Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
norball
norballInnlegg: 4286
25.01.17 19:40
Zizou-Bjørndalen: Tviler på et Groruddalslag har spesielt gode forutsetninger for å få mange supportere. Veldig mange av oss som holder med Vålerenga, meg selv inkludert er groruddølinger. Synes Vålerenga og de verdiene klubben representerer er et naturlig valg for oss fra da'rn.

Stemmer det, men Groruddalen har omtrent like mange beboere som Trondheim. Så det er mange folk å ta av, men tydeligvis lite som virkelig engasjerer.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54339
25.01.17 21:32
norball: Stemmer det, men Groruddalen har omtrent like mange beboere som Trondheim. Så det er mange folk å ta av, men tydeligvis lite som virkelig engasjerer.

Noe av det som ble trukket frem som positivt for 8-10 år siden, da Brix, Singh, Nouri, Fellah, Roberts mfler kom frem var at da hadde vi tilgang til en helt ny tilskuergruppe, innvandrere. Eller folk med innvandrerbakgrunn.

Det var nok i overkant optimistisk. Pakistanere, indere, marokkanere og andre løper ikke ned Ullevaal for å støtte "sine egne". 

Tror det beste man kan gjøre er å innse at selve grunnfjellet av tilskuermasse utgjør noen få tusen. Det er ikke tusener av passive supportere som sitter hjemme. Så man trenger ikke ta spesielle hensyn i jakten på nye supportere, det er bare å spille bra over lang tid, så kommer folk på kamp.

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3995
25.01.17 22:38

Utrolig stille med spillere inn, og lekkasjene fra Valle har totalt stoppet opp(noe som er bra). Håper på et par signeringer snart som vil styrke førsteelveren. Viktig å få spilt de inn på laget. 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
25.01.17 22:42

Rekdal er jo ikke en gang med til La Manga, så regner med at han jobber med et eller annet spennende. Forhåpentligvis i hvert fall.

zetta
zettaInnlegg: 12909
25.01.17 22:47
Buldogg37: Utrolig stille med spillere inn

Deila har jo sagt at de vil vente til det internasjonale vinduet stenger. For etter det synker prisene. Virker lurt. Bare noen dager igjen nå.

Ranger_danger
Ranger_dangerInnlegg: 1340
26.01.17 01:08
SirKillalot: Oslo er definitivt en sports-by. Bare se på vinteridrettene som arrangeres i byen.

Det er nettopp poenget mitt. Hadde det vært Holmenkollen-Søndag eller X-games annenhver søndag i 9 måneder så hadde man slitt med tilskuere der også. 

 

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3995
26.01.17 08:04
zetta: Deila har jo sagt at de vil vente til det internasjonale vinduet stenger. For etter det synker prisene. Virker lurt. Bare noen dager igjen nå.

Venter spent!

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3995
26.01.17 08:05
Oslo1913: Rekdal er jo ikke en gang med til La Manga, så regner med at han jobber med et eller annet spennende. Forhåpentligvis i hvert fall.

Da er det lov å håpe, trenger stoppere,midtbane og en backup på topp!

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
26.01.17 09:48
SirKillalot: Man reklamerer seg også som "Oslo's stolthet" uten i det hele tatt å prøve å implementere sitt nærver i resten av byen, kun ved å som noen sier "romantisere" et enkelt område og en nedbrent kirke egentlig ikke mange av egne supportere har særlig forhold til.  De må rett og slett legge seg på en annen markedsprofil og gå bort i fra alt det unødvendige som man har identifisert seg med og forandre sin egen kultur.

Det er en veldig interessant diskusjon. Hele Oslos stolthet har vært prøvd under Martin Andresen. Det gav liten respons da.

Jeg er en av de som mener Vålerenga burde dyrke "bohemkulturen" og presentere seg selv som laget for Oslo Øst. Istedenfor å vanne ut identiteten ved å skape en identitet som skal passe alle. Da blir man identitetsløs.

Jeg tror at dersom man klarer å rendyrke Vålerenga som laget for arbeiderklassen og "by mot land" og "øst mot vest" så skaper man noe interessant. Noe folk har lyst til å være en del av, eller lyst til å ta del i. Selv om man kanskje egentlig bor vest for Akerselva og tjener over snittet. Hele Oslos stolthet er ufattelig blekt og vil i mine øyne kun fungere dersom man har sportslig suksess. Men da vil mange av de samme komme på stadion uansett.

(Innlegget ble redigert 26.01.17 09:48)

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
26.01.17 11:01

Spiller man publikumsvennlig fotball så kommer det folk på kampene.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4413
26.01.17 14:07
Skvirre: Det er en veldig interessant diskusjon. Hele Oslos stolthet har vært prøvd under Martin Andresen. Det gav liten respons da. Jeg er en av de som mener Vålerenga burde dyrke "bohemkulturen" og presentere seg selv som laget for Oslo Øst. Istedenfor å vanne ut identiteten ved å skape en identitet som skal passe alle. Da blir man identitetsløs. Jeg tror at dersom man klarer å rendyrke Vålerenga som laget for arbeiderklassen og "by mot land" og "øst mot vest" så skaper man noe interessant. Noe folk har lyst til å være en del av, eller lyst til å ta del i. Selv om man kanskje egentlig bor vest for Akerselva og tjener over snittet. Hele Oslos stolthet er ufattelig blekt og vil i mine øyne kun fungere dersom man har sportslig suksess. Men da vil mange av de samme komme på stadion uansett.

Enig i en del.

Så kan en spørre seg hvem arbeiderklassen er nå, og om det er et velstands- og kulturskille mellom vest og øst - må man ikke snart ut i Grorud for å se dette skillet? Og der har omfattende demografiske endringer skjedd. Man ser jo knapt innvandrere på kamp.

Etter min oppfatning virker det som at klubbens kultur, slik den er nå, tiltrekker særlig folk fra distriktene som vil ta del i en tidvis hemningsløs rølpekultur. Kanskje den over tid kan nyanseres og ta en litt annen form om det komme nye typer publikum fra og med stadionåpningen.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36399
26.01.17 14:24
Kokuhaku: slik den er nå, tiltrekker særlig folk fra distriktene som vil ta del i en tidvis hemningsløs rølpekultur

Det stemmer at det i noen av disse klans bussene ramler sjanglende folk ut av bussene, men det er vel ikke akuratt en kultur vi er stolte av uansett. Jeg husker selv jeg ble Vålerenga supporter pga den fantastiske stemningen på stadion. Klanen var nr 1 i Norge lenge og det trakk til seg mange supportere. Jeg tviler på at flertallet ble med for å delta i en rølpekultur. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36399
26.01.17 15:01
CapoConsigliere: Spiller man publikumsvennlig fotball så kommer det folk på kampene.

Dette er nok sentralt. Spiller vi underholdende fotball og oppnår resultater over tid,vil det komme folk fra både Øst og Vest. Uansett er det bare å innrømme at vi har en kjerne på mellom 10-12 tusen som drar jevnlig på kamp,denne massen blir dog mindre og mindre.

Resten av massen kommer på storkamper eller liker å ta med seg familien på 1-2 kamper i løpet av sesongen. I 2004-2005-2006 lå vel snittet på rundt 10 000 hver kamp og Ullevåll var fullsatt opptil flere kamper i løpet av sesongen. Det har med at vi tok sølv-gull-bronsje i de sesongene og sånt kommer det også tilskuere av. 

 

 

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
26.01.17 16:03
Kokuhaku: Enig i en del. Så kan en spørre seg hvem arbeiderklassen er nå, og om det er et velstands- og kulturskille mellom vest og øst - må man ikke snart ut i Grorud for å se dette skillet? Og der har omfattende demografiske endringer skjedd. Man ser jo knapt innvandrere på kamp. Etter min oppfatning virker det som at klubbens kultur, slik den er nå, tiltrekker særlig folk fra distriktene som vil ta del i en tidvis hemningsløs rølpekultur. Kanskje den over tid kan nyanseres og ta en litt annen form om det komme nye typer publikum fra og med stadionåpningen.

En ting er hva man er, en annen er hva man ønsker å være og hva man føler en tilhørighet til. Engelsk fotball er jo bygd opp på mye av den samme kulturen, noe som har skapt stor popularitet i Norge. Jeg har troa på at den har betydelig større tiltrekningskraft enn de som bor langt uti Groruddalen.

svenna99
svenna99Innlegg: 11156
26.01.17 16:06
InDeilawetrust: I 2004-2005-2006 lå vel snittet på rundt 10 000 hver kamp

Må da ha vært mye høyere enn det? 

Zizou-Bjørndalen
Zizou-BjørndalenInnlegg: 1726
26.01.17 16:20

Ifølge artikkel på VPN, var publikumssnittet i 2005 drøye 15000. Dette var reelt oppmøte, ikke solgte biletter, så langt høyere ja.

SirKillalot
SirKillalotInnlegg: 13542
26.01.17 16:48
Skvirre: Det er en veldig interessant diskusjon. Hele Oslos stolthet har vært prøvd under Martin Andresen. Det gav liten respons da. Jeg er en av de som mener Vålerenga burde dyrke "bohemkulturen" og presentere seg selv som laget for Oslo Øst. Istedenfor å vanne ut identiteten ved å skape en identitet som skal passe alle. Da blir man identitetsløs. Jeg tror at dersom man klarer å rendyrke Vålerenga som laget for arbeiderklassen og "by mot land" og "øst mot vest" så skaper man noe interessant. Noe folk har lyst til å være en del av, eller lyst til å ta del i. Selv om man kanskje egentlig bor vest for Akerselva og tjener over snittet. Hele Oslos stolthet er ufattelig blekt og vil i mine øyne kun fungere dersom man har sportslig suksess. Men da vil mange av de samme komme på stadion uansett.

Ikke når resten av Oslo's befolkning ser på deres nåværende supportere som "bønder i byen". Problemet tidligere er jo at "bohemene" synger sanger og drit om bønder osv, når de selv blir sett på som "byens bønder" eller "bohemer" om du vil.

Da blir det litt morsomt å se på dobbelmoralske "kamprop" og "sanger" mot andre supportere som er tilnærmet like dem selv.

Vålerenga må huske på at det de må tilrettelegge for sine "kunder" sine interesser og ikke omvendt. Ikke at de skal selge seg helt ut, men at de kan ha en helt annen profil er helt sikkert. Da får klubben og supportergjengen først identifisere seg med at de er en byklubb, og ikke en utstikkende bohem som ikke vil være som alle andre og har en oss mot dere mentalitet.

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
26.01.17 16:53

Den perioden viser potensialet til klubben. Ellers må provinsfolk rundt omkring bestemme seg for om vi er en Osloklubb å regne snitt fra det, eller en bydelsklubb i Oslo. Er vi en bydelsklubb fra Gamle Oslo, med 35000 innbyggere, er vi sinssykt imponerende med et snitt på over 10.000. 

Klapp på skuldra til oss.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36399
26.01.17 17:21
SirKillalot: Vålerenga må huske på at det de må tilrettelegge for sine "kunder" sine interesser og ikke omvendt. Ikke at de skal selge seg helt ut, men at de kan ha en helt annen profil er helt sikkert. Da får klubben og supportergjengen først identifisere seg med at de er en byklubb, og ikke en utstikkende bohem som ikke vil være som alle andre og har en oss mot dere mentalitet.

Du ser jo på det på en veldig negativ måte også da. Flere kan synes det er litt kult nettopp dette med å være en litt "utstikkende bohem" og å ha en "oss mot dere mentalitet" Det finnes folk i vest som også synes det er kult. Tror ikke det er så firkantet som det blir fremstilt. Dette skillet mellom Oslo øst og Vest er på ingen måter like sterkt idag som det var før. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54339
26.01.17 20:07
InDeilawetrust: Dette skillet mellom Oslo øst og Vest er på ingen måter like sterkt idag som det var før.

Folk på Oslo øst har bedre råd en før, i hvertfall mange av dem. Alle har mobil og bærbar pc nå, veldig mange har råd til sydentur på sommeren og en tur til London en helg. 

Men skillet, på de fleste andre måter, er sterkere enn noen gang. Det er rett og slett skikkelig harry og bondsk å holde med Enga hvis du kommer fra feks Røa eller Ullern. SÅ er det opp til oss selv å gjøre noe med imaget hvis vi ønsker at horder av folk fra vestkanten skal komme på kamp.

Jeg har ingen tro på å fri til dem, det viser de siste 7-8 årene er helt nytteløst, selvom vi ikke har noen form for kunkurranse i byen.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4413
26.01.17 20:42
KingKongHalvor: Men skillet, på de fleste andre måter, er sterkere enn noen gang. Det er rett og slett skikkelig harry og bondsk å holde med Enga hvis du kommer fra feks Røa eller Ullern. SÅ er det opp til oss selv å gjøre noe med imaget hvis vi ønsker at horder av folk fra vestkanten skal komme på kamp. Jeg har ingen tro på å fri til dem, det viser de siste 7-8 årene er helt nytteløst, selvom vi ikke har noen form for kunkurranse i byen.

Å fri til dem er nytteløst, ja. Det som var Oslo Øst, kulturelt, har vel bare blitt mindre i takt med økt velstand, demografiske endringer og lignende med årene. Men det bør jo være et marked i mellom disse kulturelle motpolene. Et problem for den gruppa er muligens at de er lite interessert i norsk fotball, eller fotball generelt.

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
26.01.17 20:52

Jeg er ikke medlem av Klanen, og identifiserer meg ikke med dem. Er for mange gamlinger som lever som russ. Dog en haug med bra folk, som blir med over. Vårt store pluss nå med Vålerenga Stadion, er at supportertribunen ikke blir "Klanstribunen". Det blir "Supportertribunen", og er for alle som vil lage leven. Har for øvrig mange bekjente fra Røa og Ullern.

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54339
26.01.17 21:14
Oslo1913: Har for øvrig mange bekjente fra Røa og Ullern.

Ingen regel uten unntak, jeg snakker generelt. Tror Klanen har svært få medlemer med postnummer som starter på 03, ikke mange sesongkort som går dit heller.

Men jeg har troen på at fotballen kan få et oppsving igjen her i byen, hvor det er kult å gå på kamp, men vi må nok levere noe ala RBK gjennom flere år for å favne bredt i befolkningen her i byen.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30976
26.01.17 22:25

Både Vålerenga og Oslo har endret seg mye siden tre guttunger fra Stovner inntok klokkesvingen på Bislett i 1974. Var vel 3000 eller 4000 på kamp da tror jeg. Lyn, Skeid og Frigg spiste av samme fatet som Vålerenga dengang. Et par år etter kapret Vålerenga Odd Iversen og det hjalp på  både tribune og tabell. Jeg tror entusiasme kan gjenskapes om klubben spiller bra fotball i den mening at folk liker fotballen og resultatene kommer. Klubben ser ut til å ha en utviklingsavdeling som suger til seg spillere i viktig alder og har dyktige trenere. Statistisk årbok beviser at byen har dobbelt så mange talenter som Brann og Rosenborg. Utnytter vi potensialet vil unggutter fra bydelene poppe opp og samtidig bidra til at nye supportere skapes. Hver lokal unggutt kan dra hundrevis av nye tilskuere. Sånn er det hvis du kjenner en og har vokst opp sammen med noen. Vi kan ikke hente noen ny Odd Iversen lenger og må bygge langsiktig. Espeseth og co må utføre noen smarte grep på markedssiden for å hente inn de tusener.

(Innlegget ble redigert 26.01.17 22:25)

svenna99
svenna99Innlegg: 11156
26.01.17 22:30
BigGeorge: Jeg tror entusiasme kan gjenskapes om klubben spiller bra fotball i den mening at folk liker fotballen og resultatene kommer.

Dette er jeg enig i. Tror ikke vi trenger noen "Rosenborg-periode" som nevnt over her, men vi må spille attraktiv fotball, score mye mål, og henge med i toppen hele sesongen så vi spiller betydningsfulle kamper også i siste par månedene (og da ikke av varianten at vi er redd for å rykke ned). 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
26.01.17 22:41

Det er Deila & Co sin jobb å levere, og det er jeg ganske sikker på at de gjør etter hvert. Så er vi heldige med at Frank Ove Hansen takket ja, og går inn med hud og hår, for å skape noe spesielt på Vålerenga Stadion. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54339
26.01.17 22:50
svenna99: Tror ikke vi trenger noen "Rosenborg-periode" som nevnt over her, men vi må spille attraktiv fotball, score mye mål, og henge med i toppen hele sesongen så vi spiller betydningsfulle kamper også i siste par månedene

For all del, man må være underholdende. Vålerenga opplevde jo på 80-tallet å senke tilskuersnittet, som regjerende seriemester, fordi man spilte kjip Gunder Bengtsson-fotball. Han ville heller vinne 1-0 enn 3-2. Så selv om vi vant serien igjen så tapte vi tilskuere.

Jeg tror det er mulig å trekke folk til Valle uten at man nødvendigvis vinner TL 13 år på rad. Hadde man ikke troen på det kunne man like gjerne lagt ned. Men Oslofolk er krevende, man må prestere over lang tid for å få folk til å komme, holder ikke med 4-5 gode kamper. Og de forsvinner fort om det blir kjedelig.

Så det er en solid utfordring Deila har tatt på seg.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36399
26.01.17 23:11
KingKongHalvor: Jeg tror det er mulig å trekke folk til Valle uten at man nødvendigvis vinner TL 13 år på rad.

Det er ett kjempe potensialet i klubben vår og Vålerenga engasjerer fortsatt. Vi fyller Ullevåll til randen når det er en storkamp eller noe å spille for. Jeg tror ikke vi trenger å selge oss så hardt for å få med flere tilskuere fra andre deler av byen som alikevell ikke bryr seg eller kommer på 1-2 kamper i året. Folk kommer hvis fotballen er bra, og vi kjemper i toppen. Deila/Espeseth/Rekdal og resten av folkene på Valle har en kjempejobb å gjøre. Frank Ove Hansen og Espen Bjørnseth skal vel jobbe med kun den delen med å få folk på kamp og sånne roller har vi ikke hatt tidligere så det er i hvert fall positivt. 

 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
27.01.17 11:27

Vålerenga - Futbolnyj Klub Zenit Sankt-Peterburg i kveld klokka 18.30 på Eurosport Norge. Sendestart 18.25.

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
27.01.17 12:54

Vårt hjem vokser kjapt nå.

Kun litt over 7 måneder igjen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg