Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54505
09.05.14 11:04
Skvirre: Man må starte med å bygge opp merkevaren igjen. Da vil også generalsponsorene begynne å komme.

Jeg tviler. Husk at vi lo av Lyn som ikke klarte å skaffe seg en hovedsponsor på 4-5 år, og det var i den tiden det blomstret aller mest i fotballen, og interessen var på topp. Oslolag har ikke veldig mange potensielle ssamarbeidspartnere i den størrelesordenen det her er snakk om.

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
09.05.14 11:10
KingKongHalvor: det er faktisk svært begrenset hvor mange potensielle generalsponsorer det finnes.

Det er nå en ting, men hva med alle andre sponsorene? VIF er en av de klubbene i TL med færrest sponsorer. Lest at Sandnes sa at vi har 57 sponsorer. Snittet ligger på rundt 150. Det vil si at vi har nestne 1/3 så mange sponsorer som snittet i TL. Dette er helt latterlig. 

Jeg har skrevet det tidligere at antall sponsorer har gått ned betraktelig. Sponsorpoolen til klubben er bitte liten. Det er ikke bra når man ser på potensiale.

Ser forøvrig at Erling Rostvåg (talsmann for Klanen. Tok over for Svenna) sier at Sandnes indikerte ganske sterkt at de ansvarlige for denne katastrofen ikke er i klubben mer. Da er det ikke vanskelig å gjette seg til hvem som "står bak". 

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
09.05.14 11:12
KingKongHalvor: Jeg tviler. Husk at vi lo av Lyn som ikke klarte å skaffe seg en hovedsponsor på 4-5 år, og det var i den tiden det blomstret aller mest i fotballen, og interessen var på topp. Oslolag har ikke veldig mange potensielle ssamarbeidspartnere i den størrelesordenen det her er snakk om.

Det er ikke sammenlignbart. Vålerenga appellerer til folk på en helt annen måte enn Lyn noen gang har gjort. Både i Oslo og i hele Norge. Problemet de siste årene er at Vålerenga har gjort seg uvesentlige. Før skapte man engasjement, nå sørger det i større grad for at man trekker på skuldrene. Men det merkes fortsatt at det er veldig mange supportere av andre lag som er ivrige frempå for å ta Vålerenga når muligheten kommer. Så veien er ikke så lang.

Men du har selvfølgelig rett i at det er en større utfordring for Oslolag.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54505
09.05.14 11:16
olk1702: Det er nå en ting, men hva med alle andre sponsorene? VIF er en av de klubbene i TL med færrest sponsorer. Lest at Sandnes sa at vi har 57 sponsorer. Snittet ligger på rundt 150. Det vil si at vi har nestne 1/3 så mange sponsorer som snittet i TL. Dette er helt latterlig. 
Jeg har skrevet det tidligere at antall sponsorer har gått ned betraktelig. Sponsorpoolen til klubben er bitte liten. Det er ikke bra når man ser på potensiale.

Det er det jeg mener med å tenke i nye baner. Vi skal kunne hente hjem 50-60 mill i året fortsatt, vi må bare ikke belage oss på at 20 av disse kommer fra 2 store.

jackblack
jackblackInnlegg: 13755
09.05.14 11:17

Litt annen info, fikk høre fra en tysk kompis at Rosenborg hadde henvend seg til Stuttgart om å låne Moa.. Eller Fc Trontheim som de er mer kjent som der nede..  Det tror jeg hadde vært mitt ultimate mareritt.. Vår Moa i en handlepose fra Rema.. Grøss... 

Dog kan dette like gjerne være "varmluft" også. Vi bruker ikke akkurat snakke fotball..

 

storteple
stortepleInnlegg: 9446
09.05.14 11:17
BigYin: Den største utfordringen for VIF kontra Godset er å få styret, supportere og investorer med på å ta noen år på midten og kanskje i bunnkamp.

Sist gang vif var nede i 1. divisjon fikk det vel omtrent utelukkende positive konsekvenser?

Klanen fikk i alle fall tidenes oppsving. Husker jeg gikk på Bislet for å se Klanen, ikke vålerenga.

Msport77
Msport77Innlegg: 9760
09.05.14 11:26
olk1702: Jeg har skrevet det tidligere at antall sponsorer har gått ned betraktelig. Sponsorpoolen til klubben er bitte liten. Det er ikke bra når man ser på potensiale.

Tror neppe det vil øke om dere flytter til Bislett uten omtrent noe som helst VIP fasiliteter. Man skal ikke undervurdere B2B markedet. Fungerende Sponsorpool med B2B er veldig viktig for at sponsorene skal få noe utbytte. Og ryktene om vif sin sponsorpool, er at den ikke er spesielt velfungerende og attraktiv.... De ryktene kommer selvsagt ikke opprinnelig fra min munn, men folk som kjenner markedet rundt fotball og sponsorer i området rundt Oslo.

Amin_Nouri
Amin_NouriInnlegg: 8552
09.05.14 11:38
Skvirre: Det er ikke så enkelt å drive en fotballklubb. Det er ikke bare at alle som driver fotballklubber er totalt udugelige. I jakten på generalsponsor blir det spesielt vanskelig. Det finnes en håndfull reelle alternativer. Sier disse nei, så står man plutselig der med to tomme hender. Dersom de skulle fulgt antagelsen om ikke å klare å få tak i generalsponsor i tillegg til alle andre kuttene i januar så ville man slitt med å stille et slagkraftig lag på beina. Det ville ført til publikumssvikt, og dermed hadde ballen rullet igjen. Jeg synes Vålerenga har gjort mye riktig i det siste. Med spillerne de har hentet inn nå har de fått veldig mye kvalitet for hver krone de har brukt. Det er det samme for bedrifter som med fotballklubber, måten å snu dårlige tider på er å gjøre gode investeringer, ikke selge alt produksjonsutstyret. Igjen: Der man er nå så kan man ikke redde klubben på kostnadssiden. Da sparer man seg bare til fant. Man må kutte betraktelig, som man har gjort (ref 60% ned i spillerlønninger og administrasjon), samtidig som at man må gjøre seg attraktiv for sponsorer og publikum. Snitt fra budsjett (8500) til 13000 vil løse det meste av problemene. Alternativt en ny generalsponsor. Så enkelt, men så vanskelig.

Det er ikke enkelt, men det er forskjell på en reell bom og det og bomme med 20% av budsjettet. Det er rett og slett amatørmessig, og bør ikke være godkjent hos hovedstadens eneste storklubb. Om de reelle alternativene sier nei, så får man finne andre alternativer. Det vil alltid være noen villige, om man ikke får de som vil gi mest så får man gå ett steg ned. Vi kan ikke si oss for gode for en mindre prestisjefull hovedsponsor.

 

Man kunne stilt et lag uansett. Man kunne tatt opp spillere fra yngre lag og byttet ut spillere med lavere lønnede. Ja, man hadde tapt billettpenger, men dersom alternativet er å gå konkurs med mindre man skal bli reddet av rike onkler bør valget være enkelt.

 

Vi har spillere vi ikke betaler for. Smak på den. Vålerenga er rett og slett det heldigste laget i Tippeligaen. Hadde det ikke vært for Trøim kunne vi ha gått konkurs allerede. Det er bedre å rykke ned enn å gå konkurs. Er ikke uenig i at man har fått mye for pengene, men det er penger man tydeligvis ikke har råd til å bruke, så da har ikke det så mye å si. 

 

Igjen, om valget er å spare seg til Adecco eller gå konkurs i Tippeligaen bør valget være enkelt. Det er faktisk slik det ligger an.

 

Amin_Nouri
Amin_NouriInnlegg: 8552
09.05.14 11:43
Brezjnev: Jeg har ment omtrent det samme, men etter å ha tenkt meg litt om har jeg skiftet mening. Det er 2 mulige scenarier for hvordan budsjettet ble satt opp, ut fra det vi vet om at det er på sponsor-posten det har gått fryktelig galt: 1. Styret hadde virkelig trua på at de ville nå 43 millioner (at markedsavdelingen i så fall har vist seg å være evneveik er et kapittel for seg). 2. Styret visste at det realistiske ville være å få inn 20-25 millioner sponsorkroner. Uansett var det fornuftig å budsjettere med 43 millioner. Så vidt jeg har skjønt har klubben kuttet alt som er mulig av kostnader, i hvert fall på kort sikt, slik at kostnadssiden i stor grad er gitt. Hvis de da skulle budsjettert med hva som var realistisk å få inn i sponsorinntekter ville budsjettet bli satt opp med et underskudd på 15-20 millioner. Da ville de ikke fått lov til å starte i Tippeligaen, og konkurs ville vært uunngåelig. Ulovlig? Tja. Sleipt? Så definitivt, men så lenge det fortsatt er enklere å få tilgivelse enn tillatelse så legger systemet opp til denslags.

Men nå er det faktisk slik at hadde det ikke vært for Trøim hadde vi gått konkurs. Det er faktisk utrolig. Hvorfor kan ikke vi kutte i budsjettene når vi har et budsjett så mye større enn andre lag som spiller i samme liga? Om vi så måtte gitt bort så mange spillere at vi måtte stille med rekruttlaget i hver eneste kamp hadde det vært bedre enn det vi driver med nå. Jeg takker Trøim for at man fortsatt har et lag i det hele tatt.

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
09.05.14 11:45
Amin_Nouri: Igjen, om valget er å spare seg til Adecco eller gå konkurs i Tippeligaen bør valget være enkelt. Det er faktisk slik det ligger an.

Nei, det er ikke det. Store deler av lønnskostnadene er bundet.

Det som i praksis er spørsmålet er om man ønsker å gå konkurs i Tippeligaen eller Adeccoligaen.

Inntektssvikten ved å rykke ned til Adecco vil overgå de lønnskostnadene man har muligheten til å kutte med stor margin.

Dersom man hadde hatt muligheten til å si opp allerede inngåtte avtaler uten kostnad så hadde det vært en enkel prosess. Men slik er det nå en gang ikke. Dersom man skal kunne overholde disse forpliktelsene så må man stabilisere inntektssiden.

(Innlegget ble redigert 09.05.14 11:46)

jackblack
jackblackInnlegg: 13755
09.05.14 13:21

http://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/eliteserien/Endelig-ja-til-Vikings-pub-434858_1.snd#.U2y5yPl_vz4

Dette kunne jo vært en kjærkommen inntektskilde for klubben, men pengene her ville vel gått til Ulevaal stadion og Lyn som vanlig..

 

 

BigYin
BigYinInnlegg: 413
09.05.14 13:35
jackblack: Dette kunne jo vært en kjærkommen inntektskilde for klubben, men pengene her ville vel gått til Ulevaal stadion og Lyn som vanlig

Lyn?

Fortell...

jackblack
jackblackInnlegg: 13755
09.05.14 13:37
BigYin: Lyn? Fortell...

kiosk/serveringsrettigheter er fortsatt tilknyttet ski og fotballklubben Lyn

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31113
09.05.14 13:38

Når klubben ikke gidder sende gutta på treningsfelt og butikksentere i bydelene så lar den være å så noen korn som kan vokse og gi noe tilbake. Oslo er såpass stor at "lokal-forankring" ikke helt passer inn i begrepet som i en mindre by. Derfor må klubben ut og bli sett av befolkningen der befolkningen er og ikke omvendt. Før hadde man opptil fire klubber i øverste divisjon og mange hadde et forhold til en av dem fordi de bodde i nærheten.

BigYin
BigYinInnlegg: 413
09.05.14 13:39
jackblack: kiosk/serveringsrettigheter er fortsatt tilknyttet ski og fotballklubben Lyn

Aha, det viste jeg ikke, takker for info.

Litt spesielt dog.

Everenga
EverengaInnlegg: 5386
09.05.14 14:12
BigYin: Litt spesielt dog.

Alt som har med oss og penger å gjøre er spesielt. Helt utrolig hvor mye rart vi klarer å rote oss inn i.

exo_
exo_Innlegg: 7020
09.05.14 14:31
HengeTrynet: Flott at supportere støtter klubben sin ved å gi penger i vanskelige tider, men dette er vel strengt tatt å kaste pengene sine ut av vinduet. Problemet er åpenbart elendig ledelse, og disse forsvinner vel ikke hvis klubben nok en gang reddes. Ergo, hvis VIF reddes nå er det samme regla om et år eller to.

Det er selvfølgelig lov å se det sånn. Personlig har jeg veldig tiltro til de som sitter i styrer og stell nå. Sandnes er en bra mann som allerede har kuttet masse siden i fjor. Rekdal skjønner hvordan situasjonen er og pusher ikke på med dyre spillere som skal ha suksess på kort sikt. Det virker i det hele tatt som om alle i klubben skjønner alvoret. Og jeg tviler på at noen av dem vil havne her igjen.

En annen ting som er forandret nå er åpenheten. Det var nettopp et informasjonsmøte hvor man la fram den nakne sannhet, ingen bortforklaringer eller usynlige tall. Dette har kanskje vært det største problemet tidligere.

exo_
exo_Innlegg: 7020
09.05.14 14:35
jackblack: Litt annen info, fikk høre fra en tysk kompis at Rosenborg hadde henvend seg til Stuttgart om å låne Moa.. Eller Fc Trontheim som de er mer kjent som der nede..  Det tror jeg hadde vært mitt ultimate mareritt.. Vår Moa i en handlepose fra Rema.. Grøss...  Dog kan dette like gjerne være "varmluft" også. Vi bruker ikke akkurat snakke fotball..

Slapp av, det skjer ikke. Det er bare én klubb i Norge for Moa, utenom Skeid, og det er Vålerenga. Han har mer selvrespekt enn at han sier ja til Rosenborg.

(Innlegget ble redigert 09.05.14 14:36)

stix10
stix10Innlegg: 1902
09.05.14 14:38

Eneste jeg er redd for nå er at vi ikke / Reka ikke vil re-signe. Føler han er den  eneste virkelige etablerte treneren som kan heve oss nå. Derfor viktig at økonomien går i orden, og at vi for han med på laget videret

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54505
09.05.14 14:56
jackblack: kiosk/serveringsrettigheter er fortsatt tilknyttet ski og fotballklubben Lyn

Nei, det er slutt på det nå. Nå er det Ullevaal selv som tjener på pølsene og kaffen vi kjøper.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45685
09.05.14 14:57
KingKongHalvor: Alle i klubben har tatt et lønnskutt, men det endrer ikke på at de har høyest lønn.
Gi dem bort? Har dere lyst til å ta over Hæstad og Muri så er det bare å melde interesse til Valle!

Tenkte mer at Hæstad kan reise hjem til sørlige trakter og Muri...
Vel, NAV er vel noe for han nå da

Shrooms
ShroomsInnlegg: 5399
09.05.14 14:57
jackblack: kiosk/serveringsrettigheter er fortsatt tilknyttet ski og fotballklubben Lyn

Sorry, men der tar du feil. Lyn mistet kioskrettighetene før denne sesongen og driver ikke serveringstilbudet lenger.

Når det kommer til ølservering på Ullevaal, så ligger den saken hos Oslo kommune. Tror den også blir liggende der.

Pwiur
PwiurInnlegg: 2527
09.05.14 17:21

Nokon som har ei lønnsoversikt på laget? Interessant of få sett kven som er overdrevet overbetalt.

Msport77
Msport77Innlegg: 9760
09.05.14 17:28
Pwiur: Nokon som har ei lønnsoversikt på laget? Interessant of få sett kven som er overdrevet overbetalt.

Du kan jo ringe å spørre om dem gir ut personalopplysninger sånn helt uten videre.

Pwiur
PwiurInnlegg: 2527
09.05.14 17:31
Msport77: Du kan jo ringe å spørre om dem gir ut personalopplysninger sånn helt uten videre.

Jøsses, sliten uke?

exo_
exo_Innlegg: 7020
09.05.14 17:43
Pwiur: Nokon som har ei lønnsoversikt på laget? Interessant of få sett kven som er overdrevet overbetalt.

Du kan bare spørre om du lurer. Har ganske god oversikt over de fleste spillerne. Men det er vel egentlig kun de tre (Muri, Hæstad, Hirschfeld) som skiller seg veldig ut i negativ forstand.

exo_
exo_Innlegg: 7020
09.05.14 17:44
stix10: Eneste jeg er redd for nå er at vi ikke / Reka ikke vil re-signe. Føler han er den  eneste virkelige etablerte treneren som kan heve oss nå. Derfor viktig at økonomien går i orden, og at vi for han med på laget videret

Det er jeg ikke redd for i det hele tatt. Han hadde aldri begynt på hele dette arbeidet om han ikke la hele sin sjel i det. Og da stikker han ikke før vi har blitt en toppklubb.

Rekdal elsker Vålerenga og han er veldig flink på å bygge opp klubber. Derfor passer han perfekt inn akkurat nå.

Msport77
Msport77Innlegg: 9760
09.05.14 17:48
Pwiur: Jøsses, sliten uke?

Det også, men slike opplysninger gis ikke ut uten videre. Med mindre du kommer på bokettersyn,  vil du neppe få dem. Man kan jo lese skattelister, men det gir ikke spesielt eksakte tall.

20ole
20oleInnlegg: 5544
09.05.14 18:07
Kristwic7: Tenkte mer at Hæstad kan reise hjem til sørlige trakter og Muri...
Vel, NAV er vel noe for han nå da

Tenkte du også at disse to skulle si fra seg solide lønninger sånn helt uten videre?

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
09.05.14 20:57
exo_: Du kan bare spørre om du lurer. Har ganske god oversikt over de fleste spillerne. Men det er vel egentlig kun de tre (Muri, Hæstad, Hirschfeld) som skiller seg veldig ut i negativ forstand.

Grindheim har en ganske høy lønn han også. Den kan delvis forsvares mtp. hvor viktig han er. Uten han hadde vi mest sannsynlig vært i 1. div nå og det hadde vært mye værre enn at man betaler rundt/over 1 mill i året til han.

Klikk for å gå tilbake til toppen