Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
zetta

Innlegg: 14909
zetta
08.05.17 13:35

Viktig med det ene poenget.

 Ellers er det jo små marginer i fotballen. Litt mer fysikk i laget og litt bedre foran og bak så blir det bra. Men jeg synes ikke Deila bør splitte opp midtstopperduoen om en back blir skadet.

 Jeg tror det vil hjelpe meget når han lånespilleren på midten er klar igjen.

KongBob

Innlegg: 39774
KongBob
08.05.17 13:38
Fishstick: Mulig vi møter United i år ja, men det blir i såfall i europacup.

Det vil nok være stort for Man U vil jeg tro å møte selveste RBK...

Bare dere ikke snubler mot kypriotiske lag i kvalikken så kan det jo skje...

 

For vår del så blir det ikke noe kvalikk i 2017 og ei heller i 2018 som det ser ut nå, så en showkamp er helt greit...  (Hvis vi da ikke skulle slumpe til å vinne cupen da)...

(Innlegget ble redigert 08.05.17 13:39)

Quisque

Innlegg: 1862
Quisque
08.05.17 13:43
KongBob: showkamp er helt greit

Med hinsides dyre billetter.

KongBob

Innlegg: 39774
KongBob
08.05.17 13:48
Quisque: Med hinsides dyre billetter.

Jepps...

Men de som ønsker å se sine helter fra Manchester får jo nå gjort det uten å måtte fly over...

Men 400 kroner er alt for mye for meg for å se "feil" United...

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 14:12
zetta: Ellers er det jo små marginer i fotballen. Litt mer fysikk i laget og litt bedre foran og bak så blir det bra. Men jeg synes ikke Deila bør splitte opp midtstopperduoen om en back blir skadet.

Hva mener du han skulle gjort da? Det var ikke mange alternativer når Juklerød sliter med lysken og ikke var i troppen og Nåsberg måtte ut. Eneste alternativet var Jaager ut på back, noe som også er hans posisjon, han kan spille begge både back og stopper. 

Bak ser det ganske solid ut. Vi slipper motstanderen til få sjanser. Ikke like solid i går, men Stabæk er ett godt lag. Vi blir nødt til å starte å sette sjansene våres snart, hvis ikke kan det bli en skummel sesong. Jeg tror det bare kommer til å bli bedre å bedre offensivt fremover. Klarer vi i være solide bak også, i tillegg til å sette sjansene så kommer målene og poengene tilslutt. Greit å ikke vente alt for lenge nå riktignok. 

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 14:15
Quisque: Med hinsides dyre billetter.

Alt for mye til å se ett B-preget United ja, men hver sin lyst! Norske United fans betaler uansett og stadion blir nok utsolgt. For våres del har det jo ikke noe å si med tanke på oppmøte fra publikum uansett, da vi får samme beløp utbetalt anyway :D

Quisque

Innlegg: 1862
Quisque
08.05.17 14:17
Deila: Alt for mye til å se ett B-preget United ja, men hver sin lyst! Norske United fans betaler uansett og stadion blir nok utsolgt. For våres del har det jo ikke noe å si med tanke på oppmøte fra publikum uansett, da vi får samme beløp utbetalt anyway :D

Jau, det er jo bra for Enga. Penger i kassa. 

ehall

Innlegg: 23867
ehall
08.05.17 14:22

Dessverre igjen skjønner jeg lite av laguttaket. Vi har potensialet til å gjøre det bra, men mister litt troen når vi igjen ser hvilke spillere Deila velger til å starte. Uten at vi vet hvorfor akkurat de blir valgt. 

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 14:31
ehall: Dessverre igjen skjønner jeg lite av laguttaket. Vi har potensialet til å gjøre det bra, men mister litt troen når vi igjen ser hvilke spillere Deila velger til å starte. Uten at vi vet hvorfor akkurat de blir valgt.

Det er ikke spesielt positivt at det er endringer på laget hver eneste kamp nei. Vi drillet en 11"er i vinter, men skader og flere nye signeringer rett før seriestart surret til alt, og nå er det jo helt Bingo hvordan sammensetningen av laget blir. 

Fishstick

Innlegg: 25557
Fishstick
08.05.17 14:41
KongBob: Bare dere ikke snubler mot kypriotiske lag i kvalikken så kan det jo skje...

Fort gjort å snuble mot lag som spiller finalesluttspill i Europacup. Mulig du anser APOEL som et lag vi bør feie over, men da er det på tide med finger i jorda. Norsk fotball ligger milevis bak.

Men på en god dag er alt mulig, og da kan United endelig få sjansen til å møte oss. På et tidspunkt var RBK og United de to lagene som hadde flest opptredener på rad i CL, men utrolig nok møttes vi aldri. Dette er en etterlengtet kamp.

BigGeorge

Innlegg: 33692
BigGeorge
08.05.17 15:49
Fishstick: APOEL som et lag vi bør feie over, men da er det på tide med finger i jorda. Norsk fotball ligger milevis bak.

Tror nok heller det er kypriotene som har hevet seg, eller at alle utlendingene har løftet klubb-fotballen der. Odd spilte ifjor mot et gresk eller kypriotisk lag og hentet inn 0-3 (i brennhete og med redusert lag) og ledet 3-0 hjemme. Sto 3-3 etter 180 minutter så noen stor nivåforskjell skal du slite med å dokumentere.

(Innlegget ble redigert 08.05.17 15:51)

Fishstick

Innlegg: 25557
Fishstick
08.05.17 16:06
BigGeorge: noen stor nivåforskjell skal du slite med å dokumentere.

Nei, det er veldig enkelt. Bare å se på resultatene de siste årene.

Når det gjelder APOEL ser den slik ut:

09/10: CL - Gruppespill
11/12: CL - Kvartfinale
13/14: EL - Gruppespill
14/15: CL - Gruppespill
15/16: EL - Gruppespill
16/17: EL - Sluttspill

Odd møtte et gresk lag, og om du vil se hvor langt gresk fotball ligger foran norsk - kan jeg godt vise deg det også.

BigGeorge

Innlegg: 33692
BigGeorge
08.05.17 16:10
Fishstick: Når det gjelder APOEL ser den slik ut:

Mitt poeng er at noen årganger av norske klubber holder høyt nivå. Rosenborg i CL åra, Molde som vant EL gruppa si Odd som var gode i 2015. Det er bredt spenn mellom dårlige og gode e-cup-resultater.

Fishstick

Innlegg: 25557
Fishstick
08.05.17 17:42

Ga deg en tommel, men det var et rent uhell. "Poenget ditt" står tydeligvis ikke i samsvar med det du skriver, nemlig at jeg skulle slite med å dokumentere at lag fra Kypros og Hellas er bedre enn de norske.

WhySoSerious

Innlegg: 14363
WhySoSerious
08.05.17 18:10
Deila: Det er ikke spesielt positivt at det er endringer på laget hver eneste kamp nei. Vi drillet en 11"er i vinter, men skader og flere nye signeringer rett før seriestart surret til alt, og nå er det jo helt Bingo hvordan sammensetningen av laget blir.

Skoen trykker definitivt på laguttaket. Det er et par virkelig sentrale feil som har blitt gjort og mye skjedde rett før sesongstart. Først og fremst, hvor ble det av stopperkjøpet. Helst skulle vi hatt inn en stopper som gikk rett inn som førstevalg ved siden av Nation. Situasjonen nå er at det vi starter med bak der i utgangspunktet ikke er bra nok, og man er bare en skade eller to unna total krise. Bare se hva som skjedde mot Molde og Molde er ikke veldig gode i år.

Flere spillere ble hentet for seint, uten at det virker som det er en klar plan rundt hvorfor de ble hentet. Berntsen og Abdi kommer inn helt på tampen uten at jeg ser helt hva de bringer til laget bortsett fra kvantitet. Det vi kanskje trengte mest var alternativer på stopper og spissplass og det fikk vi altså ikke. Men benken er i hvert fall proppa full av midtbanespillere av forskjellige fasonger.

Såkalt uflaks og "skadegate", hva skal man si. Vi mangler Moa og DFH. To veldig gode spillere som hadde vært faste og startet i sine posisjoner om de var tilgjengelige. Men det er altså snakk om Moa og DFH, spillere som har hatt to perioder i klubben og har hatt skadeproblemer så langt tilbake man kan huske. Hvis man bygger et hus av strå, så kan man ikke bli forbanna når det blåser bort. Det burde man sett komme.

Så kommer vi til lagoppstillinga, siste punkt på min lille liste av rants. Jeg skjønner ikke hvorfor Finne brukes som spiss. Selv mot Gran, ble han pakket inn og forsvant i det han ble flyttet inn som spiss. Finne har vært opp og ned etter at han kom til klubben, men mest opp har han vært på kanten og det er der han skal spille. Det at han starter på spissplass over Johansen, er vel en klar melding til Johansen om at han ikke er god nok. Noe han heller ikke er, men spiller man spillere i posisjoner de er gode vil nok laget også fungere bedre.

Ellers ere kjedelig at vi ikke har fått skikkelig sving på angrepet enda, for nesten alle målene våre kommer på dødball. Og det så betydelig bedre ut tidlig i pre season.

Jeg har fortsatt trua på at det etterhvert blir bra under Deila. Men så langt denne sesongen fremstår han som både naiv og planløs. Man må nesten bare håpe at det blir sving på sakene snart så vi slipper å bite negler og frykte nedrykk på ny stadion til høsten av.

BigGeorge

Innlegg: 33692
BigGeorge
08.05.17 18:23
Fishstick: Norsk fotball ligger milevis bak.

Det skrev du. Ikke at gresk og kypriotisk fotball er bedre enn norsk.

Vesentlig forskjell på bedre og milevis bedre.

zetta

Innlegg: 14909
zetta
08.05.17 19:25

Det er dumt at Rekdal trakk seg. Han kunne gjort en kjempejobb for klubben nå. Han var egentlig god til å skaffe spillere, men ikke til å foredle dem. Men der kommer jo Deila inn.

 Men håper jo klubben klarer å ordne opp. En stund til jeg får tillit til Nakkim igjen etter Moldekampen.

 Det mangler noen med ekstraferdigheter fremover. Det er Zahid, men totalt sett mangler litegrann. Det er mulig det klikker på plass med lånespilleren klar igjen. Moa og Keita kan være gode, men er ?

 Grindheim og Lekven er ok jobbespillere, men mangler tyngde både fremover og bakover når det går trått.

 I motgang mener jeg det er viktig å se etter hva slags tendenser det er i spillet. Og det er noe der. Når spillet til VIF er på det raskeste ser man at det er noe på gang. Så tommelen opp. Men de neste kampene blir en prøvelse. Motstanderne kriger og sliter og gir ikke bort noe. Men noen ganger er det på sin plass å være positiv i motgang. Pussig at det bare er seks poeng til sølv!

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
08.05.17 19:38

Bærum - Vålerenga 2 - 08.05.2017 19:00

 

Vål'enga stiller med følgende:

 1 Aslak Falch
 2 Mathusan Sandrakumar Kaptein
 4 Christian Dahle Borchgrevink
 30 Ole Høyland Berg
 38 Kristoffer Hay
8 Herman Sørby Stengel
21 Sakarias Opsahl
34 Bilal Njie
15 Henrik Kjelsrud Johansen
19 Oliver Valaker Edvardsen
29 Magnus Retsius Grødem

Reserver:
27 Kristoffer-August Sundquist Klaesson
5 Aslak Oberg
10 Aron Leonard Dønnum
13 Fredrick Johan Skarheim Pettersen
17 Sander Haugaard Werni
28 Jonas Levernes

 

GloryGlory23

Innlegg: 11394
GloryGlory23
08.05.17 19:40

Hvordan har Hay gjort det siden overgangen fra Hønefoss?

 

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 20:15
WhySoSerious: Flere spillere ble hentet for seint, uten at det virker som det er en klar plan rundt hvorfor de ble hentet. Berntsen og Abdi kommer inn helt på tampen uten at jeg ser helt hva de bringer til laget bortsett fra kvantitet.

Jeg tror signeringene til dels kan forsvares pga at vi plutselig hadde 5 spillere ute med skade på midtbanen rett før seriestart. Det var plutselig bare Stengel og Olden Larsen igjen. Sånn som Abdi har startet kunne vi heller kjørt på med Olden Larsen, men det også ekstremt viktig at VIF2 holder plassen, så de trenger spillerene sine der. Berntsen og Ibrahim var kanskje spillere som var tiltenkt på sikt, men så ble det litt bråhast. 

 

Jeg støtter jo Deila i at vi trengte en større tropp. Zahid kan fort bli solgt, Keita er her bare på lån til sommeren i utganspunktet. Samme er Agyiri som dessverre ble skadet rett før seriestart. Grindheim blir heller ikke yngre, det blir ikke Lekven heller, men tror Lekven holder lenger. Sånn sett er vi tjent med at en spiller som Abdi har vært her i en halv sesong allerede hvis Zahid forsvinner. 

Tidligere var det også sånn at hvis vi fikk skader så gikk alt i dass. Nå har vi jo litt dekning, og alternativer. Under Rekdal var vi fryktelig avhengi av stammen i laget, og når de ble skadet raknet alt. Som da vi lå på medaljeplass til sommeren og fikk noen skader så alt raknet for noen sesonger siden. Nå er vi mer robust, og har for første gang så lenge jeg kan huske faktisk spillere klare i troppen til å ta over hvis noen har blitt solgt.

Jeg tror nok det faktum at vi ikke har hatt en sportsdirektør har kostet oss mer enn vi tror. Deila har hatt for mange oppgaver i vinter og ellers, det sa han også selv nylig. Derfor kom det kanskje mange spillere inn siste dag og det ble ett rotete vindu. Takk til Reka som snakket om å ta opp kampen med RBK, også stikker han av før han har begynt. Tar plass som eksperkommentator og bruker en hver anledning til å rakke ned på klubben. Som om det gjør ting lettere at han koker suppe på spiker, men det er vel jobben til en "ekspert". 

Det er overhodet ikke optimalt å drille lag, samt eksperimentere med 11er i så høy skala som vi gjør nå midt i sesongen, men vi får stole på at det jobbes godt på feltet, så løsner det. Nå handler det om å sanke mest mulig poeng frem til sommeren også kommer det mest sannsynlig noen spillere inn til sommeren. Samt spillere ut. 

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
08.05.17 20:23

Bærum - Vålerenga 2 - 08.05.2017

70 min spilt

62 min  0:1  Oliver Valaker Edvardsen
assist Aron Leonard Dønnum

Vål'enga stiller ungt + Stengel .
 

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 20:26
WhySoSerious: Jeg har fortsatt trua på at det etterhvert blir bra under Deila. Men så langt denne sesongen fremstår han som både naiv og planløs. Man må nesten bare håpe at det blir sving på sakene snart så vi slipper å bite negler og frykte nedrykk på ny stadion til høsten av.

Vi er nødt til å starte å sette sjansene våres veldig snart ja, fordi vi skaper nok. Det mangler på uttellingen. Jeg er overbevist om at dette blir bra etterhvert, men er synd at vi nå midt i sesongen roter etter å finne den riktige 11"er. Starter vi ikke å sette sjansene våres, er vi i samme situasjon som vi var i fjor før vi aner ordet av det, og det er skummelt. Nå må det jobbes hardt på feltet med å drille det offensive spillet og få på plass relasjonene. Får vi til det ganske kjapt, i tillegg til at vi starter å sette sjansene vi skaper, blir vi veldig farlige og kommer til å plukke poeng.

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 20:30
WhySoSerious: Såkalt uflaks og "skadegate", hva skal man si. Vi mangler Moa og DFH. To veldig gode spillere som hadde vært faste og startet i sine posisjoner om de var tilgjengelige. Men det er altså snakk om Moa og DFH, spillere som har hatt to perioder i klubben og har hatt skadeproblemer så langt tilbake man kan huske. Hvis man bygger et hus av strå, så kan man ikke bli forbanna når det blåser bort. Det burde man sett komme.

Kjeks 1 og Kjeks 2. Vi kan ikke regne med at de spiller mange kampene i løpet av en sesong. Alikevel er de flotte Vålerenga Ambasadører og Oslo gutter. De må gjerne få jobbe i klubben og henge rundt på Valle i fremtiden, men vi kan ikke regne med de som noen som skal være faste i en 11"er. 

Spissplassen bekymrer meg. Finne forsvinner helt som spiss, og må holde seg på kanten. Kjeldsrud kommer ikke til sin rett når vi ønsker å spille hurtig i lengderetning langs bakken. Han må vi slenge innpå siste 15 min i stedet. Vi må hente en spiss som kan spille fast og er god for en 10+ mål. God med ballen og som kan bidra i spillet også. 

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 20:33
WhySoSerious: Ellers ere kjedelig at vi ikke har fått skikkelig sving på angrepet enda, for nesten alle målene våre kommer på dødball. Og det så betydelig bedre ut tidlig i pre season.

Spissplassen er nok en akilleshæl her. Vi har jo omtrent spilt uten spiss. Så forbanna typisk at Moa hadde en perfekt og skadefri vinter, hvor han banket inn 8-9 mål, også går det 30 min av sesongen og han blit klippet ned av en Viking spiller. Det vi fryktet som mest skjedde. Han fikk en ny skade. Det hadde nok sikkert skjedd før eller siden uansett, men vi kunne gått fått han i mer enn 1 kamp. Iriterende. 

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
08.05.17 20:35

Bærum - Vålerenga 2 - 08.05.2017

 

ca 80 min spilt, Unge Vål'enga ruller rundt med Bærumsgutta

62 min  0:1  Oliver Valaker Edvardsen
70 min  0:2  Herman  # straffeBigGeorge

Innlegg: 33692
BigGeorge
08.05.17 20:55
Deila: Spissplassen er nok en akilleshæl her. Vi har jo omtrent spilt uten spiss

Når man tenker på det er det en prestasjon om vi holder oss over streken. MÅ ha inn noen i sommer og Moa bør bli spilleklar snart !

Deila

Innlegg: 51595
Deila
08.05.17 21:16
BigGeorge: Når man tenker på det er det en prestasjon om vi holder oss over streken. MÅ ha inn noen i sommer og Moa bør bli spilleklar snart !

Som en nødløsning kunne det kanskje gått ann å bruke Chiddi Ejuke som spiss? Han så hurtig ut mot Stabæk, men må lære å spille fra seg ballen på riktig tidspunkt. 

 

Vi har Thomas Elsebutangen også, men han er en ung versjon av Finne, bare mye hurtigere. Tror han blir like lett pakket inn på spiss som Finne. Det blir nok Ejuke også. Deila har en utfordring på spissplassen, håper virkelig Moa er tilbake snart. 

(Innlegget ble redigert 08.05.17 21:19)

CapoConsigliere

Innlegg: 16438
CapoConsigliere
08.05.17 21:18

Bærum - Vålerenga 2    1:2

 

Viktig seier for 2 laget, to på stripe nå!

 

62 min  0:1  Oliver Valaker Edvardsen
70 min  0:2  Herman  #straffe

Herman Stengel  'Bestemann som vanlig' 

Kurtkanon2

Innlegg: 9491
Kurtkanon2
08.05.17 21:25

Moa er i ferd med å joine Rune Lange / Yssouf Kone - klubben i VIF. Rasende kostbare, alltid skadet, scorer lite mål.

BigGeorge

Innlegg: 33692
BigGeorge
08.05.17 21:39
Deila: Som en nødløsning kunne det kanskje gått ann å bruke Chiddi Ejuke som spiss?

Sikkert en fremtidig ressurs. Usikker på om han er klar allerede. 

Bør testes !

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg