Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30967
29.10.18 00:50
BuryMeInSmoke: Enig. Kikkertsvingen er grunn nok til å ønske Stabæk ned. Har stått der to ganger. Og det er to ganger for mye.

Stabæk får ny stadion om to-tre år. Blir nok bedre for både hjemme og borte-publikum

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 00:50
BuryMeInSmoke: Enig. Kikkertsvingen er grunn nok til å ønske Stabæk ned. Har stått der to ganger. Og det er to ganger for mye.   For min del kan de kave rundt nede i divisjonsystemet til dem ordner skikkelige tribuner. Hvis stabæk support selger ALLE bandanaene sine + en og annen hytte på Hvaler så burde det holde.

Glem det, George over her kom meg i forkjøpet. 

(Innlegget ble redigert 29.10.18 00:51)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30967
29.10.18 00:51
InDeilawetrust: hvor de skal bygge om på Nadderud

Bygge ny stadion.

Superteale
SupertealeInnlegg: 644
29.10.18 09:13

Takk for kampen på lørdag, men jeg har i etterkant lurt på et par ting for jeg har ikke fulgt med så mye på VIF de siste åra.

Enga er for meg en av norges mest tradisjonsrike klubber med et nytt flott stadion, en bra trener, en god sportssjef i SPZ, stort nedslagsfelt lokalt for rekruttering av spillere og sponsorer osv osv.

Hva er det som gjør at dere ikke lykkes? Dere har jo alle forutsetninger på plass for ligge dønn stabilt i topp 3......

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 10:39
Superteale: Hva er det som gjør at dere ikke lykkes?

Den personen som finner et fasit svar på det fortjener en egen statue utenfor Valle. 

ehall
ehallInnlegg: 22101
29.10.18 11:36

Supertiale: Hovedproblemet kan være at Vålerenga Fotball er midt på treet, eller under, i budsjetttabellen for Eliteserien. Vi har vel på samme sted på tabellen, både for fotballen og pengebruk. 

barrikade
barrikadeInnlegg: 320
29.10.18 11:40
ehall: Fotball er midt på treet, eller under, i budsjetttabellen for Eliteserien. Vi har vel på samme sted på tabellen

Bare ingen nevner Ranheim nå, for da ryker teorien din.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
29.10.18 11:42
barrikade: Bare ingen nevner Ranheim nå, for da ryker teorien din.

Det han snakker om er statistisk signifikans. Noe kan være signifikant, og derfor holde vann, selv om det finnes et unntak.

 

Superteale
SupertealeInnlegg: 644
29.10.18 12:13

Jeg ser sammenhengen mellom budsjett og plassering, men det er vel bare noe av svaret vil jeg tro. Med så mange spillere i Oslo burde jo dere kunne hatt et hav av egenutviklede spillere. Både til glede for egen klubb og som kan gi penger i kassa ved salg....

Håper dere finner ut av det, for jeg ser mye heller Enga som toppklubb enn eksempelvis Molde.....

barrikade
barrikadeInnlegg: 320
29.10.18 12:32
Kurtkanon2: statistisk signifikans

Er enig der, men når det gjelder VIF tror jeg det ligger mer bak. Som Superteale skriver og som vi kan lese i andre forum her på norsk fotball, så ligger Oslo helt fremst i landet når det gjelder spillerutvikling. Likevel er det veldig få som får muligheten på A-laget. Også i VIF er det jevn rotasjon på hovedtrenerjobben og store uenigheter når det gjelder spillerlogistikk og kampplan.

Brann rykket jo også ned for ikke lenge siden med et av de største budsjettene i norsk fotball.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 13:54
Superteale: Med så mange spillere i Oslo burde jo dere kunne hatt et hav av egenutviklede spillere. Både til glede for egen klubb og som kan gi penger i kassa ved salg....

I en drømmeverden kanskje. Men så enkelt er det nok ikke. For all del, vi kunne vært en ren utviklingsklubb som kun brukte unge spillere. Da ville vi kanskje ligget omtrent der Stabæk ligger på tabellen nå vil jeg tro.

VIF kunne sikkert gitt flere unggutter sjansen, men selv om vi har mange spillere å ta i, så er det ikke mange av de som blir gode nok til å ta siste steget opp til Eliteserien. 

Men så har man ambisjoner om å ligge der oppe som du snakker om, og da må man ha en blanding av unggutter og etablerte, men så var det dette med å treffe på spillerkjøpene da. Det er helt utrolig mye rart som har vært innom klubben, og man kunne nok heller brukt unggutter enn mange av de. I tillegg virker det som at spillere som er gode andre steder knapt holder OBOS nivå når de tar på seg den kongeblå drakten. 

Hva som er årsaken til denne kroniske underpresteringen er  umulig å vite. Men det virker jo som at det er noe som ligger i veggene på Valle. Ulike trenere og spillere har prøvd seg, men svært få lykkes. Er det pga stort press fra omgivelsene som spillerne ikke tåler? Aner ikke. Men VIF kan minne litt om klubber som Fredrikstad og Brann osv. Med en gang vi er litt i dytten, og omgivelsene begynner å få forhåpninger, så klapper hele korthuset sammen. 

VIF har vel heller aldri vært en stabil toppklubb selv om det er utrolig mye snakk om det fra alt og alle. Mediene tipper klubben høyt, egne supportere og andre supportere mener at de burde være i toppen fordi Vålerenga er en klubb fra hovedstaden. Men hvis man ser litt historisk på det så har vel VIF egentlig aldri vært en stabil toppklubb. 

Kanskje det er på tide å stikke fingeren i jorden å innse at VIF hører hjemme omtrent midt på tabellen? Man kan strengt tatt ikke måle plasseringen på tabellen ut i fra innbyggertall og ressurser. Det er har like mye å si hvordan klubben har blitt og blir drevet. I Vålerenga har det stort sett vært mye surr, dårlig økonomi fordi penger har blitt sauset bort, og kontrakter som har blitt skrevet på pølsepapir. Det har aldri vært spesielt profesjonelt. 

Mot KBK synes jeg vi gjorde en god kamp, men vi var ekstremt lite effektive. Vi hadde vel 12 cornere mens KBK hadde 1. Vi hadde 14 avslutninger, KBK hadde 5. 

Mot Godset gikk det litt som det måtte gå når de har kniven på strupen og vi har ikke vunnet mot Godset på de siste 5 oppgjørene mot de. Vi hadde heller ikke en dritt og spille for, og da ser man på resultatene rundt omkring at det er de lagene som kjemper om nedrykk som tar poengene når de møter lag som ligger midt på tabellen. 

Denne serien er ikke bedre enn at vi fint kan klare å ta en medalje. Vi mangler kanskje 2-3 klassespillere og samtidig må vi være mer stabile samt klare å vippe jevne kamper i vår favør. Vi er ikke vesentlig bedre enn lagene bak oss, og vi er ikke vesentlige dårligere enn lagene foran oss. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 14:03
barrikade: Likevel er det veldig få som får muligheten på A-laget.

Når det er såpass mange unggutter så er det umulig å gi alle sjansen. At noen forsvinner er bare nødt til å skje. Man må ta et valg, satse på noen. Kan tenke meg at dette er vanskelig fordi man må prøve å spå hvem som blir best om 5 år. Men likevel kan man ikke holde på alle, og heller ikke gi alle sjansen. Noen må få prøve seg i andre klubber, og har kanskje enklere for å slå igjennom der også. 

Vi kunne sikkert stilt et rent lag med unggutter sånn som Stabæk gjør omtrent, men de sloss også om nedrykk omtrent hvert år. Det er ikke helt der ambisjonene til VIF ligger. 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 15:55
Superteale: Med så mange spillere i Oslo burde jo dere kunne hatt et hav av egenutviklede spillere. Både til glede for egen klubb og som kan gi penger i kassa ved salg....

Helt ening i det du sier her.

Av spillere som går under fanen egenutviklet på Valle de siste 5 årene og som er gode nok for oss pr i dag:

Håvard Nilsen 93 Fortuna Düsseldorf
Nicolai Næss 93  Heerenveen
Ghayas Zahid 94 APOEL
Sander Berge  98 KRC Genk

Spillere som hører hjemme i Osloområdet og som aldri har spilt for Vålerenga er det mange av.

Nevner kun en håndfull:

Andre Hansen Rosenborg
Marius Lundemo Rosenborg
Erik Botheim Rosenborg

Oscar Aga  Stabæk 
Hugo Vetlesen Stabæk 
Tobias Børkeeiet Stabæk 

Bruno Leite HFK

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 16:05
InDeilawetrust: Man må ta et valg, satse på noen. Kan tenke meg at dette er vanskelig fordi man må prøve å spå hvem som blir best om 5 år.

Det er nok vanskelig for hvermansen.

Spørsmålet er om Vålerenga har hatt gode nok folk til denne jobben.
Noen må finne talentene og noen må forvalte de.

Det er mange gode spillere fra Osloområdet som aldri har satt foten innenfor gjerdet på Valle men havnet i andre klubber og blomstret der.

Hadde de blitt sett og fått tilbud fra Vålerenga så hadde de spilt hos oss.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 16:15
CapoConsigliere: Spørsmålet er om Vålerenga har hatt gode nok folk til denne jobben.
Noen må finne talentene og noen må forvalte de. Det er mange gode spillere fra Osloområdet som aldri har satt foten innenfor gjerdet på Valle men havnet i andre klubber og blomstret der. Hadde de blitt sett og fått tilbud fra Vålerenga så hadde de spilt hos oss.

Det er lov å stille spørsmål rundt om Vålerenga har hatt gode nok folk til den jobben. Men poenget er at med så mange spillere som er i Osloområdet så er det ikke mulig å se alle. Noen forsvinner til andre klubber uansett, og sånn er det for andre klubber også. Brann klarer ikke å se alle spillerene i Bergen de heller for eksempel. Zachariassen er sikkert en spiller de kunne ønsket å ha i klubben nå. For noen spillere er det også enklere å dra til en "mindre" klubb hvor man får tillit og kan utvikle seg og slå igjennom i fred. 

Resultatene til VIF sine yngre lag har jo vært veldig bra i mange år, så de folkene som har ansvaret for de kan umulig ha gjort en så dårlig jobb. 

 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 16:29
InDeilawetrust: Resultatene til VIF sine yngre lag har jo vært veldig bra i mange år, så de folkene som har ansvaret for de kan umulig ha gjort en så dårlig jobb.

Det er vel en sannhet med store modifikasjoner for å underdrive litt.

Resultatene har ikke vært veldig bra på lenge, vi vant NM G16 med 96 laget. Vet du hvem av de som spiller på høyere nivå i dag?

Junior laget var i NM finalen for noen år siden, men tapte for Molde (årgang 97-98)

Det viktigste er å få frem talentene,  opp og frem til A-laget.

 

 

 

 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 16:33
CapoConsigliere: Det er vel en sannhet med store modifikasjoner for å underdrive litt. Resultatene har ikke vært veldig bra på lenge, vi vant NM G16 med 96 laget. Vet du hvem av de som spiller på høyere nivå i dag? Junior laget var i NM finalen for noen år siden, men tapte for Molde (årgang 97-98) Det viktigste er å få frem talentene,  opp og frem til A-laget.

Du har bedre oversikt der enn meg. Men mener du at A-laget vårt hadde blitt bedre hvis vi hadde gitt flere unggutter sjansen samtidig? Deila har jo vært inne på at det blir mye usikkerhet på banen hvis man har for mange unggutter på en gang. 

Men da regner jeg med at du mener at våre yngre spillere er gode nok, mens trenerene i de yngre avdelingene ikke er det? For hvis det ikke er spesielt gode resultater er de vel heller ikke klare for Eliteserien. 

Catepillar
CatepillarInnlegg: 1297
29.10.18 16:36
InDeilawetrust: Denne serien er ikke bedre enn at vi fint kan klare å ta en medalje

Et av de bedre innleggene på vgd, IDWT. Rene og gode fakta, ikke drittslenging og gørr! Meget bra. Lykke til i innspurten!

barrikade
barrikadeInnlegg: 320
29.10.18 16:43

VIF har 2 meget spennende spillere på G15 samme på G16. Dere har også en av Norges beste spillerutviklere som trener for de spillerne. 

Gjør VIF jobben skikkelig bør de være aktuelle for A-laget om noen år.

Ønsker å ta frem FC Midtjylland som et skoleeksempel. De har et krav til seg selv om at minst 40% av spilletid på A-laget skal være egenutviklede spillere. De vant serien i 2017/18 og ligger helt i toppen i 2018/19 også. 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 16:52
InDeilawetrust: Men mener du at A-laget vårt hadde blitt bedre hvis vi hadde gitt flere unggutter sjansen samtidig?

Det vanligste og beste er om det kommer opp 1 til 3 spillere pr årgang.
Skjer dette jevnlig så har klubben alltid en homogen gruppe spillere. De unge fremadstormende men ustabile og de litt eldre erfarne og stabilt gode.

Da unngår man for mange kamper hvor man presterer på laveste nivå, noe som alltid skjer når det er for mange unge på et lag.

Om det er mange nok unge spillere som er gode nok, så bør  selvfølgelig alle få plass i A-lags stallen.
Men det er sjelden. 

Eneste eksempelet i Norge er Godset.
De rykket opp fra nivå 4 til øverste nivå på 4 år med for det meste juniorer når de spilte på nivå 4.

Resten er historie.
De vant alt.
De vant serien, de vant The Double, de vant cupen. 
Kvalifiserte seg til Europacup.
Etablerte seg som toppklubb.

Class of 92 laget til United er vel også et gruppe spillere som bekrefter regelen. De var ikke så hakka gærne de heller.

 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 16:55
barrikade: egenutviklede spillere.

Adam Larsen var juniorspiller i VIF og spiller på A-laget nå. Amin Nouri kan også regnes som egenutviklet. Ivan Nåsberg er egenutviklet. Aron Dønnum er hentet opp fra yngre avdelinger. Fredheim Holm kan vel omtrent regnes som egenutviklet så lenge som han har vært i klubben. 

I tillegg så er Leo Cornic hentet opp fra yngre avdeling, det samme er Sakarias Opsahl. 

Horn-Myhre er født i 1999. Grødem er født i 1998, Ejuke er født i 1998, Godly Michael er født i 1998. Reservekeeperen vår er født i 2000 og er egenutviklet. Fridjonsson er født i 1996. Bård Finne i 1995. Det er mye unggutter i klubben som får spilletid jevnlig. 

Så ille er det faktisk ikke, men hvis våre egne unggutter er så gode er det kanskje ikke nødvendig å hente inn spillere som Grødem, Myhre og Fridjonsson for eksempel. 

Du nevner spillere fra G15 osv, men det er veldig vanskelig å spå hvor gode de er om 5-6 år. Veldig mye kan skje, og ikke sikkert de er gode nok for Eliteserien om 5-6 år selv om de er langt foran i utviklingen akkurat nå. 

(Innlegget ble redigert 29.10.18 16:56)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30967
29.10.18 17:04

Mars johnsen og Diomande begge landskamper spilte aldersbestemt fotball i Vålerenga.

Liban Abdi har også spilt yngre fotball i Vålerenga.

(Innlegget ble redigert 29.10.18 17:09)

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4700
29.10.18 17:21

Deila: "Ivan Nåsberg"

Vil du fortelle litt mer om denne Nåsberg?

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 17:21
barrikade: VIF har 2 meget spennende spillere på G15 samme på G16. Dere har også en av Norges beste spillerutviklere som trener for de spillerne.

De to er ikke utviklet i Vålerenga.

Den jobben som er viktigst i alderen 8-12 år ble gjort i deres respektive moderklubber, KFUM og Lyn.

Om basisferdighetene er på tilstrekkelig høyt nivå som 13-14 åringer, om de er fotballkloke og det nødvendige steget som skal til i dag for å bli toppspiller, om de ønsker dette sterkt nok, så er mye gjort.

Jeg vil si det meste, om de også får være i ett miljø hvor de har noen å strekke seg etter så utvikler de seg voldsomt hurtig.
Men det er veldig viktig at de har det, altså noen å strekke seg etter. Noen som er hakket bedre. Da får man Toppspillere. 

 

(Innlegget ble redigert 29.10.18 17:23)

barrikade
barrikadeInnlegg: 320
29.10.18 17:31
CapoConsigliere: De to er ikke utviklet i Vålerenga.

Stemmer nok det. Han ene var vel i Lyn helt til han dro til Portugal, mens han andre har vært i flere klubber før han etter hvert gikk til VIF. Felles er at de begge har deltatt på ekstratiltak med bla FPN opp gjennom hele "utviklinga" Men når kan en regnes som egenutviklet ? For eksempel RBK henter jo ikke spillere før de fyller 15, men de vil jo likevel trekkes frem som egenutviklede om de blir tatt opp i A-stallen.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
29.10.18 17:32
ObjektivtSett: Vil du fortelle litt mer om denne Nåsberg?

Synes han har tatt steg under Deila de siste sesongene. Jeg er ikke like engstelig lenger hvis vi blir nødt til å bruke han pga skader eller suspensjoner. Han gjør som regel en veldig solid jobb og holder nivået. 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 17:44
barrikade: Felles er at de begge har deltatt på ekstratiltak med bla FPN opp gjennom hele "utviklinga"

Fotballprogresjon og Norsk Fotballakademi har begge vært sentrale og viktige for mange spillere i Oslogryta.

 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
29.10.18 17:47
InDeilawetrust: Synes han har tatt steg under Deila de siste sesongene.

Ivan er et godt eksempel på en spiller som modner, og presterer på høyere og mer stabilt nå enn før.

Åsså er årntli  Vål'enga gutt :)

zetta
zettaInnlegg: 12903
29.10.18 17:48
ehall: Stabæk og Lillestrøm ned?

Håper vi prøver på Ohi. Han er akkurat en spillertype vi trenger. Matthew kan vurderes som temposterk midtbane

zetta
zettaInnlegg: 12903
29.10.18 17:51
Superteale: Hva er det som gjør at dere ikke lykkes? Dere har jo alle forutsetninger på plass for ligge dønn stabilt i topp 3......

Spanskesyken. Klubben digger lette og trege spillere som slår støttepasninger ad Infinitum og som taper alle dueller.

Det ser nesten ut som om det ikke går an å få gjort noe med denne kulturen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg