Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 09:28
zetta: Triste greier at Deila bruker  Holm i stedet for Boniface i dag. Sekstenåringer har ikke noe på banen å gjøre, det er farlig rent fysisk!

Vi slipper av de største talentene i Norge i en treningkamp dagen etter a-laget har spilt og du finner noe å sutre over. Skulle nesten tro dette var en parodi konto. 

Her har vi noe som virkelig kan bli en diamant av en spiller med riktig matching og du tillater ikke at han skal få prøve seg i en treningskamp mot dårlig motstand. Når skal slike spillere modnes i følge deg? Vi snakker om KIL i februar(!!) dagen etter en match(!!)

Du maser om at vi ikke skal se oss blind på målpoeng, men kompis, det er målpoeng som avgjør kampene. Messi (uten at han skal sammenlignes med noen på Vålerenga) er en bitteliten kar og alikevel verdens beste (evt nestbeste) spiller per dags dato. 

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 09:30
borbje: Innehaver av Kåres er mangeårig Enga supporter

Moralsk har det absolutt null å si i mine øyne. 

Betyr bare at han har god smak i fotball. 

(Innlegget ble redigert 14.02.19 09:33)

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 09:31
borbje: Kan godt være med å male jeg, aldri vært redd for å ta i et tak når det trengs..

Blir med jeg og.. 

Hadde blitt en heftig dugnad.

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 09:32
BigGeorge: Hvis det står mellom å spise pølser på horehus i Pataya og å hjelpe Børre med å male litt på  vår stadion så husk, pølser får du på Børre Bjerkland stadion også.

Notert :)

Blir mye heller med på dugnad med Børre. 

borbje
borbjeInnlegg: 13072
14.02.19 12:33

Et par malingspann og et par kasser øl, så hadde malinga gått som en drøm :-)

zetta
zettaInnlegg: 11874
14.02.19 13:12
jackblack: Vi slipper av de største talentene i Norge i en treningkamp dagen etter a-laget har spilt og du finner noe å sutre over. Skulle nesten tro dette var en parodi konto.
Her har vi noe som virkelig kan bli en diamant av en spiller med riktig matching og du tillater ikke at han skal få prøve seg i en treningskamp mot dårlig motstand. Når skal slike spillere modnes i følge deg? Vi snakker om KIL i februar(!!) dagen etter en match(!!)

Hver eneste av spillerne mot KIL kjemper om plass i førsteellvern. Da er kampen viktig. Det som gjelder her er at noen kan stikke seg ut og forsterke førstelaget. Å sette innpå en liten gutt blir litt useriøst og reduserer laget. Da blir det vanskeligere å stikke seg ut.

 Gutten kan godt være et kjempetalent, men er jo ikke fysisk klar for seniorfotball. Det er slik man merker i presspill og dueller. Men VIF tar jo ikke dette alvorlig

 Hvor i verden er det man ser spinkle sekstenåringer i seniorfotball? Skal motstanderne holde igjen i taklingene av hensyn til guttens helse? Fotball er røft og det kan smelle til i duellene i  blant. Det skal man være godt trent og robust for å tåle. Jeg vil tro risikoen for alvorlige skader er mye høyere for en gutt enn for en mann

zetta
zettaInnlegg: 11874
14.02.19 13:21
HeskeyTime: Nigerianerne er forøvrig først og fremst med for å se hvordan de er med gutta sosialt og på treninger.

Boniface ser ut som en fysisk og rask spillertype som vi absolutt trenger. Derfor ville jeg meget gjerne se ham mot KIL. Men nå blir det ikke og vi står igjen uten en eneste rask spiller i troppen. I stedet spiller altså Holm som ikke kommer til å spille noen som helst rolle i år.

borbje
borbjeInnlegg: 13072
14.02.19 13:49

Gud bedre, MYE gjentagelser..

Før diskusjonen videre nå..

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 13:52
zetta: Hver eneste av spillerne mot KIL kjemper om plass i førsteellvern. Da er kampen viktig. Det som gjelder her er at noen kan stikke seg ut og forsterke førstelaget. Å sette innpå en liten gutt blir litt useriøst og reduserer laget. Da blir det vanskeligere å stikke seg ut.  Gutten kan godt være et kjempetalent, men er jo ikke fysisk klar for seniorfotball. Det er slik man merker i presspill og dueller. Men VIF tar jo ikke dette alvorlig  Hvor i verden er det man ser spinkle sekstenåringer i seniorfotball? Skal motstanderne holde igjen i taklingene av hensyn til guttens helse? Fotball er røft og det kan smelle til i duellene i  blant. Det skal man være godt trent og robust for å tåle. Jeg vil tro risikoen for alvorlige skader er mye høyere for en gutt enn for en mann

Hvem bryr seg om KIL spiller som kjemper for å komme seg inn på laget? Kampen er totalt uviktig som annet en trening.

Noen ganger er det greit å justere tenningsnivået litt. Dette var dagen etter en match med det som kommer til å være første laget. Opptreningsperioden er ikke tidspunktet for å sende innpå småslitne bein som ikke er vant til belastningen. Eneste man oppnår med det er skader. Det vil man ikke ha i preseason. Det er elementær kunnskap. Har du i det hele tatt spilt fotball? 

Et annet spørsmål er om du så matchen i det hele tatt. 

 

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 13:53
borbje: Et par malingspann og et par kasser øl, så hadde malinga gått som en drøm :-)

som sagt si i fra så stiller jeg. 

 

 

 

 

barrikade
barrikadeInnlegg: 272
14.02.19 14:57
zetta: Boniface

Nå har Boniface og Holm trent daglig sammen A-laget til VIF i over en uke. Tipper en av de kanskje har falt litt gjennom og den andre ikke. Etter videoene som ligger ute ser det ut som at Boniface har både fart og fysikk, men slipper ikke ball eller prøver å kombinere med lagkamerater. Ser ut som han spiller mest for seg selv.

 

 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 34084
14.02.19 15:13
engavif: Når det i tilegg spekuleres nok en gang om økonomien, så burde man heller satset mer der man virkelig trenger det.

Men hjelper ikke hvis ikke riktige høyreback er tilgjengelig heller. Vi kunne hentet Vilsvik for 5-6 millioner og droppet Shala, men det betyr ikke at vi hadde kommet noe bedre ut av det. Mest sannsynlig mye dårligere. 

Tror absolutt at høyreback prioriteres men at de valgte å ikke hoppe på første mulighet da det ble for dyrt. 

(Innlegget ble redigert 14.02.19 15:13)

Everenga
EverengaInnlegg: 5022
14.02.19 15:48
BigGeorge: Hvis det står mellom å spise pølser på horehus i Pataya

Engas klubbtråd er ikke som andre klubbtråder :D

zetta
zettaInnlegg: 11874
14.02.19 17:09
jackblack: Hvem bryr seg om KIL spiller som kjemper for å komme seg inn på laget? Kampen er totalt uviktig som annet en trening.

Nå misforstår du. Alle VIF-spillerne som spilte mot KIL kjemper hardt for å komme på førstelaget. Derfor er kampen viktig

 ALLE kamper er viktige ellers er det ingen vits å spille dem

zetta
zettaInnlegg: 11874
14.02.19 17:11
barrikade: Etter videoene som ligger ute ser det ut som at Boniface har både fart og fysikk, men slipper ikke ball eller prøver å kombinere med lagkamerater. Ser ut som han spiller mest for seg selv.

Ja, nettopp! Noe å jobbe med for Deila!

 Vi er helt avhengige av gode råmaterialer for å få frem noen raske og sterke spillere. Men det krever arbeid

zetta
zettaInnlegg: 11874
14.02.19 17:25
InDeilawetrust: Tror absolutt at høyreback prioriteres men at de valgte å ikke hoppe på første mulighet da det ble for dyrt.

Kanskje de signerer meksikanern for et halvår?

 Ellers tar laget form. Laget mot russerne blir førstelaget til å begynne med. Kanskje Ejuke og Shala bytter litt på plassen

 Med dette laget, forutsatt at høyreback blir ok, hvor skal vi tippe det? Jeg tror nok mange er fornøyd med laget. Plassene bak Molde og RBK er innafor mulighetenes grenser. Så VIF bør jo nå ligge i sjiktet 3-6 plass

 Jeg mener det er svakheter i laget, men det er stor bredde nå og muligheter til å justere. Men jeg synes Deila noen ganger retter på feil ting og plass.

 Jeg ser frem mot seriestart med litt optimisme, men også med litt angst og uro. F.eks kampen mot MIF blir en duell mellom tempo og teknikk vs tøffhet og hurtighet. Dette er noe vi kommer til å se mye av. VIF prøver å få tempo opp, opp, opp, mens motstanderne går i kroppen for å bryte oss ned og så setter de fart. Jeg ser for meg en del situasjoner der de kongeblå er på etterskudd defensivt og så oppstår det farlige situasjoner

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
14.02.19 17:39
zetta: Nå misforstår du. Alle VIF-spillerne som spilte mot KIL kjemper hardt for å komme på førstelaget. Derfor er kampen viktig  ALLE kamper er viktige ellers er det ingen vits å spille dem

Alle kamper er viktige, men alle kamper er ikke viktige å vinne. Treningskamper handler om å finne relasjoner, teste formasjoner og spillere. 

 

Svar meg heller på hvilke spillere var det du mente skulle spille i steden for han? De andre spilte dagen før. Dette var et perfekt vindu for å se om han tok nivået. 

Everenga
EverengaInnlegg: 5022
14.02.19 18:20

16 år er da ikke spesiell ungt å debutere I førstelagssammenheng. Rooney spilte fast I PL som 16 åring. 

engavif
engavifInnlegg: 10986
14.02.19 18:34
InDeilawetrust: Men hjelper ikke hvis ikke riktige høyreback er tilgjengelig heller.

Poenget mitt står uansett. 

Så får vi se hva som skjer før serien starter. 

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
15.02.19 11:59

Ser det diskuteres på VPN.no om Singh tilbake? Tviler på at det kommer til å skje med det første. 

 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
15.02.19 12:14
jackblack: Ser det diskuteres på VPN.no om Singh tilbake? Tviler på at det kommer til å skje med det første.

Tror vi er ferdig handla. 

Dessuten så skal Singh ut og erobre fotballverden.
Spille på de største arenaer, for de store klubbene. 
Tjene store penger og rett og slett være stjerne.

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
15.02.19 12:43
CapoConsigliere: Tror vi er ferdig handla.

tror du vi tar han backen fra Mexico?

 

jackblack
jackblackInnlegg: 13617
15.02.19 12:53
Everenga: 16 år er da ikke spesiell ungt å debutere I førstelagssammenheng. Rooney spilte fast I PL som 16 åring.

Kristoffer Ajer, Martin Ødegaard, Zymer Bytyqi, Kjetil Rekdal er et par mer lokale spillere som debuterte som seksten åringer.

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30102
15.02.19 13:01

Klubbens største fotball og ishockey-talent  Sigurd Brynildsen debuterte også som 16 åring

Dengang måtte man ha fylt 16 år for å spille i øverste divisjon.

(Innlegget ble redigert 15.02.19 13:02)

Hecla
HeclaInnlegg: 3937
15.02.19 13:08
jackblack: Kristoffer Ajer, Martin Ødegaard, Zymer Bytyqi, Kjetil Rekdal er et par mer lokale spillere som debuterte som seksten åringer.

Enda mer lokal: Håvard Nilsen var 16 da han debuterte.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
15.02.19 13:19
jackblack: tror du vi tar han backen fra Mexico?

Om han ikke forlanger all verden av SOF, så tror jeg han blir på en kort kontrakt.

Til sommeren med opsjon ut sesongen fks.

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30102
15.02.19 13:19
Hecla: Enda mer lokal: Håvard Nilsen var 16 da han debuterte.

Dessverre var det en bismak med de som debuterte som 15 og 16 åringer under Martin Andresen. NFF/Toppfotballen la et stort beløp på bordet for hver unggutt som fikk debut i den alderen og det var ingen av de (tre ?) som kom utpå i flere kamper samme året eller året etter. Det var med andre ord ikke "reelle" debuter.

Synd de ødela yngste debutantliste som ble toppet av Sigurd Brynildsen med 9 kamper allerede som 16 åring.

Ishockey-mannen Roy Johansen var nummer 3 på lista da han debuterte  da han var fylt 17 år.

NRK mannen Viggo Johansen var også på topp 10 lista.

Lista dengang ble laget av VIF historiker Jarle og undertegnede

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
15.02.19 13:20
Hecla: Enda mer lokal: Håvard Nilsen var 16 da han debuterte.

Vår egen Kamer debuterte som 16 åring.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30102
15.02.19 13:26
CapoConsigliere: Vår egen Kamer debuterte som 16 åring.

Debuterte vel i cup med scoring som 15 åring også ?

Everenga
EverengaInnlegg: 5022
15.02.19 15:10
BigGeorge: Debuterte vel i cup med scoring som 15 åring også ?

De cupdebutene for 15-16 åringene er vel egentlig mer problematiske enn treningskamper eller obligatoriske kamper mot profesjonelle lag. Risikerer å møte overtente amatører som kompenserer for tekniske og hurtighetsmangler med seine taklinger. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg