Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30948
13.01.17 16:35

Elton John sang  "I got a ball and chain "

Mulig det er det Kjelsrud trenger

(Innlegget ble redigert 13.01.17 16:36)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
13.01.17 16:51
stix10: Borte mot TIL feks

En fin finte mot TIL ja, men store deler av tiden fomler han ballen bort når han får den i beina. En meget begrenset spiller med ball i beina, men også en som gir 110% hver gang han får sjansen, sterk og god på hodet. 

 

Kanskje vi får se en ny Johansen under Deila, alle skal i hvert fall få sjansen til å vise seg frem med ny trener. 

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4173
13.01.17 17:05
Skvirre: Moa i bakrom er vel mer eller mindre så optimalt som du får det.

God fart (ikke helt topp), eminent avsluttningsteknikk og et usedvanlig kaldt hode ..... skulle mene det ja 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30948
13.01.17 17:07
GLarsen: God fart (ikke helt topp), eminent avsluttningsteknikk og et usedvanlig kaldt hode ..... skulle mene det ja

Vi får se på det. Deila hadde vel mer tanksentertyper med fysikk og hodestyrke i Godset tiden.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
13.01.17 17:31
Skvirre: Moa i bakrom er vel mer eller mindre så optimalt som du får det.

Nå skal man ta treningskamper med en klype salt, men synes han så treg ut på de ballene han fikk i bakrom idag, var usikker på om han skulle rekke de hver gang. Noen typisk bakroms- spiss er han ikke, men en Moa i toppform har vist seg å være en spiss i internasjonal klasse.

norball
norballInnlegg: 4269
13.01.17 17:59
BigGeorge: Vi får se på det. Deila hadde vel mer tanksentertyper med fysikk og hodestyrke i Godset tiden.

Han fikk mye mål ut av Leigh Griffiths i Celtic, og han er jo en mer bevegelig type enn en tanksenter. Men han har vel som regel hatt en fysisk spiss å kaste innpå når man må bryte igjennom forsvar

(Innlegget ble redigert 13.01.17 17:59)

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
13.01.17 19:47

Ronny veldig fornøyd med Felix Horn Myhre.

Var jo ikke så veldig vanskelig å se at det er mye fotball i han. Den første halvtimen, var han spilleren med mest ballinnehav. Det samme gjelder for øvrig Grødem og Dønnum også. 

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4173
13.01.17 19:57
InDeilawetrust: Nå skal man ta treningskamper med en klype salt, men synes han så treg ut på de ballene han fikk i bakrom idag

Om du baserer din vurdering av Moas kvaliteter i all hovedsak på en omgang i en treningskamp i Januar tror jeg fort du kan gå på en smell

 

Moa er noenlunde rask men han gjør opp for manglende ektremfart med timing og riktige valg. Dessuten er som nevnt dødelig effektiv når han får muligheten

 

Når han er i form da, lenge siden nå

 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
13.01.17 20:00
GLarsen: Når han er i form da, lenge siden nå

Begynner vel å nærme seg 4 år?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30948
13.01.17 20:49
Oslo1913: Grødem og Dønnum også

Bra. Dønnum er jeg spent på fremover.

GLarsen
GLarsenInnlegg: 4173
13.01.17 20:55
Kurtkanon2: Begynner vel å nærme seg 4 år?

Usikker, lenge siden er det uansett. Noe som gjør det bare enda mere frustrerende for oss om ikke bare husker hva han kan men også ser glimt av det i enkeltkamper nå.

 

På sitt beste en helt fantastisk spiss (etter TL standard) og jeg forstår at vi tok en røver og hentet han hjem

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
14.01.17 00:52

At 1 valget vårt på spiss har gått rundt skadet i 4 år er gambling, jeg håper virkelig Moa holder seg i form og dunker inn mål for oss. Den avslutningsteknikken hans holder høyt nivå. På en annen side kan kneet hans ryke i runde 3 og han er ute av dansen resten av sesongen. 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
sinnor
sinnorInnlegg: 11705
14.01.17 23:35

Jeg har de siste ukene satt meg en del inn i stadionsaken, og selv om det er helt fantastisk at stadion endelig blir bygd, er det en del punkter som skuffer meg. Da særlig fra et rent supporterperspektiv.

Punkt nummer 1 - Avstand fra tribunen til banen

Her er er det jo visse regler som gjelder, som selvfølgelig skal følges. Reglene sier at det skal være minimum 4 meter fra sidelinjene til tribunene, og 5 meter fra dødlinjene til tribunene. På vår stadion er det henholdsvis 4+2 meter og 5+2 meter som gjelder. Altså to unødvendige meter ekstra. Etter min mening tar det vekk noe av intimiteten, noe vi ble lovt at skulle stå i fokus. På tre av tribunene kan jeg akseptere at blir sånn, uten å like det, men på spesielt supportertribunen burde dette vært unngått. Den MÅ være så nærme matta som lovlig mulig, for å bli enda mer mektig.

Til sammenligning bygger Tottenham ny stadion i London for øyeblikket, med en single tier tribune med plass til 17 000 sittende, like mye som hele vår stadion, som blir plassert nøyaktig 5 meter fra spilleflaten. Resten av tribuneseksjonene er lenger vekk fra banen, men den ene som er ment for supporterne er prioritert og skreddersydd for intimitet og stemning. Det mener jeg vi burde fått til Vålerenga Stadion også - så får heller langsidene og motsatt kortside ligge de ekstra meterne unna.

Punkt nummer 2 - Høyden fra spilleflaten til rad 1

På hovedtribunen vil første seterad være to meter over spilleflaten, mens på de resterende tre tribuneseksjonene er denne høyden på litt i underkant av to meter. Dette ser man f.eks. her. Det er svært lite pent, og igjen tar bort noe av intimiteten. Om dette er planlagt for å utnytte mer reklameplass, eller for "bedre sikten" som jeg ser enkelte i klubben har uttalt, er det uansett håpløst. Se også Telenor Arena som eksempel. Den betongveggen er en uting, som du selvfølgelig sjeldent ser andre steder i Europa, der målet ofte er å få supporterne så langt ned og nærme som mulig.

Tenk så mye bedre det hadde vært et par rader til nedover? Man hadde både kommet lavere og nærmere, og hele stadion hadde med en gang sett mye mer intim og flott ut. Om man i det minste kunne gått ned til 50 centimeter over bakken, ALT hjelper.

Punkt nummer 3 - Plassering av innganger til tribunene

Noe av det beste med å se kamper man selv har vært på i reprise, er å se jubelscenene ved scoringene. Tenk å se Moa sette inn 3-0 mot Lillestrøm foran en fullsatt supportertribune, der alle hopper inn i hverandre som gærninger. Men rett bak mål på vår tribune, der det beste trykket skulle vært, der har vi et stort hull. Det er tre innganger ut på tribunen på kortside sør, der den ene er midtstilt. Dette er også noe som ser helt håpløst ut. I tillegg ser det for meg ut som at alle disse inngangene på hele stadion er i overkant brede - men dette kan han noe med å gjøre at det er tre handikap-plasser foran hver av de. Dette er derimot et tiltak jeg liker, da også handikappede kan velge mellom alle tribuneseksjoner. Klubben for alle! Skulle bare så gjerne unngått et stort hull MIDT blant den harde kjernen...

Punkt nummer 4 - Åpne hjørner

Dette med åpne hjørner er ikke noe jeg har et alt for stort problem med, siden det har blitt ganske godt forklart at hjørnene ble droppet av økonomiske årsaker. Det kan jeg helt fint leve med, bare det å få på plass stadion nå blir fantastisk. Jeg tillater meg selv likevel å drømme, og ser tilbake på noen av de første tegningene vi ble presentert. Her er stadion slik den vi vil se den i september:

1. 2. 3. 

Her er slik den ble planlagt:

1. 2. 

Jeg håper virkelig vi får lukket de hjørnene en gang, for det ser så fantastisk ut. Kanskje med et mindre budsjett og litt samarbeid med Klanen, kan vi få til en løsning som Fredrikstad, som i det minste har lukket hjørnene noe.

 

 

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
15.01.17 00:19

Punkt 1 og 2 er vel litt teite, å klage på begge disse punktene? for hva hadde vært resultatet av at man satt inn to ekstra rader? ja man kommer litt nærmere men også lavere. så man vil uansett fra rad 3 være like høyt eller litt lavere enn det man ville vært hvis man hadde gjort slik du foreslå.

Første rad blir i så måte mye mer attraktiv, i å med at tribunen er såpass bratt vil også de bakre tribunene også være bra. Man blir ikke sittende så lang bak å man vil få ett ganske godt overblikk.

Jeg kan på en måte se poenget ditt med at man vil ha tribunene litt nærmere, men å kombinere punkt 1 og 2 gir for meg ingen mening, i verste fall blir de som har gode plasser sittende litt ekstra vekk. Jeg synes slik den er lagd nå er ett godt kompromis i og sørger for at man får mer likt for alle på den tribune.

På punkt 2 virker det som vi er helt uenig. for meg ville det vært helt utenkelig eller hvertfall ikke så digg å plassere seg helt nederst der det er nærmest umulig å få med seg hva som skjer på andre siden av banen. De 2 meteren man står lenger opp kommer til å gjøre det langt lettere å få overblikk. Men nå er det folk som går på Kino å helst vil ha plass aller først nærmest også. så jeg har forståelse for at andre har ulike meninger enn meg. 

Angående lukkede sider, så er jeg enig i at Stadion er finest hvis man har tribuner rundt, men vi må også huske på at hjørne plassene antageligvis er de minst attraktive plassene på stadion. Jeg sier nå fokuser mer på de som er der å sørg for at de 17k som det er plass til har muligheten til å få så gode plasser som mulig. 

Nå har det vel også vært diskutert om man skal sette opp vegger (eller lignende) i de 3 hjørnene der det ikke er planlagt noe. Vi har jo også muligheten til å bygge ut hjørnene dersom man finner ut at 17 tusen blir for lite. Synes alle løsningene som har blitt tatt er fantastiske, kanskje ikke for det esteiske for oss som sitter å ser på fra tv men for de som ønsker å ta seg turen. 

Bratte tribuner å så gode plasser som mulig fra alle stedene som mulig. tror det blir fantastisk. 

(Innlegget ble redigert 15.01.17 00:24)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54325
15.01.17 00:27

Alltid noe å klage på når man holder med Enga.
Selv når vi får vår første hjemmebane, etter 114 år, så er det grunner til å være misfornøyd. Alt er ikke perfekt.


sinnor
sinnorInnlegg: 11705
15.01.17 00:37

Denne høyden bidrar til at de på første rad ser bedre ja, men er du ikke enig i at det er litt overdrevet? Det hadde holdt i massevis med 1 meter, og også 50 centimeter. På ståplassene vil man se godt nok selv fra bakkenivå. Interaksjonen med spillerne blir også helt annerledes med en to meter høy betongvegg ned til de.

sinnor
sinnorInnlegg: 11705
15.01.17 00:48

Jeg vil ikke si at jeg er veldig misfornøyd heller - dette er bare et par punkter der jeg mener stadion hadde et forbedringspotensiale. Jeg gleder meg like mye som alle andre til stadion står ferdig. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54325
15.01.17 01:13
sinnor: dette er bare et par punkter der jeg mener stadion hadde et forbedringspotensiale

Bare litt merkelig å snakke om forbedringspotensiale på noe som ikke eksisterer ennå, men det blir nok bra. Alle gleder seg.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
15.01.17 01:14

Tipper det er standariserte regler på høyde fra nederste seterad til banen.

LANISTA84
LANISTA84Innlegg: 824
15.01.17 01:16

Til de som vet, hvorfor skal det ikke være tribuneplass i svingene?

Irriterer meg litt.

svenna99
svenna99Innlegg: 11152
15.01.17 01:57
KingKongHalvor: Alltid noe å klage på når man holder med Enga.

Haha, min umiddelbare reaksjon på det innlegget også.

engavif
engavifInnlegg: 11018
15.01.17 04:31
1I2VorseN: Men nå er det folk som går på Kino å helst vil ha plass aller først nærmest også.

Da får dem jo se filmen først!

Men enig i det du sier, Virker som man faktisk kan se bra uansett hvor man sitter eller står. At det ikke ser så pent ut kanskje på tv er vell ikke så farlig så lenge dem som er på stadion får dem beste forholdene!

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
15.01.17 04:54
LANISTA84: Til de som vet, hvorfor skal det ikke være tribuneplass i svingene? Irriterer meg litt.

Vi har bare plass til 17tusen tilskuere. Disse plassene i hjørne er også de minst attraktive plassene på tribunen. Dette er noen av grunnen til at løsningen ble som den ble i følge (nå står det stille og dette er kanskje litt frekt) han lille. 

I tillegg så har man ved senere anledninger muligheter til å bygge ut sidene. hvis man ønsker mer plass. Men tror hovedpunktene er: Pris, attraktivitet billetter (flere gode plasser).

Det ser finere ut med fylte hjørner, men for de som går på stadion er det bedre med flere andre plasser og 17tusen enn sving og 17 tusen i tillegg så mener jeg også det har blitt nevnt at det å fylle ut svingene for 17tusen tilskuere også hadde vært dyrere. Så av helt andre grunner en kun det estetiske så ble det valgt at man ikke fylte ut disse svingene. 

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
15.01.17 04:56
Rockets_AA: Tipper det er standariserte regler på høyde fra nederste seterad til banen.

Det er det helt sikkert, å det er vel også fult mulig at dersom man ønsker en murvegg så må tribunen trekkes ut litt ekstra. dette er kun spekulasjoner.

(Innlegget ble redigert 15.01.17 04:56)

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
15.01.17 05:30
1I2VorseN: Vi har bare plass til 17tusen tilskuere.

Det er vel nok til alle andre kamper i løpet av et år, bortsett fra serie- og eventuelle cupoppgjør mot RBK. Da blir det nok full brakke.

=)

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
15.01.17 06:31

Ja men i burde kunne få fult opp rundt 12 tusen hver uke mener nå jeg. I stor oppgjør som mot lsk, rbk og brann kan jeg fort se for meg at det kommer 17k. Selvfølgelig avhengig av at vi også presterer på banen. 

sinnor
sinnorInnlegg: 11705
15.01.17 08:45
1I2VorseN: Men tror hovedpunktene er: Pris

I følge Stig Ove Sandnes er dette den eneste grunnen. Arkitektfirmaet fikk et budsjett å forholde seg til, og det lot seg rett og slett ikke gjøre ikke gjøre. Det måtte spares der det kunne spares. Dette er også noe av grunnen til at stadion ikke har noen skikkelig fasade utvendig - man går egentlig rett fra åpen himmel og ut på tribunen. Det liker jeg, for der skiller vår stadion seg skikkelig ut i forhold til flere av de andre nybygde norske stadionene.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36397
15.01.17 10:36
1I2VorseN: mot lsk, rbk og brann

På de 3 kampene har vi vel ligget på rundt 20 000 tilskuere på Ullevåll. Kan jo faktisk bli rift om bilettene. 

ehall
ehallInnlegg: 22076
15.01.17 10:44

Rockets_AA: Tipper det er standariserte regler på høyde fra nederste seterad til banen.

Nei, jeg er veldig sikker det ikke er en regel for høyde, setene kan gå helt ned til gresset. Men få vil sitte der så personlig synes jeg det er bedre med litt høyde. Reglene gjelder lengden fra banen til tribunen/setene. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg