Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
busemannen
busemannenInnlegg: 8229
19.06.19 23:22
BigGeorge: faaaan Børre, hva skjer a ?

Ikke rart det går til hælvete når fyren klipper opp "sesongkortet" i eninga :-)

busemannen
busemannenInnlegg: 8229
19.06.19 23:24
InDeilawetrust: Spørs hvor lenge han gidder å være med på dette også. Han pumper jo penger inn i et svart hull. All ære til han for det, men tror han begynner å bli litt lei.

Han er Engasupporter, og noe skal han jo bruke penga til. Han gir seg ikke.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8874
19.06.19 23:25

Deila må være ferdig nå. Makan til håpløs pratemaker

ehall
ehallInnlegg: 21788
19.06.19 23:25

Allerede før sommerferien har Deila ødelagt sesongen. Det blir få av oss på Intility til høsten. Eneste å se frem til er full fart (og bråk) på Åråsen :)

dzk
dzkInnlegg: 13115
19.06.19 23:26
InDeilawetrust: Spørs hvor lenge han gidder å være med på dette også. Han pumper jo penger inn i et svart hull. All ære til han for det, men tror han begynner å bli litt lei.

Hvis Trøim gir seg så tror jeg det er noe alle vil forstå og akseptere. 

Men hvis ikke Trøim stiller opp så kan kanskje Sander Berge pengene (hvis han noensinne blir solgt) dekke sluttpakke til Deila og lønn til f.eks Hareide.

(Innlegget ble redigert 19.06.19 23:26)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35992
19.06.19 23:27
ehall: Allerede før sommerferien har Deila ødelagt sesongen.

Det har jo vært en trend siste sesongene. Vi har bare tapt og knapt tatt poeng i sommerperioden. Sesongen starter bra, så kommer perioden vi er inne i nå hvor vi knapt tar poeng og faller som en stein på tabellen, så går det litt bedre på høsten, før vi taper igjen når vi ikke har noe å spille for, mens vi møter lag som kjemper om nedrykk og medaljer. 

busemannen
busemannenInnlegg: 8229
19.06.19 23:28
zetta: følgende spillere mangler sprintfart: Næsberg

Näsberg!


Det var no ordentlig dritt at Usain Bolt glapp. Tid for galgenhumor før tidenes revansj mot Sarp på søndag.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35992
19.06.19 23:28
dzk: Hvis Trøim gir seg så tror jeg det er noe alle vil forstå og akseptere.  Men hvis ikke Trøim stiller opp så kan kanskje Sander Berge pengene (hvis han noensinne blir solgt) dekke sluttpakke til Deila og lønn til f.eks Hareide.

Jeg vet ikke en gang om jeg synes det er bra at vi har en investor som har mye makt og holder klubben kunstig i livet. Vi klarer jo ikke å bruke de pengene til vår fordel eller til noe fornuftig uansett. 

zetta
zettaInnlegg: 12674
19.06.19 23:28
busemannen: Endelig en kamp uten Lekven. Pling!

Ja, og nå blir vel Lekven fastere enn noensinne!


  Det hadde kanskje hjulpet litt med rutinen til Lekven i dag. Men uansett er det HELT NØDVENDIG at andre kjøres inn i rollen til Lekven. Han bidrar jo med ingenting av særlig substans. Det holder ikke for toppen av es


 Hvorfor spilte ikke Abu med Israelsson i dag? Slik som mot HJK? Erik er også en hardtarbeidende fotballsmart spiller. Han er i tillegg tøff i duellene. Lekven sammen med Myhre gikk heller ikke bra mot LSK, det ble to baklengs


  I dag var det utrolig mye rart, fra keeperspill til spisser som bommet på åpent mål. Men det mest typiske er at spillerne sliter med rom og raske motstandere. De er på etterskudd, lager farlige frispark, greier ikke blokkere, blir fraløpt osv. Det er en utrolig mangel på sprintfart i laget. 40m-testene må være direkte pinlige

zetta
zettaInnlegg: 12674
19.06.19 23:32
dzk: Vi andre hadde forstått dette noen serierunder tidligere når vi så Shala og Lekven som fungerte meget godt sammen.

Selv om de klarte seg mot Ranheim og Godset, så holder ikke det. Lekven har ikke tempoet og intensiteten som trengs og det kan ikke bli god midtbane av det, ække mulig. Shala er heller ikke rask, men tøff og god med ballen

zetta
zettaInnlegg: 12674
19.06.19 23:35
dzk: gi Deila sluttpakke og lønne Hareide.

Dette er livsfarlig. Hareide er ikke noen intellektuell trener og hvis han viderefører problemene får han samme problemene her som han hadde i Viking


 Hareide er en motivator, ikke en strateg og bygger. det er det siste der vi trenger

masterpool
masterpoolInnlegg: 18386
19.06.19 23:39

Keepern må ut, fort som f...


Ellers er det nok gode spillere i klubben, til å levere god fotball.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35992
19.06.19 23:43

Keeperen er kaptein og han blir ikke satt ut av laget av den treneren vi har nå. Det sliter jeg med å se. Men er lov å drømme.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30599
20.06.19 01:18

Har folk glemt Hareides tid som Viking-trener ? Hvorfor komme opp med en gjeng(Nordlie, Rekdal,Hareide) som har vist gang på gang at de ikke duger ?

 

Kun Bohinen og muligens Paco som trener aldersbestemt landslag som løfter lag når de kommer inn.

(Innlegget ble redigert 20.06.19 01:21)

engavif
engavifInnlegg: 10986
20.06.19 05:00
BigGeorge: eng(Nordlie

Han nevte jeg grunnet at klubben er så død. Med han inn blir det litt liv igjen også fra media. 

jackblack
jackblackInnlegg: 13632
20.06.19 12:38
InDeilawetrust: Se for eksempel på Cifuentes i Sandefjord, kanskje den beste og mest spennende treneren i Norge nå, selv om han ikke har en veldig imponerende merittliste.

Hva eksagt er det som har gjordt Cifuentes til den mest spennende treneren i Norge?


Nedrykket? Eller det at de ikke helt klarer å konkurrere med Aalesund om opprykket til Eliteserien? Eller er det den knakende gode 0-34 kampen mot Sogndal?


 

Gunnar88
Gunnar88Innlegg: 7698
20.06.19 12:43
jackblack: Nedrykket? Eller det at de ikke helt klarer å konkurrere med Aalesund om opprykket til Eliteserien? Eller er det den knakende gode 0-34 kampen mot Sogndal?

Er vel heller det at etter han kom inn på sommeren i fjor, så gjorde Sandefjord mange gode kamper, og fikk med seg poeng fra mange vanskelige arenaer som brann stadion og lerkendal. 


Videre har Sandefjord gjort det greit i OBOS, med tanke på at laget er medium i mine øyne.


Men jeg er enig med deg. Det ovenfor nevnte er ikke fryktelig imponerende, men i mangel av andre så seiler han fort opp som en kandidat. 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7060
20.06.19 12:49

Blir imponert viss deila presterer å bruk Adam i kampen mot særp på søndag..

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35992
20.06.19 13:09
jackblack: Nedrykket? Eller det at de ikke helt klarer å konkurrere med Aalesund om opprykket til Eliteserien? Eller er det den knakende gode 0-34 kampen mot Sogndal?

Så du gir Cifuentes skylden for nedrykket? Han kom inn på sommeren hvor de lå helt i bunn og knapt tatt poeng. Det var en umulig oppgave fra starten av, men om du så noen Sandefjord kamper etter han tok over så spilte de god fotball og plukket en del poeng. Husker ikke nøyaktig, men mener de lå på rundt 1 poeng i snitt etter han tok over, og før det hadde de knapt tatt noen poeng. 

Du skjønner vel det selv Jackblack, at det ikke er nedrykket som gjør han til en spennende trener, men det han fikk til med et Sandefjord som var det desidert dårligste laget i ligaen. Da er det lett å tenke seg til hva han kan få til i en større klubb med bedre spillere. 

(Innlegget ble redigert 20.06.19 13:12)

Jonasar
JonasarInnlegg: 27076
20.06.19 13:35

Syns keeperen til Ull kisa, Hagerup ser ganske spennende ut.


 


Blir vel ikke så dyr heller...

Olavhp97
Olavhp97Innlegg: 276
20.06.19 15:52
InDeilawetrust: Så du gir Cifuentes skylden for nedrykket? Han kom inn på sommeren hvor de lå helt i bunn og knapt tatt poeng. Det var en umulig oppgave fra starten av, men om du så noen Sandefjord kamper etter han tok over så spilte de god fotball og plukket en del poeng. Husker ikke nøyaktig, men mener de lå på rundt 1 poeng i snitt etter han tok over, og før det hadde de knapt tatt noen poeng.  Du skjønner vel det selv Jackblack, at det ikke er nedrykket som gjør han til en spennende trener, men det han fikk til med et Sandefjord som var det desidert dårligste laget i ligaen. Da er det lett å tenke seg til hva han kan få til i en større klubb med bedre spillere.

Sandefjord hadde 5 poeng etter 12 kamper når Cifuentes tok over. De hadde praktisk talt allerede rykket ned. De endte til slutt på 23 poeng, i.e 6 poeng under streken. 


Altså en ganske kraftig forbedring, og det var faktisk ikke helt utenkelig at de skulle klare å holde plassen med Cifuentes som trener.


Videre har han en fotball-/ledelses-utdanning som går langt utover hva den jevne norske treneren har. Spillestilen hans passer Vålerenga, både i forhold til hva klubben ønsker og med tanke på spillemateriale. Jeg personlig ønsker at klubben skal fortsette med visjonen om å spille attraktiv fotball. Jeg tror dessverre ikke at Ronny er mannen til å implementere det.


"I Sandefjord snakkes det positivt om den spanske treneren. Det sies at han har gitt klubben en struktur og profesjonalitet, som de ikke har sett lignende av i hvalfangerbyen.Spanjolen har en tydelig filosofi, og er ikke ulikt mange av sine landsmenn glad i å holde på ballen.– Jeg vil spille underholdende fotball. Det skal være gøy for publikum å se oss spille, sier Cifuentes."


Hvis vi ønsker å prøve en utenlandsk trener er Cifuentes det opplagte valget etter min mening. Da slipper vi endre kursen radikalt, men vi får samtidig inn en ny trener som forhåpentligvis kan ta laget videre. Linken han har til Spania er heller ikke helt dum. Mange god spillere i de lavere divisjonen som fort kan være interessert i å spille i Norge (ref Rufo).

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9353
20.06.19 16:11

Deila er vel en god mann han? Kanskje det er klubben det er noe galt med?


Spørsmålet bør i hvert fall stilles.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35992
20.06.19 16:13
Kurtkanon2: Deila er vel en god mann han? Kanskje det er klubben det er noe galt med?
Spørsmålet bør i hvert fall stilles.

Denne klubben har større problemer enn bare Deila og Larsen Kwarasey, det er helt sikkert. Det betyr likevel ikke at vi må fortsette å prøve igjen med en ny trener.. Kanskje det en dag løsner, men at det er noe riv ruskende galt med denne klubben, og at det sitter i veggene, det er helt sikkert. 

bjeff
bjeffInnlegg: 289
20.06.19 16:15

dritten ved elva og Norges største møkkalag, ryggløs med null moral, også er ute av cupen


Skal ikke mye til å få dere ut av stilen,0-3 på deres intetsigende stadion,dere må la være å tro dere er et topplag.,selv om Deila påstår det.

borbje
borbjeInnlegg: 16462
20.06.19 16:30

Jeg hestod eksamen i dag, så det er jo noen i engafamilien som lykkes..


Feires med et lite glass pilsner øl før kampen på søndag ..


Som vi vinner selvfølgelig

engafever
engafeverInnlegg: 20775
20.06.19 16:54

I disse tunge stunder så kan det hjelpe å mimre litt:


https://www.youtube.com/watch?v=b9_yrVm1Gnw

engafever
engafeverInnlegg: 20775
20.06.19 16:54
borbje: Jeg hestod eksamen i dag, så det er jo noen i engafamilien som lykkes..

Gratulerer!

engafever
engafeverInnlegg: 20775
20.06.19 17:01
bjeff: dritten ved elva og Norges største møkkalag, ryggløs med null moral, også er ute av cupen Skal ikke mye til å få dere ut av stilen,0-3 på deres intetsigende stadion,dere må la være å tro dere er et topplag.,selv om Deila påstår det.

Har'e gått gæern't i åkern?

norball
norballInnlegg: 4091
20.06.19 17:01

Dette handler om mer enn bare Deila. Hele klubben må tenke seg om hvilken vei vi skal gå fremover!


Nå jeg tenker over det, sliter jeg faktisk litt med å se hva slags lag vi er, selv etter tre sesonger med Prosjekt Deila. Ser man på seriemesterne de siste årene er det to innkjøpsstrategier som gjelder:


1. Vi kan investere tungt i spillere (med dyktige folk i sportslig ledelse, slik at vi kjøper riktig), noe lignende det Molde og Rosenborg har gjort. Her er vi ikke i nærheten av å ha økonomiske midler, med mindre Trøim (eller andre) hjelper til. Vi henter ikke på øverste hylle innad i ligaen per dags dato. 


2. En annen metode er å kjøpe ungt og smart og utvikle klubben over en periode på 4-5 år. Noe lignende det Deila gjorde i Godset. Vi har kjøpt mye ungt, men vi har altså ikke sett noen skikkelig utvikling siden 2016/17. Sliter i det hele tatt med å se en identitet i laget, selv om det har vært enkelttilfeller hvor vi har lignet et topplag, som 16. mai mot Godset og et par andre hjemmekamper.


 

jackblack
jackblackInnlegg: 13632
20.06.19 17:24
InDeilawetrust: Så du gir Cifuentes skylden for nedrykket? Han kom inn på sommeren hvor de lå helt i bunn og knapt tatt poeng. Det var en umulig oppgave fra starten av, men om du så noen Sandefjord kamper etter han tok over så spilte de god fotball og plukket en del poeng. Husker ikke nøyaktig, men mener de lå på rundt 1 poeng i snitt etter han tok over, og før det hadde de knapt tatt noen poeng.  Du skjønner vel det selv Jackblack, at det ikke er nedrykket som gjør han til en spennende trener, men det han fikk til med et Sandefjord som var det desidert dårligste laget i ligaen. Da er det lett å tenke seg til hva han kan få til i en større klubb med bedre spillere.

Om jeg gir han skylden? Helt 100% klart. 


Det er alltid sittende hovedtreners ansvar om klubben rykker ned. Spesielt om vedkommende sitter 3/4 deler av sesongen. 


At de var marginalt bedre etter han tok over forandrer uansett ikke at de var soleklart ligaens dårligste lag i fjor. De har heller ikke glitret i OBOS så langt, AAFK er godt forann poengmessig og spillemessig. Man skulle jo tro at dette geniet ville klart å ungå å tape 3-0 hjemme mot et svakt Sogndal. 


Det er nemlig ikke en prestasjon å ta det dårligste laget i ligaen og få det til å fortsette å være det dårligste laget i ligaen i mine øyne. Man vinner ikke kamper med godt spill og ballbesittelse aleine, det burde vi Vålerenga folk i allefall vite. Hans forrige jobb som AIK`s b-lags trener lyser heller ikke reddningsmann. Skal vi snu denne dritt trenden må vi finne en trener som kan bygge en vinner kultur! 


Det virker som folk litt for mye får stjerner i øya så fort det kommer et eksotisk innslag blandt trenerene her i Norge, enten de er en Kroat (Hei Lyn) eller en portugiser (hei Kongsvinger). Det er liksom ikke måte på hvor fantastiske de er uten å ha bevist noe som helst av betydning. Det er overhode ikke godt nok om vi skal kjempe om medaljer. 


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg