Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54550
07.01.14 20:33
Bear2nd: Det at man har Tromsø som rykker ned, Molde som ramler flere plasser på tabellen, Ålesund som klatrer, Haugesund som klatrer.
Vil påstå at alt flere av de tingene her var større overraskelser enn av Vålerenga skal klare bedre enn en 6 plass.

Nettopp, så jevnt og lite overraskende er det i TL.

Aaleby derimot ser ut til å jobbe utifra en matematisk beregning av styrkeforhold, noe som logisk sett betyr at lag som har styrket seg (etter hans mening) ikke kan falle på tabellen, men gjøre det bedre enn i fjor.

 

 

ehall
ehallInnlegg: 22355
07.01.14 20:52
aaleby: målsetningen er helt på sin plass, om enn hårete - noe målsetninger jo skal være.

6 plass i TL er langt fra hårete, men en beskjeden målsetning. Det betyr at man ikke engang drømmer om medalje. Hakket under er målsetning om å overleve! 

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 21:42
Bear2nd: Det at man har Tromsø som rykker ned, Molde som ramler flere plasser på tabellen, Ålesund som klatrer, Haugesund som klatrer. Vil påstå at alt flere av de tingene her var større overraskelser enn av Vålerenga skal klare bedre enn en 6 plass.

Og jeg er uenig ;)  Molde var overraskende - samtidig påpekte så godt som samtlige at de burde fått inn en klassespiss eller to, noe de unektelig ikke gjorde.  Forren ble heller ikke erstattet, noe som også ble påpekt i det uendelige. Mao; laget hadde klare svakheter - samtidig som de færreste trodde at Gud Solskjær kunne trå feil, ergo den store overraskelsen.

Både Aalesund og Haugesund har hatt kontinuitet over lang tid i spillerstallen.  Det gir oftest resultater, hvertfall så lenge stallen består av en del kvalitetsspillere.  Når Aalesund i tillegg punget ut for en klassespiss - noe de så sårt har manglet i mange år, så er man virkelig i mangel på fotballforståelse om det var overraskende at de orange preget sesongen.

Tromsø på sin side gjorde som mange hadde forutsett; solgte seg ut av alt.  Nedrykk var kanskje overraskende, men samtidig ansatte de en trener med blanke ark - som jo viste seg å ikke inneha kompetansen som krevdes for å holde laget i TL. 

Summa sumarium - sett både før og etter sesongslutt; så sjokkerende var ikke slutt-tabellen i fjor.  Mest overraskende var antakeligvis Godset - men her innså nok folk rett og slett ikke dybden i dyktigheten i arbeidet til Deila.

Hva Enga angår: det vil ikke være sjokkerende om laget havner på sjetteplass, all den tid det er TL vi snakker om.  Men kvalitativt sett, her og nå, vil det i mine øyne være komplett umulig å skulle argumentere for hvorfor laget skal inneha kvaliteten til en slik plassering.  Ergo; en hårete målsetning når kvaliteten heller tilsier en plass mellom 11 og 7, hvor en plass midt i mellom er mest sannsynlig.

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 21:44
ehall: 6 plass i TL er langt fra hårete, men en beskjeden målsetning. Det betyr at man ikke engang drømmer om medalje. Hakket under er målsetning om å overleve!

Det spørs jo helt og holdent hvilken stall man er i besittelse av.  Hakket under er målsetning om å eksistere i et vakuum som hverken handler om å overleve eller å kjempe i toppen.  En målsetning som de færreste ønsker.  Mao; jeg skjønner målsetningen, men fatter ikke de som tror at laget kan havne enda høyere.

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 21:45
KingKongHalvor: Aaleby derimot ser ut til å jobbe utifra en matematisk beregning av styrkeforhold, noe som logisk sett betyr at lag som har styrket seg (etter hans mening) ikke kan falle på tabellen, men gjøre det bedre enn i fjor.

Feil.  Jeg tror ganske enkelt at enga ikke har kvalitet til å havne virkelig høyt oppe på tabellen.  Hvordan lagene som er tydelig bedre enn enga fordeler plasseringene seg i mellom er en gjetning som derimot er bortimot umulig å få riktig.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54550
07.01.14 21:49
aaleby: Jeg tror ganske enkelt at enga ikke har kvalitet til å havne virkelig høyt oppe på tabellen.

Det er det svært få som tror på også, uten dermed å "innrømme" at målet om en 6. plass er veldig hårete.

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 22:20
KingKongHalvor: Det er det svært få som tror på også, uten dermed å "innrømme" at målet om en 6. plass er veldig hårete.

Den diskusjonen avhenger uansett hva man legger i begrepet hårete. Mao; ikke verdt diskusjonen.  Kunne like så godt skrevet; "ha noe å strekke seg etter" - aka legge målsetningen noen hakk over den mest realistiske plasseringen.

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54550
07.01.14 22:34
aaleby: Den diskusjonen avhenger uansett hva man legger i begrepet hårete. Mao; ikke verdt diskusjonen.  Kunne like så godt skrevet; "ha noe å strekke seg etter" - aka legge målsetningen noen hakk over den mest realistiske plasseringen.

Men nå som du har "analysert" VIFs sjanser, pr 7. januar, og slått fast at det ikke er realistisk med en 6. plass som målsetting, kan vi da forvente at du ikke kommer med videre analyser her i tråden frem mot seriestart?

Eller må vi slite med mer?

 

 

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 22:42

Foretrekker å følge innfallsmetoden ;)

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
07.01.14 22:59
aaleby: Feil. Jeg tror ganske enkelt at enga ikke har kvalitet til å havne virkelig høyt oppe på tabellen. Hvordan lagene som er tydelig bedre enn enga fordeler plasseringene seg i mellom er en gjetning som derimot er bortimot umulig å få riktig.

Virkelig høyt er det da ingen som har snakket om heller, ei heller forventer.

Sier bare at den norske ligaen er så elendig at man kan likegodt havne på 4-6 som 10-12.

Btw, med unntak av Godset og RBK så er det virkelig ikke mange som er så tydelig bedre enn enga. Skullelikt å sett dere uten Hamdallah, kommet hjem fra ferie forresten? ;)

exo_
exo_Innlegg: 7020
07.01.14 23:02
aaleby: Beklager inntrengningen og nei, jeg har ingen enga-fetish - men, for diskusjonens skyld; med tanke på at dere per nå kun har hentet EN ny spiller som kan kategoriseres som etablert, hva er det egentlig som tilsier at Enga skal ta et gigantsteg og plutselig være bedre enn minst to av følgende lag: Brann, Molde, Viking, Aalesund, Haugesund, Rosenborg og Godset - alle lag som var minst 8 poeng foran VIF - eller i eksempelet Brann vil komme til å forsterke laget betydelig?

Syns du vi har gjort det godt før da vi har hentet etablerte spillere?

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 23:03
Bear2nd: Skullelikt å sett dere uten Hamdallah, kommet hjem fra ferie forresten? ;)

Hadde glatt klart å prestere uten Hamdallah.  Årsak?  Med Hamdallah på laget spiller vi 4-4-2, noe som gjør at det egentlig ikke er plass til Barrantes.  Barrantes spilte storparten av fjoråret på kanten, noe som senkte prestasjonsnivået vesentlig.  Uten Hamdallah hadde Barrantes fått sin offensive rolle tilbake, samtidig som vi hadde hatt en optimal spydspiss i form av Leke på topp.

Hamdallah deltok forøvrig på årets første trening ;)

 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
07.01.14 23:05
aaleby: Hamdallah deltok forøvrig på årets første trening ;)

Høres veldig rart ut ...sikker på at det ikke var en annen som hadde sneket seg inn på feltet?

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 23:07
exo_: Syns du vi har gjort det godt før da vi har hentet etablerte spillere?

Snøen som falt i fjor er irrelevant.  Både de etablerte og uetablerte spillerne som ble hentet forut for sesong x er forskjellig fra spillerne som er hentet i år.  I tillegg til at fundamentet - altså spillerstallen forøvrig er forskjellig.  Det samme må selvsagt også sies om lagene forøvrig.  Forutsetningene skifter fra år til år og det blir humbug å si at det ikke fungerer å hente etablerte spillere basert på hendelser mange år tilbake. 

Stallen totalt sett holder ikke mål for en plassering høyere enn en midtplassering. Ustabiliteten i TL kan sørge for en noe høyere plassering - det samme kan skje om islendingen plutselig pøser inn mål. 

(Innlegget ble redigert 07.01.14 23:09)

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 23:08
CapoConsigliere: Høres veldig rart ut ...sikker på at det ikke var en annen som hadde sneket seg inn på feltet?

Til og med Phillips, som kronisk skulker de første ukene, om ikke månedene av  hver eneste pre-season kom til avtalt tid.  Tremaine Stewart skal komme senere i uken og er dermed siste håp om trenden med utsatt hjemreise skal fortsette også i år.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
07.01.14 23:11

Har Sid møtt på trening i det nye året for oss?

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
07.01.14 23:12
aaleby: Hadde glatt klart å prestere uten Hamdallah. Årsak? Med Hamdallah på laget spiller vi 4-4-2, noe som gjør at det egentlig ikke er plass til Barrantes. Barrantes spilte storparten av fjoråret på kanten, noe som senkte prestasjonsnivået vesentlig. Uten Hamdallah hadde Barrantes fått sin offensive rolle tilbake, samtidig som vi hadde hatt en optimal spydspiss i form av Leke på topp. Hamdallah deltok forøvrig på årets første trening ;)

Hehe, da skjønner jeg virkelig ikke det skriket etter en klassespiss om det hadde godt like bra uten....

Rart dog, 13-4-9-11-4 siste 6 årene,  Barrantes med 5 siste av dem. Nei uten Hamdallah hadde dere havnet lenger ned et sted mellom 13 og 6 plass tenker jeg.

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
07.01.14 23:12
CapoConsigliere: Har Sid møtt på trening i det nye året for oss?

Utleid til sommeren.

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 23:18
Bear2nd: Hehe, da skjønner jeg virkelig ikke det skriket etter en klassespiss om det hadde godt like bra uten....

Vanskelig regnestykke.  Med 1 spiss ville vi hatt bedre kontroll defensivt, samtidig som Barrantes hadde kommet vesentlig bedre til rette - en spiller som nærmest er overflødig slik vi spiller per i dag.  Vi hadde fortsatt hatt en klassespiss på topp, men hadde mistet en del skåringer på å kun spille med 1 spiss.  Spørsmålet hadde mao vært om den defensive tryggheten, samt Barrantes involveringer hadde kompensert for skåringene som Hamdallah hadde puttet.  Mulig, mulig ikke.

Hva dine gjetninger om plassering angår; godt forsøk.

 

(Innlegget ble redigert 07.01.14 23:19)

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
07.01.14 23:21
aaleby: Hva dine gjetninger om plassering angår; godt forsøk.

Gjetninger? Resultatene taler jo for seg ;)

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 23:25
Bear2nd: Gjetninger? Resultatene taler jo for seg ;)

Resultater flere år tilbake hvor spillere som Grytebust, Tollås, Ulvestad og Orry var på et helt annet trinn utviklingsmessig, vi hadde ikke Leke James på topp - samtidig som treneren het noe annet ;)

exo_
exo_Innlegg: 7020
07.01.14 23:25
aaleby: Snøen som falt i fjor er irrelevant.

Man lærer av sine feil.

Det er ikke sikkert disse fire gir øyeblikkelig suksess, men det er ingen i eller rundt klubben som forventer øyeblikkelig suksess. Det forventes utvikling. Og det får vi i større grad med fire med framtiden foran seg, enn dyre, gamle utlendinger.

Bear2nd
Bear2ndInnlegg: 55869
07.01.14 23:28
aaleby: Resultater flere år tilbake hvor spillere som Grytebust, Tollås, Ulvestad og Orry var på et helt annet trinn utviklingsmessig, vi hadde ikke Leke James på topp - samtidig som treneren het noe annet ;)

Utrolig hvordan du samtidig som du drar fram at spillerne manglet rutine kritiserer mannen som ga dem nettopp det...

ehall
ehallInnlegg: 22355
07.01.14 23:29
aaleby: Det spørs jo helt og holdent hvilken stall man er i besittelse av.

Det har mye å si, men treneren har også enormt mye å si som vi har sett med Godset. Jeg har så stor på I at han kan klare det utenkelige.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54550
07.01.14 23:36
Bear2nd: Utrolig hvordan du samtidig som du drar fram at spillerne manglet rutine kritiserer mannen som ga dem nettopp det...

Vi har jo blitt fortalt at utviklingen og rutinen ville kommet uansett, virker nesten som om Rekdal var en gedigen bremsekloss for den kolossale sportslige utviklingen Aafk har hatt.

(Innlegget ble redigert 07.01.14 23:36)

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
07.01.14 23:49

Rekdal var en bremsekloss i forhold til å få ut potensialet offensivt. På alle andre måter var han en kjempetrener, foruten sesongen 2012 hvor han ga blaffen.

olk1702
olk1702Innlegg: 14784
08.01.14 02:08
aaleby: Beklager inntrengningen og nei, jeg har ingen enga-fetish - men, for diskusjonens skyld; med tanke på at dere per nå kun har hentet EN ny spiller som kan kategoriseres som etablert, hva er det egentlig som tilsier at Enga skal ta et gigantsteg og plutselig være bedre enn minst to av følgende lag: Brann, Molde, Viking, Aalesund, Haugesund, Rosenborg og Godset - alle lag som var minst 8 poeng foran VIF - eller i eksempelet Brann vil komme til å forsterke laget betydelig? I min bok er Vålerenga milevis unna og skulle Berre forsvinne er dere forsterkningsmessig ikke så langt unna å være status-quo i forhold til 2013.  Når progresjonen var null i fjor, så vil det fremstå som ytterst merkelig om alt plutselig stemme i år - med et lag som kvalitativt sett er på omtrent samme nivå.  Men; ballen er selvsagt rund også i 2014.

Bare og trenge seg på om du er saklig, noe du er i 95% av innleggene dine :-)

Husker ikke helt hvor mange ganger vi tapte poeng i slutten av kampene, men om man blir bedre trent så blir det også enklere og holde konsentrasjonen oppe på slutten. Kanskje man da slipper og tape 10 poeng på slutten av kamper? Da ser det plutselig veldig lyst ut. Si at man begynner og vinne kamper på slutten istedenfor og tape kamper - da ser det ihvertfall lyst ut (for oss)! Uenig?

Om man får en bedre trent tropp som kan styre kampene mer og en bedre samhandlig så kan man også enklere få flere poeng. Om forsvaret ikke får hjerneblødning i annenhver duell så ser det også mye lysere ut. Selvfølgelig et veldig stort minus at Lecjaks ikke er i klubben mer. 

Om man får ting til og klaffe istedenfor og rase sammen så vinner man plutselig mange poeng istedenfor og tape de. Skal ikke mye til i Tippeligaen.

Berre spiller gratis, så du trenger ikke og bekymre deg for dét ;-)

Du har selvsagt et poeng med at man ikke hadde noen progresjon i fjor, men jeg tror det også kommer av at det var mye negativt som skjedde hele tiden. Med spillere som ikke spille (hei Bojan, Ogude og Fellah!), men får en bedre start så man kan slappe av litt mer(jeg tror at når man får en god start så gjør det utrolig mye med selvtilliten kontra en dårlig start selvom man spiller like godt og dermed lettere og få progresjon).

Speaking about Ogude, en bekjent av meg sa at han hadde møtt Ogude på Helsfyr i romjulen. Han hadde vært og trenet alene og virket veldig giret. Bare et halv år til VM, så kanskje han gidder og gjøre noe? DA ser det fort veldig lyst ut. Spesielt om han ikke får gult kort i hver eneste kamp han spiller.

ChrizzDidrixzsen
ChrizzDidrixzsenInnlegg: 332
08.01.14 03:48
exo_: Jeg glemte også Simon Larsen lenger opp..er jo klin umulig å ha full oversikt med alle spillere som har vært på lån. Han er vel neppe ønsket med videre.

nei det ser ikke ut som at han blir i klubben:

Midtstopperen er innstilt på å finne seg en ny klubb før sesongen sparkes i gang 30. mars, skriver Fædrelandsvennen.

- Jeg tror ikke Vålerenga stiller seg i veien om en annen klubb vil ha meg. Det har ikke vært noe konkret, men jeg har fått signaler på at jeg ikke vil bli satset på, sier han til avisen.

(Innlegget ble redigert 08.01.14 03:49)

Nat
NatInnlegg: 4306
08.01.14 06:23

Det blir visst satt en målsetting på 6.plass og at det skal scores minst 10 mål mer og slippe inn 15 færre mål. 

Tja. Fordelen for Rekdal er at han har spillertallen tilnærmet klar ved det året enn hadde i 2013. 

Tror også klubben har fått inn noen lure signeringer. Stengel har vært et talent lenge og er fortsatt ung. Heltne Nilsen er fra Hødd og var visst ønsket av flere klubber. Gunnarson har gjort en stødig jobb i Odd. Det store spørsmålet er spissen Kjartansson. 

BuryMeInSmoke
BuryMeInSmokeInnlegg: 2698
08.01.14 09:54

olk1702:

Hva? Spiller Berre gratis i år?

Greit at det er trange tider, men vår egen Ryan Giggs burde så absolutt få betalt!

Donerer gjerne 2 tusenlapper til Berre hvis klubben ikke kan. Vi kunne jo startet et fond eller en donasjonstjeneste for oss som vil gi Berre litt tilbake?  :)

(Innlegget ble redigert 08.01.14 09:55)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg