Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
zetta
zettaInnlegg: 12873
29.10.18 18:01
InDeilawetrust: Hva som er årsaken til denne kroniske underpresteringen er umulig å vite.

Nei, det er ganske lett å forstå. Hva er det som gjør at hurtighet og duellkraft er så uønsket i VIF? VIF blir forbigått av krigerlag som KBK, Sarp og FKH som kjører aggressivt press på ballfører og ordentlig kriging overalt på banen. VIF derimot, tviholder på spillertyper som Finne og Lekven som taper alt av dueller og en mot en situasjoner.

 Tromsø har for øvrig ramlet i akkurat samme fella. Espejord ble erstattet med en ca 20kg lettere spiller, den fysiske balansen har kollapset og laget har kollapset. Det nytter ikke å stille et seniorlag med juniorkraft

zetta
zettaInnlegg: 12873
29.10.18 18:04
InDeilawetrust: Vi hadde heller ikke en dritt og spille for,

Jeg håper virkelig ikke spillerne tenker slik. De har faktisk alt å spille for, troa på klubb og trener, egen fremtid i klubben osv. VIF er ikke i en situasjon at de kan slappe av. Det går faktisk mot kjempekrise nå. Det ser man jo også på Deila

BuryMeInSmoke
BuryMeInSmokeInnlegg: 2697
29.10.18 19:57
BigGeorge: Diomande

Er en "Late bloomer" og det var derfor riktig av oss å slippe han. Var langt i fra god nok da han spilte i Godset også. 

Av oslo-gutter det er mest surt at vi gikk glipp av må jeg nevne Aleesami, Hansen og Rosted.

Sistnevnte var på prøvespill her da han storspilte for Kjelsås. Ble ikke funnet god nok her men slo til umiddelbart i Sarpsborg like etterpå. Akkurat den var uforståelig. 

 

 

(Innlegget ble redigert 29.10.18 19:58)

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7339
29.10.18 20:16

Nei, denne klubben vår har en lang vei å gå virker det som, uten abu på banen så finnes det ikke balanse i laget, og ja vi har alt for veike spillere på laget vårt, vi ser ut som et juniorlag. Og når spillerne finner det for godt å gi faen i noen kamper i tillegg da så, da havner vi på denne spennende 8 plassen da. Vi ser aldri noen annen lag som oppfører seg sånn, man blir bare så skuffet, og sånn vil det fortsette tipper jeg...

borbje
borbjeInnlegg: 18841
29.10.18 20:29

Tipper klubben selger tusenvis av sesongkort til vinteren etter kampen i Drammen...

zetta
zettaInnlegg: 12873
29.10.18 20:56
dalagubbe: sånn vil det fortsette tipper jeg...

det er jo virkelig fare for det, hvis ikke klubben finner riktig diagnose. Klubben må lære seg å sette halen på grisen!  Slutt å snakke om holdningsproblemer. Spillerne taper duellene

  Mot Godset så tok altså Deila de tre jeg regner med har dårligst tid på 40m i stallen og tenkte, disse passer nok godt sammen på midtbanen. Og de tre angriperne er alle lette i kroppen, dermed er det ingen vits med høye baller inn i feltet, og lange innkast..

 Hvis ikke klubben tar på alvor balanse i laget, og at dette er tøff seniorfotball med masse kriging og dueller og femti femti situasjoner, så sitter VIF dønn fast langt nede på tabellen.

 Men hvorfor skal dette være så vanskelig? Man ser det på klubbens tilhengere også at det er forbasket vanskelig her i Norge å innse at fotball er en høy grad av dueller, fart og kraft. Man nekter liksom å innse det, jeg skjønner det ikke helt

zetta
zettaInnlegg: 12873
29.10.18 21:14

Jeg kan garantere at Enga tar et klart steg oppover tabellen bare de tar hensyn til balanse i laget mht hurtighet, tempo og fysikk. For å skape et virkelig topplag trengs det selvsagt mer enn det. Men det er nødvendig å ta det første steget..

 Jeg er spent på lagoppstillingen fremover. Ønsker ikke å se Lekven mer på førstelaget. Det er ikke sikkert Abdi er så ille, han har litt tempo å bidra med, i tilfelle skader. Israelsson greier ingenting alene, men har vist at han kan fungere sammen med Abu. DFH virker å ha ålreit fart uten ball og bra fysikk, men han kan ikke løpe fort med ball. Han og Abu er nærmest vaksinert mot målpoeng. Grødem er bra. Fridjo mangler fart, men har kanskje ålreit tempo i kroppen. Så må Deila gi andre enn Finne litt sjanser. Først Dønnum så evt Grødem inn for Finne. Finne kan være målfarlig innbytter. Det er potensiale til et bra lag her 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30934
29.10.18 21:26

Synd så mange debattanter ikke gidder å være aktive her inne.

Alle klubb-tråder har gode og dårlige tider i samsvar med resultatene og folk flest gir uttrykk for tanker omkring det.

Her i Vålerenga-tråden leter man heller etter syndebukker blant debattantene og i mindre grad bidrar til tanker om lag og trener.

Man trenger ikke diskutere alle innlegg som kommer. Maan kan velge hva og hvem man svarer på.

Så det er ingen undskyldning for å bli fraværende.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36393
29.10.18 21:39
BuryMeInSmoke: Av oslo-gutter det er mest surt at vi gikk glipp av må jeg nevne Aleesami, Hansen og Rosted.

Jeg synes det er litt surt at Andresen havnet på kant med Etzaz Hussain også. Han har vært glimrende for Molde nå i mange sesonger. Han kom jo til oss etter at han hadde vært i United, men så havnet han på kant med Andresen umiddelbart og dro.. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11656
29.10.18 21:40
ehall: Hovedproblemet kan være at Vålerenga Fotball er midt på treet, eller under, i budsjetttabellen for Eliteserien. Vi har vel på samme sted på tabellen, både for fotballen og pengebruk.

Dette kan umulig stemme. For noen år siden ja, men VIF har betraktelig økt budsjettet de siste årene.

RBK øverst, deretter Brann, VIF, MFK, S08 og SIF ganske jevnt.

Zanick
ZanickInnlegg: 11656
29.10.18 21:43
Superteale: Hva er det som gjør at dere ikke lykkes? Dere har jo alle forutsetninger på plass for ligge dønn stabilt i topp 3......

Først og fremst feil treneransettelser.

Den forrige treneren som hadde seriøse muligheter for medaljer, Martin Adresen, klarte også det i 2010.

Under Rekdal var det ingen som kunne forvente medalje. De første par årene dreide seg om å redde klubben fra konkurs. Så var problemet at VIF ikke var kynisk nok til å takke av Rekdal da jobben var gjort.

Nå er alle forutsetninger for å ta medalje tilbake, men dessverre har Deila vist seg å være ett feil valg. Floppet massivt de første 2 årene. VIF bør si han opp, men det blir dessverre ytterst vanskelig all den tid Deila er bestekompis med Daglig Leder, og har selv all sportslig ansvar i klubben.

BuryMeInSmoke
BuryMeInSmokeInnlegg: 2697
29.10.18 22:04
Zanick: Deila

Jeg har fortsatt trua på han.

Ser ingen andre alternativer som er bedre for øyeblikket. 

Og han har kun vært her i to år. Kontinuitet er viktig og det er først dette året vi har lagt et skikkelig grunnlag for en velfungerende organisasjon på Valle. 

Hvis vi fortsetter å gjøre de riktige tingene i kulissene så kommer resultatene etterhvert.

zetta
zettaInnlegg: 12873
30.10.18 00:25
BuryMeInSmoke: Hvis vi fortsetter å gjøre de riktige tingene i kulissene så kommer resultatene etterhvert.

Det er et poeng. Det har bl a vært riktig retning på spillerkjøpene de to siste vinduene. Så plutselig kan ting smekke på plass

 Nå svarte Jørgen I på en mail jeg sendte, men det var mest sånn setter pris på engasjementet..  Jeg håper han faktisk leste mailen! Jeg skulle ønske klubb og fans kunne kommunisere litt og trekke sammen. Deila har for så vidt vist seg åpen for å kommunisere.

 Jeg synes Grødem virker bra. Dønnum og Myhre er også verdt å følge. Så får vi se hva slags endringer som skjer i vinter. Skal vi tippe tre mann ut og tre inn? Det er små marginer så det er ikke verdt å deppe for mye. Deppe litt, men ikke for mye

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30934
30.10.18 00:33

Sarpsborg spiller uten Zachariassen mot Vålerenga. Han er trolig den beste spilleren deres og har et brudd i armen  og blir borte flere uker.

ehall
ehallInnlegg: 22033
30.10.18 00:43

Zanick: RBK øverst, deretter Brann, VIF, MFK, S08 og SIF ganske jevnt.

Har du noe dokumentasjon? Har prøvd å Google budsjettabellen men har ikke funnet noe. Det jeg sa var av egen hukommelse. 

zetta
zettaInnlegg: 12873
30.10.18 01:24

Jeg mener seriøst vi bør gå for Ohi. Det er etter en slik sesong vi har muligheter på han. Ohi har spilt godt i en litt tilbaketrukket rolle. Jeg tror han kan komme skikkelig i gang igjen. Ser han gjerne på kanten i VIF

 Jeg ønsker ikke Søderlund, han blir for treg

 Hvis Molde vil kvitte seg med Wadji, de har jo så mange, så er han verdt å vurdere. Vært viktig for FKH

 Lasse Nilsen kunne være mulig å få for en akseptabel penge, jeg synes han er meget bra.

BuryMeInSmoke
BuryMeInSmokeInnlegg: 2697
30.10.18 04:14
zetta: Ohi

Har slengt så mye dritt om oss opp gjennom årene, at jeg aldri vil se han i drakta vår.

Liker typen. Men motivasjonen for å spille for oss er nok lav.

Zanick
ZanickInnlegg: 11656
30.10.18 07:46

Har du noe dokumentasjon? Har prøvd å Google budsjettabellen men har ikke funnet noe. Det jeg sa var av egen hukommelse. 

Nei, har ikke funnet noen oversikt selv. Var ikke noen rangert rekkefølge bak RBK, men tror disse klubbene alle ligger på i underkant av 100 mill. VIF hadde 91,4 i fjor. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11656
30.10.18 07:54
BuryMeInSmoke: Ser ingen andre alternativer som er bedre for øyeblikket.

Geir Bakke? Horneland? Maalen?

3 kjappe alternativer som har fått til mer enn Deila de siste årene på vesentlig mindre ressurser.

Det er uansett viktig å ikke se seg blind på CV. Lars Arne Nisen hadde kun trent Hødd før han på null komma niks har tatt Brann til å være i medajekamp hvert år. Kåre Ingebrigsten var assistent i Viking før han gjenerobet hegemoniet i RBK. osv.

engavif
engavifInnlegg: 11017
30.10.18 09:50
Zanick: Geir Bakke? Horneland? Maalen?

Jørn Andersen. 

norball
norballInnlegg: 4251
30.10.18 10:24

Er villig til å tro på prosjekt Deila i ett år til, på grunn av de positive tendensene i høst.

Eneste alternativet i Norge, slik jeg ser det, er Geir Bakke. Kjenner klubben og kulturen. Riktig personlighet også. Er nesten skrevet i stjernene at han kommer til å trene Enga en dag

(Innlegget ble redigert 30.10.18 10:25)

busemannen
busemannenInnlegg: 8447
30.10.18 11:12
BuryMeInSmoke: Jeg har fortsatt trua på han.
Ser ingen andre alternativer som er bedre for øyeblikket.
Og han har kun vært her i to år. Kontinuitet er viktig og det er først dette året vi har lagt et skikkelig grunnlag for en velfungerende organisasjon på Valle.
Hvis vi fortsetter å gjøre de riktige tingene i kulissene så kommer resultatene etterhvert.

Helt enig med deg!

Det har vært såpass mange positive kamper denne sesongen at det fortsatt er mulig å se lyset i enden av tunnelen. Kontinuitet er viktig og i løpet av et par år trur jeg vi vil se et mer stabilt Vålerenga på et høyere nivå.

Noen inne her er såpass historieløse at alt skal endres etter et par bedritne resultater. Så enkelt er det ikke. Lik Deila eller la vær. Har fortsatt trua jeg og.

La Deila leve!

zetta
zettaInnlegg: 12873
30.10.18 14:02
norball: Er villig til å tro på prosjekt Deila i ett år til, på grunn av de positive tendensene i høst.

Ja, men håper på noen interessante utskiftninger i stallen i vinter.

  Et poeng er kanskje at klubben bør være litt forsiktig med å se til Allsvenskan etter spillere. Denne er kanskje ikke så god lenger at suksess der automatisk gir suksess her i Norge. Man kan selvfølgelig finne gode spillere der, men man må sjekke nøye hva slags tempo og ferdigheter de har

 Det virker jo som om klubben kun ser til Sverige etter spillere nå for tiden. Hva med Danmark, Finland? Eller mindre landslag som Panama?

norball
norballInnlegg: 4251
30.10.18 14:50
zetta: Eller mindre landslag som Panama?

Curaçao f.eks.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7339
30.10.18 15:01

Skaff tre solide spillere i vinter, så gir jeg glatt Deila ett år til, ihvertfall til sommeren, men Deila må begynne å være villig til å endre taktikk i løpet av kamper, og begynne å tilpasse seg litt etter motstandere i større grad enn det han har gjort ihvertfall, men som sagt jeg tror det meste ligger i spillerstallen, vi er bare nødt til å skaffe to-tre kvalitetsspillere til neste sesong.

engavif
engavifInnlegg: 11017
30.10.18 15:29

Er ikke enig med dere angående Deila. Er vi egentlig bedre i år en forrige sesong? Medalje neste år, akkurat nå er det vel ingen av dere som tror på det? 

Har null tro på at Deila snur dette, og da blir det nok en sesong neste år der vi roter rundt på midten. 

Skaff noen kvalitetsspillere så er vi der neste år sies det, men har Deila overbevist så veldig på overgangsmarkedet at dem spillerne kommer i vinter? Selv om det har blitt noe bedre der. 

Håper virkelig jeg tar feil akkurat her om Deila, men akkurat nå tror jeg ikke noe på det. 

jackblack
jackblackInnlegg: 13686
30.10.18 18:14

Jeg har trua. Fornøyd er jeg ikke, men trua har jeg. 

Et par marginer som har bikka litt i mot i år. Noen hjerneslipp som mot rbk (som vanlig).

Neste år tenker jeg det blir det butikk. En løpsterk midtbane spiller til inn i vinter så får vi litt flere strenger å spille på. 

Tørr komme med påstanden om at hadde vi spilt med Abu mot godset hadde kampen sett anderledes ut. Laget manglet hjerte. De som var igjen hadde ikke den mentale styrken til å kjempe. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
30.10.18 19:38

Nå er det avklart folkens. 

Hvorfor Deila mislykkes. 

Etter OPPVASK-møte i ettermiddag, så er det kommet frem GRAVERENDE feil i hans håndtering av den krisen som VIF er inne i. 

Fem poeng til den som finner ut hva ;)

borbje
borbjeInnlegg: 18841
30.10.18 19:39

De uten fotballpeiling og kunnskap ønsker nok Deila videre, så de kan sitte å juble og nappe løken etter plass på midten eller nedover..

Vi kan ikke fortsette med en trener som så overtydelig har mista garderoben 

engavif
engavifInnlegg: 11017
01.11.18 09:53

Juklerød aktuell for landslaget nå. 

https://www.vg.no/sport/fotball/i/21zxKa/jukleroed-aktuell-for-norge-perry-paa-plass-i-belgia

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg