Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
Genintresert
GenintresertInnlegg: 104
09.05.19 13:32

Hva tenker dere som har inngående kjennskap til klubben, at VIF pt har nesten ingen midtbanespillere på yngre landslag, mens man er ledende  når det gjelder kanter og backer.

HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9009
09.05.19 13:38
zetta: Finne har ett mål så langt og er ikke spesielt målfarlig fra kant. Han trenger ca seks sjanser for å score. I fjor hadde han 7 mål fra kant. Både Dønnum og Vega er bedre i den rollen.

Enig i at han bør benkes, men å sette grunnlaget ved det som er spisskompetansen hans er feil. Har vært usynlig og litt ute av flyten i sesongstarten, så enig i at Dønnum eller Vega, som har vist gode takter som innbyttere bør få sjansen fra start på kanten. Borte mot Ranheim hvor vi får kontringsmuligheter er en ypperlig mulighet for dette, men spørs hvor mye Deila tør å endre når Abu er skadet. Vi må i alle fall gjøre endringer for å få til noe på bortebane, siden det vi har vist til nå er ganske ræva. Finne passer bedre på hjemmebane hvor vi kommer høyt i banen og får mye muligheter.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35971
09.05.19 16:46
engavif: Hey! Er det ikke her vi har vært dem siste sesongene da.

Det er et godt poeng. Spørsmålet er om det hadde gått enda dårligere om vi bare hadde brukt unge spillere? Kanskje, kanskje ikke.. Våret talenter er vel ikke så mye bedre enn Stabæk sine, og de har stort sett ligget i sumpa og kjempe om nedrykk siste sesongene vel. Men så lenge man klarer å berge plassen så er egentlig ikke det noe verre enn å havne midt på.. Om man kjemper om nedrykk får man i hvert fall litt spenning på slutten ;) 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35971
09.05.19 16:50
HeskeyTime: Dønnum eller Vega,

Jeg vil gjerne se mer av de her to i hvert fall. Hva med å flytte Shala ned sentralt så kan man prøve Dønnum-Ejuke-Vega bak Viljalmsson en match. 

(Innlegget ble redigert 09.05.19 16:52)

Sjefssløggern
SjefssløggernInnlegg: 2665
09.05.19 17:53
HeskeyTime: Borte mot Ranheim hvor vi får kontringsmuligheter er en ypperlig mulighet for dette, men spørs hvor mye Deila tør å endre når Abu er skadet. Vi må i alle fall gjøre endringer for å få til noe på bortebane, siden det vi har vist til nå er ganske ræva. Finne passer bedre på hjemmebane hvor vi kommer høyt i banen og får mye muligheter.

Jeg tror ikke at Deila går til Ranheim-kampen med en annen taktikk enn til en hjemmekamp. Her bør vi ha som mål om å styre spillet og å spille Ranheim i senk. 

Mulig at dette er en liten digresjon i debatten i om Finne eller Dønnum bør starte, men håper ikke at vi går til kampen med en taktikk som tilsier at vi er underlegne Ranheim i banespillet. Ranheim har tapt to av tre hjemmekamper så langt, og bør tape sin tredje på søndag. 

Det kunne uansett ha vært moro å sett hva Dønnum kunne fått til i fra start, men samtidig er dette en utrolig fin spillertype å ha som en joker å sette inn, når motstanderne begynner å bli slitne! 

HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9009
09.05.19 18:03
Sjefssløggern: Jeg tror ikke at Deila går til Ranheim-kampen med en annen taktikk enn til en hjemmekamp. Her bør vi ha som mål om å styre spillet og å spille Ranheim i senk.  Mulig at dette er en liten digresjon i debatten i om Finne eller Dønnum bør starte, men håper ikke at vi går til kampen med en taktikk som tilsier at vi er underlegne Ranheim i banespillet. Ranheim har tapt to av tre hjemmekamper så langt, og bør tape sin tredje på søndag.  Det kunne uansett ha vært moro å sett hva Dønnum kunne fått til i fra start, men samtidig er dette en utrolig fin spillertype å ha som en joker å sette inn, når motstanderne begynner å bli slitne!

Tror heller ikke han kjører en annen taktikk. Ønsker bare at han skal gjøre modifikasjoner da det tydeligvis ikke fungerer i bortekamper. Vi er ikke underlegen Ranheim, men absolutt ikke like overlegen i banespillet som vi ville vært hjemme, og det er der Finne passer best inn. Med Adekugbe ute vil jeg dessuten se en mer typisk kantspiller på venstresiden, siden Näsberg er merkbart svakere offensivt.

Holder forøvrig Vega foran Dønnum i køen om startplass, da Vega er bedre i banespill. Dønnum som supersub for øyeblikket er jeg derimot meget komfortabel med, har en x-faktor i seg.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 18:05)

zetta
zettaInnlegg: 12659
09.05.19 18:09
Sjefssløggern: Her bør vi ha som mål om å styre spillet og å spille Ranheim i senk.

Ja, men Ranheim har fysikk og kommer på helhjertede kontringer. VIF kan bli duellert og kontret i senk på en dårlig bane

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30579
09.05.19 22:11
InDeilawetrust: Det er et godt poeng. Spørsmålet er om det hadde gått enda dårligere om vi bare hadde brukt unge spillere? Kanskje, kanskje ikke.. Våret talenter er vel ikke så mye bedre enn Stabæk sine, og de har stort sett ligget i sumpa og kjempe om nedrykk siste sesongene vel

Virker som du ikke tar det mest elementære poenget med talenter. De blir bedre for hvert år. Stabæk er bedre i år enn i fjor og spillerne var bedre i fjor enn i forfjor. Utviklingen i Stabæk og Ajax går tydelig i positiv retning for de unge spillerne.


Spørsmålet er ikke hvor de starter men hvor utviklingen er etter tre år. Påstanden om at alle talenter selges utenlands stemmer ikke.


Oslo-regionen har til felles med Amsterdam den største talentmassen i landet og derfor er byen den eneste i landet som kan basere troppen på et flertall lokale.

Arakh
ArakhInnlegg: 1547
09.05.19 22:31

Tenker at det er viktig at midtbanen er på løp inn i boksen når ballen vinnes på kanten,altfor ofte blir Vilhjalmsson altfor ensom ved innlegg innenfor 16 metern. Hvisomatte vi har talenter som skal inn i 11ern må man forvente at disse er bedre enn de som er faste på laget.


At vi skal sammenligne oss med lag som har norges bnp som budget for kjøp av spillere blir litt koko /s

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54173
09.05.19 22:56
BigGeorge: Virker som du ikke tar det mest elementære poenget med talenter. De blir bedre for hvert år.

Jepp, bare Deila som ikke skjønner dette. Og Rekdal da. Og Andresen før ham.

Alle unggutter blir bedre for hvert år, bare de får spille masse - gjelder alle.


Deila og co skjønner ikke bæret av talentutvikling. Som alle andre før dem.

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
09.05.19 23:05

"Hvisomatte vi har talenter som skal inn i 11ern må man forvente at disse er bedre enn de som er faste på laget.


 


At vi skal sammenligne oss med lag som har norges bnp som budget for kjøp av spillere blir litt koko /s"


 


Selvsagt enig. Vålerenga må ha resultater nå, det er det desidert viktigste for oss som klubb. Å forholde seg til folk som først ikke kan dra på kamp fordi det er for kaldt helsemessig, så fordi det er for dyrt, og sist men ikke minst, fordi det er for få talenter. Ja, hva skal man si. Man dekker hele spekteret for å sitte på ræva, istedenfor å støtte gutta på Vålerenga Stadion. Lite å bry seg om.


 


Det sagt. Gjerne talenter, helst faktisk, men alltid laget som gir oss størst sjanse for resultater. Så enkelt.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54173
09.05.19 23:41
Oslo1913: Det sagt. Gjerne talenter, helst faktisk, men alltid laget som gir oss størst sjanse for resultater. Så enkelt.

Så enkelt.

Gjerne talenter og egenutviklede spillere, elsker det. Er man god nok er man gammel nok, det er et godt utgangspunkt. Virker imidlertid som om noen har misforstått litt, slik at det har blitt til; -Er man ung nok, er man god nok.

Det å være unggutt er ingen egenskap i seg selv, ikke i Eliteserien. Vi må alltid stille med det laget som til enhver tid er best, uavhengig av alder. Ønsker man seg en ren utviklingsklubb så er det bare å ta trikken opp til Nordre Åsen, eller ut til Nadderud.

S08
S08Innlegg: 7871
09.05.19 23:42
zetta: på en dårlig bane

Nå la de nytt kunstgresset på EXTRA Arena juli 2018.


 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35971
10.05.19 01:16

Selv om den har vært liten så har vi sett en liten fremgang med Deila for hvert år som har gått, og tenker da også poengmessig. I fjor var et lite steg opp. I år må det bli medalje og hadde vi brukt unge talenter hadde det trolig tatt enda lenger tid og Deila hadde fått sparken. Vi har ikke den tålmodigheten i Vålerenga. 

Og bare så det er sagt: Jeg synes det er kult det Stabæk driver med og at de har så mange unge egenproduserte spillere. Likevel så kjemper de i bunnen hver sesong og kommer til å gjøre det denne sesongen også. 

(Innlegget ble redigert 10.05.19 01:27)

engavif
engavifInnlegg: 10986
10.05.19 09:13

Bare for å få det sagt. Jeg er ikke den som roper høyest om at vi vi spille med unge gutter. Har i lengre tid egentlig ikke brydd meg så veldig om å satse på talenter. Jeg vil se klubben vinne serien, cuppen, komme seg ti Europa. Da bryr jeg meg egentlig ikke så mye om det er 11 fra våre egne yngre rekker eller spillere som blir hentet til klubben fra utlandet eller hva det nå er. 


Tror heller ikke den vanlige mannen i gata bryr seg så veldig om hvor spillerne kommer fra. Det er resultater som betyr noe. 
Men selvfølgelig er det morsomt også om det er våres egne talenter som gjør det bra.


Men jeg drar på kamp for å se på Vålerenga, ikke på spillerne. 

norball
norballInnlegg: 4089
10.05.19 12:15

Det beste hadde selvsagt vært å ha en gjeng med lokale talenter som er så gode at det er umulig å droppe dem. Men det må være et visst nivå som de må streve etter.

(Innlegget ble redigert 10.05.19 12:17)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30579
10.05.19 13:21

Her var mye påstander og hersketeknikker om hverandre.


"Stabæk blir like dårlige i år som i fjor". 


"Vil man se talenter kan man ta trikkem til Nordre Åsen og Bekkestua"


"Man må være god nok for laget"


"Tror ikke mannen i gata bryr seg"


God nok ? Borchgrevink hadde en svenske foran seg i køen, deretter Nouri og nå en Meksikaner. Han fikk en mann foran i køen hver gang før han rakk spille seg inn på laget. Nå er han U20VM uttatt og Horn Myhre ble ikke uttatt.Noen mener tydeligvis han er minst like god som horn Myhre om ikke bedre.


Mannen i gata ? Publikummstall på 6-7000 hjemme forteller om en skremmende utvikling, Folk i bydelene ser ikke noen av sine egne spillere utpå banen og er likegyldige til folk fra Island og Ålesund.


"Stabæk blir like dårlige i år som i fjor" Ligger mye høyere i dag.

ross
rossInnlegg: 7095
10.05.19 13:30
BigGeorge: Borchgrevink hadde en svenske foran seg i køen, deretter Nouri og nå en Meksikaner. Han fikk en mann foran i køen hver gang før han rakk spille seg inn på laget. Nå er han U20VM uttatt og Horn Myhre ble ikke uttatt.Noen mener tydeligvis han er minst like god som horn Myhre om ikke bedre.

Ok, så de spiller i samme posisjon? nytt for meg.
Deila har press på seg for å levere resultater, NÅ. Da sier dette seg selv

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30579
10.05.19 13:34
ross: Ok, så de spiller i samme posisjon? nytt for meg.

Borchgrevink spilte under U19 EM i to forskjellige posisjoner. Kan neppe brukes mot han at han var god i begge posisjonene, mens Horn Myhre åpenbart ikke var god nok i den han spilte,.

(Innlegget ble redigert 10.05.19 13:34)

ross
rossInnlegg: 7095
10.05.19 13:37
BigGeorge: Borchgrevink spilte under U19 EM i to forskjellige posisjoner. Kan neppe brukes mot han at han var god i begge posisjonene, mens Horn Myhre åpenbart ikke var god nok i den han spilte,.

konkurransen sentralt er langt hardere på u20 enn på hback. Bare å se hvem som ble tatt ut som erstatter for Nico Mickelson. Ukjent for de fleste

(Innlegget ble redigert 10.05.19 13:37)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30579
10.05.19 13:37
ross: Deila har press på seg for å levere resultater, NÅ. Da sier dette seg selv

Et poeng.


Problemet er heller at han ikke har gjort jobben bra nok frem til nå. 

engavif
engavifInnlegg: 10986
10.05.19 13:37
BigGeorge: Mannen i gata ? Publikummstall på 6-7000 hjemme forteller om en skremmende utvikling, Folk i bydelene ser ikke noen av sine egne spillere utpå banen og er likegyldige til folk fra Island og Ålesund.

Publikumstall på 6000 kommer av dårlige resultater over tid. Har ikke noe betydning om det så hadde vært 11 lokale spillere på banen.


Folk vil ha resultater. Mannen i gata vill se en klubb som kjemper om gull. 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30579
10.05.19 13:39
ross: Nico Mickelson. Ukjent for de fleste

Endel har rimelig store forventninger til han, bare synd han er skadet i flere måneder fremover.

ross
rossInnlegg: 7095
10.05.19 13:40
BigGeorge: Endel har rimelig store forventninger til han, bare synd han er skadet i flere måneder fremover.

du klarer ikke se hva du svarer på nei, da er det klart at det blir tungt å føre en diskusjon med deg

norball
norballInnlegg: 4089
10.05.19 13:43

I 2013 spilte vi med en haug med unggutter. Mange fikk sjansen. Bare et par stykker var klare for nivået. Det økte ikke publikumssnittet.


Det eneste som hjelper er sportslig suksess. Jamfør 2005.


Dønnum er foresten i ferd med å spille seg inn på laget. Og det varmer.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30579
10.05.19 13:47
ross: du klarer ikke se hva du svarer på nei, da er det klart at det blir tungt å føre en diskusjon med deg

Et tredje valg på høyreback til U20 VM etter Mickelson og Borchgrevink i en liga som er livredde for å satse på unggutter


da skjønner du muligens tegninga. Tredjevalget har vært nettopp det et tredjevalg på aldersbestemt landslag.


Blir ikke samme som tredjevalg på høyrebacken på A-landslaget

Olavhp97
Olavhp97Innlegg: 276
10.05.19 13:57
norball: I 2013 spilte vi med en haug med unggutter. Mange fikk sjansen. Bare et par stykker var klare for nivået. Det økte ikke publikumssnittet.
Det eneste som hjelper er sportslig suksess. Jamfør 2005.

For å ikke snakke om den økte interessen for internasjonal klubbfotball. Veldig merkelig om lokale spillere er den avgjørende faktoren når folk velger å se Liverpool over Vålerenga.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54173
10.05.19 14:19

Det er ongenting som styrker påstanden om at lokale spillere vil booste publikumstallene. Da vi vant serien i 2005, og hadde et snitt på rundt 15000 på kampene, da hadde vi knapt noen egne. Se bort fra Freddy, som hadde kommet tilbake. Men vi vant kamper, vi kjempet i toppen hele sesongen. Det er det folk vil se, de stormer ikke til stadion fordi vi er det yngste laget i ES, Lyn prøvde å markedsføre det, uten større hell.


Deila er ikke redd for å slippe til folk, men de må ha nivået, eller potensiale. Å spille på U19, U20 osv er ikke noen garanti for at man blir god nok for ES, bare å gå 5,10,15 år bakover og se på lagoppstillinger, så ser man hvor få som tok steget.


 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
10.05.19 22:21

"likegyldige til folk fra Island og Ålesund."


Vel. Jeg holder med klubben min Vålerenga, ikke enkeltspillere. Hvem du holder med fra sofaen, er vanskelig å vite.


 

Sjefssløggern
SjefssløggernInnlegg: 2665
10.05.19 22:31
BigGeorge: Mannen i gata ? Publikummstall på 6-7000 hjemme forteller om en skremmende utvikling, Folk i bydelene ser ikke noen av sine egne spillere utpå banen og er likegyldige til folk fra Island og Ålesund.
"Stabæk blir like dårlige i år som i fjor" Ligger mye høyere i dag.

Virker ikke som at folk i Bærum er så veldig interesserte i å se de lokale i Stabæk heller. Bærum kommune har over 125 000 innbyggere (nesten like stor som Stavanger), men det er sjeldent noe særlig over 3 000 tilskuere på Nadderud....

Tror ikke at lokale spillere har så mye å si for publikumsoppmøtet. Det har aldri vært så mange utlendinger i ES som da ligaen i snitt trakk 10 000 tilskuere for 10-15 år siden.....

Så lenge utlendingene holder bra kvalitet, blir de vel så populære blant fansen som de lokale- Se bare på spillere som Arason, Shelton og ikke minst Bojan Zajic!

(Innlegget ble redigert 10.05.19 22:32)

Klikk for å gå tilbake til toppen