Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
ehall
ehallInnlegg: 21798
13.03.19 00:34

Kampene i seg selv er ikke nødvendigvis i toppklasse, i alle fall de siste årene. Men så har vi øyeblikker som i fjor. Jeg ville aldri tilgitt meg selv om jeg misset noe slikt.

engavif
engavifInnlegg: 10988
13.03.19 08:46

Synes det er trist den kulturen som er blitt hos supporterne. Det virker for meg at det handler mest mulig å rakke ned på andre medsupportere og skryte hvor flinke man er til å gå på kamp. 


Er vi ikke klubben for alle da? Om noen er hjemme og ser kampene på TV så la dem gjøre det uten å få dritt slengt i trynet. 


Om folk er på hver eneste kamp, supert, men er det så ekstremt viktig å fortelle om det? 


Om enkelte velger noen kamper iløpet av sesongen, så la dem få lov til det uten noen ekstra kommentarer. 


Bruk energien på Vålerenga, ikke mot medsupportere som også vil det beste for klubben. 


Ha en fantastisk sesong, alle sammen! 

borbje
borbjeInnlegg: 16537
13.03.19 12:35

Amen to that..


Tommel gitt..

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3978
13.03.19 14:03

Tommel gitt

jackblack
jackblackInnlegg: 13632
13.03.19 14:26
engavif: Synes det er trist den kulturen som er blitt hos supporterne. Det virker for meg at det handler mest mulig å rakke ned på andre medsupportere og skryte hvor flinke man er til å gå på kamp. 
Er vi ikke klubben for alle da? Om noen er hjemme og ser kampene på TV så la dem gjøre det uten å få dritt slengt i trynet. 
Om folk er på hver eneste kamp, supert, men er det så ekstremt viktig å fortelle om det? 
Om enkelte velger noen kamper iløpet av sesongen, så la dem få lov til det uten noen ekstra kommentarer. 
Bruk energien på Vålerenga, ikke mot medsupportere som også vil det beste for klubben. 
Ha en fantastisk sesong, alle sammen!

Både enig og helt uenig. 


Først og frems så er vi klubben for alle. Det betyr at alle skal få lov til å heie på Vålerenga i den grad de ønsker. Men det betyr ikke at hjemmesitterne er på noen form freda i forhold til kritikk. 


Når det sitter en haug med såkalte fans på nettet og spyr dritt på nettet om klubb og klanen i tide og utide er det like mye vår rett i å si fra som det er deres rett i å ikke dra på match. Det finnes for meg knapt noe mer frustererende enn medsupportere som sitter hjemme i stua under match og surverover lite folk på stadion og klager på mangel på stemningen. 


Jeg syns det er trist at det har vokst fram en kultur hvor vi kun skal bry oss om klubben vår når det går bra. Jeg syns det er trist at det er kommen frem en kultur hvor vi legitimerer at det er flott at folk sitter hjemme og ser på tv. Og jeg syns det er trist at vi ikke lenger kan si i fra om at klubben vår trenger oss mer en noen gang.


Spillerne sier det gang på gang hvor viktig det er for dem at vi er der. Bård Finne hadde kanskje ikke brukt sine siste krefter og stupt i angrep i det 95 minutt mot Lillestrøm om det ikke sto en blå vegg og manet han frem.


I den nyeste Enga på Pod sier Matti at laget må gjøre seg fortjent til å ha norges beste supporter tribune i ryggen. Da er det minste vi kan gjøre er å møte opp og gjøre oss fortjent til å ha et så deilig lag å støtte. 


Personlig kommer ikke jeg til å slutte å fortelle hvor gøy det er å være på kamp. Det er det Vålerenga handler om for meg. Stoltheten jeg får brystet jeg går inn portene på norges flotteste stadion, gleden jeg får ved å dele øyeblikkene med mine med supportere og euforien av å oppleve øyeblikk som scoring mot lsk i det 95 minutt er for sterk til å la være. Så om du blir såret eller krenket av det så sier det mer om deg enn om meg. 


Ha en fabelaktig sesong du også. 


 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
13.03.19 18:14

Strålende innlegg Jackblack, og selvsagt helt enig.

borbje
borbjeInnlegg: 16537
13.03.19 18:44

En skal glede seg til HVER kamp, noe jeg har gjort x tusen ganger nå i godt over fire tiår, uansett motstander og uansett hvor, og uansett hvor vi ligger på tabellen, uansett hvilke spillere vi har osv osv..


Men, vi vet ikke hvorfor noen holder seg hjenme i sofaen, det kan være ti millioner grunner, alt i fra reisevei, kroner i lommeboka osv osv, men JEG regner ingen av mine medsupportere for dårlige supportere for det..For alle som ikke kommer får vi som ER der oralere dobbelt så mye..


Ikke værre enn det egentlig..Klubben og spillernes oppgave å få folk til kamp, ikke meg, står med faste folk på rad elve jeg

jackblack
jackblackInnlegg: 13632
13.03.19 19:30

Kopierer denne fra klanen.no

Ikke jeg som har skrevet dette men aktuelt

 

http://www.klanen.no/Blogger/Lasse-L/MarerittetJeg våknet av et mareritt i natt. Det var noen år frem i tid. Jeg var nesten alene på stadion. Nedrykkskamp mot bønda. Hvordan havnet vi her? otballen vi hadde spilt de siste årene hadde ikke akkurat vært som å se topplagene i Champions League i sin aller mest spektakulære form. Stort sett ikke vært som de største oppgjørene i Premier League eller La Liga engang. Folk forventet seg minst like bra fotball uke ut og uke inn i Eliteserien. 
 
For noen tusenlapper i året kunne man se fotball på tv. Så slapp man å snakke med andre om kampen. Ingen var der i stua for å være enig med analyser om hva man burde gjort. Folk kunne juble helt alene uten at kjente og ukjente skulle klemme, hoppe og danse rundt forbi når man putta vinnermålet på overtid. De trengte ikke dra til stadion når alt var på tv. Man trengte ikke dra hjem etterpå. Man slapp alt det sosiale. 

 

Vel, det «sosiale» kunne man oppleve underveis og etter kampen. På nett. Sosiale medier. Kritisere alt man så på tv. Hvorfor det var dårlig oppmøte, ingen som sang, for mye bråk, for dårlige spillere og trenere. Tv-titterne ville sparke alt fra ledelsen til ballguttene i ballene og så i ræva. Ingen var bra nok. Ikke før de blir solgt, i alle fall. Da var de verdensmestere alle sammen. Den aller beste personen klubben noen sinne har hatt på den plassen. 

 

På nett fikk negative kommentarer likes. Øyeblikkelig gjenkjennelse fra totalt ukjente. Gudene veit om de holdt med det samme laget eller bare var en tilhenger av motstanderne som lo seg skakk av oppførselen til ditt lags supportere. Vi ble latterliggjort fordi vi var mer tilstede på nett enn på kampene.

 

Mange måtte klage over underskuddet i klubben. Uten å egentlig vite hva som virkelig var saken. «De bruker for mye penger, noen må gå». Og så måtte noen gå. «Faen, nå sparka dem folk» var reaksjonen. 

 

Så klaget man over at det ikke kommer mer penger inn fra sponsorer. Enga var jo størst! Oslo var størst! Ikke at mange gadd å gå på kamp av den grunn. Det var for kaldt, dårlig sikt, noen på en annen del av tribunen forsøkte å skape liv med sang og trommer, det var ikke parkeringsplasser (som man gadd å finne), for mange unger, det var bare gamlinger på kamp, det var for mange som brukte sosiale medier under kampene, vi trente i nabobygda og i Spania, spillet var for dårlig, vi spilte på kunstgress, kaffen var lunka i kiosken osv osv. Unnskyldninger for ikke å kjøpe sesongkort og gå på kamp.
 

 

Hvorfor skulle man gidde å gå på kamp når man kunne se kampen på tv og svitsje mellom rare folk på kjøpesenter og desperate enslige som trengte kjærlighet eller tidligere halvkjente som kastet melkespann? 
 
Så begynte Tor Olav Trøim å tenke likt. Hvorfor skulle han gidde når så mange andre gir faen i laget de mente de elsket og åndet for? Han slapp å dra til Oslo for å spa sparepengene sine inn i en klubb som ingen andre gadd å bry seg nok om for å gå på kamp. Han kunne ikke kjøpe seriemesterskap og uten det kom ikke folk for å støtte laget sitt.
Med det forsvant budsjettgrunnlaget, toppspillerne, kvaliteten, seirene og med det enda flere folk, så sponsorene. 
 
Så ble det nok en kronerulling i Enga. Vi pleide å ha 10000 på kampene, masse liv, penger og en lys fremtid. Hva faen skjedde? Var det bare fordi vi vant trofeer at folk gikk på kamp?
Deila skulle gi 130000 kroner om vi solgte 10% flere sesongkort enn året før på Supportertribunen en sesong. For en utopisk dust. Kom jo aldri til å skje. Ball var best på tv. Uten andre folk tilstede. 
 
Da kunne Kåffa, Skeid, Grüner og skiklubben leie stadion mens vi forsøkte å karre oss opp fra lavere divisjoner etter konkursen. 
Og så var vi frustrerte at vi aldri var på tv lenger. Eller i media. Eller folk på kamp.  
Eneste gangene vi ble nevnt var med hån og latter av andre lags supportere.  
Enga var bare enda en klubb i hovedstaden. Klubbdressen var en tom tømme med bukseseler på. 
Pampene i NFF lo. 
 
For et grusomt mareritt det var. 
Enda godt vi ikke har sånne supportere

(Innlegget ble redigert 13.03.19 19:33)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30603
13.03.19 20:01

Innlegget er realistisk nok, bare i sakte film. Å være enslig Eliteserieklubb i Oslo er en tilværelse uten rivalisering, uten lokaloppgjør med fulle hus. Noen foretrekker den situasjonen. 


Mange vil vinne noe da kommer visst publikum også sier de. Problemet er at det er for dyrt å kjøpe et lag spm vinner serien. Det blir gigantisk underskudd. Man kan ha flaks og vinne et år som de andre klubbene er litt nede og ikke så gode som de bruker være.Det skjer veldig sjelden.


Man kan bygge et lag av yngre lokale spillere. Det er risikabelt. billig å bygge men ingen garanti for suksess selv om talentmassen er størst i Norge.


Hva slags fotnall vil du se ?  Effektiv fotball eller vakker fotball eller gir du blaffen bare laget vinner?


Selv vil jeg ha vakker fotball. Mulig de fleste vil vinne kamper. Det gjprde Enga i 83 og 84. Kjøpte nok til å stille to lag. Vant serien begge åra men publikum forsvant. De likte ikke pressfotballen. Et stort underskudd ble det også.


Klubben må gjore noen valg. Byen må gjøre noen valg. Mange jublet da Enga ble de eneste fra byen i øverste divisjon. 


Spør du folk i Stockholm eller København ville de riste på hodet til den tanken. Der lever engasjemtet og rivalisering og ikke minst høye publikumstall.

Groundhopper
GroundhopperInnlegg: 1412
13.03.19 21:54

Tenkte jeg skulle begi meg ut på en aldri så liten Oslo-tur til fredag. 


Noen her inne som har oversikt over hvilke(n) tribune(r) som er åpne, og hva det kreves i billettpris?

borbje
borbjeInnlegg: 16537
13.03.19 22:10

Tipper kun hovedtribune, og en hundrings 

eriklar
eriklarInnlegg: 3935
14.03.19 00:18

Drar trolig selv på fredag. Kanskje en burger på øst også

jackblack
jackblackInnlegg: 13632
14.03.19 10:22

Dra gjerne og se matchen, men for guds skyld ikke skriv det her. Folk kan jo bli krenka ;) 

Pugachev
PugachevInnlegg: 14758
14.03.19 10:51

Jeg mener vi bør legge ned Apeberget for godt. Børre lever blant oss og skal gjøre det lenge fra sin skrivestue i Groruddalen. Jeg vil være med i Børreberget. Det er tøffere enn Bøffelberget og Apeberget. Hvilket lag vi skal heie på blir; Vestli eller Grorud eller Stovnerkameratene.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
14.03.19 11:59

Neste treningskamp 2019


Vålerenga - Strømsgodset

Tid: 13:15
Dato: Fredag 15 Mars
Sted: Vål'enga Stadion

Eurosport sender kampen direkte på Eurosport Norge eller Eurosport Player, med sendestart 12:45. 

Kampstart er 13:15 og vi benytter som vanlig inngang 1.
Billetter kan du kjøpe i døra ved ankomst. 
Alle barn under 18 år og de med sesongkort i 2019 kommer gratis inn.
Øvrige billetter koster kroner 100,-
Kioskene tilbyr både mat og drikke.

Groundhopper
GroundhopperInnlegg: 1412
14.03.19 12:38
CapoConsigliere: Sted: Vål'enga Stadion

Har ikke sponsornavnet slått rot blant fansen? Det gledes, i så fall!

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
14.03.19 12:45

I dag minnes vi stor Enga fan: Marius Müller.
20 år siden han omkom i en trafikkulykke, søndag ved 19-tiden på Østre Aker vei i Oslo.

 

Måtte bare nevne det... 
Carmen

(Innlegget ble redigert 14.03.19 12:48)

engavif
engavifInnlegg: 10988
14.03.19 15:21
jackblack: Folk kan jo bli krenka ;)

Ja absolutt, det var poenget med mitt innlegg. 


God kveld! 

Pugachev
PugachevInnlegg: 14758
14.03.19 17:55
CapoConsigliere: I dag minnes vi stor Enga fan: Marius Müller.
20 år siden han omkom i en trafikkulykke, søndag ved 19-tiden på Østre Aker vei i Oslo.   Måtte bare nevne det... 
Carmen

Norges største rockegitarist. Carmen er sammen med Radka Toneffs The moon is a harsh mistress to av de aller beste låtene i norsk musikkhistorie innenfor populærsjangeren/main stream.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30603
14.03.19 18:05
Pugachev: Børreberget

No place for lost souls. Der bor det 

 

-Ei feit dame som speider etter Toy Boy Sorbitzen sier hu.

 

-Gangsta rappere som peker på deg og sier "All about you, my nigga".  Cool it ! Det er bare en 2Pac låt de siterer

 

-En creepy fyr i kjeller-etasjen som bare spiller R Kelly og Michael Jackson låter hele døgnet. Ikke la han passe bikkja og kaninen din !

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 14.03.19 18:06)

Pugachev
PugachevInnlegg: 14758
14.03.19 18:54

Har'n kaninører, så kan han spella for døve ører! Børre speller gamle plater, snurrer skiver og legger kaninøra som en snurre. George Best og Kjell Grønningen står i baren. Tøffen står i døra og Millwall-Geir jager bøflene i gata. Inne i puben står bisonoksen Pugachev og snakker i livlig tone med utvalgte emissærer fra Vålengas arme. Vi avtaler våpenhvile mens solsteika varmer oss i sommer.

(Innlegget ble redigert 14.03.19 18:58)

norball
norballInnlegg: 4094
14.03.19 18:55
CapoConsigliere: I dag minnes vi stor Enga fan: Marius Müller.
20 år siden han omkom i en trafikkulykke, søndag ved 19-tiden på Østre Aker vei i Oslo.   Måtte bare nevne det... 
Carmen

hvil i fred..


husker at "Ikke tru et ord" gikk i høy rotasjon på den gamle klansradioen. 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30603
14.03.19 20:20
Pugachev: to av de aller beste låtene i norsk musikkhistorie innenfor populærsjangeren/main stream.

Hvem mener du er den tredje ?

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
15.03.19 12:50

Neste treningskamp 2019

Vålerenga - Strømsgodset

Tid: 13:15
Dato: Fredag 15 Mars
Sted: Vål'enga Stadion

Vi stiller i 4-2-3-1:

                           Klaesson

Juarez             Tollås    Bjørndal     Adekugbe

                   Israelsson   Lekven

Shala                     Ejuke                  Finne

                           Vilhjalmsson

Reserver:

Ivan Näsberg
Markus Nakkim
Felix Horn Myhre
Sakarias Opsahl
Aron Dønnum
Oskar Opsahl
Leo Cornic
Fitim Azemi

( ingen keeper reserve ) !

 

(Innlegget ble redigert 15.03.19 12:53)

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
15.03.19 13:50

Nydelig av Bård. 1-0 Enga. Styrt denne kampen.

Jonasar
JonasarInnlegg: 27076
15.03.19 16:33

Er Adam skadet?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30603
15.03.19 20:06

Vålerenga - Strømsgodset 1- (1-0)
Intility Arena, fredag 15. mars kl. 13.15
174 tilskuere


Vålerengas lag: Klaesson - Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation (Nakkim 46'), Adekugbe (Näsberg 46')- Lekven (Horn Myhre 46'), Israelsson (Opsahl 78') - Finne, Ejuke (Azemi 46'), Shala (Dønnum 46') - Vilhjalmsson


Vålerengas målscorer: Bård Finne (Vilhjalmsson) 31 min 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30603
15.03.19 20:22
BigGeorge: (Opsahl 78')

Hvilken av Opsahl-brødrene var det ?

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
15.03.19 21:03

Ettersom han byttet med Israelsson, ligger det i kortene at det var Sakarias.

dzk
dzkInnlegg: 13115
15.03.19 21:06
BigGeorge: Hvilken av Opsahl-brødrene var det ?

Tipper Vetland.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg