Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
olk1702
olk1702Innlegg: 14784
26.02.14 00:54
exo_: Hva er det som foregår, egentlig?

Leste noe om at han ikke godtok kuttet resten av gutta tok i lønnen sin.

exo_
exo_Innlegg: 7017
26.02.14 00:56
BigGeorge: Rekdal takker Gonzales for innsatsen. Bra maner det !

Hva forteller det oss? Ingenting.

Vi har alt å tjene på å bli med åpne som klubb. Da kan en jo begynne med å forklare tanken bak salg og kjøp, Han stod for kort tid siden og forklarte hvordan sammensetningen i stallen var så flott og fin. Og så forsvinner Gonzales. Og han har ikke fått et eneste spørsmål om det.

Dersom han forsvinner fordi han ikke godtok lønnskutt, hvorfor i all verden kan ingen si det?

exo_
exo_Innlegg: 7017
26.02.14 13:19

Intervju med Hæstad og Näsberg, som begge er tilbake fra skade. Ikke veldig interessant, men jeg er spent på hvilken rolle disse to skal spille for oss i år. Særlig førstnevnte.

Näsberg er læregutt og vil neppe få mange sjansene, dersom det ikke blir et skademareritt bakerst. Han er en joker på backplass. Rekdal er åpenbart ikke noen fan av Jokke og kan fort finne på å bruke Näsberg på backen dersom Lindqvist blir skadet.

Hæstad er vel en slags reserve til Grindheim/Nilsen som defensiv midtbane, men det virker som om de dype i år skal ha mye kontakt med ball, hente den dypt og slå mange pasninger framover. Det passer Hæstad ekstremt dårlig, da han ytterst sjelden slår en pasning framover. Pasningsfoten er, i mine øyne, hans svakeste egenskap.

Han funker fint som en terrier på slutten av kamper, men det høres ut som en syltynn rolle.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
26.02.14 13:33
exo_: Fortsatt ingenting om Gonzales. Jeg finner det merkelig. Vi selger unna vår antatt beste midtstopper,

Gonzales klarte aldri å lære seg hvordan man spiller sone. Så fort det ble hektisk gikk han over til default,  det han var vant med dvs mann markering.

Det er hovedgrunnen, andre ting er at han har klare mangler i pasningsspillet sitt, han er også dårlige på valg i det oppbyggende spillet.

att
attInnlegg: 24827
26.02.14 13:54

Dere følger vel med på spørretimen i dag? 

21. Fra Jan Bøhler (A) til justis- og beredskapsministeren

I de store byene har det i de senere fotballsesongene operert grupper av voldelige risikosupportere, eller casuals, som gjentatte ganger har skapt slagsmål og farlige situasjoner. Politiet må bruke store ressurser på å prøve å holde dem i sjakk og unngå at noen kommer til skade. De har derfor gått inn for lovforslag som gjør at de som er aktive i voldelige casualsmiljøer, kan nektes opphold på stadion og ifm. risikokamper. Vil statsråden når vi nå står overfor en ny sesong, følge opp disse lovforslagene? 

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
26.02.14 16:14
exo_: Vi selger unna vår antatt beste midtstopper

Litt trist faktisk at han kanskje var det. Sier alt om nivået. Tror (håper) dog at Høgh blir bedre med en god sesongoppladning og mer tid med nye lagkamerater blir bedre i år enn han var i fjor.

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4173
26.02.14 16:39

Sånn, nå har du fått svar http://www.nettavisen.no/sport/fotball/rekdal---vi-har-ikke-noe-valg/5170984.html

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
26.02.14 16:53
GLarsen: Sånn, nå har du fått svar http://www.nettavisen.no/sport/fotball/rekdal---vi-har-ikke-noe-valg/5170984.html

Så slipper man å spekulerer i det, samt å spekulere i ny stopper, ny spiss ol.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30519
26.02.14 17:03

"Jeg er likevel ikke sikker på at startelleveren nødvendigvis blir svekket av det salget. Nicolai (Høgh), Simon (Larsen) og (André) Muri, kan ha nivået til Gonzalez."

"- Med seks-sju tenåringer i stallen din, og forhåpentligvis kommer et par av dem til å spille hver helg, blir det urettferdig å legge det tabellpresset på skuldrene deres. Det vet de ikke hva er for noe engang!"

"Rekdal gjør det klart at Klanen ikke kan vente seg flere forsterkninger før den nye sesongen sparkes i gang."

det var tre av replikkene til Rekdal til Nettavisen

Greit å ha det med seg !

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3974
26.02.14 18:35
att: Dere følger vel med på spørretimen i dag?  21. Fra Jan Bøhler (A) til justis- og beredskapsministeren
I de store byene har det i de senere fotballsesongene operert grupper av voldelige risikosupportere, eller casuals, som gjentatte ganger har skapt slagsmål og farlige situasjoner. Politiet må bruke store ressurser på å prøve å holde dem i sjakk og unngå at noen kommer til skade. De har derfor gått inn for lovforslag som gjør at de som er aktive i voldelige casualsmiljøer, kan nektes opphold på stadion og ifm. risikokamper. Vil statsråden når vi nå står overfor en ny sesong, følge opp disse lovforslagene?

Dette er jo bare helt nydelig,får håpe de får igjennom forslaget.

exo_
exo_Innlegg: 7017
26.02.14 20:28
KingKongHalvor: Så slipper man å spekulerer i det, samt å spekulere i ny stopper, ny spiss ol.

Rekdal er jo kjent for å snakke laget ned for å ta vekk press og senere overraske. I dette tilfellet er det smart, framfor å si at vi har masse penger og dermed slite med å få tak i spillere, fordi andre klubber krever kunstig høy pris.

Jeg er helt sikker på at det kommer inn minst én spiller til før serien starter. Og det skjer uavhengig av om vi selger flere.

Johninho2
Johninho2Innlegg: 37653
26.02.14 21:06

Her er referatet fra stortinget.no:

"Spørsmål 21

Jan Bøhler (A) [13:56:57]: Jeg vil først bare få gjøre oppmerksom på at det etter at jeg sendte spørsmålet til ekspedisjonskontoret – ved en teknisk glipp som de beklager der – har falt ut et ord fra spørsmålet, noe som gjør at statsråden ikke har fått med hele meningen i det jeg spør om, dessverre. Jeg ble først oppmerksom på dette i dag. Men jeg leser spørsmålet og understreker ordet når jeg kommer dit:

«I de store byene har det i de senere fotballsesongene operert grupper av voldelige risikosupportere, eller casuals, som gjentatte ganger har skapt slagsmål og farlige situasjoner. Politiet må bruke store ressurser på å prøve å holde dem i sjakk og unngå at noen kommer til skade. De har derfor gått inn for lovforslag som gjør at de som er aktive i voldelige casualsmiljøer, kan nektes opphold på stadion og i bykjernen ifm. risikokamper.

Vil statsråden når vi nå står overfor en ny sesong, følge opp disse lovforslagene?»

Statsråd Anders Anundsen [13:57:53]: Justis- og beredskapsdepartementet fikk 5. februar i år oversendt et forslag fra Politidirektoratet om lovendring med det formål å styrke politiets håndtering av sikkerhets- og ordensmessige utfordringer ved arrangementer, særlig i forbindelse med fotballkamper. Det forslaget som nå er sendt departementet, er resultatet av en intern høringsprosess hvor politidistriktene og Kripos ble bedt om å vurdere behovet for å styrke hjemmelsgrunnlaget for politiets arbeid med tribunevold og voldelige fotballsupportere.

Politidirektoratet anbefaler at politiet gis et bedre hjemmelsgrunnlag for å ilegge mer omfattende oppholdsforbud enn det politiloven og straffeprosessloven gir adgang til i dag. Konkret foreslås det en utvidelse av straffeprosessloven § 222 b for å styrke politiets hjemmelsgrunnlag. Forslaget til lovendring skal nå behandles i departementet. Det er akkurat mottatt. Vi har en meget handlekraftig regjering og et handlekraftig justis- og beredskapsdepartement, men vi har ikke ferdigstilt det arbeidet i perioden fra 5. februar.

Samtidig vil jeg sammen med kulturministeren snarlig gjennomføre et møte med Norges Fotballforbund. Det er viktig for oss å høre deres synspunkter på forslaget til lovendring som har kommet, og diskutere andre aktuelle tiltak for å styrke arbeidet mot tilskuerbråk og voldelige supportere i forkant av en ny sesong. Det er viktig med en nær dialog. Vi har felles interesse av og ansvar for å sikre trygge rammer rundt fotballarrangementer. Jeg oppfatter at det i utgangspunktet allerede er et godt samarbeid mellom politiet og fotballmiljøene, både med Norges Fotballforbund og med klubbene. Jeg vil trekke frem at det er etablert et nasjonalt fotballinformasjonspunkt, NFIP, som Kripos har ansvar for. Kripos koordinerer det nasjonale etterretningsarbeidet, i samarbeid med politidistriktene, og kontakten med andre land og med Interpol. Videre gjennomføres det samordningsmøter og dialog med Norges Fotballforbund ved siden av dette.

I tillegg til å se på nye virkemidler, som f.eks. spørsmålet om lovendring som representanten Bøhler tar opp i spørsmålet, må vi også se på de mulighetene vi allerede har.

Det er viktig med nødvendig tilstedeværelse fra politiets side når slike utfordringer oppstår. Like viktig er det gode, forebyggende arbeidet med tidlig innsats. Det å kunne komme i forkant av at problemer utvikler seg, skal selvfølgelig alltid være idealet.

I møter med Norges Fotballforbund ser jeg frem til å diskutere hvordan vi rent faktisk kan forberede oss bedre i forkant av årets sesong. Vi bør ha gode forutsetninger, siden vi er enige om målet, nemlig at idretten ikke skal være beskjemmet av vold og ordensforstyrrelser i og utenfor tribunen.

Jan Bøhler (A) [14:00:33]: Jeg takker statsråden for et positivt svar.

Jeg vil gjerne understreke at de aller, aller fleste fotballsupportere er positive mennesker som gleder seg over idrett, og som vil være sammen. De er i alle aldre – menn og kvinner, gutter og jenter, barn og unge, familier. De fortjener å kunne komme til fotballstadionet i et trygt miljø og bare kunne kose seg – og ikke være redd for at det skal oppstå sånne hendelser.

Det samme gjelder de frivillige som stiller opp for fotballklubbene som vakter, som frivillige mannskaper, for å ivareta publikum. De fortjener heller ikke å bli utsatt for risiko. Som jeg kjenner til, noen av dem er blitt utsatt for trusler fordi de har holdt de voldelige risikosupporterne i sjakk eller unna stadion.

Til det jeg vil spørre om. Det er helt riktig at det er et godt samarbeid mellom idretten og politiet om dette, men både politiet og idretten, slik jeg kjenner det, ønsker at idretten skal få mindre ansvar, og at samfunnet skal ta mer ansvar gjennom en lovendring.

Statsråd Anders Anundsen [14:01:39]: Jeg er selvfølgelig helt enig med representanten Bøhler i – og er veldig glad for – at de aller, aller fleste fotballsupportere er skikkelige, ryddige, positive og ivrige mennesker. Jeg registrerte i går under en debatt om endringer i flaggloven at det er en del av de samme ivrige supporterne i denne sal.

Formålet med en slik lovendring vil være at politiet kan gripe inn i større grad enn det de kan i dag, og således ta et enda større ansvar enn det de gjør. Jeg kan ikke konkludere med resultatet av det arbeidet som nå gjøres i departementet, men jeg opplever at både Norges Fotballforbund og politiet er samstemte i det som er formålet. Det er viktig å ha den nære, gode dialogen for å sikre at vi både utnytter det potensialet vi har innenfor gjeldende regelverk, og at vi raskt får eventuelle lovendringer på plass.

Jan Bøhler (A) [14:02:35]: Jeg takker for svaret. Jeg fikk dessverre ikke fullført hele spørsmålet mitt i stad, så jeg skal gjøre det nå.

Jeg har jo sett dette på nært hold. For eksempel da Lillestrøm-supportere var på Grorud i mai i fjor, dukket det opp andre casualsgrupper – fra bl.a. Vålerenga, som er kjent – for å lage slåsskamper inne på et åpent område der. Det var veldig godt samarbeid med politiet, men stor fare for publikum og for alvorlige hendelser. Så dette er noe som det haster å komme videre med før en ny sesong.

Det har vært et veldig nært samarbeid med dem som jobber med dette i idretten, om at man trenger en lovendring. Tanken er at samfunnet skal ta en større del av ansvaret – en mindre del av ansvaret legges på de frivillige vaktene – og få større mulighet til å forebygge. Det lovforslaget som er lagt fram, er – som statsråden var inne på – forebyggende. Det vil kunne hindre at de som ved flere anledninger har vært aktive i sånne voldsepisoder, ilegges mer omfattende forbud mot å komme til stadion og områdene rundt – f.eks. en søndag det spilles kamper.

Presidenten: Statsråd Anundsen, vær så god.

Jan Bøhler (A) [14:03:38]: Lovforslaget er fordringen. Jeg lurer på: Når kan statsråden tenke seg å komme med det?

Presidenten: Statsråd Anundsen, vær så god.

Statsråd Anders Anundsen [14:03:43]: Det var så vidt representanten Bøhler kom til spørsmålet sitt!

Jan Bøhler (A) [14:03:46]: Ja, jeg har mye jeg vil si!

Statsråd Anders Anundsen [14:03:48]: Som jeg har sagt, fikk vi dette over til departementet 5. februar. Arbeidet er i gang. Vi er i nær dialog med både Kulturdepartementet, Norges Fotballforbund og Politidirektoratet. Intensjonen er at dette skal kunne få virkning så raskt som mulig. Samtidig må dette gjennom de ordinære prosessene, slik en lovendring må. Jeg vil komme tilbake til konklusjonene når de foreligger.

Presidenten: Spørsmål 22 er allerede besvart."

Ser bra ut så langt i hvert fall. Om jeg tør spå så tipper jeg dette blir enstemmig vedtatt når lovforslaget kommer opp.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30519
27.02.14 22:14

Sistemann ut var Gonzalez, nestemann kan slå følge nærmest når som helst.

- Vi er mye nærmere å måtte selge, enn å kunne kjøpe noe. Dette har med totalbildet vårt å gjøre. Kan vi få litt hjelp, så kan det hende vi kan få lurt inn en eller to. Men vi må regne med at det forsvinner flere spillere ut. Vi skal overleve som klubb, og vi må ha en økonomi som går sånn noenlunde i balanse. Det har ikke Vålerengas økonomi gjort på en stund, sier Rekdal  (Aftenposten)

(Innlegget ble redigert 27.02.14 22:15)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
27.02.14 22:22
BigGeorge: - Vi er mye nærmere å måtte selge, enn å kunne kjøpe noe. Dette har med totalbildet vårt å gjøre. Kan vi få litt hjelp, så kan det hende vi kan få lurt inn en eller to. Men vi må regne med at det forsvinner flere spillere ut. Vi skal overleve som klubb, og vi må ha en økonomi som går sånn noenlunde i balanse. Det har ikke Vålerengas økonomi gjort på en stund, sier Rekda (Aftenposten)

Og med en målsetting om å selge 2000 flere sesongkort enn i fjor kan det ikke promoteres bedre.

Greit med mål, gjerne hårete også, men skulle gjerne hatt en forklaring på hva man legger til grunn for at vi skal øke sesongkortsalget med over 30% fra i fjor. Det gir bare ingen mening.

exo_
exo_Innlegg: 7017
28.02.14 00:47
KingKongHalvor: Og med en målsetting om å selge 2000 flere sesongkort enn i fjor kan det ikke promoteres bedre. Greit med mål, gjerne hårete også, men skulle gjerne hatt en forklaring på hva man legger til grunn for at vi skal øke sesongkortsalget med over 30% fra i fjor. Det gir bare ingen mening.

Ja, den kombinasjonen av å snakke laget ned i media og budsjettere med flere folk er en strategi jeg aldri har sett før.

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
28.02.14 00:51
KingKongHalvor: Og med en målsetting om å selge 2000 flere sesongkort enn i fjor kan det ikke promoteres bedre. Greit med mål, gjerne hårete også, men skulle gjerne hatt en forklaring på hva man legger til grunn for at vi skal øke sesongkortsalget med over 30% fra i fjor. Det gir bare ingen mening.

Det har aldri vært noen målsetning om å få solgt 8000 billetter. De har tydeligvis hentet ett tall Enga har brukt til å estimere veldig tidlig, tror ingen på valle forventer mer enn i fjor, men heller mindre.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
28.02.14 01:02
1I2VorseN: Det har aldri vært noen målsetning om å få solgt 8000 billetter. De har tydeligvis hentet ett tall Enga har brukt til å estimere veldig tidlig, tror ingen på valle forventer mer enn i fjor, men heller mindre.

Du sitter tydligvis på tall som ikke er tilgjengelig for oss andre. Sier du at dette tallet bare er oppspinn fra jouralisten? Hvis ikke, hvilket tidspunkt er dette tallet estimert da?

Og til sist, hva er egentlig målet da? Både det som er er "drømmemålet" for sesongkortsalg, men også det tilskuertallet som er budsjettert.

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
28.02.14 09:55
KingKongHalvor: Du sitter tydligvis på tall som ikke er tilgjengelig for oss andre. Sier du at dette tallet bare er oppspinn fra jouralisten? Hvis ikke, hvilket tidspunkt er dette tallet estimert da? Og til sist, hva er egentlig målet da? Både det som er er "drømmemålet" for sesongkortsalg, men også det tilskuertallet som er budsjettert.

Jeg vet som vanligvis ingenting. Men jeg har hardt for å tro at klubben kommer til å budsjettere med ett høyere antall solgte sesongkort i år enn det de gjorde i fjor. 

I fjor var 100års jubeleum. I fjor fikk vi ny trener. I tillegg så kan man ikke forvente at den fallende interessen for tippeligaen skal snu. 

Ville vært meget overasket om de faktisk budsjetterte med 8000 solgte sesongkort, det ville vært galskap. 

 

engavif
engavifInnlegg: 10986
28.02.14 10:47

Hørte på radioen i dag at Vålerenga er det eneste laget som har solgt færre sesongkort enn forrige sesong. Alle dem andre klubbene har hatt en økning. LSK har økt med flest. Er skuffende.

(Innlegget ble redigert 28.02.14 10:47)

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
28.02.14 10:59
engavif: Hørte på radioen i dag at Vålerenga er det eneste laget som har solgt færre sesongkort enn forrige sesong.

Jeg skulle gjerne likt å se at de hadde jobbet for å selge Vålerenga anno 2014 på en bedre måte.

For min del, og jeg vil tro flere med meg, så ønsker man noe positivt å engasjere seg i. Det enkelte er selvfølgelig alltid gullkamp, men det trenger ikke å være så vanskelig.

Med de endringer de har gjort til den kommende sesongen så kan de nå selge den nye vinen. Et ungt, talentfullt og jordnært lag, som spiller med hjerte utpå drakta. Det er bare å starte med å bygge profiler. Det er selvfølgelig hele klubbens ansvar, men det må starte med Rekdal. Synes han bruker litt for mye tid på å snakke ned forventningene istedenfor å snakke opp talentene.

stix10
stix10Innlegg: 1902
28.02.14 12:17

Trur de andre klubbene i stor grad ljuger. Flere av de sier "ca. det samme som i fjor". Siden Enga vel er rundt 50 fra samme som i fjor, kunne enkelt vi ha sagt det og. Så tror ikke vi er noe særlig bak mange av de andre klubbene

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
28.02.14 16:32

Ser av innkallingen til årsmøtet at budsjettet for eliten i 2014 er på 42 mill, så det er nok dessverre ikke rom for å hente inn så veldig mye kvalitet i ukene frem mot seriestart.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
28.02.14 16:33

Vet du hva det har vært tidligere? Sånn for oss som ikke gidder å søke :)

Jonasar
JonasarInnlegg: 27071
28.02.14 16:33

trur det kommer til og gå ganske bra uansett jeg!

håper ikke denne uttalelsen kommer og slapper meg i bakhodet :p

Jonasar
JonasarInnlegg: 27071
28.02.14 16:34
Cobi: Vet du hva det har vært tidligere? Sånn for oss som ikke gidder å søke :)

trur mesteparten står på siden(etter hva jeg husker)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
28.02.14 16:40
Cobi: Vet du hva det har vært tidligere? Sånn for oss som ikke gidder å søke :)

Kuttet 20 mill fra i fjor i hvertfall. Var vel oppe i 130 mill for noen år siden, men da for hele klubben. Breddedelen ligger på 20mill.

Ligger vel på nedre halvdel hva gjelder budsjett i TL nå.

(Innlegget ble redigert 28.02.14 16:41)

Eksperten98
Eksperten98Innlegg: 2170
28.02.14 16:43
engavif: Hørte på radioen i dag at Vålerenga er det eneste laget som har solgt færre sesongkort enn forrige sesong. Alle dem andre klubbene har hatt en økning. LSK har økt med flest. Er skuffende.

Kjøp sesongkort og støtt klubben deres. Faktisk trist å se en klubb fra Norges hovedstat med mindre enn 10 tusen på tribunen.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
28.02.14 16:46

Ja, ser det endte med 23 mill i underskudd, og det etter at Trøim spytta inn 20 (?) mill i ren gave midt i sesongen også? Det funker dårlig i lengden.

Men med omsetning i aksjeselskapet på 108 mill i fjor, hvordan kan elitebudsjettet kun være på 42 mill?

http://www.dn.no/forsiden/etterBors/article2774200.ece

Er forresten emisjonen helt ferdig nå? Hva ble utfallet av den?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54153
28.02.14 16:55
Cobi: Men med omsetning i aksjeselskapet på 108 mill i fjor, hvordan kan elitebudsjettet kun være på 42 mill?

Vet ikke, stusset på det selv. Skjønner meg ikke helt på disse tallene, så bare hva som er budsjettert for 2014.

Kommer forhåpentligvis noen regnskapskyndige innom som kan kaste litt lys over dette.

http://www.vif-fotball.no/dct/npfl1-dtc-performgroup-eu-west-1/VÅLERENGA%20FOTBALL%20ÅRSBERETNING%202013%20versj%20260214%20REV_1ekw1cyruhggu10n2fohhx06ze.pdf

Side 84

 

(Innlegget ble redigert 28.02.14 16:56)

Cobi
CobiInnlegg: 58250
28.02.14 17:18

Nedgang fra 50,2 mill da, om jeg leser dette rett. 65 mill i 2012. Fra 65 til 42 mill er ingen liten nedgang på to år, for å di den mildt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg