skal jeg ikke forsvare noen, men er veldig lett å være etterpåklok. Hvor mange her inne klaget og søyt da disse kontraktene ble undertegnet?

busemannen
busemannenInnlegg: 7852
08.05.14 20:48
exo_: Vært veldig god i vinter sammen med Simon Larsen.

Ok. Skal la tvilen komme tiltalte til gode :-)

Vi får se. Håper Gunnarson spiller sammen med Larsen mot Viking.

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 20:49
exo_: Det er Martin Andresen som sa at disse tre er bærebjelkene i VIF-laget. Ingen av disse har noen gang vært bærebjelker.

Joda, men at det ikke har vært noen som har stoppet han da? Var jo ikke sånn at han kunne gjøre hva han ville, noen har jo godkjent det. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
08.05.14 20:50
GLarsen: Investorene har hatt den relle makta i klubben i en årrekke og dette er resultatet

Det er en veldig forenkling av situasjonen og hendelsesforløpet.

Ja, eierne (syns det er et bedre begrep enn investor) har gjort noen rare valg i noen situasjoner. Da John Fredriksen tok et valg i 2001, kicket Tom Nordli ut av klubben og ansatte Kjetil Rekdal som trener, var det en reell maktutøvelse. Nå viste det seg 3-4 år senere at det var en svært vellykket "innblanding" fra eieren.

Høsten 2007 var situasjonen den samme, men da ble Martin Andresen ansatt, og hva som skjedde etterpå vet vi altfor godt.

De 2 gangene eierne har bestemt, så har det gått bra én gang, og dårlig den andre. Med Kjetil nå igjen er det vel en 3. gang, og det ser egentlig ut til å ha vært det beste valget av dem alle. Er det én person som forståe situasjonen, har hjerte for klubben, og kan levere på banen og ellers, så er det Kjetil. Med Janne Jönsson hadde det gått til helvete, han er profesjonell, ikke følelsesmessig knyttet til klubben.

Trøim må inn med flere kompetente mennesker i administrasjonen om han velger å forlenge driftsavtalen etter årets sesong. For 10 år siden var det altfor vanlig å ansette gamle klubbhelter i fremtredende posisjoner. Direktørstillingene gikk på billigsalg. Dessverre skjedde dette i en tid da alle piler pekte oppover.

Ta markedsavdelingen feks. Der var det nesten bare å møte opp på jobb, drikke litt kaffe og sortere alle tilbudene om sponsing som kom inn på fax. Slik har det fortsatt i mange år, helt til de to store sponsorene våre gjennom 20-30 år sa takk for seg. Da var det selvfølgelig ingen som hadde kompetanse til å hente inn noe liknende. 

Eierne må utøve enda mer makt i fremtiden, særlig på det administrative og økonomiske planet. Man må begynne å drive klubben på en måte som man ville drive en hvilken som helst annen mellomstor bedrift. Og ikke som et reality-FM. 

 

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 20:52
Bear2nd: Joda, men at det ikke har vært noen som har stoppet han da?

Mener du at et styremedlem skal ta en diskusjon med Martin Andresen om enkeltspillere? Det burde kanskje vært slik, men i praksis blir det selvfølgelig en håpløs oppgave.

exo_
exo_Innlegg: 7017
08.05.14 20:55
engavif: Hvor mange her inne klaget og søyt da disse kontraktene ble undertegnet?

Jeg reagerte veldig på Muri. Han var jo aktuell for spill i Kina, noe jeg mener ville vært helt greit. Det som derimot skjedde, var at han "presset" lønna si opp mange ganger mer enn han fortjener. Det var riktignok en mer forståelig situasjon ettersom vi knapt hadde andre midtstoppere, men summen og lengden på kontrakten var likevel galskap.

Hæstad har vært god for oss og han var det da han signerte kontrakt. Likevel er det summen og lengden som også her er problemet. Tenkte første gang på det i 2012 da han hadde vært svak over et helt år.

Hirschfeld reagerte jeg ikke veldig på.

Men igjen, det er en grunn til at en gjennomsnittlig Vålerengasupporter ikke har noen lederstilling i Vålerenga. De skal liksom tenke litt lenger enn deg og meg.

BrannSeriemester07
BrannSeriemester07Innlegg: 4152
08.05.14 20:56

exo: Det må være pinlig å redde inn 3-2 på overtid mot Elverum. Pinlig.

lbeb
lbebInnlegg: 2037
08.05.14 20:58

med den lønna Hæstad har i forhold til situasjonen klubben sitter i, er det ikke dags å gjøre noen grep? enten gå inn for å ofre alt og spille gode fotballkamper, eller be om lønnskutt?

lbeb
lbebInnlegg: 2037
08.05.14 20:58
exo_: Hæstad har vært god for oss

når da?

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 21:00
exo_: Mener du at et styremedlem skal ta en diskusjon med Martin Andresen om enkeltspillere? Det burde kanskje vært slik, men i praksis blir det selvfølgelig en håpløs oppgave.

Ikke nødvendigvis styre men en sportslig leder eller no lignende. For å ta et eksemper så kan ikke Rekdal nå gi Grindheim en 5 års kontrakt med 3 mill i lønn. Hadde han forsøkt det så hadde det blitt stoppet, men det skjedde ikke for noen år siden med Hæstad, Hirschfeld og Muri.

Langt ifra en håpløs oppgave, det er mer håpløst at Martin fikk drive på sånn uten at noen stoppet han.

Er ikke uten grunn at spillere over 30 sjelden for mer enn 1-2 års kontrakter.

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 21:01
BrannSeriemester07: exo: Det må være pinlig å redde inn 3-2 på overtid mot Elverum. Pinlig.

 Ikke like pinlig som å holde på å ryke 2 runder på rad :-)

Men alle gode ting er 3.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 21:01)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
08.05.14 21:02
exo_: Mener du at et styremedlem skal ta en diskusjon med Martin Andresen om enkeltspillere? Det burde kanskje vært slik, men i praksis blir det selvfølgelig en håpløs oppgave.

Nei, men klubben har et sportslig utvalg. Hovedtrener legger frem en innstilling om kjøp eller salg som SU avgjør. Martin Andresen var ikke enehersker.

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 21:10
KingKongHalvor: Nei, men klubben har et sportslig utvalg. Hovedtrener legger frem en innstilling om kjøp eller salg som SU avgjør

Nettopp, nå har vi hatt denne diskusjonen før og det var ikke mange  (meg selv inkludert) som stusset over lengdene da, men at folk som har bikka 30 skal få så lange kontrakter henger ikke på greip. Hvertfall ikke når lønna er så stor.

Hvem faen er/var i sportslig utvalg og hva tenkte de på?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
08.05.14 21:13
Bear2nd: Nettopp, nå har vi hatt denne diskusjonen før og det var ikke mange  (meg selv inkludert) som stusset over lengdene da, men at folk som har bikka 30 skal få så lange kontrakter henger ikke på greip. Hvertfall ikke når lønna er så stor.
Hvem faen er/var i sportslig utvalg og hva tenkte de på?

Man må alltid se hendelser i lys av den tiden de skjedde, og ikke i dagens situasjon. I fotball blir hendelser for 2-3 år siden veldig fort historie.

Man hadde helt andre budsjetter for 2-3-4 år siden. Nå sliter vi med å hente hjem 20 mill i markedet, det var 3 ganger så mye for noen år siden.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 21:14)

stix10
stix10Innlegg: 1902
08.05.14 21:15

Håvard Lunde satt vel da i en ledende posisjon. Han har flere ganger, også i andre klubber, vist sin inkompetanse. Heldigvis er han fjernet, sammen med flere andre

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5694
08.05.14 21:16
exo_: Hæstad har vært god for oss og han var det da han signerte kontrakt. Likevel er det summen og lengden som også her er problemet. Tenkte første gang på det i 2012 da han hadde vært svak over et helt år.

Hæstad ble kjøpt for 10 millioner i sin tid da han hadde floppet grundig i engelsk premier league.

Det kan være riktig å kjøpe en spiller for så mye penger slik rosenborg gjorde når de kjøpte carew for 23 mill og solgte han videre for 75 mill året etter til valencia. Men da bør det være ung spiller med en lys fremtid foran seg feks en type mads møller dæhli e.l. ikke en premier league flopp med karrieren på hell.

Men da vif betalte 10 millioner for hæstad og nå har gitt han en lønn på 2.5 mill i året er det sinnsvakt. Da er det et kortsikitg og dårlig kjøp da han neppe blir verdt mer enn det.

 

dzk
dzkInnlegg: 13102
08.05.14 21:19
Bear2nd: Hvem faen er/var i sportslig utvalg og hva tenkte de på?

Jeg vet iallefal at Håvard Lunde og Bjørn Viljugrein var i SU når flere av disse gullkantede avtalene ble signert, Viljugrein trakk seg riktignok vintern 2012 mens Lunde trakk seg etter sesongen 2012.

Fra josimar så fant jeg ut hvem som satt når MA ble ansatt

Følgende seks satt i det sportslige utvalget som valgte Martin Andresen og vraket Erik Hamrén: Raymond Johansen, Odd Skarheim, Espen Musæus, Stig Grimsgaard Andersen, Jon Pran og Bård Haga. Av disse kan man hevde at det kun var den gamle storscoreren Espen «Supermusa» Musæus som hadde fotballfaglig innsikt. De fem andre kommer fra næringslivet og politikken.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 21:21)

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 21:26
KingKongHalvor: Man må alltid se hendelser i lys av den tiden de skjedde, og ikke i dagens situasjon. I fotball blir hendelser for 2-3 år siden veldig fort historie. Man hadde helt andre budsjetter for 2-3-4 år siden. Nå sliter vi med å hente hjem 20 mill i markedet, det var 3 ganger så mye for noen år siden.

Man kan se det i akkurat hvilken tid man vil, 4 års kontakter til folk over 30 er og blir merkelig i mine øyne. Det er rett og slett ikke vanlig i toppfotballen, og 3 stykker på så kort tid.

dzk
dzkInnlegg: 13102
08.05.14 21:32

Hvorfor spilte ikke Kongen i dag, er han skadet ?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
08.05.14 21:33
Bear2nd: , 4 års kontakter til folk over 30 er og blir merkelig i mine øyne. Det er rett og slett ikke vanlig i toppfotballen, og 3 stykker på så kort tid.

Hæstad var 27 i 2011 da han skrev ny kontrakt på 5 år.

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53916
08.05.14 21:34
dzk: Hvorfor spilte ikke Kongen i dag, er han skadet ?

Ja, tror ikke det er langvarig.

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5694
08.05.14 21:36
Bear2nd: Man kan se det i akkurat hvilken tid man vil, 4 års kontakter til folk over 30 er og blir merkelig i mine øyne. Det er rett og slett ikke vanlig i toppfotballen, og 3 stykker på så kort tid.

Mtp. nivået de holder også så er det rart.

Muri har alltid vært en fryktelig treig og i beste fall middelmådig stopper. Jeg har de siste årene hele tiden ønsket noe bedre og yngre enn han. Synes gunnarson og larsen har mye bra, kjappe og fysiske stoppere. høgh som backup

Doffen: Har vært en middelmådig tippeligaspiller som kom til vif etter å ha floppet i premier league.  Er tidenes dyreste vif kjøp med 10 mill og tjener 2.5 mill med kontrakt ut 2016!

Hirchfeld: Har vært en god keeper, men en keeper er forholdsvis lett å erstatte og hirschfeld er gammel (35 år)

Klikk for å gå tilbake til toppen