Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 21:37
KingKongHalvor: Hæstad var 27 i 2011 da han skrev ny kontrakt på 5 år.

Stemmer, min feil. 

Men står på de 2 andre, jaggu godt at de ansvarlige har gått ellers så burde de blitt kjeppjaga.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 21:39
dzk: Følgende seks satt i det sportslige utvalget som valgte Martin Andresen og vraket Erik Hamrén: Raymond Johansen, Odd Skarheim, Espen Musæus, Stig Grimsgaard Andersen, Jon Pran og Bård Haga. Av disse kan man hevde at det kun var den gamle storscoreren Espen «Supermusa» Musæus som hadde fotballfaglig innsikt. De fem andre kommer fra næringslivet og politikken.

SU består av tre representanter fra klubben og tre fra AS'et. Så kan man spørre seg hva som veier tyngst, fotballfaglig innsikt, eller evnen til å drive en bedrift med en omsetning på 100+ mill i året.

Hva som gjør Lunde, Musæus eller Viljugrein kapable til å ta avgjørelse om kjøp av spillere som koster klubben 20 mill totalt vet jeg ikke, men noe sier meg at de er valgt inn på bakgrunn av sin fortid som spillere, og det er et litt tynt grunnlag.

engavif
engavifInnlegg: 11040
08.05.14 21:41
PeterCroucdh: Mtp. nivået de holder

Synes egentlig ikke det var så rart jeg. Kanskje Muri, men har egentlig alltid likt fyren.

Hæstad var da ikke så gammel da vi ga han ny kontrakt. Men å være etterpåklok er alltid lett.

At folk reagerer på kontrakten til Hirshfeldt synes jeg er meget merkelig. Serien kanskje beste keeper og vi vet alle at keepere kan ha en lang kariere.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 21:48
Bear2nd: Men står på de 2 andre, jaggu godt at de ansvarlige har gått ellers så burde de blitt kjeppjaga.

Muri var forsåvidt grei nok, han var maksimalt heldig med klubbens (og egen) innsats i 2010. Han var plutselig aktuell for utenlandske klubber etter å ha blitt tatt ut på landslaget. Syns fortsatt 4 år var minst ett for mye, men var egentlig greit fornøyd med at han signerte for oss.

Hirschfeld kom til oss da Perkins brått forsvant. Han kom på ett års kontrakt, og viste at han var en av TLs beste keepere. At han fikk en kontrakt på 3 år var helt greit, han hadde fortsatt vært vår nr 1 om ikke Kjetil var modig nok til å gi Kongshavn sjansen i fjor. Lars har også andre oppgaver i klubben.

I ettertid er det lett å si at dette var galskap, tatt i betraktning lønnen og situasjonen vi er i nå, men sett i lys av situasjonen den gang, og hvis man ser på hver enkelt, så er det faktisk ikke så jævlig kritikkverdig.

Syns signinger som Koné og Stoor var mye verre enn dette i Martins tid, men de er heldigvis ikke her lenger.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 21:53)

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
08.05.14 21:53
KingKongHalvor: Muri var forsåvidt grei nok, han var maksimalt heldig med klubbens (og egen) innsats i 2010. Han var plutselig aktuell for utenlandske klubber etter å ha blitt tatt ut på landslaget. Syns fortsatt 4 år var minst ett for mye, men var egentlig greit fornøyd med at han signerte for oss. Hirschfeld kom til oss da Perkins brått forsvant. Han kom på ett års kontrakt, og viste at han var en av TLs beste keepere. At han fikk en kontrakt på 3 år var helt greit, han hadde fortsatt vært vå nr 1 om ikke Kjetil var modig nok til å gi Kongshavn sjansen i fjor. Lars har også andre oppgaver i klubben. I ettertid er det lett å si at dette var galskap, tatt i betraktning lønnen og situasjonen vi er i nå, men sett i lys ab situasjonen den gang, og hvis man ser på hver enkelt, så er det faktisk ikke så jævlig kritikkverdig. Syns signinger som Koné og Stoor var mye verre enn dette i Martins tid, men de er heldigvis ikke her lenger.

Enig i mye av det du sier og har vært fornøyd med alle de 3 spillerne ved forslkellige anledninger.

Men hadde man klart å holde seg til 2 års kontrakter som jeg fortsatt står ved at bør være maks om du ikke spiller for knapper og glansbilder. 

Ja de er heldigvis borte, om vi ikke fortsatt betaler etterlønn til dem da ;-)

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5744
08.05.14 22:04
engavif: Synes egentlig ikke det var så rart jeg. Kanskje Muri, men har egentlig alltid likt fyren. Hæstad var da ikke så gammel da vi ga han ny kontrakt. Men å være etterpåklok er alltid lett. At folk reagerer på kontrakten til Hirshfeldt synes jeg er meget merkelig. Serien kanskje beste keeper og vi vet alle at keepere kan ha en lang kariere.

Godt mulig Muri er en fyr du liker, men som midtstopper så har han aldri vært mer en miidelmådig. tempoproblemene hans er skremmende.

Hæstad er ikke verdt 10 mill og 2.5 mill i årsønn. Han er den best betalte spilleren i vif  siden Moa dro ut (2010). Han tjente ca. like mye som Moa i 2011

lenke nr 4 på lista

Keeper er nokså lett og erstatte.

 

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
08.05.14 22:06
dzk: Fra josimar så fant jeg ut hvem som satt når MA ble ansatt Følgende seks satt i det sportslige utvalget som valgte Martin Andresen og vraket Erik Hamrén: Raymond Johansen, Odd Skarheim, Espen Musæus, Stig Grimsgaard Andersen, Jon Pran og Bård Haga. Av disse kan man hevde at det kun var den gamle storscoreren Espen «Supermusa» Musæus som hadde fotballfaglig innsikt. De fem andre kommer fra næringslivet og politikken.

Skal vel også sies at de hadde blitt lovet kraftige økonomiske insentiver fra investorene dersom Andresen ble valgt så vidt jeg kan huske.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 22:06

Ja, noen prinsipper bør man ha. Etter fylte 30 bør 2 år være maks.

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4173
08.05.14 22:16
KingKongHalvor: Det er en veldig forenkling av situasjonen og hendelsesforløpet.

Det er helt riktig, men det er også den fremstillingen at Trøim og hans likesinnede kun er redningsmenn som plukker opp regninga når klubbens "egne" folk dummer seg ut. Eierne (gjerne for meg) tok et valg i 2007 som du påpeker og det er ikke slik at alt som skjedde etterpå er en følge av valg som ble tatt i 2007. Det er tatt mange valg siden den gang og eierne har vært en del av denne prosessen, kanskje til og med pådrivere i veivalgene som ble tatt.

Kjerringa til Trøim, en viss Middelfart, satt (sitter ?) til og med i ett av de to styrene som forvalter 100 millionersbedriften som er VIF, Pål Breen ble i sin innsatt av Hafslund for å få kontroll på pengebruken ..... det er altså ikke slik at det er mangel på kompetanse eller at man har gått bak ryggen til eierne på noen som helst måte, dette er en styrt utvikling og da får eierne rydde opp

Hente tilbake Rekdal kan se ut som et godt valg selv om han ikke var mitt førstevalg, men også det var eiernes valg og siden de nok en gang har fått viljen sin bør de også følge opp

Når deg gjelder Trøim har han delvis satt seg i denne situasjonen selv ved å være den sterke mann og manøvrere seg inn i en sentral og dominerende eierposisjon, jeg sier ikke at han har vært ufin, noe som har ført til at andre igjen ikke er så interessert i å bidra

Kanskje kommentaren om "å bli styrt fra London" ikke var så langt borte allikevel selv om den nok kunne blitt avlevert med noe større takt og finesse for nå er det faktisk så enkelt at vi er 99% overlatt til Trøims humør og vilje til å kaste gode penger etter dårlige som man visstnok sier i de kretser

Jeg er ikke overvettes optimistisk

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
08.05.14 22:22
PeterCroucdh: Godt mulig Muri er en fyr du liker, men som midtstopper så har han aldri vært mer en miidelmådig. tempoproblemene hans er skremmende.

10. beste spilleren i Tippeligaen i 2010 ifølge VG-børsen.

Prestasjonene hans var ikke middelmådige i 2010.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 22:25
Johninho2: Skal vel også sies at de hadde blitt lovet kraftige økonomiske insentiver fra investorene dersom Andresen ble valgt så vidt jeg kan huske.

Med kjøpet av Hæstad for 10 mill, Lars Iver Strand for 6-7 Bengt Sæternes for 2-3, samt ansettelse av et stort trenerteam, så må man vel si at satsingen delvis ble innfridd? Tror ikke vi kunne investert 20+ miller over den vanlig driften. 

Er litt lei av å høre at finanskrisen kom som en stor smell og ødela alt, for det gjorde den ikke. Det var midler til mange kjøp. Luton Shelton ble hentet for 10 mill i Martins første vindu 2008.

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
08.05.14 22:33
KingKongHalvor: Med kjøpet av Hæstad for 10 mill, Lars Iver Strand for 6-7 Bengt Sæternes for 2-3, samt ansettelse av et stort trenerteam, så må man vel si at satsingen delvis ble innfridd? Tror ikke vi kunne investert 20+ miller over den vanlig driften.

Nei, men de kunne vært brukt mer fornuftig. En fin illustrasjon på hvordan Enga driftes. Får man masse penger så går man rett i den dyreste butikken og henter ting fra det man tror er øverste hylle i stedet for å gjøre grundigere arbeid og speide etter gode kjøp slik man faktisk til tider har klart i smalere tider.

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5744
08.05.14 22:41
Skvirre: 10. beste spilleren i Tippeligaen i 2010 ifølge VG-børsen. Prestasjonene hans var ikke middelmådige i 2010.

Han er uansett ikke verdt en så lang kontrakt, så høy lønn og en så lang kontrakt. Lange kontrakter gir man til spillere som man sannsynligvis kan selge for en høyere verdi enn man kjøpte de for.

Man kan godt gi lange kontrakter til spillere som blir bedre og ikke har nådd toppen. Hva er Doffen verdt nå? 0? Han er bare en betydelig utgiftspost som medfører at klubben kan gå konk 1 august

Muri er 33 år og har sett sine beste dager og det er på tide å slippe til nye krefter.

Hirchfeld kan og kunne lett erstattes med en billigere og brukbar keeper.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31184
08.05.14 22:45

Ser at Godset ,LSK og Enga er de som ikke har generalsponsor i år.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 22:48
Johninho2: Nei, men de kunne vært brukt mer fornuftig. En fin illustrasjon på hvordan Enga driftes. Får man masse penger så går man rett i den dyreste butikken og henter ting fra det man tror er øverste hylle i stedet for å gjøre grundigere arbeid og speide etter gode kjøp slik man faktisk til tider har klart i smalere tider.

Det er riktig, men jeg svarte på påstanden din om at det var lovet økonomisk satsing ved valget av Andresen, noe som absolutt ble fulgt opp.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
08.05.14 22:49
northside: Det som er komisk er at det er Rekdal som faktisk uttrykker en fornuftig holdning til økonomiske disposisjoner og bare han. Har ikke VIF hatt et styre? En økonomisjef?

Rekdal er ikke mye bedre. Husker et intervju på TV2 i fjor sommer, der han fikk spørsmål om den økonomiske situasjonen. Han hisset seg opp og mente situasjonen var totalt udramatisk, fordi det var helt normalt at bedrifter gikk med underskudd. Var helt latterlig å høre på.

Pugachev
PugachevInnlegg: 14939
08.05.14 22:52

http://www.dagbladet.no/2014/05/08/sport/fotball/tippeligaen/lillestrom/valerenga/33196751/

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 22:57
PeterCroucdh: Han er uansett ikke verdt en så lang kontrakt, så høy lønn og en så lang kontrakt. Lange kontrakter gir man til spillere som man sannsynligvis kan selge for en høyere verdi enn man kjøpte de for.
Man kan godt gi lange kontrakter til spillere som blir bedre og ikke har nådd toppen. Hva er Doffen verdt nå? 0? Han er bare en betydelig utgiftspost som medfører at klubben kan gå konk 1 august
Muri er 33 år og har sett sine beste dager og det er på tide å slippe til nye krefter.
Hirchfeld kan og kunne lett erstattes med en billigere og brukbar keeper.

Svært så påståelig og etterpåklok du skulle være da.

Man kan ikke forvente at alle spillere i en stall skal ha videresalgspotensiale, da skal man kun signe spillere som ikke har fyllt 20 ennå. Det ville vært uklokt.

Revisjonisme er en øvelse som ikke passer seg i fotballen. Gir ingen mening å bruke dagens lupe for å diskreditere valgene som ble gjort for flere år siden. man må leve med de valgene man har tatt, og forhåpentligvis lære av feilene.

Dessverre så vil denne klubben fortsette å bruke 100 kroner den dagen de tjener 50, slik har det vært de siste 50 årene, og kommer til å bli slik i fremtiden også, hvis ikke økonomene får lov til å styre. 

 

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39463
08.05.14 23:00
BigGeorge: Ser at Godset ,LSK og Enga er de som ikke har generalsponsor i år.

Ganske spesielt når fjorårets seriemester er uten generalsponsor.

Er i hvert fall glad vi ikke har noe tull som "#ViErVIF" på drakta i stedet.

ElGiGanto
ElGiGantoInnlegg: 2408
08.05.14 23:03
Pugachev: http://www.dagbladet.no/2014/05/08/sport/fotball/tippeligaen/lillestrom/valerenga/33196751/

Riktig innstilling!

exo_
exo_Innlegg: 7020
08.05.14 23:03
lbeb: når da?

I 2009 syns jeg han var kjempegod for oss. Ikke be meg om detaljer, fordi det er såpass lenge siden. Jeg bare veit jeg syns han var god da. Og i 2010 var han god, som resten av laget.

Siden har det vært begredelig.

ehall
ehallInnlegg: 22365
08.05.14 23:05
engavif: Nå skal jeg ikke forsvare noen, men er veldig lett å være etterpåklok. Hvor mange her inne klaget og søyt da disse kontraktene ble undertegnet?

Vet ikke hva jeg sa for noen år siden men kan ikke tenkte meg at jeg har forandret meg noe særlig. Muri har aldri vært noen gullkontrakt, jeg har aldri synes han har vært noe annet enn middelmådig, kun glimt av storhet innimellom (selv om det selvfølgelig er ulike meninger). Om Doffen, har vel aldri vært en spiller i Norge noengang som er verdt de summene over så mange år! Eneste jeg til en viss forståelse er om Hirschfeld, gode keepere pleier å holde seg og ikke få en dupp som han har fått.

Men problemene til disse er mer lengden av kontrakten enn lønnen egentlig, og at de lederne vi hadde trodde Enga var immun mot finanskrisen. Det spiller også inn at ingen kunne gjette at vi skulle få politiet, NFF og TV2 mot oss, det har også kostet selv om det er umulig å si hvor mye.

exo_
exo_Innlegg: 7020
08.05.14 23:06
Fishstick: Rekdal er ikke mye bedre. Husker et intervju på TV2 i fjor sommer, der han fikk spørsmål om den økonomiske situasjonen. Han hisset seg opp og mente situasjonen var totalt udramatisk, fordi det var helt normalt at bedrifter gikk med underskudd. Var helt latterlig å høre på.

For en bombe at du kommer inn og sprer møkk. Det samme gjaldt en tråd om supportere i Norge hvor ditt eneste bidrag var å påpeke at Klanen har hatt dårlige opplevelser. Du virker i det hele tatt over snittet bitter om dagen. Kanskje ikke så rart når man ser på Rosenborgs prestasjoner, men likevel. Jeg ser ingen grunn til at det skal gå utover oss.

Jeg vil gjerne at du finner dette intervjuet, fordi Rekdal har vært veldig ærlig på dette punktet (og andre) helt fra han fikk vite om den økonomiske situasjonen, kort tid etter at han ble ansatt. Blant annet derfor tonet han ned forventningene foran fjorårets sesong. Så at han midt i sesongen skal ha sagt at den økonomiske situasjonen er udramatisk, syns jeg høres merkelig ut.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54598
08.05.14 23:11
unitedkid1902: Ganske spesielt når fjorårets seriemester er uten generalsponsor.
Er i hvert fall glad vi ikke har noe tull som "#ViErVIF" på drakta i stedet.

Nei, det ville vært.......ganske spesielt. ;-)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25557
08.05.14 23:16
exo_: For en bombe at du kommer inn og sprer møkk.

Mildt sagt "spesielt" at dette kommer fra deg. Skal man bruke din logikk, er du over snittet bitter 365 dager i året.

Intervjuet ble sendt 24. juli i fjor på TV2-sporten. Du kan finne det selv om du gidder.

gordon_gecko
gordon_geckoInnlegg: 4616
08.05.14 23:21
unitedkid1902: Ganske spesielt når fjorårets seriemester er uten generalsponsor.

Er vel ikke verre enn at næringslivet i landets mest folketette område ikke føler noen forpliktelser til sitt nærområde. Sammen med faktumet at norsk fotballs anseelse har falt dramatisk, mye på grunn av den konstante nedsnakkinga av Tippeligaen, selv fra de som kringkaster produktet.

Tar man med at det vel er noe sånt som åtte klubber i TL som er sponset av Sparebank1-gruppen, blir alt temmelig spesielt.

(Innlegget ble redigert 08.05.14 23:24)

ehall
ehallInnlegg: 22365
08.05.14 23:23
eriklar: Vet ikke hvordan det er på Bislett etter oppussingen. Uansett 7 mill spart er viktigere enn noen middager :-)

Vet ikke hvor mye Enga kunne spart, problemet er at Bislett er ødelagt som fotballstadion. Det største problemene er løpebanene rundt gresset og de flate tribunene som ikke er bygd for å se på fotball. 

Vet ikke hvor mye Enga ville tapt ved mangel av VIP plasser, men de ville også mistet vanlige supportere. Det er uaktuelt for meg å forlenge sesongkort for å se fotball på en slik stadion, samme som gjelder ved spill på plastikk.

Er mulig regnestykket ville gått i pluss, men til hvilken (sportslig) pris?

vinter13
vinter13Innlegg: 7
08.05.14 23:36

Hei.

Er det noen som  vet hvor man kan overføre penger til "redningsaksjonen"?

VIF hører TIL i Tippeligaen!

 

Mvh TIL supporter,som vet hvordan det er å ha konkursspøkelset hengende over seg og som håper det ordner seg for dere.

ehall
ehallInnlegg: 22365
08.05.14 23:49
vinter13: Er det noen som  vet hvor man kan overføre penger til "redningsaksjonen"? VIF hører TIL i Tippeligaen!

På vegne at Enga må jeg bare si takk :)

«Det er vi som er Vål’enga»

Jeg har nå gitt litt her og der, så får hovedsummen fra meg komme når jeg får feriepenger.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45744
09.05.14 00:14
KingKongHalvor: Faen, det var et skikkelig bra forslag!
Rart at ingen har tenkt på det før. Bare sånn av ren nysgjerrighet, hvordan kvitter man seg med spillere under kontrakt, og da særlig en keeper som blir 36 i år, en midtstopper på 33 år med hjernerystelse og en midtbanespiller på 30 som ikke klarer å prege kamper i 2. div.?
Legg til at de alle tjener 2 mill eller mer i året, så er jeg veldig spent på svaret ditt.

Funker ikke lønnskutt ? Gi de bort ?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg