Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54545
20.02.14 23:13
Berre11: Grindheim er kvalitet. Vår viktigste mann. En landslagsmann når han er skadefri. Muri og Hæstad er ikke i nærheten.

Ja, han er god, men det endrer ikke på poenget mitt. Grindheim fikk en kontrakt på (i realiteten) 4 år, i en alder av 30. Kongshavn klarer vi bare å forlenge med ett år, hvilket vil si at han må selges i år om man skal kunne få noen kroner for ham.

Berre11
Berre11Innlegg: 736
20.02.14 23:24
KingKongHalvor: Ja, han er god, men det endrer ikke på poenget mitt. Grindheim fikk en kontrakt på (i realiteten) 4 år, i en alder av 30. Kongshavn klarer vi bare å forlenge med ett år, hvilket vil si at han må selges i år om man skal kunne få noen kroner for ham.

For det første så synes jeg kontrakten til Grindheim er helt i orden. En lederskikkelse, som også hever laget betraktelig. At Kongshavn bare signerte ut 2015 vet jeg ikke. Tror neppe det var et ønske fra VIF sin side. Får han tillit denne sesongen, så tipper jeg han skriver under enda en kontrakt etter sesongen. Tipper Kongshavn er litt smånervøs for at Hirschfeld skal nå god gammel form.

Everenga
EverengaInnlegg: 5418
21.02.14 00:20

Det skal også sies at svært sjelden kommer et stort bud på en keeper fra en liten liga.

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 01:16
Everenga: Det skal også sies at svært sjelden kommer et stort bud på en keeper fra en liten liga.

Det er jo ikke poenget. Med en lenger kontrakt har klubben makt. Med en kort kontrakt kan vi fort sitte igjen som den store taperen.

Dewaz
DewazInnlegg: 25269
21.02.14 01:45
Berre11: En landslagsmann når han er skadefri.

Kanskje under Drillo.

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
21.02.14 06:03

Grindheim kommer ikke inn på landslaget igjen. Han er ikke god nok. Enkelt og greit.

Ellers kan det sies at det var idiotisk og gi han en fire års kontrakt. Burde heller ha vært en tre års kontrakt med opsjon på ett ekstra år.

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 10:16
olk1702: Grindheim kommer ikke inn på landslaget igjen. Han er ikke god nok. Enkelt og greit.

Klart han er god nok, når du ser hvilke andre midtbanespillere som er med. Men Grindheims alder virker mot han og jeg tror han assosieres så kraftig med Drillo-perioden at det er "vanskeligere" å ta ut han enn andre. Folk vil se nye fjes, og Grindheim har ikke vært så outstanding at han er selvskreven på et landslag. Dessuten er han en del skadet.

Men for oss er han sykt viktig og vår klart beste spiller. Det holder i massevis for meg.

Dewaz
DewazInnlegg: 25269
21.02.14 10:40
exo_: når du ser hvilke andre midtbanespillere som er med

Det er jo akkurat derfor han ikke skal være med.

Skjelbred, Nordtveit, Tettey og Johansen er både en og to klasser bedre enn Grindheim. Eikrem, Lekven, Konradsen og Henriksen er også bedre. Kind Bendiksen og Abdi Ibrahim må sies å være vel så gode. Og dette er kun alternativer for den sentrale midtbanen.

Grindheim bør ikke være i nærheten per nå. Outsider i en skadet tropp, i likhet med blant annet Gashi (om det var opp til meg).

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
21.02.14 10:55

God kommentar fra Christian Haksø i DittOslo. Christian er den journalisten som følger Enga tettest for tiden (og noen sinne?).

 

http://www.dittoslo.no/indre-by/sport-indre-by/kommentar-forskjellen-mellom-topp-eller-flopp-for-valerenga-1.8299595

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
21.02.14 10:57

Synes Dewaz svarte ganske greit.

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 11:24
Dewaz: Det er jo akkurat derfor han ikke skal være med. Skjelbred, Nordtveit, Tettey og Johansen er både en og to klasser bedre enn Grindheim. Eikrem, Lekven, Konradsen og Henriksen er også bedre. Kind Bendiksen og Abdi Ibrahim må sies å være vel så gode. Og dette er kun alternativer for den sentrale midtbanen. Grindheim bør ikke være i nærheten per nå. Outsider i en skadet tropp, i likhet med blant annet Gashi (om det var opp til meg).

Lekven er bedre...? Haha, jeg skal like å se deg begrunne det. Følger du godt med på Lekven i Esbjerg?

Kind Bendiksen begynner å bli noe overhypa. god er han faktisk ikke, men han hever seg på et middelmådig Tromsø-lag. Og jeg syns virkelig ikke at han eller Abdi er bedre enn Grindheim.

For meg er det helt greit at Grindheim ikke er på landslaget, fordi da får vi mer utbytte av han.

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
21.02.14 11:24

Ser kampen mot japanerne. Kommer tilbake med analyse, meninger og den pakken senere.

Dewaz
DewazInnlegg: 25269
21.02.14 11:27
exo_: Lekven er bedre...? Haha, jeg skal like å se deg begrunne det. Følger du godt med på Lekven i Esbjerg?

Svaret er ja på begge spørsmål.

Magnus Lekven spilte en stor kamp mot Fiorentina i Europa League i går kveld. Grindheim er langt unna det nivået, helt enkelt.

Der Grindheim var en stor flopp hos FCK, er Lekven en av Superligaens beste midtbanespillere.

(Innlegget ble redigert 21.02.14 11:30)

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 11:34
Dewaz: Svaret er ja på begge spørsmål. Magnus Lekven spilte en stor kamp mot Fiorentina i Europa League i går kveld. Grindheim er langt unna det nivået, helt enkelt. Der Grindheim var en stor flopp hos FCK, er Lekven en av Superligaens beste midtbanespillere.

Jepp, noe Grindheim garantert ville vært på Esbjerg også. Det er langt fra Esbjerg til FCK, for å si det forsiktig. Eller mener du Lekven ville spilt fast i København?

Uansett, uinteressant diskusjon. Jeg er fornøyd med at vi får ha Grindheim for oss selv.

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
21.02.14 11:38
exo_: Uansett, uinteressant diskusjon.

Jeg synes det faktisk er en interessant diskusjon og se hvor våre spillere er i, eller hvor langt unna de er, landslagsdiskusjonen

Dewaz
DewazInnlegg: 25269
21.02.14 11:46
exo_: Jepp, noe Grindheim garantert ville vært på Esbjerg også. Det er langt fra Esbjerg til FCK, for å si det forsiktig. Eller mener du Lekven ville spilt fast i København?

Ja, Lekven kunne fort spilt fast i København. Tar du en titt på FCK sitt forum er det ikke rent få som ønsker han.

Grindheim ville ikke "garantert" vært fast på Esbjerg. Esbjerg er, og det er ingen overdrivelse, et langt bedre fotballag enn Vålerenga. Videre i Europa League - men solgte dessverre bort mye av suksessen ligaen med Braithwaite sin overgang til fransk fotball. Hradecky og leiesoldat Toutouh (eller noe slikt) forsvant også, i tillegg til at Esbjerg nå har solgt Kian Hansen og Peter Ankersen.

Men nok om gode fotballag, dette er jo Vålerenga sin klubbtråd ;)

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 4001
21.02.14 11:51
Dewaz: Men nok om gode fotballag, dette er jo Vålerenga sin klubbtråd ;)

hi hi :)

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 12:20
olk1702: Jeg synes det faktisk er en interessant diskusjon og se hvor våre spillere er i, eller hvor langt unna de er, landslagsdiskusjonen

Ja, men når Dewaz sitter på fasit før diskusjonen blir det litt meningsløst. Han vet åpenbart mye mer om Lekven i Esbjerg enn jeg gjør.

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
21.02.14 12:20

Videoen ville spille av lengre enn etter vår første store sjanse som kom ved at Nije kom seg fri på kanten. Da blir naturligvis kommentaren min en del kortere og mindre utfyllende enn håpet. Klokken er itillegg 4.20 om natten, så setningsoppbygningen osv. er ikke altfor god. Det er også ett mareritt og skrive på amerikansk tastatur og kopiere og lime inn æ,ø og å hele tiden.

Kampen jeg så som var mot  Shanon - Bellmare. Vi starter med Hirschfeld som keeper. Gunnarson og Iqbal på backene og med Gonzalez og Høgh som stoppere. Midtbanen er Grindheim, Heltne Nilsen og Mathiesen med Calvo på venstreving, Nije på høyre og Kjartanson som spiss.

De tre sistnevne hadde veldig lite og gjøre av det jeg fikk sett. Kampbildet var et Vålerenga-lag som ville spille seg ut bakfra med høytpressende japanere. 

I det oppbyggende spillet så splitter stopperne seg veldig ofte, uten at backene går så altfor høyt opp i banen. Grindheim ligger veldig dypt, med rollen som dyptliggende playmaker, men blir veldig mye spillende på tvers og bakover. For meg virket det ut som om Heltne Nilsen var en type boks-til-boks. Mathiesen lå i 10ern, men ble som en spiss nummer to når ballen var ute på kant og i innleggsposisjon. 

Problemet med dette var at det var altfor stor spredning mellom de dyptliggende spillerne (forsvar og Grindheim) og de offensive (vinger, spiss og Mathiesen). Heltne Nilsen ble liggende som et mellomledd, uten at han ble brukt. Noe av problemet var at det ikke ble dannet nok trekanter. Grindheim, Heltne Nilsen og Mathiesen ble mer liggende på en linje/rekke sentralt uten noen spesielle vinkler. Iqbal og Gunnarson ble veldig ofte liggende altfor dypt og ble enkle for japanerne og ta ut/presse. Da blir det vanskelig og spille seg ut mot høytpressende og løpsdyktige japanere.

I etablert forsvar så lå Grindheim og Sivert dypt, noe som minnet om Singh og Hæstad i 2010 med Mathiesen ikke altfor langt foran dem. 

Jeg la også merke til at Gunnarson vandret veldig smalt til tider, gjerne når ballen var på venstresiden. Dette er noe Bayern under Pep Guardiola gjør en del. 

I det oppbyggende spillet ble stopperne våres liggende på egen 16 og spille ball. Dette var også en av grunnene til at det ble så stor spredning mellom det defensive og det offensive. 

 

På 0-1 målet så var det enkelt og greit feilvalg av Høgh som skapte en tellefeil på vår høyreside. 

http://bildr.no/view/Y0NTTWRN

På bilde ser dere hva jeg mener burde vært gjort. Høhg i rødt burde tatt japaneren i rødt. Da kunne Gonzalez ta sin mann i blått og Gunnarson kunne ha markert området i svart. Mannen som skorer målet noen sekunder senere ligger rett utenfor bildet i det området som er skravert. 

På 0-2 så er det enkelt og greit Hirshfeld sin feil. Han har utspark. Han spiller en høy ball mot Iqbal som er dekket. Stopperne våres har splittet seg og ligger på hver sin kortside av egen 16. Grindheim eller Heltne Nilsen burde ha ligget på toppen av egen 16, ved halvsirkelen, for og dekke rom og itillegg være ett pasningsalternativ for keeper. Siden de ikke ligger der, så har japanerne enorme rom for seg selv rett foran vårt mål

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 12:21
Dewaz: Grindheim ville ikke "garantert" vært fast på Esbjerg. Esbjerg er, og det er ingen overdrivelse, et langt bedre fotballag enn Vålerenga. Videre i Europa League - men solgte dessverre bort mye av suksessen ligaen med Braithwaite sin overgang til fransk fotball. Hradecky og leiesoldat Toutouh (eller noe slikt) forsvant også, i tillegg til at Esbjerg nå har solgt Kian Hansen og Peter Ankersen.

Dette gjør ikke Lekven noe bedre.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45707
21.02.14 13:20
exo_: Jepp, noe Grindheim garantert ville vært på Esbjerg også. Det er langt fra Esbjerg til FCK, for å si det forsiktig. Eller mener du Lekven ville spilt fast i København?
Uansett, uinteressant diskusjon. Jeg er fornøyd med at vi får ha Grindheim for oss selv.

Ikke ofte jeg og dewaz er enige, men Lekven har overbevist i LANGT større grad enn det Grindheim gjorde.

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 13:22
Kristwic7: Ikke ofte jeg og dewaz er enige, men Lekven har overbevist i LANGT større grad enn det Grindheim gjorde.

Jamen herregud, det er jo helt umulig å sammenligne. Lekven ville ikke spilt fast i København.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45707
21.02.14 13:24
exo_: Jamen herregud, det er jo helt umulig å sammenligne. Lekven ville ikke spilt fast i København.

Hva har det med saken å gjøre da? Peter Ankersen fikk det ikke til i RBK og ble solgt hjem, for så å storspille

(Innlegget ble redigert 21.02.14 13:25)

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 13:27
Kristwic7: Hva har det med saken å gjøre da?

Det har følgende med saken å gjøre: du sier Lekven overbeviser mer enn Grindheim gjorde. Det er ganske naturlig, da det er lettere å komme inn på laget til Esbjerg enn København.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45707
21.02.14 13:30
exo_: Det har følgende med saken å gjøre: du sier Lekven overbeviser mer enn Grindheim gjorde. Det er ganske naturlig, da det er lettere å komme inn på laget til Esbjerg enn København.

Han storspiller i en liga Grindheim ikke gjorde det. Han fikk da nok sjanser til å overbevise.

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 13:32
Kristwic7: Han storspiller i en liga Grindheim ikke gjorde det. Han fikk da nok sjanser til å overbevise.

Om Grindheim fikk nok sjanser eller ei kan diskuteres. Det er uansett vanskeligere å komme inn på laget til FCK.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45707
21.02.14 13:46
exo_: Om Grindheim fikk nok sjanser eller ei kan diskuteres. Det er uansett vanskeligere å komme inn på laget til FCK.

Er poenget ditt at det er vanskeligere å komme på laget til FCK ? Hva presterte de med Grindheim på laget?
Fungerer jo langt bedre uten han, mens Lekven gjør gode kamper mot f.eks Fiorentina

exo_
exo_Innlegg: 7020
21.02.14 13:47
Kristwic7: Er poenget ditt at det er vanskeligere å komme på laget til FCK ? Hva presterte de med Grindheim på laget?
Fungerer jo langt bedre uten han, mens Lekven gjør gode kamper mot f.eks Fiorentina

Påstanden er at Lekven er bedre enn Grindheim, blant annet fordi han spiller fast i Esbjerg og Grindheim ikke spilte fast i FCK. Forskjellen mellom klubbene er høyst relevant.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45707
21.02.14 13:55
exo_: Påstanden er at Lekven er bedre enn Grindheim, blant annet fordi han spiller fast i Esbjerg og Grindheim ikke spilte fast i FCK. Forskjellen mellom klubbene er høyst relevant.

Påstanden er at Lekven er bedre enn Grindheim, han spiller rett og slett bedre fotball enn det Grindheim gjorde for et bedre lag. Esbjerg er ikke i nærheten, så det er en stor prestasjon.

dzk
dzkInnlegg: 13382
21.02.14 13:58
Kristwic7: Påstanden er at Lekven er bedre enn Grindheim, han spiller rett og slett bedre fotball enn det Grindheim gjorde for et bedre lag

Men det er jo nesten 1,5 år siden Grindheim spile i superligaen! Skal ikke blande meg inn i diskusjonen om hvem som er best av Lekvel og Grindheim når jeg ikke  har sett Lekven spille en eneste gang, men å basere seg på hvordan en spiller var for 1,5 år siden er helt håpløst.

Klikk for å gå tilbake til toppen