Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vålerenga Fotball - klubbtråd

NYTT TEMA
InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
08.08.17 15:57
engavif: Er egentlig litt dritt lei den unskyldningen her.(Sorry ikke meningen å la det gå utover deg, da flere også mener det samme som deg). Deila har vært i klubben for lenge nå til at man kan skylde på at dette sitter "dypt" i laget. Her er det nok andre ting som er problemet. Hva det er, aner jeg ikke.

Du ser kanskje på det som en unnskyldning, men når man ser på Vålerenga spille, så er det ikke en unnskyldning. Det er fakta. Vi triller og triller den ballen på kryss og tvers og bakover, når vi vet at vi har en trener som ønsker at det skal gå hurtig i lengderetningen. 

Da mener du at grunnen til hvorfor dette skjer, er treneren sin feil? Når de likevel trener på dette hver dag uke inn og ut. Da er det i hvert fall nærliggende for meg å tro at denne balltrillingen er noe som sitter "dypt" inne i laget fra tidligere år. Det er slik de har vendt seg til å spille, det tar tid å endre en vane. 

 

zetta
zettaInnlegg: 12870
08.08.17 16:34
InDeilawetrust: Jeg må innrømme at jeg har tenkt samme tanke med å flytte Ibrahim inn slik at vi får litt mer fysikk. Spørsmålet er om han er god nok, og av det han har vist til nå så er han ikke det.

Ibrahim virker å ha en ok basisteknikk, men han er ikke spesielt kreativ. Hvis han kan klare å løpe mye og riktig kan han gå inn som defensiv midtbane sammen med Lekven

zetta
zettaInnlegg: 12870
08.08.17 16:40
InDeilawetrust: Angående kantene så kunne tenkt meg at vi dropper innoverkanter. Hvis spillet skal gå hurtig i lengderetning så kan vi ikke ha innoverkanter, da må vi ha utpregede kantspillere som kan komme rundt på kant å legge inn. Spørsmålet er om vi har det i dag, alle de 3 nevnte er innoverkanter, kanskje ikke Dønnum, men jeg syntes han også skjærte mye innover i banen.

Vi kan ikke bare spille innoverkant, må beherske begge deler.

 Noe svært irriterende å se mot Godset var når de sto høyt og vi spilte av presset så ventet vi med angrep til de var kommet på plass igjen. Når de står høyt så må vi benytte anledningen til å storme i angrep, da må det gå fort! Men vi må jo ha spillere som kan løpe fort med ball

zetta
zettaInnlegg: 12870
08.08.17 16:48
engavif: Er egentlig litt dritt lei den unskyldningen her.(Sorry ikke meningen å la det gå utover deg, da flere også mener det samme som deg).
Deila har vært i klubben for lenge nå til at man kan skylde på at dette sitter "dypt" i laget. Her er det nok andre ting som er problemet. Hva det er, aner jeg ikke.

Jeg tror det også har mye med spillertyper å gjøre. De spillerne som har noe ekstra blir plukket av en etter en, som Rasmus, Berge, Sakor, går vi litt lenger tilbake, Moussa Njie, Aaron Samuel, typer med x faktor og annerledes egenskaper

 Hvis vi i dette vinduet ender opp med la si Mos og en lett, småtreig midtbanespiller med vendinger som sin spesialitet, da tilter jeg!

 Men det er veldig hyggelig at Dønnum fikk skryt, det trengs at noen sånne kommer opp. Jeg var blitt litt uvel så fikk ikke sett perioden han var god.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7334
08.08.17 17:17

Lykke til videre,dere skal få slippe heretter.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
08.08.17 17:48
dalagubbe: Lykke til videre,dere skal få slippe heretter.

All konstruktiv kritikk tas imot, du trenger ikke å gi opp i stedet. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54324
08.08.17 17:49
dalagubbe: Lykke til videre,dere skal få slippe heretter.

Takk, så får vi håpe at du finner noe å glede deg over etterhvert, og kommer tilbake. 

zetta
zettaInnlegg: 12870
08.08.17 19:43

Egentlig er det vel alt for lite støy og klaging rundt VIF. Har dere sett forum til RBK og visse andre klubber når det går dårlig?

 Det må være skikkelig trykk på en klubb med ambisjoner. Rundt VIF er det så vidt noen pip.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30922
08.08.17 19:45
zetta: . Rundt VIF er det så vidt noen pip.

For få mus rundt omkring Valle. Vi får sende kattene på feriekoloni.

zetta
zettaInnlegg: 12870
08.08.17 19:57

Mus? Jeg tenker mer på svære mannevonde rotter

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30922
08.08.17 20:00
zetta: mannevonde rotter

At mange rotter seg sammen, det er nesten å regne med for trenere i Enga

engavif
engavifInnlegg: 11017
08.08.17 21:20
InDeilawetrust: eila har vel ikke vært i klubben for lenge nå? Han har vært her ett knapt år. Det er nok flere grunner til at ting ikke stemmer, men du mener at vi har spilt fantastisk fotball under våre to forrige trenere? Det tar tid å endre på spillestil så det sitter. Det skjer ikke på ett år at spillere finner hverandre i blinde. Det tar også tid å skape en vinnerkultur. Flertallet av spillerene på banen er jo også fra tiden under Rekdal, så da må Deila få litt flere overgangsvinduer. Selv om det foreløpig ikke ser ut som overganger er hans største styrke, men heller en svakhet. Hvis vi skal dømme trenere uten at de en gang har vært trener en hel sesong så er det bare å si god natt

Har aldri sagt at man skal dømme Deila allerede nå. Men jeg synes det blir feil å legge skylden på Rekdal at "spillerstilen" hans sitter dypt i laget enda. Det blir for dumt når Deila har vært her såpass lenge.

Fantastisk fotball har vi ikke spilt på lenge, selv om det var noe underholdene under Andresen i 2010.

engavif
engavifInnlegg: 11017
08.08.17 21:23
InDeilawetrust: Du ser kanskje på det som en unnskyldning, men når man ser på Vålerenga spille, så er det ikke en unnskyldning. Det er fakta. Vi triller og triller den ballen på kryss og tvers og bakover, når vi vet at vi har en trener som ønsker at det skal gå hurtig i lengderetningen.

Det er en unskyldning, selv om det er fakta. Å igjen, skylde på Rekdal blir for dumt. Det er proffe spillere det er snakk om, dem klarer å ha mer en en spillerstil i hodet samtidig.

zetta
zettaInnlegg: 12870
09.08.17 00:15

Nå skal det jo sies at spillet ikke bare er negativt. De spiller jo bra også innimellom. Et par riktige spillere inn kunne gjort underverker.

 Men hvorfor skal det være så forferdelig vanskelig å få inn noen som kan komplementere de spillerne vi har? Hvordan kan de holde på i fem år uten å få tak i en stopper?

 Jeg mener at klubben må pushes og presses litt på dette. Hvis klubben bryr seg noe om supporterne kunne de kommunisere litt og forklare litt rundt dette.

(Innlegget ble redigert 09.08.17 00:19)

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3978
09.08.17 14:18

Utrolig stille fra Enga sin side med overganger, noen som har hørt noe?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
09.08.17 14:58
engavif: Det er en unskyldning, selv om det er fakta. Å igjen, skylde på Rekdal blir for dumt. Det er proffe spillere det er snakk om, dem klarer å ha mer en en spillerstil i hodet samtidig.

Ingen som skylder på Rekdal, men vi spiller fortsatt samme fotball som vi gjorde under han i 4 år. Vi spiller ikke slik som vår nye trener ønsker at vi skal spille. Det må treneren ta delvis på sin kappe, men som du sier er dette proffe spillere, som burde klare å gjennomføre det de trener på hver eneste dag i uka bedre enn de gjør. 

Eneste måten å forbedre det på, er å trene mer på det, og det er det eneste jeg sier. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
09.08.17 15:03
zetta: Nå skal det jo sies at spillet ikke bare er negativt. De spiller jo bra også innimellom. Et par riktige spillere inn kunne gjort underverker.

Du har selvfølgelig rett i at spillertypene vi har i troppen i dag ikke er helt optimale. Vi spiller med innoverkanter, det passer ikke i en spillestil som går ut på at ballen skal hurtig ut på kant, før kanten skal komme rundt å legge inn. Da funker det dårlig med en kant som skjærer innover i mølja med motspillere i stedet.

Det er også alt for mange ballflyttere i laget. Vi kunne trengt,som du har mast om Zetta, noen flere med litt X faktor og gjennombruddskraft, som kan ta med seg ballen og forsere ledd.

Vi trenger virkelig en spiss som scorer mål også. Toppscoreren vår har 5 mål og han er heller ikke spiss, det er fryktelig tynt, og lukter ikke medalje av det. 

Skvirre
SkvirreInnlegg: 2691
09.08.17 15:12
InDeilawetrust: Ingen som skylder på Rekdal, men vi spiller fortsatt samme fotball som vi gjorde under han i 4 år. Vi spiller ikke slik som vår nye trener ønsker at vi skal spille. Det må treneren ta delvis på sin kappe, men som du sier er dette proffe spillere, som burde klare å gjennomføre det de trener på hver eneste dag i uka bedre enn de gjør.  Eneste måten å forbedre det på, er å trene mer på det, og det er det eneste jeg sier.

Det er verdt å nevne at også Rekdal ønsket at laget skulle spille mer fremoverrettet. Så det var et problem Rekdal ikke klarte å løse, og som Deila tilsynelatende ikke har klart å løse heller. Noe handler om spillertyper og noe handler tilsynelatende om valg med ball. Det er ikke vanskelig å sitte å se gjennom en kamp og plukke frem 20-30 mulige gjennombruddspasninger som aldri blir spilt. Isteden vendes det hjem, hvis ikke så slås det på tvers. Jeg tenker at det handler om risikovurdering, og at man ikke slår for ikke å risikere å miste ball. Men det er et lite mysterium hvorfor det er en så vanskelig mentalitet å snu.

engavif
engavifInnlegg: 11017
09.08.17 15:24
InDeilawetrust: ngen som skylder på Rekdal, men vi spiller fortsatt samme fotball som vi gjorde under han i 4 år.

Siterte bare innlegget ditt der du skrev at den endeløse balltrillingen sitter dypt etter Andresen og Rekdal. Jeg mener det er tull, siden Deila har vært i klubben såpass lenge.

Men ser ut som vi er relativt enige. Så da legger jeg denne diskusjonen bort fra min side.

engavif
engavifInnlegg: 11017
09.08.17 15:27
Skvirre: . Det er ikke vanskelig å sitte å se gjennom en kamp og plukke frem 20-30 mulige gjennombruddspasninger som aldri blir spilt. Isteden vendes det hjem, hvis ikke så slås det på tvers. Jeg tenker at det handler om risikovurdering, og at man ikke slår for ikke å risikere å miste ball. Men det er et lite mysterium hvorfor det er en så vanskelig mentalitet å snu.

Det sitter i hodet dems. Dem er mer redd for å misslykkes enn å lykkes. Derfor spiller dem mer på det sikre.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
09.08.17 15:48
engavif: Siterte bare innlegget ditt der du skrev at den endeløse balltrillingen sitter dypt etter Andresen og Rekdal.

Det er jo nettopp det den gjør. Jeg skylder ikke på noen ting. Jeg sier bare at vi spiller samme fotball som vi har gjort under de to forrige trenerene.Selv om vi riktignok hadde en kanon sesong under Andresen i 2010 hvor vi spilte den mest underholdende fotballen jeg har sett under VIF og scoret flest mål i serien. 

Mener du at vi ikke sto å så på endeløs balltrilling som stort sett ikke endte i noe sluttprodukt de 4 årene under Rekdal?

Rekdal var en ypperlig taktikker, det var coaching i "verdensklasse" de gangene han traff. Han var god på å tilpasse laget og taktikken etter motstander. Det var riktignok ikke noe plan offensivt. Ofte så det ut som at planen var å gi ballen til Zahid også skulle han finne ut hva som skulle skje videre. 

Under Deila er det jo i hvert fall en klar plan på at ballen skal gå hurtig i lengderetningen og ut på kant. Utførelsen i kamp har vært varierende og ikke slik man ønsker, så  da er eneste måte å trene videre så man tilslutt spiller slik man ønsker. 

 

Er ikke ment som noe vondt mot Rekdal. Han reddet klubben fra konkurs og fortjener hyllest for det. Han hadde elendige vilkår og hadde hundre vis av andre roller enn bare å være trener. Han utgjorde jo omtrent halve administrasjonen alene.

Likevel hentet Rekdal en del gode spillere, og stablet på beina en god tropp.  Det var veldig synd at han sluttet, og vi kunne trengt han som sportsdirektør i dag.

Jeg så bare svært sjeldent en plan på hvordan vi ønsket å spille på de 4 årene Rekdal var her sist. Det var på stedet hvil, og han fikk ikke ut potensiale i en tropp som på papiret var veldig bra.

Hvis det samme skjer med Deila, så er ikke det godt nok heller, og da vet jeg ikke hvem som skal få orden på dette laget vårt. Jeg synes likevel han må få litt litt lenger tid på å implentere spillestilen han ønsker.  

 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
09.08.17 15:54
Skvirre: Det er ikke vanskelig å sitte å se gjennom en kamp og plukke frem 20-30 mulige gjennombruddspasninger som aldri blir spilt. Isteden vendes det hjem, hvis ikke så slås det på tvers. Jeg tenker at det handler om risikovurdering, og at man ikke slår for ikke å risikere å miste ball. Men det er et lite mysterium hvorfor det er en så vanskelig mentalitet å snu.

Det er ett lite mysterium ja. Det virker som at det sitter grodd inne i veggene på Valle at man er redd for å mislykkes.

Er det presset de ikke takler? 

Det kan være at noe av dette løser seg ved å hente inn nye spillere og flere "vinnertyper". 

Noen hemmelighet er det i hvert fall ikke at vi blir pissredde når vi tar ledelsen i kampene og plutselig legger oss lavt og blir feige. Det har vært ett problem i mange år, og det har vært ett problem denne sesongen, selv om ofte har startet kampene ved å havne under med 1 mål denne sesongen.. 

Det må være ett mentalt problem, og det tar tid å skape en vinnerkultur. Må si jeg er skeptisk til å bruke "tankefeltterapeuter", men hvis det virkelig er det som skal til så er det helt greit. 

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
09.08.17 15:55
Jamaicansk landslagsspiss!

skriver Sotahjørnet

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36392
09.08.17 15:57
Skvirre: Det er verdt å nevne at også Rekdal ønsket at laget skulle spille mer fremoverrettet. Så det var et problem Rekdal ikke klarte å løse, og som Deila tilsynelatende ikke har klart å løse heller.

Det har du rett i. Rekdal var jo ganske tydelig på at han så mot Godset og hvordan de spilte når han kom til klubben for 2 gang. 

Det var kun noen håndfull gode kamper vi klarte å spille sånn, og hva som skal til for å få det mer stabilt vet jeg ikke. 

Deila har ikke fått det til enda, og han famler litt i blinde når det kommer til lagoppstilling og overgangsvindu. Det virket jo nå som at vi endelig hadde fått en "fast 11"er, men mot Godset var den helt rar igjen, som i starten av sesongen. Noe kan selvsagt skyldes skader. 

Får ikke Deila spikret den spillestilen inn i dette laget, så vet jeg ikke hvem som skal få orden på det laget her.

Salihovic
SalihovicInnlegg: 7858
09.08.17 15:59

Hvorfor spiller Daniel Berntsen? Han er jo helt fryktelig. Satt på Gamle Gress som vanlig på mandag (som Godsetfan). Men fulgte også Enga da man er fan av Deila samt endel spillere. Daniel Berntsen er grusom. Og hvorfor spiller ikke Agyiri? Og hva er sitsen med Stengel?

engavif
engavifInnlegg: 11017
09.08.17 16:39
InDeilawetrust: Mener du at vi ikke sto å så på endeløs balltrilling som stort sett ikke endte i noe sluttprodukt de 4 årene under Rekdal?

Men hva har det med saken å gjøre? Har ikke sagt noe om at vi spiller nesten helt lik fotball som vi gjorde under Rekdal.

Igjen Deila har vært i klubben såpass lenge at man kan ikke si at denne balltrillingen sitter fortsatt så dypt under Rekdal at vi fortsetter å gjøre det nå.

engavif
engavifInnlegg: 11017
09.08.17 16:47
CapoConsigliere: Jamaicansk landslagsspiss!

Tja, hvorfor ikke. Kan jo ikke akkurat bli dårligere enn spissene vi har nå.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30922
09.08.17 16:52

I got so tired of concluding that there's nothing for us to conclude

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
09.08.17 17:00

Hva venter vi på?

zetta
zettaInnlegg: 12870
09.08.17 17:07
CapoConsigliere: Hva venter vi på?

Venting I Fellesskap

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg