Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
engafever
engafeverInnlegg: 20980
18.02.17 16:30

Var nesten for mange på Valle, fikk nesten ikke armslag, men hyggelig at så mange tok veien :-). En underholdende kamp, og Enga burde skåra flere mål, men vi skåra tre, alle målene i kampen da .-). 

Vet ikke om Stabæk er noen målestokk. Tror vi må se Enga mot en av storlagene før man kan si noe om hvor Enga står. 

Alt i alt en morsom kamp til tider....

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
18.02.17 16:49

Intervju med en fornøyd Ronny.

Kunne vi bare få kjøpt/fått opsjon på Agyiri. Nåløyet i City er nesten umulig å komme gjennom uansett. I dag snurrer han virkelig rundt med Stabækspillerne. Kommer til å bli _veldig_ god.

engafever
engafeverInnlegg: 20980
18.02.17 17:01

Enig med Deila, gutta jobba hardt og gjorde en god innsats!

eriklar
eriklarInnlegg: 3935
18.02.17 22:29

Scora alle tre?  

Vi skapte vel 6 sjanser. Ikke veldig mye. 

1 omg var bra.  2 omg var stort sett jevn. 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
18.02.17 22:50

Vi skaper 8 sjanser sammenlagt, scorer 2, men burde ledet mer etter 1. omgang. Da er det ett lag på banen. Vi kjører de første 15 av 2. omgang også, og så jevner det seg ut resten av matchen. 

Når jeg ser startoppstillingen til Stabæk, er vel den ganske toppa? Vi hviler folk etter slakten av Djurgården i Stockholm. Det er kun treningskamper, men vi ser vassere ut enn på samme tid i fjor. Naturlig nok, skjønner jeg nå.

eriklar
eriklarInnlegg: 3935
18.02.17 23:20

Da er vi ikke helt enige. Vi har en i stolpen i tillegg til scoringen i første. 

I andre omgang har vi to skudd. To andre sjanser blåses jo for frispark og offside. Men egentlig samme faen. Enig i at vi ser bra ut i første omgang.  

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
18.02.17 23:35

Stolpen i første, pluss scoringenE. Rets og Zahid i andre, pluss noen 50/50. Men samma faen ja, gøy i Vallhall, og vi har 5 -1 mot Djurgården og Stabæk i de to siste. Noe å ta med seg.

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
19.02.17 12:44

Limer inn ett innlegg jeg skrev på klansforumet, ble mye lengre enn jeg hadde regnet med. Men er uansett spent på hvordan dere vil analysere lagdelene, spillertroppen og ikke minst hva vi trenger før neste sesong. 

Jeg var veldig usikker på hva vi trengte på overgangsmarkedet denne vinteren. 

Men jo mere vi har spilt i vinter jo mer positiv blir jeg til at vi kanskje ikke trenger så mange forsterkninger som jeg først fryktet. For det første har Agyiri begynt å vise seg fram noe som er gledelig. Han kan både spille sentralt å offensiv midtbane, jeg trodde også at Zahid kom til å forsvinne. Når rett klubb ikke kom på banen så er jeg per nå ikke redd for midtbanen, der er vi godt besatt med Grindheim, Lekven, Stengel og Agyiri sentralt samtidig som DFHolm, Zahid og Agyiri kan spille i 10er rollen. 

På kanten synes jeg Grødem har vist seg fram veldig positivt i vinter. Relativt hurtig, god teknikk, god til å utfordre, samtidig har Juklerød på andre siden vist seg fram og tatt ytterligere steg. God fart, veldig god til å utfordre med fart. Synes Grødem og Juklerød på mange måter er veldig like men der Juklerød bruker mer fart bruker Grødem mer teknikk. Uansett i bakhånd har vi DFHolm som har slitt med smårusk i vinter, men han har vel ikke vært veldig skadet? ihvertfall ikke etter det jeg har fått med meg, men det har vært lite kamptrening på han. En Daniel Fredheim Holm i form skadefri tror jeg fint kan kjempe seg inn i en start oppstilling, er dog en helt annen kantspiller en Juklerød og Grødem som jeg ser på som litt like. Kan jo være bra i ha i bakhånd. I tillegg så har vi Lindqvist som kan brukes som kant, men har spilt back i store deler av fjorårs sesongen, og Zahid som også kan trekkes ut i en kant rolle. Virker som Deila prioriterer mer fart på kant dog så tror vi vil få se Zahid mer inne sentralt i de kampene han spiller. 

På topp er jeg veldig usikker på hva jeg forventer. Jeg var meget skeptisk til Moa før han kom, trodde aldri han kunne kommet til oss å han har på ingen måte levert varene hos oss noe takket skade, og fordi vi rett å slett har skapt for få sjanser i fjor å året før til å få det beste ut av Moa. Hvis vi klarer å skape nok situasjoner og sjanser foran boks så tror jeg vi vil få se det beste fra Moa, og han er selvfølgelig avhengig av å holde seg skadefri. I bakhånd har vi Kjelsrud Johansen som jeg ikke riktig vet hva jeg skal forvente av enda. Det som er godt er at vi ihvertfall har en helt annen type spiss i bakhånd som Bengt Sæternes, i tillegg har vi unggutten Elsebutangen men vet ikke hvor mye spilletid han kan forvente i år. 

På backplassen mener jeg vi også at vi er godt spent med Lundström, Lindqvist, Sandrakumar og Näsberg de to sistnevnte kan også spille i alle posisjoner i backrekka. Det er nevnt at vi trengte en ny back og vi har også hatt Nuhu på prøvespill uten at jeg tror vi kommer til å hente han. Har tolket det litt som at Lindqvist har vært på vei bort, men i og med at han ikke har forsvunnet enda vet jeg ikke helt hva jeg skal tenke. Hvis Lindqvist blir solgt trenger vi hvertfall in en back til. 

Den posisjonen jeg er mest skeptisk til er uten tvil stopper plassen. Siden i fjor har vi mistet både Wæhler og Larsen, sistnevnte var en undervurdert billig potet, var aldri sakdet som i mine øyne har fått alt for mye tyn fra oss supportere. Uansett har vi nå bare Nakkim og Nation som er stoppere i tillegg til at både Häsberg og Sandrakumar kan spille i rollen, spesielt sistnevnte tror jeg blir litt for lett å lav til å til å gjøre en god nok jobb der, hvertfall i noe annet enn en backup. Har også blitt skeptisk til Nation siden han stort sett ikke har fått til noe siden han kom hit mye takke være skader. Men har likt det jeg har sett til han hittil i år og han kan fort danne ett stopper par med Nakkim som kan fungere bra i tippeligaen. Men jeg mener vi trenger en ny stopper inn. Vi er får få, Deila var tidlig ute å sa at vi leter etter en god spillende stopper. Ble utrolig glad når han nevnte dette med spillende stopper, mener med den spillestilen vi forøkte oss på i fjor så trenger vi spillende stoppere. I fjor ble kom midtbanen ofte alt for dypt for å hente ball mye fordi begge stopperene vi hadde, Wæhler og Nakkim er dårlig med ball i bein.

Deila har nevnt at han ønsker Grindheim høyere i banen i år, da trenger vi stoppere som kan beherske ball bra. Vi har Nation som skal være bra med ball i beina, han er ihvertfall bedre enn det Wæhler er men er skadeutsatt. Bak der har vi ingen som behersker ballen bra eller godt nok. En stoppertype som Forren som er meget god med ball ville gitt oss en ny dimensjon i spillet våres. Men hvor mange spillende stoppere er det, jeg kan rive meg i håret fordi vi lot Næss gå til Stabæk for noen år siden, er også en stopper type som hadde passet oss bra å komplimentert Nakkim i større grad. 

Så hvor lett er det å finne en spillende stopper, som skal gå med på våre lønnsbetingelser, skal være i en rett alder, pris og forhåpentlig vis bedre enn de vi har. Tror vi dessverre er nødt til å investere en del kroner for en slik spiller, noe vi ikke har vært villig til å gjøre de siste årene på grunn av økonomi. Vi har penger etter salget av Berget. Mener en del av de burde brukes til en stopper helst en som har ett videre salgs potensialet, skjønner godt at det ikke er lett å finne, men en ny stopper trenger vi uansett. Spent på å se hva vi finner, nå tyder vel mye på at vi ikke finner den spilleren vi ønsker oss så får vi se hva slags spiller som kommer inn på valle. Håper på at jeg tar feil, men tror vi får inn en stopper som først og fremst konkurrerer med de vi har, ikke en som er bedre enn de vi har. 

Når det gjelder andre posisjoner mener jeg ikke at vi har behov for noen. Klart er de gode nok så gjerne kjøp dem, men med en ny stopper inn og litt tur på skader så har vi ett godt nok lag for medalje i tippeligaen. Begynner virkelig å få troa på VIF igjen, noe jeg ikke har hatt på en stund. Kjenner det skal bli deilig når tippeligaen starter igjen. 

Så hva synes dere, hvor trener vi egentlig forsterkninger?

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
19.02.17 13:23

Stopper, venstreback og muligens en kantspiller til. På høyreback ser det bra ut. Lundström og 2 unge landslagsspillere i Sandrakumar og Borchgrevink. Stopper trenger vi, selv om det har sett ok ut i treningskampene. På venstreback har vi en Lindkvist som er like mye sjuk som frisk, og Ivan. En ny her. Venstrekant? Tja, kanskje. 

Vi har mange gode spillere som ikke har vært i nærheten av potensialet sitt under Rekdal, nå har vi en bedre trener. Det skal ikke undervurderes.

 

1I2VorseN
1I2VorseNInnlegg: 2874
19.02.17 13:30

Jeg er enig. Samtidig man man gi litt honnør til Rekdal, for han har klart å få rasket sammen ett relativt ok mannskap for ingen ting. Hva hva er det meste vi har brukt i overgang? Brown til 5 mill er vel eneste.

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
19.02.17 14:55
1I2VorseN: Jeg var veldig usikker på hva vi trengte på overgangsmarkedet denne vinteren.  Men jo mere vi har spilt i vinter jo mer positiv blir jeg til at vi kanskje ikke trenger så mange forsterkninger som jeg først fryktet.

Tja. Når serien drar i gang så kommer det nok til å være en helt annen tyngde på lagene vi møter. Det er først da vi får se hvilke av unggutta som tar nivået. Men det er veldig positivt at det virker som at Deila får mye ut av det potensialet vi har i troppen.

Vi må forberede oss på at dette er en mellomsesong. Der Deila blir kjent med troppen, og finner ut hvilke spillere som er klare til å bidra i medaljekampen i 2018. Og at det først vil gjøres merkbare spillerkjøp da.

Det er mange av spillerne som viser mye positivt, men Grødem, Juklerød, Nasberg, Nakkim, Sandrakumar, Agyiri, Johansen og Stengel er ikke medaljemateriale i mine øyne. En og annen kan ta steget, men totalen blir nok for lett.

(Innlegget ble redigert 19.02.17 14:56)

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
19.02.17 15:27

"Det er mange av spillerne som viser mye positivt, men Grødem, Juklerød, Nasberg, Nakkim, Sandrakumar, Agyiri, Johansen og Stengel er ikke medaljemateriale i mine øyne. En og annen kan ta steget, men totalen blir nok for lett."

 

Vi får nå se. Flere av dem er jo unge landslagsspillere, og de vil jo ha erfarene folk som Grindheim, Lekven, Moa, Zahid og DFH rundt seg. Flere lag stiller med unggutter de også, og for å være ærlig, er det ingen som skremmer noe særlig. 

Få inn en erfaren sjefsstopper nå, det er det viktigste.

 

dzk
dzkInnlegg: 13540
19.02.17 15:46
Skvirre: Tja. Når serien drar i gang så kommer det nok til å være en helt annen tyngde på lagene vi møter. Det er først da vi får se hvilke av unggutta som tar nivået. Men det er veldig positivt at det virker som at Deila får mye ut av det potensialet vi har i troppen. Vi må forberede oss på at dette er en mellomsesong. Der Deila blir kjent med troppen, og finner ut hvilke spillere som er klare til å bidra i medaljekampen i 2018. Og at det først vil gjøres merkbare spillerkjøp da.

Helt riktig det du sier om unggutta. Er en ting å spille foran en par hundre tilskuere uten noe eksternt press hvor både med og motspillere ikke gir 100% eller stiller med toppet lag.

Men jeg er uenig at vi skal vente til 2018 med kjøp. Tippeligaen er så jevn bak RBK at vi kan fort rote oss ned i nedrykkskamp igjen hvis vi er uheldige med skader og har spillere som ikke står frem. 

Er ikke utenkelig at både Tollås og Lindkvist går på smeller ila sesongen. Hvis vi virkelig er uheldige der så stiller vi med Junior - Junior - Junior - Lundstrøm frem til overgangsvinduet åpner i august. Da har vi på papiret det svakeste forsvaret i ligaen.

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
19.02.17 16:56
dzk: Men jeg er uenig at vi skal vente til 2018 med kjøp. Tippeligaen er så jevn bak RBK at vi kan fort rote oss ned i nedrykkskamp igjen hvis vi er uheldige med skader og har spillere som ikke står frem.  Er ikke utenkelig at både Tollås og Lindkvist går på smeller ila sesongen. Hvis vi virkelig er uheldige der så stiller vi med Junior - Junior - Junior - Lundstrøm frem til overgangsvinduet åpner i august. Da har vi på papiret det svakeste forsvaret i ligaen.

Det kommer nok til å handles, og det bør man gjøre, men vi kommer ikke til å handle oss inn medaljekampen. Det blir mer gunstige erfarne spillere for å tette hull, enn spillere som kan løfte laget i seg selv.

Men i 2018 så er nok Deila såpass trygg på troppen at det kan komme "storkjøp", som eksvis Forren i dagens situasjon, for at laget skal være sterkt nok til å kjempe om medalje eller utfordre om gullet.

 

ehall
ehallInnlegg: 22737
19.02.17 16:56
dzk: Er ikke utenkelig at både Tollås og Lindkvist går på smeller ila sesongen.

Oddsen er nok større for at det skjer, enn at de skal holde seg skadefrie...

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
19.02.17 16:59
Oslo1913: Vi får nå se. Flere av dem er jo unge landslagsspillere, og de vil jo ha erfarene folk som Grindheim, Lekven, Moa, Zahid og DFH rundt seg. Flere lag stiller med unggutter de også, og for å være ærlig, er det ingen som skremmer noe særlig.  Få inn en erfaren sjefsstopper nå, det er det viktigste.

Medalje er ikke utenkelig, men vi gjøre oss selv en bjørnetjeneste om vi legger forventningene der. U19-landslaget er ikke i nærheten av TL-nivå.

ComebackKid
ComebackKidInnlegg: 2914
20.02.17 08:50
1I2VorseN: Så hva synes dere, hvor trener vi egentlig forsterkninger?

Stort sett enig. Men:

Bredde er en ting. Kvalitet en annen. Du (og mange med deg) snakker om bredde på midten. Og ja, vi har bredde på midten. Men hva hjelper egentlig det hvis de to som spiller der aldri er fullt ut gode nok? Grindheim, Lekven, Stengel, Agyiri - alle habile spillere. Men jeg er ikke sikker på at noen av disse virkelig er gode nok til at vi skal være et medaljelag.

Dermed ønsker jeg meg en sentral midtbanespiller. Gjerne Normann.

ComebackKid
ComebackKidInnlegg: 2914
20.02.17 08:51
Skvirre: Det er mange av spillerne som viser mye positivt, men Grødem, Juklerød, Nasberg, Nakkim, Sandrakumar, Agyiri, Johansen og Stengel er ikke medaljemateriale i mine øyne. En og annen kan ta steget, men totalen blir nok for lett.

Ser poenget ditt, men Nakkim tror jeg blir veldig god. Han har det meste i ung alder. Grødem tror jeg også blir god. Resten er jeg enig i.

KongBob
KongBobInnlegg: 39554
20.02.17 08:58
Oslo1913: Ellers overraskende trygghet i den bakre fireren,

Jeg synes vi slapp Stabæk til ganske mange avslutninger innenfor 16-meteren...

Håper vi henter en erfaren forsvarsgeneral som makker til Nakkim...

 

Moro med kamp igjen, selv om det var stille på tribunen med ett unntak...   Lo godt når han sang; "Hold kjeft hvis du er Vål'enga!  :) 

 

jackblack
jackblackInnlegg: 13862
20.02.17 11:15

Begynner å bli litt småstressa over det forsvaret vårt. Virker ikke som om det er økonomi til å forsterke heller.

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
20.02.17 11:20

Penger til spillerkjøp er det allerede sagt at vi har etter Berge, men vi burde hatt med en ny stopper til Marbella i dag. 

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
20.02.17 11:22

Alt hang seg opp....

(Innlegget ble redigert 20.02.17 11:24)

Oslo1913
Oslo1913Innlegg: 5137
20.02.17 11:24

....

(Innlegget ble redigert 20.02.17 11:24)

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
20.02.17 11:47

Hele kampen i HD

VÅLERENGA - STABÆK 1.omgang

VÅLERENGA - STABÆK  2.omgang

Høydepunkter

emin
eminInnlegg: 23730
20.02.17 12:07

Hvis Football Manager hadde vært virkelig...

Er i 2018 og serien har akkurat startet. Vålerengas nye brasilianske spiss Josefinho (21) ble uheldigvis ikke fanget opp av mitt speidernettverk (Tromsø IL). Månedens spiller i mars med 12 mål på 4 kamper (5 av de mot LSK). Tror jeg kan få kamp om gullet denne sesongen.... :-)  

jorkje
jorkjeInnlegg: 3796
20.02.17 12:14
emin: mitt speidernettverk (Tromsø IL)

Dessverre virker det ikke som VIF har et speidernettverk i det hele tatt, da hadde ny stopper vært på plass.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 38573
20.02.17 12:29
jorkje: Dessverre virker det ikke som VIF har et speidernettverk i det hele tatt, da hadde ny stopper vært på plass.

Vår speider Igor Aase er jo fra Tromsø, er han ikke?

zetta
zettaInnlegg: 13200
20.02.17 13:49

Det ser lovende ut. Men jeg er meget uenig i at en spiller legger inn når han har femti meter rom foran seg.

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31444
20.02.17 16:15

Nu går alt sååå meget bedre som Kåre Willoch sa det.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg